Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024

Δυναμική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Συλλόγων για την Παραπομπή Νεοδιόριστων στο Πειθαρχικό
« Παράσταση διαμαρτυρίας  ΣΕΠΕ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ - ΣΕΠΕ ΕΔΕΣΣΑΣ - ΣΕΠΕ ΑΛΜΩΠΙΑΣ , για την παραπομπή νεοδιόριστων  συναδέλφων στο πειθαρχικό συμβούλιο »

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λίγο πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ο Διευθυντής Π.Ε. Πέλλας παραπέμπει στο πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο όσους/-ες νεοδιόριστους/-ες εκπαιδευτικούς «δεν συνέπραξαν καθ’ οιονδήποτε τρόπο στην αξιολόγηση», ενεργώντας αυταρχικά και αντιδημοκρατικά και εφαρμόζοντας την εκφοβιστική εγκύκλιο που εστάλη προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης στις 8/7/2024 από τον Γ.Γ. του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.

Κυβέρνηση και Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. κλιμακώνουν την τρομοκρατία παρά τις άκαμπτες αγωνιστικές διαθέσεις των εκπαιδευτικών και την απόφαση-δικαίωση, για τον αγώνα του κλάδου, του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, που ανοίγει τον δρόμο για την μονιμοποίηση των νεοδιόριστων συναδέλφων μας.

Οι συνάδελφοί μας συμμετείχαν κάθε φορά στις νόμιμες αποφάσεις για απεργία αποχή που είχαν προκηρυχθεί από τη Δ.Ο.Ε. και την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. οι οποίες χαρακτηρίστηκαν ως παράνομες-καταχρηστικές  και συνέχισαν με αυτή που είχε προκηρυχθεί από την ολομέλεια προέδρων της Δ.Ο.Ε. (μετά την απαράδεκτη απόφαση του μονομελούς πρωτοδικείου Αθηνών που απαγόρευε τη συνέχιση της απεργίας αποχής).

Στο πλαίσιο δράσεων και παρεμβάσεων μας, αντιπροσωπεία των Δ.Σ. των τριών Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας συναντήθηκε την Τετάρτη 28 Αυγούστου με τον διευθυντή Π.Ε. Πέλλας για να διαμαρτυρηθεί και να στηρίξει τους συναδέλφους-μέλη των συλλόγων μας που παραπέμπονται στο πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο.

Η, για πρώτη φορά, παραπομπή εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στην απεργία – αποχή κατά της αντιεκπαιδευτικής – αντιεπιστημονικής «αξιολόγησης», σε πειθαρχικό αποτελεί σοβαρή αντιδημοκρατική και αυταρχική κλιμάκωση στην πορεία εφαρμογής της αντιεκπαιδευτικής κυβερνητικής πολιτικής της κυβέρνησης που υπηρετεί τις πολιτικές ιδιωτικοποίησης-κατηγοριοποίησης της δημόσιας παιδείας.

Η παραπάνω κίνηση αποτελεί σοβαρή αντιδημοκρατική και αυταρχική κλιμάκωση στη διαδικασία εφαρμογής της αντιεκπαιδευτικής κυβερνητικής πολιτικής σε συνέχεια των δεκάδων προσφυγών του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α στα δικαστήρια ενάντια στις απεργίες των εκπαιδευτικών.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν μια σειρά προβλημάτων που απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα του Νομού Πέλλας όπως: οι επικείμενες συγχωνεύσεις/συμπτύξεις τμημάτων και οι λειτουργικοί υποβιβασμοί των πολυδύναμων νηπιαγωγείων του Νομού Πέλλας που το Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. εν μέσω καλοκαιριού και με κλειστά τα σχολεία επέβαλε στους Διευθυντές Εκπαίδευσης και μάλιστα αγνοώντας τις γνωματεύσεις των ΚΕΔΑΣΥ σύμφωνα με τις οποίες στα τμήματα αυτά φοιτούν μαθητές με διαγνωσμένες αναπηρίες ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και ειδικές μαθησιακές δυσκολίες. Στα θέματα συνάντησης ήταν επίσης η ανάγκη κάλυψης των κενών που υπάρχουν στα σχολεία του Νομού Πέλλας με τις απαραίτητες προσλήψεις, τα μισθολογικά των εκπαιδευτικών και άλλα ζητήματα που άπτονται της καθημερινότητάς τους.

Εκφράσαμε την έντονη αγανάκτηση των εκπαιδευτικών – μελών των σωματείων μας και ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΜΕ απερίφραστα, τις απαράδεκτες και πρωτοφανείς τακτικές του ΥΠΑΙΘΑ και των υπηρεσιών του.

Η αξιολόγηση στην πράξη: Βιολόγος διδάσκει Χημεία, σύμβουλοι αξιολογούν χωρίς μαθητές!

Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙΤΑΙ! ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ & ΝΙΚΑ!

Απαιτούμε την απόσυρση παραπομπής στο πειθαρχικό

 των συναδέλφων μας

       Ο Πρόεδρος                                      Ο Πρόεδρος                                  Ο Πρόεδρος

  του ΣΕΠΕ Γιαννιτσών                      του ΣΕΠΕ Έδεσσας                     του ΣΕΠΕ Αλμωπίας

 

Διαμαντόπουλος Ηλίας                 Μητσόπουλος Αντώνιος           Παπαβέντσης Ανδρέας

Συνεχίζουμε τον αγώνα για το δημόσιο σχολείο: Καθήκον και Δικαίωμα
https://e-wall.net/67663/dynamiki-paremvasi-ekpaideftikon-syllogon-gia-tin-parapobi-neodioriston-sto-peitharchiko/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου