Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

Σκάνδαλο με τις Προσλήψεις Αναπληρωτών στο Ψηφιακό Φροντιστήριο: Αδιαφάνεια και Αναξιοκρατία
Την Κυριακή το βράδυ, πραγματοποιήθηκαν οι προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών για το ψηφιακό φροντιστήριο, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις και καταγγελίες για αδιαφανείς διαδικασίες και αναξιοκρατία. Τα κριτήρια που τέθηκαν στην αρχική πρόσκληση φαίνεται πως παραβιάστηκαν, με αποτέλεσμα οι διαδικασίες να καταλήξουν σε φιάσκο.

Σύμφωνα με την πρόσκληση, οι υποψήφιοι αναπληρωτές θα έπρεπε να αξιολογηθούν βάσει των παρακάτω κριτηρίων:

1. Συνέντευξη: Αν και η πρόσκληση ανέφερε πως θα διεξαχθεί συνέντευξη, μαρτυρίες προσληφθέντων υποστηρίζουν πως κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ. Η απουσία αυτής της διαδικασίας δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα για την εγκυρότητα των προσλήψεων.

2. Προϋπηρεσία: Αρχικά, η προϋπηρεσία σε σχολείο άνω των πέντε ετών μοριοδοτήθηκε. Ωστόσο, αφού είχαν κλείσει οι αιτήσεις, η πρόσκληση τροποποιήθηκε ξαφνικά, συμπεριλαμβάνοντας προϋπηρεσία από φροντιστήρια. Αυτή η αλλαγή εν μέσω της διαδικασίας θεωρείται άδικη και παραπλανητική, καθώς ευνόησε συγκεκριμένους υποψηφίους.

3. Προσωπικότητα: Ένα άλλο αμφιλεγόμενο κριτήριο ήταν η αξιολόγηση της προσωπικότητας, χωρίς να έχει διευκρινιστεί πώς θα γινόταν η εκτίμηση αυτή και ποιος ήταν κατάλληλος να την κρίνει.

Εργασιακά δικαιώματα αναπληρωτών | Διδακτικό και εργασιακό ωράριο, Εφημερία αναπληρωτών, άδειες, υπερωρίες κ.α

Οδηγός Αδειών & Παροχών για Έγκυες Αναπληρώτριες Εκπαιδευτικούς

Οι διαδικασίες αυτές έχουν προκαλέσει οργή και απογοήτευση στην εκπαιδευτική κοινότητα, καθώς υπογραμμίζουν την έλλειψη διαφάνειας και αξιοκρατίας στις προσλήψεις. Η αδυναμία τήρησης των αρχικών κριτηρίων, οι ύποπτες τροποποιήσεις και η παράλειψη συνέντευξης συνιστούν σοβαρές παρατυπίες που δεν μπορούν να αγνοηθούν.

Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί ζητούν άμεσα την ανάκληση αυτής της παράνομης απόφασης και την έκδοση νέας πρόσκλησης με ξεκάθαρους και δίκαιους όρους. Είναι απαραίτητο να σταματήσει η αδιαφάνεια στις προσλήψεις και να τηρηθούν οι αρχές της ισότητας και της αξιοκρατίας, που αποτελούν θεμελιώδη συστατικά για ένα αξιόπιστο εκπαιδευτικό σύστημα.

Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί
https://e-wall.net/?p=68680

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου