Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

ΦΕΚ / Ρύθμιση Θεμάτων Λειτουργίας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης: Έναρξη και Λήξη Σχολικού Έτους, Αργίες, Εγγραφές, Φοίτηση, Απουσίες, Παιδαγωγικά Μέτρα, Διαγωγή και Οργάνωση Σχολικών Μονάδων
ΦΕΚ / Ρύθμιση θεμάτων που αφορούν στην έναρξη και λήξη του σχολικού και διδακτικού έτους, στις αργίες, στις διακοπές, στις εγγραφές, στις μετεγγραφές, στη φοίτηση, στις απουσίες, στα παιδαγωγικά μέτρα, στον χαρακτηρισμό της διαγωγής και στην οργάνωση των σχολικών μονάδων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Άρθρο 1: Έναρξη και λήξη του σχολικού και διδακτικού έτους

Το σχολικό και διδακτικό έτος στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει στις 31 Αυγούστου του επόμενου έτους. Οι διδακτικές δραστηριότητες αρχίζουν την 11η Σεπτεμβρίου και λήγουν την 30ή Ιουνίου. Οι σχολικές διακοπές καθορίζονται ως εξής:

- Χριστουγεννιάτικες διακοπές: Από 24 Δεκεμβρίου έως και 7 Ιανουαρίου.

- Πασχαλινές διακοπές: Από τη Μεγάλη Δευτέρα έως την Κυριακή του Θωμά.

Άρθρο 2: Αργίες

Οι αργίες των σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης περιλαμβάνουν:

- 28η Οκτωβρίου

- 17η Νοεμβρίου

- 25η Μαρτίου

- 1η Μαΐου

- Ημέρα των Τριών Ιεραρχών (30η Ιανουαρίου)

Άρθρο 3: Εγγραφές και μετεγγραφές

Οι εγγραφές μαθητών πραγματοποιούνται από την 1η έως την 30ή Ιουνίου για το επόμενο σχολικό έτος. Οι μετεγγραφές μαθητών επιτρέπονται καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους, με την έγκριση της αρμόδιας διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, υπό συγκεκριμένους λόγους.

Άρθρο 4: Απουσίες

Ο μέγιστος αριθμός απουσιών για τους μαθητές καθορίζεται στις 114 δικαιολογημένες και αδικαιολόγητες απουσίες ετησίως. Απουσίες πέραν του ορίου αυτού οδηγούν σε επανάληψη της τάξης, εκτός εάν δικαιολογηθούν από εξαιρετικούς λόγους υγείας.

Άρθρο 5: Παιδαγωγικά μέτρα και διαγωγή

Τα παιδαγωγικά μέτρα και η διαγωγή των μαθητών καθορίζονται από τον Σύλλογο Διδασκόντων. Οι ποινές περιλαμβάνουν παρατηρήσεις, αποβολές και άλλες ενέργειες με σκοπό τη διαπαιδαγώγηση του μαθητή, σύμφωνα με τον κανονισμό του σχολείου.

Άρθρο 6: Οργάνωση σχολικών μονάδων

Η οργάνωση των σχολικών μονάδων περιλαμβάνει τις αρμοδιότητες του διευθυντή, των υποδιευθυντών και των διδασκόντων, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία. Ο διευθυντής είναι υπεύθυνος για τη διοίκηση της σχολικής μονάδας και την εφαρμογή των εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΦΕΚ

Αργίες, Γιορτές & Διακοπές για το Σχολικό Έτος 2024-2025
https://e-wall.net/?p=68392

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου