Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024

Τα "Bonus" της Κοροϊδίας: Καμιά Πραγματική Αύξηση στους Μισθούς των Δημόσιων Υπαλλήλων το 2025
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ενώ αρχικά ανακοινώθηκαν αυξήσεις 5-5,5% στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων για το 2025, τελικά αποκαλύπτεται ότι δεν θα υπάρξουν ουσιαστικές αυξήσεις. Αντίθετα, μόνο ένα μικρό ποσοστό υπαλλήλων θα λάβει bonus, με το συνολικό ποσό να ανέρχεται στα 50 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, καλύπτοντας μόλις το 5% των 600.000 δημοσίων υπαλλήλων. Αυτή η πολιτική επιδεινώνει την ήδη υπάρχουσα οικονομική πίεση που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, ειδικά εν μέσω ακρίβειας και αυξανόμενων τιμών, και καταδεικνύει την απαξίωση της κυβέρνησης προς τους δημόσιους υπαλλήλους.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του εκπρόσωπου αιρετού στην ΑΔΕΔΥ Δημήτρη Μπράτη

Τα bonus της κοροϊδίας!!!

"Καμιά αύξηση στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο το 2025

Τα μέτρησαν από εδώ,τα μέτρησαν από εκεί δεν τους φτάνουν τα λεφτά!!!

Ενώ ο φιλοκυβερνητικός τύπος μέρες τώρα μας βομβαρδίζει με ειδήσεις περί δήθεν αυξήσεων 5-5,5% στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο για το 2025 ,τα Κυριακάτικα φύλλα -ύστερα από κυβερνητικές διαρροές προφανώς- ανέκρουσαν πρύμναν,τα πήραν πίσω κι αναμασούν το γνωστό σενάριο για αυξήσεις στο Δημόσιο μέσω των ... bonus!!!

Θα αυξηθεί, λένε,ο αριθμός των Δ.Υ που εν δυνάμει θα δικαιούνται bonus στις 30.0000-εφόσον πετυχαίνουν τους στόχους- και θα μοιράζονται το αστρονομικό ποσό των 50.000.000 ε τον χρόνο.

Μιλούμε για την απόλυτη κοροϊδία!

Σε ένα σύνολο 600.000 ΔΥ (εκπκών,γιατρών,νοσηλευτών κλπ) θα πάρει bonus το 5% κι έτσι θα λυθεί το πρόβλημα της ακρίβειας στα τρόφιμα,των εξωφρενικών τιμών στα ενοίκια ,στην ενέργεια κ.α.

Είναι προφανές ότι για την κυβέρνηση Μητσοτάκη εργαζόμενοι στο Δημόσιο δεν υπάρχουν.Είναι αόρατοι.Μόνο κάτι κροκοδείλια δάκρυα για τους ήρωες της υγείας στην περίοδο της πανδημίας κι ύστερα επιστροφή στην "κανονικότητα" της απαξίωσης τόσο των εργαζομένων όσο και τομέων του Δημοσίου με στόχο την ιδιωτικοποίησή τους .Πρόσφατα τα παραδείγματα στην Υγεία με τα απογευματινά -επί πληρωμή-χειρουργεία και το νομοσχέδιο για την Ψυχική Υγεία.

Κι ενώ μας λένε πως λεφτά δεν υπάρχουν οι τράπεζες και τα καρτέλ ενέργειας θησαυρίζουν.

8 δις κέρδη οι τράπεζες το 2022-23 για 4,8 δις πάνε το 2024.Το ίδια αστρονομικά κέρδη και οι εταιρείες ενέργειας.Καμιά σκέψη για φορολόγησή τους και για ενίσχυση ,από τη φορολογία τους,των μισθών των εργαζομένων και του κοινωνικού κράτους(Νοσοκομεία,σχολεία,πρόνοια κλπ).Λεφτά,λοιπόν,υπάρχουν για τους πλούσιους,τους ισχυρούς,τις τράπεζες και τα καρτέλ.Για τον κόσμο της εργασίας δεν υπάρχουν.

Όλα αυτά συμβαίνουν ,ως ένα βαθμό, επειδή η κυβέρνηση δεν έχει απέναντί της ούτε ισχυρή αντιπολίτευση,ούτε ισχυρά συνδικάτα για να την πιέσουν να αλλάξει πολιτική. Κι όσο αυτό συνεχίζεται τόσο τα μικρομεσαία στρώματα της κοινωνίας θα φτωχοποιούνται και θα εξαθλιώνονται. Το παράδειγμα του δασκάλου που κοιμόταν στο αυτοκίνητο γιατί δεν είχε να πληρώσει το νοίκι είναι χαρακτηριστικό αυτής της εξαθλίωσης. Όμως,όλα τα "θαύματα" κρατούν τρεις μέρες. Σήμερα κανείς πλέον δεν ασχολείται με αυτό.

Όλοι πάνε παρακάτω. Το παρακάτω ,όμως,θα μας οδηγήσει τελικά στο γκρεμό. Στην πλήρη εξαθλίωση.

Ήρθε, λοιπόν, η ώρα της αφύπνισης για τους εργαζόμενους. Ας το κατανοήσουμε.

Χωρίς δυναμικές κι αποφασιστικές κινητοποιήσεις η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν αλλάζει.

Η συγκέντρωση και το συλλαλητήριο στη ΔΕΘ θα πρέπει να είναι η αφετηρία αυτών των κινητοποιήσεων.Η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο.

Είναι στο χέρι μας να την ανατρέψουμε. Αρκεί να το πιστέψουμε.

*Η φωτογραφία από τη δυναμική απεργία των 42 ημερών των δασκάλων το 2006.Το πρώτο μαζικό συλλαλητήριο έγινε υπό καταρρακτώδη βροχή και κανείς δεν έφυγε. Τότε το αίτημα ήταν 1400ε καθαρά στο νεοδιόριστο. Σήμερα ο νεοδιόριστος παίρνει 776 ε καθαρά. Περίπου, το 50% εκείνου του αιτήματος 18 χρόνια μετά."

Πρόσφατο άρθρο μετα από διαρροές για τις αυξήσεις μισθών / ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

https://e-wall.net/65233/afxiseis-se-misthous-dy-eos-5-to-2025-enischysi-syntaxeon-epidomata-kai-paroches/
https://e-wall.net/?p=67648

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου