Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024

Καθήκοντα και Αρμοδιότητες των Κλάδων ΠΕ23 Ψυχολόγων και ΠΕ30 Κοινωνικών Λειτουργών για τα Σχολικά Έτη 2024-2025 και 2025-2026
Ειδικότερα Καθήκοντα και Αρμοδιότητες των Κλάδων ΠΕ23 Ψυχολόγων και ΠΕ30 Κοινωνικών Λειτουργών για τα Σχολικά Έτη 2024-2025 και 2025-2026

Στα πλαίσια της πράξης «Ενίσχυση και ενδυνάμωση της κοινωνικοσυναισθηματικής ανάπτυξης και ανθεκτικότητας των μαθητών μέσω του θεσμού ψυχολόγου και του κοινωνικού λειτουργού, σχολικά έτη 2023-2026», καθορίζονται τα ειδικότερα καθήκοντα και οι αρμοδιότητες των ΠΕ23 Ψυχολόγων και ΠΕ30 Κοινωνικών Λειτουργών.

Καθήκοντα και Αρμοδιότητες

- Κατάρτιση Εβδομαδιαίου Προγράμματος:

- Οι ΠΕ23 Ψυχολόγοι και ΠΕ30 Κοινωνικοί Λειτουργοί καταρτίζουν εβδομαδιαίο πρόγραμμα για κάθε σχολική μονάδα, το οποίο υποβάλλεται στους Διευθυντές των σχολείων και στο Τμήμα Εκπαιδευτικών Θεμάτων.

- Σχέδια Δράσης:

- Συντάσσουν τρία σχέδια δράσης διαχείρισης κρίσιμων καταστάσεων για κάθε σχολική μονάδα, τα οποία υποβάλλονται στους Διευθυντές στο τέλος κάθε περιόδου (Σεπτέμβριος-Δεκέμβριος, Ιανουάριος-Μάρτιος, Απρίλιος-Ιούνιος).

- Ψυχοκοινωνική Υποστήριξη:

- Παρέχουν ψυχοκοινωνική υποστήριξη, ενημέρωση και συμβουλευτική καθοδήγηση στη σχολική κοινότητα για την αποτελεσματική διαχείριση κρίσιμων καταστάσεων και τη δημιουργία ασφαλούς σχολικού περιβάλλοντος.

- Συνεργασία με Οικογένειες:

- Προωθούν τη συνεργασία μεταξύ μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων, ενισχύοντας τη σύνδεση με κατάλληλους φορείς όταν απαιτείται.

- Ενημέρωση και Ευαισθητοποίηση:

- Ενημερώνουν και ευαισθητοποιούν τη σχολική κοινότητα για θέματα κοινωνικής συνδιαλλαγής, αλληλεπίδρασης και υιοθέτησης καλών πρακτικών.

- Ατομική και Ομαδική Υποστήριξη:

- Υποστηρίζουν την σχολική κοινότητα σε ατομικό, ομαδικό και διομαδικό επίπεδο, με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενδυνάμωση των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

- Διασφάλιση Ηθικής και Δεοντολογίας:

- Φροντίζουν ώστε οι δράσεις τους να είναι εναρμονισμένες με τις αρχές ηθικής και δεοντολογίας, και να διασφαλίζουν την προστασία των προσωπικών δεδομένων των μαθητών και των οικογενειών τους.

Καθήκοντα Διευθυντών Σχολικών Μονάδων

Οι Διευθυντές σχολικών μονάδων όπου τοποθετούνται ΠΕ23 Ψυχολόγοι και ΠΕ30 Κοινωνικοί Λειτουργοί έχουν τις εξής ευθύνες:

- Εξασφάλιση Ιδιωτικότητας:

- Εξασφαλίζουν κατάλληλο χώρο για την άσκηση των καθηκόντων των Ψυχολόγων και Κοινωνικών Λειτουργών, προκειμένου να διασφαλίζεται η ιδιωτικότητα των συναντήσεων.

- Φύλαξη Σχεδίων Δράσης:

- Φυλάσσουν τα σχέδια δράσης που υποβάλλονται, τα οποία χρησιμοποιούνται για τη βελτίωση της λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

- Τριμηνιαίες Εκθέσεις:

- Συντάσσουν τριμηνιαίες εκθέσεις πεπραγμένων, αποτιμώντας τα αποτελέσματα των δράσεων των Ψυχολόγων και Κοινωνικών Λειτουργών.

Η απόφαση Εδώ - ΦΕΚ

 
https://e-wall.net/67684/kathikonta-kai-armodiotites-ton-kladon-pe23-psychologon-kai-pe30-koinonikon-leitourgon-gia-ta-scholika-eti-2024-2025-kai-2025-2026/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου