Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

Προσφυγή της ΑΔΕΔΥ για το Ξεπάγωμα της Διετίας 2016-2017: Η Υπόθεση Στο ΣτΕ
Προσφυγή της ΑΔΕΔΥ στο Πρωτοδικείο και στο ΣτΕ ,μέσω πρότυπης δίκης,για το ξεπάγωμα της διετίας 2016-17

Η ΑΔΕΔΥ (Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων) υπέβαλε προσφυγή στο Πρωτοδικείο και στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) με αίτημα πρότυπης δίκης, προκειμένου να επιτευχθεί το «ξεπάγωμα» της διετίας 2016-2017 για τους δημοσίους υπαλλήλους. Η κίνηση αυτή αφορά τη συνταγματικότητα του άρθρου 26 του νόμου 4354/2015, που αναφέρεται στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων και συγκεκριμένα στη διακοπή της μισθολογικής εξέλιξης κατά την επίμαχη διετία.

Η προσφυγή υποβλήθηκε ως πρόσθετη παρέμβαση στην αγωγή της κας ... στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, στην οποία η ΑΔΕΔΥ κατέστη διάδικος. Με το αίτημα αυτό, ζητείται να εισαχθεί η υπόθεση στο ΣτΕ μέσω πρότυπης δίκης, προκειμένου να αποφανθεί το ανώτατο δικαστήριο για τη συνταγματικότητα της διάταξης.

Η απόφαση του ΣτΕ αναμένεται να εκδοθεί εντός ενός μήνα. Σε περίπτωση που το αίτημα γίνει δεκτό, αναμένεται η οριστική επίλυση του ζητήματος που αφορά χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους, ενώ σε περίπτωση απόρριψης, θα συνεχιστεί η εκδίκαση της υπόθεσης από τα κατώτερα δικαστήρια.

Η Νομική Σύμβουλος της ΑΔΕΔΥ, Μαργαρίτα Παναγοπούλου, επισημαίνει ότι η απόφαση του ΣτΕ επί του αιτήματος θα κρίνει το μέλλον της μισθολογικής εξέλιξης των δημοσίων υπαλλήλων για το κρίσιμο διάστημα της διετίας 2016-2017.

Με αυτή την ενέργεια, η ΑΔΕΔΥ αποδεικνύει για ακόμη μια φορά τη δέσμευσή της στην προάσπιση των δικαιωμάτων των δημοσίων υπαλλήλων, αναζητώντας νομικές λύσεις για το ζήτημα που ταλανίζει τον κλάδο τους.

Η ανακοίνωση του προεδρεύων ΑΔΕΔΥ Δημήτρη Μπρατη

Υπ’όψιν Εκτελεστικής Επιτροπής ΑΔΕΔΥ,

Υποβλήθηκε εχθές η συνημμένη πρόσθετη παρέμβαση της ΑΔΕΔΥ στην αγωγή της κας ...... στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών.

Ενόψει του ότι η ΑΔΕΔΥ κατέστη διάδικος στην αγωγή αυτή, υποβάλει σήμερα το συνημμένο αίτημα πρότυπης δίκης προς το Συμβούλιο της Επικρατείας, για να εισαχθεί η εκκρεμής αγωγή της κας.... σε αυτό, προς επίλυση του ζητήματος της συνταγματικότητας του άρθρου 26 ν.4354/2015. Η απόφαση του ΣτΕ επί του αιτήματος πρότυπης δίκης αναμένεται σε περίπου 1 μήνα, οπόταν θα σας ενημερώσω για το εάν έγινε δεκτό ή απορρίφθηκε.

Η Νομική Σύμβουλος

Μαργαρία Παναγοπούλου

 
https://e-wall.net/68427/prosfygi-tis-adedy-gia-to-xepagoma-tis-dietias-2016-2017-i-ypothesi-sto-ste/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου