Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024

Επιχειρηματικότητα με θετικό κοινωνικό πρόσημο / ΚΜΟΠ
ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΜΟΠ «ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕ ΘΕΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΣΗΜΟ #2»

Πόσο σημαντική είναι η ενίσχυση των δεξιοτήτων των νέων και ποιες είναι οι προοπτικές της απασχολησιμοτητάς τους; Με ποιο τρόπο οι εταιρείες μπορούν να έχουν σημαντικό κοινωνικό αντίκτυπο; Ποια είναι η συμβολή των κοινωνικών επιχειρήσεων στην αντιμετώπιση των σύγχρονων κοινωνικών και περιβαλλοντικών προκλήσεων;

Αυτά και άλλα σημαντικά ερωτήματα θα εξετάσει η ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο «Επιχειρηματικότητα με θετικό κοινωνικό πρόσημο #2», που διοργανώνει το ΚΜΟΠ την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου και ώρα 18.00-20.00, στο Impact Hub Athens.

Στο επίκεντρο του διαλόγου θα βρεθεί ο ρόλος των επιχειρήσεων στην προώθηση της κοινωνικής ευημερίας και της απασχολησιμότητας των νέων σε έναν ταχέως μεταβαλλόμενο κόσμο. Η ενίσχυση των δεξιοτήτων των νέων και οι προοπτικές της απασχολησιμότητάς τους είναι ένα από τα πλέον κρίσιμα ζητήματα στον σημερινό κόσμο. Οι ταχύτατες τεχνολογικές αλλαγές και οι κοινωνικές προκλήσεις, όπως η κλιματική αλλαγή, η οικονομική ανισότητα και η ανεργία, επιβάλλουν την ανάγκη για τη δημιουργία νέων δυνατοτήτων και προοπτικών.

Οι προοπτικές της απασχολησιμότητας των νέων εξαρτώνται άμεσα από τις γνώσεις και τις δεξιότητες που αποκτούν. Η εκπαίδευση δεν είναι πλέον μόνο ζήτημα γνώσης αλλά και της ικανότητας να προσαρμόζεσαι σε νέες συνθήκες, να καινοτομείς και να αναλαμβάνεις ηγετικό ρόλο στην αντιμετώπιση προκλήσεων. Οι εταιρείες μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην καλλιέργεια αυτών των δεξιοτήτων, παρέχοντας ευκαιρίες για συνεχή κατάρτιση, προγράμματα πρακτικής άσκησης και εκπαιδευτικά σεμινάρια.

Επιπλέον, οι επιχειρήσεις που επιλέγουν να εστιάσουν στον κοινωνικό αντίκτυπο μπορούν να συμβάλλουν ουσιαστικά στην αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων. Οι κοινωνικές επιχειρήσεις, ειδικότερα, αποτελούν σημαντικό μοχλό ανάπτυξης μιας πιο βιώσιμης οικονομίας, δημιουργώντας λύσεις για προβλήματα που οι παραδοσιακές επιχειρηματικές προσεγγίσεις δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν. Μέσω της εστίασης σε κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα, συνεισφέρουν στην καταπολέμηση της φτώχειας, τη μείωση των ανισοτήτων και την προώθηση της πράσινης ανάπτυξης.

Ένας ιδιαίτερα σημαντικός τομέας είναι η "αντιμετώπιση του παράδοξου της αγοράς εργασίας". Παρόλο που υπάρχουν χιλιάδες θέσεις εργασίας διαθέσιμες, οι επιχειρήσεις συχνά δυσκολεύονται να βρουν κατάλληλα καταρτισμένο προσωπικό, την ίδια στιγμή που η ανεργία παραμένει υψηλή. Αυτό το παράδοξο επιτάσσει την ανάγκη για καλύτερη αντιστοιχία μεταξύ των δεξιοτήτων που προσφέρονται μέσω της εκπαίδευσης και των αναγκών της αγοράς.

Η εκδήλωση «Επιχειρηματικότητα με θετικό κοινωνικό πρόσημο #2», που διοργανώνει το ΚΜΟΠ, θα επικεντρωθεί σε αυτά τα κρίσιμα θέματα, με σκοπό να δώσει φωνή σε επιχειρήσεις, κοινωνικούς φορείς και νεανικούς οργανισμούς να συζητήσουν τρόπους προώθησης της κοινωνικής ευημερίας και της απασχόλησης.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Αντιπρόεδρος του ΚΜΟΠ, κ. Αντώνης Κλάψης. Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε στελέχη επιχειρήσεων, εκπροσώπους οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών, εκπαιδευτές ενηλίκων, εκπροσώπους κέντρων επαγγελματικής κατάρτισης, φορείς χάραξης πολιτικής, ΜΜΕ καθώς και στο ευρύ κοινό.

Η  συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν, απαραίτητη η προεγγραφή σας εδώ: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdLteOiPDc6mLXRS3tkHIixy--vtH62NofZ0fWlZr-zGqQE8g/viewform

Μπορείτε να διαβάσετε το αναλυτικό πρόγραμμα και να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τους ομιλητές και τις ομιλήτριες στον ακόλουθο σύνδεσμο:  https://www.kmop.gr/news-epicheirimatikotita-me-thetiko-koinoniko-prosimo-2/

Για οποιαδήποτε πληροφορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο communication@kmop.org ή στο 2103637547.

Σας περιμένουμε!

Δωρεάν ebook: Κάνε το Φόβο Φίλο – βασισμένο στο παραμύθι Τυρίνος: Ο κλέφτης φόβων – Του Νικόλαου Σμυρνάκη
https://e-wall.net/?p=68750

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου