Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024

ΠΙΝΑΚΕΣ ΕΑΕ  Να μεριμνήσει άμεσα το Υπουργείο Παιδείας με Αίτημα προς ΑΣΕΠ για έγκαιρο άνοιγμα των πινάκων Ειδικής Αγωγής το τρέχον σχολικό έτος.
Προθεσμία για Πίνακες Ειδικής Αγωγής: Αναγκαία η Άμεση Δράση του Υπουργείου Παιδείας

Το Υπουργείο Παιδείας πρέπει να μεριμνήσει άμεσα, υποβάλλοντας αίτημα προς το ΑΣΕΠ για το έγκαιρο άνοιγμα των πινάκων Ειδικής Αγωγής κατά το τρέχον σχολικό έτος. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, οι πίνακες που δημοσιεύτηκαν το 2022 λήγουν με το πέρας του 2024-25 σχολικού έτους, πράγμα που σημαίνει ότι η διαδικασία κατάρτισης νέων πινάκων πρέπει να ξεκινήσει άμεσα.

Οι εκπαιδευτικοί, το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό (ΕΕΠ) και το Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό (ΕΒΠ) όλων των ειδικοτήτων περιμένουν με αγωνία το άνοιγμα των πινάκων. Η καθυστέρηση στη διαδικασία αυτή θα δημιουργήσει κενά στις προσλήψεις την επόμενη σχολική χρονιά, επηρεάζοντας τις ζωτικής σημασίας υπηρεσίες που παρέχουν στα παιδιά με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Η διαδικασία αυτή είναι επιτακτική, καθώς το ΑΣΕΠ, υπεύθυνο για την κατάρτιση των νέων πινάκων, χρειάζεται αρκετό χρόνο για να ολοκληρώσει τις απαραίτητες διαδικασίες. Το αίτημα από το Υπουργείο Παιδείας πρέπει να υποβληθεί σε εύθετο χρόνο, ώστε οι νέοι πίνακες να είναι έτοιμοι πριν από την έναρξη του σχολικού έτους 2025-26.

Αν η διαδικασία καθυστερήσει, οι επιπτώσεις θα είναι σοβαρές, τόσο για τους μαθητές που θα μείνουν χωρίς απαραίτητη στήριξη όσο και για τους εκπαιδευτικούς που θα περιμένουν διορισμούς. Η Ειδική Αγωγή αποτελεί κρίσιμο τομέα της εκπαίδευσης, και η συνέπεια στις προσλήψεις και την τοποθέτηση του προσωπικού είναι απαραίτητη για την ομαλή λειτουργία των σχολείων.

Απαιτείται, λοιπόν, άμεση και συντονισμένη δράση από το Υπουργείο Παιδείας, ώστε να προχωρήσει στην υποβολή του αιτήματος και να εξασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξει κανένα κενό στην εκπαιδευτική διαδικασία για τα παιδιά που το έχουν περισσότερο ανάγκη.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΌΙ ΕΑΕ

Aκαθάριστοι πίνακες ΑΣΕΠ της 1ΓΕ/2023 – 2ΓΕ/2023 ταξινομημένοι κατά κλάδο ή ειδικότητα
https://e-wall.net/?p=67987

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου