Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024

Ο Γολγοθάς των Εκπαιδευτικών της Δ.ΥΠ.Α.: Η Αδικία στις Μοριοδοτήσεις και τα Ανυπέρβλητα Προβλήματα
Οι εκπαιδευτικοί της Δ.ΥΠ.Α. αντιμετωπίζουν σοβαρές αδικίες και προβλήματα στις διαδικασίες μοριοδότησης των αιτήσεων τους. Παρά την κατάθεση των απαραίτητων εγγράφων και πιστοποιητικών, τα αποτελέσματα που δημοσιεύτηκαν τον Σεπτέμβριο του 2024 περιέχουν πολλά λάθη, όπως λανθασμένες μοριοδοτήσεις και παραβλέψεις σημαντικών επαγγελματικών προσόντων. Επιπλέον, η διοίκηση της Δ.ΥΠ.Α. παραμένει αδιάφορη στις αιτήσεις θεραπείας που κατατίθενται από τους εκπαιδευτικούς. Οι σχολές παραμένουν χωρίς προσωπικό, γεγονός που καθυστερεί την έναρξη της εκπαιδευτικής χρονιάς. Ζητούνται άμεσες διορθώσεις και εξηγήσεις για να λυθεί η κατάσταση.

Νέο Επίδομα Ανεργίας: Τι αλλάζει από Σεπτέμβριο 2024 (Βίντεο)

Ένα κείμενο-κατάθεση για τον γολγοθά που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί της Δ.ΥΠ.Α.

Μικρή εισαγωγή στην αρχή, για να γίνουν κατανοητά τα όσα ζούμε οι εκπαιδευτικοί το  τελευταίο διάστημα, σε ένα παιχνίδι στο οποίο κληθήκαμε να παίξουμε, τελικά με  αδιαφανείς όρους. 

Πλέον, οι εκπαιδευτικοί της Δ.ΥΠ.Α. καλούνται να καταχωρούν τα πτυχία και όλα τα πιστοποιητικά τους, στην πλατφόρμα του Μητρώου της Δ.ΥΠ.Α. Στο συγκεκριμένο μητρώο  καταθέσαμε όλα μας τα έγγραφα από 8 έως 19 Αυγούστου 2024 με βάση την αντίστοιχη  πρόσκληση  

https://diavgeia.gov.gr/decision/view/646912- 9. Τις συγκεκριμένες αιτήσεις κλήθηκαν έπειτα, να ελέγξουν επιτροπές  από το διοικητικό προσωπικό της Δ.ΥΠ.Α., χωρίς να γνωρίζει κανείς, ποιες είναι ακριβώς και  αν είχαν τις αντίστοιχες και απαραίτητες οδηγίες, για να αξιολογήσουν όλα τα σχετικά  έγγραφά μας, όπως αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος. 

Τις τελευταίες ημέρες, βγήκαν τα αποτελέσματα και βρισκόμαστε αντιμέτωποι με  πολλά λάθη, αστοχίες, παραβλέψεις και ατελείωτες και λανθασμένες μοριοδοτήσεις στο  μητρώο αναπληρωτών εκπαιδευτικών, κατά τον έλεγχο της μοριοδότησής μας. Η πρώτη  εικόνα διαμορφώθηκε, όταν δημοσιεύθηκε επίσημα στις 23 Σεπτέμβρη 2024, το Μητρώο  της Δ.ΥΠ.Α. και αυτό συμβαίνει μέχρι αυτή τη στιγμή που σας κοινοποιώ την παρούσα  επιστολή. Για παράδειγμα, ποιοί είναι αυτοί που μοριοδότησαν ή όχι την επαγγελματική  προϋπηρεσία όλων όσων εργαζόμασταν χρόνια στον ιδιωτικό τομέα Ειδικής Αγωγής και ενώ  τόσα χρόνια την προσμετρούσαν, ξαφνικά κάποιοι μοριοδοτηθήκαμε και καποιοι όχι. Γιατί, ενώ αναφερόταν ξεκάθαρα στην πρόσκληση η προϋπόθεση εξειδίκευσης στις σχολές ΑμεΑ  ή η μοριοδότηση εκπαίδευσης ενηλίκων ΕΟΠΠΕΠ, δεν συνέβη τίποτα από τα δύο στην  πράξη. Η διοίκηση της Δ.ΥΠ.Α., πλέον δεν δίνει σε κανέναν μας, ούτε αριθμό πρωτοκόλλου  για τις αιτήσεις θεραπείας που αποστέλλουμε με email και δεν προβαίνει σε καμία απολύτως  διόρθωση ή εξήγηση, γιατί συμβαίνουν όλα αυτά. Οι σχολές δεν έχουν προσλάβει  εκπαιδευτικό προσωπικό, ενώ η εκπαιδευτική χρονιά έχει ήδη καθυστερήσει την έναρξή  της. Αυτά και πολλά άλλα, είναι λίγα από τα οποία μπορώ να καταθέσω σε ένα κείμενο. 

- Οι σχολές ΑμεΑ, χρειάζονται προσωπικό με εξειδίκευση, εμπειρία στην Ειδική Αγωγή  και ανθρώπους οι οποίοι επιλέγουμε συνειδητά να ασκούμε αυτό το επάγγελμα. • Βρισκόμαστε σε αδιέξοδο, λόγω ενεργειών και αποφάσεων οι οποίες κινούνται  κεκλησμένων των θηρών. 

- Παρακαλούμε να δοθούν εξηγήσεις, απαντήσεις και να γίνουν όλες οι απαραίτητες  διορθώσεις στις αιτήσεις μας ΣΗΜΕΡΑ, ώστε να μπορέσουν να ανοίξουν οι σχολές  ΑΥΡΙΟ! 

Με εκτίμηση 

Ένας εκπαιδευτικός από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος πέρυσι παράτησε μια μόνιμη θέση στον  ιδιωτικό τομέα Ειδικής Αγωγής, για να εξασκήσει το επάγγελμά του, στον δημόσιο  οργανισμό της Δ.ΥΠ.Α. και φέτος, είναι και θα είναι άνεργος, επειδή η προϋπηρεσία του και  οι σπουδές του παίχτηκαν κορώνα-γράμματα.
https://e-wall.net/69960/o-golgothas-ton-ekpaideftikon-tis-d-yp-a-i-adikia-stis-moriodotiseis-kai-ta-anypervlita-provlimata/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου