Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024

Προσοχή στις Επιλογές Προτίμησης για τις Προσλήψεις Αναπληρωτών: Οδηγίες για την Αφαίρεση των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων στη Β' Φάση
Την Παρασκευή αναμένεται η ανακοίνωση για περισσότερες από 9.000 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Οι υποψήφιοι αναπληρωτές έχουν τη δυνατότητα να τροποποιήσουν την αίτησή τους, αλλά μόνο ως προς την αφαίρεση περιοχών ή/και άλλων επιλογών προτίμησης.

Η προθεσμία για αυτή τη διαδικασία λήγει στις 30 Απριλίου.

Η Β' φάση προσλήψεων αναμένεται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή. Τα κενά που αφορούν τις διαθέσιμες θέσεις έχουν ήδη δημοσιευθεί σε προηγούμενη ανακοίνωση. Για τους υποψήφιους που δεν επιθυμούν να εργαστούν σε Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία κατά τη Β' φάση, υπάρχει η δυνατότητα να αφαιρέσουν τη σχετική επιλογή από το κουτί στον ΟΠΣΥΔ.

Στην Α' φάση, ορισμένοι εκπαιδευτικοί αντιμετώπισαν προβλήματα, καθώς δεν είχαν κατανοήσει ότι στα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία προσλαμβάνονται κατά προτεραιότητα οι πρώτοι στον πίνακα αναπληρωτών που έχουν επιλέξει αυτή την επιλογή. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τοποθετηθούν σε αυτά τα σχολεία εκπαιδευτικοί που δεν το επιθυμούσαν, καθώς υπήρχε η εσφαλμένη εντύπωση ότι η τοποθέτηση στα Πρότυπα θα γινόταν μόνο εάν δεν υπήρχε άλλη επιλογή.

Μάλιστα, υπήρξαν περιπτώσεις εκπαιδευτικών που διαφωνούν με τον θεσμό των Προτύπων Πειραματικών και έκαναν αιτήσεις για βελτίωση θέσης, οι οποίες απορρίφθηκαν. Ο λόγος είναι ότι τα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία έχουν δικό τους κωδικό πρόσληψης, διαφορετικό από αυτόν της Γενικής Παιδείας. Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει δυνατότητα μετάθεσης σε άλλη σχολική μονάδα από τα Πρότυπα καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Οι υποψήφιοι της Β' φάσης καλούνται να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή τους, καθώς τα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία έχουν υψηλές απαιτήσεις και είναι σημαντικό να επιλέγονται από άτομα που επιθυμούν πραγματικά να εργαστούν σε αυτά.
https://e-wall.net/70093/prosochi-stis-epiloges-protimisis-gia-tis-proslipseis-anapliroton-odigies-gia-tin-afairesi-ton-protypon-peiramatikon-scholeion-sti-v-fasi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου