Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024

Ο παράλογος αλγόριθμος προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή και οι αδικίες που δημιουργεί
Ο αλγόριθμος προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή διαχωρίζει τις προσλήψεις σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε/Τμήματα Ένταξης και Παράλληλη Στήριξη, γεγονός που οδηγεί σε αδικίες για τους εκπαιδευτικούς. Παραδείγματα δείχνουν ότι αυτός ο διαχωρισμός στερεί τη δυνατότητα επιλογής σε θέσεις με κριτήριο τα μόρια, δημιουργώντας αθέμιτο πλεονέκτημα για όσους τοποθετούνται σε δυσπρόσιτες περιοχές. Ένα αίτημα για αλλαγή του αλγόριθμου είναι επιτακτικό, προκειμένου να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη στη διαδικασία προσλήψεων.

Ο παράλογος αλγόριθμος προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή και οι αδικίες που δημιουργεί

Ως γνωστόν ο αλγόριθμος των προσλήψεων αναπλητωτών εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή σε μια περιοχή διαχωρίζει τις προσλήψεις σε 2 βασικούς τύπους: α) σε προσλήψεις σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε και Τμήματα Ένταξης και β) σε προσλήψεις σε Παράλληλη Στήριξη. Αυτός ο διαχωρισμός δημιουργεί το πρόβλημα ότι οι προσληφθέντες σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε και Τμήματα Ένταξης μπορούν να επιλέξουν για τοποθέτηση/διάθεση μόνο κενά σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε. και Τμήματα Ένταξης και οι προσληφθέντες σε Παράλληλη Στήριξη μόνο κενά Παράλληλης Στήριξης. Πρόκειται για ένα προβληματικό σημείο που αδικεί όσους προσλαμβάνονται σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε. και Τμήματα Ένταξης, γιατί σύμφωνα με την ΥΑ 104627/ΓΔ5/07-08-2020 (ΦΕΚ 3344/Β/10-08-2020), κατά τη ροή των προσλήψεων σε μια ειδικότητα σε μια περιοχή προηγείται η κάλυψη των Σ.Μ.Ε.Α.Ε. και Τμημάτων Ένταξης και έπονται οι προσλήψεις Παράλληλης Στήριξης. Στα παρακάτω παραδείγματα φαίνεται η αδικία που δημιουργείται:

Παράδειγμα 1:

Έστω ότι στη Β΄ Κυκλάδων προσλαμβάνονται δύο φυσικοί: ένας για Σ.Μ.Ε.Α.Ε/Τμήμα Ένταξης και ένας για Παράλληλη Στήριξη. Το κενό Σ.Μ.Ε.Α.Ε/Τμήματος Ένταξης είναι στη Σαντορίνη (μη δυσπρόσιτη), ενώ το κενό της Παράλληλης Στήριξης στην Ίο (δυσπρόσιτη). Όμως λόγω του διαχωρισμού που προαναφέρθηκε ο φυσικός με τα υψηλότερα μόρια μπορεί να επιλέξει μόνο το κενό σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε/Τμήμα Ένταξης στη Σαντορίνη. Έτσι για Παράλληλη Στήριξη στην Ίο θα πάει ο φυσικός με τα χαμηλότερα μόρια. Και επειδή η προϋπηρεσία σε δυσπρόσιτα σχολεία διπλομοριοδοτείται, ο φυσικός με τα χαμηλότερα μόρια, που πήγε στην Ίο, πολύ πιθανό, να προσπεράσει σε επόμενο πίνακα ΑΣΕΠ το φυσικό με τα υψηλότερα μόρια, που πήγε στη Σαντορίνη.

Παράδειγμα 2:

Έστω ότι στην Μεσσηνία προσλαμβάνονται δύο φυσικοί που διαμένουν μόνιμα στην Καλαμάτα: Ένας για Σ.Μ.Ε.Α.Ε/Τμήμα Ένταξης και ένας για Παράλληλη Στήριξη. Το κενό Σ.Μ.Ε.Α.Ε/Τμήματος Ένταξης είναι στη Μεσσήνη, ενώ το κενό της Παράλληλης Στήριξης στην Καλαμάτα (απόσταση Καλαμάτα-Μεσσήνη: 233 χλμ.). Όμως λόγω του διαχωρισμού που προαναφέρθηκε, ο φυσικός με τα υψηλότερα μόρια μπορεί να επιλέξει μόνο το κενό σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε/Τμήμα Ένταξης στη Μεσσήνη. Έτσι για Παράλληλη Στήριξη στην Καλαμάτα θα πάει ο φυσικός με τα χαμηλότερα μόρια.

Αν ο αλγόριθμος των προσλήψεων στην Ειδική Αγωγή δεν έκανε τον εν λόγω διαχωρισμό, οι φυσικοί των παραπάνω παραδειγμάτων θα είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν από όλη τη γκάμα των κενών τις προτιμήσεις τους και έτσι δε θα δημιουργόταν καμία αδικία! Ο συγκεκριμένος διαχωρισμός δεν εξυπηρετεί σε τίποτα, παρά μόνο αδικίες μπορεί να δημιουργήσει. Το Υπουργείο Παιδείας πρέπει να άρει το διαχωρισμό από τις προσλήψεις της επόμενης σχολικής χρονιάς!

Δημήτριος Νικολόπουλος
https://e-wall.net/69864/o-paralogos-algorithmos-proslipseon-anapliroton-ekpaideftikon-stin-eidiki-agogi-kai-oi-adikies-pou-dimiourgei/
Συγχωνεύσεις Τμημάτων Λακωνίας: επιλεκτική εφαρμογή της νομοθεσίας από την κυβέρνηση - υποβαθμίζουν τη δημόσια εκπαίδευση και δημιουργούν πολυπληθή τμήματα που δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες των μαθητών
Απάντηση Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λακωνίας στην Απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για Συγχωνεύσεις και Συμπτύξεις Τμημάτων

Οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λακωνίας αντιδρούν στις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού για συγχωνεύσεις και συμπτύξεις τμημάτων, καθώς θεωρούν ότι υποβαθμίζουν τη δημόσια εκπαίδευση και δημιουργούν πολυπληθή τμήματα που δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες των μαθητών. Στην απάντησή τους, αμφισβητούν τη νομιμότητα των αποφάσεων, επισημαίνοντας ότι παραβιάζονται νόμοι που ρυθμίζουν τον αριθμό μαθητών ανά τμήμα, καθώς και το ελάχιστο εμβαδόν των αιθουσών διδασκαλίας. Δεσμεύονται να συνεχίσουν τον αγώνα τους για την προάσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης, καταγγέλλοντας την επιλεκτική εφαρμογή της νομοθεσίας από την κυβέρνηση.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. για τη νομιμότητα υποβάθμισης σχολείων και συγχωνεύσεων/συμπτύξεων τμημάτων

Το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού επιμένει, επικαλούμενο την ισχύουσα νομοθεσία, στην αντιπαιδαγωγική πολιτική των συγχωνεύσεων/συμπτύξεων τμημάτων, υποβιβασμού και καταργήσεων σχολικών μονάδων, παρά τις έντονες αντιδράσεις που έχουν εκδηλωθεί από την εκπαιδευτική κοινότητα, μαθητές/τριες, γονείς και εκπαιδευτικούς σε όλη τη χώρα. Αυτή τη στάση κρατά και κατά τη διαδικασία κοινοβουλευτικού ελέγχου στη Βουλή, όπου έχουν κατατεθεί και συζητηθεί σειρά επερωτήσεων από σχεδόν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και στις έγγραφες τοποθετήσεις, όπως η υπ’ αριθμ. 108284/ΥΣ/20.09.2024 απάντηση που δόθηκε σε σχετική επερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής του Νομού κ. Νάγια Γρηγοράκου και είδε το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες.

Ειδικά στο συγκεκριμένο έγγραφο που έχει συντάξει το Γραφείο Νομικών και Κοινοβουλευτικών Θεμάτων του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α., γίνεται γενική και αόριστη αναφορά στη νομοθεσία τόσο ως προς τον μέγιστο αριθμό μαθητών/τριών ανά τμήμα (άρθρο 50 του ν.4692/2020) όσο και ως προς τη διαδικασία προσδιορισμού των λειτουργικών κενών σε σχολικές μονάδες, χωρίς να δίνεται επί της ουσίας απάντηση στα συγκεκριμένα ερωτήματα που έθεσε με την επερώτησή της η κ. βουλευτής.

Με αφορμή το τελευταίο αυτό έγγραφο, απαντώντας στους νομικούς ισχυρισμούς του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α., τα Δ.Σ. των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λακωνίας: Λακεδαίμονος «Ο Πλήθων», Λακωνικής και Μολάων «Γιάννης Ρίτσος», δηλώνουν τα εξής:

- Το άρθρο 50 του ν.4692/2020 που καθορίζει τον μέγιστο αριθμό νηπίων και μαθητών/τριών σε 25 ανά τάξη/τμήμα και αποτελεί το βασικό επιχείρημα του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. για το εκτεταμένο κύμα συγχωνεύσεων/συμπτύξεων τμημάτων και υποβιβασμού σχολείων ήταν πολιτική επιλογή της κυβέρνησης της Ν.Δ. (ο συγκεκριμένος νόμος ψηφίστηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία στις 11/06/2020 εν μέσω πανδημίας). Το συγκεκριμένο άρθρο, δεν τροποποίησε κατ’ ουσίαν τα αντίστοιχα άρθρα 6 και 7 του Π.Δ. 79/2017 (που επίσης καθόριζαν τον μέγιστο αριθμό σε 25), αλλά το άρθρο 74 του ν.4589/2019, με το οποίο είχαν ήδη τροποποιηθεί τα άρθρα 6 και 7 του Π.Δ. 79/2017 (νόμος τροποποιείται μόνο με νόμο). Το άρθρο 74 του ν.4589/2019 καθόριζε τον μέγιστο αριθμό σε Νηπιαγωγεία και τις τάξεις του Δημοτικού σχολείου σε 22 νήπια και μαθητές/τριές, και είχε άμεση εφαρμογή για τα Νηπιαγωγεία και σταδιακή εφαρμογή για τα Δημοτικά σχολεία από το σχολικό έτος 2019-2020, με ρητή πρόβλεψη στην παράγραφο 8 για κατ’ έτος εφαρμογή μέχρι την ΣΤ΄ Δημοτικού το σχολικό έτος 2024-2025, δηλαδή τη φετινή σχολική χρονιά. Αν δεν είχε τροποποιηθεί από την κυβέρνηση της Ν.Δ., δε θα μιλούσαμε για συγχωνεύσεις/συμπτύξεις τμημάτων, υποβαθμίσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων σήμερα.

- Με δεδομένο ότι το σχολικό έτος 2019 – 2020 ο μέγιστος αριθμός μαθητών/τριών ανά τάξη/τμήμα ήταν 22 μαθητές/τριες (σύμφωνα με το άρθρο 74 του ν. 4589/2019 που ήταν σε ισχύ) στις περιπτώσεις που συγχωνεύονται/συμπτύσσονται τμήματα της φετινής ΣΤ΄ τάξης, όπως στην περίπτωση του 5ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης αυτό γίνεται κατά παράβαση ακόμα και της ισχύουσας νομοθεσίας. Η συγκεκριμένη τάξη αλλά και όλες οι τάξεις των πολυθέσιων Δημοτικών Σχολείων κατατμήθηκαν σε τμήματα όταν ξεπερνούσαν τους/τις 22 μαθητές/τριες στην Α΄ Δημοτικού το σχολικό έτος 2019 – 2020 και έτσι, με χωριστά τμήματα, συνέχισαν έως και τη ΣΤ΄ τάξη το τρέχον σχολικό έτος. Επομένως δεν είναι σύννομη η συγχώνευση/σύμπτυξή τους με οριζόμενο ως μέγιστο αριθμό 25 μαθητών/τριων που επιβάλει με μεταγενέστερη χρονικά τροποποίηση του νόμου το Υπουργείο.

- Το Π.Δ. 41/2018, Κεφάλαιο Α, άρθρο 5 προβλέπει για την εκπαίδευση 1 άτομο ανά 2 τ.µ. δαπέδου, διευκρινίζοντας ξεκάθαρα ότι: «Ως δάπεδο λαμβάνεται υπόψη το καθαρό εμβαδόν δαπέδου, αφαιρουμένων των σταθερών επίπλων ή και εκθεμάτων…». Με απλά μαθηματικά, για 25 μαθητές/τριες και έναν/μία εκπαιδευτικό απαιτούνται κατ’ ελάχιστον 26 x 2 = 52 τ.μ. σε μια αίθουσα διδασκαλίας χωρίς έπιπλα. Αν υπολογίσουμε μόνο 13 θρανία (χωρίς καρεκλάκια) και μία έδρα, το ελάχιστο εμβαδόν μιας αίθουσας διδασκαλίας θα έπρεπε να ξεπερνά τα 65 τ.μ., κάτι που στην πράξη ισχύει (αν ισχύει) σε ελάχιστες σχολικές μονάδες στη χώρα. Επομένως η εφαρμογή του άρθρου 50 του ν.4692/2020 που επικαλείται το Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. αντίκειται στην εφαρμογή του Π.Δ. 41/2018, που αποσιωπά και αφορά στο καίριο ζήτημα της ασφάλειας των νηπίων, των μαθητών/τριών και των εκπαιδευτικών εντός του διδακτηρίου.

- Η αρχή της ισονομίας σύμφωνα με το Σύνταγμα προβλέπει την καθολική εφαρμογή των νόμων. Η εφαρμογή των νομικών διατάξεων για τον μέγιστο αριθμό νηπίων και μαθητών/τριών του άρθρου 50 του ν.4692/2020 ωστόσο, την οποία επιλεκτικά επικαλείται το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού δε βρίσκει καθολική εφαρμογή, καθώς εδώ και δύο μήνες οι κυβερνητικοί βουλευτές έχουν επιδοθεί σε «αγώνα δρόμου» να εξαιρέσουν στις εκλογικές τους περιφέρειες, «κατόπιν ενεργειών τους», όσες περισσότερες σχολικές μονάδες μπορούν από τις συγχωνεύσεις/συμπτύξεις ή καταργήσεις τμημάτων, με αποκορύφωμα τους «πανηγυρισμούς» στα κοινωνικά δίκτυα του Α΄ Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη για «απόσυρση των σχεδίων συγχώνευσης σχολικών τμημάτων στα Δημοτικά Σχολεία Αγίου Νικολάου, Ιεράπετρας και Σητείας», με επίκληση της νομοθεσίας για την Ειδική Αγωγή, η οποία επίσης δεν εφαρμόζεται καθολικά για τις σχολικές μονάδες της υπόλοιπης χώρας!!!

Κι αφού το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κόπτεται για την πιστή εφαρμογή της νομοθεσίας, ας εξηγήσει δημόσια γιατί δεν εφαρμόζει εδώ και δύο τουλάχιστον χρόνια τις διατάξεις του άρθρου 40 παρ. 3 του ν.3528/2007 στην περίπτωση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών, για μονιμοποίησή τους με τη συμπλήρωση της διετούς δοκιμαστικής υπηρεσίας, τη στιγμή μάλιστα που έχουν ήδη εκδοθεί δύο δικαστικές αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, που δικαιώνουν τους/τις νεοδιόριστους/ες εκπαιδευτικούς του 2020 και, ειδικά για τη Λακωνία, έχει ληφθεί αντίστοιχη απόφαση – εισήγηση του Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου (ΠΥΣΠΕ) Λακωνίας. Ένα ακόμα στοιχείο που αποδεικνύει την κατ’ επιλογή επιλεκτική επίκληση νομικών διατάξεων για την εφαρμογή της αντιπαιδαγωγικής κυβερνητικής πολιτικής στη δημόσια εκπαίδευση.

Δεδομένου ότι η επιλεκτική εφαρμογή ή η κατά περίπτωση εφαρμογή της νομοθεσίας δεν υφίσταται σε ένα κράτος δικαίου, οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λακωνίας θα συνεχίσουν με κάθε τρόπο, συνδικαλιστικό αλλά και νομικό, τον αγώνα για προάσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης και των λειτουργών της, επιφυλασσόμενοι παντός νομίμου δικαιώματος απορρέει από την κείμενη νομοθεσία.

Οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λακωνίας θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για την αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης κι όχι την υποβάθμισή της, ειδικά στην περιφέρεια όπου πέρα από το γράμμα του νόμου οφείλει ένα ευνομούμενο κράτος να λάβει υπόψη και τις ιδιαίτερες συνθήκες και ανάγκες που υπηρετεί η λειτουργία μιας ολιγοθέσιας σχολικής μονάδας. Κάτι που δεν έκανε το Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. στο νομό μας με το κλείσιμο του Νηπιαγωγείου Αγγελώνας και την υποβάθμιση του διθέσιου Δημοτικού Σχολείου Σελλασίας – Θεολόγου – Βουτιάνων σε μονοθέσιο (με 15 μαθητές/τριες, ακριβώς στο όριο που ορίζεται από τη νομοθεσία) παρά τις επανειλημμένες εισηγήσεις στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο των δύο αιρετών εκπροσώπων του κλάδου και παρά το γεγονός ότι και στην περίπτωση αυτή υπάρχει πρόδηλη παράβαση της κείμενης νομοθεσίας για το ελάχιστο εμβαδόν των αιθουσών διδασκαλίας (ΠΔ 41/2018).

Τα Δ.Σ. των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λακωνίας εκφράζουν την αλληλεγγύη όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας του Νομού στην αγωνία των γονέων του Δημοτικού Σχολείου Σελλασίας – Θεολόγου – Βουτιάνων και δηλώνουν την αμέριστη συμπαράσταση στις θέσεις και τις αποφάσεις του οικείου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, όπως αυτές εκφράστηκαν με δημόσια ανακοίνωσή τους και στην προσπάθεια που κάνουν οι γονείς για ανατροπή της παράλογης και αντιπαιδαγωγικής αυτής απόφασης.

Για τα Δ.Σ. των Συλλόγων Εκπαιδευτικών

Ευθύμιος Τουρνάς

 

Πρόεδρος

Σ.Ε.Π.Ε. Λακεδαίμονος

«Ο Πλήθων»

Παναγιώτης Κομπόγιωργας

 

Πρόεδρος

Σ.Ε.Π.Ε. Λακωνικής

 

Παρασκευάς Μεϊμέτης

 

Πρόεδρος

Σ.Ε.Π.Ε. Μολάων

«Γιάννης Ρίτσος»

Η αξιολόγηση στην πράξη: Βιολόγος διδάσκει Χημεία, σύμβουλοι αξιολογούν χωρίς μαθητές!

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Κυριάκο

Πιερρακάκη.

 

Θέμα: «Υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου με συμπτύξεις και συγχωνεύσεις τμημάτων και στον Νομό Λακωνίας»

Κατακαλόκαιρο και με τα σχολεία κλειστά, η Κυβέρνηση με μια  πρωτοφανή και αντιπαιδαγωγική απόφαση επιβάλλει εκτεταμένες συμπτύξεις - συγχωνεύσεις τμημάτων για το σχολικό έτος 2024 - 25, αναστατώνοντας την εκπαιδευτική κοινότητα και τους γονείς. Αγνοώντας τις πραγματικές ανάγκες κάθε σχολικής μονάδας και ανατρέποντας κάθε αιτιολογημένο προγραμματισμό για κατατμήσεις τμημάτων, το αρμόδιο Υπουργείο προχωρά στη δημιουργία πολυπληθών τμημάτων 24 και 25 μαθητών/τριών ακόμη και εκεί που υπάρχει η δυνατότητα κατάτμησής τους ή διαγνωσμένες ειδικές μαθησιακές ανάγκες.

Συγκεκριμένα στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στη Λακωνία συγχωνεύονται σε ένα τμήμα ανά τάξη:

- η Δ΄ τάξη στο 4ο Δ.Σ. Σπάρτης

- η Α΄ τάξη και η ΣΤ΄ τάξη στο 5ο Δ.Σ. Σπάρτης

- η Γ΄ τάξη στο Δ.Σ. Ξηροκαμπίου

- η Γ΄ τάξη στο Δ.Σ. Βλαχιώτη

- η Β΄ και η Δ΄ τάξη στο Δ.Σ. Μολάων

- η Γ΄ τάξη και η Ε΄ τάξη στο Δ.Σ. Μονεμβασιάς και

- η Ε΄ τάξη στο Δ.Σ. Νεάπολης.

Παράλληλα, με την υπ. αριθ. πρωτ. 4388 Απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης «λουκέτο» μπαίνει στα νηπιαγωγεία του Βρονταμά και της Αγγελώνας, παρότι για το δεύτερο υπήρχε αρχική θετική εισήγηση από την αρμόδια Διεύθυνση της Α/θμιας  ώστε να παραμείνει ανοιχτό προκειμένου τα   παιδιά  να μη χρειαστεί να μεταφερθούν στη Συκέα λόγω απόστασης.

Οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. του Νομού Λακωνίας, Λακεδαίμονος «Ο Πλήθων», Λακωνικής και Μολάων «Γιάννης Ρίτσος», αντιδρώντας με κοινή επιστολή τους σημειώνουν ότι η σχετική απόφαση του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. δυναμιτίζει  την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων πριν καν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ενώ ανακοινώνουν πως προγραμματίζουν σειρά συντονισμένων δράσεων και παρεμβάσεων, σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων για την ανάδειξη του σοβαρού προβλήματος που δημιουργεί η εν λόγω απόφαση.

Δεδομένου ότι η αιφνιδιαστική αυτή εξέλιξη αφενός ανατρέπει πλήρως τον προγραμματισμό των σχολείων και των εκπαιδευτικών, αφετέρου υποβαθμίζει όλη τη δομή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στον Νομό Λακωνίας.

Δεδομένου ότι η δημιουργία τμημάτων με μεγαλύτερο αριθμό μαθητών μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα την μετακίνηση εκπαιδευτικών σε άλλα σχολεία με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε επίπεδο προσωπικού προγραμματισμού.

Δεδομένου ότι η απόφαση αυτή αλλάζει ριζικά τις σχολικές συνθήκες για σχεδόν 250 μαθητές/τριες και τις οικογένειές τους στον Νομό Λακωνίας και εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές/τριες και τις οικογένειές τους σε όλη τη χώρα.

Δεδομένου ότι τα πολυπληθή τμήματα εκ των  πραγμάτων μειώνουν τόσο τον διαθέσιμο εκπαιδευτικό χρόνο ανά μαθητή, όσο και για εξατομικευμένες μαθησιακές προσεγγίσεις όπου αυτές κρίνονται αναγκαίες με αποτέλεσμα να επηρεάζεται αρνητικά και να υποβαθμίζεται συνολικά η εκπαιδευτική διαδικασία.

Κατόπιν αυτών ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Σκοπεύει το Υπουργείο να αποσύρει τις εν λόγω αποφάσεις που οδηγούν σε πολυπληθή τμήματα κόντρα σε κάθε σύγχρονη εκπαιδευτική προσέγγιση, υποβαθμίζοντας τη δημόσια εκπαίδευση στον Νομό Λακωνίας;

- Θα προχωρήσει το Υπουργείο Παιδείας στην άμεση κάλυψη των αναγκών του Νομού Λακωνίας σε εκπαιδευτικούς, με την πλήρωση των προβλεπόμενων θέσεων, προκειμένου να μην χαθούν και φέτος πολύτιμες διδακτικές ώρες;

Η Ερωτώσα Βουλευτής

Παναγιώτα (Νάγια) Γρηγοράκου
https://e-wall.net/?p=69860
Ενημερωτικό για τη Συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ (26 Σεπτεμβρίου 2024)
Στις 26 Σεπτεμβρίου 2024 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΔΕ), όπου συζητήθηκαν και ελήφθησαν αποφάσεις για σημαντικά θέματα που αφορούν αποσπάσεις, μετατάξεις και παραιτήσεις εκπαιδευτικών. Συγκεκριμένα, το ΚΥΣΔΕ ενέκρινε αιτήσεις ανάκλησης μετατάξεων διοικητικών υπαλλήλων, αποσπάσεις εκπαιδευτικών μέσω του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας και άλλες μετακινήσεις. Αποφασίστηκαν επίσης αποσπάσεις σε ΠΥΣΔΕ, με επανεξέταση αιτήσεων νεοδιόριστων για λόγους υγείας. Τέλος, συζητήθηκαν αιτήσεις παραίτησης για εξαιρετικούς λόγους.

Ενημερωτικό του αιρετού στο ΚΥΣΔΕ

Κατσωνόπουλου Θοδωρή

Σχετικά με τη συνεδρίαση ΚΥΣΔΕ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΔΕ) συνεδρίασε την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024. Παρατίθενται τα θέματα και οι σχετικές αποφάσεις.

1. Ανάκληση μετάταξης διοικητικών υπαλλήλων και επαναφορά σε θέση εκπαιδευτικού ΔΕ.

Εξετάστηκαν 3 αιτήσεις για τις οποίες το Συμβούλιο γνωμοδότησε θετικά, αφού έλαβε υπόψη την εισήγηση του ΚΥΣΔΙΠ, ενημερωτικό έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών αναφορικά με ανακλήσεις μετατάξεων διοικητικών υπαλλήλων και επαναφορά τους σε θέση εκπαιδευτικών και τη γνώμη της υπηρεσίας.

2. Απόσπαση εκπαιδευτικού ΔΕ μέσω Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας στα πλαίσια του 3ου Έκτακτου Κύκλου Κινητικότητας.

Το Συμβούλιο γνωμοδότησε θετικά ως προς την αποδέσμευση της συναδέλφου για απόσπαση μέσω ΕΣΚ. Πιθανά αυτή να είναι και η τελευταία, καθώς ψηφίζεται διάταξη σε νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ που θα απαγορεύει την κινητικότητα εκπαιδευτικών μέσω του ΕΣΚ.

3. Ανάκληση απόσπασης σε Καλλιτεχνικό Σχολείο.

Θετικό ήταν το Συμβούλιο για την ανάκληση της απόσπασης.

4. Επανεξέταση αιτήσεων απόσπασης σε Ερευνητικό Κέντρο

Επανεξετάστηκαν δύο (2) αιτήσεις απόσπασης και με βάση όλα τα προσκομισθέντα δικαιολογητικά το Συμβούλιο τις έκανε δεκτές.

5. Αίτημα μετακίνησης αποσπασμένης εκπαιδευτικού ΔΕ από φορέα σε ΠΥΣΔΕ

Το αίτημα απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία. Διατύπωσα συγκεκριμένη αιτιολογημένη πρόταση, δεν έγινε όμως δεκτή.

.

6. Αποσπάσεις από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ στην ΕΑΕ

Εξετάστηκαν 6 αιτήσεις απόσπασης, από τις οποίες ικανοποιήθηκαν οι 4 και 3 αιτήσεις ανάκλησης απόσπασης, από τις οποίες ικανοποιήθηκαν οι 2.

7. Αποσπάσεις από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ

Σε σχέση με τις αποσπάσεις ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΔΕ εξετάστηκαν:

Τριάντα τρεις (33) αιτήσεις ανάκλησης, ικανοποιήθηκαν όλες,

τρεις (3) αιτήσεις τροποποίησης των αρχικών αιτήσεων, ικανοποιήθηκε η μία (1) και

έξι (6) νέες αιτήσεις, ικανοποιήθηκαν οι πέντε (5).

Επίσης, επανεξετάστηκαν επτά (7) αιτήσεις απόσπασης και ικανοποιήθηκαν οι πέντε (5).

Σε ότι αφορά σε αιτήσεις νεοδιόριστων του 2024 επανεξετάστηκαν:

Δώδεκα (12) αιτήσεις για λόγους υγείας των ιδίων ή των συζύγων τους, από τις οποίες ικανοποιήθηκαν οι τέσσερις (4),

μία (1) αίτηση λόγω πολυτεκνίας, η οποία δεν ικανοποιήθηκε,

δύο (2) αιτήσεις λόγω τέκνου με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%, οι οποίες ικανοποιήθηκαν και

τρεις (3) αιτήσεις για άλλους σημαντικούς λόγους, οι οποίες όμως απορρίφθηκαν κατά πλειοψηφία διότι δεν εμπίπτουν στις διατάξεις του άρθρου 62 του ν. 4589/2019 (13Α΄) περί απόσπασης εντός της διετίας. Τέλος εξετάστηκαν και τρεις (3) νέες αιτήσεις απόσπασης, οι οποίες απορρίφθηκαν για τον ίδιο λόγο.

8. Παραίτηση από την υπηρεσία εκπαιδευτικών ΔΕ για εξαιρετικούς λόγους.

Εξετάστηκαν οκτώ ( αιτήσεις παραίτησης εκπαιδευτικών, για εξαιρετικούς λόγους, όπως σοβαρούς λόγους υγείας ή για ιδιαίτερα σοβαρούς οικογενειακούς λόγους. Το ΚΥΣΔΕ αποφάσισε την αποδέσμευση των επτά (7) εκπαιδευτικών.

Σε σχέση με θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του ΚΥΣΔΕ, να αναφέρω ότι αναμένονται:

Οι προτάσεις της Επιστημονικής Επιτροπής Μουσικής Παιδείας σχετικά με τρεις (3) αιτήσεις απόσπασης εκπαιδευτικών για τους οποίους το ΚΥΣΔΕ αποφάσισε την ένταξη σε ειδική κατηγορία, όπως και με τις ενστάσεις επί των αποσπάσεων, καθώς το Συμβούλιο είχε αναπέμψει στην ΕΕΜΠ δύο (2) αιτήσεις από τον Αύγουστο.

Η υπογραφή του Υπουργού και η έκδοση των σχετικών αποφάσεων για τις αποσπάσεις και τις ανακλήσεις. Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του ΚΥΣΔΕ, τα σχέδια αποφάσεων συντάχθηκαν και διαβιβάστηκαν άμεσα.

Να εκδοθεί η εγκύκλιος των μεταθέσεων προς το τέλος της άλλης εβδομάδας. Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί θα κληθούν να κάνουν αίτηση από 16 έως και 30 Οκτωβρίου 2024.

Αθήνα, 30/09/2024

Με αγωνιστικούς και φιλικούς χαιρετισμούς

Θοδωρής Κατσωνόπουλος

Αιρετό μέλος του ΚΥΣΔΕ
https://e-wall.net/69853/enimerotiko-gia-ti-synedriasi-tou-kysde-26-septemvriou-2024/
Συνεχίζουμε με τα ενιαία κείμενα τον αγώνα ενάντια στην εσωτερική αξιολόγηση/κατηγοριοποίηση των Σχολείων
Συνεχίζουμε με τα ενιαία κείμενα τον αγώνα ενάντια στην εσωτερική αξιολόγηση/κατηγοριοποίηση των Σχολείων

Οδηγίες – επισημάνσεις προς τους/τις  συναδέλφους για τις συνεδριάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων

Ο αγώνας ενάντια στην επιβολή της εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης της σχολικής μονάδας, όπως αυτή προβλέπεται από την υπ’ αρ. 108906/ΓΔ4/10-9-2021 Υ.Α. «Συλλογικός προγραμματισμός, εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων» (ΦΕΚ Β 4189/10-9-2021) σε συνδυασμό με τις διατάξεις των άρθρων 33, 34 και 35 του ν. 4692/2020, όπως συμπληρώθηκαν από τις διατάξεις του ν.4823/2021, συνεχίζεται με ενιαία, συλλογική και αποφασιστική στάση. Είναι αγώνας διαρκείας, αγώνας πολύμορφος.

Σήμερα, με οδηγό τον έως τώρα αγώνα του κλάδου, την απόφαση της 93ης Γενικής Συνέλευσης και τις αποφάσεις του ΔΣ της ΔΟΕ, αποστέλλουμε τα ενιαία κείμενα της πρώτης φάσης, ως απάντηση στον προβλεπόμενο προγραμματισμό και καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων να τα υιοθετήσουν αυτούσια χωρίς καμία απολύτως διαφοροποίηση. Σημειώνεται ότι στη φάση αυτή πραγματοποιούνται οι ειδικές συνεδριάσεις των συλλόγων διδασκόντων με αποκλειστικό θέμα τον προγραμματισμό για το σχ. έτος 2024-25 όπου αποφασίζονται:

- Τα σχέδια δράσης (τίτλος) και οι συγκεκριμένοι άξονες στους οποίους αναφέρονται (αποτυπώνουμε όσους άξονες χρειάζονται, από τους 8 που έχει αποστείλει η ΔΟΕ)

- Οι στόχοι που τίθενται

- Ο ορισμός των συντονιστών/στριών των Συλλόγων Διδασκόντων.

Α. Στις συνεδριάσεις καταθέτουμε τα ενιαία κείμενα ( τίτλους σχεδίων δράσης, στόχους) που έχει στείλει η Δ.Ο.Ε., χωρίς τροποποιήσεις ή διαφοροποιήσεις ως μέτρο αντίστασης στην επιδίωξη του Υ.ΠΑΙ.Θ. να αναγκάσει τους συλλόγους διδασκόντων να «παγιδευτούν» στις φόρμες που απαιτεί να συμπληρωθούν με τις αντιδημοκρατικές πιέσεις που ασκεί. Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων να αποφασίσουν, να υιοθετήσουν τα κείμενα αυτά και να τα καταχωρήσουν στο βιβλίο Πρακτικών του συλλόγου διδασκόντων.

Μετά τη λήψη της απόφασης και την καταχώρησή της στο βιβλίο Πρακτικών, αυτή πρέπει να αναρτηθεί και στις σχετικές πλατφόρμες. Σε περίπτωση που χωρίς συνεδρίαση και χωρίς έγκριση του συλλόγου διδασκόντων έχει αναρτηθεί ο,τιδήποτε στις πλατφόρμες του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α., αυτό πρέπει να τροποποιηθεί με βάση τις αποφάσεις του συλλόγου διδασκόντων.

Αν υπάρχει παρανόμως άρνηση καταγραφής των αποφάσεων του συλλόγου διδασκόντων στο Πρακτικό, τότε κανένας συνάδελφος δεν υπογράφει Πρακτικό το οποίο δεν περιέχει τις, νόμιμα, ειλημμένες αποφάσεις.

Σε κάθε περίπτωση όπως προβλέπεται από το θεσμικό πλαίσιο της λειτουργίας του συλλόγου διδασκόντων, η μειοψηφούσα άποψη μπορεί να κατατεθεί στα πρακτικά (άξονες και τίτλοι) εφόσον η ίδια το επιθυμεί.

Τονίζουμε ότι η ΔΟΕ θα αναλάβει πάλι με ενιαίο τρόπο τον σχεδιασμό και την υλοποίηση, που προβλέπονται τους επόμενους μήνες.

Στη λογική του Υπουργείου Παιδείας και των μηχανισμών του απαντάμε ενιαία. Συντεταγμένα και ενωτικά, θα προχωρήσουμε όλο το επόμενο διάστημα, εξασφαλίζοντας την οργάνωση των δράσεων σε κεντρικό επίπεδο από την Ομοσπονδία και όχι ανά σχολική μονάδα, με επιστημονικές ημερίδες, συνέδρια, κοινές εκδηλώσεις με όλους τους εκπαιδευτικούς φορείς (εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, γονεϊκούς φορείς, Παιδαγωγικά Τμήματα), στη βάση των αιτημάτων του εκπαιδευτικού κινήματος και του Κλάδου, έτσι ώστε να ακυρώσουμε και φέτος, στην πράξη την πολιτική κατηγοριοποίησης, διαφοροποίησης της σχολικής μονάδας που αποτελεί το πρώτο καθοριστικό βήμα για την ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίησή της.

Έχοντας ως παρακαταθήκη την εμπειρία των αγώνων μας,  ακυρώνουμε τη στόχευση του Υπουργείου Παιδείας να ανοίξει τον δρόμο στον ανταγωνισμό των σχολικών μονάδων, στη λειτουργία τους ως επιχειρήσεις, στην όρθωση μορφωτικών φραγμών στους μαθητές και τις μαθήτριές μας. Οι αγώνες μας έχουν αποτέλεσμα. Οι επιδιώξεις της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α, μέχρι σήμερα, δεν έχουν υλοποιηθεί. Ενωμένοι/ες θα υπερασπιστούμε το δημόσιο Σχολείο, τον παιδαγωγικό μας ρόλο και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών/τριών μας

Β. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι σύλλογοι διδασκόντων είναι αυτοί που αποφασίζουν, αποτελώντας το βασικό όργανο διοίκησης των σχολικών μονάδων. Κανένας δεν έχει δικαίωμα να παρακάμψει τη συνεδρίασή τους. Από τη στιγμή που ο σύλλογος διδασκόντων  συνεδριάσει και αποφασίσει, κανένας διευθυντής/ντρια δεν νομιμοποιείται  να προβεί σε αναθέσεις ή/και να αρνηθεί να καταγράψει τις αποφάσεις του Σ.Δ. στο βιβλίο των πρακτικών. Υπενθυμίζουμε ότι οι σύλλογοι διδασκόντων συνεδριάζουν σε ειδική και μονοθεματική συνεδρίαση για την εσωτερική αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και κανείς δεν μπορεί να τους στερήσει το δικαίωμα αυτό αλλά ούτε και να τους υποκαταστήσει (σύμφωνα και με τις γνωμοδοτήσεις της νομικής συμβούλου της Δ.Ο.Ε.)

Στην περίπτωση που η Διεύθυνση της σχολικής μονάδας  δεν συγκαλεί τον σύλλογο διδασκόντων, με στόχο να προχωρήσει, παράνομα, σε αναθέσεις, τότε κάνουμε χρήση του δικαιώματος, βάσει του οποίου το 1/3 των εκπαιδευτικών ζητά τη σύγκληση του συλλόγου διδασκόντων με το συγκεκριμένο θέμα. Η Διεύθυνση, τότε, υποχρεούται να συγκαλέσει τον σύλλογο διδασκόντων σε ειδική συνεδρίαση.

Γ. Έχουμε ήδη επισημάνει ότι οι ανυπόγραφες και ενυπόγραφες «συστάσεις» του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α ( και άλλων αντιΔΟΕ υποβολέων) περί «παρανομίας και παραβίασης του κανονιστικού πλαισίου», δεν έχουν καμία νομική ή διοικητική υπόσταση, βρίσκονται έξω από το κανονιστικό πλαίσιο των θεσμικών λειτουργιών ενός συλλογικού οργάνου, παραβιάζουν κάθε αρχή ελευθερίας της σκέψης και του λόγου, αντιβαίνουν την ίδια τη δημοκρατία και αποτελούν απόπειρα εκφοβισμού.

Η απόφαση των συλλόγων διδασκόντων για χρήση των ενιαίων κειμένων δεν εμπεριέχει κανένα στοιχείο παρανομίας (παρά τις προφορικές αιτιάσεις στελεχών του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. για να φοβίσουν τους συλλόγους διδασκόντων) κι αυτό τεκμαίρεται από το γεγονός ότι τα ενιαία κείμενα αποφασίζονται εφαρμόζονται και αναρτώνται εδώ και τρία χρόνια, χωρίς κανένα πρόβλημα.

Δ. Συνάδελφοι, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί τους συλλόγους διδασκόντων

να προγραμματίσουν τις ενέργειές τους χωρίς να υποκύπτουν σε πιέσεις και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο δημόσιο σχολείο να χρησιμοποιήσουν τα «ενιαία κείμενα» που αποτελούν απόφαση και επιστημονική συνδρομή του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. να συνεχίσουν την πλούσια δουλειά τους για τους μαθητές/τριές του, όπως κάνουμε όλα τα χρόνια. Η ενιαία στάση των σχολείων αφορά στη σχέση μας με τη διοίκηση και στην αντίστασή μας στην προσπάθεια επιβολής της αξιολόγησης/κατηγοριοποίησης.

Καλούμε τους/τις συναδέλφους να απευθύνονται στα συλλογικά συνδικαλιστικά όργανα για τις όποιες παράνομες-παράτυπες πράξεις αναιρούν τις αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων.

Συνεχίζουμε δυναμικά. Απευθυνόμαστε στους γονείς και την κοινωνία, διευρύνουμε τον αγώνα υπεράσπισης του Δημόσιου σχολείου με Πανεκπαιδευτικό Μέτωπο (Δ.Ο.Ε. – Ο.Λ.Μ.Ε., Ο.Ι.Ε.Λ.Ε., γονείς, μαθητές, φοιτητές). Καλούμε όλους τους Συλλόγους Π.Ε. της χώρας, για την ενίσχυση του αγώνα να οργανώσουν τοπικές δράσεις και ενημερώσεις. Αναδεικνύουμε και αντιπαλεύουμε όλες τις πτυχές της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής (συγχωνεύσεις, συμπτύξεις, περικοπές, άρνηση ακώλυτης μονιμοποίησης νεοδιόριστων συναδέλφων κλπ). Οι αγώνες μας συνδέονται με τους κοινωνικούς αγώνες και το εργατικό κίνημα.

Για το κατέβασμα του άρθρου πατήστε εδώ

ΔΗΜΟΤΙΚΑ – ΕΝΙΑΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΔΟΕ ΦΑΣΗ 1 2024_2025

ΕΙΔΙΚΑ – ΕΝΙΑΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΔΟΕ ΦΑΣΗ 1 2024_2025

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ – ΕΝΙΑΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΔΟΕ ΦΑΣΗ 1 2024_2025

 

Σχέδιο Πρακτικού ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΦΑΣΗ 1 2024_2025

Σχέδιο Πρακτικού ΕΙΔΙΚΑ ΦΑΣΗ 1 2024_2025

Σχέδιο Πρακτικού ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΦΑΣΗ 1 2024_2025

Οδηγός για τον νέο Αναπληρωτή και Νεοδιόριστο Εκπαιδευτικό

Αναλυτικός οδηγός για τον νεοδιόριστο εκπαιδευτικό / Τοποθέτηση, Δοκιμαστική Υπηρεσία, Μονιμοποίηση, Άδειες
https://e-wall.net/?p=69848
Ανακοίνωση βαθμολογιών των υποψηφίων της ειδικής κατηγορίας Ελλήνων εξωτερικού 2024
Ανακοίνωση βαθμολογιών των υποψηφίων της ειδικής κατηγορίας Ελλήνων εξωτερικού 2024

Η ανακοίνωση βαθμολογιών των μαθημάτων Γενικής Παιδείας, Ομάδων Προσανατολισμού, Ειδικών Μαθημάτων καθώς και των Μουσικών Μαθημάτων για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων Ελλήνων του Εξωτερικού, των τέκνων Ελλήνων υπαλλήλων που υπηρετούν στο εξωτερικό και των Ελλήνων αποφοίτων ξένων λυκείων του εξωτερικού έτους 2024 ΕΔΩ 

 

 
https://e-wall.net/69845/anakoinosi-vathmologion-ton-ypopsifion-tis-eidikis-katigorias-ellinon-exoterikou-2024/
Ανακοίνωση βαθμολογίας των Ειδικών και Μουσικών Μαθημάτων των Επαναληπτικών Πανελλαδικών
Ανακοίνωση βαθμολογίας των Ειδικών και Μουσικών Μαθημάτων των Επαναληπτικών Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ 2024

Από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού γνωστοποιείται ότι οι  βαθμολογίες των Ειδικών και Μουσικών Μαθημάτων των Επαναληπτικών Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ 2024 ανακοινώνονται σήμερα. Όλοι οι υποψήφιοι των Ειδικών και Μουσικών Μαθημάτων των Επαναληπτικών Πανελλαδικών Εξετάσεων των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα  https://results.it.minedu.gov.gr  πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους χαρακτήρες. Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση σχετικά με τη δημιουργία κωδικού ασφαλείας και την ηλεκτρονική υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου.

Το Δ.Τ. εδώ 

 
https://e-wall.net/69840/anakoinosi-vathmologias-ton-eidikon-kai-mousikon-mathimaton-ton-epanaliptikon-panelladikon/
Παράταση αιτήσεων για τις 7 Πειραματικές Επαγγελματικές Σχολές Τουρισμού-Φιλοξενίας της ΔΥΠΑ
Παράταση αιτήσεων για τις 7 Πειραματικές Επαγγελματικές Σχολές Τουρισμού-Φιλοξενίας της ΔΥΠΑ

Παρατείνεται έως τις 18 Οκτωβρίου η προθεσμία για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για εισαγωγή στις επτά Πειραματικές Επαγγελματικές Σχολές (ΠΕΠΑΣ) Μαθητείας της ΔΥΠΑ, για το σχολικό έτος 2024-25, σε τρεις ειδικότητες υψηλής ζήτησης στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας: Υποδοχή Πελατών Ξενοδοχείου, Μαγειρικής Τέχνης και Επισιτισμού.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όσοι είναι ηλικίας 18 ετών και άνω, κάτοχοι τουλάχιστον Απολυτηρίου Γυμνασίου. Για την ειδικότητα «Υπάλληλος Υποδοχής Πελατών Ξενοδοχείου» απαιτείται η καλή γνώση ξένης γλώσσας (αγγλικά, γαλλικά ή γερμανικά). Νέο Επίδομα Ανεργίας: Τι αλλάζει από Σεπτέμβριο 2024 (Βίντεο)

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται μέσω του gov.gr στη διεύθυνση:

https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-se-peiramatike-epaggelmatike-skhole-tes-dypa

Συγκεκριμένα η διαδρομή είναι: gov.gr → Εκπαίδευση → Εγγραφή σε σχολείο → Εγγραφή σε Πειραματική Επαγγελματική Σχολή της ΔΥΠΑ

Οι ΠΕΠΑΣ λειτουργούν σε επτά πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Κρήτη, Μυτιλήνη, Πάτρα και Ρόδο) και εφαρμόζουν το δυικό σύστημα εκπαίδευσης, το οποίο συνδυάζει τη θεωρητική και εργαστηριακή επαγγελματική εκπαίδευση στη Σχολή, με το πρόγραμμα μάθησης σε εργασιακό χώρο σε πραγματικές συνθήκες εργασίας (on-the-job-training). Στόχος είναι να αποκτήσει ο εκπαιδευόμενος τις απαραίτητες θεωρητικές γνώσεις αλλά και την επαγγελματική εμπειρία στην αγορά εργασίας.

Το θεωρητικό μέρος υλοποιείται στις ΠΕΠΑΣ από τον Νοέμβριο έως τον Απρίλιο, ενώ η μαθητεία στις επιχειρήσεις πραγματοποιείται από τον Μάιο έως και τον Οκτώβριο με 8ωρη ημερήσια απασχόληση, 5 ημέρες την εβδομάδα. Η αμοιβή των μαθητών κατά τη διάρκεια της μαθητείας στις επιχειρήσεις ανέρχεται σε 176 € την εβδομάδα.

Για τη λειτουργία των Πειραματικών ΕΠΑΣ, η ΔΥΠΑ συνεργάζεται με το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και το Ινστιτούτο Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ), που διαθέτουν μεγάλη εμπειρία στον χώρο της επαγγελματικής εκπαίδευσης και του τουρισμού. Η συνεργασία εγγυάται την τοποθέτηση σε θέσεις μαθητείας σε διακεκριμένες επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου (ξενοδοχεία 4* και 5*), αλλά και ενισχύει την προοπτική της επαγγελματικής αποκατάστασης μετά την ολοκλήρωση των σπουδών.

Οι ειδικότητες στις Πειραματικές ΕΠΑΣ για το σχολικό έτος 2024-25 είναι οι εξής:

ΠΕΠΑΣ Καλαμακίου – Ηρακλείου Κρήτης – Ρόδου: Τεχνίτης Μαγειρικής Τέχνης, Υπάλληλος Υποδοχής Πελατών Ξενοδοχείου και Τεχνίτης Επισιτισμού

ΠΕΠΑΣ Μυτιλήνης - Πάτρας: Τεχνίτης Μαγειρικής Τέχνης και Τεχνίτης Επισιτισμού

ΠΕΠΑΣ Θεσσαλονίκης: Υπάλληλος Υποδοχής Πελατών Ξενοδοχείου και Τεχνίτης Επισιτισμού

ΠΕΠΑΣ Κέρκυρας: Υπάλληλος Υποδοχής Πελατών Ξενοδοχείου

Οι μαθήτριες και οι μαθητές των Πειραματικών ΕΠΑΣ:

-

Πραγματοποιούν πρόγραμμα μάθησης σε εργασιακό χώρο με αμοιβή και ασφάλιση.

-

Φοιτούν σε σύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια και τους παρέχονται τα απαραίτητα βιβλία και βοηθήματα.

-

Εκπαιδεύονται από έμπειρο και άρτια καταρτισμένο εκπαιδευτικό προσωπικό.

-

Λαμβάνουν επίδομα στέγασης, το οποίο διπλασιάστηκε στα 240 ευρώ μηνιαία, καθώς και σίτισης, το οποίο αυξήθηκε στα 9 ευρώ ημερησίως, με διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια.

-

Δικαιούνται σπουδαστική άδεια μέχρι 30 ημέρες με αποδοχές.

-

Δικαιούνται αναβολή στράτευσης.

Δείτε εδώ το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δείτε εδώ την ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ 7 ΠΕΠΑΣ
https://e-wall.net/?p=69837
id.gov.gr – Σε λειτουργία η νέα πλατφόρμα για τον προγραμματισμό ραντεβού για το νέο τύπο Δελτίου Ταυτότητας
Με στόχο την αμεσότερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών ανακοινώνεται πως από σήμερα, Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024, στις 8.30 π.μ. λειτουργεί νέα πλατφόρμα  id.gov.gr. Οι πολίτες μπορούν με τρόπο απλό και φιλικό να προγραμματίζουν ψηφιακά ραντεβού για την έκδοση νέου τύπου ταυτοτήτας ή την αντικατάστασή της λόγω μεταβολής των στοιχείων, λήξης ισχύος, φθοράς ή παλαιότητας.

Με τη νέα σύγχρονη πλατφόρμα  θα αυξηθούν τα ραντεβού και κατ’ επέκταση θα μειωθεί ο χρόνος αναμονής  για την ικανοποίηση του αιτήματος των πολιτών, με τη διαθεσιμότητα των ψηφιακών ραντεβού να ξεκινά από αύριο, Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024.

Η πλατφόρμα υλοποιήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και η είσοδος των πολιτών γίνεται με τη χρήση των κωδικών Taxisnet.

Μέσω της πλατφόρμας id.gov.gr διασφαλίζεται ότι διατηρείται η χρονική απόσταση μεταξύ των ραντεβού των ενδιαφερομένων  για την ίδια Αρχή Έκδοσης Δελτίων Ταυτότητας, ικανή για να ολοκληρωθεί ένα ραντεβού πριν ξεκινήσει ένα επόμενο.

Επιπλέον, οι ώρες και οι ημέρες των  διαθέσιμων ραντεβού μπορούν να μεταβληθούν, λαμβάνοντας υπόψη περιορισμούς στο ωράριο και τη διαθεσιμότητα της Αρχής Έκδοσης, ανά χρονικά διαστήματα και ανά θέση εργασίας.

Αναλυτικά η διαδικασία για τον προγραμματισμό του ραντεβού:

- Ο πολίτης επιλέγει στην αίτησή του, Αρχή Έκδοσης με βάση τη διεύθυνση μόνιμης ή προσωρινής του διαμονής στην Ελλάδα, συγκεκριμένη ημέρα και ώρα από τη λίστα διαθεσιμότητας, ώστε να  εξυπηρετηθεί  με φυσική παρουσία. Τα στοιχεία του αντλούνται αυτόματα από το Μητρώο Πολιτών και το Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας(ΕΜΕπ). Σε περίπτωση που δεν έχει επικαιροποιημένα τα στοιχεία του στο ΕΜΕπ, θα πρέπει είτε να τα ενημερώσει επιτόπου ή να τα συμπληρώσει κατά δήλωση.

- Με την ολοκλήρωση της υποβολής του αιτήματος λαμβάνει  μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου(email) με τις βασικές πληροφορίες για τη διεκπεραίωση του ραντεβού, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας της Αρχής Έκδοσης που έχει επιλέξει.

- Το αίτημα προγραμματισμού του ραντεβού μπορεί να επαναπρογραμματιστεί ή να ακυρωθεί ή να υποβληθεί εκ νέου, το αργότερο μία (1) ώρα πριν την έναρξη του προγραμματισμένου ραντεβού.

- Σε διάφορα διαστήματα  πριν την έναρξη του προγραμματισμένου ραντεβού ο ενδιαφερόμενος λαμβάνει από την πλατφόρμα μήνυμα υπενθύμισης στο email που έχει δηλώσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ειδικά για την  περίπτωση απώλειας ή κλοπής του Αστυνομικού Δελτίου Ταυτότητας ο πολίτης θα πρέπει να επικοινωνήσει τηλεφωνικώςμε την αρμόδια Αρχή Έκδοσης, βάσει της διεύθυνσης μόνιμης ή προσωρινής διαμονής του στην Ελλάδα και να ζητήσει τηλεφωνικώς τον προγραμματισμό ραντεβού για την έκδοση νέου Δελτίου Ταυτότητας.
https://e-wall.net/?p=69832
ΠΟΣΥΠ: Η εξαίρεση των εκπαιδευτικών από το ΕΣΚ είναι προκλητική, όπως προκλητική είναι η αιτιολόγησή της, όπως προκλητική θα είναι και η υπερψήφισή της!
Η εξαίρεση των εκπαιδευτικών από το ΕΣΚ είναι προκλητική, όπως προκλητική είναι η αιτιολόγησή της, όπως προκλητική θα είναι και η υπερψήφισή της!

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΠΟΣΥΠ:

Αξιότιμα μέλη της Επιτροπής,

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Παιδείας (ΠΟΣΥΠ) επικοινωνεί μαζί σας για να σας θέσει προ των ευθυνών σας σε σχέση με την απαράδεκτη διάταξη νόμου, άρθρο 57, που κατέθεσε στην Βουλή ο Υπουργός κ. Λιβάνιος με το νομοσχέδιο ¨Ρυθμίσεις για τους χερσαίους συνοριακούς σταθμούς, την ενίσχυση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και λοιπές διατάξεις¨, και η οποία εξαιρεί τους εκπαιδευτικούς από το Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας, 8 χρόνια μετά την εφαρμογή του, με την προκλητική αιτιολόγηση ότι δήθεν διασφαλίζεται έτσι η στελέχωση κρίσιμων υπηρεσιών, όπως τα σχολεία!

Διορισμός και Απόσπαση Εκπαιδευτικών: Ειδικές Ρυθμίσεις για Άτομα με Αναπηρία και Πολύτεκνους / Σημαντικές Αλλαγές για Τρίτεκνες και Πολύτεκνες Οικογένειες

Προφανώς ο κ. Λιβάνιος είτε ξέχασε να αναφέρει στην αιτιολογική του έκθεση, είτε δεν γνωρίζει ότι η διασφάλιση της στελέχωσης των σχολείων δεν κινδυνεύει από την κινητικότητα των εκπαιδευτικών, δηλαδή από την μετάταξη τους, συνήθως, στις Υπηρεσίες της Διοίκησης της Εκπαίδευσης ως διοικητικό προσωπικό, αλλά από το πελατειακό κράτος διότι ο αριθμός των εκπαιδευτικών που μετατάσσονται και ελλείπει από τα σχολεία είναι ελάχιστος μπροστά στους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που αποσπώνται ή διατίθενται με αδιαφανείς διαδικασίες!

Αλήθεια οι 120 περίπου εκπαιδευτικοί που μετατάχθηκαν σε διοικητικές θέσεις όλων των Υπουργείων, στον Α΄ κύκλο κινητικότητας του 2024, ελλείπουν από την εκπαίδευση και τα σχολεία όταν έχουν γίνει φέτος 10.000 μόνιμοι διορισμοί και περισσότερες από 30.000 προσλήψεις αναπληρωτών, έως τώρα;

Αλήθεια ελλείπουν από την εκπαίδευση και τα σχολεία οι εκπαιδευτικοί αυτοί και όχι οι περίπου 2500 - 3000 εκπαιδευτικοί που αποσπώνται κάθε χρόνο σε διοικητικές θέσεις του ΥΠΑΙΘΑ;

Αλήθεια ελλείπουν από την εκπαίδευση και τα σχολεία οι εκπαιδευτικοί αυτοί και όχι οι περίπου 1000 εκπαιδευτικοί, που διατίθενται κάθε χρόνο σε διοικητικές θέσεις στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, προς εξυπηρέτηση του πελατειακού κράτους;

Αλήθεια ελλείπουν από την εκπαίδευση και τα σχολεία οι εκπαιδευτικοί αυτοί και όχι οι χιλιάδες αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί στα Βουλευτικά, στα Υπουργικά και στα Κομματικά Γραφεία;

Αλήθεια πως θα στελεχωθούν οι περισσότερες από 3000 κενές οργανικές θέσεις των Διοικητικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, όταν ο μόνος πρόσφορος τρόπος στελέχωσης τους έως τώρα, ήταν οι μετατάξεις εκπαιδευτικών στην διοίκηση, οι οποίες μάλιστα είχαν και υπεραξία διότι μετατάσσονταν στις Υπηρεσίες μας προσωπικό σχετικό με το αντικείμενο του φορέα μας.

Αλήθεια τι είδους μαθηματικοί υπολογισμοί είναι αυτοί που γίνονται σε βάρος πολιτών, υπαλλήλων και εργαζομένων και με ποιο δικαίωμα τους στερείται η δυνατότητα και η ευκαιρία, εφόσον το επιθυμούν, να συνεχίσουν την υπαλληλική τους πορεία σε μία άλλη θέση, σε μία άλλη υπηρεσία;

Αλήθεια η χώρα έχει βγει από τα μνημόνια ή ακόμη βρισκόμαστε στην εποχή των αυταρχικών και αντιδραστικών αποφάσεων, των περικοπών, των εξαιρέσεων και των αυθαιρεσιών;

Αξιότιμα μέλη της Επιτροπής,

Από όλα τα παραπάνω είναι φανερό ότι από τα σχολεία μας δεν λείπουν οι λίγοι εκπαιδευτικοί που μετατάσσονται σε διοικητικές θέσεις μέσω του ΕΣΚ, μάλιστα σε κενές οργανικές θέσεις της διοίκησης της εκπαίδευσης, αλλά λείπουν οι χιλιάδες αποσπασμένοι και διατεθειμένοι εκπαιδευτικοί που συναλλάσσονται κάθε έτος με το πελατειακό κράτος, το οποίο και είναι ανίκητο, ειδικά στο Υπουργείο Παιδείας!

Αν λοιπόν υπερψηφίσετε την διάταξη αυτή, οφείλετε να επιδείξετε την ίδια ευαισθησία και ευθύνη τόσο εσείς όσο και οι Υπουργοί που την εισηγήθηκαν, για την διασφάλιση δήθεν της στελέχωσης των σχολείων και να αποδεσμεύσετε άμεσα τους εκατοντάδες αποσπασμένους εκπαιδευτικούς που έχετε στα πολιτικά σας γραφεία, ώστε να επιστρέψουν στα σχολεία! Το ίδιο οφείλουν να πράξουν τόσο οι Κομματικοί σας φορείς, όσο και όλα τα Υπουργεία! Εκτός βέβαια αν τα πολιτικά σας γραφεία είναι πιο σημαντικά από τα σχολεία!

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
https://e-wall.net/?p=69827

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024

Σχολικά Γεύματα: Ενίσχυση της Σίτισης και Κοινωνικοποίησης των Μαθητών
Το πρόγραμμα των Σχολικών Γευμάτων, που υλοποιείται από το 2017, συνεχίζεται και για τη σχολική χρονιά 2024-2025. Στόχος του προγράμματος είναι η παροχή καθημερινών ζεστών γευμάτων σε μαθητές δημόσιων δημοτικών σχολείων, καλύπτοντας τις ανάγκες σίτισης και προωθώντας παράλληλα την κοινωνικοποίηση και τη συνεργασία εντός της σχολικής κοινότητας.

Ξεκίνημα και Επέκταση του Προγράμματος

Το πρόγραμμα αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα, ενώ πέρυσι η έναρξη πραγματοποιήθηκε στις 10 Οκτωβρίου. Για τη φετινή σχολική χρονιά, οι σχολικές μονάδες που συμμετείχαν κατά την περσινή χρονιά (2023-2024) θα έχουν προτεραιότητα. Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση 83695/22-09-2023 (Β΄ 5620), τα σχολεία που ήδη συμμετείχαν θα συνεχίσουν να λαμβάνουν σχολικά γεύματα και φέτος.

Αυξημένος Αριθμός Γευμάτων και Νέοι Δήμοι

Κατά τη σχολική χρονιά 2023-2024, το πρόγραμμα διέθεσε 217.267 μερίδες γευμάτων που εξυπηρέτησαν περίπου 180.000 μαθητές σε 1.658 δημοτικά σχολεία, καλύπτοντας το 41% του συνόλου των μαθητών. Φέτος, σύμφωνα με τη Διακήρυξη 1/2024 του ΟΠΕΚΑ, ο αριθμός των προσφερόμενων γευμάτων θα αυξηθεί σε 231.062 μερίδες. Επιπλέον, το πρόγραμμα επεκτείνεται σε 20 νέους δήμους, ενισχύοντας έτσι την παροχή σχολικών γευμάτων σε περισσότερους μαθητές.

Στόχοι και Οφέλη του Προγράμματος

Το πρόγραμμα δεν αποσκοπεί μόνο στην κάλυψη των βασικών αναγκών σίτισης, αλλά επιδιώκει και την κοινωνικοποίηση των μαθητών μέσω του συμμετοχικού τραπεζιού, όπου τα παιδιά μαθαίνουν να συνεργάζονται και να μοιράζονται. Παράλληλα, το πρόγραμμα αποτελεί μια καλή πρακτική για την προώθηση ενός υγιεινού τρόπου διατροφής, ενσωματώνοντας στοιχεία της μεσογειακής δίαιτας στα γεύματα που προσφέρονται.

Για τα επόμενα σχολικά έτη, ο ΟΠΕΚΑ έχει προβλέψει την επέκταση του προγράμματος και την αύξηση του αριθμού των μαθητών που θα ωφεληθούν, εξασφαλίζοντας τη συνέχιση της στήριξης μέσω της παροχής γευμάτων έως και τη σχολική χρονιά 2026-2027.

Διορισμός και Απόσπαση Εκπαιδευτικών: Ειδικές Ρυθμίσεις για Άτομα με Αναπηρία και Πολύτεκνους / Σημαντικές Αλλαγές για Τρίτεκνες και Πολύτεκνες Οικογένειες

Το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, σύμφωνα με το άρθρο 12 του ν. 4455/2017 (ΦΕΚ Α’ 22) καταρτίζει, συντονίζει και εποπτεύει το πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα». Η διαχείριση του προγράμματος έχει ανατεθεί στον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) (Υπουργική Απόφαση Δ14/οικ.21446/488/11.04.2018 ΦΕΚ Β’ 1299).

Το πρόγραμμα υλοποιείται από το 2017 και παρέχει σχολικά γεύματα  σε μαθητές και μαθήτριες δημόσιων Δημοτικών Σχολείων προκειμένου να καλυφθούν, όσο το δυνατό, οι ανάγκες σίτισης αυτής της ομάδας του πληθυσμού. Παράλληλα, αποβλέπει στην κοινωνικοποίηση των μαθητών, στην αποτροπή φαινόμενων σχολικής διαρροής, στην ανάπτυξη συμμετοχικού τραπεζιού, με στόχο την καλλιέργεια πνεύματος συνεργασίας και αλληλεγγύης στη σχολική κοινότητα. Επίσης, αποτελεί καλή πρακτική για την ανάπτυξη ενός υγιεινού τρόπου διατροφής μέσω της μεσογειακής δίαιτας.

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε 1.620 σχολεία της χώρας, σύμφωνα με τις κοινές αποφάσεις των υφυπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων (Δ14/οικ.77126/2021 ΦΕΚ Β’ 4692 και Δ14/οικ.86814/2021 ΦΕΚ Β’ 5206). Η επέκταση του προγράμματος αποτελεί μια δυναμική διαδικασία κατά την οποία σταδιακά νέες σχολικές μονάδες προστίθενται σε αυτό.
https://e-wall.net/?p=69802
Εγκύκλιος Μεταθέσεων Εκπαιδευτικών: Υποβολή Αιτήσεων έως 15 Οκτωβρίου
Εγκύκλιος Μεταθέσεων Εκπαιδευτικών: Υποβολή Αιτήσεων έως 15 Οκτωβρίου

Οι αιτήσεις μεταθέσεων των εκπαιδευτικών αναμένεται να υποβληθούν μέσω του Online Συστήματος Διαχείρισης Μητρώου Εκπαιδευτικών και Υποβολής Αιτήσεων Μεταθέσεων (teachers.minedu.gov.gr). Στην ίδια προθεσμία, υποβάλλονται και αιτήσεις οριστικής τοποθέτησης και βελτίωσης, χωρίς να δηλώνονται σχολεία.

Οι μετατιθέμενοι και όσοι ζητούν βελτίωση θέσης, μαζί με τους νεοδιορισθέντες, θα υποβάλουν δήλωση τοποθέτησης για οργανικά κενά που θα ανακοινώσει το ΠΥΣΠΕ, συνήθως Απρίλιο ή Μάιο.

Σειρά Μεταθέσεων:

- Ειδικές κατηγορίες (Π.Δ. 100/97): Πολύτεκνοι και άλλες ειδικές κατηγορίες μετατίθενται κατά προτεραιότητα.

- Λοιποί εκπαιδευτικοί: Όσοι δεν τοποθετηθούν στις επιθυμητές σχολικές μονάδες, μπορούν να υποβάλουν συμπληρωματική δήλωση ή να τοποθετηθούν σε κενές θέσεις σύμφωνα με τις μονάδες τοποθέτησης.

Κριτήρια Μοριοδότησης:

- Συνολική υπηρεσία: 2,5 μονάδες για κάθε έτος υπηρεσίας.

- Συνυπηρέτηση: 4 μονάδες αν ο/η σύζυγος υπηρετεί ή εργάζεται στην περιοχή μετάθεσης.

- Οικογενειακοί λόγοι: 4 μονάδες για κάθε ανήλικο ή σπουδάζον τέκνο, αυξανόμενες για πολύτεκνους.

- Συνθήκες διαβίωσης: Μοριοδότηση βάσει κατηγορίας σχολείου και τοποθεσίας.

- Εντοπιότητα: 4 μονάδες αν ο εκπαιδευτικός είναι δημότης του Δήμου για δύο χρόνια.

- Πρώτη προτίμηση: 2 μονάδες για την περιοχή πρώτης προτίμησης (μόνο σε μεταθέσεις εκτός ΠΥΣΠΕ).

Οι αιτήσεις για βελτίωση θέσης εντός περιοχής ακολουθούν την ίδια διαδικασία μοριοδότησης, ενώ για όσους δεν τοποθετηθούν παραμένουν υπεράριθμοι στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ.

Αναλυτικός οδηγός για τον νεοδιόριστο εκπαιδευτικό / Τοποθέτηση, Δοκιμαστική Υπηρεσία, Μονιμοποίηση, Άδειες
https://e-wall.net/?p=69799
Ερωτήσεις και Απαντήσεις για την Επιδότηση Ανεργίας: Κριτήρια, Διαδικασίες, Προθεσμίες - Διάρκεια και το Ύψος της Επιδότησης
Καθημερινές Ερωτήσεις που Φθάνουν Κοντά μας: Επιδότηση Ανέργων - Στο παρακάτω άρθρο θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις που έχουν σχέση με την επιδότηση ανέργων. Η Τακτική Επιδότηση Ανεργίας (ΤΕΑ) είναι μια παροχή που χορηγείται σε ασφαλισμένους, ικανούς και διαθέσιμους για εργασία, με εξαρτημένη σχέση εργασίας που είτε έληξε είτε καταγγέλθηκε από τον εργοδότη, κατά τη διάρκεια της οποίας κατέβαλαν εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας της ΔΥΠΑ. Η χρονική διάρκεια της επιδότησης κυμαίνεται από πέντε (5) έως δώδεκα (12) μήνες ανάλογα με τις ημέρες εργασίας που πραγματοποίησαν οι δικαιούχοι σε συγκεκριμένα (κρίσιμα) χρονικά διαστήματα πριν από τη λύση ή τη λήξη της εργασιακής τους σχέσης και τον αριθμό ημερησίων επιδομάτων που έλαβαν κατά την τελευταία τετραετία.

Νέο Επίδομα Ανεργίας: Τι αλλάζει από Σεπτέμβριο 2024 (Βίντεο)

Αν κατά τη διάρκεια της επιδότησης οι δικαιούχοι χάσουν την ιδιότητα του ανέργου (π.χ. λόγω πρόσληψης, ασθένειας, στράτευσης κ.ο.κ.), η επιδότηση σταματά προσωρινά (αναστέλλεται), ενώ είναι δυνατόν να συνεχιστεί και πάλι υπό προϋποθέσεις.

Οι επιδοτούμενοι άνεργοι έχουν συγκεκριμένες υποχρεώσεις, η μη τήρηση των οποίων μπορεί να οδηγήσει σε οριστική διακοπή της επιδότησής τους. Η Τακτική Επιδότηση Ανεργίας χορηγείται στους αιτούντες – πρώην μισθωτούς, εφόσον:

- καταγγέλθηκε ή έληξε η Σύμβαση Εργασίας τους (δεν χορηγείται σε όσους αποχώρησαν οικειοθελώς από την εργασία τους)

- έχουν την ιδιότητα του ανέργου κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για επιδότηση (δεν απασχολούνται σε άλλον εργοδότη, δεν αυτοαπασχολούνται, είναι ικανοί και διαθέσιμοι στην αγορά εργασίας)

- έχουν πραγματοποιήσει σε συγκεκριμένα (κρίσιμα) χρονικά διαστήματα συγκεκριμένο αριθμό ημερών εργασίας, για τις οποίες καταβάλλονταν εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας της ΔΥΠΑ, ως εξής:

Για Ασφαλισμένους που Επιδοτούνται για Πρώτη Φορά

- Πρώτη Περίπτωση

- Τουλάχιστον εκατόν είκοσι πέντε (125) ημέρες εργασίας ή εκατό (100) ημέρες για οικοδόμους με κρατήσεις υπέρ του κλάδου ανεργίας εντός του 14μήνου πριν από τη λήξη ή τη λύση της εργασιακής σχέσης, χωρίς να υπολογίζονται οι ημέρες των δύο τελευταίων μηνών πριν από τη λήξη ή τη λύση αυτής και

- Ογδόντα (80) ημέρες εξαρτημένης εργασίας σε κάθε έτος κατά τα δύο προηγούμενα έτη πριν από την έναρξη της επιδότησής τους

- Δεύτερη Περίπτωση (για ασφαλισμένους που δεν καλύπτουν την προϋπόθεση της πρώτης περίπτωσης)

- Τουλάχιστον διακόσιες (200) ημέρες εργασίας ή εκατόν ογδόντα (180) για οικοδόμους με κρατήσεις υπέρ του κλάδου ανεργίας κατά τα δύο προηγούμενα έτη πριν από τη λύση ή τη λήξη της εργασιακής σχέσης, χωρίς να υπολογίζονται οι ημέρες των δύο τελευταίων μηνών πριν από τη λήξη ή τη λύση αυτής, και

- Ογδόντα (80) ημέρες εξαρτημένης εργασίας σε κάθε έτος κατά τα δύο προηγούμενα έτη πριν από τη λήξη ή τη λύση της εργασιακής σχέσης

Για Ασφαλισμένους που Έχουν Επιδοτηθεί στο Παρελθόν

- Τουλάχιστον εκατόν είκοσι πέντε (125) ημέρες εργασίας ή εκατό (100) ημέρες για οικοδόμους με κρατήσεις υπέρ του κλάδου ανεργίας εντός του 14μήνου πριν από τη λήξη ή τη λύση της εργασιακής σχέσης, χωρίς να υπολογίζονται οι ημέρες των δύο τελευταίων μηνών πριν από τη λήξη ή τη λύση αυτής.

- Οι ασφαλισμένοι της κατηγορίας αυτής δεν πρέπει να έχουν λάβει εντός της προηγούμενης τετραετίας από την έναρξη της επιδότησης για την οποία υποβάλλουν αίτηση πάνω από τετρακόσια (400) ημερήσια επιδόματα.

- Εάν εντός της τετραετίας έχουν επιδοτηθεί, αλλά έχουν λάβει λιγότερα από τετρακόσια (400) ημερήσια επιδόματα, δικαιούνται να επιδοτηθούν για τον υπόλοιπο αριθμό ημερησίων επιδομάτων μέχρι τη συμπλήρωση του ανώτατου ορίου των τετρακοσίων (400) ημερήσιων επιδομάτων.

- Για την επιδότηση στην κατηγορία των οικοδόμων απαιτείται ο ελάχιστος αριθμός ημερών εργασίας και η λύση ή λήξη της εργασιακής σχέσης να προέρχονται από τον οικοδομικό κλάδο.

Συνέχιση Επιδότησης

- Χορηγείται στους αιτούντες ασφαλισμένους, εφόσον:

- η προηγούμενη επιδότηση έχει ανασταλεί

- ο λόγος για τον οποίο η επιδότηση ανεστάλη δεν υπάρχει πλέον

- η αίτηση υποβληθεί εντός δύο (2) ετών από την ημερομηνία έγκρισης ένταξης στην αρχική επιδότηση

- δεν θεμελιώνεται δικαίωμα νέας επιδότησης ή η χορήγηση της συνέχισης συμφέρει περισσότερο τον ασφαλισμένο

- Η συνέχιση της επιδότησης δεν χορηγείται:

- σε περίπτωση διακοπής της επιδότησης

- σε περίπτωση οικειοθελούς αποχώρησης από την εργασία, αν ο λόγος της αναστολής ήταν η ανάληψη εργασίας.

Προθεσμίες Υποβολής Αιτήσεων

- Για αρχική επιδότηση: εξήντα (60) ημέρες από την επομένη της ημερομηνίας λήξης ή λύσης της εργασιακής σχέσης

- Για συνέχιση επιδότησης που ανεστάλη: δύο (2) έτη από την ημερομηνία έγκρισης της αρχικής επιδότησης.

Η αίτηση για την τακτική επιδότηση ανεργίας υποβάλλεται, αφού έχει εκδοθεί Δελτίο Ανεργίας, στην Υπηρεσία ΚΠΑ2 του τόπου κατοικίας του ενδιαφερομένου. Η επιλογή της Υπηρεσίας ΚΠΑ2 είναι σημαντική, γιατί η Υπηρεσία αυτή θα είναι αρμόδια για όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με την επιδότηση του ασφαλισμένου και σε αυτήν θα πρέπει να προσέρχεται, όταν του ζητείται.

Τρόποι Υποβολής Αίτησης

- Με ηλεκτρονικό τρόπο και μόνο μέσω των e-services ΔΥΠΑ ή της Ψηφιακής Πύλης του Δημοσίου (www.gov.gr). Ο ενδιαφερόμενος επιλέγει “ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ” και στη συνέχεια “ΑΙΤΗΣΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ”.

- Με αυτοπρόσωπη προσέλευση στην Υπηρεσία ΚΠΑ2 της ΔΥΠΑ.

Κατά την Υποβολή της Αίτησης, ο Άνεργος:

- Ενημερώνεται:

- Για τις προϋποθέσεις της επιδότησης και για τον σκοπό της επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων του

- Για τις υποχρεώσεις του κατά τη διάρκεια της επιδότησής του, συνυποβάλλοντας Υπεύθυνη Δήλωση Ν.1599/1986 ότι έλαβε γνώση αυτών

- Δηλώνει:

- Αν έχει προστατευόμενα μέλη στην οικογένειά του, για να του χορηγηθεί προσαύξηση 10%

- Τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο είναι πρώτος δικαιούχος, όπου θα πιστώνονται τα επιδόματά του

- Συνυποβάλλει δικαιολογητικά, μόνο στην περίπτωση που αυτά απαιτούνται

Με την οριστική υποβολή της αίτησης ενημερώνεται το μητρώο ανέργων με τα στοιχεία που έχουν δηλωθεί και αποστέλλεται στον άνεργο μήνυμα με τον αριθμό της ηλεκτρονικής αίτησης. Η παραλαβή της αίτησης επιβεβαιώνεται ηλεκτρονικά μέσω του συστήματος.

Η ημερομηνία έναρξης της επιδότησης καθορίζεται με βάση την ημερομηνία υποβολής της αίτησης. Οι επιδοτούμενοι άνεργοι υποχρεούνται σε αυτοπρόσωπη δήλωση παρουσίας στις Υπηρεσίες της ΔΥΠΑ κάθε τρίμηνο για τη διασφάλιση της συνέχισης της επιδότησης.

Δικαιολογητικά

Για την υποβολή της αίτησης απαιτούνται:

- Για την αρχική επιδότηση:

- Καταγγελία σύμβασης αορίστου χρόνου ή Βεβαίωση - Δήλωση Εργοδότη για τη λύση ή τη λήξη σύμβασης ορισμένου χρόνου (εφόσον οι καταγγελίες και οι βεβαιώσεις έχουν καταχωρηθεί στο σύστημα «Εργάνη», αναζητούνται από τις Υπηρεσίες της ΔΥΠΑ χωρίς να απαιτείται η προσκόμισή τους από τον άνεργο)

- Βεβαίωση Μη μισθωτής απασχόλησης

- Λογαριασμός Εθνικής Τράπεζας (IBAN) στον οποίο ο ενδιαφερόμενος θα είναι πρώτος δικαιούχος

- Για τη συνέχιση επιδότησης που ανεστάλη:

- Βεβαίωση εργοδότη

- Καταγγελία σύμβασης αορίστου χρόνου ή Βεβαίωση-Δήλωση Εργοδότη για τη λύση ή τη λήξη σύμβασης ορισμένου χρόνου

- ΙΒΑΝ τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο είναι πρώτος δικαιούχος.

Διάρκεια και Ύψος Επιδότησης

- Η διάρκεια της επιδότησης εξαρτάται από τον αριθμό των ημερών εργασίας των δικαιούχων στα κρίσιμα χρονικά διαστήματα. Ενδεικτικά:

- 125-149 ημέρες εργασίας: 5 μήνες επιδότησης

- 150-179 ημέρες εργασίας: 6 μήνες επιδότησης

- 180-219 ημέρες εργασίας: 8 μήνες επιδότησης

- 220-249 ημέρες εργασίας: 10 μήνες επιδότησης

- 250 και άνω ημέρες εργασίας: 12 μήνες επιδότησης

- Το ύψος της επιδότησης εξαρτάται από τον μέσο όρο των μεικτών μηνιαίων αποδοχών των δικαιούχων κατά το τελευταίο εξάμηνο πριν τη λύση ή τη λήξη της εργασιακής τους σχέσης. Ενδεικτικά ποσά ημερήσιου επιδόματος:

- 20.39 €/ημέρα: για μέσο όρο αποδοχών 444.85 € και άνω

- 20.39 €/ημέρα: για μέσο όρο αποδοχών από 444.85 € έως 222.41 €

- 16.31 €/ημέρα: για μέσο όρο αποδοχών από 222.10 € έως 0 €

Χρήσιμες Πληροφορίες

- Οι ασφαλισμένοι είναι υποχρεωμένοι να τηρούν τις υποχρεώσεις τους κατά τη διάρκεια της επιδότησής τους, όπως προσέλευση στις Υπηρεσίες της ΔΥΠΑ και αποδοχή τυχόν θέσεων εργασίας που θα τους προσφερθούν.

- Η μη τήρηση των υποχρεώσεων μπορεί να οδηγήσει σε οριστική διακοπή της επιδότησής τους.

SOS / Αναπληρωτές: Νέες Διαδικασίες για την κάρτα ανεργίας & το ταμείο ανεργίας!!

Διάρκεια επιδότησης

Η διάρκεια της επιδότησης εξαρτάται:

- Για τους παλαιούς επιδοτούμενους: α) από τον αριθμό των ημερών εργασίας που πραγματοποιήθηκαν στο κρίσιμο χρονικό διάστημα του 14μηνου πριν από τη λύση/λήξη εργασιακής σχέσης, χωρίς να υπολογίζονται οι ημέρες των δύο (2) τελευταίων πριν από την απόλυση μηνών, β) από την προϋπόθεση της μη υπέρβασης τετρακοσίων (400) ημερησίων επιδομάτων ανεργίας κατά την τελευταία τετραετία πριν από την έναρξη της επιδότησης

- Για τους νέους επιδοτούμενους: α) από τον αριθμό των ημερών εργασίας που πραγματοποιήθηκαν στο κρίσιμο χρονικό διάστημα του 14μηνου πριν από τη λύση/λήξη εργασιακής σχέσης, χωρίς να υπολογίζονται οι ημέρες των δύο (2) τελευταίων πριν από την απόλυση μηνών ή β) από τον αριθμό των ημερών εργασίας κατά το κρίσιμο χρονικό διάστημα της διετίας πριν από τη λύση ή τη λήξη της εργασιακής σχέσης, χωρίς να υπολογίζονται οι ημέρες των δύο (2) τελευταίων μηνών πριν από τη λήξη ή τη λύση αυτής.

Ο αριθμός ημερών εργασίας με βάση τον οποίο καθορίζεται η διάρκεια της επιδότησης διαφέρει για τους οικοδόμους.

Στους παρακάτω πίνακες αποτυπώνεται η διάρκεια της επιδότησης για τους κοινούς ανέργους και τους οικοδόμους με βάση τον αριθμό ημερών εργασίας που έχουν πραγματοποιηθεί κατά τα κρίσιμα χρονικά διαστήματα.

ΠΙΝΑΚΑΣ 1.Α: ΚΟΙΝΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΒΑΣΕΙ 14ΜΗΝΟΥ

Απαιτούμενες Ημέρες Εργασίας κατά το 14μηνο (πριν από τη λύση ή λήξη της εργασιακής σχέσης αφαιρουμένων των 2 τελευταίων μηνών)

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ

125-149

5 μήνες

150-179

6 μήνες

180-219

8 μήνες

220-249

10 μήνες

250 και άνω

12 μήνες

210

και συμπλήρωση του 49ου έτους ηλικίας κατά την υποβολή της αίτησης

12 μήνες

125 -249

και 4050 ημέρες εργασίας συνολικά

12 μήνες

ΠΙΝΑΚΑΣ 1.Β: ΚΟΙΝΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΒΑΣΕΙ ΔΙΕΤΙΑΣ *

Απαιτούμενες Ημέρες Εργασίας κατά τη διετία (πριν από τη λύση ή λήξη της εργασιακής σχέσης αφαιρουμένων των 2 τελευταίων μηνών)

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ

200

5 μήνες

250

6 μήνες

300

8 μήνες

350

και συμπλήρωση του 49ου έτους ηλικίας κατά την υποβολή της αίτησης

12 μήνες

200-300

και 4050 ημέρες εργασίας συνολικά

12 μήνες

ΠΙΝΑΚΑΣ 2.Α: ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ

Απαιτούμενες Ημέρες Εργασίας στον οικοδομικό κλάδο κατά το 14μηνο (πριν από τη λύση ή λήξη της εργασιακής σχέσης αφαιρουμένων των 2 τελευταίων μηνών)

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ

100-129

5 μήνες

130-149

6 μήνες

150-219

8 μήνες

220-249

10 μήνες

250 και άνω

12 μήνες

210

και συμπλήρωση του 49ου έτους ηλικίας

12 μήνες

100-249

και 4050 ημέρες εργασίας συνολικά

12 μήνες

ΠΙΝΑΚΑΣ 2.Β: ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΒΑΣΕΙ ΔΙΕΤΙΑΣ

Απαιτούμενες Ημέρες Εργασίας στον οικοδομικό κλάδο κατά τη διετία (πριν από τη λύση ή λήξη της εργασιακής σχέσης αφαιρουμένων των 2 τελευταίων μηνών)

180

5 μήνες

230

6 μήνες

280

8 μήνες

350

και συμπλήρωση του 49ου έτους της ηλικίας

12 μήνες

180-280

και 4050 ημέρες εργασίας συνολικά

12 μήνες

ΔΥΠΑ/ΟΑΕΔ: Χρηστικός οδηγός με ερωτήσεις και απαντήσεις

Ύψος επιδότησης

Το ύψος της επιδότησης υπολογίζεται με βάση τον μέσο όρο των μεικτών μηνιαίων αποδοχών του τελευταίου πριν από την απόλυση 6μηνου ως εξής:

Μ.Ο. ΜΕΙΚΤΩΝ ΜΗΝΙΑΙΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΕΠΙΔΟΜΑ

ΜΗΝΙΑΙΟ ΕΠΙΔΟΜΑ

444.85€ ΚΑΙ ΑΝΩ

20.39€

509.75€

ΑΠΟ 222.43€ ΕΩΣ 444.84€

15.29€

382.25€

ΕΩΣ 222.42€

10.20€

255.00€

- Τα παραπάνω ποσά προσαυξάνονται κατά 10% για κάθε προστατευόμενο μέλος της οικογένειας του δικαιούχου

- Για κάθε πλήρη μήνα επιδότησης καταβάλλονται είκοσι πέντε (25) ημερήσια επιδόματα

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ - Ανεργία & Παροχές Ασφάλισης Μισθωτών
https://e-wall.net/?p=63808

Ενημέρωση για τις Απουσίες στο Ολοήμερο Σχολείο μέσω της Πλατφόρμας mySchool

Ενημέρωση για τις Απουσίες στο Ολοήμερο Σχολείο μέσω της Πλατφόρμας mySchool
Ακολουθεί η ενημέρωση της πλατφόρμας mySchool για το ζήτημα των απουσιών στο ολοήμερο σχολείο.
Καλημέρα σας! Ενημερώνουμε τους Διευθυντές Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σχετικά με το Παρουσιολόγιο Ολοήμερου Προγράμματος - Πρωινής Ζώνης/Πρόωρης Υποδοχής ότι έχει δοθεί *δυνατότητα αναδρομικής συμπλήρωσης* της αντίστοιχης φόρμας, η οποία θα είναι διαθέσιμη έως και *30/09/2024*.
Σύντομοι οδηγοί Myschool για | Άδειες, Aνάληψη Μόνιμων – Αναπληρωτών, Δημιουργία – Διαχείριση τμημάτων, Εγγραφές Μαθητών – Aνάθεση Μαθημάτων/ωρών
 
https://e-wall.net/69808/enimerosi-gia-tis-apousies-sto-oloimero-scholeio-meso-tis-platformas-myschool/

Επόμενη Μισθοδοσία Εκπαιδευτικών Οκτωβρίου

Επόμενη Μισθοδοσία Εκπαιδευτικών Οκτωβρίου
Η επόμενη μισθοδοσία για τους μόνιμους εκπαιδευτικούς έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2024. Για όσες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης  δεν κατάφεραν να καταβάλουν τη μισθοδοσία στους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς, υπάρχει η ελπίδα ότι θα ολοκληρωθεί με την επόμενη πληρωμή.
Παράλληλα, η μισθοδοσία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2024.
Πότε και Πώς Αλλάζει το Μισθολογικό Κλιμάκιο (Μ.Κ) των Εκπαιδευτικών
https://e-wall.net/69796/epomeni-misthodosia-ekpaideftikon-oktovriou/
Ενημέρωση για τις Απουσίες στο Ολοήμερο Σχολείο μέσω της Πλατφόρμας mySchool
Ακολουθεί η ενημέρωση της πλατφόρμας mySchool για το ζήτημα των απουσιών στο ολοήμερο σχολείο.

Καλημέρα σας! Ενημερώνουμε τους Διευθυντές Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σχετικά με το Παρουσιολόγιο Ολοήμερου Προγράμματος - Πρωινής Ζώνης/Πρόωρης Υποδοχής ότι έχει δοθεί *δυνατότητα αναδρομικής συμπλήρωσης* της αντίστοιχης φόρμας, η οποία θα είναι διαθέσιμη έως και *30/09/2024*.

Σύντομοι οδηγοί Myschool για | Άδειες, Aνάληψη Μόνιμων – Αναπληρωτών, Δημιουργία – Διαχείριση τμημάτων, Εγγραφές Μαθητών – Aνάθεση Μαθημάτων/ωρών

 
https://e-wall.net/?p=69808
Επόμενη Μισθοδοσία Εκπαιδευτικών Οκτωβρίου
Η επόμενη μισθοδοσία για τους μόνιμους εκπαιδευτικούς έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2024. Για όσες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης  δεν κατάφεραν να καταβάλουν τη μισθοδοσία στους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς, υπάρχει η ελπίδα ότι θα ολοκληρωθεί με την επόμενη πληρωμή.

Παράλληλα, η μισθοδοσία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2024.

Πότε και Πώς Αλλάζει το Μισθολογικό Κλιμάκιο (Μ.Κ) των Εκπαιδευτικών
https://e-wall.net/?p=69796
Η Επέλαση των Funds στην Ιδιωτική Εκπαίδευση: Πού Είναι η Φωνή των Εκπαιδευτικών;
Στον Φιλελεύθερο Παράδεισο των Funds: Η ΟΙΕΛΕ Φωνάζει, τα ΜΜΕ Σιωπούν

Πάνε περίπου 16 μήνες από την ημέρα που η ΟΙΕΛΕ εξέδωσε την πρώτη ανακοίνωση για τα funds που μπαίνουν στην ιδιωτική εκπαίδευση, χωρίς όρους και προδιαγραφές, με κίνδυνο να αλλοιωθούν όχι μόνο ο χώρος αλλά και το εκπαιδευτικό σύστημα εν συνόλω.

Λίγο πριν αλλά και μετά τις πρώτες ανακοινώσεις “συμφωνιών” funds με ιδιωτικά σχολεία εκδώσαμε δελτία τύπου όπου καταγράφαμε την αγωνία και τις απόψεις των εκπαιδευτικών ενημερώνοντας για τις ενέργειές μας, με κορυφαία το αίτημα στα κόμματα για τη διενέργεια συζήτησης στη Βουλή για το θέμα.

Στα δεκάδες άρθρα που γράφτηκαν για ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα, σχεδόν πουθενά δεν αναφέρεται η ΟΙΕΛΕ, ή, έστω, μια αναφορά για τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία που εξαγοράζονται. Κι όμως, τίποτα. Με εξαίρεση 2-3 μέσα, πλήθος (κακογραμμένων ως επί το πλείστον, οπως μπορείτε να διαπιστώσετε και από τη φωτογραφία της ανάρτησής μας) δημοσιευμάτων, υμνούν τον κ. Nsouli (της Inspired Education Group που έχει ήδη εξαγοράσει 2 σχολεία και πάει και για άλλα) και τους άλλους επενδυτές και δεν αφιερώνουν λέξη σε αυτούς που κάνουν όλη τη δουλειά, στους εκπαιδευτικούς.

Μάλλον γιατί στα ολοφάνερα διαφημιστικά αυτά κείμενα, δεν χωράει λέξη για τους εργαζόμενους.

Μάλλον, διότι η άποψή μας χαλάει την ωραιοποιημένη εικόνα που κάποιοι επιχειρούν να προβάλλουν, κρύβοντας τεχνηέντως τους τεράστιους κινδύνους για την Παιδεία και τις νέες γενιές.

Μάλλον, τελικά, διότι στον “φιλελεύθερο” παράδεισο των ΜΜΕ, ο εργαζόμενος (στη δική μας περίπτωση, ο εκπαιδευτικός), είναι ένα ακόμη αντικείμενο προς πώληση που δεν έχει φωνή. Μαζί με τα σχολικά λεωφορεία, τα ντουβάρια, τους διαδραστικούς πίνακες και τις μπασκέτες…
https://e-wall.net/69812/i-epelasi-ton-funds-stin-idiotiki-ekpaidefsi-pou-einai-i-foni-ton-ekpaideftikon/
Πρόσκληση σε Διαδικτυακή Παρουσίαση για Εκπαιδευτικούς: Ψηφιακές Δεξιότητες και STEM στο Πλαίσιο του CodeWeek
Πρόσκληση σε Διαδικτυακή Παρουσίαση για Εκπαιδευτικούς: Ψηφιακές Δεξιότητες και STEM στο Πλαίσιο του CodeWeek

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού (CodeWeek), από τις 14 έως τις 27 Οκτωβρίου, προσκαλούμε τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων σε μια ιδιαίτερη διαδικτυακή παρουσίαση με στόχο την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων και την εισαγωγή σε STEM δραστηριότητες.

Η παρουσίαση με τίτλο "Πρακτικά εργαλεία και στρατηγικές για εφαρμοσμένες σχολικές δραστηριότητες Μηχανικής, Ρομποτικής και Προγραμματισμού" φιλοδοξεί να προσφέρει πολύτιμες γνώσεις και πρακτικές ιδέες σε όλους τους εκπαιδευτικούς, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να ενσωματώσουν τη μηχανική, τη ρομποτική και τον προγραμματισμό στα εκπαιδευτικά τους προγράμματα.

Στόχοι της Παρουσίασης

Η εκδήλωση αυτή αποτελεί ένα Train-the-Trainer πρόγραμμα, το οποίο στοχεύει στην εκπαίδευση των εκπαιδευτικών έτσι ώστε να μπορούν να καθοδηγήσουν τους μαθητές τους σε μια πιο βιωματική και διαδραστική προσέγγιση στις STEM δεξιότητες. Με τη βοήθεια πρακτικών εργαλείων και στρατηγικών, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν και να εφαρμόσουν νέες εκπαιδευτικές μεθόδους που εστιάζουν στην καινοτομία και την εξερεύνηση.

Ημερομηνίες και Ώρες Παρουσίασης

- Συνάντηση Α: Για εκπαιδευτικούς Νηπιαγωγείου και Δημοτικού

🗓️ 3 Οκτωβρίου 2024, 15:00 - 17:00

- Συνάντηση Β: Για εκπαιδευτικούς Γυμνασίου, Λυκείου και ΕΠΑΛ

🗓️ 10 Οκτωβρίου 2024, 15:00 - 17:00

Πώς να Συμμετάσχετε

Η συμμετοχή στην παρουσίαση είναι εντελώς δωρεάν, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν ένα εγχειρίδιο με εργαστηριακά μαθήματα STEM που μπορούν να χρησιμοποιήσουν στις δικές τους εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Για να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας, αρκεί να στείλετε ένα email στο codeweek@citylab.gr.

Συντονισμός από το CityLab

Το CityLab, ως συντονιστής του Εθνικού Κόμβου της Ελλάδας για το CodeWeek, προσφέρει αυτή την εκπαιδευτική ευκαιρία με στόχο την έμπνευση και την υποστήριξη των εκπαιδευτικών στο έργο τους να διαμορφώσουν την επόμενη γενιά δημιουργών και καινοτόμων.

Μην χάσετε την ευκαιρία να συμμετάσχετε σε αυτό το μοναδικό ταξίδι καινοτομίας, εξερεύνησης και ανακάλυψης!

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του CodeWeek εδώ.

Ψάχνετε για εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης; Το Toolify.ai σας έχει καλυμμένους!
https://e-wall.net/?p=69791

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024

Καθορισμός του αριθμού των μαθητευόμενων του Μεταλυκειακού Έτους-Τάξη Μαθητείας που δύνανται να πραγματοποιήσουν Μαθητεία σε φορείς του Δημοσίου Τομέα
Καθορισμός του αριθμού των μαθητευόμενων του Μεταλυκειακού Έτους-Τάξη Μαθητείας που δύνανται να πραγματοποιήσουν Μαθητεία σε φορείς του Δημοσίου Τομέα κατά το σχολικό έτος 2024-2025

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β’5246/2024 η κοινή υπουργική απόφαση σύμφωνα με την οποία 276 φορείς του Δημοσίου Τομέα προσέφεραν στο Μεταλυκειακό έτος – Τάξη Μαθητείας συνολικά 3.824 θέσεις. Συγκεκριμένα, σημειώθηκε αύξηση 14% σε σύγκριση με την περίοδο 2023-2024 και 43% σε σχέση με την περίοδο 2021-2022, χρονιά επανέναρξης του Μεταλυκειακού έτους – Τάξη Μαθητείας μετά την πανδημία.

Γράφημα 1

Καθοριστική ήταν η συμβολή των Περιφερειών και των Δήμων που προσέφεραν το 51% των συνολικών θέσεων του δημοσίου.

 

Γράφημα 2

 

Οι 5 πιο δημοφιλείς ειδικότητες στον Δημόσιο Τομέα είναι οι ακόλουθες: Βοηθός Νοσηλευτή,  Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών, Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων, Τεχνικός Οχημάτων και Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων.

 

 

Γράφημα 3

Η συνεισφορά  του Δημοσίου, ειδικά σε παραμεθόριες και νησιωτικές περιοχές όπου η προσφορά θέσεων μαθητείας από ιδιώτες είναι περιορισμένη, παραμένει ιδιαίτερα σημαντική.

Το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και ιδιαίτερα η Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης ευχαριστεί όλους τους δημόσιους φορείς που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση για διάθεση θέσεων, υποστηρίζοντας έμπρακτα τον θεσμό της μαθητείας. Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στους εκπαιδευτικούς, τους Συντονιστές ΠΔΕ και τους Υπευθύνους ΔΔΕ για τη Μαθητεία, οι οποίοι κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις για το Μεταλυκειακό έτος - Τάξη Μαθητείας.

ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΩΡΕΣ ΑΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΕΚ
https://e-wall.net/?p=69717

Οδηγός σε βασικά ερωτήματα εκπαιδευτικών σε Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης και σε Κέντρα Ξένων Γλωσσών

Οδηγός σε βασικά ερωτήματα εκπαιδευτικών σε Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης και σε Κέντρα Ξένων Γλωσσών
Επικαιροποιημένος οδηγός σε βασικά ερωτήματα εκπαιδευτικών σε Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης και σε Κέντρα Ξένων Γλωσσών
Το τελευταίο διάστημα έχουμε πλήθος ερωτήσεων από συναδέλφους σε Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης και σε Κέντρα Ξένων Γλωσσών για τις βασικές προβλέψεις της νομοθεσίας και για τα στοιχειώδη δικαιώματά τους. Το 2022 είχαμε εκδώσει έναν οδηγό που επικαιροποιούμε σήμερα με τις νέες προβλέψεις για ωρομίσθια, τριετίες, συμβάσεις και γενικότερες εργασιακές ρυθμίσεις.
Καταγράφουμε εδώ σύντομες απαντήσεις στα κυριότερα ερωτήματα που λαμβάνουμε:
Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τη σύμβαση εργασίας που υπογράφουμε;
Α. Διάρκεια και τόπος εργασίας
Η σύμβαση ορισμένου χρόνου πρέπει να αναφέρει τις ημερομηνίες έναρξης και λήξης της συνεργασίας, με ημερομηνία έναρξης την πρώτη ημέρα διδασκαλίας. Δοκιμαστικές περίοδοι χωρίς αμοιβή είναι παράνομες. Στη σύμβαση θα ορίζεται, επίσης, ο τόπος εργασίας του εκπαιδευτικού.

Β. Ωρολόγιο πρόγραμμα και διάρκεια διδακτικής ώρας
Το ωρολόγιο πρόγραμμα θα πρέπει να αναφέρεται αναλυτικά ανά ημέρα και τμήμα. Για παράδειγμα, τη Δευτέρα οι συνάδελφοι διδάσκουν 4-4.45 το τμήμα Α1, 5-5.45 το τμήμα Ε3 κ.λ.π. Τονίζουμε ότι η διάρκεια διδακτικής ώρας είναι 45 λεπτά!
Γ. Αποδοχές
Θα πρέπει να αναφέρεται το μεικτό ωρομίσθιο με το οποίο θα αμείβεται ο εκπαιδευτικός ή, στην περίπτωση πλήρους ωραρίου, ο μεικτός μισθός.
Δ. Γνωστοποίηση όρων εργασίας
Ο εργοδότης, υποχρεούται να ενημερώνει γραπτώς τον κάθε εργαζόμενου εντός 7 ημερών από την έναρξη της απασχόλησης για τα εξής, μεταξύ άλλων, στοιχεία (πρωτεύοντες ουσιώδεις όροι απασχόλησης):

- τα στοιχεία της ταυτότητας του εργοδότη και του εργαζόμενου,
- τον τόπο παροχής της εργασίας, ή την καταστατική έδρα της επιχείρησης, ή τη διεύθυνση κατοικίας του εργοδότη σε περίπτωση που ο τόπος εργασίας δεν είναι σταθερός ή επιλέγεται από τον εργαζόμενο με ρητή αναφορά στο μεταβλητό του τόπου εργασίας,
- τη θέση ή ειδικότητα του εργαζομένου, τον βαθμό του, την κατηγορία ή τον κλάδο της απασχόλησής του, καθώς και συνοπτική περιγραφή του αντικειμένου της εργασίας του,
- την ημερομηνία έναρξης της σύμβασης ή της σχέσης εργασίας και την ημερομηνία λήξης ή την προβλεπόμενη διάρκειά της, αν πρόκειται για εργασία ορισμένου χρόνου,
- τη διάρκεια και τους όρους της δοκιμαστικής περιόδου, αν έχει συμφωνηθεί
- οι πάσης φύσεως αποδοχές που δικαιούται ο εργαζόμενος, καθώς και η περιοδικότητα και ο τρόπος καταβολής τους,
- τη διάρκεια απασχόλησης της εργάσιμης ημέρας ή εβδομάδας, εάν το πρόγραμμα οργάνωσης του χρόνου εργασίας είναι εξ ολοκλήρου ή ως επί το πλείστον προβλέψιμο, τις τυχόν ρυθμίσεις και την αμοιβή της υπερωριακής ή πρόσθετης εργασίας της και τις τυχόν ρυθμίσεις σχετικά με τις αλλαγές βάρδιας,
Επιπλέον, ο εργοδότης υποχρεούται να ενημερώνει γραπτώς τον κάθε εργαζόμενο εντός 1 μηνός από την έναρξη της απασχόλησης, για τα εξής, μεταξύ άλλων, στοιχεία (συμπληρωματικοί όροι απασχόλησης):
- τη διάρκεια της άδειας μετ’ αποδοχών που δικαιούται ο εργαζόμενος, καθώς και τον τρόπο και χρόνο χορήγησής της.
- τη διαδικασία που πρέπει να τηρούν, ο εργοδότης και ο εργαζόμενος σε περίπτωση τερματισμού της απασχόλησης και ιδίως την υποχρέωση έγγραφης καταγγελίας, τις προθεσμίες προειδοποίησης, τον προσδιορισμό του ύψους της αποζημίωσης, καθώς και την ύπαρξη σπουδαίου λόγου, εάν αυτός απαιτείται.
- τις τυχόν συλλογικές συμβάσεις που διέπουν τους όρους εργασίας.
- τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης, στους οποίους είναι ασφαλισμένος ο εργαζόμενος, καθώς και κάθε άλλη παροχή από τον εργοδότη που σχετίζεται με την κοινωνική ασφάλιση.

Ε. Προσοχή σε «παγίδες»
- Σε κάθε περίπτωση είναι επιβεβλημένη η προσεκτική ανάγνωση της σύμβασης, προκειμένου να αποφύγουν οι συνάδελφοι δυσάρεστες εκπλήξεις με «περίεργους» όρους που ενδέχεται να έχουν συμπεριληφθεί στο κείμενο. Όροι όπως «η αμοιβή αφορά διδακτικές ώρες που πραγματοποιούνται και μόνο» ή, στην περίπτωση μαθήματος που αφορά έναν και μόνο μαθητή, «σε περίπτωση που ο μαθητής δεν προσέλθει στο μάθημα, ο εκπαιδευτικός δεν δικαιούται αμοιβή» είναι απαράδεκτοι και παράνομοι, διότι βάσει νόμου αμειβόμαστε και στις αργίες και στις ημέρες που το μάθημα δεν γίνεται για λόγους που δεν ευθυνόμαστε. Να θυμίσουμε εδώ ότι στο πρόγραμμα του εκπαιδευτικού, που όπως προαναφέρθηκε αναφέρεται αναλυτικά στην σύμβαση, συμπεριλαμβάνονται οι ώρες που αφορούν ιδιαίτερα μαθήματα που πραγματοποιούνται στο χώρο του φροντιστηρίου. Οι συνάδελφοι θα πρέπει να παίρνουν οπωσδήποτε αντίγραφο της σύμβασης από τον εργοδότη!
- Σε περίπτωση που ο εργοδότης τροποποιήσει μονομερώς ουσιώδεις όρους απασχόλησης του εργαζόμενου και αυτοί είναι δυσμενέστεροι, όπως για παράδειγμα ουσιαστική αλλαγή στον τόπο απασχόλησης, στο ωράριο εργασίας, στο μισθό του εργαζόμενου  χωρίς τη συναίνεση του, τότε ο εργαζόμενος  έχει δικαίωμα  να καταγγείλει το γεγονός στην Επιθεώρηση Εργασίας μέσω της  διαδικασίας επίλυσης εργατικών διαφορών και φυσικά να προσφύγει στο Δικαστήριο. Η μη καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών και της αποζημίωσης απόλυσης είναι, εκτός των άλλων, ποινικό αδίκημα που διώκεται κατόπιν μήνυσης εκ μέρους του εργαζόμενου.
- (ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ): Η αδικαιολόγητη (αυθαίρετη) αποχή του εργαζομένου από την εργασία για διάστημα μεγαλύτερο των πέντε (5) συναπτών εργάσιμων ημερών μπορεί να θεωρηθεί ως καταγγελία της σύμβασης εκ μέρους του, εφόσον προηγουμένως έχει παρέλθει επιπλέον χρονικό διάστημα πέντε (5) συναπτών εργάσιμων ημερών από την υποχρεωτική όχλησή του από τον εργοδότη του, η οποία α) αναρτάται στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ και β) αποδεικνύεται με κάθε πρόσφορο γραπτό τρόπο. Στην περίπτωση αυτή, ο εργοδότης υποχρεούται, την επόμενη εργάσιμη ημέρα της λήξης του διαστήματος του πρώτου εδαφίου, να αναγγείλει την οικειοθελή αποχώρηση του εργαζομένου στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ, χωρίς να απαιτείται η υπογραφή του εργαζομένου.
Το νέο μισθολόγιο από 1/1/2024 για τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε ιδιωτικά σχολεία / ΟΙΕΛΕ
Ποιο είναι το πλήρες ωράριο για τους εκπαιδευτικούς σε Φροντιστήρια και σε Κέντρα Ξένων Γλωσσών;
Σύμφωνα με το άρθρο 30 του Ν. 4415/2016, το πλήρες ωράριο των εκπαιδευτικών ορίζεται στις 21 διδακτικές ώρες. Πρέπει εδώ να θυμίσουμε ότι από το 2012, όταν και κατέρρευσαν οι συλλογικές συμβάσεις ελέω μνημονιακών πολιτικών, το ωρομίσθιο υπολογιζόταν βάσει 40ώρου και έφθανε στο …αστρονομικό ποσόν των 2,92 ευρώ την ώρα. Όμως ο αγώνας που δόθηκε από την ΟΙΕΛΕ και τα πρωτοβάθμια σωματεία οδήγησε την τότε κυβέρνηση να υπολογίσει το πλήρες ωράριο βάσει του μέσου ωραρίου των εκπαιδευτικών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και όχι βάσει του 40ωρου που ισχύει για τον ιδιωτικό τομέα. Έτσι το ωρομίσθιο σχεδόν διπλασιάστηκε, καλύπτοντας τμήμα των τεράστιων απωλειών που είχαμε από το 2012 κι έπειτα, όχι μόνο με την κατά 60% περίπου μείωση των αποδοχών μας αλλά και με το πάγωμα των τριετιών.

Ποια είναι η διάρκεια της διδακτικής ώρας; Κάποιοι ιδιοκτήτες μας λένε ότι η ώρα διαρκεί 60 λεπτά.
Η διδακτική ώρα ορίζεται στα 45 λεπτά, σύμφωνα με το άρθρο 202 του Ν. 4610/2019. Δυστυχώς, με την ανοχή των εποπτικών οργάνων της Πολιτείας, κάποιοι ιδιοκτήτες εφαρμόζουν το 60λεπτο. Χαρακτηριστικό (και εξοργιστικό) παράδειγμα η αλυσίδα «Διακρότημα» που με θράσος διαφημίζει στα media την παρανομία της.
Για ποιο λόγο πολλοί από τους ιδιοκτήτες παραβιάζουν τη συγκεκριμένη διάταξη; Με τον τρόπο αυτό οι εργοδότες κερδίζουν για κάθε ώρα 15 διδακτικά λεπτά για τα οποία δεν καταβάλουν αποδοχές και ασφαλιστικές εισφορές, καθώς μετατρέπουν τη διδακτική ώρα παρανόμως σε 60λεπτη. Αν υπολογιστεί ότι χονδρικά οι ώρες λειτουργίας των Φροντιστηρίων και των Κέντρων Ξένων Γλωσσών είναι 7 ημερησίως (από τις 3 έως τις 10), αντιλαμβάνεται κανείς ότι τα κέρδη των ιδιοκτητών και οι ταυτόχρονες απώλειες εργαζόμενων και δημόσιων ταμείων ανέρχονται μηνιαίως σε εκατομμύρια ευρώ! Ταυτόχρονα πλήττονται και οι (όχι πολλοί…) επιχειρηματίες που τηρούν τη νομιμότητα με αποτέλεσμα να ναρκοθετείται ο υγιής ανταγωνισμός.
Παρακαλούμε, επομένως, να καταγγέλλετε στην ΟΙΕΛΕ άμεσα (έστω και ανώνυμα) ποιοι χώροι εργασίας παραβιάζουν το 45λεπτο.
Επαπειλούμενη Κύηση σε μόνιμες και νεοδιόριστες εκπαιδευτικούς
Ποιο είναι το κατώτατο νόμιμο ωρομίσθιο; Ποιες άλλες αποδοχές δικαιούμαστε;
Όπως προαναφέρθηκε, με βάση τον Ν.4415/2016, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, και την υπ’αριθμ.41919/909/2016 Εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας, το νόμιμο εβδομαδιαίο ωράριο εργασίας πλήρους απασχόλησης για τους εργαζόμενους των Φροντιστηρίων και των Κέντρων Ξένων Γλωσσών έχει καθοριστεί στις είκοσι μία (21) ώρες και κατά συνέπεια ο υπολογισμός του ωρομισθίου, προκύπτει ως ακολούθως:
6/21/25 επί τον Νόμιμο ή Συμφωνημένο Μισθό = Ωρομίσθιο, όπου «Νόμιμος ή Συμφωνημένος Μισθός» είναι αυτός του συγκρίσιμου εργαζόμενου με καθεστώς πλήρους απασχόλησης
Επομένως, μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού με την Υ.Α. 31986/2023 Υπ. Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων «Καθορισμός κατώτατου μισθού και κατώτατου ημερομισθίου για τους υπαλλήλους και τους εργατοτεχνίτες όλης της χώρας.» (ΦΕΚ 2003, τεύχος Β΄ της 28.3.2023), το κατώτατο μεικτό ωρομίσθιο ανά τριετία*  των εκπαιδευτικών σε Φροντιστήρια και σε ΚΞΓ είναι, από την 1-4-2024, το εξής:

0-3 έτη : 9,48 ευρώ
3-6 έτη:  10,43 ευρώ
6-9 έτη:   11,38 ευρώ
9+ έτη:    12,33 ευρώ
Οι εκπαιδευτικοί στις συγκεκριμένες δομές δικαιούνται επίσης δώρο Χριστουγέννων, δώρο Πάσχα, επίδομα άδειας και αποζημίωση άδειας (σε περίπτωση που υπάρχουν χρωστούμενες ημέρες κανονικής άδειας, το γνωστό και ως «επίδομα μη ληφθείσης αδείας»). Εάν η διάρκεια της σύμβασης είναι μικρότερη από έτος, οι δικαιούμενες ημέρες άδειας είναι 2 ανά μήνα απασχόλησης. Να συμβουλεύσουμε τους συναδέλφους να ελέγχουν τακτικά την εργασιακή τους κατάσταση στο Π.Σ. Εργάνη, καθώς έχουν αναφερθεί περιπτώσεις που ο εργοδότης δηλώνει παράνομα ημέρες άδειας εν αγνοία του εργαζομένου, κυρίως τις ημέρες των διακοπών Χριστουγέννων και Πάσχα, προκειμένου να μην καταβάλλει την αποζημίωση άδειας.
Σημαντικό εδώ να τονιστεί ότι, σε περίπτωση υπέρβασης του νόμιμου ωραρίου (υπερωρία), τότε το ωρομίσθιο προσαυξάνεται κατά 40%.
Τι γίνεται με τις τριετίες;
Όπως είναι γνωστό, με την Π.Υ.Σ. 6/2012, είχαν παγώσει οι τριετίες έως ότου η ανεργία στην Ελλάδα πέσει κάτω από το 10%. Οι μόνοι που μπορούσαν να κατοχυρώσουν τριετίες ήταν οι συνάδελφοι μέχρι και το 2012. Τι ισχύει όμως με το νέο νομοθετικό πλαίσιο;
Σύμφωνα με τον εργατολόγο μας Γιώργο Μελισσάρη, με το άρθρο 33 του ν. 5053/2023 αίρεται, από 1ης Ιανουαρίου 2024, η αναστολή της ισχύος διατάξεων νόμων, κανονιστικών πράξεων, συλλογικών συμβάσεων ή διαιτητικών αποφάσεων, οι οποίες προβλέπουν αυξήσεις μισθών ή ημερομισθίων, περιλαμβανόμενων και εκείνων περί υπηρεσιακών ωριμάνσεων, κατά τα ειδικότερα οριζόμενα. Τι σημαίνει αυτό για τους εργαζόμενους εκπαιδευτικούς στα Φροντιστήρια και ΚΞΓ;
– Αφορά τους εκπαιδευτικούς που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό: Εάν οι καταβαλλόμενες τακτικές αποδοχές είναι υπέρτερες των νόμιμων αποδοχών, οι αυξήσεις, οι προσαυξήσεις, συμψηφίζονται με τη διαφορά που προκύπτει μεταξύ καταβαλλόμενων και νόμιμων αποδοχών. «Νόμιμος ή Συμφωνημένος Μισθός» είναι αυτός του συγκρίσιμου εργαζόμενου με καθεστώς πλήρους απασχόλησης.
– Ως χρόνος προϋπηρεσίας αναγνωρίζεται ο χρόνος εξαρτημένης σύμβασης ή σχέσης εργασίας που έχει διανυθεί σε οποιονδήποτε εργοδότη και σε οποιαδήποτε ειδικότητα πριν από τις 14/2/2012 και μετά την 1η Ιανουαρίου 2024. Αυτό σημαίνει, π.χ. ότι αν ένας εκπαιδευτικός είχε ένα έτος προϋπηρεσία τον Φεβρουάριο 2012, η πρώτη του τριετία θα συμπληρωθεί την 31-12-2025. Δεν είναι νοητή η διεκδίκηση αναδρομικών για το ανωτέρω χρονικό διάστημα, διότι, βάσει του νόμου αυτού, απλώς δεν υπολογίζεται (είναι σαν να μην διανύθηκε ποτέ!).
– Η προσαύξηση είναι η εξής: ποσοστό 10% για κάθε τριετία προϋπηρεσίας και έως τρεις τριετίες και συνολικά σε ποσοστό 30% για προϋπηρεσία εννέα ετών και άνω.
 
Πώς υπολογίζονται τα ένσημα;
Όπως προαναφέραμε, το εβδομαδιαίο πλήρες ωράριο των εκπαιδευτικών σε Φροντιστήρια και σε ΚΞΓ έχει οριστεί στις 21 ώρες. Με πλήρες ωράριο, οι συνάδελφοι λαμβάνουν 25 ένσημα το μήνα, ανεξαρτήτως του πώς είναι κατανεμημένες οι ώρες μέσα στην εβδομάδα.
Α. Πώς υπολογίζονται τα ένσημα όταν ο εκπαιδευτικός έχει μειωμένο ωράριο;
Είναι σημαντικό εδώ να γνωρίζουμε το ημερομίσθιο και τον μηνιαίο μισθό μας.
Το κατώτατο ωρομίσθιο υπολογίζεται από τον τύπο (6:21):25 Χ 713 (713 ευρώ είναι σήμερα ο κατώτατος μισθός της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας – ΕΓΣΣΕ)
Το ημερομίσθιο από το ωρομίσθιο επί τις ώρες εργασίας
Ο μηνιαίος μισθός από το ημερομίσθιο επί τις ημέρες εργασίας.
(Το συμφωνημένο ωρομίσθιο/μηνιαίος μισθός μπορεί να είναι πάνω από τα κατώτατα όρια που προβλέπει η ΕΓΣΕΕ, ποτέ όμως κάτω από αυτά!).

Στην περίπτωση που ο εκπαιδευτικός σε Φροντιστήρια Μ.Ε. και σε Κ.Ξ.Γ. έχει μειωμένο (κάτω από 21 ώρες) ωράριο, προκύπτουν δύο βασικές περιπτώσεις:
Εάν το ημερομίσθιο είναι ίσο ή μεγαλύτερο από το ποσό του τεκμαρτού ημερομισθίου της 1ης ασφαλιστικής κλάσης ΕΦΚΑ (11.06 ευρώ), τότε αναγνωρίζονται τόσα ένσημα όσες και οι ημέρες μηνιαίας εργασίας (μέχρι 23 ένσημα).
Εάν το ημερομίσθιο είναι μικρότερο από το ποσό του τεκμαρτού ημερομισθίου της 1ης ασφαλιστικής κλάσης ΕΦΚΑ, τότε ο αριθμός των ενσήμων προκύπτει από το πηλίκο του μηνιαίου μισθού δια 11,06.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Με βάση την εγκύκλιο ΙΚΑ 34/2018, οι αμειβόμενοι με ημερομίσθιο κάτω της 1ης ειδικής ασφαλιστικής κλάσης του π.ΙΚΑ (8,03 €), αν απασχολούνταν για 3 τουλάχιστον ημέρες την εβδομάδα, αναγνώριζαν στην ασφάλιση μια επιπλέον ασφαλιστέα ημέρα την εβδομάδα. Από τη στιγμή που το νόμιμο ελάχιστο ωρομίσθιο είναι πλέον μεγαλύτερο, η περίπτωση αυτή δεν ισχύει.
 
Β. Πόσα ένσημα απαιτούνται για να μπει ένας εκπαιδευτικός το καλοκαίρι στο ταμείο ανεργίας;
Αν ο εκπαιδευτικός επιδοτείται για πρώτη φορά θα πρέπει να έχει συμπληρώσει 80 ημέρες ασφάλισης το χρόνο για τα τελευταία 2 χρόνια πριν την επιδότησή του. Το τελευταίο 14μηνο θα πρέπει να έχει συμπληρώσει 125 ασφαλίσιμες ημέρες χωρίς να υπολογίζονται οι τελευταίοι 2 μήνες.
Επίσης μπορεί να λάβει επίδομα ανεργίας, εάν στα δύο προηγούμενα χρόνια έχει συμπληρώσει 200 ημέρες ασφάλισης, χωρίς και πάλι να υπολογίζονται οι τελευταίοι 2 μήνες. Θα πρέπει, επίσης, να έχει εργαστεί τουλάχιστον 80 ημέρες σε κάθε εργασιακό έτος.
Αν ο εκπαιδευτικός έχει ήδη επιδοτηθεί στο παρελθόν, θα πρέπει να έχει πραγματοποιήσει 125 ημέρες ασφάλισης το τελευταίο 14μηνο πριν την απόλυσή του, χωρίς να υπολογίζονται οι τελευταίοι 2 μήνες.
 
Μπορεί ο εργοδότης να καταβάλλει περισσότερες αποδοχές από τα οριζόμενα από το νόμο;
Φυσικά. Ο νόμος και η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας καθορίζουν πάντοτε τα κατώτατα όρια αμοιβής. Επομένως, επαφίεται στον εργοδότη, αν θέλει να δώσει οικονομικά κίνητρα στους εκπαιδευτικούς. Επιδίωξη, όμως, της ΟΙΕΛΕ και των σωματείων είναι να υπογραφεί νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με καθολική ισχύ καλύτερων συνθηκών εργασίας και αμοιβής.
 
Μπορεί ο εκπαιδευτικός που εργάζεται σε Φροντιστήριο και σε Κ.Ξ.Γ. να εργαστεί σε ιδιωτικό σχολείο (ή τούμπαλιν);
Πλέον οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί μπορούν να εργαστούν ταυτόχρονα σε ιδιωτικό σχολείο και σε Φροντιστήριο Μ.Ε./Κ.Ξ.Γ. χωρίς κανέναν περιορισμό ωρών/τοποθεσίας.

Ποιες είναι οι αργίες των εκπαιδευτικών στα Φροντιστήρια και στα Κ.Ξ.Γ.;
Οι ημέρες διακοπών και αργιών καθορίζονται ως εξής:
Α. Διακοπών:
Χριστουγέννων, από την 24η Δεκεμβρίου μέχρι και τη 2η Ιανουαρίου
Πάσχα, από τη Μεγάλη Πέμπτη μέχρι και την Τρίτη μετά το Πάσχα
Β. Αργιών:
Όλες τις Κυριακές
Τις εθνικές επετείους της 28ης Οκτωβρίου και 25ης Μαρτίου
Του Αγίου Πνεύματος
Τη 17η Νοεμβρίου
Την ημέρα των Θεοφανίων
Την Καθαρά Δευτέρα
Την 1η Μαΐου
Την κατά τις ισχύουσες διατάξεις ημέρα αργίας για την έδρα κάθε φροντιστηρίου και κέντρου ξένων γλωσσών, λόγω τοπικής θρησκευτικής ή εθνικής γιορτής
Τη γιορτή Κοιμήσεως της Θεοτόκου
Κατά τις ημέρες αργιών και διακοπών τα Φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών παραμένουν κλειστά.
https://e-wall.net/69710/odigos-se-vasika-erotimata-ekpaideftikon-se-frontistiria-mesis-ekpaidefsis-kai-se-kentra-xenon-glosson/

ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΟΙ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΚΟΜΜΩΤΩΝ - ΚΟΥΡΕΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ ΧΕΡΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΔΙΩΝ ΤΗΣ 2ης ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ

ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΟΙ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΚΟΜΜΩΤΩΝ - ΚΟΥΡΕΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ ΧΕΡΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΔΙΩΝ ΤΗΣ 2ης ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ
ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΡΕΚΟΡ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΟΙ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΚΟΜΜΩΤΩΝ - ΚΟΥΡΕΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ ΧΕΡΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΔΙΩΝ ΤΗΣ 2ης ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ
Από, 27 Σεπτεμβρίου, χορηγείται ήδη, ηλεκτρονικά, η Βεβαίωση Επάρκειας επιπέδου 3 του ΕΟΠΠΕΠ στους επιτυχόντες στις εξετάσεις πιστοποίησης επαγγελματικής επάρκειας κομμωτών - κουρέων και τεχνιτών περιποίησης χεριών και ποδιών, που διενήργησε ο ΕΟΠΠΕΠ την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024 για τους υποψηφίους που δεν είχαν δηλώσει εξεταστικό κέντρο στην προηγούμενη εξεταστική περίοδο.
Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και τη χορήγηση των Βεβαιώσεων Επαγγελματικής Επάρκειας επιπέδου 3 του ΕΟΠΠΕΠ (που γίνεται ηλεκτρονικά εδώ), οι επιτυχόντες στις εξετάσεις πιστοποίησης δύνανται να εκκίνησαν αμέσως τις διαδικασίες έκδοσης της άδειάς τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες των Δήμων για να ασκήσουν το επάγγελμά τους.
Ο ΕΟΠΠΕΠ, προκειμένου να διευκολύνει και να επισπεύσει χωρίς γραφειοκρατία, τη διαδικασία των αρμόδιων υπηρεσιών των Δήμων που εκδίδουν τις άδειες άσκησης επαγγέλματος, παρέχει τη δυνατότητα ηλεκτρονικού ελέγχου γνησιότητας των Βεβαιώσεων Επάρκειας που κατατίθενται από τους δικαιούχους, μέσω της ιστοσελίδας μας εδώ.
(ή από την αντίστοιχη ενότητα E-ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ - ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ κομμωτών - κουρέων και τεχνιτών περιποίησης χεριών και ποδιών -Έλεγχος γνησιότητας Βεβαιώσεων)
Οδηγίες για τους υποψήφιους στις Εξετάσεις Πιστοποίησης αποφοίτων ΙΕΚ!
https://e-wall.net/69713/sti-diathesi-ton-epitychonton-oi-vevaioseis-eparkeias-kommoton-koureon-kai-techniton-peripoiisis-cherion-kai-podion-tis-2is-exetastikis/
Καθορισμός του αριθμού των μαθητευόμενων του Μεταλυκειακού Έτους-Τάξη Μαθητείας που δύνανται να πραγματοποιήσουν Μαθητεία σε φορείς του Δημοσίου Τομέα
Καθορισμός του αριθμού των μαθητευόμενων του Μεταλυκειακού Έτους-Τάξη Μαθητείας που δύνανται να πραγματοποιήσουν Μαθητεία σε φορείς του Δημοσίου Τομέα κατά το σχολικό έτος 2024-2025

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β’5246/2024 η κοινή υπουργική απόφαση σύμφωνα με την οποία 276 φορείς του Δημοσίου Τομέα προσέφεραν στο Μεταλυκειακό έτος – Τάξη Μαθητείας συνολικά 3.824 θέσεις. Συγκεκριμένα, σημειώθηκε αύξηση 14% σε σύγκριση με την περίοδο 2023-2024 και 43% σε σχέση με την περίοδο 2021-2022, χρονιά επανέναρξης του Μεταλυκειακού έτους – Τάξη Μαθητείας μετά την πανδημία.

Γράφημα 1

Καθοριστική ήταν η συμβολή των Περιφερειών και των Δήμων που προσέφεραν το 51% των συνολικών θέσεων του δημοσίου.

 

Γράφημα 2

 

Οι 5 πιο δημοφιλείς ειδικότητες στον Δημόσιο Τομέα είναι οι ακόλουθες: Βοηθός Νοσηλευτή,  Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών, Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων, Τεχνικός Οχημάτων και Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων.

 

 

Γράφημα 3

Η συνεισφορά  του Δημοσίου, ειδικά σε παραμεθόριες και νησιωτικές περιοχές όπου η προσφορά θέσεων μαθητείας από ιδιώτες είναι περιορισμένη, παραμένει ιδιαίτερα σημαντική.

Το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και ιδιαίτερα η Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης ευχαριστεί όλους τους δημόσιους φορείς που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση για διάθεση θέσεων, υποστηρίζοντας έμπρακτα τον θεσμό της μαθητείας. Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στους εκπαιδευτικούς, τους Συντονιστές ΠΔΕ και τους Υπευθύνους ΔΔΕ για τη Μαθητεία, οι οποίοι κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις για το Μεταλυκειακό έτος - Τάξη Μαθητείας.

ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΩΡΕΣ ΑΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΕΚ
https://e-wall.net/?p=69717
Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 30 Σεπτεμβρίου έως 4 Οκτωβρίου
Κατά την περίοδο 30 Σεπτεμβρίου έως 4 Οκτωβρίου, θα καταβληθούν 78.233.767 ευρώ σε 84.574 δικαιούχους, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e- ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης.

- Ειδικότερα από τον e-ΕΦΚΑ:

- Στις 30 Σεπτεμβρίου θα καταβληθούν 3.800.000 ευρώ σε 10.100 δικαιούχους για προκαταβολές συντάξεων μηνός Οκτωβρίου 2024, στη βάση του ν. 4778/2021.

- Στις 3 Οκτωβρίου θα καταβληθούν 314.000 ευρώ σε 440 δικαιούχους για παροχές τ. ΤΑΥΤΕΚΩ.

- Στις 4 Οκτωβρίου θα καταβληθούν 14.319.767 ευρώ σε 28.099 δικαιούχους για παροχές σε χρήμα (επιδόματα μητρότητας, κυοφορίας, ασθενείας, ατυχήματος, έξοδα κηδείας).

- Από 30 Σεπτεμβρίου έως 4 Οκτωβρίου θα καταβληθούν 17.300.000 ευρώ σε 850 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ.

- Από την ΔΥΠΑ θα γίνουν οι εξής καταβολές:

- 15.000.000 ευρώ σε 25.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων.

- 1.500.000 ευρώ σε 2.000 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας.

- 19.000.000 ευρώ σε 18.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης.

- 7.000.000 ευρώ σε 85 δικαιούχους του προγράμματος «Σπίτι μου».
https://e-wall.net/69756/o-chartis-ton-pliromon-apo-e-efka-dypa-gia-tin-periodo-30-septemvriou-eos-4-oktovriou/
Η άδεια μητρότητας στις αναπληρώτριες μητέρες χάθηκε στη μετάφραση…
Παρά την εξαγγελία της Κυβέρνησης τον Απρίλιο του 2024 για χορήγηση εννέα μηνών άδειας μητρότητας σε όλες τις μητέρες, οι αναπληρώτριες εκπαιδευτικοί παραμένουν αποκλεισμένες από αυτό το μέτρο. Η αδικία αυτή υπογραμμίζεται από την άνιση μεταχείριση των αναπληρωτριών που εργάζονται υπό δύσκολες συνθήκες. Παρά τις υποσχέσεις για εξέταση του ζητήματος, δεν έχει δοθεί ακόμα λύση. Η εκπαιδευτική κοινότητα ζητά άμεσα μέτρα για τη στήριξη των εργαζόμενων μητέρων στην εκπαίδευση.

Του Γιώργου Μακράκη

Η άδεια μητρότητας στις αναπληρώτριες μητέρες χάθηκε στη μετάφραση…

Τον περασμένο Απρίλη ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι οι μητέρες, ανεξάρτητα από το αν εργάζονται στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα, θα λαμβάνουν εννέα μήνες επίδομα μητρότητας. Ωστόσο, στην απόφαση αυτή δεν εντάχθηκαν οι αναπληρώτριες μητέρες, γεγονός που προφανώς συνιστά άνιση αντιμετώπιση μεταξύ των εργαζομένων και κατάφωρη αδικία για τις αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς.

Να σημειωθεί ότι οι

αναπληρώτριες μητέρες αποτελούν μια πολύπαθη κατηγορία, καθώς μόλις το 2018 εξασφάλισαν ακόμη και αυτό το ισχνό δικαίωμα της άδειας ανατροφής 3,5 μηνών με αποδοχές από την τετράμηνη άδεια άνευ αποδοχών που ίσχυε μέχρι τότε. Η μη συμπερίληψή τους, από την Κυβέρνηση, στο ορθό μέτρο της κρατικής στήριξης της μητρότητας για 9 μήνες σε όλους τους τομείς εργασίας είναι εξωφρενική.

Έπειτα από την κατακραυγή σύσσωμης της εκπαιδευτικής κοινότητας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τον Απρίλη του 2024 δήλωσε επίσημα ότι θα εξεταστεί το ζήτημα και θα υπάρξει λύση. Από τότε η Κυβέρνηση επιδεικτικά αγνοεί το θέμα και δεν έχει δώσει καμία απάντηση από πλευράς της. Μάλλον, απ’ ότι φαίνεται, χάθηκε στη μετάφραση…

Οι αναπληρώτριες-μητέρες, με δύσκολες και απρόβλεπτες εργασιακές συνθήκες, καθώς κάθε σχολικό έτος δύνανται να προσληφθούν σε διαφορετική τοποθεσία, με συχνές μετακινήσεις σε νησιωτικές, ημιορεινές/ορεινές περιοχές, με τεράστια έξοδα βιοπορισμού (στέγη, ακρίβεια στα είδη πρώτης ανάγκης, χαμηλοί μισθοί), με δεδομένη την ανεργία τους θερινούς μήνες, δίνουν τη δική τους καθημερινή μάχη για να υπηρετήσουν το Δημόσιο Σχολείο και να αντεπεξέλθουν στον σπουδαίο και πολυσήμαντο ρόλο της μητέρας.

H Κυβέρνηση, λοιπόν, οφείλει αφενός να αφήσει τις υπεκφυγές και αφετέρου να εντάξει άμεσα στη ρύθμιση για τους εννέα μήνες επίδομα μητρότητας και τις μητέρες-εργαζόμενες στην Εκπαίδευση! Ο αγώνας σε όλα τα επίπεδα για την εξίσωση των δικαιωμάτων συνεχίζεται !

Γιώργος Μακράκης,

Πρόεδρος Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος»

Μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής ΑΔΕΔΥ
https://e-wall.net/69746/i-adeia-mitrotitas-stis-anaplirotries-miteres-chathike-sti-metafrasi/