Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024

Αντιστοιχίες Τμημάτων ΑΕΙ για Μετεγγραφές 2024-2025: Τι Πρέπει να Γνωρίζετε
ΦΕΚ / Αντιστοιχίες Τμημάτων, Εισαγωγικών Κατευθύνσεων και Προγραμμάτων Σπουδών των Α.Ε.Ι. και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, ακαδημαϊκού έτους 2024-2025.

Η απόφαση για τις αντιστοιχίες των τμημάτων και προγραμμάτων σπουδών των Α.Ε.Ι. και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025 καθορίζει τις δυνατότητες μετεγγραφών φοιτητών. Ορισμένα τμήματα δεν επιτρέπουν μετεγγραφές λόγω έλλειψης αντιστοιχίας.

Η Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης στις 3 Ιουλίου 2024 ορίζει τις αντιστοιχίες τμημάτων ΑΕΙ για τις μετεγγραφές φοιτητών για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025.

Προσοχή: Αυτές οι αντιστοιχίες ισχύουν μόνο για τις μετεγγραφές και δεν επηρεάζουν τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων.

104 τμήματα δεν έχουν αντιστοιχίες: Φοιτητές που φοιτούν σε αυτά τα τμήματα δεν θα μπορούν να μετεγγραφούν σε άλλο τμήμα το επόμενο ακαδημαϊκό έτος.

Κριτήρια Αντιστοίχισης: Η αντιστοιχία βασίζεται σε διάφορους παράγοντες, όπως:

Συνάφεια προγραμμάτων σπουδών (π.χ. κοινά μαθήματα, ΔΕΠ)

Αριθμός και συνάφεια κατευθύνσεων σπουδών

Διάρκεια σπουδών

Έτος έναρξης λειτουργίας προγράμματος σπουδών

Νέα Τμήματα: Για νέα τμήματα, απαιτείται λειτουργία τουλάχιστον 4-5 ετών για να κριθεί η συνάφειά τους και να γίνει αντιστοίχιση.

Αξιολόγηση και Πιστοποίηση: Τα νέα τμήματα δεν έχουν ακόμη αξιολογηθεί και πιστοποιηθεί από το Συμβούλιο Αξιολόγησης και Πιστοποίησης της ΕΘΑΑΕ.

Σοκ στις Τιμές Φοιτητικής Κατοικίας: Η Κατάσταση σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια στην Ελλάδα και το εξωτερικό: Τι ισχύει; Μύθοι, ανακρίβειες και υπερβολές.
https://e-wall.net/?p=62817

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου