Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

Έξι επιλογές για όσους δεν πέρασαν στις Πανελλαδικές / Δεύτερη Ευκαιρία
Η Δεύτερη Ευκαιρία μετά τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Δεν πέρασες; Έχεις επιλογές!

Εναλλακτικές Επιλογές για τους Υποψήφιους

- Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ): Το ΕΑΠ προσφέρει προγράμματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης χωρίς εξετάσεις εισαγωγής. Περιλαμβάνει δίδακτρα και προγράμματα διάρκειας τεσσάρων ετών. Οι απόφοιτοι αποκτούν πτυχία ισότιμα με αυτά των δημόσιων πανεπιστημίων.

- Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ): Οι αιτήσεις γίνονται κάθε Σεπτέμβρη, και δεν υπάρχει όριο ηλικίας. Η φοίτηση διαρκεί πέντε εξάμηνα και περιλαμβάνει πρακτική άσκηση. Οι απόφοιτοι αποκτούν Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης, Επιπέδου 4.

- Δημόσια Πανεπιστήμια Κύπρου: Οι υποψήφιοι μπορούν να εισαχθούν με βάση τα μόρια των Πανελλαδικών και την υποβολή ειδικού μηχανογραφικού. Τα πτυχία αναγνωρίζονται στην Ελλάδα, και οι σπουδές είναι στα ελληνικά και χωρίς δίδακτρα.

- Ιδιωτικά Κολέγια ή Σπουδές στο Εξωτερικό: Οι υποψήφιοι μπορούν να επιλέξουν ιδιωτική εκπαίδευση είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό. Οι τίτλοι σπουδών μπορούν να αναγνωριστούν για επαγγελματική ισοδυναμία, και υπάρχουν χώρες με χαμηλά ή καθόλου δίδακτρα για φοιτητές από την Ε.Ε.

- Μηχανογραφικό με το 10%: Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν εκ νέου μηχανογραφικό τις δύο επόμενες χρονιές χωρίς νέα εξέταση, διεκδικώντας θέσεις βάσει του 10% των θέσεων κάθε σχολής.

- Πανελλαδικές Εξετάσεις ξανά: Οι υποψήφιοι μπορούν να επιλέξουν να δώσουν ξανά Πανελλαδικές Εξετάσεις για να επιτύχουν τον στόχο τους. Η εμπειρία των εξετάσεων μπορεί να τους βοηθήσει να προετοιμαστούν καλύτερα για μια δεύτερη προσπάθεια.

Όπως αναφέρει ο Σπύρος Μιχαλούλης, σύμβουλος σταδιοδρομίας, στην Καθημερινή «αυτές οι εξετάσεις είναι μόνο ένα κεφάλαιο στην ιστορία της ζωής σου. Εσύ θα πρέπει να συνεχίσεις να γράφεις τη δική σου διαδρομή».

 

Σοκ στις Τιμές Φοιτητικής Κατοικίας: Η Κατάσταση σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη

Μια γενιά σε απόγνωση: Εξωφρενικές οι τιμές των φοιτητικών ενοικίων
https://e-wall.net/?p=64466

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου