Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024

Νέοι Περιορισμοί στη Βραχυχρόνια Μίσθωση Ακινήτων σε 11 Περιοχές της Αττική
Περιορισμοί στη Βραχυχρόνια Μίσθωση Ακινήτων σε 11 Περιοχές της Αττικής – Νέο Χωροταξικό Σχέδιο για τον Τουρισμό

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου για το νέο χωροταξικό σχέδιο του τουρισμού, αναμένεται να επιβληθούν περιορισμοί στη βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων σε συγκεκριμένες περιοχές της Αττικής. Οι περιοχές αυτές περιλαμβάνουν τις δημοτικές ενότητες Αθηναίων, Καλλιθέας, Αλίμου, Γλυφάδας, Μοσχάτου, Νέας Σμύρνης, Παλαιού Φαλήρου, Βουλιαγμένης, Νέας Μάκρης, Αναβύσσου και Πειραιώς. Οι περιορισμοί αυτοί αποσκοπούν στην αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης και της έλλειψης κατοικιών για μακροχρόνια ενοικίαση ή αγορά.

Το κέντρο της Αθήνας αποτελεί τη βασική περιοχή με το μεγαλύτερο αριθμό καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης, έχοντας 16.900 από τα συνολικά 21.782 καταλύματα στην Αττική. Οι άλλες περιοχές της Αττικής έχουν συνολικά 4.882 καταλύματα. Η διαβούλευση για το νέο χωροταξικό σχέδιο θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα, ενώ οι ακριβείς περιορισμοί και τα κριτήρια εφαρμογής τους παραμένουν ασαφή.

Παράλληλα, έχουν ήδη επιβληθεί φορολογικά μέτρα για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις από τις αρχές του 2024, όπως η υποχρέωση για έναρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας και η επιβολή ΦΠΑ 13% για όσους εκμεταλλεύονται τρία ή περισσότερα ακίνητα. Ωστόσο, αυτά τα μέτρα δεν έχουν ανακόψει τη σχετική δραστηριότητα, και η σχετική φορολογική διάταξη έχει προκαλέσει την αντίδραση των φορέων της αγοράς, οι οποίοι έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωσή της.

Προσωπικά δεδομένα – Οδηγός για τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) για σχολεία και εκπαιδευτικούς
https://e-wall.net/?p=63911

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου