Τρίτη 23 Ιουλίου 2024

Να δοθεί η δυνατότητα μετεγγραφής για όλους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών
Τα τεράστια οικονομικά βάρη που επωμίζονται οι οικογένειες των παιδιών που πέτυχαν σε κάποια σχολή και σπουδάζουν μακριά από το σπίτι τους, γιγαντώνονται στις περιπτώσεις των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών.

Οι φοιτητικές εστίες των δημόσιων πανεπιστημίων είναι ελάχιστες, δεν καλύπτουν όλα τα πανεπιστήμια της χώρας και σε πολλές από αυτές επιβάλλονται «χαράτσια»-διαμονής.

Η κατάσταση δυσχεραίνει με τις αυξήσεις-φωτιά των τελευταίων χρόνων στις τιμές των ενοικίων, στο ρεύμα, στα καύσιμα, στα τρόφιμα, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

Ταυτόχρονα, από την κυβέρνηση της ΝΔ και το ΥΠΑΙΘ, δεν έχει παρθεί κανένα μέτρο ανακούφισης των φοιτητριών και των φοιτητών από την ακρίβεια για να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στο δυσβάσταχτο κόστος, όπως να καταργηθούν τα δημοτικά τέλη, να μειωθεί και να μπει πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, να ενταχθούν όλοι οι φοιτητές στο κοινωνικό τιμολόγιο, να ενισχυθεί ουσιαστικά η φοιτητική μέριμνα (δωρεάν σίτιση, μετακινήσεις κ.α)

Με αυτά τα δεδομένα, είναι αυτονόητο μέτρο ανακούφισης, η άρση των άδικων περιορισμών και προϋποθέσεων για τη δυνατότητα μετεγγραφής στα παιδιά των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών, προκειμένου να σπουδάζουν στα πλησιέστερα πανεπιστημιακά ιδρύματα στον τόπο μόνιμης κατοικίας ή στην ίδια πόλη με τον αδερφό/ την αδερφή τους.

Με βάση τα παραπάνω, ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για:

-Να δοθεί η δυνατότητα μετεγγραφής σε αντίστοιχο τμήμα ή σχολή με αυτήν που φοιτούν, σε όλα τα παιδιά τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών, χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις, αίροντας τους άδικους κόφτες και τα εμπόδια που υπάρχουν.

-Να εξαιρεθούν τα παιδιά των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών, που σπουδάζουν εκτός τόπου μόνιμης κατοικίας, από το 15% των μετεγγραφόμενων βάσει οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων και από τον άδικο «κόφτη» της διαφοράς των 2.750 μορίων.

Οι Βουλευτές του ΚΚΕ

Μια διάλεξη καθηγητή / Καταπληκτικό μάθημα – στάση ζωής!!!

Σοκ στις Τιμές Φοιτητικής Κατοικίας: Η Κατάσταση σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη
https://e-wall.net/?p=64260

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου