Κυριακή 28 Ιουλίου 2024

Κατανομή, Προβλέψεις στον Κουβά και Λίγο Βουντού: Η Αβεβαιότητα των Διορισμών
Ο Μιχαήλ Βολκίδης, πρώην Οργανωτικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΠΟΣΕΕΠΕΑ) , εκφράζει την αγανάκτησή του για την έλλειψη διαφάνειας και σαφούς διαδικασίας στην κατανομή των διορισμών.

Κατανομή, προβλέψεις στον κουβά και λίγο βουντού

''Μόλις μίλησα με το Υπουργείο. Η κατανομή νηπιαγωγών και δασκάλων ειδικής δεν είναι λάθος...Είναι αυτή που ανακοινώθηκε. Τώρα αλήθεια; τόσο καιρό γιατί ήταν άλλη και ξαφνικά άλλαξε.'' Ανήρτησε συνάδελφος που θεωρούσε ότι μια ανώνυμη εκτίμηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ήταν οι αριθμοί της κατανομής. Θα μπορούσε να ήταν μια ανάρτηση στην χιουμοριστική ομάδα ''ΤΣΑΠΡρρ για Αναπληρωτές που δεν μπορούν χωρίς τσομπάνη'' εάν δεν ήταν ένα πολύ πραγματικό και επαναλαμβανόμενο γεγονός.

Και ποιος φταίει για την διάψευση των προσδοκιών, την απογοήτευση, την πικρία ή ακόμα και το σοκ, όπως παρατήρησε ορθά άλλη συνάδελφος ;

Προφανώς κανείς δεν φταίει. Ενήλικες είμαστε και γράφουμε ότι θέλουμε, πιστεύουμε ότι θέλουμε, ερμηνεύουμε ότι διαβάζουμε όπως θέλουμε ή και διαβάζουμε αυτό που θέλουμε να πιστέψουμε.

Επίσημες ανακοινώσεις; επίσημες ανακοινώσεις ! Επώνυμες ή ανώνυμες εκτιμήσεις; ασφαλώς! Κλειδαρότρυπα; όπως θέλετε! Βουντού και μαύρη μαγεία; βεβαιότατα! Ατομική, ατομικότατη ευθύνη!

Υπάρχει όμως ένα λάθος στην εξίσωση. Δεν θα έπρεπε να υπάρχει ένα πρωτόκολλο για μια τόσο σημαντική διαδικασία όπως η κατανομή των διορισμών; Δεν θα έπρεπε αυτό το πρωτόκολλο να περιλαμβάνει και αιτιολογική έκθεση των αριθμών της κατανομής; Δεν θα έπρεπε αυτά να τα κάνει ο αρμόδιος φορέας;

Έως ότου αυτό το μαξιμαλιστικό, ομολογουμένως αίτημα να γίνει πραγματικότητα μπορούμε να επιλέξουμε έναν από τους προαναφερόμενους τρόπους ενημέρωσης και ερμηνείας των αποτελεσμάτων και εάν  θέλετε και μια προσωπική γνώμη αφού το αρχίσαμε, εγώ προτείνω το βουντού.

Μιχαήλ Βολκίδης

π. Οργανωτικός Γραμματέας Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΠΟΣΕΕΠΕΑ)

νυν μαθητευόμενος μάγος

Γραπτός ΑΣΕΠ: Πώς είναι δυνατό ένας τετράωρος διαγωνισμός να θεωρείται πιο αξιόπιστος από 6, 8 και 10 χρόνια σπουδών;

Μα γιατί οι Πληροφορικοί να φρικάρουν όταν τους ρωτάω “θα μπορέσεις φτιάξεις τον υπολογιστή μου”;
https://e-wall.net/?p=64701

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου