Σάββατο 13 Ιουλίου 2024

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού για συνταξιούχους ελεύθερους επαγγελματίες (τ. ΟΑΕΕ)

Τη Δευτέρα 15 Ιουλίου και ώρα 08:00, ξεκινά η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), το οποίο απευθύνεται αποκλειστικά σε συνταξιούχους ελεύθερους επαγγελματίες (τ. ΟΑΕΕ). Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων λήγει το Σάββατο 20 Ιουλίου 2024 και ώρα 23:59.

Δικαιούχοι του προγράμματος:

- Συνταξιούχοι του e-ΕΦΚΑ (πρώην ΟΑΕΕ) που έχουν υποχρέωση καταβολής εισφοράς ύψους 1 ευρώ για τη συγκεκριμένη παροχή (παρ. 5 του άρθρ. 69 του ν. 3863/2010).

Η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων θα γίνεται αποκλειστικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Προγράμματα κοινωνικού τουρισμού για συνταξιούχους e-ΕΦΚΑ (πρώην ΟΑΕΕ)

Η διαδρομή είναι: Αρχική / Εργασία και ασφάλιση / Αποζημιώσεις και παροχές / Προγράμματα κοινωνικού τουρισμού για συνταξιούχους e-ΕΦΚΑ (πρώην ΟΑΕΕ)

Προϋπολογισμός και δικαιούχοι:

- Το πρόγραμμα αφορά 25.000 επιταγές με συνολικό προϋπολογισμό 3 εκατ. ευρώ.

- Η επιλογή των δικαιούχων βασίζεται σε μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων (ΑμεΑ, μονογονέας, αριθμός παιδιών, εισόδημα, πρώτη φορά συμμετοχή στο πρόγραμμα) μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) της ΔΥΠΑ.

Πάροχοι του προγράμματος:

- Τουριστικά καταλύματα και ακτοπλοϊκές εταιρίες σύμφωνα με τη Δημόσια Πρόσκληση.

- Πάροχοι του προηγούμενου έτους εντάσσονται αυτόματα με επικαιροποίηση των δικαιολογητικών, ενώ νέοι πάροχοι υποβάλλουν αίτηση.

Η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων των παρόχων θα γίνεται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Πάροχοι κοινωνικού τουρισμού για συνταξιούχους e-ΕΦΚΑ (πρώην ΟΑΕΕ)

Η διαδρομή είναι: Αρχική / Εργασία και ασφάλιση / Αποζημιώσεις και παροχές / Πάροχοι κοινωνικού τουρισμού για συνταξιούχους e-ΕΦΚΑ (πρώην ΟΑΕΕ)

Λεπτομέρειες προγράμματος:

- Κάθε δικαιούχος και ωφελούμενος λαμβάνει μια μοναδική επιταγή, με την οποία μπορεί να πραγματοποιήσει έως 6 διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα με μικρή ιδιωτική συμμετοχή.

- Ειδικές περιοχές (Λέρος, Λέσβος, Χίος, Κως, Σάμος, κ.ά.) παρέχουν δωρεάν έως 10 διανυκτερεύσεις, ενώ περιοχές όπως Β. Εύβοια, Έβρος και Θεσσαλία (εκτός Σποράδων) παρέχουν έως 12 διανυκτερεύσεις δωρεάν.

- Αυξημένη επιδότηση κατά 20% για τον Αύγουστο, τα Χριστούγεννα (15.12.2024 - 14.01.2025) και το Πάσχα (11.04.2025 - 27.04.2025).

- Επιδότηση ακτοπλοϊκών εισιτηρίων με συμμετοχή 25%, ενώ για ΑμεΑ τα εισιτήρια είναι δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την επίσημη σελίδα: Κοινωνικός τουρισμός για συνταξιούχους e-ΕΦΚΑ (πρώην ΟΑΕΕ)

Δείτε εδώ το Δελτίο Τύπου
https://e-wall.net/?p=63628

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου