Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024

Πανελλήνιες 2024: Εκτιμήσεις ΕΒΕ για Κάθε Τμήμα στο Μηχανογραφικό
Οι Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής (ΕΒΕ) για το 2024 για κάθε τμήμα των ελληνικών ΑΕΙ αναμένεται να παραμείνουν πάνω από το 8,34, με μικρές αποκλίσεις από τα περσινά δεδομένα. Η ΕΒΕ είναι ένα κρίσιμο εργαλείο που από το 2021 διασφαλίζει την ποιότητα των εισακτέων φοιτητών, αποκλείοντας όσους έχουν χαμηλές βαθμολογίες στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Πώς Υπολογίζεται η ΕΒΕ

Η ΕΒΕ για κάθε τμήμα προκύπτει από δύο βασικούς παράγοντες:

- Συντελεστής ΕΒΕ του Τμήματος: Καθορίζεται από το ίδιο το τμήμα και κυμαίνεται μεταξύ 0,8 και 1,2. Κάθε τμήμα μπορεί να ορίσει έναν διαφορετικό συντελεστή, ανάλογα με τις απαιτήσεις και τη στρατηγική του.

- Μέσος Όρος Επιδόσεων των Υποψηφίων: Αυτός ο μέσος όρος υπολογίζεται από τις βαθμολογίες όλων των υποψηφίων για κάθε επιστημονικό πεδίο. Ο συγκεκριμένος μέσος όρος δεν μπορεί να προσδιοριστεί πριν την ανακοίνωση των βαθμών των Πανελληνίων, περιλαμβάνοντας και τα ειδικά μαθήματα.

Εκτιμήσεις για το 2024

Παρακάτω παρατίθενται οι εκτιμήσεις για τη διαμόρφωση της ΕΒΕ για τα τμήματα του Μηχανογραφικού για το 2024. Σημειώνεται ότι οι τιμές αυτές δεν περιλαμβάνουν τα τμήματα που απαιτούν εξέταση σε ειδικό μάθημα:

https://e-wall.net/62512/mia-genia-se-apognosi-exofrenikes-oi-times-ton-foititikon-enoikion/

Σημαντικές Παρατηρήσεις

- Ειδικά Μαθήματα: Οι ΕΒΕ για τα τμήματα που απαιτούν ειδικά μαθήματα θα προσδιοριστούν μετά την ανακοίνωση των βαθμών στα ειδικά αυτά μαθήματα.

- Διαφορές στις Εκτιμήσεις: Οι διαφορές ανάμεσα στις εκτιμήσεις και στις τελικές ΕΒΕ μπορεί να είναι μικρές, συνήθως στο δεύτερο δεκαδικό ψηφίο, λόγω της περιορισμένης διαθεσιμότητας λεπτομερών βαθμολογικών στοιχείων.

- Πολλαπλά Πεδία: Για τμήματα που ανήκουν σε περισσότερα από ένα επιστημονικά πεδία, λαμβάνεται υπόψη η χαμηλότερη ΕΒΕ των πεδίων αυτών.

Δείτε τις εκτιμήσεις για τη διαμόρφωση της ΕΒΕ για κάθε ένα Τμήμα του  Μηχανογραφικού, εκτός από τις σχολές που απαιτούν την εξέταση σε ειδικό μάθημα στο έγγραφο, που ακολουθεί.

 

*Ο Στράτος Στρατηγάκης είναι Μαθηματικός – Ερευνητής (www.stadiodromia.gr)

Σοκ στις Τιμές Φοιτητικής Κατοικίας: Η Κατάσταση σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη
https://e-wall.net/?p=62548

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου