Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024

Επέκταση του Επιδόματος Μητρότητας και σε Νέες Κατηγορίες Εργαζόμενων Μητέρων: Ξέχασαν πάλι τις αναπληρώτριες μητέρες από την κυβέρνηση & το ΥΠΑΙΘΑ
Επέκταση του Επιδόματος Μητρότητας και σε Νέες Κατηγορίες Εργαζόμενων Μητέρων: Ανακοινώσεις από την Υπουργό Νίκη Κεραμέως

Συνεχίζουν να ξεχνάνε τις μητέρες αναπληρώτριες από την κυβέρνηση και ειδικά από το ΥΠΑΙΘΑ όπως είπε η πρώην υπουργός κ Κεραμέως, που είναι υπεύθυνο για το συγκεκριμένο θέμα. Είχαν διαρρεύσει πριν λίγους μήνες οτι θα προσπαθούσαν να το επιλύσουν. Ξανα με διαρρεύσεις όπως κινούνται συνήθως στο συγκεκριμένο υπουργείο έλεγαν θα το δουν από την νέα χρονιά 2025.

https://e-wall.net/57788/anaplirotries-diekdikoun-isa-dikaiomata-mitrotitas-giati-na-eimaste-miteres-2-tachytiton/

Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως, ανακοίνωσε την επέκταση του επιδόματος μητρότητας και σε νέες κατηγορίες εργαζόμενων μητέρων, όπως αυτές σε ΔΕΚΟ, τράπεζες και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, με αναδρομική ισχύ από το Νοέμβριο του 2022. Η επέκταση αυτή εντάσσεται στις προσπάθειες της κυβέρνησης για ενίσχυση της προστασίας της μητρότητας και της συμφιλίωσης επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

Πού είναι τα ίσα δικαιώματα για ΟΛΕΣ τις μητέρες εργαζόμενες; Οι αναπληρώτριες εκπαιδευτικοί δεν είναι μητέρες; Δεν είναι εργαζόμενες; Για τις αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς ; Αυτές δεν είναι μητέρες ; Οι 3,5 μήνες είναι αρκετοί ; Ή μήπως δεν χρειάζονται ΚΑΘΟΛΟΥ άδειες ; Απαράδεκτο να μη μας καλύπτει πουθενά ο νόμος.

Η κα Κεραμέως επίσης διευκρίνισε ότι δεν τίθεται θέμα κατάργησης της πενθήμερης εργασίας και επεσήμανε τη σημασία της Επιθεώρησης Εργασίας για την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας. Τόνισε, τέλος, την αξία της ψηφιακής κάρτας εργασίας, η οποία καταγράφει τον πραγματικό χρόνο εργασίας και έχει αρχίσει να εφαρμόζεται πιλοτικά σε διάφορους κλάδους.

https://e-wall.net/63043/o-kosmos-efarmozei-tin-tetraimeri-ergasia-eno-i-ellada-proothei-tin-exaimeri-grafoun-oi-new-york-times/

ΥΠΕΚΑ Νίκη Κεραμέως στο OPEN: Επεκτείνουμε το επίδομα μητρότητας και σε νέες κατηγορίες εργαζόμενων μητέρων

Την επέκταση του επιδόματος μητρότητας και μάλιστα αναδρομικά, από το Νοέμβριο του 2022, και σε νέες κατηγορίες εργαζόμενων μητέρων ανακοίνωσε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως σε συνέντευξή που παραχώρησε την Τρίτη 9 Ιουλίου στην τηλεόραση του ΟPEN.

Όπως επεσήμανε η Υπουργός

- το 2022 η άδεια μητρότητας επεκτάθηκε από τους έξι στους εννέα μήνες,

- το 2023 διευρύνθηκε η παροχή και συμπεριλήφθηκαν οι αυτοαπασχολούμενες, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αγρότισσες,

- και τώρα η ρύθμιση επεκτείνεται στις εργαζόμενες μητέρες σε ΔΕΚΟ, τράπεζες και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

https://youtu.be/zQGO26esv44
https://e-wall.net/?p=63283

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου