Σάββατο 6 Ιουλίου 2024

Ενημερωτικό για την 25η Συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Α’ Αθήνας (5 Ιουλίου 2024)
Στις 5 Ιουλίου 2024 πραγματοποιήθηκε η 25η συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Α’ Αθήνας για το έτος 2024, η οποία ήταν η 70η από την επαναφορά των Αιρετών της ΔΑΚΕ στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο. Τη ΔΑΚΕ εκπροσώπησε η συνάδελφος Αγγελική Γκάγκαρη. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που συζητήθηκαν ήταν τα εξής:

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΑΚΕ 25ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΠΥΣΠΕ Α’ ΑΘΗΝΑΣ(5-7-2024)

Σας ενημερώνουμε πως στις 5 Ιουλίου  έγινε η 25η συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Α’ Αθήνας για το 2024 , η 70η από την επαναφορά των Αιρετών της ΔΑΚΕ στο συγκεκριμένο Υπηρεσιακό Συμβούλιο και η παράταξή μας εκπροσωπήθηκε με τη συνάδελφο Αγγελική Γκάγκαρη!

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που συζητήθηκαν ήταν τα εξής:

ΘΕΜΑ 1ο: Αναδρομική μονιμοποίηση εκπαιδευτικών της Διεύθυνσης ΠΕ Α’ Αθήνας.

Στο συγκεκριμένο θέμα τονίστηκε πως οι αιρετοί της ΔΑΚΕ ψηφίζουμε θετικά  τη μονιμοποίηση των συναδέλφων, αλλά διαφωνούμε με τη διαδικασία της αξιολόγησης και θα αγωνιστούμε ώστε όλες οι μονιμοποιήσεις να γίνονται για όλους τους συναδέλφους με τη διετή ευδόκιμη υπηρεσία και χωρίς αξιολόγηση σύμφωνα με τις θέσεις του κλάδου!

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε εγκρίθηκε η μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων με ψήφους 5-0 .

ΘΕΜΑ 2ο: Ονομαστικός χαρακτηρισμός λειτουργικά υπεράριθμων εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή.

Στο συγκεκριμένο θέμα η Αιρετός της ΔΑΚΕ τόνισε πως είμαστε σύμφωνοι ως προς τον ονομαστικό κατάλογο, αλλά διαφωνούμε ως προς την υπεραριθμία συναδέλφων στα 2α Τ.Ε., γιατί οι ανάγκες στα σχολεία  για υποστήριξη των μαθητών που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες των εκπαιδευτικών των Τ.Ε είναι πολύ μεγάλες και σε καμία περίπτωση το τυπικό θέμα της λειτουργίας του 2ου Τ.Ε. δεν βασίζεται στις πραγματικές ανάγκες των σχολείων για πλήρη ένταξη των μαθητών στο σχολικό περιβάλλον μέσω ειδικών εκπαιδευτικών παρεμβάσεων και προγραμμάτων. Επίσης, η ελλιπής υποστήριξη μαθητών που δικαιούνται παράλληλη στήριξη κάνει ακόμα πιο αναγκαία τη λειτουργία όλων των Τ.Ε.

Χρήστος Τρανός (τακτικός αιρετός)

Η αξιολόγηση στην πράξη: Βιολόγος διδάσκει Χημεία, σύμβουλοι αξιολογούν χωρίς μαθητές!
https://e-wall.net/?p=62981

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου