Τρίτη 23 Απριλίου 2024

ΑΠΥΣΠΕ: 113 παραιτήσεις στελεχών και 95 άδειες άνευ αποδοχών - Μαζική φυγή στελεχών εκπαίδευσης
ΑΠΥΣΠΕ: 113 παραιτήσεις στελεχών και 95 άδειες άνευ αποδοχών - Απαιτείται άμεση δράση από το Υπουργείο Παιδείας

Σε κάθε συνεδρίαση του ΑΠΥΣΠΕ, ο αριθμός των παραιτήσεων στελεχών εκπαίδευσης αγγίζει ανησυχητικά υψηλά επίπεδα. Φέτος, φτάνουν τις 113, ενώ παράλληλα 95 συνάδελφοι λαμβάνουν άδεια άνευ αποδοχών, αναζητώντας διέξοδο σε άλλους επαγγελματικούς χώρους, ακόμα και στο εξωτερικό.

Αυτή η δραματική εικόνα εγείρει εύλογα ερωτήματα για την πολιτική του Υπουργείου Παιδείας και τις επιπτώσεις της στην εκπαίδευση. Τι άλλο πρέπει να συμβεί για να αντιληφθεί το Υπουργείο την κρισιμότητα της κατάστασης;

Στο ΑΠΥΣΠΕ Αττικής μόνο, 514 συνάδελφοι έχουν υποβάλλει οριστική αίτηση παραίτησης, ενώ χιλιάδες άλλοι στρέφονται σε εργατολόγους για να αποχωρήσουν από το λειτούργημα που κάποτε αγαπούσαν.

Η μαζική φυγή στελεχών εκπαίδευσης απειλεί το μέλλον της παιδείας μας. Απαιτείται άμεση δράση για την αναστροφή αυτής της αρνητικής τάσης και την εξασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας για τους εκπαιδευτικούς.

Τάσεις και προοπτικές | Εκτίμηση αποχωρήσεων του κλάδου ΠΕ/70 Δασκάλων κατά τα έτη 2025-2040

Σχολιασμός Αιρετών ΔΑΚΕ στο ΑΠΥΣΠΕ Αττικής: Απαλλαγή στελεχών εκπαίδευσης από τα καθήκοντά τους. Ικανοποιήθηκαν με ψήφους 5-0 και τα πέντε αιτήματα(τρία προϊσταμένων Νηπιαγωγείων και δύο υποδιευθυντών Δημοτικών).

Έχοντας σε κάθε συνεδρίαση του ΑΠΥΣΠΕ, μονίμως, παραιτήσεις στελεχών εκπαίδευσης και φθάνοντας στον απίστευτο αριθμό των 113 παραιτήσεων στελεχών εκπαίδευσης μέσα στη φετινή χρονιά, σε συνδυασμό με τις 95 άδειες άνευ αποδοχών που πήραν συνάδελφοι αναζητώντας εργασιακή στέγη σε άλλους επαγγελματικούς χώρους (ακόμα και στο εξωτερικό),αναρωτιόμαστε τι άλλο πρέπει να συμβεί για να αντιληφθεί το Υ.ΠΑΙ.ΘΑ την κατάσταση που έχει δημιουργήσει με την εφαρμοζόμενη πολιτική του στην εκπαίδευση!

Υπενθυμίζουμε πως μόνο στο ΑΠΥΣΠΕ Αττικής 514 συνάδελφοι έκαναν οριστική αίτηση παραίτησης και χιλιάδες ακόμη απευθύνονται σε εργατολόγους για να ενημερωθούν και να εξασφαλίσουν τη συντομότερη απεμπλοκή από το λειτούργημα που –πλέον- δεν τους ευχαριστεί!

Καλούμε την ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.ΘΑ να συζητήσει καλόπιστα και χωρίς δογματισμούς με τη μεγαλύτερη Ομοσπονδία της πατρίδας μας, τη ΔΟΕ, για να βρεθούν λύσεις στα αδιέξοδα που έχει με την πολιτική του δημιουργήσει!
https://e-wall.net/?p=57806

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου