Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

Chance UK: Μελέτη δείχνει χαμηλότερες επιδόσεις σε απολυτήριες εξετάσεις για παιδιά που αποβλήθηκαν ή αποκλείστηκαν από το σχολείο!
Chance UK: Μελέτη δείχνει χαμηλότερες επιδόσεις σε απολυτήριες εξετάσεις για παιδιά που αποβλήθηκαν ή αποκλείστηκαν από το σχολείο!

Μια νέα μελέτη από την οργάνωση Chance UK κατέδειξε πως μαθητές που αποκλείστηκαν ή αποβλήθηκαν κατά τη διάρκεια του δημοτικού σχολείου, έχουν πολύ χαμηλότερες πιθανότητες να περάσουν τις απολυτήριες εξετάσεις (GCSEs) στα μαθήματα των Αγγλικών και των Μαθηματικών. Η έρευνα, που παρακολούθησε μαθητές σε βάθος χρόνου, έδειξε επίσης πως σχεδόν το 97% των παιδιών που αποκλείστηκαν από το δημοτικό είχαν διαγνωστεί με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες.

Τα παιδιά που αποκλείονται στο δημοτικό σχολείο έχουν λιγότερες πιθανότητες να περάσουν τα GCSE, προειδοποιεί νέα έρευνα όπως αναφέρει το news.sky

Η φιλανθρωπική οργάνωση Chance UK διεξήγαγε μελέτη σχετικά με τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του αποκλεισμού ή της αποβολής παιδιών στο δημοτικό σχολείο - διαπιστώνοντας ότι σχεδόν όλοι οι μαθητές που αποκλείονται σε αυτή την ηλικία είχαν ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή κάποια ιδιαιτερότητα. Η πλειοψηφία των παιδιών που αποκλείονται στο δημοτικό σχολείο δεν περνούν τα GCSE στα αγγλικά και τα μαθηματικά, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Η φιλανθρωπική οργάνωση Chance UK εξέτασε τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του αποκλεισμού ή της αποβολής παιδιών στο δημοτικό σχολείο.

Η μελέτη παρακολούθησε διάφορες ομάδες ετών σε όλη τη διάρκεια της σχολικής τους ζωής και περιλάμβανε στοιχεία από 3,2 εκατομμύρια μαθητές στην Αγγλία.

Διαπίστωσαν ότι το 97% όσων αποκλείστηκαν στο δημοτικό σχολείο είχαν ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

 
https://e-wall.net/57120/chance-uk-meleti-deichnei-chamiloteres-epidoseis-se-apolytiries-exetaseis-gia-paidia-pou-apovlithikan-i-apokleistikan-apo-to-scholeio/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου