Τρίτη 30 Απριλίου 2024

ΑΣΕΠ 4Κ/2020 : Έκδοση προσωρινών αποτελεσμάτων ΤΕ
ΑΣΕΠ 4Κ/2020 : Έκδοση προσωρινών αποτελεσμάτων ΤΕ

Σήμερα εκδόθηκαν και καταχωρίστηκαν στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ τα προσωρινά αποτελέσματα της Προκήρυξης 4Κ/2020 του ΑΣΕΠ (Φ.Ε.Κ. 15/18-5-2020 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ), για την πρόσληψη σε προσωποπαγείς θέσεις προσωπικού Τεχνολογικής Εκπαίδευσης σε Ο.Τ.Α. α΄ βαθμού της Χώρας (Υπουργείο Εσωτερικών), κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 29 του ν.5013/2023 και της απόφασης 7/4-12-2023 της Ολομέλειας του ΑΣΕΠ.

Ειδικότερα, από τις 247 συνολικά θέσεις Τεχνολογικής Εκπαίδευσης που προβλέπονται στην προκήρυξη 4Κ/2020, από τον πίνακα Χωρίς Εμπειρία με την παρούσα διαγωνιστική διαδικασία καλύπτονται 210 θέσεις από τους υποψήφιους που υπέβαλαν σχετικό αίτημα υπαγωγής και διαθέτουν μεγαλύτερη βαθμολογία από τους ήδη διορισθέντες στις θέσεις αυτές, μετά την αφαίρεση της ειδικής εμπειρίας, κατ’ εφαρμογή των ανωτέρω διατάξεων.

Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 62/2004 απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, οι απορριπτέοι υποψήφιοι εμφανίζονται μόνο με τον αριθμό μητρώου (Α.Μ.), ο οποίος αναγράφεται και στην εκτυπωμένη μορφή της ηλεκτρονικής τους αίτησης.

Ενστάσεις κατά των ανωτέρω πινάκων υποβάλλονται στο ΑΣΕΠ από Τετάρτη 1 Μαΐου 2024 και ώρα 8:00 έως και την Παρασκευή 10 Μαΐου 2024 και ώρα 14:00 αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού τόπου του ΑΣΕΠ, ακολουθώντας τη διαδρομή Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες - > ΕΝΣΤΑΣΗ.

Για την ένσταση απαιτείται και παράβολο είκοσι ευρώ (20€), άλλως η ένσταση δεν εξετάζεται. Ο ενδιαφερόμενος υποβάλει το παράβολο το οποίο έχει προμηθευτεί ηλεκτρονικά από τον διαδικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (www.gsis.gr), μέσω της εφαρμογής ηλεκτρονικού παραβόλου (e-Παράβολο), επιλέγοντας «Φορέας Δημοσίου» και «Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ)».

Προς διευκόλυνση των υποψηφίων έχει δημιουργηθεί στον διαδικτυακό τόπο του ΑΣΕΠ σχετικός σύνδεσμος (βλ. λογότυπο με την ονομασία «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΠΑΡΑΒΟΛΟ») ο οποίος οδηγεί στον ανωτέρω διαδικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (www.gsis.gr). Ο υποψήφιος πρέπει να αναγράψει τον αριθμό του παραβόλου στην ένσταση και να καταβάλει το αντίτιμο του ηλεκτρονικού παραβόλου μέχρι τη λήξη προθεσμίας υποβολής των ενστάσεων.

 

 

Σημείωση:

α. δεκατέσσερις (14) θέσεις, με κωδ. «834, 835, 840, 859, 874, 893, 944, 967, 988, 995, 1054, 1062, 1093, 1147», είχαν καλυφθεί στα οριστικά αποτελέσματα από υποψήφιους οι οποίοι δεν διέθεταν ειδική εμπειρία.

β. σε είκοσι τρεις (23) θέσεις με κωδ. «854, 871 (2), 883, 888, 902, 917, 930, 942 (2), 950, 954, 978 (2), 980, 982, 987, 997, 998, 1006, 1056, 1159, 1164» δεν υπάρχουν αδιάθετοι υποψήφιοι σύμφωνα με τα ανωτέρω.

Aκαθάριστοι πίνακες ΑΣΕΠ της 1ΓΕ/2023 – 2ΓΕ/2023 ταξινομημένοι κατά κλάδο ή ειδικότητα
https://e-wall.net/?p=58312
ΑΣΕΠ - 7Κ/2022 : Έκδοση οριστικών αποτελεσμάτων ΤΕ / 2.253 θέσεων
ΑΣΕΠ - 7Κ/2022 : Έκδοση οριστικών αποτελεσμάτων ΤΕ / 2.253 θέσεων

ΕΚΔΟΣΗ  ΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

(ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 7Κ/2022)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΕ

Σήμερα εκδόθηκαν και καταχωρίστηκαν στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ τα οριστικά αποτελέσματα της Προκήρυξης 7Κ/2022 (Φ.Ε.Κ. 60/31.08.2022/τ. Α.Σ.Ε.Π.) για την πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας, μεταξύ άλλων, δύο χιλιάδων διακοσίων πενήντα τριών (2.253) θέσεων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, μονίμου προσωπικού σε φορείς του Υπουργείου Υγείας και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου διάρκειας τριών (3) ετών στο Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου (Ν.Π.Ι.Δ.), σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 27 του ν. 5043/2023 και των άρθρων 28-30 του ν. 4765/2021.

Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 62/2004 απόφαση και την υπ’ αριθ. 2/2020 γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα:

α) Οι απορριπτέοι υποψήφιοι εμφανίζονται μόνο με τον αριθμό μητρώου (Α.Μ.) υποψηφίου, ο οποίος αναγράφεται και στην ηλεκτρονική τους αίτηση και

β) Τα στοιχεία ταυτοποίησης των υποψηφίων που εμπίπτουν σε ειδικές κατηγορίες δεδομένων εμφανίζονται με αστερίσκους. Πρόσβαση στα πλήρη στοιχεία έχουν μόνο οι υποψήφιοι που συμμετείχαν στην εν λόγω προκήρυξη.

Ο πίνακας διοριστέων απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση και θα αναρτηθεί στο Πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» μετά την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ.

Δείτε εδώ 
https://e-wall.net/58303/asep-7k-2022-ekdosi-oristikon-apotelesmaton-te-2-253-theseon/
Αβοήθητοι, εξουθενωμένοι και μόνοι: Οι σημερινοί γονείς βιώνουν έντονα συναισθήματα εξουθένωσης & μοναξιάς

Η γονεϊκότητα στις μέρες μας φέρει μαζί της πλήθος από ευθύνες και απαιτήσεις, αφήνοντας τους γονείς στο τέλος της ημέρας εξουθενωμένους και χωρίς κοινωνική σύνδεση.

Η έρευνα αποκαλύπτει επίσης ότι:

Σχεδόν το 62% νιώθει εξουθενωμένο από τις ευθύνες του ως γονέας.

Περίπου 2 στους 5 (38%) αισθάνονται ότι δεν έχουν κανέναν να τους στηρίξει στον γονεϊκό τους ρόλο.

Σχεδόν 4 στους 5 (79%) θα ήθελαν να έχουν έναν τρόπο να έρθουν σε επαφή με άλλους γονείς εκτός από το χώρο εργασίας και το σπίτι.

Η πρόκληση της γονεϊκότητας στη σύγχρονη εποχή, με βάση έρευνα του Ιατρικού Κέντρου Wexner του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Οχάιο. Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι οι σημερινοί γονείς συχνά αισθάνονται εξουθενωμένοι, απομονωμένοι, και χωρίς επαρκή στήριξη. Περίπου το 66% των γονέων ανέφερε ότι οι απαιτήσεις της ανατροφής των παιδιών τους προκαλούν αισθήματα απομόνωσης, ενώ το 62% αισθάνεται εξαντλημένο από τις ευθύνες της γονεϊκότητας.

Η πανδημία επιδείνωσε την κατάσταση, καθώς οι γονείς εργάζονται από το σπίτι, αποφεύγοντας έτσι τις καθημερινές κοινωνικές αλληλεπιδράσεις. Ως αποτέλεσμα, χάνουν την ευκαιρία για άτυπες συνομιλίες και ανθρώπινη σύνδεση.

Η μοναξιά επηρεάζει τόσο τη σωματική όσο και την ψυχική υγεία των γονέων, αυξάνοντας τον κίνδυνο καρδιαγγειακών νοσημάτων, κατάθλιψης, άγχους, γνωστικής παρακμής, και προβλημάτων στο ανοσοποιητικό σύστημα. Μια μελέτη έδειξε ότι η κοινωνική απομόνωση για παρατεταμένο χρονικό διάστημα είναι ισοδύναμη με το κάπνισμα 15 τσιγάρων την ημέρα.

Πηγή ygeiamou

Ένας Οδηγός για | Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής υγείας!!
https://e-wall.net/?p=58199
Αστυνομική βία, Επαναπροωθήσεις, Predator: Έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στην Ελλάδα
Έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στην Ελλάδα: Αστυνομική βία, Επαναπροωθήσεις, Predator

Η έκθεση βασίζεται σε αναφορές ΜΚΟ και διεθνών οργανισμών, καθώς και σε ρεπορτάζ. Ενώ η ελληνική κυβέρνηση αμφισβητεί την αξιοπιστία της έκθεσης και τονίζει την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ παρουσιάζει μια ανησυχητική εικόνα για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα, θέτοντας σοβαρά ερωτήματα για τη δράση των αρχών και την τήρηση των διεθνών κανόνων. Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να λάβει υπόψη τα ευρήματα της έκθεσης και να υλοποιήσει ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των πολιτών αναφέρει η έκθεση.

Προσωπικά δεδομένα – Οδηγός για τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) για σχολεία και εκπαιδευτικούς

Βασικά Σημεία:

Βία από Αστυνομικούς και Λιμενικούς:

Αναφορές για σκληρή μεταχείριση, κακοποίηση, ακόμη και βασανιστήρια σε βάρος μεταναστών, αιτούντων άσυλο και διαδηλωτών.

Υπογραμμίζεται η έλλειψη αποτελεσματικής διερεύνησης καταγγελιών για αυτές τις παραβιάσεις.

Επαναπροωθήσεις:

Αξιόπιστες καταγγελίες για παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων στα σύνορα με την Τουρκία, χωρίς τήρηση της νόμιμης διαδικασίας.

Η κυβέρνηση αρνείται τις κατηγορίες και τονίζει την αυστηρή τήρηση των διεθνών κανόνων.

Υπερπλήρεις Φυλακές:

Καταγράφονται άθλιες συνθήκες κράτησης, έλλειψη υγειονομικής περίθαλψης και βίαια επεισόδια στις ελληνικές φυλακές.

Η κυβέρνηση αναγνωρίζει το πρόβλημα και έχει υλοποιήσει πρόγραμμα για την αποσυμφόρηση των φυλακών.

Παρακολούθηση:

Εκφράζονται ανησυχίες για τη χρήση κατασκοπευτικού λογισμικού Predator εναντίον δημοσιογράφων, πολιτικών και επιχειρηματιών.

Η κυβέρνηση αρνείται την εμπλοκή της σε παράνομες παρακολουθήσεις.

Ελευθερία του Τύπου:

Η έκθεση επισημαίνει πιέσεις που ασκούνται σε δημοσιογράφους για να αποφεύγουν την κριτική προς την κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση διαβεβαιώνει για την ελευθερία του Τύπου και την προστασία των δημοσιογράφων.

Ναυάγιο Πύλου:

Σοβαρές καταγγελίες για βία από την ακτοφυλακή και ευθύνη για τη βύθιση του σκάφους "Adriana" με εκατοντάδες νεκρούς.

Η κυβέρνηση διεξάγει έρευνα για το ναυάγιο και αρνείται κάθε ευθύνη.

Η απάντηση του ΥΠΕΞ

«Η έκθεση καταγράφει, χωρίς περαιτέρω διερεύνηση, καταγγελίες μη κυβερνητικών οργανώσεων για τις οποίες δεν πραγματοποιείται ανεξάρτητος έλεγχος. Ακριβώς λόγω της αδιάκριτης αυτής καταγραφής, εμφανίζεται ότι σε όλες τις χώρες με ανεπτυγμένο κράτος δικαίου υφίστανται σοβαρά ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων», σχολιάζει το ΥΠΕΞ σε ανακοίνωσή του σχετικά με την έκθεση και συνεχίζει:

«Ιδιαίτερα σημαντικό για την ακεραιότητα, την αξιοπιστία και την αντικειμενικότητα της έκθεσης είναι το γεγονός ότι δεν ζητήθηκε η άποψη της ελληνικής πολιτείας σε σχέση με τα αναφερόμενα θέματα.

Αν και αναγνωρίζεται σε πολλά επίπεδα η πρόοδος σε σχέση με την προστασία δικαιωμάτων στην Ελλάδα, ⁠η έκθεση παραγνωρίζει ή και τελείως αγνοεί ρυθμιστικές παρεμβάσεις και εθνικές στρατηγικές των τελευταίων ετών για τη διασφάλιση δικαιωμάτων ευάλωτων κατηγοριών πολιτών, όπως ΑμεΑ, ΛΟΑΤΚΙ και ασυνόδευτα ανήλικα.

Διαχρονικά, οι εκθέσεις για την Ελλάδα παρουσιάζουν ανάλογα θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ιδιαιτέρως την περίοδο 2016-2019 παραθέτονταν σοβαρότατες καταγγελίες, οι οποίες σταδιακά εξέλιπαν.

Η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει να υπηρετεί με συνέπεια τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου στην Ελλάδα, εμβαθύνοντας την ουσιαστική ισότητα των πολιτών και τα ατομικά και κοινωνικά τους δικαιώματα και βελτιώνοντας το επίπεδο ζωής τους».
https://e-wall.net/?p=57929
Εκκαθαρισμένοι Πίνακες για Διορισμούς Εκπαιδευτικών: Τι Να Περιμένετε
Εκκαθαρισμένοι Πίνακες για Διορισμούς Εκπαιδευτικών: Τι Να Περιμένετε

 

Ακολουθεί το ενημερωτικό σημείωμα των εκκαθαριστών

📌ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ - UPDATE

➡️Γνωρίζοντας την αγωνία πολλών συναδέλφων για τους επικείμενους διορισμούς του καλοκαιριού που έχουν αναφερθεί κατά καιρούς σε διάφορα site, αποφασίσαμε ως ομάδα να επαναφέρουμε από τώρα τους πίνακες στην κατάσταση που ήταν στο τέλος του καλοκαιριού και πριν την Α’ φάση προσλήψεων.

➡️Έτσι λοιπόν μπορούν όλοι οι αναπληρωτές να δουν την εκκαθαρισμένη τους θέση και να υπολογίζουν τόσο μελλοντικό διορισμό όσο και μελλοντικές προσλήψεις.

🆘Παρόλα αυτά αξίζει να διαβάσετε τις παρακάτω υποσημειώσεις γιατί ως ομάδα μας αρέσει να λέμε αλήθειες και να μην φουσκώνουμε τα μυαλά των συναδέλφων παίζοντας με το άγχος και το επαγγελματικό τους μέλλον:

Το ότι αναφέρεται πως θα γίνουν διορισμοί και αυτό το καλοκαίρι δεν σημαίνει ότι εμείς ως ομάδα το αποφασίζουμε. Είναι στο χέρι της Κυβέρνησης να κάνει και αυτό το καλοκαίρι μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών ώστε να καλύψει τα κενά που είναι άπειρα.

Ακόμη και αν γίνουν διορισμοί, τα νούμερα των διορισθέντων τα αποφασίζουν άλλοι, οπότε θα πρέπει να αναμένετε να δείτε και εκείνα τα δεδομένα. Σίγουρα όμως το να ξέρεις στο περίπου τη θέση σου δεν βλάπτει.

Οι πίνακες της Ειδικής Αγωγής είναι οριστικοί οπότε όλοι οι συνάδελφοι που περιμένουν πιθανό διορισμό στην ΕΑΕ ξέρουν τη θέση τους. Ελάχιστες αλλαγές μπορεί να γίνουν από αδικίες που διορθώθηκαν ακόμη και τελευταία στιγμή.

Το παραπάνω (νο.3) ισχύει και για τους πίνακες των ΕΕΠ/ΕΒΠ.

Οι πίνακες της Γενικής Αγωγής είναι προσωρινοί οπότε το νούμερο της εκκαθαρισμένης θέσης που θα δείτε είναι κατά πάσα πιθανότητα πλασματικό. Η πραγματική εκκαθαρισμένη θέση θα βγει τον επόμενο καιρό. Σίγουρα, λόγω ενστάσεων, υπολογίστε ότι θα πέσετε κάποιες θέσεις στον πίνακα καθώς θα δικαιωθούν συνάδελφοι που δεν τους μετρήθηκαν, εσφαλμένα, τα προσόντα τους.

👉Υ.Γ: Στο κομμάτι των οριστικών πινάκων, επειδή γίνονται συνεχώς αναθεωρήσεις και μπορεί ως ομάδα να μην έχουμε δει κάποιο πρόσφατο αρχείο, μπορείτε να μας στείλετε ένα μήνυμα και να διορθώσουμε απευθείας το πρόβλημα.

👨‍💻Μπορείτε να δείτε τους εκκαθαρισμένους μας πίνακες στους παρακάτω συνδέσμους

🔗Α/θμια: https://bit.ly/44wN7Cp

🔗Β/θμια: https://bit.ly/3r1FV2r

🔗ΕΒΠ/ΕΕΠ: https://bit.ly/3JHMf5F

👥Η ομάδα των εκκαθαριστών

Κλαπαδώρας Ηλίας, ΠΕ70

Τάσιου Ιωάννης, ΠΕ70

Χαλεπλίδου Θεογνωσία, ΠΕ79.01
https://e-wall.net/58285/ekkatharismenoi-pinakes-gia-diorismous-ekpaideftikon-ti-na-perimenete/
Μισθοδοσία Εκπαιδευτικών: Πληρωμές Αναπληρωτών 9 Μαΐου, Μονίμων 10 Μαΐου

Επόμενες Μισθοδοσίες Εκπαιδευτικών - Αναπληρωτές 9/5, Μόνιμοι 10/5

Η μισθοδοσία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών για το μήνα Μάιο θα καταβληθεί την Πέμπτη 9 Μαΐου 2024.

Η μισθοδοσία των μόνιμων εκπαιδευτικών για το πρώτο 15θήμερο του Μαΐου θα καταβληθεί την Παρασκευή 10 Μαΐου 2024.

 

 
https://e-wall.net/58281/misthodosia-ekpaideftikon-pliromes-anapliroton-9-maiou-monimon-10-maiou/

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024

70.000 Voucher Παιδικών Κατασκηνώσεων από τη ΔΥΠΑ - Αιτήσεις από 1/5 έως 12/5
70.000 Voucher Παιδικών Κατασκηνώσεων από τη ΔΥΠΑ - Αιτήσεις από 1/5 έως 12/5

Τη Μεγάλη Τετάρτη ξεκινούν οι αιτήσεις για τα 70.000 voucher παιδικών κατασκηνώσεων της ΔΥΠΑ

Τη Μεγάλη Τετάρτη, 1η Μαΐου και ώρα 11:00, ξεκινά η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων για τη συμμετοχή τους στο «Πρόγραμμα Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις έτους 2024» της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Το πρόγραμμα αφορά σε 70.000 επιταγές για παιδιά 6-16 ετών και θα υλοποιηθεί από τις 15 Ιουνίου έως τις 10 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και έως τις 20 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά με αναπηρία με ποσοστό 50% και άνω. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 35.000.000 ευρώ.

Η μέγιστη διάρκεια διαμονής είναι 15 συνεχόμενες μέρες (συμπεριλαμβανομένων και των ημερών προσέλευσης και αναχώρησης), ενώ στις κατασκηνώσεις που λειτουργούν στους πυρόπληκτους Δήμους Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας αλλά και σε κατασκηνώσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η διαμονή μπορεί να έχει διάρκεια έως 30 συνεχόμενες ημέρες.

Και στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα φέτος ενισχύονται οι ευάλωτες ομάδες καθώς προβλέπεται μοριοδότηση για τα Άτομα με Αναπηρία και τους μονογονείς, ενώ για πρώτη φορά μοριοδοτούνται όσοι δεν έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα στο παρελθόν και όσοι έκαναν αίτηση τα τελευταία 2 χρόνια αλλά δεν έλαβαν επιταγή.

Δικαιούχοι είναι οι γονείς ή οι ασκούντες την επιμέλεια (ανάδοχοι, κηδεμόνες κ.ο.κ.) ωφελουμένων παιδιών, οι οποίοι είναι:

· εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή

· ασφαλισμένοι στον eEΦΚΑ στην επαγγελματική τους κατηγορία με εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας της ΔΥΠΑ οποτεδήποτε στο διάστημα από 01.01.2023 έως την προηγουμένη της λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή

· άνεργοι με συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας τουλάχιστον τριών μηνών, κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.

Το εισόδημα των δικαιούχων όλων των κατηγοριών δεν πρέπει να ξεπερνά τα 30.000 ευρώ, εκτός αν πρόκειται για μακροχρόνια ανέργους, οι οποίοι, αν είναι διαζευγμένοι ή έγγαμοι πρέπει να έχουν εισόδημα έως 16.000 ευρώ ή 24.000 ευρώ αντίστοιχα προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ ανά τέκνο, ενώ αν είναι μονογονείς πρέπει να έχουν εισόδημα έως 29.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ ανά τέκνο (μετά το πρώτο).

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr) με τους κωδικούς TAXISnet, στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/kataskenoseis/programmata-kataskenoseon-oaed

Συγκεκριμένα η διαδρομή είναι: Αρχική – Εργασία και ασφάλιση – Κατασκηνώσεις – Προγράμματα κατασκηνώσεων Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης ΔΥΠΑ.

Η πλατφόρμα θα είναι ανοικτή για τις αιτήσεις δικαιούχων έως τις 12 Μαΐου και ώρα 23:59.

Η επιλογή των δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων (ΑμεΑ, μονογονέας, αριθμός παιδιών, εισόδημα, μη συμμετοχή σε προηγούμενα προγράμματα) με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) της ΔΥΠΑ.

Σημειώνεται ότι δεν μπορούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εργαζόμενοι και άνεργοι που επιδοτούνται για τη συμμετοχή των παιδιών τους σε κατασκηνωτικό πρόγραμμα οποιουδήποτε άλλου φορέα για το έτος 2024

Οι δικαιούχοι επιδοτούνται για τη διαμονή των ωφελούμενων παιδιών τους σε παιδική κατασκήνωση του μητρώου παρόχων της ΔΥΠΑ με τη χορήγηση Επιταγής Διαμονής σε Παιδικές Κατασκηνώσεις, η οποία έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού.

Τα δικαιολογητικά που αφορούν στις προϋποθέσεις συμμετοχής ή στη μοριοδότηση των δικαιούχων αναζητούνται αυτεπάγγελτα. Σε όσες περιπτώσεις απαιτούνται δικαιολογητικά λόγω μη δυνατότητας αυτεπάγγελτης αναζήτησης, αυτά επισυνάπτονται στις αιτήσεις. Στις αιτήσεις οι δικαιούχοι δηλώνουν όλα τα ανήλικα παιδιά τους, και όχι μόνο αυτά για τα οποία ζητούν επιταγή συμμετοχής στο πρόγραμμα, για λόγους μοριοδότησης.

Πάροχοι του προγράμματος είναι φυσικά ή νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα και διατηρούν στην Ελλάδα επιχείρηση παιδικών κατασκηνώσεων σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Από φέτος στο Μητρώο Παρόχων θα εντάσσονται αυτόματα οι πάροχοι του προηγούμενου έτους, αρκεί να επικαιροποιήσουν τα δικαιολογητικά συμμετοχής τους.

Οι αιτήσεις συμμετοχής και επικαιροποίησης δικαιολογητικών υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr) με τους κωδικούς TAXISnet, στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/kataskenoseis/parokhoi-kataskenoses

Συγκεκριμένα η διαδρομή είναι: Αρχική – Εργασία και ασφάλιση – Κατασκηνώσεις – Πάροχοι κατασκήνωσης Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης ΔΥΠΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο της ΔΥΠΑ: https://www.dypa.gov.gr/paidikes-kataskinwseis

Δείτε εδώ το Δελτίο Τύπου
https://e-wall.net/58260/70-000-voucher-paidikon-kataskinoseon-apo-ti-dypa-aitiseis-apo-1-5-eos-12-5/
Αιτήσεις για Περιφερειακούς Επόπτες Ποιότητας Εκπαίδευσης μέσω gov.gr
Αιτήσεις για Περιφερειακούς Επόπτες Ποιότητας Εκπαίδευσης μέσω gov.gr

Μέσω gov.gr η υποβολή αιτήσεων για την πλήρωση θέσεων Περιφερειακών Εποπτών Ποιότητας της Εκπαίδευσης

Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού

και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Τα Υπουργεία Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανακοινώνουν ότι είναι διαθέσιμη μέσω του gov.gr η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για την πλήρωση θέσεων Περιφερειακών Εποπτών Ποιότητας της Εκπαίδευσης.

Η πρόσκληση αφορά σε δεκατρείς (13) κενές θέσεις των Περιφερειακών Εποπτών Ποιότητας της Εκπαίδευσης. Οι ενδιαφερόμενοι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης μπορούν μέχρι την Τετάρτη 15 Μαΐου να υποβάλουν αίτηση χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet και επισυνάπτοντας το βιογραφικό τους στο σχετικό πεδίο της εφαρμογής.

Διευκρινίζεται ότι η πρόσκληση δεν απευθύνεται στα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ).
https://e-wall.net/58255/aitiseis-gia-perifereiakous-epoptes-poiotitas-ekpaidefsis-meso-gov-gr/
Tοποθέτηση εκπαιδευτικών με διετή θητεία σε Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία Δ.Ε
Tοποθέτηση εκπαιδευτικών με διετή θητεία σε Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία Δ.Ε για τα σχολικά έτη 2024-2025 και 2025-2026»

Τοποθετούμε με διετή θητεία, ήτοι από 01-09-2024 έως 31-08-2026, στα σχολεία που χαρακτηρίστηκαν ως Πρότυπα ή Πειραματικά, τους παρακάτω εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μετά από αίτησή τους και χωρίς δαπάνη για το Δημόσιο, ως εξής:

 

Loading...

Taking too long?

Reload document
|

Open in new tab

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ

 
https://e-wall.net/58247/topothetisi-ekpaideftikon-me-dieti-thiteia-se-protypa-kai-peiramatika-scholeia-d-e/
Ηχηρό μήνυμα κατά του bullying και της βίας στον αθλητισμό σε εκδήλωση του ΚΜΟΠ | Ομιλητές Βούλα Πατουλίδου και Ντέμης Νικολαΐδης |
#Block στον Εκφοβισμό: Ηχηρό μήνυμα κατά του Bullying και της βίας στον αθλητισμό σε εκδήλωση του ΚΜΟΠ

Ηχηρό μήνυμα κατά του bullying και της βίας στον αθλητισμό σε εκδήλωση του ΚΜΟΠ | Ομιλητές Βούλα Πατουλίδου και Ντέμης Νικολαΐδης

Το ΚΜΟΠ διοργάνωσε ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση με θέμα τη βία και τον εκφοβισμό εντός και εκτός των αθλητικών χώρων και την παρουσίαση νέου εκπαιδευτικού προγράμματος για την αντιμετώπισή της.

Ημερίδα με θέμα «Κάνουμε #block στον εκφοβισμό»  διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία  το ΚΜΟΠ την Πέμπτη 25 Απριλίου στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, με στόχο την ανάδειξη ενός προβλήματος που ταλανίζει τους αθλητές, αλλά και την ίδια την κοινωνία.

Στο επίκεντρο της εκδήλωσης βρέθηκε το φαινόμενο της βίας και του εκφοβισμού εντός και εκτός των αθλητικών χώρων, ενώ παράλληλα  ανακοινώθηκε και παρουσιάστηκε το νέο ασύγχρονο διαδικτυακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Live Without Bullying με τίτλο «Πρόληψη και αντιμετώπιση βίαιων και εκφοβιστικών συμπεριφορών στον Αθλητισμό». Πρόκειται για ένα καινοτόμο για τη χώρα μας εκπαιδευτικό εργαλείο για προπονητές-τριες, στελέχη αθλητικών οργανισμών και εκπαιδευτικούς, που εξετάζει διεξοδικά το πολυπαραγοντικό φαινόμενο της βίας στους αθλητικούς χώρους και εστιάζει κυρίως σε μέτρα που μπορούν να ληφθούν από τους αθλητικούς συλλόγους για την πρόληψή του. Δημιουργός και υπεύθυνη της εκπαίδευσης είναι η Δρ. Αντωνία Τορρένς, Γενική Διευθύντρια του ΚΜΟΠ, δημιουργός και υπεύθυνη του Live Without Bullying

Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος, Στέφανος Αβραμίδης.

Χαιρετισμούς  πραγματοποίησαν η  Δήμητρα Λυγούρα, Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, η  Μαρία Στρατηγάκη, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ισότητας του Δήμου Αθηναίων, ο Βασίλης Κεραμάρης, Νομικός συνεργάτης του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, η Ντόρα Πάλλη,   Τομεάρχης Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, Γενική Γραμματέας της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου και Σύμβουλος εκπαιδευτικών και κοινωνικών θεμάτων, ο Βασίλης Ντάκουρης, Μέλος και Ειδικός Γραμματέας του Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Αρμόδιος για θέματα Αθλητικής Ακεραιότητας και Safeguarding. FIBA-Swiss Integrity Ambassador.

Ομιλητές στο πρώτο πάνελ της εκδήλωσης «Ο αθλητισμός ενώνει, δεν διχάζει. Για ποιους λόγους έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο» ήταν η Δρ. Αντωνία Τορρένς, Γενική Διευθύντρια ΚΜΟΠ, δημιουργός και υπεύθυνη του Live Without Bullying, η κ. Φρόσω Πατσού, Ph.D, M.Sc – Ψυχολόγος – Αθλητική Ψυχολόγος, Επιστημονική Συνεργάτιδα Εθνικής Ομάδας Στίβου, Επιστημονική Συνεργάτιδα Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης (Ν.Ο.Β.), Επιστημονική Συνεργάτιδα Ποδοσφαιρικής ομάδας ΑΕΚ, πρώην αθλήτρια Εθνικής & Ολυμπιακής Ομάδας Στίβου – OLYMPIAN και ο Λάμπρος Αθ. Καψάλης, Υπαστυνόμος, Α’ Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής, Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, Τμήμα Προστασίας Αθλητισμού. Οδηγός για εκπαιδευτικούς / Έμφυλη βία στο διαδίκτυο

Στο δεύτερο πάνελ «Πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό: Οι 2 όψεις του ίδιου νομίσματος» συμμετείχαν οι: Βούλα Πατουλίδου, Χρυσή Ολυμπιονίκης, Υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Ν.Δ., Νίκος Κακλαμανάκης, Χρυσός Ολυμπιονίκης Ιστιοπλοΐας, Χρήστος Κωνσταντινίδης, Πρόεδρος Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδος. Ένας Οδηγός για | Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής υγείας!!

Στο τρίτο πάνελ «Η κοινωνική διάσταση του ρόλου των ΜΜΕ στην αποτύπωση του φαινομένου της βίας στον αθλητισμό οι Άρια Αγάτσα, Αντιπρόεδρος ΕΣΗΕΑ και ο Nτέμης Νικολαΐδης είχαν μια ζωντανή, διαδραστική συζήτηση, που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον του κοινού.

Για τη καλλιέργεια του αθλητισμού ως στάση ζωής και υγιούς συμπεριφοράς μίλησε η Μαρίνα Αθανασίου, Καθηγήτρια Αθλητικής Επιστήμης & Φυσικής Αγωγής, Ειδικός της Άσκησης και Υγείας – Διοίκησης στα Σπορ.

Η Χριστίνα Γαλανοπούλου, Συνεργάτιδα του Αντιδημάρχου Αθλητισμού & Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου, πρώην διακεκριμένη Αθλήτρια Στίβου Γ.Σ.ΤΡΙΚΑΛΩΝ και νυν προπονήτρια πραγματοποίησε εισήγηση με θέμα: «Προπονητές και ψυχολογική κακοποιητική συμπεριφορά προς τους αθλητές», ενώ η Μαρία Καρπαθάκη, Παγκόσμια πρωταθλήτρια Taekwondo αναφέρθηκε στον εκφοβισμό εργασιακού χώρου σε διακεκριμένους αθλητές. Οδηγός για εκπαιδευτικούς / Έμφυλη βία στο διαδίκτυο

Στο τέλος της εκδήλωσης η Δρ. Αντωνία Τορρένς, Γενική Διευθύντρια του ΚΜΟΠ, δημιουργός και υπεύθυνη του Live Without Bullying  και η Μαρία Σαμολαδά, Δημοσιογράφος και πρέσβειρα του Live without Bullying  βράβευσαν άτομα από τον χώρο του αθλητισμού για την  προσφορά τους στο Live Without Bullying. Συγκεκριμένα, τα άτομα που βραβεύθηκαν ήταν οι: Χρήστος Κωνσταντινίδης, Πρόεδρος Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών, Δημήτρης Κάζαγλης, Ομοσπονδιακός Προπονητής Ξιφασκίας με αμαξίδιο, Κέλλυ Λουφάκη, πρώτη συμμετέχουσα Ελληνίδα ξιφομάχος σε παραολυμπιακούς αγώνες, Βασίλης Ντούνης, Παγκόσμιος πρωταθλητής ξιφασκίας με αμαξίδιο, Βασίλης Ορφανός, Πρωταθλητής Μοτοσικλετών Εντούρο – Νικητής Rally Dakar – Εκπαιδευτής Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης VOM, Αντώνης Χατζηνικολάου, Πρόεδρος του ΆΡΗ Νίκαιας, Θεόδωρος Αθανασόπουλος, Έφορος Αγωνιστικών Τμημάτων και Ακαδημιών Αθλητικού Συλλόγου Εκπαιδευτηρίων Δούκα (ΑΣΕΔ) και ο Χρήστος Λαζαρίδης, Πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας του Δικτύου Τέχνης και Δράσης. Πριν την έναρξη των βραβεύσεων, η Δρ. Αντωνία Τορρένς βράβευσε τη δημοσιογράφο Μαρία Σαμολαδά για την πολυετή της προσφορά στο Live Without Bullying. Προσωπικά δεδομένα – Οδηγός για τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) για σχολεία και εκπαιδευτικούς

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πρόληψη και Αντιμετώπιση Βίαιων και Εκφοβιστικών Συμπεριφορών στον Αθλητισμό» μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο communication@kmop.org ή στο 210-3637547.
https://e-wall.net/?p=58192
Ανάπτυξη και Αντιφάσεις - Πορεία προς το να γίνει η Ελλάδα η Φτωχότερη Χώρα της ΕΕ
Ανάπτυξη και Αντιφάσεις - Πορεία προς το να γίνει η Ελλάδα η Φτωχότερη Χώρα της ΕΕ

Η περίπτωση της Ελλάδας φέρνει στο φως τις αντιφάσεις της σύγχρονης οικονομίας. Η ανάπτυξη, από μόνη της, δεν αρκεί για να διασφαλίσει την ευημερία.

Η ανάκαμψη έχει ωφελήσει ελάχιστα τους πολίτες, με τους μισθούς να υπολείπονται 30% από τα προ της κρίσης επίπεδα και την ανεργία να παραμένει υψηλή. Ο “μύθος” των μεγάλων τραπεζικών αποταμιεύσεων των Ελλήνων / Το 72,5% των καταθετών έχει λογαριασμούς έως 1.000 ευρώ!

Η Ελλάδα παρουσιάζει ισχυρή οικονομική ανάπτυξη που ξεπερνά τον μέσο όρο της Ευρωζώνης, αλλά παραμένει η φτωχότερη χώρα στην Ευρωζώνη με βιοτικό επίπεδο χαμηλότερο από τον μέσο όρο. Οι πολίτες δεν έχουν επωφεληθεί επαρκώς από την ανάκαμψη, με τους μισθούς να παραμένουν χαμηλοί και την ανεργία υψηλή. Παρά τη βελτίωση, η ελληνική οικονομία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει μακροπρόθεσμες προκλήσεις όπως η κλιματική αλλαγή, η υπογεννητικότητα και η χαμηλή παραγωγικότητα, που απειλούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας. Για να γεφυρωθεί το χάσμα φτώχειας και να εξασφαλιστεί ένα βιώσιμο μέλλον, απαιτούνται δομικές μεταρρυθμίσεις, επενδύσεις σε παραγωγικούς τομείς και δίκαιη κατανομή του πλούτου.

Eurostat – Αγοραστική δύναμη: Στην προτελευταία θέση, λίγο πιο πάνω από τη Βουλγαρία η Ελλάδα – Ο ανειδίκευτος εργάτης αμείβεται καλύτερα από τον προσοντούχο εκπαιδευτικό!!

Η Ελλάδα καταγράφει θετικές επιδόσεις στην οικονομία της σε επίπεδο Ευρωζώνης, σύμφωνα με τους Financial Times. Ο οίκος αξιολόγησης S&P έχει επαινέσει την Ελλάδα αναβαθμίζοντας την προοπτική της σε «θετική». Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση εφαρμόζει ένα εκτεταμένο πρόγραμμα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων για την αντιμετώπιση μακροχρόνιων προβληματικών σημείων. Ως αποτέλεσμα, η ανάπτυξη της χώρας είναι πάνω από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης και ο δείκτης χρέους προς το ΑΕΠ έχει μειωθεί.

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει μια αντίθεση μεταξύ ισχυρής οικονομικής ανάκαμψης και παρατεταμένης φτώχειας. Παρά την πρόσφατη θετική ανάπτυξη, το βιοτικό επίπεδο στη χώρα παραμένει χαμηλό σε σχέση με το μέσο όρο της Ευρωζώνης. Αυτή η κατάσταση δεν είναι καινούργια για τους Έλληνες, οι οποίοι μέχρι το 2009 είχαν κατά κεφαλήν ΑΕΠ κοντά στον μέσο όρο της ΕΕ. Ωστόσο, από τότε, η Ελλάδα έχει χάσει σημαντικό έδαφος σε σχέση με άλλες χώρες της ΕΕ.

Οι οικονομικές επιπτώσεις της κρίσης και της λιτότητας που ακολούθησαν το 2010 προκάλεσαν σημαντικές ζημιές στην ελληνική οικονομία. Οι περικοπές δαπανών, οι αυξημένοι φόροι και η συμπίεση των επιχειρήσεων και νοικοκυριών οδήγησαν σε μια σειρά δυσμενών οικονομικών επιπτώσεων, όπως η συρρίκνωση της οικονομίας κατά σχεδόν 30%, η μείωση των καταναλωτικών και κρατικών δαπανών, καθώς και οι απότομες μειώσεις στις επενδύσεις και μεταποιητικές δραστηριότητες.

Ως αποτέλεσμα, η ελληνική οικονομία είναι σήμερα περίπου 19% μικρότερη από το 2007, παρά την ισχυρή ανάκαμψη μετά την πανδημία, ενώ η συνολική οικονομία της ΕΕ έχει αυξηθεί κατά 17%. Με αυτές τις συνθήκες, η Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει η φτωχότερη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
https://e-wall.net/?p=58123
Σχετικά με τη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ στις 26/4/2024 για απόσπασης, κινητικότητα, μετατάξεις & ενστάσεις 
Σχετικά με τη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ στις 26/4/2024 για απόσπασης, κινητικότητα, μετατάξεις & ενστάσεις

Ακολουθεί το ενημερωτικό του Θοδωρή Κατσωνόπουλου για την συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το ΚΥΣΔΕ συνεδρίασε την Παρασκευή 26 Απριλίου με ευρεία θεματολογία. Παρακάτω παραθέτω τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης, τις σχετικές αποφάσεις/γνωμοδοτήσεις του Συμβουλίου και τις δικές μου τοποθετήσεις.

Παιδαγωγική & Διδακτική Επάρκεια (ΠΔΕ) / Οι 5 αποδεκτοί τρόποι απόκτησής!!

Αποδέσμευση τριών (3) εκπαιδευτικών για απόσπαση (1)/μετάταξη (2) για λόγους υγείας μέσω του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας (ΕΣΚ)

Θετικό ήταν το Συμβούλιο για την αποδέσμευση εκπαιδευτικού για απόσπαση σε ΣΑΕΚ. Ομοίως θετική ήταν η γνωμοδότηση του Συμβουλίου για την αποδέσμευση δύο εκπαιδευτικών για μετάταξη στους φορείς που αιτήθηκαν.

Οι σχετικές αποφάσεις, αφού υπογραφούν από τον Υπουργό, θα σταλούν στην Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας και στους φορείς υποδοχής.

ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ – ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΩΡΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΜΕ!!

Αποσπάσεις κατά προτεραιότητα συζύγων ένστολων

Εξετάστηκαν δύο (2) αιτήσεις απόσπασης εκπαιδευτικών ως σύζυγοι ένστολων. Το ΚΥΣΔΕ γνωμοδότησε θετικά.

 

Ανάκληση απόσπασης ΕΑΕ

Εξετάστηκε μία (1) αίτηση με θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου.

Ασαφές το πλαίσιο για την υποχρεωτική επιμόρφωση παιδαγωγικής επάρκειας νεοδιόριστων εκπαιδευτικών

Ενστάσεις επί των μεταθέσεων ΕΑΕ

Εξετάστηκαν δεκαεφτά (17) ενστάσεις και από αυτές ικανοποιήθηκαν μόνο οι δύο (2). Διαφοροποιήθηκα για τις δεκαπέντε (15) απορριφθείσες με βάση τόσο τις θέσεις της Ομοσπονδίας, όπως αποτυπώνονται στις αποφάσεις του 20ου Συνεδρίου της ΟΛΜΕ, όσο και την τήρηση του πνεύματος του νόμου και την ικανοποίηση των αναγκών των εκπαιδευτικών.

Ανακλήσεις μεταθέσεων ΕΑΕ

Παρότι δεν προβλέπεται ανάκληση μετάθεσης, από τις δύο (2) υποβληθείσες αιτήσεις ικανοποιήθηκε η μία (1), καθώς η εκπαιδευτικός είχε κάνει ανάκληση της αίτησης της εμπρόθεσμα και εκ παραδρομής δεν απενεργοποιήθηκε.

 

Ενστάσεις αναφορικά με τα οργανικά κενά για τις μεταθέσεις έτους 2024 σε περιοχές μετάθεσης. Ενστάσεις και ανακλήσεις γενικών μεταθέσεων

Καμία από τις πέντε (5) ενστάσεις εκπαιδευτικών επί των γενικών μεταθέσεων δεν ικανοποιήθηκε.

Από τις τέσσερις (4) αιτήσεις ανάκλησης μετάθεσης, ικανοποιήθηκε η μία (1), καθώς μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε η μη θεμελίωση δικαιώματος μετάθεσης.

Καμία από τις έξι (6) ενστάσεις επί των μεταθέσεων αναφορικά με τα οργανικά κενά στα οποία πραγματοποιήθηκαν οι μεταθέσεις δεν ικανοποιήθηκε.

Με βάση τις κείμενες διατάξεις, οι μεταθέσεις εκπαιδευτικών πραγματοποιούνται κατά κλάδο και ειδικότητα και επομένως οι αιτήσεις μετάθεσης των ενιστάμενων εκπαιδευτικών δεν ικανοποιήθηκαν, διότι κυρίως δεν υπήρχαν κενές οργανικές θέσεις στον κλάδο/ειδικότητά τους. Προσωπικά στήριξα τις αιτήσεις των ενιστάμενων εκπαιδευτικών, στη λογική της δήλωσης μεγαλύτερου αριθμού κενών. Υπενθυμίζω ότι είχα καταψηφίσει τον πίνακα κενών – πλεονασμάτων για τις φετινές μεταθέσεις.

Σε ότι αφορά τις απορριφθείσες αιτήσεις, τοποθετήθηκα κατά περίπτωση και υποστήριξα το ορθό και δίκαιο για τους εκπαιδευτικούς.

 

Αιτήσεις – Ενστάσεις εκπαιδευτικών για μη ένταξη σε ειδική κατηγορία μετάθεσης

Υποβλήθηκαν δέκα (10) αιτήσεις εκπαιδευτικών και δεν ικανοποιήθηκε καμία με βάση τη κείμενη νομοθεσία. Για τις εννιά (9) περιπτώσεις, οι οποίες αφορούσαν σε σοβαρά προβλήματα υγείας των ιδίων ή των συζύγων, ψήφισα θετικά. Αποτελεί αναγκαιότητα, όπως αποτυπώνεται και στις αποφάσεις του 20ου Συνεδρίου της ΟΛΜΕ, η άμεση τροποποίηση του άρθρου 13 του ΠΔ 50/1996 για την αναδιατύπωση και εκσυγχρονισμό των ιατρικών όρων των ασθενειών και ένταξη ίσης ή μεγαλύτερης βαρύτητας ασθενειών με αυτές που υπάρχουν ήδη στη σχετική νομοθεσία.

 

Επανεξέταση ένταξης εκπαιδευτικού σε ειδική κατηγορία μετάθεσης

Μετά από έλεγχο των υπηρεσιών, αποφασίστηκε ο αποχαρακτηρισμός εκπαιδευτικού ως ειδική κατηγορία λόγω πολυτεκνίας. Η μετάθεση του εκπαιδευτικού δεν ανακλήθηκε (μετατέθηκε με μόρια).

 

Αμοιβαίες μεταθέσεις από περιοχή σε περιοχή

Εξετάστηκαν δώδεκα (12) αιτήσεις αμοιβαίας μετάθεσης εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και το Συμβούλιο γνωμοδότησε θετικά για τις έξι (6) βάσει του άρθρου 10 του π.δ. 50/1996 (45Α΄), όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 9 του π.δ. 100/1997 (94Α΄), όπου ορίζεται ότι «Δικαίωμα να υποβάλλουν αίτηση για αμοιβαία μετάθεση έχουν οι εκπαιδευτικοί εφόσον συντρέχουν οι παρακάτω προϋποθέσεις: α) Να ανήκουν στον ίδιο κλάδο, να έχουν την ίδια ειδικότητα και να μην έχουν συμπληρώσει 25ετή πραγματική υπηρεσία κατά την έννοια του άρθρου 16 του παρόντος Π.Δ., μέχρι 31 Αυγούστου του έτους που πραγματοποιούνται οι μεταθέσεις. β) Η διαφορά της συνολικής εκπαιδευτικής υπηρεσίας τους να μην υπερβαίνει τα δέκα έτη και γ) να έχουν συμπληρώσει δύο χρόνια υπηρεσίας μέχρι 31 Αυγούστου του έτους διενέργειας των μεταθέσεων από την ημερομηνία της Κυβερνήσεως ως εκπαιδευτικοί, εκ των οποίων τον ένα χρόνο στην οργανική τους θέση. (…) 4. Οι χαρακτηριζόμενοι ως υπεράριθμοι δε δικαιούνται αμοιβαίας μετάθεσης.».

Πιο συγκεκριμένα ικανοποιήθηκαν οι εξής αμοιβαίες μεταθέσεις:

1. ΠΕ04.04 (Άρτα-Πρέβεζα), 2. ΠΕ04.04 (Α΄Εύβοιας-Β΄Ανατ. Αττικής, 3. ΠΕ03 (Β΄Θεσσαλονίκη-Κιλκίς), 4. ΠΕ87.03 (Φθιώτιδα-Ξάνθη), 5. ΠΕ86 (Χαλκιδική-Πέλλα), 6. ΠΕ83 (Δ΄Αθήνας-Αχαΐα).

Δύο (2) δεν ικανοποιήθηκαν λόγω χαρακτηρισμού τους ως υπεράριθμοι από τα ΠΥΣΔΕ, αλλά και τέσσερις (4) που αφορούσαν αμοιβαία μετάθεση είτε από Μουσικό Σχολείο σε Σχολείο Γενικής Εκπαίδευσης, είτε από Μουσικό Σχολείο σε Μουσικό Σχολείο. Ο λόγος της απόρριψης ήταν ότι στην κείμενη νομοθεσία δεν προβλέπεται αμοιβαία μετάθεση από Μουσικό σε Σχολείο Γενικής Εκπαίδευσης ή από Μουσικό σε Μουσικό, καθώς οι μεταθέσεις στα σχολεία αυτά πραγματοποιούνται βάσει αυξημένων τυπικών προσόντων και δεν εφαρμόζονται τα κριτήρια των γενικών μεταθέσεων.

Όμως, ακόμα και με το ισχύον απαρχαιωμένο πλαίσιο, θεώρησα ότι θα μπορούσαν να ικανοποιηθούν οι αμοιβαίες μεταθέσεις, πολύ περισσότερο στα Μουσικά. Εξέφρασα τις διαφωνίες μου τεκμηριωμένα και διαφοροποιήθηκα δια της ψήφου μου. Επιτέλους, το πλαίσιο με βάση το οποίο γίνονται οι αμοιβαίες μεταθέσεις πρέπει να αλλάξει άμεσα.

 

Ενστάσεις μεταθέσεων εκπαιδευτικών γενικής παιδείας σε Μουσικά Σχολεία έτους 2024

Από τις έξι (6) υποβληθείσες ενστάσεις ικανοποιήθηκε η μία (1). Προσωπικά έθεσα για μια ακόμα φορά το πρόβλημα που υπάρχει σε ότι αφορά τις μεταθέσεις (και αποσπάσεις) σε Μουσικά, αλλά και Καλλιτεχνικά και Διαπολιτισμικά Σχολεία και επισήμανα τη θέση της Ομοσπονδίας που είναι: «Ειδικά όσον αφορά στα διαπολιτισμικά, καλλιτεχνικά, μουσικά σχολεία, συγκεκριμενοποίηση των αντικειμενικών και μετρήσιμων κριτηρίων για τις μεταθέσεις και αποσπάσεις  σε αυτά».

 

Επισημάνσεις

1. Οι μεταθέσεις (και αποσπάσεις) εκπ/κών Δ.Ε. σε Μουσικά Σχολεία πραγματοποιούνται σύμφωνα με την περ. Ι’ του άρθρου 16 του ν. 1824/88 (Α΄296), όπως τροποποιήθηκε από την παρ. 9 του άρθρου 9 του ν. 3391/2005 (Α΄240) και το άρθρο 53 του ν. 4653/2020 (Α΄12), το π.δ. 50/96 (Α΄45) όπως τροποποιήθηκε από την περ. Β ΄του άρθρου 8 του π.δ. 100/97 (Α΄94), την περ. Β΄ του άρθρου 8 του π.δ. 100/97 (Α΄94) όπως αυτό μερικώς αντικαταστάθηκε από την παρ.3 του άρθρου 205 του ν. 4610/2019 (Α΄70), το άρθρο 53 του ν. 4653/2020 (Α΄12) που προστέθηκε στην παράγραφο 4 της 3345/2.9.1988 Υ.Α., η οποία κυρώθηκε με την περίπτωση Ι΄ της παρ. 1 του άρθρου 16 του ν. 1824/1988 (Α΄296), όπως αυτή αντικαταστάθηκε με την παρ. 1 του άρθρου 205 του ν. 4610/2019 (Α΄70) και το άρθρο 60 του ν.4692/2020 (Α΄111) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, καθώς και το άρθρο 42 του ν. 4722/2020 (A΄177).

 

2. Βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας η αποδεδειγμένη σχέση με τη μουσική και τις τέχνες για τους εκπ/κούς γενικών ειδικοτήτων έχει απαλειφθεί και δε λαμβάνεται επομένως υπόψη ως απαραίτητη προϋπόθεση αλλά ως συνεκτιμώμενο προσόν (άρθρο 9, παρ. 9 του ν. 3391/2005 (Α΄240) & άρθρο 53 του ν. 4653/2020 (Α΄12), ενώ η Επιστημονική Επιτροπή Μουσικής παιδείας εισηγείται μόνο για τους εκπ/κούς μουσικής παιδείας. Επίσης στα Μουσικά σχολεία δεν προβλέπεται μοριοδότηση και οικογενειακοί, προσωπικοί, οικονομικοί λόγοι καθώς και λόγοι υγείας, εντοπιότητας και συνυπηρέτησης δεν αποτελούν κριτήρια μετάθεσης (και απόσπασης) σε αυτά.

 

Διαβίβαση από την Επιστημονική Επιτροπή Μουσικής Παιδείας (ΕΕΜΠ) ενστάσεων αποσπάσεων εκπαιδευτικών μουσικής παιδείας για το διδακτικό έτος 2023-2024 - Εξέταση διορθωτικής εισήγησης ΕΕΜΠ επί των μεταθέσεων εκπαιδευτικών μουσικής παιδείας έτους 2024 (από αναβολή)

Υιοθετήθηκαν από το Συμβούλιο πλειοψηφικά οι προτάσεις της Επιτροπής επί των ενστάσεων του διδακτικού έτους 2023-2024!!! (11 ενστάσεις και 9 αιτήσεις επανεξέτασης) επί των αποσπάσεων σε Μουσικά Σχολεία έτους 2023-24, αλλά και σε ότι αφορά την επανεξέταση τεσσάρων (4) αιτήσεων μετάθεσης έτους 2024. Πιο συγκεκριμένα έγινε ανάκληση μετάθεσης δύο (2) εκπαιδευτικών, διότι είχαν μετατεθεί σε διαφορετική μουσική ειδίκευση απ’ αυτή με την οποία διορίστηκαν σε μουσικό σχολείο. Οι θέσεις παρέμειναν κενές λόγω έλλειψης άλλων αιτήσεων. Επίσης, αποφασίστηκαν η τροποποίηση μετάθεσης εκπαιδευτικού, αλλά και μια νέα μετάθεση σε μουσικό σχολείο.

Προσωπικά ζήτησα χρόνο να μελετήσω τα πολυσέλιδα εισηγητικά, καθώς μέσα σε λίγες ώρες είναι αδύνατον να σχηματίσω άποψη και να τοποθετηθώ με υπευθυνότητα.

Σε ότι αφορά τις αποσπάσεις θα είχε ενδιαφέρον να δικαιωθεί συνάδελφος/ισσα για το διδ. έτος 2023-2024, καθώς θα έπρεπε να εφευρεθεί και ένας τρόπος να γυρίσει ο χρόνος πίσω. Έχω αναφερθεί πολλάκις στις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις για το εν λόγω θέμα.

Η μοριοδότηση των σχολείων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης – Δυσπρόσιτα (κατηγορίες Ι, ΙΑ, ΙΒ και ΙΓ) καταστήματα κράτησης κ.α

Ένσταση εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ08 επί των μεταθέσεων σε Καλλιτεχνικά Σχολεία έτους 2023

Για το εν λόγω θέμα, αποφασίστηκε να ζητηθούν περαιτέρω διευκρινήσεις και να επανεξεταστεί σε νέο Συμβούλιο, μετά την εισήγηση της αρμόδιας Επιτροπής.

Ενστάσεις επί των μεταθέσεων σε Καλλιτεχνικά Σχολεία έτους 2024

Εξετάστηκαν δύο (2) ενστάσεις εκπαιδευτικών γενικών ειδικοτήτων, οι οποίες δεν ικανοποιήθηκαν με βάση το ισχύον πλαίσιο. Ότι ισχύει για τα Μουσικά, ισχύει και για τα Καλλιτεχνικά Σχολεία.

Επίσης, έχουν υποβληθεί και τρεις (3) ενστάσεις εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ08 επί των

μεταθέσεων σε Καλλιτεχνικά Σχολεία το έτος 2024, οι οποίες διαβιβάστηκαν στην Επιστημονική Επιτροπή Καλλιτεχνικής Παιδείας προκειμένου να εξεταστούν αρμοδίως, και μετά τη σχετική εισήγηση της Επιτροπής θα διαβιβαστούν στο ΚΥΣΔΕ για να τις εξετάσει και να αποφασίσει.

 

Επανεξέταση αίτησης μετάθεσης σε Πειραματικό Σχολείο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης έτους 2024

Δεν έγινε δεκτή.

 

Ανάκληση μετάθεσης σε Πειραματικό Σχολείο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης

Δεν έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία.

 

Αποσπάσεις εκπαιδευτικών ΔΕ σε ερευνητικά κέντρα έτους 2024-2025

Ομόφωνα το Συμβούλιο αποφάσισε την αποδέσμευση των δύο (2) αιτούντων εκπαιδευτικών για απόσπασή τους σε ερευνητικό κέντρο.

 

Εξέταση αιτήσεων για άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή σε στελέχη εκπαίδευσης

Δύο (2) αιτήσεις υποβλήθηκαν και το Συμβούλιο απεφάνθη θετικά.

 

Εξέταση μίας (1) αίτησης εκπαιδευτικού ΔΕ για παραίτηση από την υπηρεσία

Το Συμβούλιο γνωμοδότησε θετικά.

 

Αναγνώριση συνάφειας μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών μόνιμου εκπαιδευτικού των ΣΑΕΚ

Το Συμβούλιο ήταν αρνητικό κατά πλειοψηφία.

Εξέταση αίτησης διακοπής απόσπασης εκπαιδευτικού Δ.Ε. στο Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας Ηρακλείου

Το Συμβούλιο, κατά πλειοψηφία, ήταν αρνητικό στην απόφασή του.

 

Εξέταση αίτησης για παράταση απόσπασης εκπαιδευτικού Δ.Ε. στο Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας Ηρακλείου

Το Συμβούλιο απεφάνθη θετικά.

 

Επίσης, για το μείζον θέμα που έχει προκύψει με τα εναπομείναντα οργανικά κενά Φυσικών ΠΕ04.01 στην Α΄ Μαγνησίας, τα οποία δεν αποτυπώνονται στην εγκύκλιο των μετατάξεων, θέμα μάλιστα που έχουν αναδείξει με ανακοινώσεις και υπομνήματά τους, τόσο η Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης, όσο και οι Αναπληρωτές Φυσικοί ΠΕ04.01, παρότι δεν αφορούσε τη θεματολογία του ΚΥΣΔΕ, πήρα θέση αναφέροντας ότι με βάση τα δεδομένα, τα οργανικά κενά έπρεπε να είναι 8 και όχι 0. Η δικαιολογημένη διαμαρτυρία και αγωνία των συναδέλφων/ισσών αναπληρωτών/τριών αφορά τους επικείμενους διορισμούς. Είναι ένα ζήτημα για το οποίο έχω ζητήσει εξηγήσεις και αναμένω αρμοδίως τις απαντήσεις τις οποίες και θα δημοσιοποιήσω.

 

Η επόμενη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 13/05 όπου θα εξεταστούν οι 310 αιτήσεις απόσπασης/μετάταξης μέσω ΕΣΚ. Μέσα στον Ιούνιο αναμένεται η εξέταση των αιτήσεων μετάταξης από κλάδο σε κλάδο και από βαθμίδα σε βαθμίδα. Για τις αποσπάσεις, πρώτα θα ζητηθούν τα λειτουργικά κενά από τις Διευθύνσεις (πιθανά μέσα Ιουνίου) και εν συνεχεία θα εξεταστούν από το ΚΥΣΔΕ. Δυστυχώς, αυτό δεν ισχύει για τις αποσπάσεις σε φορείς. Η θέση της Ομοσπονδίας, την οποία υποστηρίζω, όπως αποτυπώνεται στις αποφάσεις του 20ου Συνεδρίου της ΟΛΜΕ είναι «οι αποσπάσεις σε υπηρεσίες και φορείς να γίνονται από το ΚΥΣΔΕ, με προκήρυξη συγκεκριμένων θέσεων, ανακοίνωση των αντίστοιχων προσόντων που απαιτούνται, με συγκεκριμένη μοριοδότηση και διαφάνεια. Οι αποσπάσεις αυτές να γίνονται για μια 3ετία. Έγκαιρη πραγματοποίηση όλων των αποσπάσεων μέχρι τις 30 Ιούνη».

Εύχομαι σε όλες και όλους Καλό Πάσχα, να ξεκουραστείτε και να περάσετε όμορφα αυτές τις γιορτινές μέρες!

Θοδωρής Κατσωνόπουλος

Αιρετό μέλος του ΚΥΣΔΕ,
https://e-wall.net/?p=58238
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 1Η ΜΑΗ / ΠΟΣΕΕΠΕΑ 
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 1Η ΜΑΗ / ΠΟΣΕΕΠΕΑ 

Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία είναι Απεργία! Και έτσι αγωνιστικά θα τιμηθεί από όλα τα σωματεία, συνδικάτα και συλλόγους της χώρας μας.

130 χρόνια από την Πρωτομαγιά της Αθήνας και τη διεκδίκηση του 8ώρου ως ώριμης ανάγκης από τότε, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τις οδηγίες της Ε.Ε. και την αντίστοιχη αντεργατική νομοθεσία που όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή έχουν περάσει, για να καταργηθεί το 8ωρο, να γίνει λάστιχο ο εργάσιμος χρόνος, να καθιερωθεί η 13ωρη, η 6ήμερη και 7ήμερη δουλειά. Νόμοι και οδηγίες που βρήκαν και βρίσκουν τη στήριξη των εργοδοτικών συνδικαλιστών που υπηρετούν το κεφάλαιο και την πολιτική των αστικών κομμάτων.

Οι αγώνες των εργατών του Σικάγο αλλά και μεταγενέστερα, πέτυχαν με θυσίες την καθιέρωση του 8ωρου, την Κοινωνική Ασφάλιση, την υπεράσπιση της μητρότητας, την κανονική άδεια, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αλλά και την πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά της δωρεάν Υγείας, Παιδείας,  Πολιτισμού κ.ά.

Η απεργία της Πρωτομαγιάς είναι η μέρα που μας θυμίζει το διπλό χρέος που έχουμε ως εκπαιδευτικοί, ειδικό εκπαιδευτικό και ειδικό βοηθητικό προσωπικό: να τιμήσουμε όσους και όσες αγωνίστηκαν και αγωνίζονται να ξημερώσει μια καλύτερη μέρα για τους εργαζομένους και να δώσουμε τη σκυτάλη αυτών των αγώνων στη νέα γενιά εργαζομένων.

Το μήνυμα της σημερινής ημέρας είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Απέναντι στην κυβέρνηση που σαρώνει τα δικαιώματα των εργαζομένων, απαντάμε δυναμικά. Αγωνιζόμαστε για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας στην εργασία και στη ζωή! Η Εργατική Πρωτομαγιά σηματοδοτεί τον αγώνα των εργαζομένων, για τη διεκδίκηση καλύτερων όρων δουλειάς και ζωής.

 Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά για:

Τη διεκδίκηση καλύτερων όρων δουλειάς και ζωής, για ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς και διεύρυνση δικαιωμάτων.

Την άμεση κατάργηση των αντεργατικών νόμων που τσακίζουν το 8ωρο και ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση, απαγορεύουν το δικαίωμα στην απεργία.

Παλεύουμε για 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο όπως επιτρέπουν η ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Μέτρα ενάντια στην ακρίβεια και μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στην εργασία.

Απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις πολεμικές συγκρούσεις.

Αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης

Το δικαίωμα στην 9μηνη άδεια ανατροφής για τις αναπληρώτριες συναδέρφισσες.

Να δίνονται άμεσα άδειες με εξασφαλισμένα δικαιώματα στις αναπληρώτριες με επαπειλούμενη κύηση.

Να δοθεί το επίδομα μητρότητας σε μη μισθωτές μητέρες και στις αναπληρώτριες για όσο διάστημα δεν εργάζονται.

 Εξίσωση των αδειών των μονίμων με τους αναπληρωτές

Να ξαναδοθεί το επίδομα Ειδικής Αγωγής

Όλοι οι αναπληρωτές να μονιμοποιηθούν

Κατάργηση της Ατομικής Αξιολόγησης

ΟΛΟΙ στην απεργία της Πρωτομαγιάς και στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Εκ του Δ.Σ. 
https://e-wall.net/58235/oloi-kai-oles-stin-apergia-1i-mai-poseepea/

Κυριακή 28 Απριλίου 2024

Διεθνής Δραστηριότητα Συνεργασίας (TCA) Erasmus+ στη Ζάκυνθο, 10-13 Ιουνίου 2024
Διεθνής Δραστηριότητα Συνεργασίας (TCA) Erasmus+ στη Ζάκυνθο, 10-13 Ιουνίου 2024

Το ΙΚΥ/Εθνική Μονάδα Συντονισμού για το Πρόγραμμα Erasmus+ διοργανώνει Διεθνή Δραστηριότητα Συνεργασίας (TCA) στη Ζάκυνθο, 10-13 Ιουνίου 2024.

Η ανακοίνωση

Διεθνική Δραστηριότητα συνεργασίας (TCA) Ζάκυνθος, 10-13 Ιουνίου 2024 - ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ: 13 MAIOY 2024

Σας ενημερώνουμε ότι το ΙΚΥ/Εθνική Μονάδα Συντονισμού για το Πρόγραμμα Erasmus+ για τους τομείς της Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στην Ελλάδα (EL01) διοργανώνει Διεθνική Δραστηριότητα συνεργασίας (TCA) στη Ζάκυνθο, 10-13 Ιουνίου 2024.

Μαγνητοσκοπημένα Σεμινάρια για Διαδραστικούς Πίνακες LG & Samsung: Μάθετε πώς να τους αξιοποιήσετε στην τάξη (VIDEO)!

Erasmus+ Οδηγός Προγράμματος 2024: Τι είναι το Erasmus+ / Ποιοι είναι οι στόχοι

Σε ποιον απευθύνεται

Η εκδήλωση απευθύνεται σε οργανισμούς επιλέξιμους στον τομέα:

της Σχολικής Εκπαίδευσης :

Δ/νσεις Α’ θμιας και Β’ θμιας Εκπαίδευσης σε επίπεδο Νομού,

Δ/νσεις Α’ θμιας και Β’ θμιας Εκπαίδευσης σε επίπεδο Περιφέρειας,

Σχολεία που ενδιαφέρονται να υποβάλλουν αιτήσεις ως Συντονιστές κοινοπραξίας (γενικά σχολεία),

της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης:

Δ/νσεις Α’ θμιας και Β’ θμιας Εκπαίδευσης σε επίπεδο Νομού,

Δ/νσεις Α’ θμιας και Β’ θμιας Εκπαίδευσης σε επίπεδο Περιφέρειας,

Σχολεία που ενδιαφέρονται να υποβάλλουν αιτήσεις ως Συντονιστές κοινοπραξίας (ΕΠΑΛ,ΕΕΕΚ, ΣΑΕΚ κτλ),

της Εκπαίδευσης Ενηλίκων:

ΚΕΔΙΒΙΜ (δημόσια, ιδιωτικά)

Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας

 που επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση  ως Συντονιστές Κοινοπραξίας στον τομέα τους, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+.

Θα δοθεί προτεραιότητα σε έμπειρους και σε Διαπιστευμένους φορείς από το πρόγραμμα Erasmus+. Παράλληλα, δεκτές θα γίνονται και αιτήσεις από οργανισμούς λιγότερο έμπειρους όπως αυτοί ορίζονται στον Οδηγό του Προγράμματος που ενδιαφέρονται να υλοποιήσουν Κοινοπραξία (θα ελεγχθεί από το ΙΚΥ/ΕΜΣ από το OID του Οργανισμού).

Ποιον Τομέα και ποια δράση του προγράμματος Erasmus+ αφορά:

Αφορά τον Τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης, της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και της Εκπαίδευσης Ενηλίκων, Βασική Δράση 1

Ποια προτεραιότητα του προγράμματος Erasmus+ αφορά:

Βελτίωση της ποιότητας υλοποίησης του Προγράμματος Erasmus+ (2021-27)

Γλώσσα εργασίας σεμιναρίου

Αγγλική γλώσσα

Αριθμός διαθέσιμων θέσεων για την Ελληνική Εθνική Μονάδα:

Είκοσι (20), εκ των οποίων τουλάχιστον πέντε (5) θέσεις θα διατεθούν για Περιφερειακές Διευθύνσεις και τουλάχιστον (5) πέντε θέσεις για Διευθύνσεις Εκπαίδευσης που ενδιαφέρονται να υποβάλουν αίτηση για Κοινοπραξία.

Πώς παίρνετε μέρος

Μπορείτε έως και 13 Mαίου 2024 και ώρα 24:00 να συμπληρώσετε ηλεκτρονικά την αίτησή σας ακολουθώντας τη διεύθυνση: https://forms.gle/wxZkPHn4sBpPTTjC8

Αιτήσεις που υποβάλλονται πέραν της συγκεκριμένης ώρας και μέρας θεωρούνται εκπρόθεσμες.

 

Ενημέρωση αποτελέσματος αξιολόγησης αιτήσεων

Όλοι όσοι υποβάλλουν αίτηση θα ενημερωθούν με ηλεκτρονικό μήνυμα για το αποτέλεσμα της αξιολόγησής της, σε εύλογο χρόνο πριν την έναρξη του σεμιναρίου.

Περισσότερες πληροφορίες

Για αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το TCA και την κάλυψη των δαπανών δείτε εδώ: https://www.iky.gr/el/iky-rss/item/4366-anakoinosi-tca-zakynthos

Για τυχόν απορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο tca@iky.gr ή στο gfragou@iky.gr

 

Σας καλούμε να δηλώσετε συμμετοχή στο TCA εφόσον ενδιαφέρεστε ως Δ/νση Εκπαίδευσης να υποβάλετε αίτηση για Κοινοπραξία.

 

Παρακαλούμε να ενημερώσετε αρμοδίως και τα σχολεία ευθύνης σας.

Με εκτίμηση,

Ελίνα Μαυρογιώργου

Συντονίστρια | Ομάδα Προβολής και Αξιοποίησης Αποτελεσμάτων Erasmus+

Υπεύθυνη για Θέματα Ένταξης και Πολυμορφίας

 IKY/ Εθνική Μονάδα Συντονισμού Erasmus+

 
https://e-wall.net/?p=58110
ΑΣΕΠ: Έκδοση Οριστικών Αποτελεσμάτων Προκήρυξης 4Κ/2020 για ΠΕ σε Ο.Τ.Α. α΄ Βαθμού

Το ΑΣΕΠ ανακοίνωσε την έκδοση και καταχώρηση στην ιστοσελίδα του των οριστικών αποτελεσμάτων για την Προκήρυξη 4Κ/2020. Η προκήρυξη αφορά την πρόσληψη σε προσωποπαγείς θέσεις προσωπικού Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης α΄ βαθμού της Χώρας (Υπουργείο Εσωτερικών).

Αίτηση θεραπείας / Πώς εφαρμόζεται – Τι ισχύει για τις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ!

ΕΚΔΟΣΗ ΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 4Κ/2020 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΕ

Σήμερα εκδόθηκαν και καταχωρίστηκαν στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ τα οριστικά αποτελέσματα της Προκήρυξης 4Κ/2020 του ΑΣΕΠ (Φ.Ε.Κ. 15/18-5-2020 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ), για την πρόσληψη σε προσωποπαγείς θέσεις προσωπικού Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης σε Ο.Τ.Α. α΄ βαθμού της Χώρας (Υπουργείο Εσωτερικών), κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 29 του ν.5013/2023 και της απόφασης 7/4-12-2023 της Ολομέλειας του ΑΣΕΠ.

Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 62/2004 απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα οι απορριπτέοι υποψήφιοι εμφανίζονται μόνο με τον αριθμό μητρώου (Α.Μ.) υποψηφίου, ο οποίος αναγράφεται και στην ηλεκτρονική τους αίτηση.

Ο πίνακας διοριστέων απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση και θα αναρτηθεί στο Πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» μετά την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ.
https://e-wall.net/?p=58120

Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Καλλιάνος & Φακελάκι: Διερευνάται τη Νοσηλεία του Πατέρα του : Οι Προηγούμενες Δηλώσεις του για Διασωληνωμένους Εκτός ΜΕΘ!!
Καλλιάνος Διερευνάται τη Νοσηλεία του Πατέρα του: Οι Προηγούμενες Δηλώσεις του για Διασωληνωμένους Εκτός ΜΕΘ!

Η διοίκηση του νοσοκομείου "Αττικόν" ανακοίνωσε τη διεξαγωγή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) για τις συνθήκες νοσηλείας του πατέρα του βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Καλλιάνου. Ο κ Καλλιάνος δήλωσε ότι επιθυμεί να φέρει στο φως "ένα σύστημα συγκεκριμένων ανθρώπων" που έχουν επηρεάσει αρνητικά όχι μόνο τον ίδιο αλλά και την οικογένειά του.

Ωστόσο, ο κ Καλλιάνος δεν κατηγόρησε τον πολιτικό προϊστάμενο της υγείας, Άδωνη Γεωργιάδη, αλλά έστρεψε τις κατηγορίες του προς τους γιατρούς που φρόντιζαν τον πατέρα του. Αυτοί οι γιατροί είναι οι ίδιοι που καθημερινά καταγγέλλουν τη διάλυση των δημόσιων νοσοκομείων. Εν τω μεταξύ, δεν υπήρξε ποτέ ΕΔΕ ή έρευνα για τους χιλιάδες πολίτες που δεν μπόρεσαν να εισαχθούν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Τον Νοέμβριο του 2021, ο κ Καλλιάνος είχε προκαλέσει αντιδράσεις με τις δηλώσεις του σχετικά με το ίδιο σύστημα που κατηγορεί σήμερα. Είχε υποστηρίξει τη γραμμή του Γεραπετρίτη για την αμφιβολία σχετικά με τη χρησιμότητα των ΜΕΘ, υποστηρίζοντας ότι οι διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ είχαν κάποιο λόγο να είναι σε αυτή την κατάσταση.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Καλλιάνος, βρίσκεται σε δύσκολη περίοδο πένθους λόγω της απώλειας του γονιού του. Ο ανθρώπινος πόνος είναι αναμφισβήτητα ένας δύσκολος παράγοντας στη ζωή οποιουδήποτε, και τα συλλυπητήρια είναι αυτονόητα σε μια τέτοια περίπτωση.

Όταν όμως πρόκειται για δημόσιες δηλώσεις σχετικά με το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι η συζήτηση σχετικά με την κατάσταση του συστήματος υγείας είναι ένα ζήτημα που αφορά όλους μας. Η κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση των πόρων και των μέσων για την υγειονομική περίθαλψη και πρέπει να αναλαμβάνει την ευθύνη για την παροχή επαρκών υπηρεσιών υγείας σε όλους τους πολίτες.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, έχουν επενδυθεί μεγάλοι πόροι στο σύστημα υγείας, αλλά παραμένει ερώτημα το πόσο αποτελεσματική ήταν η διαχείριση αυτών των πόρων, καθώς και η ικανότητα του συστήματος να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις. Οι ερωτήσεις σχετικά με το πόσο επαρκείς ήταν οι προσλήψεις ιατρικού προσωπικού, η επέκταση των ΜΕΘ, και η συνολική κατάσταση των νοσοκομείων είναι σημαντικές και θα πρέπει να εξεταστούν προσεκτικά.

«Δώσαμε 500 ευρώ σε γιατρό, δεν το ζήτησε»

Από την πλευρά του, ο αδερφός του Γιάννη Καλλιάνου, Χρήστος, δήλωσε τα εξής στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό του Άλφα, σε ερώτηση για το εάν δόθηκε «φακελάκι» σε γιατρό για τη φροντίδα του πατέρα του:

«Δεν θέλω να το ορίσουμε σαν φακελάκι, η μητέρα μου ήθελε να ευχαριστήσει τον καθηγητή… Δεν ζήτησε ο καθηγητής χρήματα, όμως του τα έδωσε και τα πήρε, ναι», απάντησε, γνωστοποιώντας ότι δόθηκε το ποσό των 500 ευρώ. «Ας μην το πούμε φακελάκι γιατί μειώνουμε τη μητέρα μου, την ελληνική κοινωνία και τον καθηγητή. Δόθηκε ένα δώρο, ας το πούμε ένα “ευχαριστώ”», πρόσθεσε.

Διαψεύδει ο γιατρός τον Καλλιάνο: «Εξωφρενικό ψεύδος ότι πήρα φακελάκι 500 ευρώ από την σύζυγο του θανόντος»

Η ανακοίνωση των δικηγόρων του Μιχάλη Δημητρακόπουλου και Γιάννη Παπαριστείδη:

«Ο εντολέας μας, σεβόμενος το πένθος της οικογένειας του Δημήτριου Καλλιάνου δεν απάντησε στις επαναλαμβανόμενες συκοφαντικές επιθέσεις των μελών αυτής. Περιμένει–καρτερικά-την διενέργεια της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης του Νοσοκομείου, κατά την διάρκεια της οποίας θα αξιολογηθούν επιστημονικά τα προβλήματα υγείας του αποθανόντος καθώς και οι ιατρικές πράξεις, που έλαβαν χώρα, με ακρίβεια λεπτού, καθ’ όλη την διάρκεια της νοσηλείας του.

Η σημερινή όμως όψιμη -ακραία -συκοφαντική επίθεση της οικογένειας Καλλιάνου σε βάρος ενός Καθηγητή Πανεπιστημίου, με διαχρονικό διεθνές επιστημονικό αποτύπωμα, που πλήττει την ηθική του υπόσταση και επιχειρεί την κοινωνική του εξόντωση ,υποχρεώνει τον εντολέα μας να απαντήσει: ουδέποτε αποδέχτηκε προσφορά 500 ευρώ από την σύζυγο του θανόντος.

Είναι εξωφρενικό ψεύδος να τεχνουργείται, ότι δήθεν δέχθηκε δώρο από την μητέρα συναδέλφου του ιατρού και βουλευτού. Πέραν της αναλήθειας, ένας κοινοβουλευτικός οφείλει να αποτρέπει να γίνονται τέτοιες προσφορές σε δημόσιους λειτουργούς.

Ο εντολέας μας άμεσα θα προσφύγει στην Δικαιοσύνη, γιατί είναι η μόνη θεσμική οδός για να αποτραπεί η ειδεχθής απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα σε βάρος του».

Ένας Οδηγός για | Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής υγείας!!

Η δήλωση του κ. Καλλιάνου 

Γιάννης Καλλιάνος: Αρνητής διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ pic.twitter.com/vH8Az4wYzr

— netakias.com 🌶ΜΕ ΟΠΛΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ (@netakias) November 26, 2021

 

 
https://e-wall.net/?p=58152
Ανοικτό Διαδικτυακό Μάθημα: "Γνωστοί και άγνωστοι Πρωτοπόροι στην ιστορία των υπολογιστών"
Ανοικτό Διαδικτυακό Μάθημα: "Γνωστοί και άγνωστοι Πρωτοπόροι στην ιστορία των υπολογιστών"

Η Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας διοργανώνει ένα ανοικτό διαδικτυακό μάθημα με τίτλο "Γνωστοί και άγνωστοι Πρωτοπόροι στην ιστορία των υπολογιστών", το οποίο θα λάβει χώρα την Κυριακή 28 Απριλίου στις 7 μ.μ.

Περιγραφή:

Το μάθημα θα εστιάσει στις ζωές και τις συνεισφορές ατόμων που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της πληροφορικής και των υπολογιστών. Θα γνωρίσουμε τόσο διάσημους πρωτοπόρους, όσο και άγνωστους ήρωες που άφησαν το στίγμα τους στον τομέα αυτό.

Γιατί να παρακολουθήσετε:

Μάθετε για την ιστορία της πληροφορικής και των υπολογιστών.

Γνωρίστε τους ανθρώπους που έκαναν δυνατή την τεχνολογία που χρησιμοποιούμε σήμερα.

Εμπνευστείτε από την φαντασία και τη δημιουργικότητα των πρωτοπόρων.

Εγγραφή:

Το μάθημα είναι δωρεάν και ανοιχτό σε όλους. Μπορείτε να εγγραφείτε ηλεκτρονικά στον ακόλουθο σύνδεσμο:

Δωρεάν εγγραφή εδώ: https://us06web.zoom.us/meeting/register/tZIuceGprz0pEtBQ7H870o8M82Ws5jdpSniG#/registration

Μαγνητοσκοπημένα Σεμινάρια για Διαδραστικούς Πίνακες LG & Samsung: Μάθετε πώς να τους αξιοποιήσετε στην τάξη (VIDEO)!

Ψάχνετε για εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης; Το Toolify.ai σας έχει καλυμμένους!

Οι καλύτερες εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης για την τάξη – Εξοικονομήστε χρόνο και αυξήστε τη συμμετοχή των μαθητών
https://e-wall.net/?p=58148
Έναρξη υποβολής φορολογικών δηλώσεων 2023: Αυτόματη υποβολή για μισθωτούς και συνταξιούχους / Προθεσμία υποβολής έως 26 Ιουλίου 2024
Έναρξη υποβολής φορολογικών δηλώσεων 2023: Αυτόματη υποβολή για μισθωτούς και συνταξιούχους, επέκταση προσυμπλήρωσης, ταχύτερες επιστροφές και συμψηφισμοί.

ΑΑΔΕ: Προθεσμία υποβολής φορολογικής δήλωσης έως 26 Ιουλίου 2024.

Η ΑΑΔΕ ανακοίνωσε την έναρξη της περιόδου υποβολής φορολογικών δηλώσεων για το έτος 2023, η οποία θα διαρκέσει έως τις 26 Ιουλίου 2024. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των φορολογουμένων, έχουν υλοποιηθεί νέες λειτουργικότητες όπως η αυτόματη υποβολή φορολογικών δηλώσεων για πάνω από 1,3 εκατομμύρια μισθωτούς και συνταξιούχους. Επίσης, προσυμπληρώνονται δεδομένα εισοδημάτων από βραχυχρόνιες μισθώσεις και δαπάνες με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής. Παρέχονται ψηφιακά αρχεία για τη διευκόλυνση των φορολογουμένων, ενώ γίνεται υποχρεωτική η καταχώριση IBAN για όλους τους φορολογικούς κατοίκους Ελλάδας και αλλοδαπής. Τέλος, επιταχύνονται οι επιστροφές φόρου και οι συμψηφισμοί, με στόχο την άμεση διεκπεραίωση των σχετικών διαδικασιών.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Επιπλέον, υπάρχουν διάφορες αλλαγές για την καλύτερη εξυπηρέτηση των φορολογουμένων, όπως:

Επέκταση προσυμπλήρωσης: Περισσότερα δεδομένα εμφανίζονται πλέον προσυμπληρωμένα στις δηλώσεις, όπως εισοδήματα από βραχυχρόνιες μισθώσεις και δαπάνες με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής.

Νέα ψηφιακά αρχεία: Προσφέρονται δύο νέα ψηφιακά αρχεία για τη διευκόλυνση των φορολογουμένων: Σύνοψη της Πράξης Προσδιορισμού Φόρου και Σύνοψη του Ε1.

Ενημερώσεις φορολογουμένων: Οι φορολογούμενοι θα ενημερώνονται εβδομαδιαία για τυχόν αλλαγές στα στοιχεία τους που επηρεάζουν τη φορολογική τους υποχρέωση.

Υποχρεωτική δήλωση IBAN: Για κατοίκους Ελλάδας, η καταχώριση IBAN στην ψηφιακή πύλη myAADE είναι πλέον υποχρεωτική για την επιστροφή φόρων.

Επιτάχυνση επιστροφών και συμψηφισμών φόρου: Οι επιστροφές φόρου εισοδήματος θα αποστέλλονται ταχύτερα, ενώ οι οφειλές από φόρο εισοδήματος θα συμψηφίζονται με δικαιώματα επιστροφής έως 31/7/2024 για λήψη έκπτωσης 3%.

Απόφαση ΑΑΔΕ Αριθμ. Α.1061/2024 - ΦΕΚ 2436/Β/24-4-2024

https://e-wall.net/58158/afximeno-epidoma-gennisis-362-ekatommyria-evro-anadromika-gia-58-912-miteres-tin-triti-30-apriliou-i-katavoli/
https://e-wall.net/?p=58162
Εκπαίδευση Νοσηλευτών στη Νοσηλευτική Πληροφορική και στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ)
Εκπαίδευση Νοσηλευτών στη Νοσηλευτική Πληροφορική και στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ)” του Κέντρου Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του Ε.Κ.Π.Α..

Ανακοινώνεται η έναρξη αιτήσεων εγγραφής του Εκπαιδευτικού Προγράμματος Επιμόρφωσης ''Εκπαίδευση Νοσηλευτών στη Νοσηλευτική Πληροφορική και στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ)"' του Κέντρου Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του Ε.Κ.Π.Α..

Διάρκεια αιτήσεων ως 30/4/2024

Σκοπός του προγράμματος είναι η εκπαίδευση νοσηλευτών στη Νοσηλευτική Πληροφορική και στις ΤΠΕ. Το προτεινόμενο πρόγραμμα εκπαίδευσης επιδιώκει την απόκτηση και επικαιροποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων από τους συμμετέχοντες επαγγελματίες νοσηλευτές στα αντικείμενα των νέων Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) και της Νοσηλευτικής Πληροφορικής.

Πιο συγκεκριμένα, μέσα από τις ενότητες του προγράμματος, οι επιμορφούμενοι Νοσηλευτές θα έρθουν σε επαφή με βασικές έννοιες της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών, θα εξοικειωθούν με τη χρήση βασικών λογισμικών εφαρμογών και θα εξετάσουν σύγχρονες προσεγγίσεις, τεχνολογίες και εφαρμογές που υποστηρίζουν την πρόσβαση, τη διαχείριση, την ανάλυση και την επικοινωνία κλινικών – νοσηλευτικών πληροφοριών και πληροφοριών υγείας.

Για την αίτηση συμμετοχής κάντε κλικ εδώ.

 

Ψάχνετε για εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης; Το Toolify.ai σας έχει καλυμμένους!

AI | Αξιοποίηση Τεχνολογιών Αιχμής στην Εκπαιδευτική Πράξη: Παρουσίαση για Εκπαιδευτικούς
https://e-wall.net/?p=58174
Ευρωπαϊκή Κάρτα Αναπηρίας: Έγκριση, Εμπόδια και Επόμενα Βήματα

Το Ευρωκοινοβούλιο ενέκρινε την Ευρωπαϊκή Κάρτα Αναπηρίας (ΕΚΑ) και την Ευρωπαϊκή Κάρτα Στάθμευσης (ΕΚΣ) μετά από 15 χρόνια διαπραγματεύσεων.

Εγκρίθηκε από το Ευρωκοινοβούλιο η Ευρωπαϊκή Κάρτα Αναπηρίας, εμπόδια και παραλείψεις

ΕΣΑΜΕΑ / Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε το περιεχόμενο της προσωρινής συμφωνίας σχετικά με την ευρωπαϊκή κάρτα αναπηρίας και την ευρωπαϊκή κάρτα στάθμευσης, η οποία είχε επιτευχθεί τον Φεβρουάριο, την Τετάρτη 24 Απριλίου. Η συμφωνία εγκρίθηκε με 613 ψήφους υπέρ, 7 κατά και 11 αποχές. Εγκρίθηκε επίσης η έκθεση σχετικά με την επέκταση της χρήσης της κάρτας από τους υπηκόους τρίτων χωρών.

Το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία (EDF) χαιρετίζει αυτή τη στιγμή, ωστόσο εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι τα γραφειοκρατικά εμπόδια θα καθυστερήσουν τη δημοσίευση του κειμένου (και, ως εκ τούτου, την έναρξη της αντίστροφης μέτρησης για την εφαρμογή) μέχρι μετά τις ευρωπαϊκές εκλογές.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ και του EDF Ιωάννης Βαρδακαστάνης, τονίζει στο Euronews ότι οι κάρτες είναι μεν μια κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά επιμένει ότι δεν αντιμετωπίζουν τα ζητήματα που έχουν τα άτομα με αναπηρία όταν μετακινούνται σε άλλη χώρα της Ε.Ε. για περισσότερο από τρεις μήνες: «Οι κάρτες είναι το πρώτο βήμα. Απομακρύνουν κάποια από τα εμπόδια στα ταξίδια, τα κάνουν πιο εύκολα, αλλά δεν μας επιτρέπουν να απολαμβάνουμε το δικαίωμα της μετακίνησης, των σπουδών ή της εργασίας. Η αξιολόγηση της αναπηρίας πρέπει να επαναλαμβάνεται στο εκάστοτε κράτος. Η αναπηρία μας δεν ταξιδεύει μαζί μας, όπως διεκδικούμε να γίνεται μέσω της κάρτας», εξηγεί ο κ. Βαρδακαστάνης.

Συζήτηση στο Κοινοβούλιο -Χαιρετίζουμε τη γενικευμένη υποστήριξη αυτής της συμφωνίας.

Η επικεφαλής της διαπραγμάτευσης ευρωβουλευτής Lucia Ďuriš Nicholsonová δήλωσε: «Τα άτομα με αναπηρία αγωνίζονται για αυτή τη συμφωνία εδώ και 15 χρόνια» και «ήταν στο επίκεντρο των ανησυχιών μας». Περιέγραψε την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην οδηγία από τους διαπραγματευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, συμπεριλαμβανομένης της επέκτασης σε άτομα που συμμετέχουν σε προγράμματα κινητικότητας της ΕΕ, της δωρεάν έκδοσης καρτών και της δέσμευσης για περαιτέρω ανάλυση των ζητημάτων της ελεύθερης κυκλοφορίας σε 5 χρόνια.

Ενώ η πολιτική διαδικασία έχει πλέον ολοκληρωθεί, υπάρχουν ορισμένες καθυστερήσεις όσον αφορά τη νομική επεξεργασία του κειμένου και τη νομική μετάφρασή του στις 27 γλώσσες της ΕΕ. Αυτό σημαίνει ότι το επίσημο κείμενο δεν θα μπορέσει να εγκριθεί πριν από τις ευρωπαϊκές εκλογές. Στο EDF τονίστηκε ότι αυτό οφείλεται μόνο στον ασυνήθιστο αριθμό νομικών κειμένων που εγκρίθηκαν τους τελευταίους μήνες. Προσωπικά δεδομένα – Οδηγός για τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) για σχολεία και εκπαιδευτικούς

Το ευρωπαϊκό αναπηρικό κίνημα καλεί τα κράτη μέλη της ΕΕ να λάβουν υπόψη αυτή την καθυστέρηση κατά την εφαρμογή της κάρτας, και να επισπεύσουν την εφαρμογή της με τη δημοσίευση της Οδηγίας.
https://e-wall.net/?p=58133
Ιδιωτικά Νηπιαγωγεία Αρνούνται να Εφαρμόσουν το Νέο Μισθολόγιο / Οδηγίες για Εκπαιδευτικούς
Ιδιωτικά Νηπιαγωγεία Αρνούνται να Εφαρμόσουν το Νέο Μισθολόγιο / Οδηγίες για Εκπαιδευτικούς

Εκπαιδευτικοί σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία σε όλη την Ελλάδα αντιμετωπίζουν την άρνηση των εργοδοτών τους να εφαρμόσουν το νέο μισθολόγιο που τέθηκε σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2024. Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) έχει λάβει πολυάριθμες καταγγελίες για νηπιαγωγεία που παραβιάζουν το νόμο, αρνούμενοι στους εκπαιδευτικούς τις μισθολογικές αυξήσεις και τα επιδόματα που δικαιούνται.

Η ΟΙΕΛΕ είχε προειδοποιήσει για το πρόβλημα ήδη από τον Ιανουάριο, μετά από πρώτες καταγγελίες μελών της. Έκτοτε, η Ομοσπονδία έχει ζητήσει από το Υπουργείο Παιδείας να λάβει μέτρα για την τήρηση της νομοθεσίας, ωστόσο, έως τώρα, η ανταπόκριση θεωρείται ανεπαρκής.

Κατόπιν των συνεχιζόμενων παραβιάσεων, η ΟΙΕΛΕ προχωρά σε δυναμικές αντιδράσεις. Η Ομοσπονδία καλεί τους εκπαιδευτικούς να καταγγέλλουν τα νηπιαγωγεία που δεν εφαρμόζουν το νέο μισθολόγιο, παρέχοντας στοιχεία στην ΟΙΕΛΕ. Παράλληλα, η ΟΙΕΛΕ θα προχωρήσει σε καταγγελίες σε Επιθεωρήσεις Εργασίας και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για τα συγκεκριμένα νηπιαγωγεία.

Φτάνει πια με την ασυδοσία! Ιδιωτικά νηπιαγωγεία αρνούνται να εφαρμόσουν το νέο μισθολόγιο!

Είχαμε προειδοποιήσει με ανακοίνωσή μας στα μέσα Ιανουαρίου, μετά από καταγγελίες συναδέλφων, ότι κάποια ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, κατά κύριο λόγο νηπιαγωγεία, δεν πρόκειται να εφαρμόσουν το νέο μισθολόγιο. Είχαμε ενημερώσει τόσο την Διεύθυνση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης όσο και τον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΑΙΘΑ για το ζήτημα και είχαμε ζητήσει να εκδοθεί εγκύκλιος προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, ώστε να ελεγχθούν οι μισθοδοτικές καταστάσεις. Δυστυχώς, φαίνεται ότι οι Διευθύνσεις δεν ελέγχουν τις καταστάσεις, καθώς τις τελευταίες ημέρες έχουμε λάβει καταγγελίες ότι κάποια νηπιαφγωγεία αρνούνται να ενσωματώσουν στους μισθούς των εκπαιδευτικών τις (πενιχρές, είναι αλήθεια) αυξήσεις του νέου μισθολογίου.

Η ΟΙΕΛΕ θα εκδώσει καταγγελίες σε Επιθεωρήσεις Εργασίας και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για τα συγκεκριμένα νηπιαγωγεία που ανενόχλητα μέχρι στιγμής παραβιάζουν τη νομοθεσία. Υπενθυμίζουμε για μια ακόμη φορά τις οδηγίες που τον Ιανουάριο είχαμε δώσει στους συναδέλφους για να αντιμετωπιστούν αυτά τα φαινόμενα:

Τι κάνουμε στην περίπτωση που δεν εφαρμλοζεται το νέο μισθολόγιο στο σχολείο που υπηρετούμε;

- Ενημερώνουμε, ακόμη και ανώνυμα, την ΟΙΕΛΕ και αναφέρουμε το όνομα του σχολείου

- Αναφέρουμε το ονοματεπώνυμο του λογιστή

- Προσκομίζουμε στον δήθεν «ανίδεο» λογιστή του σχολείου την ΑΠ οικ. 2/97758/ΔΕΠ/19-10-2023 εγκύκλιο του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών που προβλέπει την αναπροσαρμογή των βασικών μισθών, τον επανακαθορισμό της οικογενειακής παροχής και την αύξηση του επιδόματος θέσης ευθύνης (η εγκύκλιος εδώ)

- Ακόμη κι αν δεν μας έχουν ενημερώσει για τίποτε, ελέγχουμε το μισθό μας του Ιανουαρίου. Σε περίπτωση που διαπιστώσουμε ότι δεν έχει υπάρξει η προβλεπόμενη αύξηση σε μισθό/οικογενειακή παροχή/επίδομα θέσης, ενημερώνουμε άμεσα την Ομοσπονδία για το σχολείο και τον λογιστή.

Οι καταγγελίες μπορούν να υποβληθούν:

- Στο mail της ΟΙΕΛΕ (oieleomospondia@gmail.com)

- Τηλεφωνικά στα νούμερα: 2105230819 και 2105238148

- Με μήνυμα στην σελίδα της ΟΙΕΛΕ στο Facebook

Μαγνητοσκοπημένα Σεμινάρια για Διαδραστικούς Πίνακες LG & Samsung: Μάθετε πώς να τους αξιοποιήσετε στην τάξη (VIDEO)!

 
https://e-wall.net/?p=58129

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΕΡΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ
ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΕΡΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ.

Η Αγωνιστική Ανεξάρτητη Παρέμβαση Έβρου εκδίδει ενημερωτικό σημείωμα σχετικά με τις υπηρεσιακές μεταβολές για το τρέχον σχολικό έτος. Στόχος μας είναι η διασφάλιση της διαφάνειας, της δικαιοσύνης και της απλοποίησης των διαδικασιών, με γνώμονα την τήρηση των δικαιωμάτων σας.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ

Συναδέλφισσες/συνάδελφοι,

Οι υπηρεσιακές μεταβολές αποτελούν πολύ σημαντικές διαδικασίες στην ετήσια εκπαιδευτική πραγματικότητα. Τα εκπαιδευτικά σωματεία διεκδικούμε δικαιοσύνη, διαφάνεια και απλοποίηση των υπηρεσιακών μεταβολών. Kάθε είδους υπηρεσιακή μεταβολή μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών, ζητούμε να αποφασίζεται στις συνεδριάσεις των αντιστοίχων υπηρεσιακών Συμβουλίων, με συγκεκριμένα κριτήρια και μοριοδότηση.

Υπενθυμίζουμε ότι από 01 – 01 - 21 έως 31 - 12 - 22, τα αναφερόμενα ως «υπηρεσιακά συμβούλια» (ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΔΕ, ΚΥΣΔΕ) ήταν δοτά διότι λειτουργούσαν χωρίς τη συμμετοχή αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών, λόγω των γνωστών αντιδημοκρατικών «ρυθμίσεων Κεραμέως», κατάσταση που επέτεινε την αδιαφάνεια, κάλυψε αδικίες και υπονόμευσε τα νόμιμα δικαιώματά μας. Μισθολόγιο μόνιμων εκπαιδευτικών από 1-1-24

Το παρόν σημείωμα επιχειρεί να απαντήσει σε κάποιες από τις βασικές απορίες που μπορεί να έχει ένας εκπαιδευτικός αναφορικά με τις υπηρεσιακές μεταβολές και τα δικαιώματά του.

Α. ΣΕΙΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ

Οι υπηρεσιακές μεταβολές κάθε έτους εκκινούν με τη διαδικασία υποβολής των αιτήσεων μεταθέσεων από τους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς και ολοκληρώνονται με τις τοποθετήσεις των αναπληρωτών, ακολουθώντας την παρακάτω σειρά:

- Υποβολή αιτήσεων μετάθεσης(καθώς και αιτήσεων οριστικής τοποθέτησης και βελτίωσης). Η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί.

- Ανακοίνωση των πινάκων από τις αρμόδιες Δ.Δ.Ε. με τα στοιχεία(ονοματεπώνυμο, κλάδο, ειδικότητα και μονάδες μετάθεσης κατά κριτήριο και στο σύνολό τους) των αιτουμένων μετάθεσης εκπαιδευτικών (έχουν οριστικοποιηθεί στις 15-01-2024)

- Υποβολή ενστάσεωνκαι διόρθωση των ηλεκτρονικών αιτήσεων στην περίπτωση δικαίωσης από τα αρμόδια ΠΥΣΔΕ (έχουν γίνει από 21-11-2023 μέχρι και 24-11-2023 ).

- Προσδιορισμός οργανικών κενών και πλεονασμάτωνκατά περιοχή μετάθεσης και νομό (πίνακες Α,Β,Γ). Η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί και με βάση αυτήν υλοποιήθηκαν οι μεταθέσεις και προσδιορίστηκαν τα κενά για διορισμό.

- Ανακοίνωση μεταθέσεωνεκπαιδευτικών.

- Ανακοίνωση αμοιβαίων μεταθέσεωνεκπαιδευτικών.

- Τοποθετήσεις στα προσδιορισμένα οργανικά κενάμε την εξής σειρά:

Οργανικά υπεράριθμοι (εκπαιδευτικοί που για οποιοδήποτε λόγο δε συμπληρώνουν 12 ώρες με μαθήματα α΄ ανάθεσης).

Εκπαιδευτικοί που έχουν μετατεθεί από άλλη περιοχή, αιτούμενοι βελτίωση (αλλαγή) οργανικής, εκπαιδευτικοί που δεν έχουν οριστική τοποθέτηση («διάθεση του ΠΥΣΔΕ»), νεοδιόριστοι μετά τον πρώτο χρόνο, συγκρινόμενοι όλοι μεταξύ τους, με βάση τα μόρια μετάθεσης. Στη φάση αυτή προηγούνται οι βελτιώσεις - τοποθετήσεις εκπαιδευτικών ειδικών κατηγοριών.

- Αποσπάσεις σε φορείς, χορήγηση μακροχρόνιων αδειών.

- Προσδιορισμός λειτουργικών κενών και πλεονασμάτων.

- Αποσπάσεις εκπαιδευτικώναπό ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ.

- Τοποθετήσεις σε λειτουργικά κενάμε την εξής σειρά:

Λειτουργικά υπεράριθμοι (οι οποίοι μπορεί να είναι εκπαιδευτικοί που χαρακτηρίστηκαν ως οργανικά υπεράριθμοι, δεν επέλεξαν να αλλάξουν την οργανική τους θέση με τη λεγόμενη «ρύθμιση υπεραριθμίας» και συνεχίζεται η κατάσταση υπεραριθμίας τους  ή εκπαιδευτικοί που για οποιοδήποτε λόγο δε συμπληρώνουν στην παρούσα φάση το υποχρεωτικό τους ωράριο με Α και Β ανάθεση ή και 2η ειδικότητα (εάν έχουν) στη σχολική τους μονάδα και πρέπει να μετακινηθούν σε άλλη σχ. μονάδα για τη συμπλήρωσή του).

Εκπαιδευτικοί που δεν έχουν οργανική θέση (συνεχίζουν να βρίσκονται στη «διάθεση του ΠΥΣΔΕ»).

Τοποθετήσεις νεοδιόριστων σε λειτουργικά κενά.

Εκπαιδευτικοί που πήραν απόσπαση από άλλο ΠΥΣΔΕ και εκπαιδευτικοί που έχουν αιτηθεί απόσπαση εντός ΠΥΣΔΕ, συγκρινόμενοι μεταξύ τους.

( Η σειρά μεταξύ νεοδιορίστων και αποσπασμένων μπορεί να αλλάζει κατά περιοχές, αφού εξαρτάται από την ημερομηνία του ΦΕΚ διορισμού κι από το χρονοδιάγραμμα τοποθετήσεων σε λειτουργικά κενά της κάθε περιοχής. Σχετική η εγκύκλιος στο

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΒΡΟΥ: ΥΠΑΙΘ. Νεοδιόριστοι-μεταταγμένοι: Οδηγίες ΥΠΑΙΘ για την προσωρινή τοποθέτηση! (agonsysp.blogspot.com ).

- Προσλήψεις αναπληρωτώνστα εναπομείναντα λειτουργικά κενά.

Β. ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ – ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ – ΣΧΕΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΤΗΣ ΦΑΣΗΣ Α 7

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, οι προβλεπόμενες διαδικασίες θα πρέπει να εξελιχθούν ως εξής:

A/A

HΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ - ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ

1.

Ανακοίνωση από την Δ.Δ.Ε. στον ιστότοπό της, ενδεικτικού πίνακα οργανικών κενών – πλεονασμάτων (σε ώρες ανά περιοχή μετάθεσης, ανά κλάδο και ανά σχ. μονάδα), προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να ενημερωθούν για την υφιστάμενη κατάσταση και να διατυπώσουν τις παρατηρήσεις τους, για λάθη ή παραλείψεις.

2.

α. Συνεδρίαση ΠΥΣΔΕ, με θέμα: «Σύνταξη πινάκων κενών οργανικών θέσεων - διαπίστωση τυχουσών υπεραριθμιών, (ανά περιοχή μετάθεσης, ανά κλάδο και ανά σχ. μονάδα), για : Α. Ειδική Αγωγή, Β. Γενική Παιδεία». (Άρθρο 15 του Π.Δ. 50/1996 (ΦΕΚ 45/Α/08.03.1996, όπως αυτό τροποποιήθηκε με το άρθρο 12 του Π.Δ. 100/1997 (ΦΕΚ 94/Α/22.05.1997).

β. Αποστολή πινάκων με τα παραπάνω στοιχεία στις σχ. μονάδες και ανάρτηση προς ενημέρωση στην ιστοσελίδα της Δ.Δ.Ε.

3.

α. Υποβολή αιτήσεων «θεραπείας» επί των ανακοινωθέντων πινάκων για τυχόντα λάθη ή παραλείψεις.

β. Υποβολή ΑΙΤΗΣΗΣ – ΔΗΛΩΣΗΣ, των ενδιαφερομένων εκπαιδευτικών για να κριθούν ως υπεράριθμοι, οι οποίοι ανήκουν οργανικά στις σχ. μονάδες όπου διαπιστώθηκαν υπεραριθμίες στον αντίστοιχο κλάδο και ειδικότητα.

4.

I. Συνεδρίαση ΠΥΣΔΕ, με θέματα:

α. Εξέταση υποβληθεισών αιτήσεων «θεραπείας» επί των ανακοινωθέντων πινάκων.

β. Χαρακτηρισμός ονομαστικά των υπεράριθμων εκπαιδευτικών ανά κλάδο και ανά σχ. μονάδα.

II. Αποστολή του παραπάνω πίνακα Iβ στις σχ. μονάδες και ανάρτηση προς ενημέρωση στην ιστοσελίδα της Δ.Δ.Ε.

5.

Υποβολή αιτήσεων «θεραπείας» επί του ανακοινωθέντος πίνακα 4.Iβ

6.

Υποβολή ΑΙΤΗΣΗΣ – ΔΗΛΩΣΗΣ, των ενδιαφερομένων εκπαιδευτικών, εκ του πίνακα 4.Iβ, δηλ. των ονομαστικώς χαρακτηρισμένων ως υπεράριθμων εκπαιδευτικών, για να ρυθμιστεί/αρθεί η υπεραριθμία τους.

7.

ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΙΝΑΚΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥΣ.

8.

I. Συνεδρίαση ΠΥΣΔΕ, με θέματα:

α. Εξέταση υποβληθεισών αιτήσεων «θεραπείας» επί του ανακοινωθέντος πίνακα 4.Iβ

β. Εξέταση υποβληθεισών ΑΙΤΗΣΕΩΝ – ΔΗΛΩΣΕΩΝ των ενδιαφερομένων εκπαιδευτικών εκ του πίνακα 4.Iβ. Ρύθμιση/άρση της υπεραριθμία τους – Πρόταση τοποθέτησης ονομαστικά υπεράριθμων εκπαιδευτικών σε κενές οργανικές θέσεις.

γ. Αναμόρφωση πινάκων κενών οργανικών θέσεων.

II. Αποστολή στις σχ. μονάδες και ανάρτηση προς ενημέρωση στην ιστοσελίδα της Δ.Δ.Ε., των παραπάνω πινάκων με τα στοιχεία των περιπτώσεων β, γ.

9.

Υποβολή αιτήσεων «θεραπείας» επί των ανακοινωθέντων πινάκων 8.Iβ,γ

10.

Υποβολή ΑΙΤΗΣΗΣ – ΔΗΛΩΣΗΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ των ενδιαφερομένων εκπαιδευτικών, όλων των κατηγοριών, με βάση τον αναμορφωμένο πίνακα οργανικών κενών 8.Iγ.

11.

ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΙΝΑΚΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥΣ.

12.

I. Συνεδρίαση ΠΥΣΔΕ, με θέματα:

α. Εξέταση υποβληθεισών αιτήσεων «θεραπείας» επί των ανακοινωθέντων πινάκων 8.Iβ,γ.

β. Εξέταση υποβληθεισών ΑΙΤΗΣΕΩΝ – ΔΗΛΩΣΕΩΝ των ενδιαφερομένων εκπαιδευτικών με βάση τον αναμορφωμένο πίνακα οργανικών κενών 8.Iγ. Πρόταση τοποθέτησής τους με βάση τις επιλογές τους και την προβλεπόμενη εκ της σχετικής νομοθεσίας προτεραιότητα.

γ. Σύνταξη πίνακα εναπομεινάντων κενών οργανικών θέσεων.

II. Αποστολή στις σχ. μονάδες και ανάρτηση προς ενημέρωση στην ιστοσελίδα της Δ.Δ.Ε., των παραπάνω πινάκων με τα στοιχεία των περιπτώσεων β, γ.

13.

Υποβολή αιτήσεων «θεραπείας» επί των ανακοινωθέντων πινάκων 12.Iβ,γ

14.

Υποβολή ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ – ΔΗΛΩΣΗΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ των εκπαιδευτικών, που με βάση τις προηγούμενες διαδικασίες δεν τοποθετήθηκαν σε κενές οργανικές θέσεις και για τις θέσεις που παραμένουν κενές, δηλ. τις θέσεις του πίνακα 12.Iγ.

15.

ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΙΝΑΚΩΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥΣ.

16.

I. Συνεδρίαση ΠΥΣΔΕ, με θέματα:

α. Εξέταση υποβληθεισών αιτήσεων «θεραπείας» επί των ανακοινωθέντων πινάκων 12.Iβ,γ

β. Εξέταση υποβληθεισών ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ – ΔΗΛΩΣΕΩΝ των ενδιαφερομένων εκπαιδευτικών με βάση τον πίνακα εναπομεινάντων οργανικών κενών 12.Iγ. Πρόταση τοποθέτησής τους με βάση τις επιλογές τους και την προβλεπόμενη προτεραιότητα.

γ. Υποχρεωτικές τοποθετήσεις στα εναπομείναντα οργανικά κενά (αυτά που απέμειναν μετά και την προηγούμενη διαδικασία 16β) των εκπαιδευτικών που βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ.

δ. Σύνταξη τελικού πίνακα κενών οργανικών θέσεων (ανά περιοχή μετάθεσης, ανά κλάδο και ανά σχ. μονάδα).

II. Αποστολή στις σχ. μονάδες και ανάρτηση προς ενημέρωση στην ιστοσελίδα της Δ.Δ.Ε., των παραπάνω πινάκων με τα στοιχεία των περιπτώσεων β,γ,δ.

17.

Υποβολή αιτήσεων «θεραπείας» από τους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς για διόρθωση συγκεκριμένων λαθών ή παραλείψεων, στις αποφάσεις του ΠΥΣΔΕ.

18.

I. Συνεδρίαση ΠΥΣΔΕ, με θέματα:

α. Εξέταση υποβληθεισών αιτήσεων «θεραπείας» του εδαφίου 17.

β. Οριστικοποίηση των αποφάσεων των υπηρεσιακών μεταβολών. Πρόταση τοποθέτησης μονίμων εκπαιδευτικών όλων των προηγουμένων κατηγοριών σε κενές οργανικές θέσεις.

γ. Έκδοση των οριστικών αποφάσεων τοποθέτησης από τον Δ/ντή Β/θμιας Εκπ/σης.

II. Αποστολή στις σχ. μονάδες και ανάρτηση προς ενημέρωση στην ιστοσελίδα της Δ.Δ.Ε., των παραπάνω αποφάσεων με τα στοιχεία τοποθέτησης σε οργανικά κενά.

Γ. ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ – ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ, ΣΧΕΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

- ΣΧΕΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

 

α. OI ΕΓΚΥΚΛΙΟI ΤΩΝ ΦΕΤΙΝΩΝ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ (23-24)

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΒΡΟΥ: Εγκύκλιοι Μεταθέσεων εκπαιδευτικών Α/βάθμιας, Β/βάθμιας εκπαίδευσης και ΕΕΠ-ΕΒΠ (agonsysp.blogspot.com)

 

β. ΔΔΕ ΕΒΡΟΥ. Δημοσίευση οριστικών πινάκων αιτούμενων μετάθεσης εκπαιδευτικών Δ.Ε. σχολικού έτους 2023-2024.

ΑΡΧΙΚΑ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΒΡΟΥ: ΔΔΕ ΕΒΡΟΥ: ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΙΤΟΥΝΤΩΝ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ 2023-2024 (agonsysp.blogspot.com)

ΤΕΛΙΚΑ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΒΡΟΥ: ΔΔΕ ΕΒΡΟΥ. Πίνακες Μοριοδότησης Για Βελτίωση Ή Οριστική Τοποθέτηση 2024 (agonsysp.blogspot.com)

 

γ. Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έτους 2024

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΒΡΟΥ: Μεταθέσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έτους 2024 (agonsysp.blogspot.com)

 

δ. Μεταθέσεις ΕΕΠ-ΕΒΠ 2024

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΒΡΟΥ: ΥΠΑΙΘΑ. Μεταθέσεις ΕΕΠ ΕΒΠ 2023-2024. (agonsysp.blogspot.com)

 

ε. ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ ΑΠΟΣΠΑΣΕΩΝ 24-25

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΒΡΟΥ: Εγκύκλιοι αποσπάσεων εκπαιδευτικών ΠΕ & ΔΕ 2024-25 (agonsysp.blogspot.com)

 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΒΡΟΥ: Εγκύκλιος Αποσπάσεων ΕΕΠ ΕΒΠ 2024-2025 (agonsysp.blogspot.com)

 

στ. ΟΜΑΔΕΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ Δ.Δ.Ε. ΕΒΡΟΥ

Η υφιστάμενη κατάσταση έχει αποφασιστεί στο ΠΥΣΔΕ της 08/02/2017

https://agonsysp.blogspot.com/2017/02/2-0802.html

( ΘΕΜΑ 1ο, Β. ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΟΜΑΔΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΟΜΟΡΩΝ ΟΜΑΔΩΝ )

 

ζ. ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΚΕΝΑ - ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΙΕΣ! ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ. ΟΙ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΣΤΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΒΡΟΥ: ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΚΕΝΑ - ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΙΕΣ! ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ, ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΣΤΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ! (agonsysp.blogspot.com)

- ΠΑΡΑΤΗΡHΣΕΙΣ – ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

α. Διαβάστε προσεκτικά την παραπάνω νομοθεσία (1). Παρουσιάζεται αναλυτικά και καλύπτει όλες τις περιπτώσεις.

β. Στον ανωτέρω πίνακα αναφέραμε αναλυτικά τις διαδικασίες, όπως προβλέπονται. Δεν ακολουθούν όμως όλες οι Δ.Δ.Ε το παραπάνω χρονοδιάγραμμα διαδικασιών. Σε μερικές Δ.Δ.Ε. για λόγους χρονικής συντόμευσης, οι διαδικασίες Νο 6 – 12, υλοποιούνται μαζί ( όπως π.χ. στον Έβρο, βλ. σχετικά στο https://agonsysp.blogspot.com/2020/04/2020-21-1105.html).

γ. Υποβολή αιτήσεων «θεραπείας».

Η παρ. 15 του άρθρου 15 του ΠΔ 50/96 αναφέρει:

«Τυχόν λάθη ή παραλείψεις στις αποφάσεις των συμβουλίων που αφορούν μεταθέσεις ή τοποθετήσεις εκπαιδευτικών επανεξετάζονται από τα ίδια συμβούλια, ύστερα από αίτηση των ενδιαφερομένων. Η αίτηση αυτή που αναφέρεται στη διόρθωση συγκεκριμένων λαθών ή παραλείψεων δεν αποτελεί ένσταση και υποβάλλεται μέσα σε πέντε (5) ημέρες από την ανακοίνωση της σχετικής απόφασης. Τα περιφερειακά υπηρεσιακά συμβούλια εξετάζουν τις αιτήσεις αυτές μέση στις επόμενες πέντε (5) ημέρες και οριστικοποιούν τις αποφάσεις τους.»

δ. ΡΥΘΜΙΣΗ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΙΩΝ - Εδάφια Β3β, 4.Iβ, 6, 8β του παραπάνω πίνακα προβλεπομένων διαδικασιών

- Οι υπεραριθμίες αφορούν εκπαιδευτικούςπου έχουν οργανική θέση σε σχολική μονάδα

- Οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί πρέπει ναγνωρίζουν οπωσδήποτε τις ομάδες των σχολείων και τις αντίστοιχες όμορες ομάδες σχολείων της ίδιας περιοχής μετάθεσης, όπως βέβαια και την περιοχή μετάθεσής τους.

- Όπως αναφέρεται στηνπαρ. 3 του άρθρου 14 του Π.Δ. 50/96 οι εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν εάν επιθυμούν να κριθούν ως υπεράριθμοι ή όχι.

α) Καλούνται όλοι οι εκπαιδευτικοί του ίδιου κλάδου ή ειδικότητας που ανήκουν οργανικά στο σχολείο όπου διαπιστώθηκε η υπεραριθμία να δηλώσουν, εντός τριών (3) εργάσιμων ημερών, αν επιθυμούν ή όχι να κριθούν υπεράριθμοι.

- Όσοιπαραλείπουν να υποβάλλουν τη σχετική αρνητική ή θετική ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΙΑΣ, (συνήθως, ανάλογα με την πρακτική της κάθε Δ.Δ.Ε.) τεκμαίρεται ότι ΔΕΝ επιθυμούν να κριθούν ως υπεράριθμοι. Επομένως γίνεται φανερό ότι σε μια σχ. μονάδα όπου διαπιστώνεται μία υπεραριθμία σε έναν κλάδο και οι οργανικά τοποθετημένοι π.χ. είναι 6, δεν είναι υποχρεωτικό να υποβάλλουν όλοι ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΙΑΣ (είναι δυνατόν και κανένας να μην υποβάλει). Η νομοθεσία αναφέρει αναλυτικά:

Άρθρο 14 του Π.Δ. 50/96

- Αν κατά τη σύνταξη των παραπάνω πινάκων, διαπιστωθεί υπεραριθμία εκπαιδευτικών σε σχολικές μονάδες, αυτή ρυθμίζεται με την παρακάτω διαδικασία:

α) …

β) Στη συνέχεια τα περιφερειακά υπηρεσιακά συμβούλια, σε συνεδρίασή τους χαρακτηρίζουν ονομαστικά τους υπεράριθμους εκπαιδευτικούς, κατά σχολική μονάδα, λαμβάνοντας υπόψη τα εξής:

ι) Από όσους εκπαιδευτικούς επιθυμούν να κριθούν ως υπεράριθμοι, χαρακτηρίζονται υπεράριθμοι αυτοί που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο αριθμό μονάδων μετάθεσης, σύμφωνα με το άρθρο 16 αυτού του Π.Δ.

ιι) Από όσους εκπαιδευτικούς δεν επιθυμούν να κριθούν ως υπεράριθμοι, χαρακτηρίζονται ως υπεράριθμοι εκείνοι που τοποθετήθηκαν οργανικά τελευταίοι στη σχολική μονάδα. Οι εκπαιδευτικοί που μετατέθηκαν ή τοποθετήθηκαν στη σχολική μονάδα το ίδιο σχολικό έτος, εκτός των εκπαιδευτικών που τοποθετήθηκαν ως υπεράριθμοι, θεωρείται ότι τοποθετήθηκαν ταυτόχρονα. Σε περίπτωση ταυτόχρονης τοποθέτησης υπεράριθμοι χαρακτηρίζονται οι εκπαιδευτικοί που συγκεντρώνουν το μικρότερο αριθμό μονάδων μετάθεσης, σύμφωνα με το άρθρο 16 αυτού του Π.Δ.

- Όσοι ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΟΥΝ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ ΩΣ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΙ, έχουν τις εξής επιλογές:

1)                  Να μην προβούν σε κάποια ενέργεια, δηλ. να μην υποβάλλουν ΑΙΤΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ προτίμησης για άλλες σχ. μονάδες, ώστε να αρθεί η υπεραριθμία τους.

Η οργανική τους θέση δε χάνεται όσο υφίσταται η συγκεκριμένη σχολική μονάδα και για όσο χρονικό διάστημα επιθυμούν οι ίδιοι. Δεν προβλέπεται βάση του υφισταμένου νομικού πλαισίου αναγκαστική άρση υπεραριθμίας, αλλά μόνο μετά τη σύμφωνη γνώμη του ενδιαφερομένου. Συνεπώς τεκμαίρεται ότι επιθυμούν να παραμείνουν στο σχολείο τους ως «οργανικώς υπεράριθμοι». Οπότε το Σεπτέμβριο, εάν διαπιστωθεί και πάλι η υπεραριθμία τους, η υπηρεσιακή τους κατάσταση ρυθμίζεται με τις διαδικασίες της «λειτουργικής υπεραριθμίας» (Α11).

2)                  Να κάνουν δήλωση άρσης υπεραριθμίας, εάν θέλουν να φύγουν από τη συγκεκριμένη σχολική μονάδα που υπηρετούν οργανικά και τους ενδιαφέρουν οι κενές οργανικές θέσεις που υπάρχουν στην ίδια ομάδα σχολείων με το δικό τους ή στις όμορες ομάδες. Τότε: οι υπεράριθμοι τοποθετούνται κατά απόλυτη προτεραιότητα (πριν από τις τοποθετήσεις των μετατιθεμένων, αιτουμένων βελτίωση, ευρισκομένων στη ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΥΣΔΕ) συγκρινόμενοι μόνο μεταξύ τους με βάση το σύνολο των μονάδων μετάθεσης και τις δηλώσεις προτίμησης τους

Αναλυτικοί Οδηγοί βήμα βήμα: Aποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ & σε ΚΕΔΑΣΥ – ΣΜΕΑΕ

- σε κενές οργανικές θέσεις σχολείων της ίδιας ομάδας και

- όπου αυτό δεν είναι δυνατό, τότε μόνο σε κενές θέσεις όμορης ομάδας σχολείων της ίδιας περιοχής μετάθεσης.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν υπάρχει κενό στην ίδια ομάδα σχολείων, δεν μπορoύν να τοποθετηθούν σε σχολείο της όμορης ομάδας.

3). Όποιος εκπαιδευτικός δεν επιθυμεί να τοποθετηθεί σύμφωνα με την παραπάνω διαδικασία (ίδια ομάδα – όμορη, με προτεραιότητα), τότε δύναται να υποβάλλει ΑΙΤΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ για τοποθέτηση - βελτίωση θέσης (αν δεν έκανε τον Νοέμβριο) και συνεξετάζεται ενιαία με τις υπόλοιπες κατηγορίες εκπαιδευτικών (μετατιθέμενοι, αιτούμενοι βελτίωση θέσης, ευρισκόμενοι στη ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΥΣΔΕ) στη βάση των αριθμών μονάδων μετάθεσης (εδώ δεν απαιτείται να έχει υπηρετήσει την οργανική του θέση).

Σχετική νομοθεσία: Άρθρο 14 παρ. 4 του Π.Δ. 50/96, άρθρο 14 παρ. 6 περ. (β) του Π.Δ. 50/96 όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 12 παρ. 1 του Π.Δ. 100/97, Άρθρο 14 παρ. 6 περ. (γ) του Π.Δ. 50/96

Ιδιαίτερη διευκρίνιση: Άρθρο 14 παρ. 8 του Π.Δ. 50/96

« Ο χρόνος υπηρεσίας στην προηγούμενή τους θέση των εκπαιδευτικών της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης που μετατίθενται, διατίθενται ή αποσπώνται λόγω υπεραριθμίας υπολογίζεται για τη συμπλήρωση της υπηρεσίας που απαιτείται από το άρθρο 8 αυτού του Π.Δ. Οι διατάξεις που προβλέπουν συνυπολογισμό του χρόνου απόσπασης στην οργανική θέση εφαρμόζονται ανάλογα και στην περίπτωση αυτή».

Συνεπώς ο εκπαιδευτικός που έχει κριθεί οργανικά υπεράριθμος από το αρμόδιο περιφερειακό συμβούλιο και έχει τοποθετηθεί με τις ανωτέρω διαδικασίες σε νέα οργανική θέση, αυτομάτως κάνει άρση υπεραριθμίας και ως εκ τούτου δεν χρειάζεται να υπηρετήσει εκ νέου την οργανική του θέση( 68024/Δ2/18-6-2012 Δ/νση Προσωπικού Τμήμα Γ΄/ΥΠΑΙΘ)

ΠΡΟΣΟΧΗ

Αν κάποιος υπεράριθμος εκπαιδευτικός τοποθετήθηκε με τη διαδικασία άρσης της υπεραριθμίας μετά από αίτηση του σε οργανικό κενό σχ. μονάδας, τότε μπορεί εάν επιθυμεί εκ νέου αμέσως μετά (εφ’ όσον έκανε αίτηση το Νοέμβριο για βελτίωση θέσης), να διεκδικήσει νέα τοποθέτηση - βελτίωση θέσης, συνεξεταζόμενος ενιαία με τις υπόλοιπες κατηγορίες εκπαιδευτικών (μετατιθέμενοι, αιτούμενοι βελτίωση θέσης, ευρισκόμενοι στη ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΥΣΔΕ).

- Υπεραριθμία τωνΠΕ 04.

«Για τη διαπίστωση υπεραριθμίας εκπαιδευτικών και τη ρύθμισή της σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις… οι εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ04 (Φυσικών, Χημικών, Φυσιογνωστών, Βιολόγων, Γεωλόγων) αντιμετωπίζονται ενιαία, ανεξαρτήτως της ειδικότητας στην οποία ανήκουν.»

(Παρ. 18 άρθρο 36 του ν.4186/2013)

και

Η υπ’ αριθμ. 111364/Ε2/ 03-07-2018 εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας με θέμα: Διευκρινίσεις για υπεραριθμίες εκπαιδευτικών ΠΕ04, αναφέρει μεταξύ άλλων: «… η λέξη «ρύθμιση» αναφέρεται σε όλη τη διαδικασία από τη διαπίστωση της υπεραριθμίας ως και την τοποθέτηση των υπεράριθμων εκπαιδευτικών.»

 

- Εξαιρέσεις.

Από την ανωτέρω διαδικασία της ρύθμισης της υπεραριθμίας, εξαιρούνται όσοι υπάγονται στις διατάξεις των περιπτώσεων α και γ της παρ.1 του άρθρου 13 του ΠΔ 50/96, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, δηλαδή όσοι ανήκουν σε «ειδική κατηγορία μετάθεσης». Ωστόσο, εάν επιθυμούν οι ίδιοι (οι ανήκοντες σε ειδική κατηγορία των περ.α και γ), μπορούν να υποβάλουν αίτηση να κριθούν υπεράριθμοι, αλλά στην περίπτωση αυτή κρίνονται και συγκρίνονται μαζί με όλους τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι έχουν κριθεί υπεράριθμοι, βάσει των συνολικών μορίων που συγκεντρώνουν και δεν μπορούν να επικαλεστούν την ένταξη τους σε ειδική κατηγορία ώστε να προηγηθούν των λοιπών υπεραρίθμων κατά την άρση υπεραριθμίας και την τοποθέτησή τους σε οργανικά κενά.
https://e-wall.net/?p=58093
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ 19. ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟΣ - ΣΚΙΤΣΟΓΡΑΦΟΣ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ 19. ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟΣ - ΣΚΙΤΣΟΓΡΑΦΟΣ

Η Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού στο πλαίσιο της βελτίωσης της ποιότητας της παρεχόμενης κατάρτισης και του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020» και ειδικότερα της Πράξης «Διαμόρφωση οδηγών κατάρτισης και εκπαιδευτικών εγχειριδίων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ)», με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5069281, το οποίο υλοποιείται από κοινοπραξία των κοινωνικών εταίρων, ενημερώνει ότι:

Το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ, στο πλαίσιο του ΠΕ2 του Υποέργου 3 της Πράξης «Διαμόρφωση οδηγών κατάρτισης και εκπαιδευτικών εγχειριδίων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ)»  με κωδικό ΟΠΣ 5069281 που υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση 2014-2020» με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – Ε.Κ.Τ.) και εθνικών πόρων, δημοσιεύει την ακόλουθη πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την αναζήτηση συγγραφέων δύο (2) μαθησιακών ενοτήτων του εκπαιδευτικού εγχειριδίου και της τράπεζας θεμάτων της ειδικότητας των Ι.Ε.Κ.:

19. ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟΣ - ΣΚΙΤΣΟΓΡΑΦΟΣ - αναζήτηση συγγραφέων για 2 μαθησιακές ενότητες (σχετικός υπερσύνδεσμος φορέα: 19. ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟΣ-ΣΚΙΤΣΟΓΡΑΦΟΣ)

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: 24/04/2024

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: Πέμπτη 9 Μαΐου 2024 και ώρα 15:00

ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΩΡΕΣ ΑΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΕΚ
https://e-wall.net/?p=58042
Να πληρωθούν άμεσα και πριν το Πάσχα οι αναπληρωτές/τριες εκπαιδευτικοί! 
Να πληρωθούν άμεσα και πριν το Πάσχα οι αναπληρωτές/τριες εκπαιδευτικοί!

Η μισθοδοσία των αναπληρωτών γίνεται μέχρι τις 9 κάθε μήνα.

Η ΑΝΑΚΟΊΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΕΠΕ ΚΈΡΚΥΡΑΣ

Μέχρι και σήμερα η καταβολή της μισθοδοσίας των συναδέλφων μας αναπληρωτών δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμα. Πρόκειται για τον μοναδική κατηγορία εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που δεν θα πληρωθούν πριν τις πασχαλινές εορτές! Πραγματικά η ταλαιπωρία για τους συναδέλφους που κάθε χρόνο χρειάζεται προσαρμόζουν της ζωή τους στα «νέα δεδομένα» δεν έχει τέλος.

Αυτό θα έχει σαν συνέπεια χιλιάδες αναπληρωτές/τριες, εκτός των άλλων προβλημάτων που τους δημιουργεί η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ, να περάσουν το Πάσχα χωρίς να έχουν χρήματα μιας και η μισθοδοσία θα καταβληθεί σε 2 εβδομάδες. Σε μια περίοδο όπου οι μισθοί βρίσκονται στα τάρταρα και η ακρίβεια σαρώνει όλες τις πτυχές της καθημερινότητας (στέγη, καύσιμα, τρόφιμα) οι αναπληρωτές-συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί κάθε χρόνο γυρίζουν τη χώρα για να υπηρετήσουν το Δημόσιο Σχολείο, με περιορισμένα όμως δικαιώματα. Με δύσκολες εργασιακές και απρόβλεπτες εργασιακές συνθήκες, καθώς κάθε σχολικό έτος δύνανται να προσληφθούν σε διαφορετική τοποθεσία, με συχνές μετακινήσεις σε νησιωτικές, ημιορεινές και ορεινές περιοχές, με δεδομένη την ανεργία τους θερινούς μήνες, δίνουν τη δική τους καθημερινή μάχη για να υπηρετήσουν το Δημόσιο Σχολείο και να αντεπεξέλθουν στον σπουδαίο και πολυσήμαντο ρόλο του εκπαιδευτικού.

Καλούμε το υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα έτσι ώστε να γίνει άμεσα η καταβολή της μισθοδοσίας των αναπληρωτών έτσι ώστε να μη μείνουν χωρίς χρήματα μέσα στις γιορτές.

Δεν θα είναι άλλωστε η πρώτη φορά που μισθοδοσία (συνταξιούχοι, άνεργοι κλπ.) καταβάλλεται λίγες ημέρες νωρίτερα έτσι ώστε να μπορούν να περάσουν με αξιοπρέπεια με τις οικογένειές τους, στο μέτρο του δυνατού, και οι συνάδελφοί μας.

Δεν αρκούμαστε απλά στην έγκαιρη καταβολή ενός μισθού που μόλις μπαίνει «κάνει φτερά» από τα τεράστια έξοδα!

Απαιτούμε εδώ και τώρα από την κυβέρνηση να λάβει μέτρα στήριξης της καθημερινής διαβίωσης των αναπληρωτών, ειδικά όσων εργάζονται μακριά από τον τόπο τους. Να εξασφαλιστεί δωρεάν μεταφορά και σίτιση. Να δοθεί άμεσα επιδότηση ενοικίου.

Παλεύουμε για εξίσωση δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών συναδέλφων.

Εδώ και τώρα μονιμοποίηση όλων αναπληρωτών!

ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ / ΕΒΠ – ΠΛΗΡΟΥΣ & ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ ΑΜΩ ΩΡΑΡΙΟΥ (ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ)!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
https://e-wall.net/?p=58105
ΙΕΠ για Έγκριση Πρακτικών Αξιολόγησης Υποψηφίων Συντονιστών Επιμόρφωσης
ΙΕΠ για Έγκριση Πρακτικών Αξιολόγησης Υποψηφίων Συντονιστών Επιμόρφωσης

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) ενέκρινε τα Πρακτικά της Επιτροπής Αξιολόγησης αιτήσεων υποψηφίων Συντονιστών Επιμόρφωσης. Οι Συντονιστές Επιμόρφωσης θα υποστηρίξουν το Υποέργο 1 «Επιστημονική Εποπτεία - Εκπόνηση προδιαγραφών και αξιολόγηση επιμορφωτικού υλικού - Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών» στο πλαίσιο του Έργου SUB.8. Το Έργο SUB.8 υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0 και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Προθεσμία υποβολής ενστάσεων:

Από Παρασκευή 26-04-2024 και ώρα 15:00 έως και Τετάρτη 01-05-2024 και ώρα 15:00.

ΙΕΠ / Επικαιροποιημένος Οδηγός για την Έγκριση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Δράσεων, Εκπαιδευτικού Υλικού για τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων και Ερευνών

Απόφαση ΔΣ/ΙΕΠ περί έγκρισης των υπ’ αριθ.πρωτ.01/02-04-2024, 02/11-04-2024 και 03/16-04-2024 Πρακτικών της Επιτροπής Αξιολόγησης αιτήσεων υποψηφίων στο πλαίσιο της υπ’ αριθ.πρωτ.2296/11-03-2024 (ΑΔΑ:99ΒΕΟΞΛΔ-ΔΙΖ) 2ης ενεργοποίησης Πρόσκλησης

Απόφαση ΔΣ του ΙΕΠ περί έγκρισης των υπ’ αριθ. πρωτ. 01/02-04-2024, 02/11-04-2024 και 03/16-04-2024 Πρακτικών της Επιτροπής Αξιολόγησης αιτήσεων υποψηφίων στο πλαίσιο της υπ’ αριθ. πρωτ. 2296/11-03-2024 (ΑΔΑ:99ΒΕΟΞΛΔ-ΔΙΖ) 2ης ενεργοποίησης Πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για εγγραφή σε μητρώο Εμπειρογνωμόνων «Συντονιστών γενικών προδιαγραφών για την επιμόρφωση, την παρακολούθηση, τον συντονισμό και την έγκριση των εργασιών των Εμπειρογνωμόνων» των Πεδίων Γ και Ε για την υποστήριξη του Υποέργου 1 «Επιστημονική Εποπτεία - Εκπόνηση προδιαγραφών και αξιολόγηση επιμορφωτικού υλικού - Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών» στο Έργο SUB.8 Δράσεις Κατάρτισης Εκπαιδευτικών / Teacher Training Actions (κωδικός ΟΠΣ ΤΑ 5180858) στη Δράση «Ψηφιακός μετασχηματισμός και ψηφιοποίηση της εκπαίδευσης» στον Άξονα 3.2 «Ενίσχυση των ψηφιακών δυνατοτήτων της εκπαίδευσης και εκσυγχρονισμός της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης», το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0 και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση – NextGeneration EU.

Επισημαίνεται: Οι ενστάσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στη δικτυακή πύλη https://www.iep.edu.gr/services/mitroo/login.php, από την Παρασκευή 26-04-2024 και ώρα 15:00 έως και την Τετάρτη 01-05-2024 και ώρα 15:00.
https://e-wall.net/?p=58040