Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024



Τροποποίηση της Προκήρυξης 6K/2024 που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Α.Σ.Ε.Π. 44).
Τροποποίηση της Προκήρυξης 6K/2024 που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Α.Σ.Ε.Π. 44).


ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Έχοντας υπόψη: 1. Τις διατάξεις του άρθρου 28 του ν. 4765/2021 «Εκσυγχρονισμός του συστήματος προσλήψεων στον δημόσιο τομέα και ενίσχυση του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.) και λοιπές διατάξεις» (Α’ 6). 2. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της παρούσας δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού.

ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ την υπό στοιχεία 6K/2024 προκήρυξη, που δημοσιεύθηκε στο Φ.Ε.Κ. Α.Σ.Ε.Π. 44/08.10.2024 και αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας χιλίων πεντακοσίων ενενήντα δύο (1592) θέσεων μόνιμου προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου των κατηγοριών Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε φορείς του Δημοσίου αποκλειστικά από άτομα με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον πενήντα τοις εκατό (50%), σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 6 και 28 του ν. 4765/2021, ως εξής:


Δείτε το έγγραφο: εδώ https://e-wall.net/71778/tropopoiisi-tis-prokiryxis-6k-2024-pou-dimosiefthike-stin-efimerida-tis-kyverniseos-a-s-e-p-44/


Προετοιμασία για τη Σύνταξη: Συμβουλές για Εκπαιδευτικούς
Ενημέρωση για τη διαδικασία συνταξιοδότησης εκπαιδευτικών


Αν βρίσκεστε κοντά στη σύνταξη και έχετε απορίες, εδώ είναι μερικές βασικές πληροφορίες που μπορεί να σας βοηθήσουν:

Νέος οδηγός / Συνταξιοδότηση εκπαιδευτικών 2024: Πλήρης ενημέρωση για τους εκπαιδευτικούς που θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης!

- Δύο χρόνια πριν τη σύνταξη: Είναι καλό να περάσετε από τα γραφεία του ΕΦΚΑ και να ζητήσετε καταμέτρηση των ενσήμων που έχετε συγκεντρώσει ως αναπληρωτής. Αυτό σας δίνει μια πρώτη εικόνα για τα ένσημα που θα υπολογιστούν για τη σύνταξή σας.


- Αιτήσεις συνταξιοδότησης: Οι αιτήσεις για σύνταξη των εκπαιδευτικών συνήθως γίνονται στη μέση της σχολικής χρονιάς. Για παράδειγμα, φέτος υποβλήθηκαν αρχές Φεβρουαρίου. Είναι σημαντικό να παρακολουθείτε πότε ανακοινώνονται αυτές οι ημερομηνίες.


- Επίσκεψη σε εργατολόγο: Αν έχετε αμφιβολίες σχετικά με το αν δικαιούστε σύνταξη ή θέλετε να μάθετε πόση σύνταξη θα λάβετε, είναι καλό να συμβουλευτείτε έναν εργατολόγο. Μερικοί προτείνουν να επισκεφτείτε ακόμα και δύο για να έχετε σίγουρες πληροφορίες. Σημειώστε ότι οι εργατολόγοι συχνά έχουν πολλές υποθέσεις, οπότε καλό είναι να κλείσετε ραντεβού αρκετά νωρίτερα, ιδανικά πριν τα Χριστούγεννα.


- Συγκέντρωση δικαιολογητικών: Τα γραφεία του ΕΦΚΑ παρέχουν αναλυτικές πληροφορίες για τα απαραίτητα έγγραφα που πρέπει να καταθέσετε. Πολλά από αυτά τα έγγραφα μπορείτε να τα εκδώσετε ηλεκτρονικά. Ωστόσο, κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή, οπότε μπορεί να χρειαστεί να προσκομίσετε διαφορετικά έγγραφα.


- Χρόνος διαδικασίας: Η διαδικασία υποβολής αίτησης για σύνταξη μπορεί να πάρει αρκετούς μήνες. Είναι σημαντικό να κάνετε την αίτηση έγκαιρα, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία όσο πιο ομαλά γίνεται. Ο υπάλληλος της αρμόδιας Διεύθυνσης που θα αναλάβει την υπόθεσή σας θα σας ενημερώνει για τυχόν εξελίξεις. Αν υπάρξει λάθος στην αίτηση, θα επικοινωνήσει μαζί σας για να το διορθώσετε.


- Λήξη εργασιακής σχέσης: Η ημερομηνία που σταματάτε να εργάζεστε ως δημόσιος υπάλληλος είναι η 31η Αυγούστου. Αυτή είναι και η ημερομηνία που σταματά η καταβολή του μισθού σας.


- Καταβολή προκαταβολής σύνταξης: Σαράντα ημέρες μετά την απόλυσή σας, καταβάλλεται το πρώτο ποσό έναντι της κανονικής σύνταξης, για να εξασφαλίσετε οικονομική υποστήριξη μέχρι την έκδοση της τελικής σύνταξης.

Η έγκαιρη προετοιμασία και η σωστή ενημέρωση είναι το κλειδί για να γίνει η διαδικασία της συνταξιοδότησής σας όσο το δυνατόν πιο ομαλή και χωρίς προβλήματα.

Αύξηση 8.1% στις Συνταξιοδοτήσεις Εκπαιδευτικών το 2024 – Χρονοδιάγραμμα και Σύγκριση με Προηγούμενες Χρονιές https://e-wall.net/?p=71762

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024



Λήξη θητείας Διευθύντριας Γυμνασίου στη Λάρισα λόγω άρνησης συμμετοχής στην αξιολόγηση
Με απόφαση του Αναπληρωτή Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Λάρισας, έληξε η θητεία της Διευθύντριας του 11ου Γυμνασίου Λάρισας, Α.Χ., η οποία αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τη διαδικασία αξιολόγησης εκπαιδευτικών. Η διαπιστωτική πράξη, που αναρτήθηκε στη Διαύγεια του Υπουργείου Παιδείας, αναφέρεται στις διατάξεις της παραγράφου 8 του άρθρου 56 του Ν. 4823/2021, ο οποίος προβλέπει την αξιολόγηση του έργου στελεχών, εκπαιδευτικών και λοιπού ειδικού προσωπικού της δημόσιας εκπαίδευσης.

Η απόφαση αυτή δεν περιορίζεται μόνο στη λήξη της θητείας της Διευθύντριας, αλλά συνοδεύεται από τον αποκλεισμό της από τη διαδικασία επιλογής για οποιαδήποτε θέση στελέχους εκπαίδευσης για τα επόμενα οκτώ χρόνια. Η συγκεκριμένη εκπαιδευτικός είχε αρνηθεί να συμμετάσχει στη διαδικασία αξιολόγησης συναδέλφων της, ενημερώνοντας δύο φορές τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΔΕ) Λάρισας. Μάλιστα, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, είχε υποβάλει αίτημα παραίτησης για λόγους που σχετίζονταν με την αξιολόγηση, το οποίο δεν έγινε δεκτό. Άδεια Άσκησης Ιδιωτικού Έργου / Η διαδικασία και το έντυπο!

Αναμφίβολα, η λήξη της θητείας της Διευθύντριας του 11ου Γυμνασίου Λάρισας αποτελεί μόνο την αρχή σε μια σειρά ενεργειών που μπορεί να ακολουθήσουν , καθώς οι εκπαιδευτικοί αντιστέκονται στην αξιολόγηση . Η στάση αυτή του Υπουργείου Παιδείας καθιστά σαφές ότι οι διατάξεις για την αξιολόγηση, οδηγούν σε νέες αντιδράσεις από τον κλάδο των εκπαιδευτικών, που συνεχίζει να διαφωνεί έντονα με το σύστημα αυτό.

πηγή -  paidis.com https://e-wall.net/?p=71758


Σεραφείμ Λάππας: Υποψήφιος Αιρετός για το ΚΥΣΕΕΠ και ΠΥΣΕΕΠ Ηπείρου - Παλεύοντας για τα Δικαιώματα ΕΕΠ-ΕΒΠ
Σεραφείμ ( Μάκης ) Λάππας Σχολικός Νοσηλευτής -ΠΕ25


Ανακοίνωση υποψηφιότητας μου  για το Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) και για το Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού προσωπικού  Ηπείρου (ΠΥΣΕΕΠ)


Στις εκλογές του Σαββάτου, 2 Νοεμβρίου 2024, καλούμαστε να εκλέξουμε Αιρετούς Εκπροσώπους για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια που εκπροσωπούν το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό (ΕΕΠ) και το Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό (ΕΒΠ).

Ονομάζομαι Λάππας Σεραφείμ (Μάκης), Σχολικός Νοσηλευτής, και είμαι υποψήφιος για το Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο του ΕΕΠ (ΚΥΣΕΕΠ) και το Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Ηπείρου (ΠΥΣΕΕΠ). Έχω ήδη υπηρετήσει ως Αιρετός στη Δυτική Ελλάδα, Αναπληρωματικός Αιρετός ΚΥΣΕΕΠ, Γενικός Γραμματέας της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, Πρόεδρος στο ΣΕΕΠΕΑ Δυτικής Ελλάδας, Αντιπρόεδρος στο ΣΕΕΠΕΑ Ηπείρου, και για ένα μικρό διάστημα Γενικός Γραμματέας στο ΣΕΕΠΕΑ Βορείου Αιγαίου.

Ζούμε σε μια εποχή που απαιτεί δράση και όραμα! Η ανάγκη να αποτυπώσουμε το σχολείο που βιώνουμε σήμερα και να χτίσουμε το σχολείο που οραματιζόμαστε για το μέλλον είναι πιο επιτακτική από ποτέ. Πιστεύουμε όλοι σε ένα σύγχρονο σχολείο, το οποίο, πέρα από τις υποδομές, χρειάζεται σταθερό και μόνιμο προσωπικό από: Ψυχολόγους (ΠΕ23), Κοινωνικούς Λειτουργούς (ΠΕ30), Σχολικούς Νοσηλευτές (ΠΕ25), Λογοθεραπευτές (ΠΕ21), Εργοθεραπευτές (ΠΕ29), Φυσικοθεραπευτές (ΠΕ28), Συμβούλους Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΠΕ22) και ΠΕ31 εξειδικευμένο προσωπικό. Φυσικά, δεν μπορούμε να παραλείψουμε το ΕΒΠ, χωρίς το οποίο πολλά παιδιά δεν θα ήταν στο φυσικό τους περιβάλλον, το σχολείο.

Είναι επίσης αναγκαίο να στελεχωθούν με μόνιμο προσωπικό  τα ΚΕΔΑΣΥ και οι συνάδελφοι που εργάζονται εκεί να διαθέτουν όλα τα απαραίτητα εργαλεία για την αξιολόγηση των μαθητών καθώς και να γίνουν βελτιώσεις στις κτιριακές υποδομές.

Δεν μπορούμε να δεχτούμε τίποτα λιγότερο για τους μαθητές μας και τους συναδέλφους μας!

Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, θέτω τον εαυτό μου στην κρίση σας, αποφασισμένος να συνεχίσω να παλεύω για την προάσπιση των δικαιωμάτων μας και της εκπαίδευσης των παιδιών μας.

Πρέπει να επιδιώξουμε να συνεχιστούν οι μόνιμοι διορισμοί και επιπλέον  άμεσα να δημιουργηθούν νέες οργανικές θέσεις τόσο στις ΣΜΕΑΕ και στα ΚΕΔΑΣΥ όσο και στη Γενική Εκπαίδευση, για όλες τις ειδικότητες!

Βασικοί μου στόχοι ενδεικτικά είναι η αλλαγή του καθηκοντολογίου, η δημιουργία τμημάτων φροντίδας και αγωγής υγείας στα γενικά σχολεία με μόνιμο σχολικό νοσηλευτή , η δημιουργία διεπιστημονικής ομάδας με μόνιμους  λογοθεραπευτές , εργοθεραπευτές και φυσικοθεραπευτές στα νηπιαγωγεία, το ΕΒΠ να ενταχθεί σε όλα τα νηπιαγωγεία ανεξάρτητα γνωμάτευσης για υποστήριξη, η Ε.Δ.Υ. να υποστηρίζει ένα σχολείο και όχι πέντε και να έχουν όλα τα σχολεία , η αλλαγή του ΕΒΠ από Δ.Ε σε ΤΕ, εξίσωση αδειών αναπληρωτών με τους μόνιμους και επιτέλους να δοθεί η εννεάμηνη άδεια ανατροφής στις αναπληρώτριες μητέρες.

Σας καλώ να με στηρίξετε με την ψήφο σας, ώστε να μπορέσω να συμβάλλω με τόλμη και αποφασιστικότητα στην εκπροσώπηση του ΕΕΠ και του ΕΒΠ.

Η ψήφος σας θα είναι για μένα τιμή και δέσμευση!

Σεραφείμ (Μάκης ) Λάππας

Υποψήφιος Αιρετός Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.

Υποψήφιος Αιρετός Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.  ΗΠΕΙΡΟΥ https://e-wall.net/?p=71765


Αποχωρήσεις εκπαιδευτικών το 2025: Ποιοι κλάδοι επηρεάζονται περισσότερο
Μόνιμοι εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Αριθμητικά δεδομένα κατά κλάδο/ειδικότητα – Πόσοι θα αποχωρήσουν αυτοδίκαια στις 30/06/2025)


Ενημερωτικό του αιρετού στο ΚΥΣΔΕ


Θοδωρή Κατσωνόπουλου


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι το έτος 2023-2024 οι αποχωρήσεις των εκπαιδευτικών έφτασαν τις 2.233 (αυτοδίκαια λόγω συμπλήρωσης του ορίου ηλικίας 450 και με αίτηση παραίτησης το πρώτο 10ήμερο του Φεβρουαρίου: 1.783), ενώ είχαμε και 87 παραιτήσεις εκπαιδευτικών μετά από γνώμη του ΚΥΣΔΕ για εξαιρετικά σοβαρούς λόγους. Το έτος 2022-2023, οι εκπαιδευτικοί που αποχώρησαν ήταν 2.066 (αυτοδίκαια: 385, με αίτηση παραίτησης:1.681) και είχαμε και 62 παραιτήσεις εκπαιδευτικών για εξαιρετικά σοβαρούς λόγω μετά από γνώμη του ΚΥΣΔΕ.

Πόσοι είναι οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί, μετά και τους διορισμούς του Αυγούστου, που υπηρετούν στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση; Πόσοι εκπαιδευτικοί προβλέπεται να αποχωρήσουν αυτοδίκαια; Αναλυτικά τα στοιχεία στον παρακάτω πίνακα.

Οδηγός για τον νέο Αναπληρωτή και Νεοδιόριστο εκπαιδευτικό 2024

ΜΟΙΝΙΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ Δ.Ε. (Οκτώβριος 2024)

 

Κλάδος/ειδικότητα


Μόνιμοι Εκπ/κοι

(Οκτώβριος 2024)


Αποχωρούν αυτοδίκαια 30/06/2025 Εκπαιδευτικοί γεννημένοι το 1957


 

 

 

 

Άνω των 60 ετών (γεννημένοι τα έτη 1957, ΄58, ΄59, ΄60, ΄61, ΄62, ΄63, ΄64)

ΠΕ01


2.638


9


848

ΠΕ02


16.738


41


2.145

ΠΕ03


7.833


129


1.832

ΠΕ04.01


3.531


60


1.127

ΠΕ04.02


1.949


30


425

ΠΕ04.03


1


1

ΠΕ04.04


1744


13


270

ΠΕ04.05


691


15


193

ΠΕ05


1.287


22


517

ΠΕ06


3.496


15


419

ΠΕ07


1.137


5


201

ΠΕ08


1.047


9


192

ΠΕ11


3.657


16


1.053

ΠΕ33


51

ΠΕ34


33


1


4

ΠΕ78


1.290


13


539

ΠΕ79.01


2.419


13


271

ΠΕ80


2.624


26


646

ΠΕ81


699


11


178

ΠΕ82


1.979


17


415

ΠΕ83


1.186


11


232

ΠΕ84


632


6


129

ΠΕ85


139


2


27

ΠΕ86


4.954


18


576

ΠΕ87.01


227


1


52

ΠΕ87.02


676


2


52

ΠΕ87.03


316

29

ΠΕ87.04


104


1


17

ΠΕ87.05


35

13

ΠΕ87.06


32

4

ΠΕ87.07


10

2

ΠΕ87.08


167

15

ΠΕ87.09


343

21

ΠΕ87.10


11

4

ΠΕ88.01


584


11


153

ΠΕ88.02


432


4


111

ΠΕ88.03


112

28

ΠΕ88.04


145

20

ΠΕ88.05


107

18

ΠΕ89.01


275


3


46

ΠΕ89.02


29

5

ΠΕ90


115

21

ΠΕ91.01


44


1


1

ΠΕ91.02


7

3

ΤΕ01.04


44


1


17

ΤΕ01.06


38


1


14

ΤΕ01.07


16

8

ΤΕ01.13


51


1


6

ΤΕ01.19


186

15

ΤΕ01.20


1

1

ΤΕ01.25


9

5

ΤΕ01.26


9

3

ΤΕ01.29


9

2

ΤΕ01.30


13

ΤΕ01.31


2

ΤΕ02.01


12

6

ΤΕ02.02


85


3


34

ΤΕ02.03


1

ΤΕ02.04


12

5

ΤΕ02.05


9

ΤΕ02.07


3

ΤΕ16


301

16

ΔΕ01.05


1

1

ΔΕ01.14


2

1

ΔΕ01.17


3

2

ΔΕ02.01


35


1


8

ΔΕ02.02


77


1


35

ΣΥΝΟΛΟ


66.445


513*


13.033

 

*Εύχομαι αυτός ο αριθμός να μην μεταβληθεί (για ευνόητους λόγους) προς τα κάτω.

Αργίες, Γιορτές & Διακοπές για το Σχολικό Έτος 2024-2025

Μετά τους διορισμούς του Αυγούστου, οι 66.445 μόνιμοι εκπαιδευτικοί είναι ηλικίας 24 - 67 ετών.

13.033 εκπαιδευτικοί, δηλ σχεδόν το 1/5, είναι 60 ετών και πάνω.

Το σύνολο των εκπαιδευτικών που είναι άνω των 50 ετών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση είναι 44.100, δηλ τα 2/3 επί του συνόλου (66,4%)!

Εκπαιδευτικοί ηλικίας 40-49 ετών: 17.904 (27%).

Εκπαιδευτικοί ηλικίας 30-39 ετών: 4.325 (6,5%)

118 εκπαιδευτικοί είναι κάτω των 30 ετών. Πιο συγκεκριμένα, 24 ετών είναι οι νεότεροι μόνιμοι εκπαιδευτικοί της ΔΕ (3 εκπαιδευτικοί κλ. ΠΕ79.01, ενώ 2 εκπαιδευτικοί κλ. ΠΕ79.01 και 2 του κλ. ΠΕ90 είναι 25 ετών).

Οι κλάδοι/ειδικότητες με τους περισσότερους μόνιμους εκπαιδευτικούς** κατά φθίνουσα σειρά είναι:

- 738 Φιλόλογοι


- 833 Μαθηματικοί


- 954 Πληροφορικοί


- 657 Φυσικής Αγωγής


- 496 Αγγλικής Γλώσσας


- 531 Φυσικοί


- 638 Θεολόγοι


- 624 Οικονομίας


- 419 Μουσικής Επιστήμης


- 979 Μηχανολόγων


- 949 Χημικοί


- 744 Βιολόγοι


- 290 Κοινωνικών Επιστημών


- 287 Γαλλικής Γλώσσας


- 137 Γερμανικής Γλώσσας


- 186 Ηλεκτρολόγων


- 047 Καλλιτεχνικών

 

**Κλάδοι - ειδικότητες με 1.000+ μόνιμους εκπαιδευτικούς.

Τέλος, να ευχαριστήσουμε, για μια φορά ακόμα, τους υπαλλήλους της αρμόδιας υπηρεσίας του ΥΠΑΙΘΑ για την παροχή των στοιχείων, προκειμένου να μπορούμε με τη σειρά μας να ενημερώνουμε αξιόπιστα τον κλάδο.

Με συναδελφικούς – αγωνιστικούς  χαιρετισμούς https://e-wall.net/?p=71755


Οδηγός για τον νέο Αναπληρωτή και Νεοδιόριστο εκπαιδευτικό 2024
Οδηγός για τον νέο Αναπληρωτή και Νεοδιόριστο εκπαιδευτικό 2024 από τον συνάδελφο Εξάντας - Εξάντας


Αγαπητοί νέοι συνάδελφοι,

Με χαρά σας καλωσορίζουμε στο πιο δημιουργικό χώρο εργασίας, αυτόν της εκπαίδευσης.

Έχει διαπιστωθεί ότι ο νεοεισερχόμενος εκπαιδευτικός, συναντά ένα χαώδες σύστημα, γεμάτο με έννοιες, οι οποίες του είναι άγνωστες. Βασικός σκοπός αυτού του οδηγού που διαβάζεις, είναι να σε βοηθήσει να κάνεις τα πρώτα σου βήματα με ασφάλεια και να σε απεγκλωβίσει από το άγχος που πιθανόν έχεις. Βέβαια δεν θα λύσεις όλες τις απορίες σου μιας και αυτές μπορεί να είναι ατέλειωτες όμως μπορεί να αποτελέσει μια καλή βοήθεια στο ξεκίνημα σου.

Παρελάσεις: Πως επιλέγονται οι σημαιοφόροι, οι παραστάτες και οι υπεύθυνοι κατάθεσης στεφάνου στα Δημοτικά Σχολεία

Αυτοί που γράφουνε αυτό τον οδηγό, είναι συνάδελφοι σου, οι οποίοι κάποια στιγμή ήταν στη θέση σου γεμάτοι ερωτηματικά, και μετα από πολύ κόπο, κατάφεραν να βάλουν πολλά πράγματα σε μια σειρά. Μόλις κατανοήσεις λοιπόν όσα θα διαβάσεις εδώ, σίγουρα θα έχεις καλύψει ένα μεγάλο εύρος από τις απορίες που έχεις.

Ωστόσο θα ήταν απίθανο να καλύψουμε τα πάντα, για αυτό συστήνουμε να συνεχίσεις να ρωτάς οπού μπορείς για να μην μένεις χωρίς πλήρη γνώση των υποχρεώσεων και των δικαιωμάτων σου.

Ο παρόν οδηγός χωρίζεται σε 4 μέρη:

- Γενικές οδηγίες


- Πριν την πρόσληψη

- Μετά την πρόσληψη

- Προς την απόλυση


- Επίλογος

Καλή ανάγνωση και καλή αρχή!

Δημιουργός-Συντάκτης / Εξαντας


  https://e-wall.net/?p=71727


Ο θεσμός της παράλληλης στήριξης - Διευκρινιστικές οδηγίες σχετικά με την παράλληλη στήριξη-συνεκπαίδευση
Ο θεσμός της παράλληλης στήριξης


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕ ΗΡΑΚΛΕΊΟΥ

ΕΞΕ – 93506 – 2023 – Διευκρινιστικές οδηγίες του ν. 3699 2008 (Α199) σχετικά με την παράλληλη στήριξη-συνεκπαίδευση

Παράλληλη Στήριξη Πρωτοβάθμια (1) (1)

Ατομικός Φάκελος Μαθητή (2) (1)

ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΝΗΠΙΟΥ (1)

ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ (1) (6)

ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ (1)

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ (1) (10)

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

ekp_yliko_mathiton_me_anapiria (1)


Ο θεσμός της Παράλληλης Στήριξης – Καθήκοντα εκπαιδευτικού παράλληλης στήριξης https://e-wall.net/?p=71723

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024



Επίσπευση ανοίγματος των πινάκων Ειδικής Αγωγής για το σχολικό έτος 2024-2025 / Σ.Α.Φ.
Ο Σύλλογος Αναπληρωτών Φιλολόγων (Σ.Α.Φ.) αιτείται την άμεση έναρξη της διαδικασίας νέων προκηρύξεων και κατάρτισης πινάκων Ειδικής Αγωγής για το σχολικό έτος 2024-2025. Επικαλείται τη λήξη των υφιστάμενων πινάκων και τονίζει τη σημασία της έγκαιρης διαδικασίας ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων και η κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών.


Επίσπευση ανοίγματος των πινάκων Ειδικής Αγωγής για το σχολικό έτος 2024-2025 / ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ (Σ.Α.Φ.)


Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι,

Ως Σύλλογος Αναπληρωτών Φιλολόγων (Σ.Α.Φ.), επισημαίνουμε την αναγκαιότητα να ανοίξουν οι πίνακες της Ειδικής Αγωγής για το σχολικό έτος 2024-2025 με στόχο την άμεση υλοποίηση των διαδικασιών νέων προκηρύξεων και κατάρτισης πινάκων.

Οι ισχύοντες πίνακες, σύμφωνα με τη νομοθεσία παρ.1 του άρθρου 56 του Ν. 4589/2019, λήγουν το δεύτερο σχολικό έτος που έπεται του σχολικού έτους κατά το οποίο δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ. Επομένως, προκειμένου να αποφευχθούν καθυστερήσεις στην τοποθέτηση εκπαιδευτικών, απαιτείται η άμεση έναρξη των διαδικασιών νέων προκηρύξεων για την κατάρτιση αντίστοιχων πινάκων, αφού το σχολικό έτος 2024-2025 λήγουν οι ισχύοντες οριστικοί πίνακες της Ειδικής Αγωγής των προκηρύξεων 3ΕΑ/2022, 4ΕΑ/2022 και 5ΕΑ/2022.

Η επίσπευση των διαδικασιών κατάρτισης νέων πινάκων Ειδικής Αγωγής κατά το σχολικό έτος 2024-2025, επιτρέπει τη μεσολάβηση ενός εύλογου χρονικού διαστήματος κατά το οποίο το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.) θα δύναται να ολοκληρώσει την έκδοση των νέων πινάκων πριν από τις προσλήψεις των αναπληρωτών, που συνήθως πραγματοποιούνται τον Αύγουστο, διασφαλίζοντας έτσι την ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων. Παράλληλα, επιτρέπεται αφενός στους υποψήφιους εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής να επικαιροποιήσουν τα προσόντα τους και να δηλώσουν την προϋπηρεσία τους,  και αφετέρου στους νέους συναδέλφους να συμπεριληφθούν για πρώτη φορά στους πίνακες.

Αντιθέτως, μια ενδεχόμενη καθυστέρηση στην έκδοση των νέων πινάκων θα επιφέρει σοβαρές επιπτώσεις στους συναδέλφους που περιμένουν να εργαστούν για πρώτη φορά, στερούμενοι της δυνατότητας να ασκήσουν τα καθήκοντά τους. Η μη έγκαιρη κατάρτιση των πινάκων, επιπρόσθετα, μπορεί να προκαλέσει κενά στη στελέχωση των σχολικών μονάδων, επηρεάζοντας αρνητικά τη λειτουργία τους από την αρχή της σχολικής χρονιάς. Μια τέτοια συνθήκη ενδέχεται να οδηγήσει αρκετές οικογένειες στην υποστήριξη των παιδιών τους από Ιδιωτική Παράλληλη Στήριξη και ειδικό βοηθό.

Η πολιτεία, σύμφωνα με τη νομοθεσία παρ.1 του άρθρου 1 του Ν. 3699/2008, δεσμεύεται να κατοχυρώνει και να αναβαθμίζει διαρκώς τον υποχρεωτικό χαρακτήρα της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και, ως αναπόσπαστο μέρος της υποχρεωτικής και δωρεάν δημόσιας παιδείας, οφείλει να μεριμνά για την τελεσφόρα παροχή αυτής στους μαθητές με διαπιστωμένες ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ανεξαρτήτως εκπαιδευτικής βαθμίδας. Η έγκαιρη ολοκλήρωση της διαδικασίας καθίσταται, επομένως, κρίσιμη και ζωτικής σημασίας για την ομαλή λειτουργία του εκπαιδευτικού συστήματος και την ολόπλευρη κάλυψη των ιδιαίτερων μαθησιακών αναγκών των μαθητών.

Θέτοντας ως κύρια προτεραιότητα τόσο την απρόσκοπτη συνέχεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας όσο και την πλήρη κάλυψη των αναγκών όλων των σχολικών μονάδων, αιτούμαστε την άμεση δρομολόγηση των απαραίτητων διαδικασιών, προκειμένου να διασφαλιστεί η έγκαιρη ολοκλήρωση των πινάκων της Ειδικής Αγωγής για το σχολικό έτος 2024-2025.

Με εκτίμηση,

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Αναπληρωτών Φιλολόγων

 

  https://e-wall.net/71696/epispefsi-anoigmatos-ton-pinakon-eidikis-agogis-gia-to-scholiko-etos-2024-2025-s-a-f/


Καταγγελίες για συγκάλυψη παρανομιών σε ιδιωτικά σχολεία – Κριτική στη Διευθύντρια Ανατολικής Θεσσαλονίκης
Οργή για την απάντηση της Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Ανατολικής Θεσσαλονίκης σε καταγγελίες του ΣΙΕΛΒΕ – Κάνει έλεγχο …εξ αποστάσεως καλύπτοντας τα ιδιωτικά σχολεία και ζητά επώνυμες (!) και αποδεδειγμένες (!!!) καταγγελίες!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΙΕΛΕ

Πότε είναι νομικά επιτρεπτή η μείωση του ωραρίου ενός εκπαιδευτικού σε ιδιωτικό σχολείο

Οργή και κατάπληξη δημιουργεί το κείμενο της απάντησης της Διεύθυνσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης κ. Βαζούρα σε επίσημη καταγγελία του ΣΙΕΛΒΕ για σοβαρές παρανομίες σε ιδιωτικά σχολεία της πόλης. Ούτε λίγο ούτε πολύ η Διευθύντρια της Διεύθυνσης, αφού μας αναφέρει ότι κάνει τον τυπικό – άρα εξ αποστάσεως – έλεγχο των μονάδων, επιχειρεί με προκλητικό τρόπο να «αθωώσει» τους εργοδότες, αναφέροντας ότι οι εκπαιδευτικοί έχουν εύλογες υποχρεώσεις! Ακόμη πιο προκλητική, όμως είναι η κατακλείδα της απάντησης, στην οποία η Διευθύντρια μας καλεί να στέλνουμε μόνο «επώνυμες και αποδεικνυόμενες» (!!) καταγγελίες!

Ας «μεταφράσουμε» την απάντηση της εν λόγω: «Δεν προτιθέμεθα να κάνουμε κάτι περισσότερο από έναν μέσω υπολογιστή τυπικό έλεγχο των εγγράφων, οι παρανομίες που καταγγέλλετε είναι δικές σας υπερβολές, καθώς έχετε εύλογες υποχρεώσεις και θα εξετάζουμε μόνο επώνυμες καταγγελίες».

Γνωρίζουμε ότι, δυστυχώς, κάποιες εποπτικές αρχές και κάποιοι υπάλληλοι έχουν αναλάβει αυτοκλήτως το ρόλο του υπερασπιστή των εργοδοτών στην ιδιωτική εκπαίδευση. Όμως ακόμη και αυτοί δεν θα ζητούσαν ωμά και κυνικά επώνυμες καταγγελίες, με προφανή στόχο να προωθηθούν ονόματα συναδέλφων μας που προχωρούν σε καταγγελίες στους εργοδότες τους για τα …περαιτέρω! Όσο για το αν οι καταγγελίες αποδεικνύονται ή όχι, αυτό είναι δουλειά της Διεύθυνσης και όχι των καταγγελλόντων! Εκτός κι αν η συγκεκριμένη Διεύθυνση δεν επιθυμεί πλέον να ασκεί εποπτεία στα ιδιωτικά σχολεία!

Τα Προεδρεία ΟΙΕΛΕ και ΣΙΕΛΒΕ, μετά από κοινή συνεδρίασή τους και σε συνεργασία με τους νομικούς τους εκπροσώπους απάντησαν στην Διευθύντρια, καλώντας την να προχωρήσει άμεσα στον προβλεπόμενο έλεγχο των καταγγελιών. Σε διαφορετική περίπτωση, επιφυλασσόμαστε να ασκήσουμε τα νόμιμα δικαιώματά μας.

Διαβάστε εδώ την απάντηση της Διευθύντριας Ανατολικής Θεσσαλονίκης

Διαβάστε εδώ την απάντηση ΟΙΕΛΕ και ΣΙΕΛΒΕ https://e-wall.net/?p=71676

Απεργία και Διαδήλωση στις 23 Οκτώβρη 2024: Λεφτά για Υγεία, Παιδεία – Εκπαιδευτικοί, Γονείς και Εργαζόμενοι στους Δρόμους για Αξιοπρέπεια και Δικαιώματα

Απεργία και Διαδήλωση στις 23 Οκτώβρη 2024: Λεφτά για Υγεία, Παιδεία – Εκπαιδευτικοί, Γονείς και Εργαζόμενοι στους Δρόμους για Αξιοπρέπεια και Δικαιώματα
Άρθρο της Σεμίνας Καστρίτη
ΤΗΝ 23Η ΟΚΤΩΒΡΗ 2024 ΑΠΕΡΓΟΎΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 12:00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
Στις 23 του Οκτώβρη απεργούμε γιατί πραγματικά έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι για όλους μας. Εκπαιδευτικοί, μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ, μαθητές, γονείς συμπορευόμαστε με τους χιλιάδες εργαζόμενους  από τον Επισιτισμό-Τουρισμό- Ξενοδοχεία, τους διανομείς, τους υγειονομικούς, τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, τους οικοδόμους που βρίσκονται αυτήν την περίοδο σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Με το σύνθημα «Λεφτά για μισθούς Υγεία- Παιδεία – Έξω η Ελλάδα απ΄ του πολέμου τα σφαγεία», οφείλουμε να ακουστούμε δυνατά στα αυτιά αυτών που συνεχίζουν να τα κλείνουν, σφυρίζοντας αδιάφορα για όσα απαιτούν οι εργαζόμενοι. Η κυβέρνηση και οι ιμπεριαλιστικές ενώσεις (ΝΑΤΟ-ΕΕ) που η συμμετέχει η χώρα μας,  με τις αποφάσεις  τους βάζουν τους εργαζόμενους και τις ζωές μας στον τελευταίο τροχό της αμάξης, θέτοντας ως προτεραιότητα τα κέρδη τους. Ταυτόχρονα, εμπλέκουν τη χώρα καθημερινά όλο και πιο βαθιά στους πολέμους σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή, στις δαπάνες του ΝΑΤΟ και στρατιωτικούς εξοπλισμούς, στη στήριξη του κράτους δολοφόνου Ισραήλ και στη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού και όχι μόνο.
Η φετινή χρονιά είναι πραγματικά πολύ δύσκολη, γιατί η Κυβέρνηση συνεχίζει την επίθεση απέναντι μας είτε με ΜΑΤ έξω από το Υπουργείο, είτε με την πολιτική που ασκεί τσακίζοντας τα δικαιώματα μαθητών, εργαζομένων σε σχολεία και ΚΕΔΑΣΥ σε όλα τα επίπεδα. Από τα τέλη του καλοκαιριού, έχουμε βρεθεί σε εκατοντάδες κινητοποιήσεις ανά τη χώρα μαζί με εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές για τα οξυμένα προβλήματα όπως συμπτύξεις τμημάτων, ελλιπέστατες προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ, ζητήματα στέγης και διαβίωσης αναπληρωτών και νεοδιόριστων, διώξεις συναδέλφων που τόλμησαν να μην συμμετάσχουν στη διαδικασία της αξιολόγησης, κινητοποιήσεις ενάντια στην αντιδραστική αξιολόγηση και κατηγοριοποίηση των σχολείων και πολλά ακόμη. Η ουσία είναι ότι με όλες αυτές τις πολιτικές επιλογές της Κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘΑ, που φυσικά δεν έρχονται σαν κεραυνός εν αιθρία αλλά είναι συνέχεια της πολιτικής που ασκείται, παρακωλύεται η εκπαιδευτική διαδικασία των μαθητών, οι αξιολογήσεις μαθητών που τις χρειάζονται καθυστερούν δραματικά, τα ψυχοκοινωνικά προβλήματα  και τα περιστατικά βίας και παραβατικότητας ανηλίκων όλο και αυξάνονται. Η  Ειδική Αγωγή και η αντιμετώπιση των μαθητών ΑΜΕΑ θεωρείται πολυτέλεια και η υπομονή που ζητάνε συνεχώς να κάνουμε έχει πλέον εξαντληθεί. Χαρακτηριστικά αναφέρω ότι ο κος Πιερρακάκης παρευρέθηκε σε εγκαίνια Ειδικού Σχολείου στην Κηφισιά, όπου μεταφέρθηκε τμήμα του ΕΝΕΕΓΥΛ Αγίας Παρασκευής για την ακρίβεια, και φυσικά δεν έλειψαν οι κορδέλες, οι έπαινοι και οι φωτογραφίες! Αλλά πουθενά δεν αναφέρθηκε ότι για τη λειτουργία του σχολείου λείπουν τα βασικά. Δηλαδή, μεταφορά των μαθητών από και προς το σχολείο, τουαλέτες, ράμπες και ασανσέρ καθώς πρόκειται για σχολείο που εξυπηρετεί ΑΜΕΑ, εκπαιδευτικοί και Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό για να το στελεχώσουν. Αλλά παρόλα αυτά κοκορεύονται ότι άνοιξε νέο σχολείο στο οποίο τελικά οι μαθητές δεν πάνε ή πάνε ελάχιστοι. Επίσης, λίγο καιρό πριν ο Υπουργός έκανε λόγο για την δήθεν πρόσληψη 5.500-6.000 ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών στα σχολεία, αλλά ο αναφερόμενος αριθμός δεν αντιστοιχεί με την πραγματικότητα, καθώς για φέτος οι προσλήψεις αναπληρωτών και μόνιμων δεν ξεπερνούν του 761 για τους ΠΕ23(ψυχολόγοι) και τους 760 για τους ΠΕ30 (κοινωνικοί λειτουργοί). Ενώ πέρυσι, οι αντίστοιχες προσλήψεις σε α κ β φάση ήταν 940 και 984 στις αντίστοιχες ειδικότητες πανελλαδικά. Ταυτόχρονα, ενώ έχουμε ήδη μέσα Οκτώβρη η β΄  φάση προσλήψεων για το ΕΕΠ & ΕΒΠ δεν έχει ακόμη τρέξει παρά μόνο μια ειδική πρόσκληση για ελάχιστους νοσηλευτές και εργοθεραπευτές. Υπάρχουν ορισμένοι απεσταλμένοι του Υπουργείου προσπαθούν να μας καθησυχάσουν ότι θα έρθει η β΄ φάση μες τον Οκτώβριο, να μας πουν όμως τι θα κάνουν οι απολυμένοι συνάδελφοι που περιμένουν από μέρα σε μέρα τη β΄ φάση καθώς πλέον δεν είναι ούτε άνεργοι, γιατί συμπλήρωσαν τα 400 ημερομίσθια και δεν παίρνουν ούτε το επίδομα ανεργίας. Αλλά ταυτόχρονα τα έξοδα για ενοίκια, ρεύμα, νερό, διατροφή και αυτά είναι μόνο τα βασικά. Επιπρόσθετα, οι αναπληρωτές όταν ανακοινωθούν τα αποτελέσματα πρέπει μέσα σε 2 μέρες να παρουσιαστούν στην περιοχή που τους προσέλαβαν χωρίς να προβλέπονται έξοδα μετακίνησης, διαμονής, διατροφής.  Οι προσλήψεις  σε ΕΕΠ που έγιναν μερικές μέρες πριν ήταν 3 εργοθεραπευτές και 159 νοσηλευτές πανελλαδικά. Μας λένε οι Υπουργοί και Υφυπουργοί ότι δε βρέθηκαν συνάδελφοι.. Είναι λογικό οι συνάδελφοι να μη δηλώνουν σχολεία για να παρουσιαστούν με τέτοιους όρους, δηλαδή ανασφάλεια για το πότε θα προσληφθούν, ανεργία κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και μισθό που δεν αρκεί ούτε μέχρι τα μέσα του μήνα. Πώς γίνεται να πετάνε το μπαλάκι στους αναπληρωτές όταν οι πίνακες για το προσοντολόγιο μέσω ΑΣΕΠ ανοίγουν κάθε 3 χρόνια ενώ οι ανάγκες των μαθητών αλλάζουν από μέρα σε μέρα; Τί έχουν να μας πουν για τις τεράστιες ελλείψεις στα ΚΕΔΑΣΥ, ειδικά της Αττικής που φέτος ο κόφτης είναι στο 50% των προσλήψεων των αναπληρωτών; Μάλιστα, η έλλειψη προσωπικού δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα, καθώς οι συνάδελφοι των ΚΕΔΑΣΥ δουλεύουν σε δυο βάρδιες λόγω έλλειψης αιθουσών, τρέχουν και δε φτάνουν κυριολεκτικά για να προλάβουν να κάνουν αξιολογήσεις μαθητών που περιμένουν σε ουρές για μεγάλο χρονικό διάστημα(μπορεί και ένα ολόκληρο χρόνο), χωρίς τα απαραίτητα εργαλεία, σε ακατάλληλα κτήρια, χωρίς καθαριότητα στις περισσότερες περιπτώσεις και πραγματικά με το δικό τους φιλότιμο και προσπάθεια καταφέρνουν να συνεχίζουν να λειτουργούν τα ΚΕΔΑΣΥ, κάτω από αυτές τις συνθήκες. Κάτω από αυτές τις αντίξοες συνθήκες εκπαιδευτικοί και μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ καλούμαστε να επιτελέσουμε το έργο μας με μισθούς πείνας και μάλιστα στιγμή που ακρίβεια θερίζει, ο πρώτος μισθός ενός νεοδιόριστου είναι μόλις 776 ευρώ και για το ΕΒΠ είναι μόλις 640ευρώ!! Οι «αυξήσεις» στους μισθούς μας στο ύψος των 12 ευρώ προκαλούν οργή και αποτελεί κοροϊδία.
Όσο κι προσπαθούν να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια, δεν τα καταφέρνουν, γιατί οι πρώτοι που βιώνουμε τις τραγικές ελλείψεις και την εξευτελιστική αυτή κατάσταση είμαστε εμείς οι ίδιοι, οι μαθητές και οι γονείς. Όλα τα παραπάνω και χιλιάδες ακόμη παραδείγματα είναι αιτίες και αφορμές για να πάρουμε εκατοντάδες αποφάσεις σε συλλόγους διδασκόντων, να κλείσουμε τα σχολεία μας, να βουλιάξουμε τους δρόμους της Αθήνας και της επαρχίας και να βρεθούμε με τους συναδέλφους μας ενωμένοι κι αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε όσα αξίζουν το 2024. Μόνο ο δρόμος του αγώνα και της πάλης μπορεί να έχει αποτελέσματα και είναι ο μοναδικός δρόμος που δεν έχουμε δοκιμάσει όλοι μαζί για τις ανάγκες των μαθητών μας, των παιδιών μας και τις δικές μας.
Στις 23 του Οκτώβρη συναντιόμαστε στους δρόμους του αγώνα για μισθούς αξιοπρέπειας και όχι πείνας, για συνθήκες διαβίωσης βάσει των αναγκών μας, ενάντια στην αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση που έρχεται να υποβαθμίσει και κατηγοριοποιήσει τα σχολεία μας, για τις ντροπιαστικές καταστάσεις που επικρατούν σε σχολεία και ΚΕΔΑΣΥ, για χιλιάδες μονιμοποιήσεις όλων των αναπληρωτών εδώ και τώρα, εξίσωση αδειών μόνιμων και αναπληρωτών, για να δικαιωθούν τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων ΕΒΠ που τους αντιμετωπίζουν σα σκλάβους. Για να πάρει η κυβέρνηση την απάντηση που της αξίζει για όσα μας ετοιμάζει!
ΟΔΗΓΟΣ: Το έργο του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.) στην Ειδική και Γενική Εκπαίδευση
Καστρίτη Σεμίνα
Αναπληρώτρια Σχολική Νοσηλεύτρια
Ειδική γραμματέας ΠΟΣΕΕΠΕΑ
Γενική Γραμματέας ΣΕΕΠΕΑ Αττικής
 
  https://e-wall.net/71620/apergia-kai-diadilosi-stis-23-oktovri-2024-lefta-gia-ygeia-paideia-ekpaideftikoi-goneis-kai-ergazomenoi-stous-dromous-gia-axioprepeia-kai-dikaiomata/

ΠΟΣΕΕΠΕΑ - Εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση σχολικών μονάδων 2024-2025

ΠΟΣΕΕΠΕΑ - Εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση σχολικών μονάδων 2024-2025
Εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση σχολικών μονάδων 2024-2025
Το Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. χαιρετίζει τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες όλων των βαθμίδων, στις ΣΜΕΑΕ, ΕΔΥ, ΚΕΔΑΣΥ και Γενική εκπαίδευση που τα τρια τελευταία χρόνια έδωσαν αγωνιστική απάντηση, απέναντι στην κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών με πρόσχημα την «αξιολόγηση».
Για την εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων, για τη νέα σχολική χρονιά, 2024-2025, συνεχίζουμε όπως και τη προηγούμενη χρονιά συμπορευόμενοι ενιαία με όλους τους εκπαιδευτικούς, με τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, Δ.Ο.Ε. – Ο.Λ.Μ.Ε., τους αντίστοιχους Σ.Ε..Π.Ε. και Ε.Λ.Μ.Ε. σε κάθε περιοχή και αποφασίζουμε:
Προχωράμε ενάντια στην εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση της σχολικής μονάδας, ενάντια στην κατηγοριοποίηση και την υποβάθμιση των νόμων 4692/20 και 4823/21, με την τακτική των Ενιαίων Κειμένων της Δ.Ο.Ε .και της Ο.Λ.Μ.Ε.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους ΕΕΠ-ΕΒΠ μέλη των συλλόγων διδασκόντων και όλους τους συναδέλφους που εμπλέκονται με κάθε τρόπο στη διαδικασία της αξιολόγησης να υιοθετήσουν τα ενιαία κείμενα που έχουν ανακοινώσει η Δ.Ο.Ε. και η Ο.Λ.Μ.Ε . Ωρολόγιο πρόγραμμα ΕΕΠ-ΕΒΠ / Ενημέρωση της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.
Καλούμε τους Περιφερειακούς Συλλόγους να βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία και ενημέρωση των συναδέλφων Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. μπροστά στη νέα φάση του αγώνα και σε συμπόρευση με τους κατά τόπους Σ.Ε.Π.Ε. και Ε.Λ.Μ.Ε., προχωράμε σε αγωνιστικές αποφάσεις και κινητοποιήσεις. Δυναμώνουμε τον αγώνα με βάση τις δικές μας ανάγκες, τις ανάγκες των μαθητών και των γονιών τους, υπερασπιζόμαστε το Δημόσιο     σχολείο!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ !


                  O Πρόεδρος                                                                                  Η Γενική Γραμματέας


        Ιωάννης Φασουλάκης                                                                              Άννα Τζωρτζάτου

https://e-wall.net/71623/poseepea-esoteriki-kai-exoteriki-axiologisi-scholikon-monadon-2024-2025/


Δύο νέες δυνατότητες στο Gov.gr Wallet για την είσοδο στα γήπεδα – Αλλαγή συνοδείας ανηλίκου και δυνατότητα μεταβίβασης εισιτηρίων διαρκείας
Δύο νέες δυνατότητες στο Gov.gr Wallet για την είσοδο στα γήπεδα – Αλλαγή συνοδείας ανηλίκου και δυνατότητα μεταβίβασης εισιτηρίων διαρκείας

Διαθέσιμη μέσω του Gov.gr Wallet είναι για τους πολίτες η δυνατότητα μεταβίβασης των εισιτήριων διαρκείας για τους αγώνες ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Οι φίλαθλοι που έχουν ταυτοποιήσει ψηφιακά και εισαγάγει το εισιτήριο διαρκείας στο ψηφιακό τους πορτοφόλι, στο Gov.gr Wallet, μπορούν πλέον απλά και φιλικά να το μεταβιβάσουν σε άτομο της επιλογής τους.

Πιο συγκεκριμένα, οι φίλαθλοι:

- Ανοίγουν την εφαρμογή Gov.gr Wallet, επιλέγουν την καρτέλα των εισιτηρίων και το εισιτήριο διαρκείας τους


- Επάνω δεξιά επιλέγουν τη «Μεταβίβαση»


- Στη συνέχεια, συμπληρώνουν στο εμφανιζόμενο πλαίσιο τον ΑΦΜ του πολίτη στον οποίο επιθυμούν να μεταβιβάσουν το εισιτήριο διαρκείας


- Ακολούθως, ο πολίτης του οποίου το ΑΦΜ δηλώθηκε, λαμβάνει ειδοποίηση μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), ανοίγει το Gov.gr Wallet και αποδέχεται την εισαγωγή του εισιτηρίου διαρκείας στο δικό του ψηφιακό πορτοφόλι.

Η ανάκληση  του εισιτηρίου διαρκείας πραγματοποιείται από τον κάτοχό του με αντίστοιχο τρόπο, ενώ ο φίλαθλος που έλαβε το εισιτήριο διαρκείας μπορεί το χρησιμοποιήσει  μέχρι την ανάκλησή του.

Ειδικότερα, οι κάτοχοι, όσων εισιτήριων διαρκείας έχουν μεταβιβαστεί, για την ανάκληση:

- Ανοίγουν την εφαρμογή Gov.gr Wallet


- Επιλέγουν την καρτέλα των εισιτηρίων και το εισιτήριο διαρκείας τους, το οποίο για την περίοδο μεταβίβασης φαίνεται ως «ανενεργό» με γκρι χρώμα


- Ύστερα, επάνω δεξιά  επιλέγουν την «Ανάκληση» και επανακτούν τη δυνατότητα χρήσης του εισιτηρίου διαρκείας τους.

Επισημαίνεται ότι η υπηρεσία έχει υλοποιηθεί στο πλαίσιο του νόμου για την ταυτοποίηση των εισιτηρίων των φιλάθλων μέσω του ψηφιακού πορτοφολιού (ΦΕΚ Β’ 1120/15.02.2024) και διατίθεται σε συνέχεια σχετικού αιτήματος από Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρίες (ΠΑΕ) και Καλαθοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρίες (ΚΑΕ). Υπογραμμίζεται ότι η επιλογή του συγκεκριμένου τρόπου μεταβίβασης των εισιτηρίων διαρκείας ανήκει στη διακριτική ευχέρεια των ΠΑΕ και των ΚΑΕ.

Διαθέσιμη από σήμερα μέσω του Gov.gr Wallet και η δυνατότητας αλλαγής συνοδείας ανηλίκου

Επιπλέον, διατίθεται από σήμερα μέσω του Gov.gr Wallet η δυνατότητας αλλαγής συνοδείας ανηλίκου, ο οποίος διαθέτει εισιτήριο διάρκειας.

Η διαδικασία πραγματοποιείται από τους κηδεμόνες των ανηλίκων με τα ακόλουθα βήματα:

- Ανοίγουν την εφαρμογή Gov.gr Wallet


- Επιλέγουν την καρτέλα των εισιτηρίων και το εισιτήριο διαρκείας του ανηλίκου


- Ακολούθως, επάνω δεξιά επιλέγουν την «Αλλαγή Συνοδείας»


- Ύστερα, συμπληρώνουν στο εμφανιζόμενο πλαίσιο τον ΑΦΜ του πολίτη, ο οποίος επιθυμούν να συνοδεύσει τον ανήλικο στον αγώνα


- Με αυτόν τρόπο, ο πολίτης του οποίου το ΑΦΜ δηλώθηκε λαμβάνει ειδοποίηση μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), ανοίγει το Gov.gr Wallet, αποδέχεται το αίτημα και αυτόματα προστίθεται το εισιτήριο του ανηλίκου στο δικό του ψηφιακό πορτοφόλι.

Μέχρι την ανάκληση της συνοδείας, η οποία πραγματοποιείται με αντίστοιχο τρόπο, ο ανήλικος συνοδεύεται στους αγώνες ποδοσφαίρου και μπάσκετ από τον πολίτη που έχει δηλώσει ο κηδεμόνας του. Επίσης η διαδικασία της συνοδείας ανηλίκου ή και της αλλαγής αυτής μπορεί να γίνει και μέσω του tickets.gov.gr. https://e-wall.net/?p=71673

Ηλεκτρονική Χορήγηση Πιστοποιητικού Επάρκειας Προσωπικού Ιδιωτικής Ασφάλειας

Ηλεκτρονική Χορήγηση Πιστοποιητικού Επάρκειας Προσωπικού Ιδιωτικής Ασφάλειας
Ηλεκτρονική Χορήγηση Πιστοποιητικού Επάρκειας Προσωπικού Ιδιωτικής Ασφάλειας
Τα πιστοποιητικά επάρκειας των εξετάσεων πιστοποίησης Επαγγελματικής Κατάρτισης του Προσωπικού Ιδιωτικής Ασφάλειας (με το νέο πλαίσιο εξετάσεων) θα εκδίδονται ψηφιακά με χρήση των κωδικών taxisnet των δικαιούχων.
Η υπηρεσία αφορά αρχικά τους δικαιούχους που έλαβαν μέρος στις τελευταίες δύο εξεταστικές περιόδους καθώς και όλες τις μελλοντικές.
Οι δικαιούχοι θα χρησιμοποιούν την πλατφόρμα του ΕΟΠΠΕΠ και συγκεκριμένα την επιλογή ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ > e-ΠΡΟΣΟΝΤΑ > Προσωπικό Ιδιωτικής Ασφάλειας για να λαμβάνουν τα εξατομικευμένα πιστοποιητικά τους.
Ο ΕΟΠΠΕΠ στο πλαίσιο της ψηφιοποίησης των διαδικασιών του, στόχο έχει να διευκολύνει τους συμμετέχοντες στις εκάστοτε εξετάσεις πιστοποίησης και να παρέχει τέτοιου είδους υπηρεσίες που εξυπηρετούν την απλοποίηση των διαδικασιών του.
Ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία.
Οδηγίες για τους υποψήφιους στις Εξετάσεις Πιστοποίησης αποφοίτων ΙΕΚ! https://e-wall.net/71669/ilektroniki-chorigisi-pistopoiitikou-eparkeias-prosopikou-idiotikis-asfaleias/


Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 21 έως 25 Οκτωβρίου
Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 21 έως 25 Οκτωβρίου

Κατά την περίοδο 21 έως 25 Οκτωβρίου, θα καταβληθούν 1.194.550.000 ευρώ σε 2.474.880 δικαιούχους, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e- ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης.

1. Ειδικότερα από τον e-ΕΦΚΑ:

- Στις 24 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η καταβολή 1.135.000.000 ευρώ σε 2.429.000 δικαιούχους για την Πληρωμή Κύριων & Επικουρικών Συντάξεων Μηνός Νοεμβρίου 2024


- Από 21 έως 25 Οκτωβρίου θα καταβληθούν 18.800.000 σε 750 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ.

2. Από την ΔΥΠΑ θα γίνουν οι εξής καταβολές:

- 16.000.000 ευρώ σε 26.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων.


- 700.000 ευρώ σε 1.000 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας.


- 19.000.000 ευρώ σε 18.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης.


- 50.000 σε 70 δικαιούχους στο πλαίσιο υλοποίησης προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα


- 5.000.000 ευρώ σε 60 δικαιούχους του προγράμματος «Σπίτι μου». https://e-wall.net/71691/o-chartis-ton-pliromon-apo-e-efka-dypa-gia-tin-periodo-21-eos-25-oktovriou/


Ηλεκτρονική Χορήγηση Πιστοποιητικού Επάρκειας Προσωπικού Ιδιωτικής Ασφάλειας
Ηλεκτρονική Χορήγηση Πιστοποιητικού Επάρκειας Προσωπικού Ιδιωτικής Ασφάλειας

Τα πιστοποιητικά επάρκειας των εξετάσεων πιστοποίησης Επαγγελματικής Κατάρτισης του Προσωπικού Ιδιωτικής Ασφάλειας (με το νέο πλαίσιο εξετάσεων) θα εκδίδονται ψηφιακά με χρήση των κωδικών taxisnet των δικαιούχων.

Η υπηρεσία αφορά αρχικά τους δικαιούχους που έλαβαν μέρος στις τελευταίες δύο εξεταστικές περιόδους καθώς και όλες τις μελλοντικές.

Οι δικαιούχοι θα χρησιμοποιούν την πλατφόρμα του ΕΟΠΠΕΠ και συγκεκριμένα την επιλογή ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ > e-ΠΡΟΣΟΝΤΑ > Προσωπικό Ιδιωτικής Ασφάλειας για να λαμβάνουν τα εξατομικευμένα πιστοποιητικά τους.

Ο ΕΟΠΠΕΠ στο πλαίσιο της ψηφιοποίησης των διαδικασιών του, στόχο έχει να διευκολύνει τους συμμετέχοντες στις εκάστοτε εξετάσεις πιστοποίησης και να παρέχει τέτοιου είδους υπηρεσίες που εξυπηρετούν την απλοποίηση των διαδικασιών του.

Ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία.

Οδηγίες για τους υποψήφιους στις Εξετάσεις Πιστοποίησης αποφοίτων ΙΕΚ! https://e-wall.net/?p=71669

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024



Σύλλογοι Εκπ/κών ΠΕ-ΕΛΜΕ: Κείμενο με βήματα/ενέργειες ενάντια στα πειθαρχικά και για την επιβολή της μονιμοποίησης των νεοδιόριστων
Σύλλογοι Εκπ/κών ΠΕ-ΕΛΜΕ: Κείμενο με βήματα/ενέργειες ενάντια στα πειθαρχικά και για την επιβολή της μονιμοποίησης των νεοδιόριστων


Σ.Ε.Π.Ε.: Α΄ Αθηνών, «Αθηνά», Αιγάλεω, Αμαρουσίου, Αργοσαρωνικού, «Αριστοτέλης», Β΄ Θεσσαλονίκης, Γλυφάδας-Βούλας-Βάρης-Βουλιαγμένης, Ζακύνθου, «Ηρώ Κωνσταντοπούλου», Καλλιθέας – Μοσχάτου, Λαγκαδά, «Κ. Σωτηρίου», «Πρόοδος», «Ρήγας Φεραίος», Σύρου-Τήνου-Μυκόνου

Ε.Λ.Μ.Ε.: https://e-wall.net/?p=71626


Η Εμπορευματοποίηση της Εκπαίδευσης: Το Μεγάλο Γλέντι με τις Σημειώσεις των Εκπαιδευτών στις ΣΑΕΚ
Το Μεγάλο Γλέντι με τις Σημειώσεις των Εκπαιδευτών στις Ιδιωτικές ΣΑΕΚ


Στην εποχή μας, οι ιδιωτικές Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ) και άλλες εκπαιδευτικές επιχειρήσεις έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα για τη συγκέντρωση εκπαιδευτικού υλικού, προκειμένου να εμπλουτίσουν τις πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης που προσφέρουν στους πελάτες τους – δηλαδή τους μαθητές. Ωστόσο, αυτοί οι μαθητές έχουν συνήθως ελάχιστη φυσική παρουσία, καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις εμφανίζονται μία φορά κατά την εγγραφή τους και άλλη μία κατά την αποφοίτησή τους – πολλές φορές ούτε καν τότε.


Το Εμπόριο της Εκπαίδευσης


Με τη στήριξη των εκάστοτε κυβερνήσεων, η ιδιωτική εκπαίδευση στην Ελλάδα έχει γίνει ένα κερδοφόρο εμπόρευμα. Αν έχεις χρήματα, μπορείς ουσιαστικά να "αγοράσεις" την εκπαίδευσή σου. Οι απουσίες, το διάβασμα, οι εργασίες και οι εξετάσεις έχουν μετατραπεί σε ένα οικονομικό προϊόν. Το αποκορύφωμα αυτού του φαινομένου είναι η παροχή "πτυχίων" και "πιστοποιήσεων", τα οποία δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις γνώσεις ή τις δεξιότητες του κατόχου τους. Οδηγίες για τους υποψήφιους στις Εξετάσεις Πιστοποίησης αποφοίτων ΙΕΚ!


Ο Ρόλος των Εκπαιδευτών και η Τηλεκπαίδευση


Με την εισαγωγή της ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης, η ανάγκη για φυσική παρουσία εκπαιδευτών έχει μειωθεί δραστικά. Οι μαθητές παρακολουθούν μαγνητοσκοπημένα μαθήματα και μελετούν ψηφιακό υλικό, με αποτέλεσμα οι εκπαιδευτές να θεωρούνται πλέον περιττοί από πολλές ιδιωτικές ΣΑΕΚ. Αυτή η εξέλιξη δεν περιορίζεται μόνο στον ιδιωτικό τομέα, αλλά φαίνεται να κερδίζει έδαφος και στις δημόσιες ΣΑΕΚ, όπου οι αποφάσεις λαμβάνονται συχνά με βάση πολιτικές και οικονομικές σκοπιμότητες.


Η Εκμετάλλευση του Εκπαιδευτικού Υλικού


Πολλοί εκπαιδευτές, έχοντας συνεργαστεί με ιδιωτικές ΣΑΕΚ, αφήνουν πίσω τους το εκπαιδευτικό υλικό που έχουν δημιουργήσει – σημειώσεις, διαφάνειες, ασκήσεις. Το υλικό αυτό συνεχίζει να χρησιμοποιείται από τις σχολές, συχνά χωρίς τη συγκατάθεσή τους, συμβάλλοντας στην οικονομική τους κερδοφορία. Αυτές οι σημειώσεις μετατρέπονται σε "προϊόντα" που προσφέρονται στους μαθητές μέσω των πλατφορμών τηλεκπαίδευσης, ενισχύοντας τα κέρδη των ιδιωτικών εκπαιδευτικών επιχειρήσεων.

Η κατάσταση αυτή είναι ακόμη πιο προβληματική όταν το υλικό αυτό φτάνει και στις δημόσιες ΣΑΕΚ, μέσω εκπαιδευτών που δραστηριοποιούνται και στους δύο τομείς. Αυτή η αλληλεπίδραση μεταξύ δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης δημιουργεί ανησυχίες σχετικά με τη διαφάνεια και τη διαχείριση του εκπαιδευτικού περιεχομένου. Καθορισμός καθηκόντων, δικαιωμάτων και υποχρεώσεων των μελών του εκπαιδευτικού προσωπικού των Ι.Ε.Κ. Τουρισμού του Υπουργείου Τουρισμού.


Προτάσεις για τους Εκπαιδευτές


Σε αυτό το πλαίσιο, είναι κρίσιμο για τους εκπαιδευτές και τις εκπαιδεύτριες να λάβουν μέτρα για την προστασία του έργου τους. Προτείνεται να αναρτούν στις πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης μόνο το απολύτως απαραίτητο εκπαιδευτικό υλικό – αποσπάσματα από βιβλία, άρθρα, και μελέτες. Όσο για τις δικές τους σημειώσεις, είναι προτιμότερο να τις μοιράζονται απευθείας με τους καταρτιζόμενους, χωρίς τη μεσολάβηση των πλατφορμών. ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΩΡΕΣ ΑΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΕΚ

Η γνώση αποκτά αξία όταν μοιράζεται εκεί που πραγματικά αξίζει. Είναι στο χέρι των εκπαιδευτών να προστατεύσουν τη δουλειά τους και να τη μοιραστούν με αυτούς που θα την εκτιμήσουν και θα την αξιοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο.

Εκπαιδευτές Μητρώου Επαγγελματικής Κατάρτισης ΣΑΕΚ και ΕΣΚ https://e-wall.net/?p=71640


Δύο σημεία στην τοποθέτηση αναπληρωτών που χρήζουν διόρθωσης
Δύο σημεία στην τοποθέτηση αναπληρωτών που χρήζουν διόρθωσης


Του Δημήτρη Νικολοπούλου


Αίτηση-δήλωση προτίμησης τοποθέτησης προσληφθέντων αναπληρωτών


Όπως αναφέρεται στο Εγχειρίδιο για Αίτηση-Δήλωση Προτίμησης Τοποθέτησης Αναπληρωτή που βρίσκεται στο ΟΠΣΥΔ «πάντα το πλήθος των διαθέσιμων κενών για τη συγκεκριμένη ειδικότητα και τύπο πρόσληψης, που είναι ίσο με τον αριθμό των προσληφθέντων.» Δηλαδή, αν για παράδειγμα σε μια περιοχή έχουν προσληφθεί σε μια φάση προσλήψεων 4 εκπαιδευτικοί της ίδιας ειδικότητας στη Γενική Εκπαίδευση, η Διεύθυνση Εκπαίδευσης που προσλήφθηκαν θα δώσει στους εκπαιδευτικούς αυτούς 4 κενά για να δηλώσουν προτίμηση τοποθέτησης, ακόμα και αν έχει περισσότερα κενά.

Στην περίπτωση που τα κενά είναι περισσότερα από τους προσληφθέντες, προφανώς, η Διεύθυνση Εκπαίδευσης θα επιλέξει ποια κενά θα δώσει στους προσληφθέντες. Αυτό πολλές φορές μπορεί να οδηγήσει στο άδικο φαινόμενο ένας αναπληρωτής π.χ. Β΄ φάσης να τοποθετηθεί σε κενό που θα ήθελε να τοποθετηθεί αναπληρωτής Α΄ φάσης με υψηλότερη θέση στον αξιολογικό πίνακα κατάταξης ΑΣΕΠ από τον αναπληρωτή Β΄ φάσης! Σίγουρα υπάρχουν οι περιπτώσεις όπου υπάρχουν κενά σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα ή και σε ΣΜΕΑΕ τα οποία βάσει της παρ.9 του άρθρου 5 της Υ.Α.104627/ΓΔ5/07-08-2020 (ΦΕΚ 3344/Β'/10-08-2020) πρέπει να καλυφθούν κατά προτεραιότητα, οπότε εκεί επιβάλλεται τα κενά που θα δοθούν για δήλωση προτίμησης τοποθέτησης να είναι ισάριθμα των προσληφθέντων, γιατί σε διαφορετική περίπτωση μπορεί κενά σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα ή και σε ΣΜΕΑΕ να μείνουν ακάλυπτα.

Όμως, στην περίπτωση που δεν υπάρχουν τέτοια κενά, πρέπει να δίνονται στους προσληφθέντες αναπληρωτές όλα τα κενά!

Χρονοδιάγραμμα ΠΥΣΔΕ τοποθετήσεων μόνιμων εκπαιδευτικών


Ως γνωστόν, βάσει της υπ' αριθμ πρωτ. 137644/Ε1/03-09-2015 η τοποθέτηση των αναπληρωτών έπεται της τοποθέτησης των μονίμων.

Τα Επαγγέλματα του Μέλλοντος

Υπάρχουν όμως ΠΥΣΔΕ που τη στιγμή που πρέπει να τοποθετήσουν τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς Α΄ φάσης δεν έχουν ολοκληρώσει τις τοποθετήσεις των μόνιμων εκπαιδευτικών. Αυτό έχει ως συνέπεια να τοποθετηθούν οι αναπληρωτές και στη συνέχεια όταν τοποθετούνται μόνιμοι που δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμα να υπάρχει το ενδεχόμενο να τοποθετηθούν σε θέση που προηγουμένως είχε τοποθετηθεί αναπληρωτής, οπότε ο αναπληρωτής να πρέπει να μετακινηθεί αλλού. Π.χ. Αναπληρωτής Α΄ φάσης που προσλήφθηκε στη Β΄ Πειραιά τοποθετείται στο Γυμνάσιο Πόρου. Στη φάση της τοποθέτησης π.χ. νεοδιοριζόμενων τοποθετείται κάποιος νεοδιοριζόμενος στο Γυμνάσιο Πόρου και μετά δεν υπάρχουν διαθέσιμα κενά για τον αναπληρωτή στον Πόρο. Οπότε, ο αναπληρωτής πρέπει να πάει σε άλλο μέρος της Β΄Πειραιά (π.χ. στην Ύδρα). Πρέπει, λοιπόν, όλα τα ΠΥΣΔΕ πριν τη στιγμή της τοποθέτησης των αναπληρωτών Α΄ φάσης να έχουν ολοκληρώσει τις τοποθετήσεις των μόνιμων!


Δημήτριος Νικολόπουλος, εκπαιδευτικός ΠΕ04.01 https://e-wall.net/71665/dyo-simeia-stin-topothetisi-anapliroton-pou-chrizoun-diorthosis/


Δάνεια Μ.Τ.Π.Υ.: Ξεκινά η Υποβολή Αιτήσεων από 30 Οκτωβρίου 2024
Χορήγηση δανείων του Μ.Τ.Π.Υ. από 30/10/2024


Ενημερώνουμε τους μετόχους του Μ.Τ.Π.Υ. ότι κατά την 36η/8.10.2024 συνεδρίαση του ΔΣ αποφασίστηκε η εκ νέου χορήγηση δανείων σε εν ενεργεία δημοσίους υπαλλήλους (μετόχους του Μ.Τ.Π.Υ.), μέσω της ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες» που υπάρχει στην ιστοσελίδα του Ταμείου και με τη χρήση προσωπικών κωδικών taxis. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα δεχθεί 2.300 αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος από 30/10/2024 και ώρα 09:00 π.μ.

Το χρηματικό ποσό που θα διατεθεί για τη χορήγηση δανείων σε μετόχους ανέρχεται σε 10.000.000,00€.

Μέτοχοι του Μ.Τ.Π.Υ. είναι οι μόνιμοι τακτικοί δημόσιοι υπάλληλοι, το προσωπικό (πολιτικό και ένστολο) του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και το πολιτικό προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. και οι αστυνομικοί που έχουν υπαχθεί στα ασφαλιστικά ταμεία της πρώην Αστυνομίας Πόλεων, αλλά και οι προαιρετικά εγγεγραμμένοι στο Μ.Τ.Π.Υ. υπάλληλοι των Δήμων.

 

Από τους παραπάνω, δικαιούχοι δανείου είναι:

α) οι μέτοχοι που στη μηνιαία μισθοδοσία τους διενεργούνται τακτικές κρατήσεις υπέρ Μ.Τ.Π.Υ. (η διενέργεια κρατήσεων υπέρ Μ.Τ..Π.Υ. αποτυπώνεται στο μηνιαίο εκκαθαριστικό της μισθοδοσίας, του μετόχου, καθώς και στην «Προσωποποιημένη Πληροφόρηση»-«Κρατήσεις ΕΑΠ» μέσα από τις «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες» της ιστοσελίδας του Μ.Τ.Π.Υ.), 

β) οι μέτοχοι που έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 2ετή συμμετοχή στο Μ.Τ.Π.Υ. και είναι μέχρι 59 ετών, 

εφόσον αυτοί είναι φορολογικά ενήμεροι για είσπραξη χρημάτων από φορείς του δημοσίου τομέα. 

 

Παρακαλούμε όσοι δεν πληρούν τα παραπάνω κριτήρια να μην υποβάλλουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για να μην επιβαρύνεται η διοικητική διαδικασία.

Επισημαίνουμε ότι δεν είναι δικαιούχοι δανείου οι μη μέτοχοι του Μ.Τ.Π.Υ., και όσοι λαμβάνουν μέρισμα από το Μ.Τ.Π.Υ. (συνταξιούχοι) ή έχουν υποβάλλει αίτηση απονομής μερίσματος. Επίσης, δεν δικαιούνται δάνειο όσοι μέτοχοι έχουν οφειλή στο Μ.Τ.Π.Υ. από προηγούμενο δάνειο ή έχουν ήδη υπογράψει δανειακή σύμβαση για λήψη δανείου, καθώς και όσοι δεν είναι φορολογικά ενήμεροι για είσπραξη χρημάτων από φορείς του δημοσίου τομέα.

 

Αναλυτικότερα σας ενημερώνουμε ότι :

- Από 30/10/2024 και ώρα 09:00πμ οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν «αίτηση εκδήλωση ενδιαφέροντος» και στη συνέχεια θα προσκληθούν για να υποβάλλουν «αίτηση προέγκρισης δανείου».


- Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται μόνο μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες» που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Μ.Τ.Π.Υ., με τη χρήση προσωπικών κωδικών taxis.


- Στην αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος ο μέτοχος συμπληρώνει μόνο το email του και έναν αριθμό τηλεφώνου.


- Κατά την υποβολή της αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, ο μέτοχος θα πρέπει να προσέξει την ορθή αναγραφή του email του, καθώς σε διαφορετική περίπτωση δεν θα είναι δυνατή η επικοινωνία με το Ταμείο και κατά συνέπεια η πρόσκληση υποβολής αίτησης προέγκρισης δανείου.


- Το ονομαστικό ποσό του δανείου επιλέγεται από τον ίδιο τον μέτοχο και αντιστοιχεί σε έναν (1) ή δύο (2) ή τρεις (3) μηνιαίας βασικούς ακαθάριστους μισθούς.


- Κάθε δάνειο εξοφλείται σε 36 ισόποσες μηνιαίες τοκοχρεωλυτικές δόσεις με παρακράτηση από τη μισθοδοσία του υπαλλήλου και αποδίδονται μέσω ΕΑΠ στον κωδικό 4003111.


- Το επιτόκιο χορήγησης των δανείων ανέρχεται στο 7% και παραμένει σταθερό καθ’ όλη τη διάρκεια εξόφλησης του δανείου.


- Το δάνειο επιβαρύνεται με όλες τις νόμιμες κρατήσεις (χαρτόσημο και ΟΓΑ χαρτοσήμου).


- Η καθυστέρηση υπογραφής δανειακής σύμβασης (15 ημέρες) ή της επιβεβαίωσης του εκκαθαριστή μισθοδοσίας (60 ημέρες) θα έχει ως αποτέλεσμα την ακύρωση της αίτησης δανείου.


- Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας υποβολής αίτησης δανείου, ο μέτοχος θα ενημερώνεται αναλυτικά για το ονομαστικό ποσό δανείου που ο ίδιος θα επιλέξει, για το επιτόκιο, τις δόσεις, καθώς και τις λοιπές κρατήσεις. Όποτε απαιτείται, θα ενημερώνεται και με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) για την πορεία της αίτησής του και την κατάθεση του ποσού. Γι’ αυτό δεν χρειάζεται εκ μέρους του καμία επικοινωνία (email, τηλέφωνα) με τις υπηρεσίες του Μ.Τ.Π.Υ..


- Τυχόν οφειλές του μετόχου προς το Μ.Τ.Π.Υ. θα εξοφλούνται αυτόματα από το δάνειο, εφόσον αυτές δεν υπερβαίνουν το ποσό του δανείου.


- Της κατάθεσης του δικαιούμενου ποσού δανείου προηγείται έλεγχος της φορολογικής ενημερότητας για είσπραξη χρημάτων από τον δημόσιο τομέα. Οι μη φορολογικά ενήμεροι μέτοχοι ενημερώνονται από το Μ.Τ.Π.Υ. με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τους παρέχεται προθεσμία συγκεκριμένων ημερών για την τακτοποίηση των οφειλών τους. Με τη λήξη της προθεσμίας αυτής το Μ.Τ.Π.Υ. διενεργεί επανέλεγχο της  φορολογικής ενημερότητας.


- Ειδικότερες προθεσμίες που τίθενται στα βήματα της Διοικητικής Διαδικασίας οι ενδιαφερόμενοι (μέτοχοι και εκκαθαριστές) τις πληροφορούνται μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων που θα λαμβάνουν από το Ταμείο μας.


- Εάν αλλάξει η υπηρεσία από την οποία μισθοδοτείται ο μέτοχος, υποχρεούται να ενημερώσει πάραυτα τον νέο εκκαθαριστή μισθοδοσίας για να μην υπάρχει οφειλή από ανεξόφλητη μηνιαία δόση δανείου.

 

Σε περίπτωση που για τεχνικούς λόγους απαιτηθεί η μετάθεση της ημερομηνίας έναρξης υποβολής αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος, το Μ.Τ.Π.Υ. θα δημοσιεύσει εγκαίρως σχετική ανακοίνωση, η οποία και θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του (www.mtpy.gr).

Το σύνολο της διοικητικής διαδικασίας υποβολής αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος και αίτησης προέγκρισης δανείου, καθώς και εξέτασης των στοιχείων της αιτήσεως, κατάθεσης του χρηματικού ποσού και παρακολούθησης του δανείου, διενεργείται με μηχανογραφικό τρόπο και δεν απαιτείται από τον μέτοχο η επισύναψη στην αίτησή του κανενός είδους δικαιολογητικού (π.χ. βεβαίωση κρατήσεων). Η ηλεκτρονική εξυπηρέτηση και η αξιοποίηση των Διαλειτουργικοτήτων μεταξύ των δημοσίων υπηρεσιών αποτελεί βασικό εργαλείο της διοικητικής αυτής διαδικασίας προς όφελος των μετόχων του Ταμείου.

 

Η Διοικητική Διαδικασία χορήγησης δανείων είναι αναρτημένη στο Mitos.gov.gr, ενώ αναφέρεται και στην ιστοσελίδα του ΜΤΠΥ ( https://www.mtpy.gr/daneia ).

 

Το Μ.Τ.Π.Υ. στέκεται πάντα δίπλα στους μετόχους του και έχει ήδη επαναφέρει τη χορήγηση των χρηματικών διευκολύνσεων που είχαν διακοπεί από το 2010, δίνοντας το τρέχον έτος για δεύτερη φορά τη δυνατότητα λήψης δανείου και πάντα μέσα στα πλαίσια των οικονομικών του δυνατοτήτων του Ταμείου.

Ο Διοικητής και Πρόεδρος του Δ.Σ. του Μ.Τ.Π.Υ.

 

Επαμεινώνδας Ατσαβές https://e-wall.net/71662/daneia-m-t-p-y-xekina-i-ypovoli-aitiseon-apo-30-oktovriou-2024/


Πρόσκληση συμμετοχής στο Επιστημονικό Συνέδριο
Σας προσκαλούμε στο Επιστημονικό Συνέδριο «Εκπαίδευση για την Ιδιότητα του Παγκόσμιου Ενεργού Πολίτη», το οποίο διοργανώνει το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου (16:00 – 20:00) και το Σάββατο 2 Νοεμβρίου (09:00 – 17:00) 2024, στο Αμφιθέατρο του Ράλλειου Γυμνασίου και Λυκείου Θηλέων, στον Πειραιά (Επονιτών 21).

Πρόσκληση συμμετοχής στο Επιστημονικό Συνέδριο "Εκπαίδευση για την Ιδιότητα του Παγκόσμιου Ενεργού Πολίτη"

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και μπορείτε να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας στον σύνδεσμο https://www.iep.edu.gr/services/mitroo/ (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, έως 500 συμμετοχές). Στις/στουςσυμμετέχουσες/οντες που θα παρακολουθήσουν το συνέδριο και τις δύο ημέρες θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Στόχος του συνεδρίου είναι να προσφέρει έναν χώρο συνάντησης για εκπαιδευτικούς, ειδικούς επιστήμονες, ερευνητές/τριες και υπεύθυνους/ες εκπαιδευτικής πολιτικής, ώστε να παρουσιάσουν επιστημονικές εργασίες, να ανταλλάξουν γνώσεις και βέλτιστες πρακτικές, καθώς και να ενισχύσουν την καλλιέργεια δεξιοτήτων και αξιών που είναι αναγκαίες για την ανάπτυξη ενεργών και υπεύθυνων πολιτών σε παγκόσμιο επίπεδο. Erasmus+ Οδηγός Προγράμματος 2024: Τι είναι το Erasmus+ / Ποιοι είναι οι στόχοι

Οι εργασίες που θα παρουσιαστούν αφορούν τις παρακάτω θεματικές ενότητες:

• Εκπαίδευση για τα ανθρώπινα δικαιώματα


• Διαπολιτισμική εκπαίδευση


• Αντιρατσιστική εκπαίδευση


• Εκπαίδευση για την πολυμορφία και την ένταξη


• Εκπαίδευση για την ισότητα των φύλων


• Εκπαίδευση για την παγκόσμια ιθαγένεια και τη διεθνή αλληλεγγύη


• Εκπαίδευση για την αειφόρο ανάπτυξη και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα


• Εκπαίδευση για την ειρήνη και την παγκόσμια ανάπτυξη


• Εκπαίδευση του πολίτη/Πολιτειακή και ηθική εκπαίδευση


• Ψηφιακή εκπαίδευση του πολίτη

Παράλληλα, θα παρουσιαστούν εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις που σχετίζονται με την Ιδιότητα του Παγκόσμιου Ενεργού Πολίτη.

Για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση μπορείτε να απευθυνθείτε στο https://www.iep.edu.gr/helpdesk/open.php?topicId=93

Μαζί για την εκπαίδευση, συμβάλλουμε στη διαμόρφωση ενός καλύτερου κόσμου.

Πρόσκληση σε pdf https://e-wall.net/?p=71580


Ανατροπή Λεωφορείου ΚΤΕΛ με Μαθητές στα Καλάβρυτα – Χωρίς Τραυματίες
Το πρωί της Παρασκευής σημειώθηκε ανατροπή λεωφορείου ΚΤΕΛ Αχαΐας που μετέφερε μαθητές, κοντά στο χωριό Μάνεσι, στην περιοχή των Καλαβρύτων. Το λεωφορείο, το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Πάτρα-Καλάβρυτα, ξέφυγε της πορείας του λίγο μετά το χωριό Βλασία και εξετράπη εκτός δρόμου.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μέσα στο λεωφορείο επέβαιναν συνολικά 15 άτομα, ανάμεσά τους 6 μαθητές, εκπαιδευτικοί και άλλοι ταξιδιώτες. Ευτυχώς, κανείς από τους επιβαίνοντες δεν τραυματίστηκε σοβαρά. Παρά το γεγονός ότι όλοι υπέστησαν σοκ από το περιστατικό, κατάφεραν να απεγκλωβιστούν, βοηθώντας ο ένας τον άλλον.

Άμεσα έφτασαν στο σημείο δυνάμεις της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του ΕΚΑΒ, εξασφαλίζοντας ότι όλοι οι επιβαίνοντες ήταν ασφαλείς. Οι περισσότεροι από τους επιβάτες επικοινώνησαν γρήγορα με τους οικείους τους, διαβεβαιώνοντάς τους ότι είναι καλά στην υγεία τους, αν και αρκετοί ήταν εμφανώς ταραγμένοι από το ατύχημα.

Το περιστατικό αυτό αναδεικνύει την ανάγκη για συνεχή προσοχή στην οδική ασφάλεια, ειδικά σε δύσβατες περιοχές όπως τα Καλάβρυτα, όπου οι καιρικές συνθήκες και οι δρόμοι μπορεί να κρύβουν κινδύνους. https://e-wall.net/71652/anatropi-leoforeiou-ktel-me-mathites-sta-kalavryta-choris-travmaties/


Σε Λειτουργία η Νέα Υπηρεσία Εξ Αποστάσεως Ταυτοποίησης για την Απόκτηση Ψηφιακής Υπογραφής από την ΑΠΕΔ
Σε λειτουργία η νέα υπηρεσία της Εξ Αποστάσεως Ταυτοποίησης πολιτών από την ΑΠΕΔ για την απόκτηση ψηφιακής υπογραφής

Διαθέσιμη είναι για τους πολίτες η υπηρεσία εξ αποστάσεως ταυτοποίησης από την Αρχή Πιστοποίησης Ελληνικού Δημοσίου (ΑΠΕΔ) με στόχο τη διευκόλυνση της διαδικασίας απόκτησης ψηφιακής υπογραφής.

Οι πολίτες μπορούν πλέον να κλείσουν ψηφιακό ραντεβού με βιντεοκλήση για την ταυτοποίηση τους προκειμένου να εκδώσουν το εγκεκριμένο πιστοποιητικό της ηλεκτρονικής υπογραφής τους. Έως τώρα η ταυτοποίηση του πολίτη ήταν δυνατή αποκλειστικά με φυσική μετάβαση σε ΚΕΠ της επιλογής του. Η υπηρεσία της εξ αποστάσεως ταυτοποίησης δίνει σε όλους τους πολίτες, ιδιώτες και επαγγελματίες, τη δυνατότητα απόκτησης ψηφιακής υπογραφής ανεξαρτήτως τόπου διανομής στην ελληνική επικράτεια ή στο εξωτερικό, ή ικανότητας μετάβασης με φυσική παρουσία σε ΚΕΠ.

Η διαδικασία απόκτησης ψηφιακής υπογραφής είναι η ακόλουθη:

- Ο ενδιαφερόμενος εκδίδει ειδική Υπεύθυνη Δήλωση – Αίτηση είτε απευθείας στο gov.gr στην ενότητα «Πολίτης και Καθημερινότητα» και την υποενότητα «Ηλεκτρονικές Υπογραφές», είτε μέσω της ιστοσελίδας της ΑΠΕΔ https://aped.gov.gr/


- Εισέρχεται στην εφαρμογή της ΑΠΕΔ https://services.aped.gov.gr/apedcitizen/login με κωδικούς TaxisNet για να υποβάλει ηλεκτρονικά την αίτηση έκδοσης ψηφιακού πιστοποιητικού, συμπληρώνοντας τον κωδικάριθμο της Υπεύθυνης Δήλωσης – Αίτησης του gov.gr και επιλέγοντας τη μέθοδο της εξ αποστάσεως ταυτοποίησης


- Επιλέγει την επιθυμητή ημέρα και ώρα για το ραντεβού βάσει διαθεσιμότητας για τις επόμενες 3 εργάσιμες ημέρες, καθώς και τον τρόπο επικοινωνίας που τον εξυπηρετεί (SMS/email)

- Στη συνέχεια, λαμβάνει σε SMS ή email τον σύνδεσμο για την πραγματοποίηση του ψηφιακού ραντεβού


- Κατά την πραγματοποίηση του ραντεβού θα του ζητηθεί να επιδείξει το έγγραφο ταυτοποίησης που έχει δηλώσει στην υπεύθυνη δήλωση που υπέβαλε στο gov.gr, ενώ του δίνονται και σχετικές οδηγίες από τον υπάλληλο


- Ο υπάλληλος ταυτοποιεί τον πολίτη και επιβεβαιώνει την ορθότητα των στοιχείων της αίτησης, ελέγχοντας και το έγγραφο ταυτοποίησης. Αν υπάρχει λάθος ακυρώνει το αίτημα


- Όταν ολοκληρωθεί η ταυτοποίηση, ο πολίτης λαμβάνει με SMS στο κινητό του έναν εξαψήφιο αριθμό, εν είδει αριθμού πρωτοκόλλου της αίτησης και πληροφορείται αν η ταυτοποίηση πραγματοποιήθηκε επιτυχώς


- Η αίτηση προωθείται στην Αρχή Εγγραφής της ΑΠΕΔ, η οποία αφού εξετάσει τα στοιχεία που συνοδεύουν την αίτηση (video του ψηφιακού ραντεβού, φωτογραφία, εγκυρότητα ταυτοποιητικού εγγράφου κ.λπ.) εγκρίνει ή απορρίπτει την αίτηση


- Η έγκριση ή η απόρριψη της αίτησης γνωστοποιείται στον ενδιαφερόμενο μέσω SMS στο κινητό του μαζί με έναν οκταψήφιο αριθμό ο οποίος χρησιμοποιείται στη διαδικασία έκδοσης ή ανάκλησης του πιστοποιητικού

Αναλυτικά οι οδηγίες για την εξ αποστάσεως ταυτοποίηση παρέχονται στην ιστοσελίδα της ΑΠΕΔ (https://aped.gov.gr/procedures/pos-tha-apoktiso-psifiaki-ypografi/).

Η υπηρεσία της εξ αποστάσεως ταυτοποίησης σχεδιάστηκε, υλοποιήθηκε και παρέχεται από την Αρχή Πιστοποίησης του Ελληνικού Δημοσίου (ΑΠΕΔ), του μοναδικού Παρόχου Υπηρεσιών Εμπιστοσύνης (ΠΥΕ) του Δημόσιου Τομέα, η θεσμική και επιχειρησιακή λειτουργία της οποίας εντάσσεται στο πλαίσιο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνηση του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Η ΑΠΕΔ παρέχει δωρεάν ψηφιακά πιστοποιητικά υπογραφής σε φυσικά πρόσωπα (Έλληνες ή αλλοδαπούς) που διαθέτουν κωδικούς ΤaxisΝet.


Νέα Εφαρμογή για τον Υπολογισμό μισθού και εισφορών δημοσίων υπαλλήλων

Ψάχνετε για εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης; Το Toolify.ai σας έχει καλυμμένους!


  https://e-wall.net/?p=71577


Πολιτιστικό Πάρκο Κερατέας: Ιδανικός Προορισμός για Σχολικές Επισκέψεις και Εκπαιδευτικές Εκδρομές
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ – ΚΕΡΑΤΕΑ


Το Πολιτιστικό Πάρκο είναι ένας εκπαιδευτικός, πολιτιστικός φορέας που σκοπό έχει τη διαφύλαξη και την ενίσχυση του Ελληνικού Πολιτισμού, των Τεχνών και των Γραμμάτων και την ευαισθητοποίηση, εκτίμηση και συμμετοχή της διατήρησης της ελληνικής κληρονομίας.

Στηριζόμενο κυρίως στη βιωματική μάθηση το όραμα του Πολιτιστικού Πάρκου είναι να εμπνέει, να ψυχαγωγεί και να εμπλουτίζει τις γνώσεις των ανθρώπων προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών προγραμμάτων, θεατρικών παραστάσεων και άλλων δράσεων.

Μέσα από τις δράσεις του το Πολιτιστικό Πάρκο στοχεύει στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, στην συναισθηματική, ψυχική, κοινωνική και σωματική υγεία και ευεξία, στην ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης και δράσης και στην ενίσχυση των ανθρώπινων σχέσεων και του αισθήματος της αλληλεγγύης.

Κάθε χρόνο το Πολιτιστικό Πάρκο φιλοξενεί στο Πολιτιστικό Πάρκο Κερατέας περίπου 30.000 επισκέπτες και υλοποιεί βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα &  παιδικές θεατρικές παραστάσεις για περίπου πάνω από 300 σχολεία, Συλλόγους Γονέως & Κηδεμόνων, Αθλητικούς Συλλόγους, Camp και άλλους Φορείς.

Το 2025 είναι μια ιδιαίτερη στιγμή για το Πολιτιστικό Πάρκο καθώς γιορτάζει δέκα χρόνια ζωής. Όλα αυτά τα χρόνια και παρόλες τις προκλήσεις των τελευταίων χρόνων κατορθώσαμε, να μάθουμε, να δράσουμε με τόλμη, να ελιχθούμε, να δημιουργήσουμε και να εξελιχθούμε.

ΠΑΡΚΟ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΩΝ - "Η Εποχή των Δεινοσαύρων"

Όλα τα εκθέματα είναι πιστές αναπαραστάσεις σε φυσικό μέγεθος υπό την επιστημονική επίβλεψη του Παλαιοντολόγου Γεωργίου Γεωργαλή, συνεργάτη του Α.Π.Θ. και άλλων Ευρωπαϊκών πανεπιστημίων. Πλήθος εντυπωσιακών ζώων κοσμούν την έκθεση, καλύπτοντας όλες τις σημαντικές στιγμές της εξέλιξης της Ζωής στον Πλανήτη μας. Κύριος σκοπός είναι η προσπάθεια αφύπνισης της οικολογικής συνείδησης. Για το λόγο αυτό η έκθεση περιλαμβάνει και ζώα που ζουν σήμερα στη γη αλλά κινδυνεύουν με εξαφάνιση! Η γνώση της εξέλιξης της ζωής και της διαμόρφωσης της σύγχρονης Βιοποικιλότητας είναι απαραίτητη για την βαθύτερη κατανόηση του παρελθόντος, μα και την ενίσχυση και διαφύλαξη της οικολογικής και περιβαλλοντικής συνείδησης. Η διάρκεια της ξενάγησης είναι περίπου 50'.  Πέραν της ξενάγησης τα παιδιά συμμετέχουν σε προσομοίωση ανασκαφής  για 20’.

Μουσείο Ελληνικής Λαογραφίας

To Πάρκο διαθέτει χώρους στο “Μουσείο Ελληνικής Λαογραφίας”, το οποίο είναι διαμορφωμένο σαν ένα Χωριουδάκι που εδώ και λίγα χρόνια έχει προστεθεί μια Παλιά Αγορά ξεχασμένων Επαγγελμάτων. Είναι μια καινοτόμα, πρωτότυπη, πολυβραβευμένη προσπάθεια και το επισκέπτονται καθημερινά σχολεία απ' όλη την Ελλάδα.

Το ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ / ΠΑΡΚΟ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΩΝ δέχεται επισκέψεις στο χώρο του καθημερινά και παρουσιάζει τις Βιωματικές Εκπαιδευτικές δραστηριότητες:

- Τρυγοπάτι από τέλη Αυγούστου έως 25/10 στο Πάρκο,


- ΕΛΙΑ - Στου λιοτριβιού τις μυρωδιές από τέλη Οκτώβρη έως 15/12 στο Πάρκο,


- ΗΕποχή των Δεινοσαύρων - Παλαιοντολόγοι εν δράσει!  ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ στο Πάρκο,


- ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΙ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΙ ,(μόνο στο σχολείο σας) ΌΛΟ ΤΟ ΧΡΌΝΟ, 


- Οι Φίλοι μας τα Βότανα / Βότανα & Μυρωδικά(στο σχολείο σας & στο Πάρκο) ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ,


- Αρχαία & Παραδοσιακά Παιχνίδια:Έλα να παίξουμε όπως τότε! (στο σχολείο σας & στο Πάρκο) ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ,


- Παλιά Επαγγέλματα - Μια μαγική βουτιά στο χρόνοΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ στο Πάρκο,


- ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ - Στολίζοντας τα Φαναρέλια,(στο σχολείο σας) Εορταστικο Βιωματικο από 1/12 έως και 23/12,


- Απόκριες ... σαν μια Φορά!, (στο σχολείο σας & στο Πάρκο) από 3/2 έως και 28/2


- 4 ΕΠΟΧΕΣ /Φθινόπωρο / Χειμώνας / Άνοιξη / Καλοκαίρι(στο σχολείο σας & στο Πάρκο) ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ,

Βιωματικά Προγράμματα: περισσότερες πληροφορίες, περιγραφή δράσεων παρακαλούμε επικοινωνήστε στο τηλ: 22990 67953 ή politistikoparko.desk@gmail.com

Επιπλέον πληροφορίες:

- Τα παιδιά χωρίζονται σε όμοιες ηλικιακά ομάδες και τα προγράμματα διαμορφώνονται ανάλογα με την ηλικία και τον αριθμό των παιδιών.


- Διάρκεια προγραμμάτων, περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά, το κάθε ένα.


- Διατίθεται άνετος χώρος στάθμευσης.


- Λειτουργείκυλικείο, με καφέ, αναψυκτικά, χυμούς, νερά, σνακ κ.ά.


- Δυνατότητα παροχής φαγητού.


- Υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένοι χώροι, με πάγκους και καθίσματα σε φυσική σκιά, για ξεκούραση, φαγητό, χαλάρωση.


- Εναλλακτικά και παραδοσιακά... κάνουμε πικ νικ, απολαμβάνοντας μία όμορφη μέρα στη φύση.

 

Επισκεφθείτε μας:

www.politistikoparko.com  - E-mail: politistikoparko.desk@gmail.com https://e-wall.net/?p=71544

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024



Κύρωση οριστικών πινάκων κατάταξης εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, υποψηφίων για θέση Υποδιευθυντών στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.)
Κύρωση οριστικών πινάκων κατάταξης εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, υποψηφίων για θέση Υποδιευθυντών στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) (Πρόσκληση με ΑΔΑ: ΨΛ2Μ46ΝΚΠΔ-7ΓΡ)

Οδηγίες για τους υποψήφιους στις Εξετάσεις Πιστοποίησης αποφοίτων ΙΕΚ!

Πατήστε εδώ για να δείτε το έγγραφο https://e-wall.net/?p=71534


Καθορισμός Ομάδων Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την Άσκηση Καθηκόντων από Μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) των Κλάδων ΠΕ23-Ψυχολόγων και ΠΕ30-Κοινωνικών Λειτουργών για το Σχολικό Έτος 2024-2025
Καθορισμός Ομάδων Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την Άσκηση Καθηκόντων από Μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) των Κλάδων ΠΕ23-Ψυχολόγων και ΠΕ30-Κοινωνικών Λειτουργών για το Σχολικό Έτος 2024-2025


Η απόφαση της Υφυπουργού Παιδείας, Ζ. Μακρή, καθορίζει τις ομάδες σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης στις οποίες ασκούν καθήκοντα τα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) των κλάδων ΠΕ23 Ψυχολόγων και ΠΕ30 Κοινωνικών Λειτουργών για το σχολικό έτος 2024-2025. Βασίζεται σε διάφορες νομικές διατάξεις και αποφάσεις που αφορούν τη διοίκηση της εκπαίδευσης, καθώς και στο πλαίσιο του προγράμματος για την ενίσχυση της κοινωνικοσυναισθηματικής ανάπτυξης και ανθεκτικότητας των μαθητών.

Η απόφαση περιλαμβάνει τις σχολικές μονάδες όπου θα τοποθετηθούν ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί, και η κάλυψη των θέσεων θα γίνει μέσω των τελικών πινάκων κατάταξης του ΑΣΕΠ. Η παρούσα απόφαση δεν επιφέρει επιπρόσθετο κόστος για τον τακτικό προϋπολογισμό του Υπουργείου Παιδείας.

Το παράρτημα της απόφασης, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της, περιλαμβάνει λεπτομέρειες σχετικά με την κατανομή των θέσεων στις σχολικές μονάδες.


ΟΔΗΓΟΣ: Το έργο του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.) στην Ειδική και Γενική Εκπαίδευση https://e-wall.net/?p=71526


Ανακοίνωση για την προκήρυξη των Εξετάσεων Πιστοποίησης επαγγελματικής κατάρτισης του ''Προσωπικού Ιδιωτικής Ασφάλειας''
Ανακοίνωση για την προκήρυξη των Εξετάσεων Πιστοποίησης επαγγελματικής κατάρτισης του ''Προσωπικού Ιδιωτικής Ασφάλειας'', 4ης εξεταστικής περιόδου 2024 (ΝΕΟ ΠΛΑΙΣΙΟ)

Ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) και το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α.) ανακοινώνουν το πρόγραμμα των υπόλοιπων εξεταστικών περιόδων για το έτος 2024, των Εξετάσεων Πιστοποίησης της επάρκειας επαγγελματιών μετά την παρακολούθηση του προγράμματος συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης του ΚΕ.ΜΕ.Α., διάρκειας 105 ωρών με τίτλο «Βασικό Πρόγραμμα Κατάρτισης Προσωπικού Ιδιωτικής Ασφάλειας» , ως εξής:

Περίοδος


Ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων και σχετικών δικαιολογητικών


Ενδεικτικές ημερομηνίες διεξαγωγής των εξετάσεων




21/10/2024 έως

01/11/2024


23-24/11/2024 ή/και


30/11 - 01/12/2024

Α. ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δικαίωμα συμμετοχής στις Εξετάσεις Πιστοποίησης επαγγελματικής κατάρτισης «Προσωπικού Ιδιωτικής Ασφάλειας», έχουν σωρευτικά όσοι:

α. Πληρούν τις προϋποθέσεις των περ. α’ και β’ της παρ. 1 του άρθρου 2 του ν.2518/1997 (Α’ 164), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, ήτοι είναι Έλληνες πολίτες ή ομογενείς ή πολίτες χώρας - μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.

β. Είναι απόφοιτοι συστημάτων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή μεταδευτεροβάθμιας τυπικής και μη τυπικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης ή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ή διαθέτουν επαγγελματική εμπειρία.

γ. Έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς το πρόγραμμα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης του ΚΕ.ΜΕ.Α. με τίτλο «Βασικό Πρόγραμμα Κατάρτισης Προσωπικού Ιδιωτικής Ασφάλειας», διάρκειας 105 ωρών, το οποίο υλοποιείται από συμβεβλημένα με το ΚΕ.ΜΕ.Α. Κέντρα Δια Βίου Μάθησης.

Η τράπεζα θεμάτων (κατάλογος που περιέχει τις ερωτήσεις του Θεωρητικού και Πρακτικού Μέρους των Εξετάσεων Πιστοποίησης Επαγγελματικής Κατάρτισης Προσωπικού Ιδιωτικής Ασφάλειας), είναι αναρτημένη εδώ.

Οι υποψήφιοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην 3η εξεταστική περίοδο του 2024, θα πρέπει να ακολουθήσουν την παρακάτω διαδικασία.

Β. ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η αίτηση και τα δικαιολογητικά που πρέπει να υποβάλουν οι υποψήφιοι που συμμετέχουν στις εξετάσεις είναι τα παρακάτω:

1. Έντυπο αίτησης συμμετοχής (διαθέσιμο για εκτύπωση εδώ).

2. Ευκρινές φωτοαντίγραφο:

2.1 Των δύο (2) όψεων του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή, ελλείψει ταυτότητας, των κρίσιμων σελίδων του διαβατηρίου (δηλ. εκείνων στις οποίες αναφέρονται ο αριθμός και τα στοιχεία ταυτότητας του κατόχου). Σε περίπτωση αποστολής διαβατηρίου θα πρέπει να αποστέλλεται και πιστοποιητικό γέννησης.

2.2 Για τους Ομογενείς: Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Ομογενούς.

2.3 Για τους πολίτες χώρας - μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης:

2.3.1 Ταυτότητα ή διαβατήριο πολίτη κράτους μέλους Ευρωπαϊκής Ένωσης.

2.3.2 Μεταφρασμένο πιστοποιητικό γέννησης.

2.3.3 Βεβαίωση εγγραφής πολίτη κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

3. Αντίγραφο (ένα από τα παρακάτω):

3.1 Τίτλου σπουδών συστημάτων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (απολυτήριο Γυμνασίου ή απολυτήριο Λυκείου).

3.2 Τίτλου σπουδών συστημάτων μεταδευτεροβάθμιας τυπικής και μη τυπικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης (πιστοποίηση αποφοίτων της μαθητείας ΕΠΑ.Σ. Ο.Α.Ε.Δ. ή αποφοίτων Ι.Ε.Κ.).

3.3 Τίτλου σπουδών συστημάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (πτυχίο Α.Ε.Ι. ή Τ.Ε.Ι.).

3.4 Αντίστοιχου ισότιμου τίτλου σπουδών για τους ομογενείς πολίτες ή πολίτες χώρας - μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως εξής:

3.4.1 Έγγραφο ισοτιμίας τίτλου σπουδών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από τη Διεύθυνση Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

3.4.2 Έγγραφο ισοτιμίας τίτλου σπουδών τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

3.4.3 Έγγραφο ισοτιμίας ανώτατης εκπαίδευσης από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.

3.5 Νόμιμα θεωρημένης άδειας εργασίας ή φορολογικά ή ασφαλιστικά στοιχεία, από τα οποία αποδεικνύεται η νόμιμη επαγγελματική εμπειρία ως Προσωπικό Ιδιωτικής Ασφάλειας.

4. Βεβαίωση επιτυχούς παρακολούθησης του προγράμματος συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης του ΚΕ.ΜΕ.Α., με τίτλο «Βασικό Πρόγραμμα Κατάρτισης Προσωπικού Ιδιωτικής Ασφάλειας» (αφορά προγράμματα κατάρτισης που υλοποιήθηκαν από τον Μάρτιο του 2023 και έπειτα).

5. Αποδείξεις κατάθεσης ανταποδοτικών τελών, ως εξής:

5.1 Για τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.), ποσό εκατό ευρώ (100,00€), στην εφαρμογή e - Πληρωμές του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., ακολουθώντας τις Οδηγίες που αναγράφονται στον παρακάτω σύνδεσμο: https://eparavolo.eoppep.gr/welcome. Ειδικότερα, από την «Κατηγορία Υπηρεσίας» επιλέγετε: «Πιστοποίηση Προσόντων». Μετά, από την καρτέλα «Υπηρεσία» επιλέγετε: «Εξετάσεις ΚΕΜΕΑ για Προσωπικό Ασφαλείας». Στη συνέχεια, επιλέγετε «Αγορά» και συνεχίζετε με τη διαδικασία ηλεκτρονικής καταβολής του προβλεπόμενου ποσού. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας πληρωμής, ο υποψήφιος, θα πρέπει να πατήσει «Εκτύπωση» προκειμένου να εμφανιστεί το παράβολο σε μορφή PDF.

5.2 «Για το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α.), ποσό πενήντα ευρώ (50,00€), στην Εθνική Τράπεζα μέσω ειδικής συναλλαγής με τίτλο «ΚΕΜΕΑ - ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ Π.Ι.Α.».

Σε περίπτωση που ο εξεταζόμενος επιλέξει την καταβολή του ανταποδοτικού τέλους μέσω των ταμείων της Εθνικής Τράπεζας και προκειμένου να ολοκληρωθεί με επιτυχία η συναλλαγή, σημειώνεται ότι ο υποψήφιος θα πρέπει να έχει μαζί του την αστυνομική του ταυτότητα και να γνωστοποιήσει στον ταμία της Τράπεζας το ονοματεπώνυμό του, το Α.Φ.Μ. του, μία έγκυρη ηλεκτρονική διεύθυνση (email) καθώς, επίσης και διεύθυνση επικοινωνίας. Επισημαίνεται ότι σε περίπτωση που ο υποψήφιος δεν διαθέτει έγκυρη ηλεκτρονική διεύθυνση, η συναλλαγή δεν θα δύναται να ολοκληρωθεί. Η πληρωμή του αντιτίμου του ανταποδοτικού τέλους, με τον παραπάνω τρόπο στα ταμεία της Εθνικής Τράπεζας, μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε με καταβολή μετρητών είτε με χρέωση λογαριασμού. Η προμήθεια που βαρύνει τον υποψήφιο στις εξετάσεις είναι €3,00/συναλλαγή με καταβολή μετρητών και €2,50/συναλλαγή με χρέωση λογαριασμού.

Επιπρόσθετα, αναφέρεται ότι υπάρχει η δυνατότητα πληρωμής του αντιτίμου του ανταποδοτικού τέλους για τη συμμετοχή στις εξετάσεις μέσω του i-bank Internet Banking ή Mobile Banking. Ως εκ τούτου, οι υποψήφιοι/ενδιαφερόμενοι που διαθέτουν λογαριασμό και Internet Banking ή Mobile Banking στην Εθνική Τράπεζα έχουν τη δυνατότητα να καταβάλουν το απαιτούμενο ποσό για την πληρωμή του ανταποδοτικού τέλους μέσα από την καρτέλα «Πληρωμές», στην κατηγορία οργανισμών «Δημοσίου», με τίτλο «ΚΕΜΕΑ - ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ Π.Ι.Α.» (Στην αγγλική έκδοση: PUBLIC AUTHORITIES / CENTER FOR SECURITY STUDIES – CERTIFICATION). Η πληρωμή του ανταποδοτικού τέλους μέσα από το Internet Banking διενεργείται με καταβολή προμήθειας €0,60/συναλλαγή.»

6. Υποψήφιος που ανήκει στην κατηγορία «Φυσικώς αδυνάτου» (υποψήφιοι με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες) και επιθυμεί να εξεταστεί προφορικά στο Θεωρητικό μέρος των Εξετάσεων, υποβάλλει επιπλέον σχετικό δικαιολογητικό (για περισσότερα πατήστε εδώ).

Γ. ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ & ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι αιτήσεις μαζί με τα ανωτέρω δικαιολογητικά συμμετοχής υποβάλλονται ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά, μέσω αποστολής αντιγράφων αυτών με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) στην ηλεκτρονική διεύθυνση: security@kemea-research.gr.

Για την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων και των δικαιολογητικών συμμετοχής τους, οι υποψήφιοι θα πρέπει να προχωρήσουν με τη σειρά στα παρακάτω βήματα:

Βήμα 1: Να εκτυπώσουν την αίτηση συμμετοχής, επιλέγοντας τον παραπάνω σχετικό σύνδεσμο, να την συμπληρώσουν, να την υπογράψουν και εν συνεχεία να την σαρώσουν (scan) σε αρχείο μορφής pdf ή jpeg και να την αποθηκεύσουν με όνομα αρχείου: 1.

Βήμα 2: Να σαρώσουν (scan), σε μορφή pdf ή jpeg, το αντίστοιχο δικαιολογητικό της παραγράφου Β.2 και να το αποθηκεύσουν με όνομα αρχείου:2.

Βήμα 3: Να σαρώσουν (scan) σε μορφή pdf ή jpeg ένα από τα δικαιολογητικά της παραγράφου Β.3 και να το αποθηκεύσουν με όνομα αρχείου: 3.

Βήμα 4: Να σαρώσουν (scan) σε μορφή pdf ή jpeg, την βεβαίωση κατάρτισης από Κ.Δ.Β.Μ. και να το αποθηκεύσουν με όνομα αρχείου: 4.

Βήμα 5: Να σαρώσουν (scan) ή να αποθηκεύσουν απευθείας σε μορφή pdf ή jpeg την απόδειξη κατάθεσης των ανταποδοτικών τελών των 100,00 € προς τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. Το εν λόγω αρχείο να το αποθηκεύσουν με όνομα αρχείου: 5.1.

Βήμα 6: Να σαρώσουν (scan) ή να αποθηκεύσουν απευθείας σε μορφή pdf ή jpeg την απόδειξη κατάθεσης των ανταποδοτικών τελών των 50,00 € προς το ΚΕ.ΜΕ.Α. Το εν λόγω αρχείο να το αποθηκεύσουν με όνομα αρχείου: 5.2.

Βήμα 7: Σε περίπτωση που ο υποψήφιος ανήκει στην κατηγορία «Φυσικώς αδυνάτου» και επιθυμεί να εξεταστεί προφορικά στο Θεωρητικό μέρος των εξετάσεων, θα πρέπει να σαρώσει (scan) σε μορφή pdf ή jpeg το αντίστοιχο δικαιολογητικό που αναφέρεται παραπάνω και να το αποθηκεύσει με όνομα αρχείου: 6.

Βήμα 8: Να μπουν στο λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους (email), να επιλέξουν το πεδίο ‘’Δημιουργία νέου μηνύματος’’, στο πεδίο ‘’ΘΕΜΑ’’ να αναγράψουν ‘’Αίτηση συμμετοχής του Αριθμό του Φορολογικού τους Μητρώου - Α.Φ.Μ.’’, π.χ. ‘’Αίτηση Συμμετοχής του 000111222’’, να επισυνάψουν στο πεδίο ‘’attachments’’ τα αρχεία με ονόματα: 1, 2, 3, 4, 5.1, και 5.2 (και 6 σε περίπτωση που υπάρχει), να πληκτρολογήσουν στο πεδίο ‘’Διεύθυνσης Αποστολής’’: security@kemea-research.gr και να πατήσουν «Αποστολή». Μετά την αποστολή του μηνύματος ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, οι υποψήφιοι θα λαμβάνουν μήνυμα επιβεβαίωσης για τη λήψη της αίτησης και των δικαιολογητικών συμμετοχής τους στις Εξετάσεις.

Επισημαίνεται ότι η αποστολή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα πρέπει να γίνεται μια μόνο φορά από κάθε υποψήφιο.

ΕΦΙΣΤΑΤΑΙ Η ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:

- Κάθε υποψήφιος, με ατομική του ευθύνη υποχρεούται να παρακολουθεί την πορεία της αίτησης του για συμμετοχή στις Εξετάσεις καθώς και όποιες άλλες σχετικές με αυτές πληροφορίες.


- Αιτήσεις που υποβάλλονται ταχυδρομικώς, αυτοπροσώπως ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο (εκτός από τον παραπάνω) δεν γίνονται δεκτές.


- Η αποστολή των παραπάνω αρχείων πρέπει να γίνεται ΜΟΝΟ σε μορφή pdf ή jpeg και όχι σε οποιαδήποτε άλλη μορφή (τύπου zip κ.α.).


- Οι υποψήφιοι οι οποίοι θα υποβάλουν ελλιπή δικαιολογητικά συμμετοχής, θα λαμβάνουν σχετική ειδοποίηση, μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, για τις αναγκαίες συμπληρώσεις των δικαιολογητικών τους. Σε περίπτωση μη συμπλήρωσης αυτών εντός της τεθείσας χρονικής προθεσμίας, οι υποψήφιοι δεν θα τεκμηριώνουν δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις.


- Οι υποψήφιοι που θα αποστείλουν τα παραπάνω δικαιολογητικά και θα τεκμηριώσουν το δικαίωμα συμμετοχής τους στις εξετάσεις, θα ενημερωθούν μέσω ανακοίνωσης και με προσωποποιημένο μήνυμα (SMS) στο κινητό τους τηλέφωνο σχετικά με την ακριβή ημερομηνία και τον τόπο εξέτασής τους, τουλάχιστον μία εβδομάδα νωρίτερα. Ως εκ τούτου υπογραμμίζεται η σημασία της ορθής συμπλήρωσης του αριθμού κινητού τηλεφώνου στην Αίτηση Συμμετοχής.

Δ. ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ

Σε περίπτωση αδυναμίας συμμετοχής υποψηφίου στις εξετάσεις, τα ανταποδοτικά τέλη δύναται να μεταφέρονται στην επόμενη εξεταστική περίοδο, μετά από αίτηση του υποψηφίου στο ΚΕ.ΜΕ.Α., στις παρακάτω περιπτώσεις:

1. Για λόγους υγείας, που αποδεικνύονται με έγγραφη βεβαίωση εισαγωγής του σε Δημόσιο ή Ιδιωτικό Νοσοκομείο ή ιατρικό πιστοποιητικό ή ιατρική γνωμάτευση ιδιώτη ιατρού, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 5 του ν.3418/2005, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

2. Σε περίπτωση που ο υποψήφιος τυγχάνει στρατεύσιμος και δεν του χορηγηθεί άδεια από την οικεία στρατιωτική μονάδα, που αποδεικνύεται με έγγραφη βεβαίωση από αυτή.

Ο υποψήφιος υποχρεούται να υποβάλει την ως άνω αίτηση μέσα σε δεκαπέντε (15) ημέρες από την ημερομηνία της εξέτασής του. Μετά την πάροδο της ανωτέρω προθεσμίας καμία αίτηση δεν εξετάζεται, τα δε ανταποδοτικά τέλη εκπίπτουν υπέρ του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. και του ΚΕ.ΜΕ.Α.Οδηγίες για τους υποψήφιους στις Εξετάσεις Πιστοποίησης αποφοίτων ΙΕΚ!

Καλή επιτυχία σε όλους! https://e-wall.net/?p=71531


Κραυγή Απελπισίας από Εκπαιδευτικούς ΑμεΑ: Καταγγελία για τις Διακρίσεις σε Εκπαιδευτικούς με Αναπηρίες
Ανοιχτή Επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων: Καταγγελία για τις Διακρίσεις σε Εκπαιδευτικούς με Αναπηρίες


Στην ανοιχτή επιστολή τους προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, οι εκπαιδευτικοί με αναπηρίες ή μέλη της οικογένειάς τους εκφράζουν την αγανάκτησή τους για τις ατελείς τροποποιήσεις του νόμου 5128/2024, που δεν επιλύουν τις διακρίσεις που αντιμετωπίζουν. Παρά την αναγνώριση των σοβαρών προβλημάτων υγείας τους, οι εκπαιδευτικοί αυτοί υποχρεώνονται να υπηρετούν μακριά από τον τόπο τους, με περιορισμένα δικαιώματα σε θέματα απόσπασης και τοποθέτησης. Η επιστολή απαιτεί την ένταξή τους σε ειδική κατηγορία για μεταθέσεις, την επικαιροποίηση των αναγκαίων παθήσεων και την αύξηση της μοριοδότησης για αναπηρίες κάτω του 67%. Επισημαίνεται η ανάγκη για ίση μεταχείριση και πραγματική συμπερίληψη των ατόμων με αναπηρίες στην εκπαιδευτική διαδικασία.


Τα Επαγγέλματα του Μέλλοντος


Ανοικτή επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Πιερρακάκη.


Καθώς η πραγματικότητα ξεπερνά τη ‘φαντασία’, εκ μέρους εκπαιδευτικών με αναπηρίες των ιδίων ή μελών της οικογενείας μας, απευθύνουμε κραυγή απόγνωσης πλέον, αφού οι τροποποιήσεις του 5128/2024-ΦΕΚ Α 118/30.08.2024 συνιστούν σταγόνα στον ωκεανό, καθώς συνεχίζεται το παράδοξο/ανεκδιήγητο, ακόμα και όσοι εκπαιδευτικοί, οι ίδιοι ή τα μέλη της οικογενείας, έχουν αναπηρία άνω του 67% - παρότι αυτό θεωρείται ‘όριο’ ΒΑΡΙΑΣ αναπηρίας για τα Κ.Ε.ΠΑ. - να υπηρετούν για σειρά ετών μακριά από τον τόπο τους, ή εάν πάρουν απόσπαση, μετά τη διετή υπηρέτηση (έτσι ήταν και έτσι παραμένει), αυτή λαμβάνεται απλώς για σοβαρούς λόγους υγείας, με μια κλιμακωτή, πολύ μικρή μοριοδότηση στην τοποθέτηση, συγκρινόμενοι, στην ουσία, με όλους τους λοιπούς (χωρίς παθήσεις / αναπηρίες) εκπαιδευτικούς - σε αντίθεση με πολύτεκνους κλπ., που όχι απλώς αποσπώνται αλλά μετατίθενται και τοποθετούνται κατά προτεραιότητα και σε αντίθεση με δημοτικούς συμβούλους, συζύγους στρατιωτικών/δικαστικών λειτουργών/μελών ΔΕΠ/ιατρικού προσωπικού, οι οποίοι αποσπώνται και τοποθετούνται κατά προτεραιότητα.

Είναι δηλαδή καταδικασμένοι να ζητούν αποσπάσεις εσαεί και να ρισκάρουν κάθε χρόνο την υγεία/ζωή τους, καθώς τοποθετούνται στην άλλη άκρη του νομού, μακριά από τους γιατρούς και την οικογένεια. Συνεχίζουν στην ουσία, να εντάσσονται σε ‘ειδική κατηγορία’, δηλαδή μετάθεση και τοποθέτηση κατά προτεραιότητα συγκρινόμενοι μεταξύ τους, ΜΟΝΟΝ ΟΣΟΙ έχουν οι ίδιοι / τέκνο / σύζυγος, ελάχιστες πολύ συγκεκριμένες παθήσεις, βάσει του ελλιπέστατου / αναχρονιστικού Π.Δ. 50/1996, άρθρο 13, παρ. α & γ. Δηλαδή όσων οι παθήσεις δεν εμπίπτουν σε αυτό, όχι μόνο δεν μετατίθενται κατά προτεραιότητα, όχι μόνο δεν μοριοδοτούνται έστω κλιμακωτά, αλλά ΔΕΝ μοριοδοτούνται ΚΑΝ για μετάθεση και ας έχουν οι ίδιοι, ή τα μέλη της οικογενείας, ακόμα και 85% - 90% - 95% αναπηρία!

Τρία χρόνια τώρα, μετά από αμέτρητες κρούσεις με υπομνήματα/επιστολές προς πάσα κατεύθυνση, ο εμπαιγμός δεν έχει όρια. Εν όψει της επικείμενης εγκυκλίου μεταθέσεων, απαιτούμε, τώρα,

1. ΕΝΤΑΞΗ ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ = ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΚΕΝΩΝ (δηλ. κατ’ εξαίρεση) στον τόπο μόνιμης κατοικίας / ιατρικών / βιολογικών αναγκών ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ όλων όσων έχουν οι ίδιοι, σύζυγος, αδελφός, γονέας, άνω του 67%

2. Επικαιροποίηση των παθήσεων και ποσοστών του απαράδεκτου/αναχρονιστικού Π.Δ. 50/1996, άρθρο 13, παρ. α & γ 3. Αύξηση της κλιμακωτής μοριοδότησης για αναπηρίες κάτω του 67% για ιδίους, σύζυγο, τέκνο, αδελφό, γονέα. Βάσει κοινοτικών οδηγιών της ΕΕ, άρθρων του Συντάγματος, του γενικότερου και ειδικότερου ελληνικού νομικού σχετικού πλαισίου, του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα, της σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία κλπ., θα έπρεπε να έχει εφαρμοσθεί εδώ και χρόνια, για τους εκπαιδευτικούς ΑμεΑ, τουλάχιστον ό,τι ισχύει στο λοιπό δημόσιο τομέα. Άλλωστε, η ίση μεταχείριση των ανίσων είναι το ίδιο απαράδεκτη με την άνιση μεταχείριση των ίσων’ Νόμος 158(I)/1999 / μέρος vii / αρχή της ισότητας / (3).

Τέλος, βάσει του άρθρου 5 του ν. 4443/2016 (Οδηγία 2000/78/ΕΚ): «Για την τήρηση της αρχής της ίσης μεταχείρισης στον τομέα της εργασίας και της απασχόλησης έναντι ατόμων με αναπηρία ή χρόνια ασθένεια, ο εργοδότης υποχρεώνεται στη λήψη όλων των ενδεδειγμένων κατά περίπτωση μέτρων,… εφόσον τα μέτρα αυτά δεν συνεπάγονται δυσανάλογη επιβάρυνση για τον εργοδότη». Δεν αντιλαμβανόμαστε λοιπόν, γιατί η ‘εύλογη προσαρμογή’ που ζητούμε δεν υιοθετείται, καθώς μάλιστα αυτή συνεπάγεται μηδενικό δημοσιονομικό κόστος.

Για πόσο ακόμα οι εκπαιδευτικοί με αναπηρίες των ιδίων ή μελών της οικογενείας θα βιώνουν τις ‘μεταρρυθμίσεις’ υπέρ της ‘συμπερίληψης’ ως ‘κενό γράμμα’;

Ως πότε θα ωθούνται ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΗ;

Με την πεποίθηση πως θα εγκύψετε στο πρόβλημα επιβίωσής μας, επιτέλους.

Με εκτίμηση Εκπαιδευτικοί ΑμεΑ με αναπηρίες των ιδίων ή μελών της οικογενείας https://e-wall.net/?p=71485