Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024

Εισαγγελική έρευνα για καθηγητές που αρνούνται τις εξ αποστάσεως εξετάσεις - "Καζάνι που βράζει" η πανεπιστημιακή κοινότητα
Εισαγγελική έρευνα για καθηγητές που αρνούνται τις εξ αποστάσεως εξετάσεις - "Καζάνι που βράζει" η πανεπιστημιακή κοινότητα

Εισαγγελική Παρέμβαση έναντι Καθηγητών που Αρνούνται τις Διαδικτυακές Εξετάσεις

Η πανεπιστημιακή κοινότητα βρίσκεται σε κατάσταση εντάσεων λόγω των νέων μέτρων του υπουργείου Παιδείας που προωθούν τις διαδικτυακές εξετάσεις. Η Δικαιοσύνη επεμβαίνει με προκαταρκτικές εξετάσεις και ποινικές αποτιμήσεις σε καθηγητές που αρνούνται να συμμορφωθούν.

Η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης διενεργεί προκαταρκτική εξέταση για την άρνηση καθηγητών πανεπιστημίων να διεξαχθούν διαδικτυακές εξετάσεις. Η έρευνα εστιάζει στο αν τελούνται αξιόποινες πράξεις, όπως η μη συμμόρφωση με την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας.

Αφορμή στάθηκε η απόφαση του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ να μην διεξαχθούν εξ αποστάσεως εξετάσεις, επικαλούμενοι θέματα αδιάβλητης διαδικασίας.

Παρόμοιες αντιδράσεις υπάρχουν και σε άλλα πανεπιστήμια, όπως στο Πανεπιστήμιο Πατρών και στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Η εισαγγελική έρευνα έρχεται να προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες για τις καταλήψεις στα πανεπιστήμια.

Δεν υπάρχει σχεδόν κανένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια στην Ελλάδα και το εξωτερικό: Τι ισχύει; Μύθοι, ανακρίβειες και υπερβολές.

 
https://e-wall.net/?p=52317

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου