Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024

Σοβαρά κτιριακά προβλήματα στο ΕΕΕΕΚ Νάξου: Απαιτείται άμεση λύση και ανέγερση σύγχρονου διδακτηρίου
Σοβαρά κτιριακά προβλήματα στο ΕΕΕΕΚ Νάξου: Απαιτείται άμεση λύση και ανέγερση σύγχρονου διδακτηρίου

Το ΕΕΕΕΚ Νάξου στεγάζεται σε ακατάλληλες προκάτ κατασκευές και κοντέινερ εδώ και 20 χρόνια.

Οι υποδομές είναι ελλιπείς και επικίνδυνες για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Απαιτείται άμεση μετεγκατάσταση σε ασφαλές και κατάλληλο χώρο.

Πρέπει να ανεγερθεί σύγχρονο διδακτηρίου ΕΕΕΕΚ στην Νάξο με αποκλειστική ευθύνη του κράτους.

 

Σοβαρά κτιριακά προβλήματα αντιμετωπίζει το ΕΕΕΕΚ Νάξου

Το EEEEK Νάξου από την ίδρυση του, 20 χρόνια πριν, φιλοξενείται σε ένα χώρο που απαρτίζεται από 4 προκάτ κατασκευές και κοντέινερ στο προαύλιο του 1ου και 2ου Γυμνασίου Νάξου. Έναν χώρο δηλαδή εντελώς ακατάλληλο για το ρόλο και τις ανάγκες του συγκεκριμένου σχολείου, στο οποίο φοιτούν μαθητές με αναπηρίες που έχουν συνθέτες και πολλαπλές εκπαιδευτικές ανάγκες. Παράλληλα το σχολείο αντιμετωπίζει προβλήματα και ως προς τη συντήρηση, επισκευή και προσαρμογή των υπαρχουσών υποδομών. Πιο συγκεκριμένα:

- Τα πατώματα στις αίθουσες του σχολείου είναι κατεστραμμένα και ασταθή, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για μαθητές και καθηγητές και δυσκολία για τους μαθητές που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην κίνησή τους.

- Η αίθουσα που χρησιμοποιείται για γυμναστική, εργοθεραπεία και φυσιοθεραπεία δεν χωράει τον απαραίτητο εξοπλισμό του σχολείου με αποτέλεσμα πανάκριβα μηχανήματα να μένουν στα κουτιά και να μην χρησιμοποιούνται από τους μαθητές που τα έχουν ανάγκη, ενώ ταυτόχρονα ο ελεύθερος χώρος για την κίνηση των μαθητών είναι πολύ περιορισμένος.

- Η μία και μοναδική τουαλέτα για ΑΜΕΑ που υπάρχει στο σχολείο είναι μικρή. Ο χώρος δεν επαρκεί ούτε είναι κατάλληλος και ελκυστικός ώστε να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των μαθητών (που ενίοτε συνοδεύονται και από ΕΒΠ ) και την εκπαίδευση τους.

- Η υδραυλική και ηλεκτρολογική εγκατάσταση του σχολείου χρειάζεται συντήρηση (π.χ. στις τουαλέτες τρέχουν νερά και λόγω του ότι οι τουαλέτες βρίσκονται στο χώρο της κουζίνας ελλοχεύει υγειονομικός κίνδυνος).

- Όταν βρέχει σε κάποια σημεία η οροφή στάζει μέσα στις αίθουσες με αποτέλεσμα αφενός να υπάρχει κίνδυνος για τον εξοπλισμό του σχολείου και αφετέρου και αυτές οι λίγες αίθουσες που υπάρχουν να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, ποια μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για:

- Να βρεθεί μια άμεση λύση στο κτιριακό πρόβλημα και να γίνει μετεγκατάσταση του ΕΕΕΕΚ Νάξου σε ασφαλές και κατάλληλο χώρο που να ανταποκρίνεται στις σύνθετες ανάγκες των μαθητών, καλύπτοντας το επιστημονικό έργο που επιτελείται με αναβαθμισμένο και σύγχρονο τρόπο.

- Την ανέγερση σύγχρονου διδακτηρίου ΕΕΕΕΚ στην Νάξο που να υπηρετεί και να διευκολύνει το έτσι κι αλλιώς σύνθετο, απαιτητικό επιστημονικό έργο της επαγγελματικής προετοιμασίας των μαθητών με αναπηρία, με αποκλειστική ευθύνη του κράτους, χωρίς ΣΔΙΤ.

Οι Βουλευτές

Κομνηνάκα Μαρία

Δελής Γιάννης

Κανέλλη Λιάνα

Συντυχάκης Μανώλης
https://e-wall.net/?p=53190

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου