Τετάρτη 1 Μαΐου 2024

Μπόνους Δ.Υ.: Αντί για πραγματικές αυξήσεις, η κυβέρνηση μοιράζει ψίχουλα στους δημοσίους υπαλλήλους
Μπόνους Δ.Υ.: Αντί για πραγματικές αυξήσεις, η κυβέρνηση μοιράζει ψίχουλα στους δημοσίους υπαλλήλους

Μπόνους παραγωγικότητας 66€ το χρόνο σε ΔΥ!!

Η ΑΔΕΔΥ εκφράζει την έντονη αντίθεσή της στη θεσμοθέτηση bonus στο Δημόσιο, χαρακτηρίζοντάς τα ως "ξαναζεσταμένο φαγητό" και προεκλογική κοροϊδία.

Η ΑΔΕΔΥ τονίζει ότι τα bonus αντιστοιχούν σε ετήσια αύξηση μόλις 66€, γεγονός που αποτελεί κοροϊδία για τους δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι έχουν δει τους μισθούς τους να μειώνονται κατά 40% τα τελευταία χρόνια.

Η ΑΔΕΔΥ κριτικάρει επίσης τον τρόπο με τον οποίο θα μοιραστούν τα bonus, καθώς θα κριθούν από τους προϊσταμένους, οι οποίοι, σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, δεν έχουν επιλεγεί με αξιοκρατικά κριτήρια αλλά με βάση κομματικές σκοπιμότητες.

Η ΑΔΕΔΥ καλεί την κυβέρνηση να αυξήσει οριζόντια τους μισθούς όλων των δημοσίων υπαλλήλων και να επαναφέρει τα δώρα, αντί να μοιράζει ψίχουλα μέσω των bonus.

Ως προς τη θεσμοθέτηση κινήτρων παραγωγικότητας και ανταμοιβής στους δημοσίους υπαλλήλους, η ΑΔΕΔΥ αναφέρει: «Με τυμπανοκρουσίες, ένα μήνα πριν από τις Ευρωεκλογές, ανήγγειλε χθες, Δευτέρα 29 Απριλίου 2024, ο πρωθυπουργός τις νέες “μεγάλες αυξήσεις” στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, μέσα από τα περίφημα bonus.

Πρόκειται για ξαναζεσταμένο φαγητό το οποίο είχε πρωτοσερβιρισθεί το 2022 με την ψήφιση τότε του Ν. 4942 που προέβλεπε τη χορήγηση bonus σε ορισμένες κατηγορίες Δ.Υ., με βάση την επίτευξη των στόχων (υπάλληλοι στο ταμείο ανάκαμψης κ.α.).

Τότε το ποσό που διατέθηκε ήταν 20.000.000€ που αντιστοιχούσαν σε 33€ αύξηση ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ (20.000.000 :600.000= 33,33€). Τώρα το ποσό… διπλασιάζεται και φτάνει στο αστρονομικό ποσό των 40.000.000€ (!!!) τον χρόνο και το μέτρο αφορά όλες τις δημόσιες υπηρεσίες (εφόσον πιάσουν τους στόχους) κι αντιστοιχεί, θεωρητικά, με «αύξηση» σε 66€ τον χρόνο (40.000.000:600.000=66,66€ τον χρόνο).

Γι’ αυτό το ποσό μιλάμε και σήμερα όλα τα ΜΜΕ προπαγανδίζουν και πάλι τις… «τεράστιες αυξήσεις» στο Δημόσιο, όπως έκαναν με τα 35-40€ αύξηση τον μήνα που δόθηκαν από 1-1-24, ύστερα από 14 χρόνια μνημονίων όπου οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων μειώθηκαν κατά 40%.

Πρόκειται για νέα μεγάλη κοροϊδία την οποία προπαγανδίζουν τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης σε όλα σχεδόν τα ΜΜΕ.

Και ποιος θα μοιράζει, αλήθεια, τα bonus;;;

 
https://e-wall.net/58344/bonous-d-y-anti-gia-pragmatikes-afxiseis-i-kyvernisi-moirazei-psichoula-stous-dimosious-ypallilous/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου