Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

Αντιμέτωποι με την Κυβερνητική Προπαγάνδα: Εχθρικό κλίμα στην ΕΡΤ1 για τους εκπαιδευτικούς
Αντιμέτωποι με την Κυβερνητική Προπαγάνδα: Εχθρικό κλίμα στην ΕΡΤ1 για τους εκπαιδευτικούς

Άκρως επιθετικός ο δημοσιογράφος στον συνάδελφο

Η Συνέντευξη του Αντώνη Κουρσάρη στην ΕΡΤ1

Σε μια εποχή που κυριαρχούν ο φόβος, η άγνοια και η παραπληροφόρηση, στοιχεία τα οποία καθίστανται εξαιρετικά επικίνδυνα, η ορθή καταγραφή της πραγματικότητας αποτελεί σημαντικό επίτευγμα.

Στο πλαίσιο αυτό, αποδεχόμενος την πρόσκληση, βρέθηκε καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1 «Συνδέσεις» ο συνάδελφός μας και πρόεδρος του ΣΕΠΕ Κέρκυρας Κουρσάρης Αντώνης για να παρουσιάσει τις απόψεις των εκπαιδευτικών σχετικά με τις εξετάσεις PISA στο δημοτικό σχολείο και την καθολική απόφαση των εκπαιδευτικών των 5 σχολείων της Κέρκυρας να τις ακυρώσουν.

Δείτε τη συνέντευξη: https://www.youtube.com/watch?v=nPhsrAoju3A

Το περιβάλλον ήταν απόλυτα εχθρικό και προσπάθησαν παρεμβαίνοντας να μην ακουστεί για μια ακόμα φορά η άποψη των μαχόμενων εκπαιδευτικών. Με διάφορους τρόπους προσπάθησαν να αποδομήσουν τα λόγια του ώστε να μην ακουστεί τίποτα άλλο πέρα από την κυβερνητική προπαγάνδα.

Ένα απλό παράδειγμα:

Ο δημοσιογράφος πιστεύει ότι όλα τα κράτη 60+ που συμμετέχουν στην PISA του ΟΟΣΑ κάνουν και δικές τους εξετάσεις τύπου PISA και μόνο οι Έλληνες εκπαιδευτικοί είναι αντίθετοι σε αυτές.

Στην απάντηση του συναδέλφου μας ότι κάτι το τέτοιο δεν ισχύει καθώς μόνο η Ελλάδα κάνει τέτοιου τύπου εξετάσεις που υποτίθεται είναι «διαγνωστικές» ενώ στις ΗΠΑ, Η.Β. και άλλες αγγλοσαξονικές χώρες γίνονται εξετάσεις που όμως είναι κατατακτήριες των σχολείων που ουσιαστικά χωρίζονται σε “καλά, κακά και άσχημα” δεν άρεσε και προσπάθησε με χειριστικά σχόλια να αποδομήσει την αλήθεια.

Η συνεχόμενη φίμωση των εκπαιδευτικών και η απόκρυψη της αλήθειας της σχολικής πραγματικότητας έχει σαν κύριο στόχο τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα να περάσουν χωρίς καμία αντίδραση.

Χαιρετίζουμε την οργανωμένη αντίδραση των εκπαιδευτικών του νησιού μας για την ακύρωση των εξετάσεων PISA, που σαν «γαλατικό χωριό» όπως μας χαρακτήρισε ο δημοσιογράφος, προσπαθούμε να το προστατέψουμε, προστατεύοντας τους μαθητές μας και το δημόσιο σχολείο μας. Συνεχίζουμε στον δύσκολο δρόμο της υπεράσπισης του δημόσιου δωρεάν και καθολικού χαρακτήρα της εκπαίδευσης. Αγωνιζόμαστε για να νικήσουμε και θα νικήσουμε!

Η αξιολόγηση στην πράξη: Βιολόγος διδάσκει Χημεία, σύμβουλοι αξιολογούν χωρίς μαθητές!

Σύμβουλος ανέβασε βίντεο από αξιολόγηση στο TikTok & στο Fb

Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση Εκπ/κων Π.Ε. Κέρκυρας
https://e-wall.net/?p=60207

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου