Κυριακή 12 Μαΐου 2024

Μισθωτοί και Συνταξιούχοι / Σημαντικά σημεία για την αυτόματη υποβολή φορολογικών δηλώσεων 2024
Μισθωτοί και Συνταξιούχοι / Σημαντικά σημεία για την αυτόματη υποβολή φορολογικών δηλώσεων 2024

Για 1,3 εκατομμύρια φορολογούμενους: Η ΑΑΔΕ θα υποβάλει αυτόματα τις δηλώσεις μισθωτών και συνταξιούχων με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία. Οι φορολογούμενοι θα λάβουν ειδοποίηση μέσω email, myAADE και myAADEapp.

Οι φορολογικές δηλώσεις είναι μια κρίσιμη διαδικασία για κάθε φορολογούμενο, καθώς καθορίζει τις υποχρεώσεις του προς το κράτος και τις πιθανές επιστροφές φόρου. Με την αυτοματοποιημένη διαδικασία υποβολής που προσφέρει φέτος η ΑΑΔΕ, πάνω από 1,3 εκατομμύρια φορολογούμενοι, κυρίως μισθωτοί και συνταξιούχοι, δεν χρειάζεται να υποβάλουν οι ίδιοι τη δήλωσή τους. Αντ' αυτού, θα λάβουν ειδοποίηση από την ΑΑΔΕ μέσω e-mail για να ελέγξουν τα προσυμπληρωμένα στοιχεία τους και να επιβεβαιώσουν την ορθότητά τους.

Προθεσμίες:

Έως 26 Ιουλίου 2024: Υποβολή δηλώσεων.

Έως 1η Ιουλίου 2024: Υποβολή αρχικής δήλωσης για όσους δεν είναι στην αυτόματη υποβολή.

2 Ιουλίου έως 26 Ιουλίου 2024: Υποβολή τροποποιητικής δήλωσης χωρίς πρόστιμο (ισοδυναμεί με αρχική).

Τι να προσέξετε:

Ελέγξτε τα στοιχεία της προσυμπληρωμένης δήλωσης.

Σε περίπτωση λάθους ή ελλιπών στοιχείων, υποβάλετε τροποποιητική δήλωση.

Εβδομαδιαία ενημέρωση για τυχόν αλλαγές στα στοιχεία σας.

Εάν παρατηρήσετε ανακριβείς ή ελλιπείς πληροφορίες, διορθώστε τα στοιχεία πριν από την οριστικοποίηση της δήλωσης. Η διαδικασία της αυτοματοποιημένης υποβολής δεν σημαίνει ότι όλα τα στοιχεία είναι απαραίτητα σωστά, και εσείς είστε υπεύθυνοι για την ακρίβεια των πληροφοριών που υποβάλλετε.

https://e-wall.net/58718/plirofories-kai-odigies-vima-vima-gia-tin-ypovoli-forologikon-diloseon-afora-misthotous-kai-syntaxiouchous-vinteo/
https://e-wall.net/?p=58830

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου