Τετάρτη 8 Μαΐου 2024

Τεχνητή Νοημοσύνη: Ο Καθηγητής Χίντον ο "νονός" της AI - Κρούει τον Κώδωνα του Κινδύνου
Τεχνητή Νοημοσύνη: Ο Καθηγητής Χίντον ο "νονός" της AI - Κρούει τον Κώδωνα του Κινδύνου

Ο Τζέφρι Χίντον, γνωστός ως "νονός της τεχνητής νοημοσύνης," παραιτήθηκε από τη θέση του στην Google, εκφράζοντας ανησυχίες για τους κινδύνους που συνοδεύουν την ανάπτυξη της τεχνολογίας AI. Ο Χίντον θεωρεί ότι οι υπολογιστές μπορεί να γίνουν εξυπνότεροι από τους ανθρώπους πολύ νωρίτερα από ό,τι ο ίδιος και άλλοι ειδικοί ανέμεναν.

Ο Χίντον έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης, αλλά οι ανησυχίες του για την ηθική και κοινωνική επίδραση της τεχνολογίας αυτής τον οδήγησαν να εγκαταλείψει τη θέση του στην Google για να μιλάει ελεύθερα για τους κινδύνους.

Ο Χίντον καλεί σε επαγρύπνηση και προσεκτική ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης, προειδοποιώντας για τους κινδύνους που ενέχει η ανεξέλεγκτη πρόοδός της.

Ψάχνετε για εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης; Το Toolify.ai σας έχει καλυμμένους!

https://youtu.be/qpoRO378qRY

Ανησυχίες και Προειδοποιήσεις:

- Ο Χίντον ανησυχεί για τη δημιουργία πειστικών ψευδών εικόνων και κειμένων από τα συστήματα AI, κάτι που θα μπορούσε να δημιουργήσει έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι δεν μπορούν να ξεχωρίσουν την αλήθεια από το ψέμα.

-  Εκφράζει φόβους ότι κακόβουλοι χρήστες θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν την τεχνολογία AI για κακούς σκοπούς.

- Η ταχύτητα με την οποία εξελίσσεται η AI και μαθαίνει νέες συμπεριφορές είναι ανησυχητική. Μπορεί να καταλήξει να ξεπεράσει το επίπεδο πληροφοριών που κατέχει ένας ανθρώπινος εγκέφαλος.

Ο Χίντον ήταν πρωτοπόρος στην ανάπτυξη των νευρωνικών δικτύων, τα οποία αποτελούν τη βάση για πολλές τρέχουσες τεχνολογίες AI, όπως το ChatGPT. Μαζί με μεταπτυχιακούς φοιτητές του, δημιούργησε ένα νευρωνικό δίκτυο που μπορούσε να αναλύσει χιλιάδες φωτογραφίες και να αναγνωρίσει κοινά αντικείμενα. Η Google αγόρασε τη startup τους έναντι 44 εκατομμυρίων δολαρίων.

-  Ο Χίντον προειδοποιεί ότι κακόβουλοι ηγέτες θα μπορούσαν να δώσουν στα ρομπότ την ικανότητα να δημιουργούν τους δικούς τους υποστόχους, οι οποίοι θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την ανθρωπότητα.

- Τα ψηφιακά συστήματα AI μπορούν να μοιράζονται γνώσεις ταχύτερα και αποτελεσματικότερα από τα ανθρώπινα βιολογικά συστήματα, γεγονός που επιτρέπει την ταχεία συλλογική μάθηση.

https://youtu.be/mxEG0krpHS0
https://e-wall.net/?p=58591

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου