Κυριακή 9 Ιουνίου 2024

Ενιαία Κείμενα ΔΟΕ: "Χρηματοδότηση-υποχρηματοδότηση των σχολείων. Έμμεση και άμεση ιδιωτικοποίηση. Εκπαιδευτικές ανάγκες"
Ενιαία Κείμενα ΔΟΕ: "Χρηματοδότηση-υποχρηματοδότηση των σχολείων. Έμμεση και άμεση ιδιωτικοποίηση. Εκπαιδευτικές ανάγκες"

Του Δημήτρη Μαριόλη

Η πρόσφατη εκδήλωση της ΔΟΕ με θέμα "Χρηματοδότηση-υποχρηματοδότηση των σχολείων. Έμμεση και άμεση ιδιωτικοποίηση. Εκπαιδευτικές ανάγκες" αποτέλεσε μια ηχηρή και ουσιαστική τοποθέτηση ενάντια στην αξιολόγηση και τις επιπτώσεις της στο δημόσιο σχολείο. Η συζήτηση στο στρογγυλό τραπέζι με τους Γιώργο Λιάμπα, Κώστα Χριστόπουλο, Βάσω Ζαρκινού και Νάντια Γεωργαλάκη, πλούσια σε περιεχόμενο και τεκμηρίωση, αναδεικνύει την ακλόνητη στάση της ΔΟΕ απέναντι στην υποβάθμιση της εκπαίδευσης.

https://youtu.be/5E6tTjMmHiE

Προσλήφθηκες αναπληρώτρια/ής; Περιμένεις πρόσληψη; Μάθε τα δικαιώματά σου!

Η Δύναμη των Ενιαίων Κειμένων:

Η υιοθέτηση των ενιαίων κειμένων από τη ΔΟΕ αποδείχθηκε μια εξαιρετικά αποτελεσματική στρατηγική:

Εξουδετέρωσαν το διευθυντικό δικαίωμα: Τα κείμενα έθεσαν φραγμό στην άκριτη εξουσία των διευθυντών, ενδυναμώνοντας τη φωνή των εκπαιδευτικών.

Προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις: Η κριτική τους προς την αξιολόγηση πυροδότησε έντονες συζητήσεις και κινητοποίησε την εκπαιδευτική κοινότητα.

Έλαβαν πανελλαδική προβολή: Η ουσιαστική τους ανάλυση έφτασε στο ευρύ κοινό μέσω των ΜΜΕ, θέτοντας στο επίκεντρο τα προβλήματα του δημόσιου σχολείου.

Συγκέντρωσαν υποστήριξη: Δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί υιοθέτησαν και υπερασπίστηκαν τα κείμενα, δημιουργώντας ένα ισχυρό μέτωπο αντίστασης.

Ανέβασαν τον πήχη: Η επιστημονική τους τεκμηρίωση και η παιδαγωγική τους οπτική έθεσαν ψηλά τον πήχη για τον δημόσιο διάλογο.

Αγκαλιάστηκαν από τη βάση: Η αυθεντική τους προσέγγιση βρήκε ανταπόκριση στους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά στις συζητήσεις και τις δράσεις.

Συνέβαλαν στην έρευνα: Η συλλογή δεδομένων μέσω ερωτηματολογίων δημιούργησε μια πολύτιμη δεξαμενή γνώσης για την αξιολόγηση.

Η Κρίσιμη Στροφή:

Η 93η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε 3 εβδομάδες, καλείται να λάβει μια ιστορικής σημασίας απόφαση:

Θα επιβεβαιώσει την ομόφωνη απόφαση της 92ης ΓΣ ενάντια στην αξιολόγηση;

Θα ηγηθεί της αντίστασης στην εφαρμογή της αξιολόγησης;

Η απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό το μέλλον του δημόσιου σχολείου και την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Η ΔΟΕ, με τα ενιαία κείμενα και την ακλόνητη στάση της, αποτελεί φωνή αντίστασης στην υποβάθμιση της εκπαίδευσης. Η 93η ΓΣ έρχεται να επικυρώσει αυτή την πορεία και να χαράξει τον δρόμο για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου.

Κι αν οι συνδικαλιστές δεν είναι τελικά ένα μάτσο τεμπέληδες;
https://e-wall.net/?p=60836

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου