Κυριακή 16 Ιουνίου 2024

Παιδικοί Σταθμοί ΕΣΠΑ 2024: Όλα Όσα Πρέπει να Γνωρίζετε - Την επόμενη εβδομάδα ξεκινούν οι αιτήσεις
Παιδικοί Σταθμοί ΕΣΠΑ 2024: Όλα Όσα Πρέπει να Γνωρίζετε - Την επόμενη εβδομάδα ξεκινούν οι αιτήσεις

Οι αιτήσεις για τα voucher βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών μέσω ΕΣΠΑ για την περίοδο 2024/2025 είναι έτοιμες να ξεκινήσουν, με αυξημένη χρηματοδότηση και περισσότερους δικαιούχους. Ο προγραμματισμός είναι όμοιος με την περυσινή χρονιά, με αιτήσεις να υποβάλλονται ηλεκτρονικά από τα τέλη Ιουνίου. Την περίοδο 2023 – 2024 άρχισε την Τρίτη 20 Ιουνίου και ολοκληρώθηκε στις 17 Ιουλίου ενώ κάτι αντίστοιχο αναμένεται και φέτος. Τα οριστικά αποτελέσματα αναμένονται να ανακοινωθούν τέλος Αυγούστου.

Κριτήρια Συμμετοχής

Για το πρόγραμμα voucher των παιδικών σταθμών ΕΣΠΑ, τα βασικά κριτήρια επιλογής είναι η οικογενειακή οικονομική κατάσταση. Τα ετήσια εισοδηματικά όρια αναμένεται να παραμείνουν ως εξής:

- Μέχρι 2 παιδιά: 27.000 ευρώ

- 3 παιδιά: 30.000 ευρώ

- 4 παιδιά: 33.000 ευρώ

- 5+ παιδιά: 36.000 ευρώ

Πρόγραμμα Υποβολής Αιτήσεων

- Ημερομηνία Έναρξης: Τέλη Ιουνίου (αναμένεται)

- Πλατφόρμα Υποβολής: Αιτήσεις και δικαιολογητικά υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής πλατφόρμας

Οι γονείς που πληρούν τα κριτήρια θα λάβουν ενίσχυση με τη μορφή voucher για εγγραφή σε βρεφικούς, παιδικούς, βρεφονηπιακούς σταθμούς, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και ΚΔΑΠ ΑμεΑ.

Αύξηση Χρηματοδότησης

Η συνολική χρηματοδότηση για το 2024 αυξάνεται κατά 25 εκατομμύρια ευρώ, υποστηρίζοντας περισσότερες οικογένειες, συμπεριλαμβανομένων γονέων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, καθώς και ανέργων.

Διαδικασία Υποβολής

Οι αιτήσεις θα γίνονται βάσει του τελευταίου ψηφίου του ΑΦΜ του αιτούντα, ακολουθώντας τη σειρά που θα καθοριστεί από την ΕΕΤΑΑ.

Αναμένονται αναλυτικές οδηγίες και πιθανές αλλαγές στα κριτήρια ή στη διαδικασία, με περισσότερες πληροφορίες διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ.

Ενδοοικογενειακή βία και Ποινική διαμεσολάβηση / Νόμος 3500
https://e-wall.net/?p=61458

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου