Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024

Απεργία - Αποχή από την ατομική αξιολόγηση - Κήρυξη 3ωρων στάσεων εργασίας / ΠΟΣΕΕΠΕΑ
Απεργία - Αποχή από την ατομική αξιολόγηση -Κήρυξη 3ωρων στάσεων εργασίας / ΠΟΣΕΕΠΕΑ

Το Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ κηρύσσει 3ωρες στάσεις εργασίας για το 1ο ή 2ο 3ωρο του προγράμματος των σχολικών μονάδων από την Πέμπτη 01.02.2024 μέχρι και την Πέμπτη 29.02.2024 όπως επίσης και επιπλέον στάση εργασίας που καλύπτει το ολοήμερο και διευρυμένου ωραρίου (14:00 – 17:30), στο πλαίσιο της αποτροπής της υλοποίησης του ν.4823/21 και της Υ.Α. 9950/ΓΔ5 ΦΕΚ 388/27-1-2023 «Ρύθμιση ειδικότερων και λεπτομερειακών θεμάτων σχετικά με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και τη διαδικασία διενέργειάς της».

ΟΔΗΓΟΣ: Το έργο του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.) στην Ειδική και Γενική Εκπαίδευση

Βήματα για την απεργία- αποχή

Το Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ από την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023, έχει επιδώσει στο Υπουργείο Παιδείας, στο Υπουργείο Οικονομικών, στην Προεδρία της Κυβέρνησης και στο Ελληνικό Δημόσιο εξώδικη γνωστοποίηση της απεργίας-αποχής, δηλώνοντας, έτσι, επίσημα την κήρυξή της. Με βάση τις προβλεπόμενες από τον νόμο προθεσμίες, ημέρα έναρξής της είναι η Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023. Καλούμε όλους τους συναδέλφους ΕΕΠ-ΕΒΠ μέλη των συλλόγων διδασκόντων και όλους τους συναδέλφους που εμπλέκονται με κάθε τρόπο στη διαδικασία της αξιολόγησης («αξιολογητές» , « διευθυντές-προϊσταμένους» και «αξιολογούμενους») να δηλώσουμε τη συμμετοχή μας στην απεργία – αποχή της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. - Υπογράφουμε το έντυπο – δήλωση για την συμμετοχή μας στην απεργία- αποχή από την ατομική αξιολόγηση και το πρωτοκολλούμε στο/στα σχολείο/σχολεία ή ΚΕΔΑΣΥ που εργαζόμαστε.

Η δήλωση αυτή γίνεται σε ειδικό έντυπο που καταθέτουμε οι συνάδελφοι (είναι αναρτημένη στα site της ΠΟΣΕΕΠΕΑ και των ΣΕΕΠΕΑ) για να γίνεται σαφής η συμμετοχή στην απεργία – αποχή. Η απεργία- αποχή είναι νομικά κατοχυρωμένη και νόμιμη ενέργεια αρκεί να πρωτοκολλείται στο σχολείο (Σε Γενικά Σχολεία, όπου μπορεί να υπάρχουν μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ μόνοι τους, μπορούν να υπογράφουν και στο αντίστοιχο κείμενο της ΔΟΕ και ΟΛΜΕ ).

ΠΟΣΕΕΠΕΑ : Συνολικός αριθμός υπηρετούντων μελών ΕΕΠ & ΕΒΠ για το διδακτικό έτος 2022-23.

- Δεν κανονίζουμε κανένα ραντεβού με τον /την αξιολογητή / αξιολογήτρια , ούτε και ανεβάζουμε στοιχεία μας στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

- Προχωράμε σε 3ωρη στάση εργασίας,

-αν χρειαστεί-, για τη μη συμμετοχή σε ραντεβού αξιολόγησης. Συμμετέχουμε όλοι στις στάσεις εργασίας προκειμένου να είναι καλυμμένοι όλοι/όλες οι συνάδελφοι από κάθε διαδικασία της ατομικής αξιολόγησης που προβλέπεται εντός διδακτικού ωραρίου.

-Επικοινωνούμε με τους τοπικούς ΣΕΕΠΕΑ για τη συμμετοχή μας στην απεργία- αποχή για να είναι ενήμεροι και για υποστήριξη των συναδέλφων.

Οι ΣΕΕΠΕΑ βρίσκονται σε επικοινωνία με τους αντίστοιχους ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ καθώς και η ΠΟΣΕΕΠΕΑ με τις ΔΟΕ και ΟΛΜΕ. Η απεργία – αποχή της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. καλύπτει σε όλες τις φάσεις τους συναδέλφους από όλα εξωδιδακτικά καθήκοντα που σχετίζονται με την ατομική αξιολόγηση όπως από τη συνάντηση με τον Σύμβουλο Εκπαίδευσης, την ενημέρωσης της Ψηφιακής Πλατφόρμας, την κατάθεση έκθεσης ατομικής αυτοαξιολόγησης.

Συνεχίζουμε δυναμικά όλοι μαζί !

ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ

Πρόεδρος  Χρήστος Βουλιώτης                                      Γενικός Γραμματέας  Σεραφείμ (Μάκης) Λάππας
https://e-wall.net/?p=52084
Τα Λογισμικά Ανοικτού Κώδικα "Ubuntu/LTSP/Epoptes/sch-scripts" σταματούν να υποστηρίζονται από το υπουργείο Παιδείας

Ubuntu/LTSP/Epoptes/sch-scripts - Υποστηρίξτε την Εκπαίδευση με Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα

Η ολοκληρωμένη λύση Ubuntu/LTSP/Epoptes/sch-scripts, η οποία χρησιμοποιείται από χιλιάδες σχολεία στην Ελλάδα, σταματά να υποστηρίζεται από το υπουργείο Παιδείας. Η λύση αυτή βασίζεται σε λογισμικά ανοικτού κώδικα και προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα, όπως εξοικονόμηση χρημάτων και δυνατότητες ουσιαστικής παιδαγωγικής αξιοποίησης του εργαστηρίου πληροφορικής. Ψηφιακή Υπογραφή Δημοσίων Υπαλλήλων μέσω του gov.gr / Οδηγός βήμα βήμα

Η λύση Ubuntu/LTSP/Epoptes/sch-scripts είναι μια εξαιρετική λύση για τα σχολικά εργαστήρια Πληροφορικής, καθώς προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα:

Είναι βασισμένη σε λογισμικά ανοικτού κώδικα, τα οποία είναι δωρεάν και προσβάσιμα σε όλους.

Εξοικονομεί χρήματα, καθώς δεν απαιτεί την αγορά ακριβών αδειών λογισμικού.

Είναι εύκολη στην εγκατάσταση και τη χρήση, ακόμα και για μη τεχνικούς χρήστες.

Προσφέρει ισχυρά εργαλεία για την παιδαγωγική αξιοποίηση του εργαστηρίου, όπως η δυνατότητα διαχείρισης των σταθμών εργασίας, η παρακολούθηση των μαθητών και η προβολή οθόνης.

Η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να διακόψει τη χρηματοδότηση της λύσης αυτής είναι αδικαιολόγητη και θα έχει αρνητικές επιπτώσεις. Τα σχολεία θα αναγκαστούν να στραφούν σε ακριβότερες και πιο χρονοβόρες λύσεις, οι οποίες θα δυσχεράνουν την πρόσβαση των μαθητών στην τεχνολογία και την αξιοποίησή της για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Οι εκπ. πληροφορικής οι οποίοι έχουν χρησιμοποιήσει τη λύση αυτή για πολλά χρόνια, εκφράζουν την απογοήτευσή τους για την απόφαση του υπουργείου.

Οι καλύτερες εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης για την τάξη – Εξοικονομήστε χρόνο και αυξήστε τη συμμετοχή των μαθητών

Είμαστε βέβαιοι ότι υπάρχουν πολλοί εκπαιδευτικοί και φορείς που συμμερίζονται την ανησυχία μας. Πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να κινητοποιήσουμε το Υπουργείο Παιδείας και να το αναγκάσουμε να αναθεωρήσει την απόφασή του.

Ακολουθεί το κείμενο συναδέλφου 

Δεκαπέντε χρόνια τώρα χρησιμοποιώ την ολοκληρωμένη λύση Ubuntu/LTSP/Epoptes/sch-scripts https://el.ltsp.org/ είτε στα σχολεία που δίδασκα είτε όταν ήμουν στο ΚΕΠΛΗΝΕΤ και κάναμε σε δεκάδες σχολεία εγκαταστάσεις. Μια λύση που έδωσε στα σχολικά εργαστήρια ζωή με ελάχιστους πόρους (οικονομικούς, εργατοώρες κλπ). Ακόμη και σήμερα συνέδεσα τους διαδραστικούς πίνακες που ήρθαν στο σχολείο στον server και ο κάθε καθηγητής έχει το δικό του εξατομικευμένο περιβάλλον σε όποια αίθουσα βρεθεί και έχουμε και την δυνατότητα να ελέγχουμε όλους τους διαδραστικούς ταυτόχρονα.

Το υπουργείο για άλλη μια φορά σταμάτησε την χρηματοδότηση για την υποστήριξη ενός τέτοιου έργου που βασίζεται σε λογισμικά ανοικτού κώδικα, που εξοικονομεί χρήματα, που δίνει στους υπεύθυνους εργαστηρίων εργαλεία για ουσιαστική παιδαγωγική αξιοποίηση του εργαστηρίου.

Γιατί άραγε το υπουργείο γυρνάει την πλάτη του σε τέτοιες λύσεις;

Ας ενώσουμε φωνές διαμαρτυρίας εδώ https://alkisg.mysch.gr/steki/index.php?topic=9460.0

Ας κινητοποιηθούμε για κάτι που κάνει την εκπαίδευση καλύτερη…

Μια πρώτη κίνηση είναι ο καθένας από εμάς ας σηκώσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το θέμα.

Ελπίζω και ενώσεις των εκπαιδευτικών Πληροφορικής να κινητοποιηθούν.

Πάντα υπάρχει ελπίδα...
https://e-wall.net/?p=52079
Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην περιοχή τοποθέτησής τους
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού και Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής

Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην περιοχή τοποθέτησής τους

Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια θα έχουν οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που προσλήφθηκαν την 29η Ιανουαρίου 2024 ως προσωρινοί αναπληρωτές για το διδακτικό έτος 2023-2024, προκειμένου αυτοί να μεταβούν στην περιοχή τοποθέτησης και ανάληψης υπηρεσίας. Ειδικότερα:

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Με κοινή πρωτοβουλία των Υπουργείων Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ανακοινώνονται εκπτώσεις έως και 50% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια των αναπληρωτών εκπαιδευτικών για το διάστημα 31/1/2024 – 05/02/2024 (έως 07/02/2024 για ATTICA GROUP).

1. Fast Ferries έκπτωση 30% για επιβάτες και 20% για τα οχήματα τους,

2. Dodekanissos Sea Ways έκπτωση 50% για επιβάτες,

3. Levante Ferries έκπτωση 50% για επιβάτες και στα οχήματά τους,

4. BLUE STAR Ferries , SUPER FAST Ferries, HELLENIC SEAWAYS  έκπτωση 50% για επιβάτες , στα Ι.Χ. οχήματά τους και στις μηχανές

5. Golden Star Ferries έκπτωση 30% για επιβάτες και 20% στα οχήματα τους κατόπιν διαθεσιμότητας

( η έκπτωση αφορά το Superferry Andros Queen – Άνδρος – Τήνος – Μύκονος)

6. AEGEAN SEA LINES  έκπτωση 50% για επιβάτες και για τα οχήματα τους

7.  GOUTOS LINES έκπτωση 50% για επιβάτες και για τα οχήματα τους

8. SARONIC FERRIES έκπτωση 30% για επιβάτες

9. ΜINOAN LINES  έκπτωση 50% για επιβάτες και για τα οχήματα τους

Υπενθυμίζεται ότι με κοινή πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έχουν ανακοινωθεί μειώσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τους προσληφθέντες τόσο κατά την Α΄ όσο και κατά τις Β΄ και Γ’ φάση αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. Τις επόμενες ημέρες ενδέχεται να προστεθούν και άλλες εταιρείες στον ανωτέρω πίνακα, οπότε και θα εκδοθεί νεότερη ενημέρωση.

Η έκπτωση θα αφορά στην κάλυψη των μετακινήσεων των εκπαιδευτικών από τους μόνιμους τόπους κατοικίας τους προς το τελικό νησί, στο οποίο ανέλαβαν υπηρεσία. Απαραίτητα δικαιολογητικά για την παροχή της έκπτωσης θα είναι η σχετική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, που αναφέρει την πρόσληψή τους, καθώς και η Αστυνομική τους Ταυτότητα.

Αεροπορικά εισιτήρια από την εταιρεία Sky Express:

H εταιρεία SkyExpress, ανταποκρινόμενη στο αίτημα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού παρέχει έκπτωση ύψους 30% για την έκδοση δέκα (10) αεροπορικών εισιτηρίων ανά ενδιαφερόμενο, για τη μετακίνηση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον τόπο ανάληψης υπηρεσίας.

Η διαδικασία για τη λήψη της εν λόγω έκπτωσης έχει ως ακολούθως:

- Οι δικαιούχοι θα λάβουν SMS με έναν μοναδικό κωδικό

- Το SMS θα περιέχει και ένα link για τη σελίδα της SkyExpress σχετικά με την προσφορά/έκπτωση

- Στη σελίδα μετά τη συμπλήρωση των απαραίτητων στοιχείων (όνομα, επώνυμο, e-mail, τηλέφωνο και τον κωδικό τον οποίο έλαβαν), θα λαμβάνουν στο e- mail τους τον σχετικό εκπτωτικό κωδικό, ώστε να τον εισάγουν κατά τη διαδικασία κράτησης/αγοράς του εισιτηρίου.

 

Ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης ευχαριστεί θερμά τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστο Στυλιανίδη καθώς και τις ακτοπλοϊκές εταιρείες και την αεροπορική εταιρεία Sky Express για την άμεση ανταπόκρισή τους στο αίτημα του ΥΠΑΙΘΑ για την παροχή των ανωτέρω διευκολύνσεων.

Η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος της διαρκούς μέριμνας αλλά και της ουσιαστικής αναγνώρισης του έργου των εκπαιδευτικών μας οι οποίοι προσφέρουν τα μέγιστα στην εκπαιδευτική διαδικασία.
https://e-wall.net/52090/ekptoseis-se-aktoploika-kai-aeroporika-eisitiria-gia-ti-metavasi-anapliroton-ekpaideftikon-stin-periochi-topothetisis-tous-2/
Αποτελέσματα εκλογών ΣΕΕΠΕΑ Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας 2024
Αποτελέσματα εκλογών ΣΕΕΠΕΑ Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας 2024

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΣΕΕΠΕΑ) Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας και οι αντιπρόσωποι του για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΠΟΣΕΕΠΕΑ) και για την ΕΔΟΘ, όπως προέκυψαν μετά τις αρχαιρεσίες του Σαββάτου 27/01/2024 (ωρών 11:00-17:00 ), της Κυριακής 28/01/2024 (ωρών 13:00-18:00 ) και της Δευτέρα 29/01/2024 (ωρών 13:00 – 16:00 ), οι οποίες πραγματοποιήθηκαν δια ζώσης στα γραφεία της ΕΔΟΘ Προξένου Κορομηλά 51 στις 27/01/2024 και στις 28/01/2024 και στα γραφείο της ΠΔΕ Δυτικής Μακεδονίας στις 29/01/2024:

Στις εκλογές ψήφισαν συνολικά 204 μέλη για την ανάδειξη του διοικητικού συμβουλίου και για αντιπρόσωποι για την ΠΟΣΕΕΠΕΑ, ενώ για την ανάδειξη αντιπροσώπων για την ΕΔΟΘ ψήφισαν 129 μέλη.

Από τη διενέργεια των αρχαιρεσιών του ΣΕΕΠΕΑ Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας προέκυψαν τα εξής αποτελέσματα :

Για το διοικητικό συμβούλιο το Ενιαίο ψηφοδέλτιο ΕΕΠ – ΕΒΠ πήρε 143 ψήφους καταλαμβάνοντας 4 έδρες, ενώ η Αγωνιστική Συσπείρωση ΕΕΠ/ΕΒΠ πήρε 51 ψήφους και κατέλαβε 1 έδρα.

Για αντιπροσώπους του ΣΕΕΠΕΑ Κ. & Δ. Μ. στην ΠΟΣΕΕΠΕΑ, το Ενιαίο Ψηφοδέλτιο πήρε 136 ψήφους εκλέγοντας 7 αντιπροσώπους, ενώ η Αγωνιστική Συσπείρωση πήρε 58 ψήφους εκλέγοντας 3 αντιπροσώπους.

Για αντιπρόσωπους για την ΕΔΟΘ, το Ενιαίο Ψηφοδέλτιο πήρε 44 ψήφους εκλέγοντας (1) μία αντιπρόσωπο, ενώ η Αγωνιστική Συσπείρωση έλαβε 85 ψήφους και εκλέγει δύο (2)  αντιπροσώπους.

Αναλυτικότερα :

Για το διοικητικό συμβούλιο κατά σειρά ψήφων

Ενιαίο Ψηφοδέλτιο ΕΕΠ/ΕΒΠ

 

Ονοματεπώνυμο

Ψήφοι

Αρβανίτη Τριανταφυλλιά

79

Βουλιώτης Χρήστος

70

Μπαξεβάνη Άννα

64

Γεωργίου Γεωργία

54

Κοκκίνης Νικόλαος

46

Βίγλη Ειρήνη

30

Κάπαρος Ιωάννης

27

Οκουτσίδου Μαρία

24

Εκλέγονται ως τακτικά μέλη οι: Αρβανίτη Τριανταφυλλιά, Βουλιώτης Χρήστος, Μπαξεβάνη Άννα, Γεωργίου Γεωργία, με αναπληρωματικά μέλη τους Κοκκίνη Νικόλαο και Βίγλη Ειρήνη.

 

Αγωνιστική Συσπείρωση ΕΕΠ/ΕΒΠ

 

Ονοματεπώνυμο

Ψήφοι

Τσαγρή Ελένη

38

Ιωαννίδου Μαρία

23

Παπαδοπούλου Ελένη

13

Γραβάνης Γεώργιος

12

Κιοτέογλου Ελευθέριος

9

Λαμπάκη Μαρίνα

7

Παπαδάκη Κατερίνα

4

Εκλέγεται ως τακτικό μέλος η Τσαγρή Ελένη

 

Ωρολόγιο πρόγραμμα ΕΕΠ-ΕΒΠ / Ενημέρωση της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.

Για την Ελεγκτική Επιτροπή του ΣΕΕΠΕΑ Κ.& Δ. Μ. κατά σειρά ψήφων

Ενιαίο Ψηφοδέλτιο ΕΕΠ/ΕΒΠ

 

Ονοματεπώνυμο

Ψήφοι

Διαμαντοπούλου Εριφύλη

67

Κατιγκαρίδου Ελένη

47

Εκλέγονται οι : Διαμαντοπούλου Εριφύλη και Κατιγκαρίδου Ελένη

Αγωνιστική Συσπείρωση ΕΕΠ/ΕΒΠ

 

Ονοματεπώνυμο

Ψήφοι

Λασιόπουλος Αθανάσιος

22

Παπαϊωάννου Ευχάρις

19

Βασιλειάδης Ηλίας

18

Αργυρούδη Ανθή

10

Εκλέγεται ο Λασιόπουλος Αθανάσιος

Αντιπρόσωποι για την ΕΔΟΘ κατά σειρά ψήφων

Ενιαίο Ψηφοδέλτιο ΕΕΠ/ΕΒΠ

 

Ονοματεπώνυμο

Ψήφοι

Γεωργίου Γεωργία

39

Εκλέγεται η Γεωργίου Γεωργία

Αγωνιστική Συσπείρωση ΕΕΠ/ΕΒΠ

 

Ονοματεπώνυμο

Ψήφοι

Τσαγρή Ελένη

44

Λασιόπουλος Αθανάσιος

39

Ιωαννίδου Μαρία

28

Γραβάνης Γεώργιος

27

Παπαδάκη Κατερίνα

10

Εκλέγονται οι : Τσαγρή Ελένη , Λασιόπουλος Αθανάσιος

 

Για αντιπροσώπους του ΣΕΕΠΕΑ Κ.Μ. στην ΠΟΣΕΕΠΕΑ κατά σειρά ψήφων :

Ενιαίο Ψηφοδέλτιο ΕΕΠ/ΕΒΠ

Ονοματεπώνυμο

Ψήφοι

Αρβανίτη Τριανταφυλλιά

87

Βουλιώτης Χρήστος

76

Μπαξεβάνη Άννα

75

Γεωργίου Γεωργία

68

Κάπαρος Ιωάννης

36

Βίγλη Ειρήνη

35

Οκουτσίδου Μαρία

31

Εκλέγονται οι : Αρβανίτη Τριανταφυλλιά , Βουλιώτης Χρήστος , Μπαξεβάνη Άννα , Γεωργίου Γεωργία, Κάπαρος Ιωάννης , Βίγλη Ειρήνη , Οκουτσίδου Μαρία.

ΟΔΗΓΟΣ: Το έργο του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.) στην Ειδική και Γενική Εκπαίδευση

 

Αγωνιστική Συσπείρωση ΕΕΠ/ΕΒΠ

Ονοματεπώνυμο

Ψήφοι

Τσαγρή Ελένη

40

Ιωαννίδου Μαρία

27

Λασιόπουλος Αθανάσιος

23

Παπαδοπούλου Ελένη

17

Γραβάνης Γεώργιος

16

Κιοτέογλου Ελευθέριος

14

Λαμπάκη Μαρίνα

11

Παπαδάκη Κατερίνα

8

Εκλέγονται οι : Τσαγρή Ελένη , Ιωαννίδου Μαρία και Λασιόπουλος Αθανάσιος
https://e-wall.net/?p=52067
ΟΛΜΕ / Με όπλο την απεργία – αποχή και τις στάσεις εργασίας ο κλάδος απαντά ενωμένος και στην Α2 φάση της ατομικής αξιολόγησης
Με όπλο την απεργία – αποχή και τις στάσεις εργασίας ο κλάδος απαντά ενωμένος και στην Α2 φάση της ατομικής αξιολόγησης

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ επισημαίνει προς όλο τον κλάδο ότι η απεργία – αποχή από την ατομική αξιολόγηση καθώς και οι στάσεις εργασίας για τις παρακολουθήσεις του μαθήματος που ανακοινώνει ανά μήνα η ΟΛΜΕ είναι σε απόλυτη ισχύ και συνεχίζουν να καλύπτουν πλήρως όλους/ες τους/τις συναδέλφους/ισσες (νεοδιόριστους/ες, μόνιμους/ες, διευθυντές/ντριες, συμβούλους) για όλα τα στάδια της ατομικής αξιολόγησης (Α1, Α2, Β). ΟΛΜΕ / Για ατομική αξιολόγηση – Ερωταπαντήσεις για απεργία αποχή!

Το γεγονός ότι το ΥΠΑΙΘΑ σπεύδει να προχωρήσει την Α2 φάση δηλαδή την αξιολόγηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών από τους/τις διευθυντές/ντριες των σχολικών μονάδων, αποτελεί βήμα κλιμάκωσης στην προσπάθεια εφαρμογής του αντιεκπαιδευτικού νόμου 4823/21. Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ γνωρίζοντας πολύ καλά ότι το απαράδεκτο σχέδιο της ατομικής «αξιολόγησης» των εκπαιδευτικών δεν προχωρά λόγω της σθεναρής και αποφασιστικής στάσης του κλάδου, -κάτι που ομολόγησε και στη διαδικτυακή συνάντηση με τους/τις Συμβούλους Εκπαίδευσης στις 19/1/2024,- «επιστρατεύει» τώρα και τους/τις διευθυντές/ντριες ανοίγοντας παράλληλα όλο το φάσμα των αξιολογούμενων όπως προβλέπεται από το άρθρο 77 παρ.2 του ν.4823/21. Αυτή και μόνο η ενέργεια είναι ομολογία ήττας και πανικού μπροστά στην κατάρρευση όλου του επικοινωνιακού σχεδιασμού της και την ανατροπή όλων των χρονικών ορίων που προβλέπει ο νόμος για μια αντιεπιστημονική και γραφειοκρατική διαδικασία που αν, υποθετικά, ολοκληρωθεί ποτέ για όλους/ες, αυτό δεν θα γίνει παρά μετά από μια εξαετία, τουλάχιστον.

Η απόφαση του ΥΠΑΙΘΑ να ενεργοποιήσει το στάδιο Α2 της ατομικής αξιολόγησης του ν. 4823/21 αποτελεί σοβαρό πλήγμα στη δημοκρατική και συνεργατική λειτουργία του σχολείου, δημιουργώντας ένα πλαίσιο φόβου και εξαρτήσεων, αυξάνοντας ακόμα περισσότερο την γραφειοκρατία και αναιρώντας τον παιδαγωγικό ρόλο των εκπαιδευτικών και των διοικητικών στελεχών. Το ΥΠΑΙΘΑ με την ενεργοποίηση του Α2 του 4823/21, ακυρώνει τον ρόλο των διευθυντών/ντριών ως συντονιστών/στριών της παιδαγωγικής και διοικητικής λειτουργίας και τους μετατρέπει σε αξιολογητές/τριες – επιθεωρητές/τριες και manager, διαχωρίζοντάς τους έτσι από τους/τις συναδέλφους/ισσές τους.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο/η εκπαιδευτικός κρίνεται συνολικά ως μη ικανοποιητικός/ή αν σε ένα από τα τρία αξιολογικά στάδια (Α1, Α2, Β) κριθεί ως μη ικανοποιητική. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να φωλιάσει μέσα στα σχολεία μας ο φόβος προς τον/την αξιολογητή/τρια και η διάρρηξη των συναδελφικών, παιδαγωγικών και ανθρώπινων σχέσεων. Δε μπορούμε να αφήσουμε να μετατραπούμε από «συνάδελφοι/ισσες» σε «ανταγωνιστές/στριες» για το ποιος/α θα πάρει καλύτερη αξιολόγηση, τορπιλίζοντας έτσι το πνεύμα παιδαγωγικής συνεργασίας και συλλογικότητας, τη συναδελφικότητα, την αλληλεγγύη, τη συντροφικότητα μέσα στα σχολεία. Άλλωστε, αν απωλέσουμε αυτά τα χαρακτηριστικά μας, πως θα διδάξουμε τέτοιες έννοιες στα παιδιά;

Ο κλάδος μόνος παλεύει για τη στήριξη του δημόσιου σχολείου και των μαθητών/τριών και συνεχίζει περήφανα να δίνει τη μάχη και σε μεγάλο ποσοστό, δεν υλοποιεί ούτε τα σχέδια κατηγοριοποίησης των σχολείων μέσω της εξωτερικής και εσωτερικής αξιολόγησης αλλά ούτε και της ατομικής αξιολόγησης. Παρά τις συνεχείς πιέσεις του Υπουργείου και της διοίκησης, τόσο εναντίον των ενιαίων κειμένων, όσο και προς τους/τις νεοδιόριστους/ες να αξιολογηθούν, αποδεικνύεται καθημερινά η ακλόνητη θέλησή μας να υπερασπιστούμε την παιδαγωγική μας υπόσταση, τη μόρφωση των μαθητών/τριών, το συναδελφικό κλίμα μέσα στα σχολεία και τους Συλλόγους Διδασκόντων/ουσών.

Θα τονίσουμε για μια ακόμα φορά ότι το συγκεκριμένο σχέδιο της λεγόμενης «ατομικής αξιολόγησης» που προωθεί η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘΑ με τους δεκάδες γενικόλογους και υποκειμενικούς δείκτες, με την επαναφορά της παρωχημένης και αποκρουστικής φιγούρας του αξιολογητή–επιθεωρητή, με την βαθμολογική κατάταξη των αξιολογούμενων, είναι εκπαιδευτικά αποτυχημένο, ιστορικά παρωχημένο και παιδαγωγικά αντιεπιστημονικό και επικίνδυνο.

Οι εκπαιδευτικοί, δε στεκόμαστε ούτε φοβικά, ούτε από θέση άμυνας απέναντι στο σχέδιο της κυβέρνησης για την αξιολόγηση. Αποκαλύπτουμε προς όλη την κοινωνία τις πραγματικές στοχεύσεις της. Έχουμε ως όπλο τις ψηφισμένες θέσεις του κλάδου για την κατάργηση των νόμων 4690/20 και 4823/21 για την αξιολόγηση. Διεκδικούμε πραγματική στήριξη των εκπαιδευτικών και του παιδαγωγικού μας έργου. Θέλουμε σχολεία ασφαλή και σύγχρονα, με όλους/ες τους/τις εκπαιδευτικούς που χρειάζονται, με βάση τις μορφωτικές ανάγκες των παιδιών στην αρχή της σχολικής χρονιάς και όχι με βάση τις δήθεν αντοχές της οικονομίας και τους δημοσιονομικούς στόχους. Θέλουμε σύγχρονα προγράμματα σπουδών που να αναπτύσσουν ολοκληρωμένα τα παιδιά μας, χωρίς βάζει η λαϊκή οικογένεια το χέρι στην τσέπη. Θέλουμε τον/την εκπαιδευτικό να μπορεί να ζήσει αξιοπρεπώς με το μισθό του, κάνοντας αυτό που σπούδασε και αγαπάει! Θέλουμε ουσιαστική και δωρεάν επιμόρφωση στα δημόσια πανεπιστήμια και όχι αγορά προσόντων και πιστοποιήσεων. Θέλουμε πτυχία με αξία για δουλειά με δικαιώματα και όχι ιδιωτικά πανεπιστήμια που πουλούν τη γνώση σε τιμή ευκαιρίας για αυτό και θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη μαζί με το φοιτητικό και μαθητικό κίνημα απέναντι στο νομοσχέδιο που επιχειρεί να φέρει η κυβέρνηση. Παιδαγωγική & Διδακτική Επάρκεια (ΠΔΕ) / Οι 5 αποδεκτοί τρόποι απόκτησής!!

Όλοι/ες μαζί τώρα, σαν μια γροθιά, πιο συσπειρωμένοι/ες από ποτέ, μπορούμε να δώσουμε μήνυμα σε κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘΑ, ότι ο κλάδος δεν συναινεί στην αντιεκπαιδευτική πολιτική, μπορούμε να βάλουμε σοβαρά εμπόδια στα σχέδιά τους να αλλάξουν το σχολείο προς το χειρότερο.

Καλούμε πλέον όλες και όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να υπογράψουν τις δηλώσεις της απεργίας – αποχής που υπάρχουν σε κάθε σχολική μονάδα.

Καλούμε τους/τις διευθυντές/ντριες των σχολικών μονάδων να συμμετέχουν στην απεργία – αποχή μιας και στη νέα φάση της ενεργοποίησης του σταδίου Α2, να μην επιτρέψουν στο ΥΠΑΙΘΑ να τους χρησιμοποιήσει ως μοχλό πίεσης. Με τη συμμετοχή στην απεργία αποχή είμαστε όλοι και όλες καλυμμένοι/ες απέναντι στις απειλές και τη διοικητική αυθαιρεσία. Ξεκαθαρίζουμε πως και οι διευθυντές/ντριες των σχολικών μονάδων, είναι συνάδελφοι και συναδέλφισσες έχουν και αυτοί/ες τα ίδια συνδικαλιστικά δικαιώματα, μπορούν να αντιστέκονται με οργανωμένο τρόπο απέναντι σε άδικους νόμους, αντιεκπαιδευτικές πολιτικές. Ειδικά σε τέτοιες περιπτώσεις που αφορούν το μέλλον της εκπαίδευσης, των παιδιών μας, η αντίσταση δεν είναι απλά δικαίωμα, γίνεται καθήκον!

Επαναλαμβάνουμε πως η απεργία – αποχή είναι μια νόμιμη μορφή πάλης πλήρως κατοχυρωμένη. Η ΟΛΜΕ την έχει προκηρύξει με βάση όλες τις τυπικές διαδικασίες (κατάθεση εξώδικου κτλ). Επίσης, καλύπτει πλήρως και η στάση εργασίας από τις δυο παρακολουθήσεις του μαθήματος. Και η στάση εργασίας (μορφή απεργιακής κινητοποίησης) είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη. Η συμμετοχή, λοιπόν, σε μια τέτοια απόφαση σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να οδηγήσει σε πειθαρχικό παράπτωμα. Όπως η συμμετοχή σε μια 24ωρη απεργία δεν είναι παράπτωμα έτσι και στην απεργία αποχή. ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ – ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΩΡΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΜΕ!!

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ αποφασίζει τα παρακάτω:

- Καλούμε τους διευθυντές και τις διευθύντριες να υπογράψουν τη δήλωση συμμετοχής στη Απεργία Αποχή που έχει προκηρύξει η ΟΛΜΕ. Καλούμε τους διευθυντές και τις διευθύντριες να μην αξιολογήσουν τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες και να υπερασπιστούν ενιαία κείμενα, ακολουθώντας τις αποφάσεις του κλάδου.

- Καλούμε όλους/ες τους/τις συναδέλφους/ισσες που δεν έχουν υπογράψει την Απεργία – Αποχή να το κάνουν τώρα.

- Καλεί τις ΕΛΜΕ να προχωρήσουν σε παραστάσεις διαμαρτυρίας στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και τα γραφεία των Συμβούλων Εκπαίδευσης ενάντια στις απειλές και τις προσπάθειες εκφοβισμού των εκπαιδευτικών.

- Καλεί όλα τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ να αποστείλουν στην ΟΛΜΕ αναλυτικά στοιχεία συμμετοχής στην απεργία – αποχή.

 

 Προχωράμε ενωμένοι/ες μαζικά με την απόφαση της ΟΛΜΕ. Υπογράφουμε το έντυπο συμμετοχής στην απεργία – αποχή.

 Με ενότητα, αποφασιστικότητα και θέληση θα Νικήσουμε!

 
https://e-wall.net/?p=52028
Εκκλησία της Ελλάδος καταδικάζει τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών / Το κείμενο που θα διαβαστεί σε όλες τις εκκλησίες

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος καταδίκασε ομόφωνα το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, το οποίο προωθεί η κυβέρνηση. Σε κείμενο που θα διαβαστεί την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου σε όλους τους ναούς, η Ιερά Σύνοδος αναφέρει ότι το νομοσχέδιο «διαταράσσει την ηθική τάξη» και «βάζει πάνω από τα συμφέροντα των μελλοντικών παιδιών τις σεξουαλικές επιλογές των ομοφυλοφίλων ενηλίκων». Ένας Οδηγός για | Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής υγείας!!

Ενδοοικογενειακή βία και Ποινική διαμεσολάβηση / Νόμος 3500

Το κείμενο που θα διαβαστεί σε όλες τις εκκλησίες

«Τέκνα εν Κυρίω αγαπητά,

Όπως έχετε ενημερωθή, μόλις πριν από λίγες ημέρες, δηλαδή την 23η Ιανουαρίου 2024, συνήλθε η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, που είναι η Ανωτάτη Αρχή της Εκκλησίας μας, για να μελετήση το θέμα που ανέκυψε στις ημέρες μας, δηλαδή την θέσπιση του «πολιτικού γάμου» των ομοφυλοφίλων, με όλες τις συνέπειες που επιφέρει αυτό στο οικογενειακό δίκαιο.

Η Ιεραρχία συζήτησε επαρκώς το θέμα αυτό με υπευθυνότητα και νηφαλιότητα, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά την ενότητά της, και στην συνέχεια ομόφωνα αποφάσισε τα δέοντα που έχουν ανακοινωθή.

Μια από τις αποφάσεις που έλαβε είναι να ενημερώση το πλήρωμά της, το οποίο θέλει να ακούση τις αποφάσεις της και τις θέσεις της. Μέσα στο πλαίσιο αυτό, η Ιεραρχία απευθύνεται προς όλους εσάς, για να διατυπώση την αλήθεια για το σοβαρό αυτό θέμα.

1. Το έργο της Εκκλησίας, διά μέσου των αιώνων, είναι διπλό, δηλαδή θεολογικό, με το να ομολογή την πίστη της, όπως την αποκάλυψε ο Χριστός και την έζησαν οι Άγιοί της, και ποιμαντικό, με το να ποιμαίνη τους ανθρώπους στην κατά Χριστόν ζωή. Αυτό το έργο της φαίνεται στην Αγία Γραφή και στις αποφάσεις των Οικουμενικών και Τοπικών Συνόδων, οι οποίες θέσπισαν όρους για την ορθόδοξη πίστη και ιερούς κανόνες, που καθορίζουν τα όρια μέσα στα οποία πρέπει να κινούνται όλα τα μέλη της, Κληρικοί, Μοναχοί και Λαικοί.

Έτσι, η Εκκλησία ποιμαίνει, δηλαδή θεραπεύει τις πνευματικές ασθένειες των ανθρώπων, ώστε οι Χριστιανοί να ζούν σε κοινωνία με τον Χριστό και τους αδελφούς τους, να απαλλαγούν από την φιλαυτία και να αναπτυχθή η φιλοθεία και η φιλανθρωπία, δηλαδή η ιδιοτελής, φίλαυτη αγάπη να γίνη ανιδιοτελής αγάπη.

2. Ο Θεός αγαπά όλους τους ανθρώπους, δικαίους και αδίκους, αγαθούς και κακούς, αγίους και αμαρτωλούς∙ αυτό κάνει και η Εκκλησία. Άλλωστε, η Εκκλησία είναι πνευματικό Νοσοκομείο που θεραπεύει τους ανθρώπους, χωρίς να αποκλείη κανέναν, όπως δείχνει η παραβολή του Καλού Σαμαρείτου, την οποία είπε ο Χριστός (Λουκ. ι΄, 3037). Το ίδιο κάνουν και τα νοσοκομεία και οι ιατροί για τις σωματικές ασθένειες. Όταν οι ιατροί κάνουν χειρουργικές επεμβάσεις στους ανθρώπους, κανείς δεν μπορεί να ισχυρισθή ότι δεν έχουν αγάπη.

Αλλά οι άνθρωποι ανταποκρίνονται διαφορετικά σε αυτήν την αγάπη της Εκκλησίας∙ άλλοι την επιθυμούν και άλλοι όχι. Ο ήλιος αποστέλλει τις ακτίνες του σε όλη την κτίση, άλλοι όμως φωτίζονται και άλλοι καίγονται, και αυτό εξαρτάται από την φύση αυτών που δέχονται τις ηλιακές ακτίνες.

Έτσι, η Εκκλησία αγαπά όλα τα βαπτισθέντα παιδιά της και όλους τους ανθρώπους που είναι δημιουργήματα του Θεού, μικρούς και μεγάλους, αγάμους και εγγάμους, Κληρικούς, Μοναχούς και Λαικούς, επιστήμονες και μη, άρχοντες και αρχομένους, ετεροφύλους και ομοφυλοφίλους, και ασκεί την φιλάνθρωπη αγάπη της, αρκεί, βέβαια, να το θέλουν και οι ίδιοι και να ζούν πραγματικά στην Εκκλησία.

3. Η Θεολογία της Εκκλησίας για τον Γάμο απορρέει από την Αγία Γραφή, την διδασκαλία των Πατέρων της Εκκλησίας και την διάταξη του Μυστηρίου του Γάμου. Στο βιβλίο της Γενέσεως γράφεται: «Και εποίησεν ο Θεός τον άνθρωπον, κατ’ εικόνα Θεού εποίησεν αυτόν, άρσεν και θήλυ εποίησεν αυτούς. Και ευλόγησεν αυτούς λέγων˙ αυξάνεσθε και πληθύνεσθε και πληρώσατε την γην και κατακυριεύσατε αυτήν και άρχετε των ιχθύων της θαλάσσης και των πετεινών του ουρανού και πάντων των κτηνών και πάσης της γης και πάντων των ερπετών των ερπόντων επί της γης» (Γεν., 1, 2728).

Αυτό σημαίνει ότι «η δυαδικότητα των δύο φύσεων και η συμπληρωματικότητά τους δεν αποτελούν κοινωνικές επινοήσεις, αλλά παρέχονται από τον Θεό»∙ «η ιερότητα της ένωσης άνδρα και γυναίκας παραπέμπει στην σχέση του Χριστού και της Εκκλησίας»∙ «ο χριστιανικός Γάμος δεν είναι απλή συμφωνία συμβίωσης, αλλά ιερό Μυστήριο, διά του οποίου ο άνδρας και η γυναίκα λαμβάνουν την Χάρη του Θεού για να προχωρήσουν προς την θέωσή τους»∙ «ο πατέρας και η μητέρα είναι συστατικά στοιχεία της παιδικής και της ενήλικης ζωής».

Όλη η θεολογία του Γάμου φαίνεται καθαρά στην ακολουθία του Μυστηρίου του Γάμου, στα τελούμενα και τις ευχές. Σ’ αυτό το Μυστήριο η ένωση ανδρός και γυναικός ιερολογείται εν Χριστώ Ιησού, με τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Τα αποτελέσματα του εν Χριστώ Γάμου είναι η δημιουργία καλής συζυγίας και οικογενείας, η γέννηση παιδιών, ως καρπού της αγάπης των δύο συζύγων, άνδρα και γυναίκας, και η σύνδεσή τους με την εκκλησιαστική ζωή. Η μη ύπαρξη παιδιών χωρίς την ευθύνη των συζύγων, δεν διασπά την εν Χριστώ συζυγία.

Η χριστιανική παραδοσιακή οικογένεια αποτελείται από πατέρα, μητέρα και παιδιά, και σε αυτήν την οικογένεια τα παιδιά αναπτύσσονται, γνωρίζοντας την μητρότητα και την πατρότητα που θα είναι απαραίτητα στοιχεία στην μετέπειτα εξέλιξή τους.

Εξ άλλου, όπως φαίνεται στο «Ευχολόγιο» της Εκκλησίας, υπάρχει σαφέστατη σύνδεση μεταξύ των Μυστηρίων του Βαπτίσματος, του Χρίσματος, του Γάμου, της Εξομολογήσεως και της Θείας Κοινωνίας του Σώματος και του Αίματος του Χριστού. Κάθε διάσπαση αυτής της σύνδεσης δημιουργεί εκκλησιολογικά προβλήματα.

Επομένως, βαπτιζόμαστε και χριόμαστε για να κοινωνήσουμε του Σώματος και του Αίματος του Χριστού. Γίνεται ο Γάμος ώστε οι σύζυγοι και η οικογένεια να συμμετέχουν στο Μυστήριο της θείας Ευχαριστίας και να κοινωνούν του Σώματος και του Αίματος του Χριστού. Κάθε διάσπαση της σχέσεως αυτής των Μυστηρίων συνιστά την εκκοσμίκευση.

Η Εκκλησία βασίζεται σε αυτήν την Παράδοση, που δόθηκε από τον Θεό στους Αγίους, και δεν μπορεί να αποδεχθή κάθε άλλη μορφή Γάμου, πολλώ δε μάλλον τον λεγόμενο «ομοφυλοφιλικό γάμο».

4. Σε ένα ευνομούμενο Κράτος, η Πολιτεία με τα συντεταγμένα όργανά της έχει την αρμοδιότητα να καταρτίζη νομοσχέδια και να ψηφίζη νόμους, ώστε στην κοινωνία να υπάρχη ενότητα, ειρήνη και αγάπη.

Η Εκκλησία, όμως, είναι θεσμός αρχαιότατος, έχει διαχρονικές παραδόσεις αιώνων, συμμετέχει σε όλες τις κατά καιρούς δοκιμασίες του λαού, συνετέλεσε αποφασιστικά στην ελευθερία του, όπως φαίνεται από την ιστορία, την παλαιότερη και την πρόσφατη, και πρέπει όλοι να στέκονται με σεβασμό, τον οποίο κατά καιρούς διακηρύσσουν. Άλλωστε και όλοι οι άρχοντες, εκτός από μερικές εξαιρέσεις, είναι δυνάμει και ενεργεία μέλη της. Η Εκκλησία ούτε συμπολιτεύεται ούτε αντιπολιτεύεται, αλλά πολιτεύεται κατά Θεόν και ποιμαίνει όλους. Γι’ αυτό και έχει ιδιαίτερο λόγο που πρέπει να γίνεται σεβαστός.

Στο θέμα του λεγομένου «πολιτικού γάμου των ομοφυλοφίλων», η Ιερά Σύνοδος όχι μόνον δεν μπορεί να σιωπήση, αλλά πρέπει να ομιλήση, από αγάπη και φιλανθρωπία σε όλους. Γι’ αυτό η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος στην πρόσφατη απόφασή της με ομόφωνο και ενωτικό τρόπο, για λόγους τους οποίους αιτιολόγησε, δήλωσε ότι «είναι κάθετα αντίθετη προς το προωθούμενο νομοσχέδιο».

Και αυτή η σαφής απόφασή της στηρίζεται στο ότι «οι εμπνευστές του νομοσχεδίου και οι συνευδοκούντες σε αυτό προωθούν την κατάργηση της πατρότητας και της μητρότητας και την μετατροπή τους σε ουδέτερη γονεικότητα, την εξαφάνιση των ρόλων των δύο φύλων μέσα στην οικογένεια και θέτουν πάνω από τα συμφέροντα των μελλοντικών παιδιών τις σεξουαλικές επιλογές των ομοφυλοφίλων ενηλίκων».

Επί πλέον, η θέσπιση της «υιοθεσίας παιδιών» «καταδικάζει τα μελλοντικά παιδιά να μεγαλώνουν χωρίς πατέρα ή μητέρα σε ένα περιβάλλον σύγχυσης των γονεικών ρόλων», αφήνοντας δε ανοικτό παράθυρο για την λεγόμενη «παρένθετη κύηση», που θα δώση κίνητρα «για την εκμετάλλευση ευάλωτων γυναικών» και αλλοίωση του ιερού θεσμού της οικογενείας.

Όλα αυτά η Εκκλησία, η οποία πρέπει να εκφράζη το θέλημα του Θεού και να καθοδηγή ορθόδοξα τα μέλη της, δεν μπορεί να τα αποδεχθή, διότι διαφορετικά θα προδώση την αποστολή της. Και το κάνει αυτό όχι μόνο από αγάπη στα μέλη της, αλλά από αγάπη και στην ίδια την Πολιτεία και τους θεσμούς της, ώστε να προσφέρουν στην κοινωνία και να συντελούν στην ενότητά της.

Αποδεχόμαστε, βέβαια, τα δικαιώματα των ανθρώπων τα οποία κινούνται σε επιτρεπτά όρια, σε συνδυασμό με τις υποχρεώσεις τους, αλλά η νομιμοποίηση του απολύτου «δικαιωματισμού», που είναι θεοποίηση των δικαιωμάτων, προκαλεί την ίδια την κοινωνία.

5. Η Εκκλησία ενδιαφέρεται για την οικογένεια, η οποία αποτελεί το κύτταρο της Εκκλησίας, της κοινωνίας και του Έθνους. Σε αυτό πρέπει να συντείνη και η Πολιτεία, όπως διαλαμβάνεται στο ισχύον Σύνταγμα ότι «η οικογένεια ως θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του Έθνους, καθώς και ο Γάμος, η μητρότητα και η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του Κράτους» (αρ. 21).

Σύμφωνα δε με τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος, που είναι νόμος του Κράτους (590/1977), «η Εκκλησία της Ελλάδος συνεργάζεται μετά της Πολιτείας, προκειμένου περί θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος ως... της εξυψώσεως του θεσμού του γάμου και της οικογενείας» (αρ. 2).

Έτσι, προτρέπουμε την Πολιτεία να προβή στην αντιμετώπιση του Δημογραφικού προβλήματος «που εξελίσσεται σε βόμβα έτοιμη να εκραγεί» και είναι το κατ’ εξοχήν εθνικό θέμα της εποχής μας, του οποίου η επίλυση υπονομεύεται από το προς ψήφιση νομοσχέδιο, και την καλούμε να υποστηρίξη τις πολύτεκνες οικογένειες που προσφέρουν πολλά στην κοινωνία και το Έθνος.

Όλα τα ανωτέρω η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος ανακοινώνει σε όλα τα μέλη της «με αίσθημα ποιμαντικής ευθύνης και αγάπης», διότι όχι μόνο ο λεγόμενος «γάμος των ομοφυλοφίλων» είναι ανατροπή του Χριστιανικού Γάμου και του θεσμού της πατροπαράδοτης ελληνικής οικογένειας, αλλάζοντας το πρότυπό της, αλλά και διότι η ομοφυλοφιλία έχει καταδικαστή από την σύνολη εκκλησιαστική παράδοση, αρχής γενομένης από τον Απόστολο Παύλο (Ρωμ. α΄, 2432), και αντιμετωπίζεται με την μετάνοια, η οποία είναι αλλαγή τρόπου ζωής.

Εννοείται, βέβαια, ότι υφίσταται η βασική αρχή ότι, ενώ η Εκκλησία καταδικάζει την κάθε αμαρτία ως απομάκρυνση του ανθρώπου από το Φως και την αγάπη του Θεού, συγχρόνως αγαπά τον κάθε αμαρτωλό, διότι και αυτός έχει το «κατ’ εικόνα Θεού» και μπορεί να φθάση στο «καθ’ ομοίωσιν», εάν συνεργήση στην Χάρη του Θεού.

Αυτόν τον υπεύθυνο λόγο απευθύνει η Ιερά Σύνοδος σε σας, τους ευλογημένους Χριστιανούς, τα μέλη της, και σε όλους όσοι αναμένουν τον λόγο της, διότι η Εκκλησία «αληθεύει εν αγάπη» (Εφ. δ΄, 15) και «αγαπά εν αληθεία» (Β΄ Ιω. α΄, 1)».
https://e-wall.net/?p=52026

Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024

ΟΛΜΕ - Κυβέρνηση, Περιφέρεια και Δήμοι κλείνουν το 2ο ΕΕΕΕΚ Πυλαίας Χορτιάτη 
ΟΛΜΕ - Κυβέρνηση, Περιφέρεια και Δήμοι κλείνουν το 2ο ΕΕΕΕΚ Πυλαίας Χορτιάτη 

Η απόφαση να κλείσει το 2ο ΕΕΕΕΚ Πυλαίας Χορτιάτη είναι μια ακόμη επίδειξη της αδιαφορίας της κυβέρνησης για την ειδική αγωγή. Η κινητοποίηση των γονέων και των εκπαιδευτικών είναι απαραίτητη για να αποτραπεί αυτή η άδικη απόφαση.

Μαθησιακές δυσκολίες | Διάγνωση, αίτια , συμπτώματα, αντιμετώπιση και συμβουλές!

Απόλυτη αναλγησία κυβέρνησης, Περιφέρειας και Δήμων για τους/τις  56 μαθητές/τριες του 2ου ΕΕΕΕΚ Πυλαίας Χορτιάτη

Η κυβέρνηση, η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και οι Δήμοι της Θεσσαλονίκης επιδεικνύουν με τον πιο αποκρουστικό τρόπο την αναλγησία τους απέναντι σε 56 μαθητές/τριες ειδικής αγωγής που φοιτούν στο ΕΕΕΕΚ Πυλαίας  Χορτιάτη. Με την αιτιολογία της ακαταλληλότητας του κτιρίου, κλείνουν το σχολείο και  διαμοιράζουν τους μαθητές ακόμα και σε σχολεία ακατάλληλα, που δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των δικών τους μαθητών.

Από τους /τις 56 μαθητές/τριες οι 25 είναι σε αμαξίδια, γεγονός που δημιουργεί την ανάγκη σχολικής εγκατάστασης είτε σε ισόγειο με ειδικές ράμπες είτε με ειδικά διαμορφωμένα ασανσέρ, αν πρόκειται για ορόφους. Πολλοί/ες από τους μαθητές/τριες, ειδικά αυτοί/ες που είναι στο φάσμα του αυτισμού, θα αντιμετωπίσουν τεράστιο πρόβλημα προσαρμογής στα νέα σχολεία στη μέση της χρονιάς. Είναι μαθηματικά βέβαιο, όπως καταγγέλλουν οι γονείς, ότι η πλειοψηφία των μαθητών/τριών θα παρατήσει το σχολείο και  θα κλειστεί στο σπίτι. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πως στην Ειδική Αγωγή όχι μόνο δεν κάνουμε βήματα μπροστά, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της εποχής μας και τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα, αλλά γυρίζουμε δεκαετίες πίσω.

Είναι μια απόφαση που αποτελεί ιστορική στιγμή έλλειψης σεβασμού προς τα άτομα με αναπηρία, τις οικογένειές τους αλλά και το προσωπικό που υπηρετεί με συνέπεια και υπευθυνότητα όλα αυτά τα χρόνια (από το 2008) στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα.

Κλιμάκιο της ΟΛΜΕ έχει επισκεφτεί το σχολείο και συναντήθηκε με το περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα. Όλο το προηγούμενο διάστημα τα σωματεία των εκπαιδευτικών της Θεσσαλονίκης, ο ΣΕΕΠΕΑ και οι οργανώσεις των γονέων προχώρησαν σε μια σειρά από κινητοποιήσεις και συναντήσεις με αρμόδιους φορείς (Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Δημάρχους, ΓΓ του Υπουργείου Παιδείας, Υπουργό Μακεδονίας Θράκης), οι οποίοι πετάνε ο ένας στον άλλο το μπαλάκι των ευθυνών, δηλώνουν αναρμόδιοι και αδιαφορούν πλήρως παρότι τα κτιριακά προβλήματα είναι γνωστά εδώ και μια δεκαετία.

Τα προβλήματα της ειδικής αγωγής δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Συνδέονται με τη γενικότερη υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας, την υποχρηματοδότηση, την αντιμετώπιση της εκπαίδευσης ως κόστος και όχι ως καθολικό δικαίωμα  από τις κυβερνήσεις. Η πολιτική αυτή περνάει και μέσα από την τοπική διοίκηση, περιφερειακή και δημοτική. Έτσι, η δήθεν αποκέντρωση μέσω του Καλλικράτη παρέδωσε την ευθύνη των σχολικών κτιρίων στους δήμους, χωρίς φυσικά να δοθεί και η αντίστοιχη χρηματοδότηση. Αυτό που ζούμε σήμερα είναι η συνέπεια όλων αυτών των επιλογών.

Η ΟΛΜΕ θα στηρίξει όλες τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις προκειμένου  να δοθεί λύση στο πρόβλημα, όπως αξίζει στα παιδιά με αναπηρίες και στους/στις εκπαιδευτικούς της ειδικής αγωγής, όπως αξίζει σε μια κοινωνία που θέλει να σέβεται τον εαυτό της. Χάρη στους αγώνες όλο αυτό το διάστημα δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία του διαμοιρασμού των μαθητών/τριών σε άλλα σχολεία. Καμία δέσμευση όμως δεν υπήρξε ότι το σχολείο δεν θα κλείσει μετά τις 19 Φεβρουαρίου, ημέρα που ο Δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη έχει αποφασίσει ότι κλείνει το σχολείο. Αντίθετα, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης δεν σταμάτησε να δρομολογεί τις διαδικασίες για να διαμοιράσει τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου που κλείνει σε άλλα ειδικά σχολεία. Αγνοεί τους/τις διευθυντές/τριες και τους συλλόγους διδασκόντων/ουσών που έγκαιρα έχουν στείλει τις αποφάσεις τους ότι αδυνατούν να δεχτούν επιπλέον μαθητές/τριες, λόγω του ήδη αυξημένου αριθμού μαθητών/τριών που φοιτούν στα σχολεία τους και άλλων  οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Η απόφαση αυτή θα επιφέρει επιπρόσθετα προβλήματα  σε όλα τα ειδικά σχολεία, σε γονείς, μαθητές/τριες, εκπαιδευτικούς, ΕΕΠ και ΕΒΠ.

Ζητάμε να βρεθεί προσωρινή λύση για τη στέγαση του σχολείου και να δρομολογηθεί άμεσα το κτίσιμο νέου κτιρίου με ευθύνη των αντίστοιχων φορέων.

Ζητάμε να ληφθούν επιτέλους όλα τα αναγκαία μέτρα για ουσιαστική αναβάθμιση της ειδικής αγωγής, με κατάλληλα και ασφαλή κτίρια, με επαρκές προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και ασφαλείς μεταφορές για τους/τις μαθητές/τριες με αναπηρία σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

 Η ΟΛΜΕ στηρίζει και συμμετέχει με αντιπροσωπεία της στην  κινητοποίηση που οργανώνεται από τις ΕΛΜΕ, ΣΕΕΠΕΑ και γονείς στις 30 Ιανουαρίου στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης στις 2μμ και θα συμβάλλει αποφασιστικά μέχρι να δοθεί λύση στο πρόβλημα κλιμακώνοντας τον αγώνα στο επόμενο διάστημα.

Να μην κλείσει το 2ο ΕΕΕΕΚ Πυλαίας – Χορτιάτη

 Να μην κλείσει κανένα σχολείο στην ειδική αγωγή

Ο θεσμός της Παράλληλης Στήριξης – Καθήκοντα εκπαιδευτικού παράλληλης στήριξης

Διευκρινίσεις ΥΠΑΙΘ για εφημερίες εκπ/κων Τμήματος Ένταξης και μείωση ωραρίου λόγω συμμετοχής σε Ε.Δ.Υ.

Τι είναι το Τμήμα Ένταξης; Πώς λειτουργεί; Ποιοι μαθητές μπορούν να συμμετάσχουν στο Τμήμα Ένταξης..

ΕΑΕ: Καθηκοντολόγιο ειδικής αγωγής – ΣΜΕΑΕ – Τμήματα ένταξης – Παράλληλη στήριξη

 
https://e-wall.net/?p=52021
Ξεκίνησε η ανάρτηση στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ παραιτήσεων/ανακλήσεων της προηγούμενης φάσης

ΔΙΑΥΓΕΙΑ: Αναρτήθηκαν παραιτήσεις/ανακλήσεις της προηγούμενης φάσης

ΑΔΑ: 9ΛΠΔ46ΝΚΠΔ-ΗΧΙ - Καταχώριση παραίτησης 3 αναπληρωτών εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου κατά το διδακτικό έτος 2023-2024.

https://diavgeia.gov.gr/.../946...

ΑΔΑ: 97Ψ546ΝΚΠΔ-ΨΟΞ - Καταχώριση παραίτησης 4 αναπληρωτών εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου κατά το διδακτικό έτος 2023-2024.

https://diavgeia.gov.gr/.../97546...

Ανάκληση πρόσληψης ενός (1) αναπληρωτή εκπαιδευτικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου κατά το διδακτικό έτος 2023-2024.

https://diavgeia.gov.gr/.../46...

Ανάκληση πρόσληψης και καταχώριση παραίτησης 2 αναπληρωτών εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου κατά το διδακτικό έτος 2023-2024.

https://diavgeia.gov.gr/.../646...

ΑΔΑ: 9ΥΞΨ46ΝΚΠΔ-ΚΡ6 - Ανάκληση πρόσληψης και καταχώριση παραίτησης 15 αναπληρωτών εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου κατά το διδακτικό έτος 2023-2024.

https://diavgeia.gov.gr/.../946...

ΑΔΑ: ΨΣ4Ν46ΝΚΠΔ-ΓΙΖ - Καταχώριση παραίτησης μιας (1) αναπληρώτριας εκπαιδευτικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου κατά το διδακτικό έτος 2023-2024.

https://diavgeia.gov.gr/.../446...

ΑΔΑ: Ψ5ΡΖ46ΝΚΠΔ-ΜΩΑ - Καταχώριση παραίτησης 4 αναπληρωτών εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου κατά το διδακτικό έτος 2023-2024.

https://diavgeia.gov.gr/.../546...

ΑΔΑ: 9ΚΑΗ46ΝΚΠΔ-ΦΡΝ - Καταχώριση παραίτησης μιας (1) αναπληρώτριας εκπαιδευτικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου κατά το διδακτικό έτος 2023-2024.

https://diavgeia.gov.gr/.../946...
https://e-wall.net/52032/diavgeia-anartithikan-paraitiseis-anakliseis-tis-proigoumenis-fasis/
Απόφαση Συνόδου Πρυτάνεων / Εξ αποστάσεως εξετάσεις στα πανεπιστήμια λόγω καταλήψεων
Απόφαση Συνόδου Πρυτάνεων / Εξ αποστάσεως εξετάσεις στα πανεπιστήμια λόγω καταλήψεων

Μετά από έκτακτη συνεδρίαση της Συνόδου Πρυτάνεων, αποφασίστηκε ομόφωνα ότι οι εξετάσεις στα πανεπιστήμια θα διεξαχθούν εξ αποστάσεως, λόγω των καταλήψεων.

Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά από πρόταση του υπουργού Παιδείας, Κυριάκου Πιερρακάκη, και έπειτα από συνεννόηση με τις πρυτανικές αρχές των ΑΕΙ.

Οι πρυτανικές αρχές θα ορίσουν τις προϋποθέσεις για την ψηφιακή ολοκλήρωση των μαθημάτων και την διεξαγωγή των εξετάσεων, λαμβάνοντας υπόψη τις σχετικές διατάξεις του νόμου. Δεν υπάρχει σχεδόν κανένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο

Η ανακοίνωση:

«Σήμερα Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης έκτακτη συνεδρίαση της Συνόδου των Πρυτάνεων με θέμα “Διεξαγωγή εκπαιδευτικής διαδικασίας στα Πανεπιστήμια” με τη συμμετοχή του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κ. Κυριάκου Πιερρακάκη, και του Γενικού Γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης Καθηγητή Οδυσσέα Ζώρα.

Συζητήθηκε σε εποικοδομητικό κλίμα το πλαίσιο διεξαγωγής της εκπαιδευτικής διαδικασίας όσον αφορά την εξ αποστάσεως εκπαίδευση για υλοποίηση του διδακτικού εξαμήνου και την εξ αποστάσεως αξιολόγηση για τη διενέργεια των εξετάσεων. Προτεραιότητα για τη Σύνοδο των Πρυτάνεων αποτελεί η ομαλή ολοκλήρωση των εκπαιδευτικών διαδικασιών με την αξιοποίηση και των εξ αποστάσεως μεθόδων, εφόσον αυτές απαιτηθούν. Για τον σκοπό αυτό τα ΑΕΙ με αποφάσεις των Συγκλήτων τους θα καθορίσουν τα διαθέσιμα τεχνικά μέσα και το βέλτιστο χρονικό πλαίσιο. Ιδιωτικά Πανεπιστήμια στην Ελλάδα και το εξωτερικό: Τι ισχύει; Μύθοι, ανακρίβειες και υπερβολές.

Οι πρυτανικές αρχές των ελληνικών ΑΕΙ υπηρετούν με αίσθημα ευθύνης τα πανεπιστήμια σε όφελος της ακαδημαϊκής κοινότητας και της ελληνικής κοινωνίας. Η Σύνοδος εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για τη στοχοποίηση των πρυτανικών αρχών, με αποκορύφωση την εισαγγελική παρέμβαση. Ηλεκτρονική έκδοση και χορήγηση πιστοποιητικών, βεβαιώσεων και τίτλων σπουδών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

Η Σύνοδος επαναδιατύπωσε για μια ακόμη φορά την ανάγκη ενίσχυσης του δημόσιου Πανεπιστημίου».

Οι πρυτανικές αρχές κάθε ΑΕΙ σε συνεργασία με τις συγκλήτους θα προσδιορίσουν τις προϋποθέσεις για την ψηφιακή ολοκλήρωση των μαθημάτων και την διεξαγωγή των εξετάσεων στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
https://e-wall.net/?p=52005
Πίνακας τοποθετήσεων για την κάλυψη θέσεων ειδικών κατηγοριών στο δημόσιο τομέα
Πίνακας τοποθετήσεων Αττικής για την κάλυψη θέσεων ειδικών κατηγοριών στο δημόσιο τομέα

Σήμερα, Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024, αναρτήθηκε ο πίνακας τοποθετήσεων ωφελουμένων που υπάγονται στην προστασία του Ν.2643/98 της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Αττικής με έδρα την Αθήνα, για την κάλυψη θέσεων ειδικών κατηγοριών στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Οι υποψήφιοι μπορούν να αναζητήσουν τους αναρτημένους πίνακες στον ιστότοπο της ΔΥΠΑ (www.dypa.gov.gr ) καθώς και στην Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής (Διεύθυνση: Δημ. Γούναρη 2, Άλιμος, Τ.Κ. 174 56).

Η αναζήτηση των αποτελεσμάτων γίνεται αποκλειστικά με τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησης του υποψηφίου. Ο αριθμός πρωτοκόλλου της  αίτησης μπορεί να αναζητηθεί από τους υποψηφίους στη διεύθυνση https://2643.services.gov.gr κάνοντας είσοδο με χρήση των προσωποποιημένων κωδικών TaxisNet και επιλέγοντας την προκήρυξη στην οποία συμμετείχαν.

Διευκρινίζεται ότι κατά της απόφασης των πινάκων τοποθέτησης χωρεί άσκηση ενδικοφανούς προσφυγής ενώπιον της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής του άρθρου 10 του ν.2643/98, στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Σταδίου 29, Τ.Κ. 10110 Αθήνα), εντός αποκλειστικής προθεσμίας τριάντα (30) ημερολογιακών ημερών, για τους τοποθετηθέντες, τους φορείς και τις υπηρεσίες, από την κοινοποίηση της απόφασης της τοποθέτησης, και για τους λοιπούς προστατευόμενους και κάθε τρίτο που έχει έννομο συμφέρον, από την ημερομηνία της δημοσιοποίησης των Πινάκων Τοποθετήσεων.

H αποκλειστική ημερομηνία είναι από τις 31/1/2024 έως και τις 29-2-2024.

Η ενδικοφανής προσφυγή αποτελεί προϋπόθεση του παραδεκτού της άσκησης ενδίκου βοηθήματος.

Δείτε εδώ την ανακοίνωση
https://e-wall.net/52001/pinakas-topothetiseon-gia-tin-kalypsi-theseon-eidikon-katigorion-sto-dimosio-tomea/

Εκκαθαρισμένοι πίνακες αναπληρωτών μετά τη φάση προσλήψεων στις 29-01

Εκκαθαρισμένοι πίνακες αναπληρωτών μετά τη φάση προσλήψεων στις 29-01

Εκκαθαρισμένοι πίνακες αναπληρωτών μετά τη φάση προσλήψεων στις 29-01




Παραθέτουμε τους Πίνακες όπως τους δημοσίευσε ο συνάδελφος Σάββας Παπαδόπουλος


Οι εκκαθαρισμένοι πίνακες αναπληρωτών ενημερώθηκαν μετά την τελευταία φάση προσλήψεων.


Σύνδεσμοι:

1ΓΕ/2023


https://docs.google.com/spreadsheets/d/1udDD5pYbJJAXuqsBD3TJ6ARyVGhYWS0P4gWEMuMj6wE/edit?usp=sharing

2ΓΕ/2023


https://docs.google.com/spreadsheets/d/1g-wdXovXyC_8osYH9lYesxuG0ZDx32u-/edit?usp=sharing&ouid=115772221074777889682&rtpof=true&sd=true

1ΕΑ,2ΕΑ,4ΕΑ,5ΕΑ/2022


https://docs.google.com/spreadsheets/d/1FrEYo7K4bpGb4o8-EL_AOk2565v28ZijDLo5u8uOLAA/edit?usp=sharing

3ΕΑ/2022


https://docs.google.com/spreadsheets/d/1wFapXCaJGMlknK47NTWu97xXj7CdVX-yw-Up88WNdUM/edit?usp=sharing

1ΓΤ/2020 - 1ΓΔ/2020


https://docs.google.com/spreadsheets/d/1MrHV3eIjYSrCGz2cM1uEQS_QmvlmE3b7DtDgmGhtaNc/edit?usp=sharing

ΠΕ79.01 (Όργανα)


https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Sp6DBCwDdcCTrZkttfoj0sECfYoKD2uDFWb9HQOH4wE/edit?usp=sharing

ΤΕ16 (Όργανα)


https://docs.google.com/spreadsheets/d/1WIbEvvryVqLS7sJA1bNVUs1HXV1dhHGqGzoDmfEMQxc/edit?usp=sharing

 

https://e-wall.net/51427/ekkatharismenoi-pinakes-ekpaideftikon-ti-prepei-na-prosexete/

Οδηγός δικαιωμάτων, αδειών, διαδικασίων αναπληρωτών 2023

ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ / ΕΒΠ – ΠΛΗΡΟΥΣ & ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ ΑΜΩ ΩΡΑΡΙΟΥ (ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ)!

 
https://e-wall.net/51990/ekkatharismenoi-pinakes-anapliroton-meta-ti-fasi-proslipseon-stis-29-01/
Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψε  το ΚΜΟΠ με τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και την ΕΠΑΝΟΔΟ
Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψε  το ΚΜΟΠ με τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και την ΕΠΑΝΟΔΟ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η ενημερωτική εκδήλωση που συνδιοργάνωσε το ΚΜΟΠ και η ΕΠΑΝΟΔΟΣ την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου στο Impact Hub Athens με τίτλο «Νέοι και Παραβατικότητα: Κοινωνική επανένταξη και ο ρόλος των επαγγελματιών». Περισσότερα από 130 άτομα – σωφρονιστικοί υπάλληλοι, εκπαιδευτικοί, δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών, φοιτητές αλλά και πολίτες – συγκεντρώθηκαν για να διερευνήσουν τα αίτια που οδηγούν στην παραβατικότητα των νέων, καθώς και στα βασικότερα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι πρώην καταδικασθέντες κατά την κοινωνική τους επανένταξη. Παρουσιάστηκαν επίσης προγράμματα κατάρτισης που προωθούν τη μετάβαση ανηλίκων / νέων με υψηλό κίνδυνο παραβατικότητας στην αγορά εργασίας, καθώς και στρατηγικές σχετικά με την προστασία και την ενδυνάμωση τους. Οδηγός για εκπαιδευτικούς / Έμφυλη βία στο διαδίκτυο

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, του ΚΜΟΠ και της ΕΠΑΝΟΔΟΥ για την ενίσχυση στοχευμένων δράσεων που θα αφορούν φυλακισμένους και αποφυλακιζόμενους (ή αποφυλακισμένους) ενήλικους και ανήλικους παραβάτες. Το Μνημόνιο υπέγραψαν η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, κ. Δήμητρα Λυγούρα, η Γενική Διευθύντρια του ΚΜΟΠ, Δρ. Αντωνία Τορρένς, και η Γενική Διευθύντρια της ΕΠΑΝΟΔΟΥ, κ. Φωτεινή Μηλιώνη.

Στην έξαρση του φαινομένου της παραβατικότητας των νέων αναφέρθηκε η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, κ. Δήμητρα Λυγούρα, τονίζοντας την ανάγκη να εκσυγχρονιστούν οι υπηρεσίες της πολιτείας, ώστε να προσφέρει μια πιο ανθρωποκεντρική αντιμετώπιση στους ανήλικους και νέους παραβάτες με απώτερο σκοπό την επανένταξή τους στην κοινωνία. Σημείωσε επίσης τον διαχωρισμό των λέξεων ‘παραβατικότητα’ και ‘εγκληματικότητα’ για να αποφευχθεί ο στιγματισμός των ανήλικων / νέων παραβατών και να διευκολυνθεί η κοινωνία στο να υιοθετεί τακτικές πρόληψης. Μίλησε για εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις που υλοποιούνται στα σωφρονιστικά ιδρύματα, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον που θα δίνει αγάπη σε αυτά τα παιδιά και πίστη για να τα καταφέρουν με εργαλεία που εμείς θα τους προσφέρουμε».

Στον χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της ΕΠΑΝΟΔΟΥ, κ. Χρήστος Κουρούτζας, αναφέρθηκε στον κοινό στόχο της εφαρμογής ενός μοντέλου επανένταξης και στην εστίαση σε ζητήματα που συνδέονται με την εκπαίδευση, την κατάρτιση και την απασχολησιμότητα. Μίλησε επίσης για τις  ποικίλες δράσεις του οργανισμού για τη στήριξη των παραβατών και των οικογενειών τους, καθώς και στα προγράμματα και τις συνεργασίες για την ομαλή επανένταξή τους στην κοινωνία.

«Το συγκροτημένο πλαίσιο ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην ουσία και όχι στα χαρτιά είναι αυτό που μας συνδέει», είπε η Καθηγήτρια Εγκληματολογίας του Τμήματος Κοινωνιολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Εμπειρογνώμων του Ο.Η.Ε., Δρ. Βασιλική Αρτινοπούλου. Στη συνέχεια παρέθεσε σύγχρονες προσεγγίσεις πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου της παραβατικότητας, σημειώνοντας πως υπάρχουν 16 εθνικά σχέδια δράσεις και στρατηγικές για τα επιμέρους ζητήματα. «Η πολιτική βούληση υπάρχει. Πάσχουμε όμως στην υλοποίηση της», δήλωσε χαρακτηριστικά. Επεσήμανε τέλος την ανάγκη να αναπτυχθούν περισσότερες συνέργειες μεταξύ πολιτείας, κοινωνίας των πολιτών και κοινωνικών φορέων γιατί: «μόνο με την ένωση δυνάμεων μπορούμε να επιφέρουμε αλλαγή».

Σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση, η Γενική Διευθύντρια της ΕΠΑΝΟΔΟΥ, κ. Φωτεινή Μηλιώνη, ο Πρόεδρος του Συλλόγου συμπαράστασης κρατουμένων «Ο Ονήσιμος», κ. Ιωάννης Παπασαραντόπουλος, και η Νομικός-Εγκληματολόγος και Επιμελήτρια Ανηλίκων, κ. Δρ. Πάρη Ζαγούρα, παρουσίασαν τις δράσεις των οργανισμών και εμβάθυναν στα αίτια της νεανικής παραβατικότητας καθώς και στις δυσκολίες και προοπτικές κοινωνικής επανένταξης των νέων.

«Τα παιδιά είναι θυμωμένα. Εκφράζουν την εικόνα της κοινωνίας και οι φυλακές αντικατοπτρίζουν αυτή την εικόνα επίσης», δήλωσε η Δρ. Ζαγούρα αναφερόμενη στην έξαρση της βίας μεταξύ νέων. Ανέφερε επίσης πως πρέπει να καταστήσουμε την εκπαιδευτική διαδικασία ενδιαφέρουσα ώστε τα παιδιά να αποκτήσουν κίνητρο για διαπαιδαγώγηση και για αυτό οφείλουμε να διδάξουμε και τους γονείς. «Είναι υποκριτικό να θεωρούνται υπεύθυνα τα παιδιά χωρίς να δίνουμε ευθύνη στους ενήλικες», δήλωσε.

Στην κρίση αξιών της εποχής, την οποία βιώνουν και τα παιδιά, αναφέρθηκε ο κ. Παπασαραντόπουλος, τονίζοντας:  «Δεν υπάρχει τιμωρία πλέον κι αυτό δημιουργεί στα παιδιά την ανάγκη να κάνουν κάτι παραβατικό για να αναδειχθούν». «Πρέπει να ξαναβρούμε και να στηρίξουμε τις αξίες μας.» Ενδοοικογενειακή βία και Ποινική διαμεσολάβηση / Νόμος 3500

Με τη σειρά της η κα. Μηλιώνη υπογράμμισε το κοινωνικό πρόβλημα της παραβατικότητας. «Τα παιδιά στη φυλακή είναι ταλαιπωρημένα από πολλές απόψεις. Η φυλακή συχνά είναι η διέξοδός τους» δήλωσε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας την ανάγκη για περισσότερες εκπαιδευτικές δράσεις μέσα στις δομές. Αναφέρθηκε τέλος σε θετικές ιστορίες κρατουμένων των οποίων η φυλακή ανέκοψε την παραβατική τους πορεία και τους δημιούργησε κίνητρα για μάθηση και γνώση, «ώστε να φτιάξουν τις ζωές και τις καριέρες τους».

Στο τελευταίο μέρος της εκδήλωσης, εκπρόσωποι της ΕΠΑΝΟΔΟΥ και του ΚΜΟΠ παρουσίασαν τις δράσεις των οργανισμών με στόχο την επανένταξη.

Η Σύμβουλος Απασχόλησης και συνεργάτιδα της ΕΠΑΝΟΔΟΥ κ. Μαρία Πεταλιά, εστίασε τόσο στις εκπαιδευτικές όσο και στις πολιτιστικές δράσεις του του οργανισμού.

Από την πλευρά του ΚΜΟΠ, ο κ. Μάρκος Σανγκογιάν, ερευνητής της δράσης MIRAD, αναφέρθηκε στις εκπαιδευτικές δράσεις του οργανισμού, στις οποίες συμμετείχαν σωφρονιστικοί υπάλληλοι με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ κρατικών φορέων και οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών. Αντίστοιχα, η υπεύθυνη διαχείρισης του έργου Yοuth Regained του ΚΜΟΠ, κ. Αφροδίτη Αζάρη και η ερευνήτρια του έργου, κ. Γεωργία Αλεξάνδρου, παρουσίασαν το ομώνυμο διαδικτυακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που αποσκοπεί στην ενίσχυση της απασχολησιμότητας των ευάλωτων νέων, ιδιαίτερα των νέων που κινδυνεύουν να διαπράξουν κάποιο αδίκημα ή να το επαναλάβουν, μέσω της εκπαίδευσης νεαρών παραβατών αλλά και εκπαιδευτικών.

 Για οποιαδήποτε πληροφορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο communication@kmop.org ή στο 2103637547.

Ένας Οδηγός για | Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής υγείας!!
https://e-wall.net/?p=51973

Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024

Ο ΣΕΠΕ Κέρκυρας καταγγέλλει  τη διευθύντρια Δημοτικού Σχολείου για παράνομες ενέργειες
Ο ΣΕΠΕ Κέρκυρας καταγγέλλει  τη διευθύντρια Δημοτικού Σχολείου για παράνομες ενέργειες

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας καταγγέλλει την διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Σιναράδων για τις αντιδημοκρατικές και παράνομες ενέργειές της. Συγκεκριμένα, η διευθύντρια, ύστερα από την αποστολή της παράνομης εγκυκλίου του Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘΑ, κατάργησε την απόφαση του συλλόγου διδασκόντων για τον συλλογικό προγραμματισμό και την ανάρτηση σχεδίων δράσης αναφορικά με την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας.

Η διευθύντρια, η οποία δεν είναι εγγεγραμμένο μέλος του ΣΕΠΕ Κέρκυρας, αρνείται να συμμορφωθεί στις αποφάσεις του συλλόγου και εμποδίζει την πραγμάτωσή τους. Για τον λόγο αυτό, ο ΣΕΠΕ Κέρκυρας καλεί τη Δ.Ο.Ε. να συνδράμει το σωματείο στην προσβολή των παράνομων πράξεων της διευθύντριας με ένδικα μέσα.

Διευθύντρια Δημοτικού Σχολείου Σιναράδων κατάργησε απόφαση συλλόγου διδασκόντων

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΙΝΑΡΑΔΩΝ - ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Κέρκυρας, αφού ενημερώθηκε από συναδέλφους – μέλη του Συλλόγου των Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Σιναράδων ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις απαράδεκτες – αντιδημοκρατικές και καθόλα παράνομες ενέργειες (με βάση το Π. Δ. 79/2017) της Διευθύντριας  του Δημοτικού Σχολείου Σιναράδων κας Αλμπανούδη Αρετής, η οποία με πραξικοπηματικό τρόπο κατάργησε την απόφαση του συλλόγου των διδασκόντων για  το συλλογικό προγραμματισμό και την ανάρτηση σχεδίων δράσης αναφορικά με την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας του ν. 4823/2021, στη βάση των ενιαίων κειμένων αποτίμησης και προγραμματισμού δράσης των Δημοτικών Σχολείων της χώρας με βάση τις ομόφωνες αποφάσεις της Δ. Ο. Ε.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για το δημόσιο σχολείο: Καθήκον και Δικαίωμα – Εκπαιδευτικοί Κυκλάδων

Η κα Διευθύντρια, ύστερα από την αποστολή της καθόλα παράνομης εγκυκλίου του Γ. Γ. του ΥΠΑΙΘΑ κου Κατσαρού, και ενώ η απόφαση του συλλόγου διδασκόντων σχετικά με το Συλλογικό Προγραμματισμό είχε επιβεβαιωθεί σε πρόσφατη συνεδρίασή του (εκτός αυτής του Οκτωβρίου του 2023), προέβη αυθαίρετα  στην κατάργηση της απόφασης αυτής αναθέτοντας εγγράφως με πράξη της ιδίας διαφορετικά σχέδια δράσης και στόχους.

 

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που έκανε ο Πρόεδρος του σωματείου μας ενημέρωσε τη διευθύντρια σχετικά με το καθόλα παράνομο περιεχόμενο της εγκυκλίου του Γ. Γ. του ΥΠΑΙΘΑ σύμφωνα με την γνωμοδότηση της νομικής συμβούλου της Δ.Ο.Ε. και τις αποφάσεις του Δ. Σ. του ΣΕΠΕ και της Δ.Ο.Ε. καλώντας την να εφαρμόσει τις δημοκρατικά ειλημμένες αποφάσεις αποφάσεις του συλλόγου των διδασκόντων. Ακολούθησε επίσκεψη μελών του Δ. Σ. του ΣΕΠΕ στο σχολείο καλώντας τις/τους συναδέλφους να επιμείνουν στην αρχική τους απόφαση και τη διευθύντρια να αναθεωρήσει τις παράνομες, αντιδημοκρατικές και αντισυναδελφικές τακτικές, στις οποίες προέβη με την εν λόγω πράξη, και οι οποίες στρέφονται εναντίον των σκοπών και των αποφάσεων του σωματείου μας και του κλάδου. Δυστυχώς, σε νέα τηλεφωνική επικοινωνία που ακολούθησε η διευθύντρια δήλωσε ότι θα επιμείνει στην απόφασή της αυτή.

 

Με βάση όλα τα παραπάνω και με δεδομένο ότι η συγκεκριμένη διευθύντρια δεν είναι  εγγεγραμμένο μέλος στο μητρώο μελών του ΣΕΠΕ Κέρκυρας προκειμένου να ενεργοποιηθεί  το άρθρο 9 του καταστατικού του σωματείου μας που ορίζει τη ΔΙΑΓΡΑΦΗ της διευθύντριας του  Δημ. Σχ. Σιναράδων από το μητρώο μελών του σωματείου μας, διότι «αποδεδειγμένα ενεργεί ενάντια στον σκοπό του συλλόγου, αρνείται να συμμορφωθεί στις αποφάσεις της Γ. Σ. και του Δ. Σ. και με διάφορους τρόπους εμποδίζει την πραγμάτωσή τους…»., το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Κέρκυρας καλεί το Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. να συνδράμει το σωματείο μας με τις υπηρεσίες της νομικής του συμβούλου ώστε να προβούμε στην προσβολή με ένδικα μέσα των παράνομων πράξεων ανάθεσης και καταπάτησης των αποφάσεων των συλλόγων διδασκόντων, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο, σε αυτή και σε όποια άλλη αντίστοιχη περίπτωση.

 

Όποιος/όποια διαλέγει να συνταχθεί πλήρως και υπηρετικά με την εξουσία και την  πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ προκειμένου να εξασφαλίσει μια θέση Διευθυντή/Διευθύντριας Δημοτικού Σχολείου ή στελέχους εκπαίδευσης ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ.

 

Τέλος καλύπτουμε πλήρως συνδικαλιστικά και νομικά τις/τους συναδέλφους  των σχολείων της περιοχής ευθύνης μας, ώστε με βάση τις αποφάσεις, τις ανακοινώσεις και τις οδηγίες της ΔΟΕ να μην εφαρμόσουν καμία παράνομη εντολή σε σχέση με την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
https://e-wall.net/?p=51982
Απίστευτο και Ελληνικό / Αξιολόγηση εκπαιδευτικών χωρίς μαθητές - Συνεχίζουν απτόητοι το Θέατρο του παραλόγου
Απίστευτο και Ελληνικό / Αξιολόγηση εκπαιδευτικών χωρίς μαθητές στα Χανιά - Συνεχίζουν απτόητοι το Θέατρο του παραλόγου

Η αξιολόγηση πραγματοποιήθηκε χωρίς την παρουσία των μαθητών, οι οποίοι έμειναν στο προαύλιο. Σε αυτό το θέατρο του παραλόγου, η σύμβουλος-επιθεωρήτρια μπαίνει στην τάξη μαζί με την αξιολογούμενη καθηγήτρια, αλλά οι μαθητές μένουν στο προαύλιο. Έχουμε δηλαδή "αξιολόγηση" χωρίς την παρουσία των βασικών πρωταγωνιστών της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο συνάδελφος Γιάννης Κυριακάκης

Μετά από 10 χρόνια δουλειάς στα φροντιστήρια, ένα χρόνο στην ΑΣΠΑΙΤΕ (για να πάρω παιδαγωγική επάρκεια), και σχεδόν 20 χρόνια στο δημόσιο σχολείο, φαίνεται ότι δεν σκαμπάζω γρι από «σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους» και «καλές πρακτικές».

Εγώ, ο «καθυστερημένος» και «βολεμένος» νόμιζα ότι είναι απαραίτητοι οι μαθητές για να γίνει το μάθημα.

Λάθος μου!

Όπως απέδειξε μια κενο-τόμος σύμβουλος – επιθεωρήτρια δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Πήγε σε σχολείο των Χανίων, μπήκε στη σχολική τάξη μαζί με την αξιολογούμενη καθηγήτρια ΑΛΛΑ ΑΦΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ!

Πήγαιναν τα παιδιά στη διεύθυνση του σχολείου, ρωτούσαν και ξαναρωτούσαν: «που είναι η κυρία μας»; «Έχει μια δουλειά», τους απαντούσε.

Έτσι έγινε κανονικά η «παρατήρηση διδασκαλίας», συμπληρώθηκαν οι δείκτες, τα κουτάκια και τα λοιπά γίβεντα της αντιπαιδαγωγικής αυτής διαδικασίας…

Νέοι δρόμοι ανοίγονται για τη σύγχρονη παιδαγωγική!

ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ / ΕΒΠ – ΠΛΗΡΟΥΣ & ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ ΑΜΩ ΩΡΑΡΙΟΥ (ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ)!
https://e-wall.net/51939/apistefto-kai-elliniko-axiologisi-ekpaideftikon-choris-mathites-synechizoun-aptoitoi-to-theatro-tou-paralogou/
Αναπτύξτε τις ψηφιακές σας δεξιότητες διαδικτυακά!

Τι είναι η Εθνική Ακαδημία Ψηφιακών Ικανοτήτων;

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης να αναπτύξει και να συγκεντρώσει εκπαιδευτικό περιεχόμενο, σε ένα σημείο εισόδου, στοχεύοντας στην ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων όλων των επιπέδων των πολιτών. Στην Εθνική Ακαδημία Ψηφιακών Ικανοτήτων ο πολίτης μπορεί να βρει μαθήματα που θα καλύπτουν τις προσωπικές του ανάγκες και θα συμβάλλουν στη διαμόρφωση του επαγγελματικού του προφίλ ώστε να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της ψηφιακής εποχής.

Πώς μπορώ να ενταχθώ στην Εθνική Ακαδημία Ψηφιακών Ικανοτήτων και να βελτιώσω τις ψηφιακές δεξιότητές μου;

Στην Εθνική Ακαδημία Ψηφιακών Ικανοτήτων, μπορείτε να επιλέξετε ελεύθερα, δωρεάν και χωρίς πολύπλοκες διαδικασίες εγγραφής τα μαθήματα που ταιριάζουν στις ανάγκες σας, στα ενδιαφέροντα και στο επίπεδο γνώσεων και δεξιοτήτων σας. Η παρακολούθηση είναι διαδικτυακή και γίνεται με τον ρυθμό που ταιριάζει στον καθένα!

Ψηφιακή Υπογραφή Δημοσίων Υπαλλήλων μέσω του gov.gr / Οδηγός βήμα βήμα

Οι καλύτερες εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης για την τάξη – Εξοικονομήστε χρόνο και αυξήστε τη συμμετοχή των μαθητών

Σημαντικά πλήκτρα συντόμευσης για τον υπολογιστή

Gov | Δημιουργία ηλεκτρονικής επισημείωσης της Χάγης (e-apostille)

Τι παρέχει το εργαλείο αυτοαξιολόγησης;

Το εργαλείο αυτοαξιολόγησης σας δίνει τη δυνατότητα, απαντώντας σε μερικές απλές ερωτήσεις, να αξιολογήσετε το επίπεδο των ψηφιακών σας δεξιοτήτων. Ακολούθως, και σύμφωνα με το αποτέλεσμα της αυτοαξιολόγησης, σας παρέχει τη δυνατότητα εξατομικευμένης πρότασης μαθημάτων που ανταποκρίνονται απόλυτα στις ανάγκες σας.

Το εργαλείο αυτοαξιολόγησης είναι βασισμένο στο Ευρωπαϊκό Πλαίσιο για την Ψηφιακή Ικανότητα των Πολιτών DigComp 2.1.

Απαντώντας σε απλές ερωτήσεις, μπορείτε να αξιολογήσετε το επίπεδο σας στις 5 περιοχές ψηφιακών δεξιοτήτων. Τα αποτελέσματα της αυτοαξιολόγησης θα σας οδηγήσουν σε μια εξατομικευμένη πρόταση παρακολούθησης μαθημάτων που θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τις ψηφιακές σας δεξιότητες και να κατακτήσετε το επόμενο επίπεδο.

Επικοινωνία και συνεργασία

Διαδίκτυο

Εργαλεία καθημερινής χρήσης

Ψηφιακή επιχειρηματικότητα

Επιστήμη υπολογιστών

Τεχνολογίες αιχμής

Ψηφιακός μετασχηματισμός

Θα χρειαστείτε περίπου 20 λεπτά για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία. Επιλέξτε «Έναρξη αυτοαξιολόγησης» για να ξεκινήσετε.

Αξιολογήστε τις γενικές ψηφιακές δεξιότητες σας κι αναγνωρίστε το επίπεδό σας με βάση το DigiComp

ΕΝΑΡΞΗ ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

 

Συχνές Ερωτήσεις

Τι είναι η Εθνική Ακαδημία Ψηφιακών Ικανοτήτων;

Πώς μπορώ να ενταχθώ στην Εθνική Ακαδημία Ψηφιακών Ικανοτήτων και να βελτιώσω τις ψηφιακές δεξιότητές μου;

Τι παρέχει το εργαλείο αυτοαξιολόγησης;Πώς δημιουργήθηκε το περιεχόμενο της Εθνικής Ακαδημίας Ψηφιακών Ικανοτήτων;

Πώς επιλέχθηκε το περιεχόμενο; Είναι έγκυρο;

Θα μπορέσω να βρω μαθήματα που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες μου;

 
https://e-wall.net/?p=51888
Νέο εργατικό ατύχημα συναδέλφισσας νεοδιόριστης σε νηπιαγωγείο (ΦΩΤΟ)
Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Νέο εργατικό ατύχημα συναδέλφισσας νεοδιόριστης σε νηπιαγωγείο του Ζωγράφου

Μετά το εργατικό ατύχημα της αναπληρώτριας νηπιαγωγού στο χώρο εργασίας της και την επιστροφή της στο νηπιαγωγείο της με πατερίτσες (!!), δυστυχώς, μια ακόμα συνάδελφος έπεσε θύμα των κακοτεχνιών σε άλλο νηπιαγωγείο του Ζωγράφου, με αποτέλεσμα να νοσηλεύεται με τρίτου βαθμού διάστρεμμα και ρήξη συνδέσμου αστραγάλου.

Οι πρόχειρες κατασκευές προκάτ, το πλήθος από σκαλοπατάκια που λειτουργούν ως παγίδες για τα παιδιά και τις νηπιαγωγούς, η επικινδυνότητα και ακαταλληλότητα των χώρων είναι η βασική αιτία αυτών των ατυχημάτων που σαφέστατα ορίζονται ως εργατικά και ως τέτοια θα αντιμετωπιστούν με κάθε μέσο (και ένδικα) και προς κάθε υπεύθυνο φορέα. 

Οδηγός για εκπαιδευτικούς / Έμφυλη βία στο διαδίκτυο

Τι άλλο πρέπει να συμβεί πια για να παρθούν ριζικά μέτρα για αυτά τα άθλια κτίρια που αποκαλούνται νηπιαγωγεία στου Ζωγράφου; Κινδυνεύουν τα παιδιά, κινδυνεύουν οι συναδέλφισσες!

Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται, δυστυχώς, ότι τα χειρότερα είναι μπροστά μας, εκτός αν εμείς οι ίδιοι/ες πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας:

- Καλούμε το Δήμο Ζωγράφου, άμεσα να προβεί σε έλεγχο καταλληλόλητας των χώρων, επισήμανση όλων των κακοτεχνιών και επισκευή τους. Επίσης, να εκπονήσει και να παρουσιάσει σχέδιο για τη ριζική αλλαγή της κτιριακής κατάστασης των νηπιαγωγείων.

- Καλούμε τις συναδέλφους από τα νηπιαγωγεία Ζωγράφου που ακόμα δεν έχουν στείλει στοιχεία για τη σύνταξη του νέου υπομνήματος του Συλλόγου, να το πράξουν τις επόμενες ημέρες.

- Καλούμε σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου θα ζητήσουμε να συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα.

- Καλούμε την Α΄ Διεύθυνση Π.Ε. Αθήνας να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν ως εργοδότης για τους χώρους εργασίας στους οποίους μας καλεί να εργαστούμε.

- Καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ καθώς και την ΑΔΕΔΥ να συνεισφέρουν οικονομικά για τις δύο αγωγές των συναδελφισσών στις οποίες θα προχωρήσουμε άμεσα.

O πρόεδρος                          H Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης                                  Άντα Παραφόρου

Ενδοοικογενειακή βία και Ποινική διαμεσολάβηση / Νόμος 3500

Συνταξιοδοτικός Οδηγός Εκπαιδευτικών – 2023-2024

 
https://e-wall.net/?p=51932
Ψηφιακές εξετάσεις, απειλές, χρηματοδότηση Πανεπιστημίων, φάσεις του ανοιχτού πολέμου ενάντια στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη συνεχίζει τον ανοιχτό πόλεμο της εναντίον του Δημόσιου Πανεπιστημίου

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη συνεχίζει τον ανοιχτό πόλεμο της εναντίον του Δημόσιου Πανεπιστημίου. Με την χθεσινή εισαγγελική παρέμβαση, στοχεύει όχι μόνο τους φοιτητές και τις φοιτήτριες, αλλά και όσους υπερασπίζονται το Δημόσιο χαρακτήρα της Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Η πρόσφατη απειλή για απώλεια του εξαμήνου δεν έπιασε, αλλά η υπουργική εγκύκλιος για διενέργεια εξετάσεων με ψηφιακά μέσα, από απόσταση, καταργεί το αυτοδιοίκητο των Πανεπιστημίων. Δεν υπάρχει σχεδόν κανένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο

Ο υπουργός Παιδείας Άδωνις Γεωργιάδης έχει ξεκαθαρίσει ότι η ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων αποσκοπεί στην ιδεολογική ήττα της Αριστεράς και των προοδευτικών ιδεών. Το φοιτητικό κίνημα, οι διδάσκοντες, οι γονείς των φοιτητών και όλοι οι προοδευτικοί πολίτες θα εναντιωθούν στα σχέδια της κυβέρνησης και θα κερδίσουν τη μάχη.

Τμήμα Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ψηφιακές εξετάσεις, απειλές, χρηματοδότηση Πανεπιστημίων, φάσεις του ανοιχτού πολέμου ενάντια στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο

Ανακοίνωση του Τμήματος Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Σε μια ακόμη πράξη κατάργησης του αυτοδιοίκητου, σε μια ακόμη απόπειρα απαξίωσης και τελικά εκμηδενισμού των δημόσιων Πανεπιστημίων της χώρας προχώρησε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μια ακόμη φάση στον ανοιχτό, πλέον, πόλεμο που έχει κηρύξει εναντίον τους. Ιδιωτικά Πανεπιστήμια στην Ελλάδα και το εξωτερικό: Τι ισχύει; Μύθοι, ανακρίβειες και υπερβολές.

Με την χθεσινή εισαγγελική παρέμβαση στοχεύονται όχι μόνο οι φοιτητές και οι φοιτήτριες, τελικά δηλαδή το φοιτητικό κίνημα, αλλά και όσα μέλη Δ.Ε.Π. ή μέλη της Διοίκησης υπερασπίζονται το Δημόσιο χαρακτήρα της Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, όπως ακριβώς ορίζει το Σύνταγμα.

Η πρόσφατη απειλή για απώλεια του εξαμήνου δεν έπιασε – το φοιτητικό κίνημα φαίνεται να εκφράζει όλο και πιο δυναμικά την αντίθεση του στην ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων – δηλαδή στην απαξίωση των Δημόσιων Πανεπιστημίων. Αλλά και η υπουργική εγκύκλιος για διενέργεια εξετάσεων με ψηφιακά μέσα, από απόσταση «μπάζει νερό» από παντού, καθώς ευθέως και βάναυσα καταργεί το αυτοδιοίκητο των Πανεπιστημίων, καθώς η απόφαση για τα εξάμηνα και τη διενέργεια των εξετάσεων είναι ευθύνη της Συγκλήτου.

Τον απώτερο λόγο, ωστόσο, για τον λυσσαλέο αυτό πόλεμο, τον αποκάλυψε ο ίδιος ο Υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης, μην αφήνοντας καμιά αμφιβολία σε όσους ενδεχομένως είχαν, όταν ανοιχτά δήλωσε ότι η ίδρυση των ιδιωτικών Πανεπιστημίων αποσκοπεί, εκτός από τα οικονομικά κέρδη, και στην ιδεολογική ήττα της Αριστεράς, της νεολαίας και τελικά των προοδευτικών ιδεών. Αυτό είναι το μέγα διακύβευμα για την κυβέρνηση: να διαλύσει την τελευταία ίσως σημαντική εστία παραγωγής ελεύθερης σκέψης, κριτικού στοχασμού και αντίστασης στη λαίλαπα του φιλελευθερισμού – εστία την οποία ο ελληνικός λαός την έχει σε μεγάλη υπόληψη και για το λόγο αυτό πρέπει να συντριβεί.

Δε θα το πετύχουν όμως: τώρα που οι μάσκες έπεσαν και δηλώθηκαν ανοιχτά οι προθέσεις της κυβέρνησης, το φοιτητικό κίνημα, αλλά και οι διδάσκοντες και οι γονείς των σπουδαστών, και τελικά όλοι οι προοδευτικοί πολίτες θα εναντιωθούν στα σχέδια της και θα κερδίσουν και τη μάχη αυτή, όπως τόσες και τόσες φορές στο παρελθόν.

Οι ανάγκες του ελληνικού λαού είναι πάνω από τα συμφέροντα των επιχειρηματιών.

Στηρίζουμε πλήρως τα φοιτητικά αιτήματα και στεκόμαστε ανυποχώρητα ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων, στις ωμές παρεμβάσεις στα εσωτερικά των ιδρυμάτων και τελικά σε όλες τις πράξεις και τα μέτρα που στρέφονται έμμεσα ή άμεσα εναντίον των Δημοσίων Πανεπιστημίων.

Ο αγώνας θα είναι μακρύς και σκληρός, αλλά θα νικήσουμε!
https://e-wall.net/?p=51884

Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024

Συνεχίζουμε τον αγώνα για το δημόσιο σχολείο: Καθήκον και Δικαίωμα - Εκπαιδευτικοί Κυκλάδων
Εκπαιδευτικοί Κυκλάδων / Συνεχίζουμε τον αγώνα για το δημόσιο σχολείο: Καθήκον και Δικαίωμα

Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου, γιατί είναι καθήκον μας η υπεράσπισή του και η διασφάλιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Συναδέλφισσες/οι

Το Υπουργείο Παιδείας προωθεί την αξιολόγηση στο ευρύτερο πλαίσιο της εμπορευματοποίησης της εκπαίδευσης, της κατηγοριοποίησης των σχολικών μονάδων και της υποταγής των εκπαιδευτικών.

Ενεργοποιεί, λοιπόν, το πεδίο Α2 της ατομικής αξιολόγησης, που αποτελεί προσπάθεια περαιτέρω πίεσης προς τις/τους εκπαιδευτικούς και συνάμα παραδοχή ότι η ατομική αξιολόγηση έχει βρει έντονες και αποφασιστικές αντιδράσεις.

Μετά και τις εξελίξεις που αφορούν στην απόπειρα της Κυβέρνησης για ίδρυση Ιδιωτικών Πανεπιστημίων στην Ελλάδα γίνεται πια ολοφάνερο το σχέδιο για την ιδιωτικοποίηση συνολικά της εκπαίδευσης. Κανείς και καμιά δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν ήξερε πού οδηγεί όλο αυτό το σχέδιο και για το δημόσιο σχολείο αλλά και για τις/τους εκπαιδευτικούς. Στην ολοκλήρωσή του όχι μόνο δεν οδηγεί στη μονιμοποίηση, αλλά το ακριβώς αντίθετο, στην κατάργηση της μονιμότητας και στην κατηγοριοποίηση εκπαιδευτικών και σχολείων.

Από την πλευρά μας, χωρίς να ξεχωρίζουμε κανένα συνάδελφο και καμιά συναδέλφισσα, καλούμε όλους και όλες τους/τις εκπαιδευτικούς να δώσουμε ενωμένοι αυτή τη μάχη σαν ένας άνθρωπος, συνεχίζοντας τον ανυποχώρητο αγώνα για την ακύρωση της αξιολόγησης, υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα όλων των παιδιών στη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση, τα εργασιακά μας δικαιώματα και τη δημοκρατία στους Συλλόγους Διδασκόντων.

https://e-wall.net/51848/kamia-poini-den-borei-na-epivlithei-se-opoion-symmetechei-stin-apergia-apochi-apo-tin-axiologisi/

Απαιτούμε άμεση και ακώλυτη μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων

Καλούμε:

Τις/τους νεοδιόριστες/-ους συναδέλφους να μαζικοποιήσουν ακόμα περισσότερο τη συμμετοχή τους στην Απεργία – Αποχή (ΑΑ). Όσες/-οι δεν έχουν ακόμα υπογράψει τη δήλωση συμμετοχής στην ΑΑ να το πράξουν άμεσα.

Τις/τους Προϊσταμένες/-ους Νηπιαγωγείων και Διευθύντριες/-ντές Δημοτικών Σχολείων να συμμετέχουν καθολικά στην ΑΑ από κάθε διαδικασία αξιολόγησης που έχει κηρύξει η ΔΟΕ.

Όλες/-ους τις/τους συναδέλφους να υπερασπίσουν το δημόσιο δωρεάν σχολείο, την ισότητα και την δημοκρατία στους συλλόγους διδασκόντων και να ταχθούν με τον αγώνα που δίνει όλος ο κλάδος! Το διακύβευμα είναι ύψιστης σημασίας και αφορά πρώτα απ’ όλα το σχολείο και τον ίδιο τον κοινωνικό και παιδαγωγικό ρόλο του εκπαιδευτικού.

Τη ΔΟΕ να προχωρήσει σε δια ζώσης και διαδικτυακή ενημέρωση διευθυντ(ρι)ών και προϊσταμένων, αλλά και γενικότερα όλων των συναδέλφων, στο αμέσως προσεχές διάστημα, δίνοντας αναλυτικές οδηγίες και να αποφασίσει ένα συγκροτημένο πρόγραμμα δράσης για να απαντήσει στη συνολική επίθεση της κυβέρνησης της ΝΔ στην εκπαίδευση και την εργασία.

Ξεκινά από εδώ και πέρα μια περίοδος με τους/τις Διευθυντές/-ντριες και τις Προϊσταμένες να καλούνται από το ΥΠΑΙΘΑ να πάρουν τον ρόλο του αξιολογητή των συναδέλφων/-ισσών τους και να βρεθούν απέναντί τους. Οι συναδέλφισσες και συνάδελφοι Διευθύντριες/-ντές και Προϊσταμένες έχουν τη δυνατότητα της μαζικής συμμετοχής στην ΑΑ και της ακύρωσης στην πράξη αυτού του σχεδίου.

Αναφορικά με την Απεργία - Αποχή σημειώνουμε τα ακόλουθα:

Η Απεργία - Αποχή είναι νόμιμη απεργιακή μορφή πάλης.

Η αποχή των εκπαιδευτικών από συγκεκριμένα καθήκοντα προβλέπεται από τις διατάξεις του ν.1264/1982, όπως αυτές έχουν ερμηνευτεί από τα αρμόδια Δικαστήρια (όλως ενδεικτικώς Δ.Εφ. 486/1995 κ.α.) και συνιστά απολύτως νόμιμη, συνταγματικά κατοχυρωμένη μορφή συνδικαλιστικής δράσης, αναγνωριζόμενη ως μορφή απεργίας η οποία καλύπτει τους συμμετέχοντες από κάθε πειθαρχική ευθύνη. (γνωμοδοτικό σημείωμα Τσίπρα)

Όσοι συμμετέχουν στην Απεργία Αποχή δεν μπορούν να έχουν καμία ποινή επειδή δεν αξιολόγησαν.

Τόσο από την ίδια τη συνταγματική, αλλά και υπερνομοθετική αναγνώριση του δικαιώματος της απεργίας, όσο και από τη ρητή διατύπωση του άρθρου 46 του ν.3528/2007 προκύπτει με σαφήνεια, ότι η συμμετοχή σε απεργία, οποιασδήποτε μορφής, συνιστά δικαίωμα του εργαζομένου και προστατεύεται πλήρως από την έννομη τάξη. Έτσι, έχει κριθεί, ότι η συνδικαλιστική δραστηριότητα δεν μπορεί να αξιολογηθεί καθεαυτή αρνητικά για την εξέλιξη του υπαλλήλου, διότι συνιστά νόμιμη άσκηση του δικαιώματος της συνδικαλιστικής ελευθερίας, κατά το άρθρο 23 παρ. 1 του Συντάγματος και το άρθρο 30 του ν.1264/1982 (ΣτΕ 444/1996, 1907/2002). Ομοίως έχει κριθεί, ότι δεν μπορεί να επέρχεται οποιαδήποτε δυσμενής υπηρεσιακή συνέπεια εις βάρος υπαλλήλου, λόγω της συμμετοχής αυτού σε νομίμως προκηρυχθείσα απεργιακή κινητοποίηση (ΔΕΑ 559/2020).

Είναι, εξάλλου, προφανές, ότι η άσκηση ενός νομίμου δικαιώματος δεν μπορεί να ερμηνευτεί ως πειθαρχικό παράπτωμα ή να συνδεθεί έμμεσα ή άμεσα με την επιβολή οποιουδήποτε δυσμενούς διοικητικού ή άλλη μορφής μέτρου εις βάρος του υπαλλήλου, καθώς κάτι τέτοιο, θα έπληττε καίρια τον πυρήνα του δικαιώματος της απεργίας, θέτοντας υπέρμετρους περιορισμούς στην άσκησή του, συνιστώντας εκ του αποτελέσματος απαγορευμένη κατά τον ν. 1264/1982 ανταπεργία. Υπενθυμίζεται, ότι ως ανταπεργία νοείται κάθε συλλογικό μέτρο, το οποίο λαμβάνει ο εργοδότης, που είτε εκφράζεται με άμεσες είτε με υποκρυπτόμενες συμπεριφορές, όπως η θέση σε διαθεσιμότητα ή η καταγγελία της συμβάσεως εργασίας, υπό την αίρεση της αποδοχής των όρων, που επιβάλλει ο εργοδότης ή η επιβολή πειθαρχικών κυρώσεων  και αποσκοπεί στο να εξαναγκαστούν οι απεργοί να παραιτηθούν από τις διεκδικήσεις τους και να απόσχουν από αγωνιστικά μέτρα (Λ. Ντάσιου Εργατικό Δικονομικό Δίκαιο Τόμος Β/ΙΙ σελ. 1003). Η ανταπεργία γενικά απαγορεύεται σύμφωνα με το άρθρο 22 παρ.2 του ν. 1264/1982, χωρίς διακρίσεις είτε πρόκειται περί φανερής είτε περί υποκρυπτόμενης, έχει δε εφαρμογή η απαγορευτική διάταξη του άρθρου 22 παρ. 2 του ν. 1264/1982. (γνωμοδοτικό σημείωμα Τσίπρα)

Αναφορικά με τις/τους νεοδιόριστους/ες, δεν μπαίνουν στις πλατφόρμες και στην γραπτή πρόσκληση του/της διευθυντή/ντριας, προϊσταμένης/ου για το πρώτο ραντεβού, απαντούν με τη δήλωση Απεργίας - Αποχής ακριβώς όπως απάντησαν και στους αξιολογητές /σχολικούς συντονιστές.

ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

ΟΙ ΜΟΝΙΜΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΜΑΖΙΚΕΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ

 Την ανακοίνωση συνυπογράφουν οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών :

- Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων

- Πάρου - Αντιπάρου «Π. Καλλιέρος»

- Σύρου - Τήνου - Μυκόνου

Σύλλογος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σύρου, Τήνου, Μυκόνου

 
https://e-wall.net/?p=51927
Σύντομοι οδηγοί Myschool για | Άδειες, Aνάληψη Μόνιμων - Αναπληρωτών, Δημιουργία - Διαχείριση τμημάτων, Εγγραφές Μαθητών - Aνάθεση Μαθημάτων/ωρών
Βήμα βήμα | Σύντομοι οδηγοί πλατφόρμας Myschool για / Άδειες, Aνάληψη Μόνιμων - Αναπληρωτών, Δημιουργία - Διαχείριση τμημάτων, Εγγραφές Μαθητών - Aνάθεση Μαθημάτων/ωρών σε μόνιμους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Ο συνάδελφος Μανάφας Βασίλειος - Υπεύθυνος του MySchool Ν. Ηλείας, έχει ετοιμάσει 2 σύντομους οδηγούς που αφορούν την Aνάληψη Μόνιμων και Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών, τη Δημιουργία και Διαχείριση τμημάτων, τις Εγγραφές Μαθητών σε τμήματα και την Aνάθεση Μαθημάτων/ωρών σε μόνιμους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς για την πλατφόρμα του Myschool.

Παρακάτω παρατίθενται σύντομοι οδηγοί για τη διαχείριση της πλατφόρμας Myschool:

 

- ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Σας έχω ετοιμάσει έναν σύντομο οδηγό, διότι είναι πολύ σημαντική η σωστή καταχώρηση των αδειών/απουσιών και ζήτημα ευθύνης για κάθε διευθυντή/ντρια ή προϊστάμενο/μένη. Όταν ο εκπαιδευτικός ζητήσει άδεια (άνευ αποδοχών): Αφού κάνει την αίτηση στο σχολείο, ο διευθυντής πρέπει να την πρωτοκολλήσει και έπειτα να την καταχωρίσει με τις συγκεκριμένες ημερομηνίες στο Myschool, όπως αναγράφεται στο ΒΗΜΑ 2 ΜΟΝΟ και τέλος να στείλει τα έγγραφα στο τμήμα αδειών της Διεύθυνσης.

**Οι υπόλοιπες ενέργειες γίνονται από τον υπεύθυνο του Myschool.

 

- ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Παρακάτω παρατίθεται ένας σύντομος οδηγός που αφορά τις εξής ενέργειες:

 Aνάληψη Μόνιμων Εκπαιδευτικών

 Δημιουργία/Διαχείριση τμημάτων

 Εγγραφές Μαθητών σε τμήματα

 Ανάληψη Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών

 Aνάθεση Μαθημάτων/ωρών σε μόνιμους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

 

Τι αλλάζει σχετικά με τις μακροχρόνιες άδειες εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΜΕΑ: ΩΡΑΡΙΟ – ΑΔΕΙΕΣ – ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ / ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ

ΑΔΕΙΕΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΣΠΑ ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Εργασιακά δικαιώματα αναπληρωτών | Διδακτικό και εργασιακό ωράριο, Εφημερία αναπληρωτών, άδειες, υπερωρίες κ.α
https://e-wall.net/?p=51787
Έντονες χιονοπτώσεις και θυελλώδεις βοριάδες σε όλη τη χώρα - Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νότια | Από την Κυριακή έως και την Τρίτη

Ο καιρός στην Ελλάδα θα παρουσιάσει σημαντική επιδείνωση από την Κυριακή (28-01-24) έως και την Τρίτη (30-01-24), καθώς δύο διαταραχές θα επηρεάσουν τη χώρα.

Κύρια χαρακτηριστικά

Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας (της τάξεως των 10 βαθμών Κελσίου)

Χιονοπτώσεις κυρίως στα ανατολικά της χώρας από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα

Θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα νότια θαλάσσια - παραθαλάσσια τμήματα

Χιονοπτώσεις

Από τις πρωινές ώρες της Κυριακής (28-01-24) στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης, της Θεσσαλίας, της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και της Πελοποννήσου

Από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (29-01-24) ακόμα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Μακεδονίας και της Θράκης, από αργά το απόγευμα όμως θα εξασθενήσουν

Εντονότερες χιονοπτώσεις στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και στα βόρεια και ανατολικά τμήματα της Πελοποννήσου, καθώς και στα νησιά του Αιγαίου (στα ορεινά)

Εντονότερες χιονοπτώσεις στην Αττική από το απόγευμα της Δευτέρας (29-01-24) στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο από το βράδυ

Οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν ακόμα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες, τις βόρειες και ανατολικές περιοχές της Πελοποννήσου καθώς και στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές των νησιών του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, των Κυκλάδων και της Κρήτης

Την Τετάρτη οι χιονοπτώσεις βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ορεινά - ημιορεινά της Κρήτης

Θυελλώδεις βοριάδες

Από τις πρωινές ώρες της Τρίτης (30-01-24) αρχικά στο βόρειο και βαθμιαία στο κεντρικό και το νότιο Αιγαίο

Την Τετάρτη (31-01-24) οι θυελλώδεις βοριάδες θα διατηρηθούν στο Αιγαίο αλλά από τις προμεσημβρινές ώρες στα βόρεια θα περιοριστούν στα 8 μποφόρ και βαθμιαία θα εξασθενήσουν

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Από το μεσημέρι της Δευτέρας (29-01-24) έως και την Τρίτη(30-01-24)) κυρίως στις Σποράδες, τις Κυκλάδες και την Κρήτη

Το έκτακτο Δελτίο επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 27-01-2024/1100 επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Βαθμιαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός καθώς δύο διαταραχές, η πρώτη από σήμερα Κυριακή (28-01-24) και η δεύτερη από το μεσημέρι της Δευτέρας (29-01-24) και την Τρίτη (30-01-24) θα επηρεάσουν τη χώρα. Εντονότερα φαινόμενα θα εκδηλωθούν από τη δεύτερη διαταραχή.

Κύρια χαρακτηριστικά θα είναι η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας κατά την διάρκεια του τριημέρου Κυριακής - Τρίτης (της τάξεως των 10 βαθμών Κελσίου) και οι χιονοπτώσεις κυρίως στα ανατολικά προσήνεμα της χώρας από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα.

Παράλληλα θα επικρατήσουν θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο και θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα νότια θαλάσσια - παραθαλάσσια τμήματα.

Πιο αναλυτικά:

Α. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν:

α) Σήμερα Κυριακή (28-01-24) στα ορεινά της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και της Πελοποννήσου ενώ από τις απογευματινές ώρες θα χιονίσει και σε ορεινές περιοχές της ανατολικής Θεσσαλίας και της Κρήτης.

β) Από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (29-01-24) οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας, των Σποράδων, της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και στα βόρεια και ανατολικά τμήματα της Πελοποννήσου. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά 300-400m). Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στα νησιά του Αιγαίου (στα ορεινά) καθώς και σε ορεινές - ημιορεινές περιοχές της Κρήτης.

Ειδικότερα για την Αττική προβλέπεται ένταση των χιονοπτώσεων από το απόγευμα της Δευτέρας (29-01-24) στα ορεινά και ημιορεινά και από το βράδυ σε περιοχές με σχετικά χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά 300-400m).

γ) Την Τρίτη (30-01-24) οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν ακόμα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τις Σποράδες, τις βόρειες και ανατολικές περιοχές της Πελοποννήσου καθώς και στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές των νησιών του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, των Κυκλάδων και της Κρήτης.

δ) Την Τετάρτη (31-01-24) οι χιονοπτώσεις βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ορεινά - ημιορεινά της Κρήτης.

Β. Πολύ θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι 9 και τοπικά 10 μποφόρ θα πνέουν:

α) Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης (30-01-24) αρχικά στο βόρειο και βαθμιαία στο κεντρικό και το νότιο Αιγαίο.

β) Την Τετάρτη (31-01-24) οι θυελλώδεις βοριάδες θα διατηρηθούν στο Αιγαίο αλλά από τις προμεσημβρινές ώρες στα βόρεια θα περιοριστούν στα 8 μποφόρ και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Γ. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από την πρώτη διαταραχή σήμερα Κυριακή (28-01-24) κατά τόπους στην Εύβοια και την Κρήτη και κυρίως από τη δεύτερη διαταραχή από το μεσημέρι της Δευτέρας (29-01-24) έως και την Τρίτη (30-01-24) κυρίως στις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr). Η επικαιροποίηση των προγνώσεων θα γίνεται ανά δωδεκάωρο.
https://e-wall.net/51898/entones-chionoptoseis-kai-thyellodeis-voriades-se-oli-ti-chora-ischyres-vroches-kai-kataigides-sta-notia-apo-tin-kyriaki-eos-kai-tin-triti/
ΓΣΕΕ: Απαίτηση για επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας / Πάταξη της κερδοσκοπίας και μείωση του ΦΠΑ σε βασικά αγαθά
ΓΣΕΕ: Απαίτηση για επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας / Πάταξη της κερδοσκοπίας και μείωση του ΦΠΑ σε βασικά αγαθά

Το Γενικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ αποφάσισε το πρόγραμμα δράσης της Συνομοσπονδίας το επόμενο διάστημα με κορύφωση την 24ωρη Γενική απεργία στις 17 Απριλίου.

Άμεσα, κλιμάκια των συνδικάτων θα ξεκινήσουν στοχευμένες παρεμβάσεις σε 30 νομούς της χώρας, με ενημερώσεις εργαζομένων και επισκέψεις σε χώρους εργασίας, ενώ ετοιμάζονται ήδη τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά σποτ ώστε να επικοινωνηθούν τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις του κόσμου της μισθωτής εργασίας. Συνταξιοδοτικός Οδηγός Εκπαιδευτικών – 2023-2024

Στο επίκεντρο των διεκδικήσεων είναι οι αυξήσεις των μισθών, η λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, η πάταξη της αισχροκέρδιας καθώς και η επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Με βασικό σύνθημα "Οι αυξήσεις στο Θεό, οι μισθοί στα Τάρταρα, θέλουμε αυξήσεις πραγματικές, θέλουμε πίσω τις συλλογικές μας συμβάσεις και τα θέλουμε τώρα"

Προτελευταίοι οι Έλληνες σε αγοραστική δύναμη στην ΕΕ

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΣΕΕ

Πίνακες με Καθαρές αποδοχές μόνιμων – νεοδιόριστων και αναπληρωτών!

Συνεδρίασε σήμερα το Γενικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ και αποφάσισε το πρόγραμμα δράσης της Συνομοσπονδίας το επόμενο διάστημα με κορύφωση την 24ωρη Γενική απεργία στις 17 Απριλίου.

Άμεσα, κλιμάκια των συνδικάτων με επικεφαλής στελέχη της  Συνομοσπονδίας θα ξεκινήσουν στοχευμένες παρεμβάσεις σε 30 νομούς της χώρας,  με ενημερώσεις εργαζομένων και επισκέψεις σε χώρους εργασίας, ενώ ετοιμάζονται ήδη τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά σποτ ώστε να επικοινωνηθούν τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις του κόσμου της μισθωτής εργασίας.

Στο επίκεντρο των διεκδικήσεων είναι οι αυξήσεις των μισθών, η λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας , η πάταξη της αισχροκέρδιας καθώς και η επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Με βασικό σύνθημα

“ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΘΕΟ

ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΣΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ

ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ 

ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΜΑΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

ΚΑΙ ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΩΡΑ”, η ΓΣΕΕ απαιτεί:

 

- Αύξηση μισθών, πέραν του κατώτατου μισθού, για την προστασία της αγοραστικής δύναμης των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων νοικοκυριών. Οι μισθοί δεν είναι η αιτία της τρέχουσας πληθωριστικής έξαρσης. Οι εργαζόμενοι και οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες είναι τα θύματα αυτής της πληθωριστικής κρίσης κερδών.

- Άμεσα επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και του προσδιορισμού του κατώτατου μισθού από τους εργαζόμενους και τους εργοδότες και αποκατάσταση όλων των προτεραιοτήτων του συλλογικού εργατικού δικαίου (επέκταση συλλογικών συμβάσεων, συρροή, μετενέργεια κλπ.).

- Αυστηρό θεσμικό έλεγχο και διαφάνεια του τρόπου διαμόρφωσης του κόστους, των τιμών και των περιθωρίων κέρδους σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα με την ουσιαστική ενίσχυση της επιτροπής ανταγωνισμού.

- Πάταξη της κερδοσκοπίας σε όλες τις επιχειρήσεις βασικών κλάδων παραγωγής και εμπορίας βασικών αγαθών διατροφής και έκτακτη φορολογία επί των κερδών αλυσίδων super market και επιχειρήσεων ενέργειας και μεταφορών και τραπεζών.

- Μείωση του ΦΠΑ για ένα χρόνο σε βασικά είδη διατροφής και διατίμηση σε βασικά αγαθά πρώτης ανάγκης των νοικοκυριών όπως, βρεφικό γάλα, παστεριωμένο γάλα, δημητριακά, τυρί, αλλαντικά, κοτόπουλο, χοιρινό ζυμαρικά, όσπρια, λαχανικά, βρεφικές πάνες, προϊόντα προσωπικής υγιεινής και απορρυπαντικά.

- Τιμαριθμοποίηση των φορολογικών κλιμακίων ώστε οι ονομαστικές αυξήσεις μισθών και εισοδημάτων να μην εξανεμίζονται με την αύξηση των φόρων.

- Τιμαριθμική αναπροσαρμογή όλων των κοινωνικών επιδομάτων και παροχών.

- Διεύρυνση των δικαιούχων επιδότησης ενοικίου βάσει εισοδηματικών και κοινωνικών κριτηρίων για να αντιμετωπιστεί το υψηλό κόστος στέγασης ειδικά σε νέα ζευγάρια και φοιτητές. Δημιουργία δημόσιου αποθεματικού κοινωνικών κατοικιών.

Την ημέρα της 24ωρης Γενικής Απεργίας στις 17 Απριλίου, θα πραγματοποιηθούν και συλλαλητήρια τόσο στην Αθήνα, κεντρικό πανελλαδικό συλλαλητήριο όσο και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 
https://e-wall.net/?p=51881

Digital sign / Πώς να υπογράψετε ένα έγγραφο PDF από το κινητό σας

Digital sign / Πώς να υπογράψετε ένα έγγραφο PDF από το κινητό σας

Digital sign / Πώς να υπογράψετε ένα έγγραφο PDF από το κινητό σας




Σήμερα, υπάρχουν πολλές εφαρμογές για κινητά που σας επιτρέπουν να υπογράψετε έγγραφα PDF. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε μερικές από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές και θα σας δώσουμε οδηγίες βήμα προς βήμα για το πώς να χρησιμοποιήσετε κάθε μία.




Ψηφιακή Υπογραφή Δημοσίων Υπαλλήλων μέσω του gov.gr / Οδηγός βήμα βήμα




Εφαρμογές που προτείνονται για υπογραφή PDF:



Adobe Fill & Sign: Μια δημοφιλής εφαρμογή που είναι εύκολη στη χρήση και προσφέρει μια ποικιλία χαρακτηριστικών, όπως η δυνατότητα δημιουργίας ψηφιακής υπογραφής, η συμπλήρωση φόρμων και η αποστολή εγγράφων για υπογραφή σε άλλους.


DocuSign: Μια άλλη δημοφιλής εφαρμογή που προσφέρει ισχυρά χαρακτηριστικά ασφάλειας και συμμόρφωσης.


SignNow: Μια εφαρμογή που σας επιτρέπει να μετατρέψετε εικόνες και έγγραφα του Word σε PDF, καθώς και να υπογράψετε και να συμπληρώσετε έγγραφα PDF.


SIGNificant: Μια εφαρμογή που προσφέρει βασικά χαρακτηριστικά υπογραφής PDF χωρίς διαφημίσεις.


SignEasy: Μια εφαρμογή που προσφέρει μια ποικιλία χαρακτηριστικών, όπως η δυνατότητα υπογραφής με εικόνα και η δυνατότητα συνεργασίας με άλλους χρήστες.


PDF Editor: Μια εφαρμογή που προσφέρει βασικά χαρακτηριστικά επεξεργασίας PDF, καθώς και τη δυνατότητα υπογραφής εγγράφων PDF.


SIGNPly: Μια δωρεάν εφαρμογή που σας επιτρέπει να αποθηκεύσετε την ψηφιακή υπογραφή σας και να την χρησιμοποιήσετε με έγγραφα PDF, Word και άλλες μορφές.

Οι καλύτερες εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης για την τάξη – Εξοικονομήστε χρόνο και αυξήστε τη συμμετοχή των μαθητών

Σημαντικά πλήκτρα συντόμευσης για τον υπολογιστή

Gov | Δημιουργία ηλεκτρονικής επισημείωσης της Χάγης (e-apostille)


Οδηγίες βήμα προς βήμα για την υπογραφή ενός εγγράφου PDF με την εφαρμογή Adobe Fill & Sign:



Κατεβάστε και εγκαταστήστε την εφαρμογή Adobe Fill & Sign από το Google Play Store ή το App Store.


Ανοίξτε την εφαρμογή και πατήστε το εικονίδιο "+".


Επιλέξτε "Από αρχείο PDF".


Επιλέξτε το έγγραφο PDF που θέλετε να υπογράψετε.


Πατήστε το εικονίδιο στυλό.


Κάντε κλικ στο "Δημιουργία υπογραφής".


Δημιουργήστε την ψηφιακή υπογραφή σας.


Επιλέξτε το σημείο στο έγγραφο PDF όπου θέλετε να τοποθετήσετε την υπογραφή σας.


Πατήστε το εικονίδιο στυλό.


Κάντε κλικ στην υπογραφή σας.


Πατήστε "Αποθήκευση".

Οδηγίες βήμα προς βήμα για την υπογραφή ενός εγγράφου PDF με την εφαρμογή DocuSign:



Κατεβάστε και εγκαταστήστε την εφαρμογή DocuSign από το Google Play Store ή το App Store.


Ανοίξτε την εφαρμογή και δημιουργήστε έναν λογαριασμό.


Πατήστε το εικονίδιο "+".


Επιλέξτε "Υπογραφή εγγράφου".


Επιλέξτε το έγγραφο PDF που θέλετε να υπογράψετε.


Κάντε κλικ στο "Υπογραφή".


Δημιουργήστε την ψηφιακή υπογραφή σας.


Επιλέξτε το σημείο στο έγγραφο PDF όπου θέλετε να τοποθετήσετε την υπογραφή σας.


Πατήστε "Υπογραφή".


Πατήστε "Αποθήκευση".

Η υπογραφή εγγράφων PDF από το κινητό σας είναι μια εύκολη και γρήγορη διαδικασία. Με τη βοήθεια μιας από τις εφαρμογές που αναφέρονται παραπάνω, μπορείτε να υπογράψετε έγγραφα PDF οπουδήποτε και οποτεδήποτε.



Ψηφιακή βεβαίωση (γνήσιο υπογραφής) ολόκληρου pdf εγγράφου online μέσω του gov

https://youtu.be/KtPehOQ7OiE
https://e-wall.net/51320/digital-sign-pos-na-ypograpsete-ena-engrafo-pdf-apo-to-kinito-sas/