Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2023

Αλχημείες για τον μέσο μισθό - Βολιδοσκοπούν - αναγωγή δώρων, επιδομάτων, ώστε να παραπλανήσουν ότι πέτυχαν τον στόχο με αύξηση - κοροϊδία!
Αλχημείες για τον μέσο μισθό - Βολιδοσκοπούν - αναγωγή δώρων, επιδομάτων, ώστε να παραπλανήσουν ότι πέτυχαν τον στόχο με αύξηση - κοροϊδία!

Το άρθρο του Οικονομικού Ταχυδρόμου είναι αποκαλυπτικό για τις προθέσεις της κυβέρνησης. Η αναφορά στην αναγωγή δώρων και επιδομάτων στον υπολογισμό του μέσου μισθού είναι μια καθαρή προσπάθεια να παραπλανηθεί η κοινή γνώμη και να παρουσιαστεί μια εικόνα αύξησης των αποδοχών των εργαζομένων, που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Πίνακες με Καθαρές αποδοχές μόνιμων – νεοδιόριστων και αναπληρωτών!

Οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα δικαιούνται πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς τους, που θα τους επιτρέψουν να ζήσουν αξιοπρεπώς. Η κυβέρνηση θα πρέπει να σταματήσει να παίζει με τους αριθμούς και να δώσει πραγματικές απαντήσεις στις αγωνίες των εργαζομένων.

Καθόλου εντύπωση δεν προκαλούν οι κινήσεις της κυβέρνησης, όπου φαίνεται να βολιδοσκοπεί για την επικείμενη, επική κυβερνητική κωλοτούμπα για τον μέσο μισθό λόγω της έλλειψης θέλησης της κυβέρνησης να πετύχει την προεκλογική υπόσχεσή της.

 

Σύμφωνα, λοιπόν, με το άρθρο, την επίτευξη του στόχου για μέσο μισθό 1.500€ (ο οποίος είναι άπιαστος, καθώς η Ελλάδα ποτέ δεν είχε πετύχει τέτοιο μισθό ακόμη και προ μνημονίων) θα μπορούσαμε να την δούμε κι "αλλιώς", αναγάγοντας τα δώρα και το επίδομα αδείας σε μηνιαίες αποδοχές, παρότι προεκλογικά ούτε αναφέρθηκε κάτι τέτοιο, ούτε ο μέσος μισθός που αναφέρθηκε προεκλογικά ως αφετηρία δεν του είχαν αναχθεί τα εν λόγω! Ελευθερία του λόγου στο διαδίκτυο / Νέος νόμος της ΕΕ για τη λογοκρισία: “παραπλανητικές” αναρτήσεις που θα διαγράφονται αμέσως ή καταστολή της διαφωνίας!

Έτσι, ο στόχος αύξησης του μέσου μισθού μειώνεται από 26% σε μόλις 8,5% (!) σε βάθος, μάλιστα, τετραετίας (!!!), την ίδια ώρα που η Ελλάδα σπάει όλα τα ρεκόρ ακρίβειας, ενώ αποτελεί τη μοναδική χώρα της ΕΕ που υπέστη μείωση μισθών την τελευταία 10ετια, την ίδια στιγμή που άλλες "μνημονιακές" χώρες έχουν δει ήδη μεγάλες, διψήφιες αυξήσεις των μισθών τους.

Σε χώρα με διψήφιο πληθωρισμό τροφίμων και ενοικίων επί πολλούς μήνες, υπερδιπλάσια κόστη ενέργειας και κατάρρευση συλλογικών συμβάσεων (που αποτελούν το βασικό μοχλό αύξησης μέσου μισθού) βολιδοσκοπείται αύξηση ~2% στον μέσο μισθό το χρόνο!

Ελευθερία του λόγου στο διαδίκτυο / Νέος νόμος της ΕΕ για τη λογοκρισία: “παραπλανητικές” αναρτήσεις που θα διαγράφονται αμέσως ή καταστολή της διαφωνίας!

Ας αφήσουμε τους αριθμούς να μιλήσουν.

Μέσος μισθός στο Λουξεμβούργο: € 6.308

Μέσος μισθός στο Βέλγιο: € 3.886

Μέσος μισθός στην Ιρλανδία: € 3.683

Μέσος μισθός στην Ιταλία: € 3.650

Μέσος μισθός στην Αυστρία: € 3.546

Μέσος μισθός στην Γερμανία: € 3.530

Μέσος μισθός στην Ολλανδία: € 2.855

Μέσος μισθός στην Γαλλία: € 2.439

Μέσος μισθός στην Ισπανία: € 2.263

. . .

. . .

Μέσος μισθός στην Ελλάδα: € 1.038

. . .

. . .

Και συνεχίζουμε με τους ακαθάριστους κατώτατους μισθούς.

Κατώτατος μισθός στο Λουξεμβούργο: € 3.085,11

Κατώτατος μισθός στο Βέλγιο: € 2.079,90

Κατώτατος μισθός στην Γερμανία: € 1.997

Κατώτατος μισθός στην Ολλανδία: € 1.995

Κατώτατος μισθός στην Ιρλανδία: € 1.909,7

Κατώτατος μισθός στην Γαλλία: € 1.747,2

Κατώτατος μισθός στην Αυστρία: € 1.500

Κατώτατος μισθός στην Ιταλία: € 1.176

Κατώτατος μισθός στην Ισπανία: € 1.080

. . .

. . .

Κατώτατος μισθός στην Ελλάδα: € 780

Σύμφωνα με την Eurostat, η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) στην οποία, κατά το διάστημα 2010 - 2022, εμφανίστηκε μειώση στις καθαρές ετήσιες αποδοχές ενός εργαζομένου με τον μέσο μισθό, και μάλιστα της τάξης του 12%.

Σε όλες τις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. εμφανίστηκε αύξηση στις ετήσιες καθαρές αποδοχές των εργαζομένων, ενώ υπάρχουν και κάποιες χώρες όπου η αύξηση αυτή ξεπερνάει το 100%.

Η Ελλάδα βρίσκεται στον «πάτο» της Ε.Ε. σε ατομική κατανάλωση και κατά κεφαλήν Α.Ε.Π. Το 68,4% των Ελλήνων σήμερα θεωρεί τον εαυτό του φτωχό και τo 86% δεν μπορεί να πληρώσει τους λογαριασμούς του.

Η Ελλάδα έχει αρνητική πρωτιά, και μάλιστα με διαφορά από τη δεύτερη Πορτογαλία, ως προς τη δυνατότητα των πολιτών να πληρώνουν λογαριασμούς.

Οι Έλληνες δουλεύουν τις περισσότερες ώρες πλήρους απασχόλησης την βδομάδα από όλες τις χώρες της Ε.Ε.

Ωστόσο, το κόστος εργασίας (αμοιβές) των Ελλήνων είναι στο 50% του μέσου όρου της Ε.Ε. και το κατά κεφαλήν Α.Ε.Π. σε όρους πραγματικής αγοραστικής δύναμης (PPP), είναι στο 68% του μέσου όρου της Ε.Ε., φέρνοντας την Ελλάδα στην προτελευταία θέση ανάμεσα από 30 χώρες.

Tα αλκοολούχα ποτά κοστίζουν 53% πιο ακριβά στην Ελλάδα σε σχέση με την Ε.Ε. Εξωφρενική ακρίβεια σε βασικά αγαθά και τηλεπικοινωνίες.

Μπορεί ο κατώτατος μισθός στη χώρα μας να έχει αυξηθεί και να προβλέπεται να ενισχυθεί κι άλλο, ωστόσο οι μέσες απολαβές των Ελλήνων εξακολουθούν να καταγράφουν αρνητική πρωτιά στην Ε.Ε., με το χάσμα μεταξύ των άλλων χωρών να διευρύνεται σημαντικά.

Το δεύτερο μεγαλύτερο χάσμα στην Ε.Ε. έχει η Ελλάδα σχετικά με την μεταβολή πραγματικών κερδών των επιχειρήσεων/πραγματικών αμοιβών εργαζόμενων το 2023, μετά την Ρουμανία.

Την περασμένη εβδομάδα δημοσιεύτηκε πανευρωπαϊκή έρευνα της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (Σ.Ε.Σ.), στην οποία καταγράφεται μείωση των πραγματικών μισθών κατά 0,2% το 2023 στην Ελλάδα τη στιγμή που τα κέρδη των επιχειρήσεων καταγράφουν εκτίναξη κατά 5,9%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Statista o μέσος ετήσιος μισθός στη χώρα μας είναι ο χαμηλότερος στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επιπλέον, οι Έλληνες είναι οι πιο στρεσαρισμένοι κάτοικοι της Ευρώπης. Σύμφωνα με το αποτέλεσμα μελέτης που πραγματοποιήθηκε από την Global Burden of Disease και το World Emotional Temperature, στηριγμένη σε δεδομένα της Eurostat, η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, με το 57% των ερωτηθέντων να αναφέρουν συχνό άγχος και το 6,52% να εμφανίζει σημάδια κατάθλιψης.

Κάποτε λέγαμε «να μην ζήσουμε σαν δούλοι». Τώρα, χτισμένοι ανάμεσα στα δόντια του καπιταλιστικού κτήνους, επιβιώνουμε σύριζα στη συνθλιβή μας.

___________

Πηγές: Δημήτρης Κοργιανίτης, Eurostat, Statista, Jo Di, DOC TV, ot. gr
https://e-wall.net/?p=50249

Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2023

Ηλεκτρονική κάρτα εργασίας: Επιχειρήσεις που θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2024
Ηλεκτρονική κάρτα εργασίας: Επιχειρήσεις που θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2024

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύτηκε η απόφαση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας.

Με βάση τη σχετική Υπουργική Απόφαση, από την 1η Ιανουαρίου 2024 θα ενταχθούν υποχρεωτικά στο σύστημα της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας οι επιχειρήσεις με κύρια δραστηριότητα στον τομέα της βιομηχανίας και οι επιχειρήσεις με κύρια δραστηριότητα στον τομέα του λιανικού εμπορίου. Συχνές ορθογραφικές αντιπαραθέσεις στην ελληνική γλώσσα!!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση:

Από 1ης Ιανουαρίου 2024, οι επιχειρήσεις που ανήκουν κατά κύρια δραστηριότητα (με βάση τον ΚΑΔ) στον τομέα της βιομηχανίας (δηλ. όλοι οι ΚΑΔ με τα δύο πρώτα ψηφία από 10 έως 33, εκτός του 19), καθώς και οι επιχειρήσεις που ανήκουν κατά κύρια δραστηριότητα (με βάση τον ΚΑΔ) στον τομέα του λιανικού εμπορίου (δηλ. όλοι οι ΚΑΔ με τα δύο πρώτα ψηφία 47), όπως αναλύονται στον Πίνακα 1 παρακάτω, θα ενταχθούν υποχρεωτικά στο σύστημα ψηφιακής κάρτας εργασίας.

Εξαιρούνται από το παραπάνω εδάφιο οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς της ενέργειας, των πετρελαιοειδών και των ορυχείων (δηλαδή όλοι οι κωδικοί NACE με τα δύο πρώτα ψηφία 19).

Για τους τομείς του παρόντος εδαφίου επιβάλλονται οι διοικητικές κυρώσεις που προβλέπονται στα Παραρτήματα V και VI σχετικά με την εφαρμογή του Συστήματος Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, Παράρτημα V και Παράρτημα VI της υπ' αριθμ. 80016/31-08-2022 (Β' 4629) ΚΥΑ: i) για τις επιχειρήσεις που ανήκουν στον τομέα της βιομηχανίας, ως ανωτέρω, από την 1η Απριλίου 2024, ii) για τις επιχειρήσεις που ανήκουν στον τομέα του λιανικού εμπορίου, ως ανωτέρω, από τις 2 Μαΐου 2024, iii) και για τους δύο ανωτέρω τομείς με αριθμό εργαζομένων που δεν υπερβαίνει τους 10, από τις 13 Μαΐου 2024.

Εγκαίνια: Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού της ΑΕΚ / Εκπαιδευτικές επισκέψεις για παιδιά όλων των ηλικιών (PIC-VID)

ΠΙΝΑΚΑΣ 1

ΚΑΔ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΚΛΑΔΟΣ

10

Βιομηχανία τροφίμων

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

11

Ποτοποιία

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

12

Παραγωγή προϊόντων καπνού

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

13

Παραγωγή

κλωστοϋφαντουργικών υλών

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

14

Κατασκευή ειδών ένδυσης

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

15

Βιομηχανία δέρματος και δερμάτινων ειδών

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

16

Βιομηχανία ξύλου και κατασκευή προϊόντων από ξύλο και φελλό, εκτός από έπιπλα, κατασκευή ειδών καλαθοποιίας και σπαρτοπλεκτικής

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

17

Χαρτοποιία και κατασκευή χάρτινων προϊόντων

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

18

Εκτυπώσεις και αναπαραγωγή προεγγεγραμμένων μέσων

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

20

Παραγωγή χημικών ουσιών και προϊόντων

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

21

Παραγωγή βασικών φαρμακευτικών προϊόντων και φαρμακευτικών σκευασμάτων

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

22

Κατασκευή προϊόντων από ελαστικό (καουτσούκ) και πλαστικές ύλες

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

23

Παραγωγή άλλων μη μεταλλικών ορυκτών προϊόντων

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

24

Παραγωγή βασικών μετάλλων

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

25

Κατασκευή μεταλλικών προϊόντων, με εξαίρεση τα μηχανήματα και τα είδη εξοπλισμού

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

26

Κατασκευή ηλεκτρονικών υπολογιστών, ηλεκτρονικών και οπτικών προϊόντων

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

27

Κατασκευή ηλεκτρολογικού εξοπλισμού

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

28

Κατασκευή μηχανημάτων και ειδών εξοπλισμού π.δ.κ.α.

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

29

Κατασκευή μηχανοκίνητων οχημάτων, ρυμουλκούμενων και ημιρυμουλκούμενων οχημάτων

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

30

Κατασκευή λοιπού εξοπλισμού μεταφορών

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

31

Κατασκευή επίπλων

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

32

Άλλες μεταποιητικές δραστηριότητες

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

33

Επισκευή και εγκατάσταση μηχανημάτων και εξοπλισμού

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

47

Λιανικό εμπόριο, εκτός από το εμπόριο μηχανοκίνητων οχημάτων και μοτοσυκλετών

ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ

milamou: πλατφόρμα ψυχολογικής στήριξης με εθελοντές ψυχολόγους & συμβούλους ψυχικής υγείας

Οι παραπάνω εργοδότες υποχρεούνται, αντιστοίχως, από τις παραπάνω ημερομηνίες να διαθέτουν και να ενεργοποιούν, αντιστοίχως, σύστημα ψηφιακής κάρτας εργασίας για όλους τους εργαζόμενους τους με σχέση εξαρτημένης εργασίας ή σύμβαση εργασίας, οι οποίοι βρίσκονται φυσικά στον τόπο εργασίας της επιχείρησης, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων που απασχολούνται στις παραπάνω επιχειρήσεις με τη μορφή δανεισμού.

 
https://e-wall.net/?p=50258
2 – 5 Ιανουαρίου / 29,6 εκατ. ευρώ σε 25.000 δικαιούχους από e-ΕΦΚΑ & ΔΥΠΑ
Ποιοι θα λάβουν χρήματα από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ την πρώτη εβδομάδα του νέου έτους

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κατά την περίοδο 2 έως 5 Ιανουαρίου 2024, θα καταβληθούν 29,6 εκατ. ευρώ σε 25.000 δικαιούχους, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e-ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης.

Κατά την περίοδο 2 έως 5 Ιανουαρίου θα καταβληθούν 29,6 εκατ. ευρώ σε 25.000 δικαιούχους, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e-ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης.

Ειδικότερα:

1.Από τον e-ΕΦΚΑ θα γίνει η εξής καταβολή, στο πλαίσιο των τακτικών πληρωμών του Φορέα:

• Στις 5 Ιανουαρίου θα καταβληθούν 3,9 εκατ. ευρώ σε 1.000 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ

ΔΥΠΑ/ΟΑΕΔ: Χρηστικός οδηγός με ερωτήσεις και απαντήσεις

2. Από τη ΔΥΠΑ θα γίνουν οι εξής καταβολές:

• 19 εκατ. ευρώ σε 16.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων

• 6 εκατ. ευρώ σε 7.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης

• 700.000 ευρώ σε 1.000 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας

 
https://e-wall.net/?p=50293
ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ - Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. "Ο Αριστοτέλης"

- Να αρθούν τώρα όλες οι διώξεις εκπαιδευτικών σε Πειραιά, Αθήνα, Θεσσαλονίκη και αλλού!

- Η αγωνιστική απάντηση του κλάδου φραγμός στον αυταρχισμό, την τρομοκρατία και τις διώξεις!

Την Τρίτη 12/12/2023 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη πρωτοβάθμιων εκπαιδευτικών σωματείων, ενάντια στις συνδικαλιστικές διώξεις εκπαιδευτικών, ύστερα από κάλεσμα της ΕΛΜΕ Καλλιθέας - Ν. Σμύρνης-Μοσχάτου, της οποίας μέλος είναι ένας από τους διωκόμενους.

Οι συνδικαλιστικές διώξεις και η παραπομπή στο πειθαρχικό, ασκούνται σε 7 εκπαιδευτικούς με την απίστευτη κατηγορία της «ανάρμοστης συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας» γιατί απλά συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις. Δύο συνάδελφοι γιατί διαδήλωναν στις 6/12/2020 (πορεία με αφορμή τα 12 χρόνια από την δολοφονία του Γρηγορόπουλου), ενώ υπήρξε απαγόρευση διαδηλώσεων (κόβιντ), 4 συνάδελφοι γιατί συμμετείχαν σε κινητοποίηση της ΕΛΜΕ Πειραιά, την ημέρα του διαγωνισμού PISA και ενημέρωσαν τους εκπαιδευτικούς του σχολείου για το δικαίωμα που είχαν να κάνουν στάση εργασίας, 1 δάσκαλος στην Θεσσαλονίκη γιατί συμμετείχε στις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς κατοικιών. Ενώ με την απίστευτη κατηγορία για «κακόβουλη κριτική κατά της κυβέρνησης», έχουν κατατεθεί 2 διώξεις, πάλι στον Πειραιά, γιατί εκπαιδευτικοί-συνδικαλιστές έκαναν κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης στο διαδίκτυο.

 

Μπορεί στη βιομηχανία διώξεων να πρωταγωνιστεί ο ΔΔΕ Πειραιά, όμως οι απειλές και οι ΕΔΕ ενάντια στην συνδικαλιστική δράση σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Θεσσαλία, Ρέθυμνο, δείχνει ότι η προσπάθεια περιορισμού της συνδικαλιστικής δράσης είναι κεντρική κυβερνητική επιλογή. Δεν είναι άσχετη και με τους νόμους (Γεωργιάδη κ.α.) που περιορίζουν το δικαίωμα στην συνδικαλιστική δράση στον ιδιωτικό τομέα.

Ο φάκελος του πειθαρχικού που αφορά τους εκπαιδευτικούς που κινητοποιήθηκαν στον Πειραιά ενάντια στον διαγωνισμό PISA δείχνει ότι έχουμε έως και ποινικοποίηση ανακοινώσεων παρατάξεων και εξώφθαλμες προσπάθειες σκευωρίας και κατασκευής ενόχων, που αποδεικνύουν ότι κινδυνεύουμε να γυρίσουμε 70 χρόνια πίσω, όταν δρούσε το συνδικαλιστικό της ασφάλειας!

Είναι πλέον φανερό ότι το υπουργείο θέλει τους διωκόμενους συναδέλφους ως όμηρους, μπροστά στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν το επόμενο διάστημα ενάντια στην υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης αλλά και ενόψει των "επισκέψεων" των αξιολογητών.

Τα σωματεία έχουν πρώτο και κύριο καθήκον να προστατεύουν τα μέλη τους από τις απειλές και τις στημένες επιθέσεις της διοίκησης, που στόχο έχουν τον εκφοβισμό τους. Θέλουν να εξοντώσουν οικονομικά τους συναδέλφους με την απειλή της αργίας!

Το ζήτημα των διώξεων και της σκευωρίας πρέπει να πάρει δημοσιότητα και ο μόνος που μπορεί να βάλει φρένο στην σκευωρία της διοίκησης είναι ο κλάδος με την μαζική κινητοποίηση του.

 

Τα σωματεία που συνυπογράφουμε, καλούμε σωματεία, φορείς, ενώσεις να συμπορευθούμε και προχωράμε το επόμενο διάστημα στις εξής δράσεις:

 

 

- Μαζική συγκέντρωση στον Πειραιά– που είναι το επίκεντρο των διώξεων - την Παρασκευή 12/01/2024 στις 13.30 για να προπαγανδίσουμε την αντίθεσή μας στις συνδικαλιστικές διώξεις.

- Καλούμε σε νέα πιο διευρυμένη σύσκεψη σωματείων την Παρασκευή 19/01/2024 στα γραφεία της ΟΛΜΕ στις 18.00 για να απαντήσουμε στις προσπάθειες της κυβέρνησης να ποινικοποιήσει την συνδικαλιστική και κοινωνική δράση με μια μαζική κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας!

- Έκδοση μιας πρώτης αφίσας για την προπαγάνδιση των δράσεων μας.

 

ΕΛΜΕ: Γ’ Δυτικής Αθήνας, Ε’  Αθήνας, Α’ Δυτικής Αττικής, Άνω Λιόσια-Ζεφυρίου, Καλλιθέας-Ν. Σμύρνης-Μοσχάτου

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ: Αριστοτέλης, Ηρώ Κωντσαντοπούλου, Κ. Σωτηρίου.

ΥΓ: Στην σύσκεψη συμμετείχε ως παρατηρητής και ο Α’ ΣΕΠΕ Πειραιά Ρ. Φεραίος

 
https://e-wall.net/50268/syskepsi-protovathmion-somateion-gia-tis-syndikalistikes-dioxeis-ekpaidevtikon/
ΑΣΕΠ / ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΩΝ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ (ΥΠΕ) ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΩΝ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ (ΥΠΕ) ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

Εγκρίθηκε από το ΑΣΕΠ και αναρτήθηκε στους διαδικτυακούς τόπους του Υπουργείου Υγείας, των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) και του ΑΣΕΠ, η Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κάλυψη 7 θέσεων Διοικητών και 14 θέσεων Υποδιοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) του Υπουργείου Υγείας, με τετραετή θητεία που δύναται να ανανεώνεται, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 5062/2023 ( ΦΕΚ 183/τ.Α’/3-11-2023). Αίτηση θεραπείας / Πώς εφαρμόζεται – Τι ισχύει για τις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ!

Οι υποψήφιοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην ανωτέρω διαδικασία πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση υποψηφιότητας στο ΑΣΕΠ με επισυναπτόμενα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου  (www.asep.gr > Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες > Αίτηση) ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην Πρόσκληση  (Κεφάλαιο Β΄ και Παράρτημα Β΄). Ενημέρωση για την προϋπηρεσία ωρομισθίων στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) – Προκήρυξη ΑΣΕΠ 2ΓΕ/2023 & ΣΔΕ

Κάθε υποψήφιος δικαιούται να υποβάλει μία μόνο αίτηση, στην οποία μπορεί να περιλαμβάνονται προτιμήσεις για τρεις (3) κωδικούς θέσεων.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στο πλήρες κείμενο της ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας.

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων και δικαιολογητικών συμμετοχής στην ανωτέρω διαδικασία αρχίζει στις 18 Ιανουαρίου 2024 ημέρα Πέμπτη και ώρα 8:00 και λήγει στις 29 Ιανουαρίου 2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 14:00, ακολουθώντας τη διαδρομή: www.asep.gr > Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες > Αίτηση.

Στην αίτηση επισυνάπτεται και παράβολο εκατό (100) Ευρώ το οποίο προμηθεύονται οι υποψήφιοι ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής ηλεκτρονικού παραβόλου (e- Παράβολο) επιλέγοντας > Φορέας Δημοσίου > Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.) από τον διαδικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (www.gsis.gr). Προς διευκόλυνση των υποψηφίων έχει δημιουργηθεί στον διαδικτυακό τόπο του Α.Σ.Ε.Π. (www.asep.gr) σχετικός σύνδεσμος (βλ. λογότυπο με την ονομασία «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΠΑΡΑΒΟΛΟ», ο οποίος οδηγεί στον ανωτέρω διαδικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (www.gsis.gr).

Για γενικές διευκρινίσεις σχετικά με την Πρόσκληση και τη συμμετοχή σε αυτή οι υποψήφιοι μπορούν να απευθύνονται στο αρμόδιο Υπουργείο (Email: prosop_np_b@moh.gov.gr)
https://e-wall.net/?p=50219
Εκπαιδευτικοί εξαναγκάζονται υπό την απειλή της απόλυσης να εργάζονται και μάλιστα χωρίς αμοιβή στις διακοπές /ΟΙΕΛΕ

Η ΟΙΕΛΕ απέστειλε σήμερα επιστολή προς τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της χώρας και προς την Επιθεώρηση Εργασίας, ώστε να πραγματοποιηθούν δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία, καθώς λαμβάνουμε πλήθος καταγγελιών ότι εκατοντάδες συνάδελφοί μας υποχρεώνονται να εργάζονται τις ημέρες των διακοπών τους με την απειλή της απόλυσης, παρέχοντας υπηρεσίες φύλαξης, αλλά επίσης εκτελώντας χρέη καθαρίστριας, συνοδού σχολικών λεωφορείων, γραμματείας, μαγείρισσας (!) κ.λπ.  Υπενθυμίζουμε ότι οι ημέρες αργίας, διακοπών και εορτών των ιδιωτικών σχολείων είναι ίδιες με τις προβλεπόμενες για τα δημόσια σχολεία (άρθρο 15, παρ. 1 του 682/77 και άρθρο 3 ΠΔ 79/2017).

Όπως έχουμε πολλάκις επισημάνει, τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία, κυρίως αυτά της γειτονιάς (τα λεγόμενα «συστεγαζόμενα» με βρεφονηπιακούς σταθμούς), είναι εστίες βαρύτατης ανομίας. Εκμεταλλευόμενα τις διατάξεις του Νόμου Κεραμέως για την ιδιωτική εκπαίδευση που προβλέπει ελεύθερες απολύσεις, χωρίς καμιά αξιολογική διαδικασία, οι απατεωνίσκοι «επιχειρηματίες» εκφοβίζουν τους/τις συναδέλφους υποχρεώνοντας σε 10-12ωρη εργασία, σε καθήκοντα που δεν έχουν καμιά σχέση με το εκπαιδευτικό έργο (όπως αναφέραμε και πιο πάνω), σε απλήρωτη εργασία σε διακοπές και αργίες. Συχνά μάλιστα παρατηρείται και το φαινόμενο επιστροφής χρημάτων στο χέρι του εργοδότη! Με βάση τα στοιχεία που έχουμε συλλέξει τα τελευταία χρόνια, υπολογίζουμε ότι πάνω από το 80% των ιδιωτικών νηπιαγωγείων παραβιάζουν συστηματικά τη νομοθεσία.

Δεν είναι όμως μόνο το ζήτημα των άθλιων εργασιακών συνθηκών που επικρατούν στις ιδιωτικές νηπιακές μονάδες (που λειτουργούν σε τόσο μεγάλη έκταση λόγω αδυναμίας του κράτους να παρέχει δημόσια προσχολική αγωγή). Είναι κυρίως ο φόβος για την υγεία και την ασφάλεια δεκάδων χιλιάδων νηπίων που επιτηρούνται από κατάκοπους, εξουθενωμένους ηθικά εκπαιδευτικούς. Έχουμε προειδοποιήσει ότι κάποια στιγμή θα υπάρξει σοβαρότατο συμβάν τόσο μέσα σε ιδιωτικό νηπιαγωγείο όσο και στα παράνομα summer camps που διοργανώνουν χωρίς πιστοποιημένο προσωπικό για υπαίθριες δραστηριότητες.

Δυστυχώς, τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία παρανομούν, επειδή έχουν από κάποιους το «πράσινο φως». Κανείς δεν ασχολείται, πιθανότατα επειδή οι δύο εργοδοτικές οργανώσεις του χώρου είναι λόμπι με ισχυρότατες διασυνδέσεις. Ακόμη κι αν η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας αδιαφορούν για τους εργαζόμενους, δεν θα έπρεπε να ευαισθητοποιηθούν για την ασφάλεια των παιδιών και για τους γονείς που καταβάλλουν εξαιρετικά υψηλά δίδακτρα για αμφίβολης ποιότητας υπηρεσίες; Θα αναμένουμε τις απαντήσεις τους στις σημερινές μας καταγγελίες.

Παρακαλούμε, τέλος, τους συναδέλφους να αποστέλλουν ακόμη και ανώνυμα στο mail της Ομοσπονδίας (oieleomospondia@gmail.com) καταγγελίες για παράνομη εργασία τις ημέρες των εορτών, ώστε να τις προωθούμε άμεσα στις εποπτικές αρχές της πολιτείας.
https://e-wall.net/50242/ekpaideftikoi-exanagkazontai-ypo-tin-apeili-tis-apolysis-na-ergazontai-kai-malista-choris-amoivi-stis-diakopes-oiele/
ΦΕΚ / Αναθέσεις μαθημάτων Α’ τάξης των Πρότυπων Επαγγελματικών Λυκείων (Π.ΕΠΑ.Λ.).
Τροποποίηση της υπό στοιχεία Φ9/116550/ Δ4/17-09-2021 (Β’ 4367) υπουργικής απόφασης περί των αναθέσεων μαθημάτων Γενικής Παιδείας και Επαγγελματικής Κατεύθυνσης Προσανατολιστικού χαρακτήρα της Α’ τάξης των Πρότυπων Επαγγελματικών Λυκείων (Π.ΕΠΑ.Λ.).

Τροποποιούνται οι οδηγίες ανάθεσης μαθημάτων Γενικής Παιδείας των Πρότυπων ΕΠΑΛ, από το τρέχον σχολικό έτος 2023-2024, βάσει των οποίων η ανάθεση των μαθημάτων Επαγγελματικού Προσανατολισμού θα γίνεται πλέον από τον Σύλλογο Διδασκόντων του Πρότυπου ΕΠΑΛ μετά από σχετική πρόταση του Διευθυντή του Πρότυπου ΕΠΑΛ.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ - ΦΕΚ   ΕΠΑΛ

 

ΟΛΜΕ / Για ατομική αξιολόγηση – Ερωταπαντήσεις για απεργία αποχή!

Παιδαγωγική & Διδακτική Επάρκεια (ΠΔΕ) / Οι 5 αποδεκτοί τρόποι απόκτησής!!

ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ – ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΩΡΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΜΕ!!

 
https://e-wall.net/?p=50213

Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 9Κ/2022 - ΕΚΔΟΣΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ - ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΕ
ΕΚΔΟΣΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ / (ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 9Κ/2022) - ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΕ

Σήμερα εκδόθηκαν και καταχωρίστηκαν στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ τα προσωρινά αποτελέσματα της Προκήρυξης 9Κ/2022 (Φ.Ε.Κ. 78/τ. Α.Σ.Ε.Π./7.12.2022), για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας, μεταξύ άλλων, εκατόν τεσσάρων (104) θέσεων μονίμου προσωπικού Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στον Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης- e-ΕΦΚΑ (Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων) σύμφωνα με το άρθρο 28 του ν. 4765/2021.

Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 62/2004 απόφαση και την υπ’ αριθ. 2/2020 γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα:

α)    Οι απορριπτέοι υποψήφιοι εμφανίζονται μόνο με τον αριθμό μητρώου (Α.Μ.) υποψηφίου, ο οποίος αναγράφεται και στην ηλεκτρονική τους αίτηση και

β)    Τα στοιχεία ταυτοποίησης των υποψηφίων που εμπίπτουν σε ειδικές κατηγορίες δεδομένων εμφανίζονται με αστερίσκους. Πρόσβαση στα πλήρη στοιχεία έχουν μόνο οι υποψήφιοι που συμμετείχαν στην εν λόγω προκήρυξη.

H προθεσμία υποβολής ενστάσεων κατά των ανωτέρω προσωρινών πινάκων ορίζεται από την Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024 έως και την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024.

Η άσκηση της ενστάσεως γίνεται με κατάθεσή της ή με αποστολή συστημένης επιστολής απευθείας στο ΑΣΕΠ, στην ακόλουθη διεύθυνση:

 

Αίτηση θεραπείας / Πώς εφαρμόζεται – Τι ισχύει για τις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ!

 

Α.Σ.Ε.Π.

Ένσταση για την Προκήρυξη 9Κ/2022

Κατηγορία: Π.Ε.

T.Θ. 14308 Αθήνα

Τ.Κ. 11510

Δεκτή επίσης γίνεται και η υποβολή ένστασης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο e-mail: prosl.enstasi@asep.gr

Για την ένσταση απαιτείται και παράβολο είκοσι ευρώ (20€), άλλως η ένσταση δεν εξετάζεται. Ο ενδιαφερόμενος υποβάλει το παράβολο το οποίο έχει προμηθευτεί ηλεκτρονικά από τον διαδικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (www.gsis.gr), μέσω της εφαρμογής ηλεκτρονικού παραβόλου (e-Παράβολο), επιλέγοντας «Φορέας Δημοσίου» και «Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ)».

Προς διευκόλυνση των υποψηφίων έχει δημιουργηθεί στον διαδικτυακό τόπο του ΑΣΕΠ σχετικός σύνδεσμος (βλ. λογότυπο με την ονομασία «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΠΑΡΑΒΟΛΟ») ο οποίος οδηγεί στον ανωτέρω διαδικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (www.gsis.gr). Ο υποψήφιος πρέπει να αναγράψει τον αριθμό του παραβόλου στην ένσταση και να καταβάλει το αντίτιμο του ηλεκτρονικού παραβόλου μέχρι τη λήξη προθεσμίας υποβολής των ενστάσεων.

Προσωρινά αποτελέσματα ΠΕ
https://e-wall.net/?p=50209
Ο ΕΟΔΥ, εξέδωσε οδηγίες με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού και άλλων ιών του αναπνευστικού
Ο ΕΟΔΥ, με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού και άλλων ιών του αναπνευστικού τις τελευταίες δύο εβδομάδες, εξέδωσε οδηγίες για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Οι οδηγίες αυτές είναι οι εξής:

Ειδικά για τα άτομα που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού (ηλικιωμένοι, άτομα με υποκείμενα νοσήματα), επί συμπτωμάτων,να αναζητούν έγκαιρα ιατρικές συμβουλές, με σκοπό να γίνεται έγκαιρη διάγνωση και άμεση χορήγηση θεραπείας.

Εμβολιασμός

Ο εμβολιασμός παραμένει η πιο αποτελεσματική προστασία από τον κορονοϊό. Ο ΕΟΔΥ συστήνει σε όλους τους πολίτες άνω των 5 ετών να εμβολιαστούν με την 4η δόση του εμβολίου, εφόσον έχουν περάσει τουλάχιστον 4 μήνες από την προηγούμενη δόση.

Μάσκες

Η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους συνιστάται ιδιαίτερα για άτομα με υποκείμενα νοσήματα, ηλικιωμένους και άτομα που έρχονται σε επαφή με ευπαθείς πληθυσμούς.

Αερισμός

Ο καλός αερισμός των εσωτερικών χώρων βοηθά στην αποτροπή της μετάδοσης των ιών.

Υγιεινή χεριών

Η σχολαστική υγιεινή των χεριών με σαπούνι και νερό ή με αλκοολούχο αντισηπτικό είναι σημαντική για την πρόληψη της εξάπλωσης των λοιμώξεων.

Προσοχή στα συμπτώματα

Σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων λοίμωξης του αναπνευστικού, όπως πυρετός, βήχας, πονόλαιμος, καταρροή, μυϊκοί πόνοι, πονοκέφαλος, εξάντληση, είναι σημαντικό να παραμείνετε στο σπίτι και να αποφύγετε τις επαφές με άλλους ανθρώπους.

Εάν έχετε συμπτώματα, μπορείτε να κάνετε ένα τεστ για κορονοϊό, το οποίο μπορείτε να προμηθευτείτε από τα φαρμακεία.

Ο ΕΟΔΥ παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της πανδημίας και θα ενημερώσει το κοινό για τυχόν αλλαγές στις οδηγίες.

 

Εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης αναπνευστικών λοιμώξεων

Σύνοψη επιδημιολογικών δεδομένων – εβδομάδα 51/2023

Εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης αναπνευστικών λοιμώξεων (18 Δεκεμβρίου – 24 Δεκεμβρίου 2023)

https://eody.gov.gr/neos-koronaios-covid-19/
https://e-wall.net/50239/o-eody-exedose-odigies-me-aformi-tin-afxisi-ton-krousmaton-koronoiou-kai-allon-ion-tou-anapnefstikou/
Έκθεση Περιστατικών εις βάρος χώρων θρησκευτικής σημασίας στην Ελλάδα έτους 2022
Έκθεση Περιστατικών εις βάρος χώρων θρησκευτικής σημασίας στην Ελλάδα έτους 2022

Το 2022 συμπληρώθηκαν οκτώ (8) έτη από την πρώτη έκδοση της Έκθεσης για τα περιστατικά εις βάρος χώρων θρησκευτικής σημασίας. Στον ακόλουθο πίνακα παρατίθενται συγκεντρωτικά τα στοιχεία όλων αυτών των ετών:

Αριθμός περιστατικών εις βάρος χώρων θρησκευτικής σημασίας και κατανομή τους ανά θρησκευτική κοινότητα, 2015 - 2022

Ελευθερία του Τύπου: Στον πάτο της Ε.Ε. – Στην 108η θέση παγκοσμίως η Ελλάδα!

Μετά το 2014 και την ψήφιση του θεμελιώδους νόμου 4301/2014 (Α’ 223) «Οργάνωση της νομικής μορφής των θρησκευτικών κοινοτήτων και των ενώσεών τους στην Ελλάδα», το 2022 αποτελεί το έτος κατά το οποίο υλοποιήθηκαν εμβληματικές μεταρρυθμίσεις για τη θρησκευτική πολιτική της Ελλάδας.

Αργίες, Γιορτές & Διακοπές από 01/09/23 έως 30/06/24!

Στο Εισαγωγικό μέρος (Ι) παρουσιάζεται το ιστορικό και το ισχύον θεσμικό πλαίσιο της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων, καθώς και το θεσμικό πλαίσιο που διέπει την προστασία της θρησκευτικής ελευθερίας στην Ελλάδα, με ειδική αναφορά στην ανέγερση και λειτουργία λατρευτικών χώρων. Ακολούθως, γίνεται αναφορά στο Δίκτυο καταγραφής περιστατικών, προσδιορίζονται τα είδη χώρων θρησκευτικής σημασίας που ελήφθησαν υπόψη και παρατίθεται κατάλογος με τους συνεργαζόμενους θρησκευτικούς και κρατικούς φορείς. Στο δεύτερο μέρος (ΙΙ) παρατίθενται τα πάσης φύσεως περιστατικά σε βάρος χώρων θρησκευτικής σημασίας, τα οποία περιήλθαν σε γνώση της Υπηρεσίας, ανά θρησκευτική κοινότητα, συνοδευόμενα από ιστορικά, νομικά και στατιστικά στοιχεία κατά περίπτωση. Συνολικά, για το έτος 2022 καταγράφηκαν 577 περιστατικά εις βάρος χώρων θρησκευτικής σημασίας, κατανεμόμενα ανά θρήσκευμα ως ακολούθως: - Χριστιανισμός: 567 περιστατικά πάσης φύσεως (βανδαλισμοί, διαρρήξεις, κλοπές, ληστείες, ιεροσυλίες, συλήσεις τάφων, εμπρησμοί και λοιπές βεβηλώσεις).

Η έκθεση εδώ 

Νέα εφαρμογή COSMOTE CHRONOS / Τα σπουδαιότερα μνημεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς ζωντανεύουν ξανά στο κινητό σας!
https://e-wall.net/?p=50192
Νομοσχέδιο «Εκλογή Ευρωβουλευτών, Επιστολική Ψήφος – Διευκόλυνση Ψήφου Εκλογέων, Εκκαθάριση Εκλογικών Καταλόγων και Λοιπές Διατάξεις»
Νομοσχέδιο «Εκλογή Ευρωβουλευτών, Επιστολική Ψήφος – Διευκόλυνση Ψήφου Εκλογέων, Εκκαθάριση Εκλογικών Καταλόγων και Λοιπές Διατάξεις»

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών «Εκλογή Ευρωβουλευτών, Επιστολική Ψήφος – Διευκόλυνση Ψήφου Εκλογέων, Εκκαθάριση Εκλογικών Καταλόγων και Λοιπές Διατάξεις», με το οποίο καθιερώνεται για πρώτη φορά στη χώρα μας η επιστολική ψήφος. Εκλογές 2023: Social Media και προεκλογική εκστρατεία / Πώς επηρεάζουν τους Έλληνες ψηφοφόρους!

Το νομοσχέδιο κινείται σε τέσσερις άξονες: εκλογή ευρωβουλευτών, επιστολική ψήφος – διευκόλυνση ψήφου εκλογέων, εκκαθάριση εκλογικών καταλόγων και διευκόλυνση πρόσβασης ατόμων με αναπηρία στον προεκλογικό διάλογο.

Ειδικότερα, για την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου, ο εκλογέας εντός επικράτειας δύναται να επιλέξει αν θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα με επιστολική ψήφο αντί για προσέλευση στο εκλογικό του τμήμα. Οι εκλογείς που βρίσκονται εκτός επικρατείας θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα αποκλειστικά με επιστολική ψήφο. Ο εκλογέας παραλαμβάνει το εκλογικό υλικό, ψηφίζει και αποστέλλει τον φάκελό του στην Ειδική Επιτροπή Συλλογής Επιστολικής Ψήφου στα αρμόδια Πρωτοδικεία. Οι επιστολικές ψήφοι καταμετρώνται ταυτόχρονα με τις ψήφους στην υπόλοιπη χώρα. Η επιστολική ψήφος προβλέπεται στην εν λόγω πρωτοβουλία για τις ευρωεκλογές και τα εθνικά δημοψηφίσματα. Ελευθερία του Τύπου: Στον πάτο της Ε.Ε. – Στην 108η θέση παγκοσμίως η Ελλάδα!

Αναλυτικά η διαδικασία άσκησης του εκλογικού δικαιώματος κάνοντας χρήση της επιστολικής ψήφου:

· Δημιουργείται ηλεκτρονική πύλη για την εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους επιστολικής ψήφου.

· Ο εκλογέας κάνοντας χρήση των κωδικών του καταχωρεί την αίτησή του και συμπληρώνει τη διεύθυνση στην οποία θέλει να του αποσταλεί το εκλογικό υλικό. Το κινητό του τηλέφωνο που δηλώνει καθώς και το email του, πιστοποιούνται με συνθηματικό μιας χρήσης (OTP).

· H αίτηση γίνεται αμέσως οριστική, μόλις αυτή υποβληθεί.

· Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων λήγει 40 ημέρες πριν τη διενέργεια των εκλογών. Μέχρι εκείνη την ημερομηνία ο εκλογέας μπορεί να τροποποιήσει τη διεύθυνση παραλαβής ή οποιοδήποτε άλλο στοιχείο, καθώς και να ακυρώσει την αίτησή του.

Ο φάκελος θα περιέχει τον φάκελο επιστροφής επιστολικής ψήφου, το φάκελο ψηφοφορίας, το ψηφοδέλτιο, έντυπο οδηγιών και κατάλογο υποψηφίων, καθώς και το έντυπο – υπεύθυνη δήλωση.

Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την 10η Ιανουαρίου 2024, και οι σχετικές παρατηρήσεις που θα υποβληθούν θα ληφθούν υπόψη κατά την τελική διαμόρφωση του κειμένου του σχεδίου νόμου, το οποίο θα έρθει στη Βουλή προς συζήτηση και ψήφιση.

Το σχέδιο νόμου έχει αναρτηθεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.opengov.gr/ypes/?p=9054.

 
https://e-wall.net/?p=50188
ΔΥΠΑ – Amazon / Οριστικά αποτελέσματα για το πρόγραμμα κατάρτισης
Οριστικά αποτελέσματα για το νέο πρόγραμμα κατάρτισης ΔΥΠΑ – Amazon

Αναρτήθηκαν την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου, οι οριστικοί πίνακες επιτυχόντων, επιλαχόντων και αποκλειομένων του νέου διαδικτυακού προγράμματος κατάρτισης με τίτλο «Cloud Practitioner Essentials AWS» στη διεύθυνση https://www.dypa.gov.gr/nea-anakoinwseis.

Η κατάρτιση των πινάκων πραγματοποιήθηκε κατά σειρά προτεραιότητας και με βάση τα προβλεπόμενα κριτήρια. Σε κάθε ωφελούμενο, θα σταλεί άμεσα από τη ΔΥΠΑ ενημερωτικό email για τα επόμενα βήματα σχετικά με την εγγραφή στην εκπαιδευτική πλατφόρμα και την παρακολούθηση των διαδικτυακών μαθημάτων. ΔΥΠΑ/ΟΑΕΔ: Χρηστικός οδηγός με ερωτήσεις και απαντήσεις

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας ΔΥΠΑ – Amazon Web Services (AWS) με στόχο την ανάληψη κοινών δράσεων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του ψηφιακού χάσματος στην αγορά εργασίας και την ενίσχυση της ψηφιακής οικονομίας. Το πρόγραμμα, συνολικής διάρκειας 8 εκπαιδευτικών ωρών, απευθύνεται σε 1.000 ανέργους και προσφέρεται δωρεάν από την AWS, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, ενώ η υλοποίησή του θα πραγματοποιηθεί μέσω του επίσημου εκπαιδευτικού φορέα για την Ελλάδα OTE Academy (Amazon Training Partner).

Το περιεχόμενο αφορά στις έννοιες του AWS Cloud, τις υπηρεσίες AWS, την ασφάλεια, την αρχιτεκτονική, την τιμολόγηση και την υποστήριξη για να οικοδομηθούν οι απαιτούμενες γνώσεις για την πιστοποίηση και τη σταδιοδρομία στον τομέα του υπολογιστικού νέφους (cloud computing). Στους συμμετέχοντες θα απονεμηθεί βεβαίωση παρακολούθησης έπειτα από την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Η ΔΥΠΑ συνεχίζει τις επιτυχημένες συνεργασίες με διεθνείς εταιρείες τεχνολογίας για την αναβάθμιση των απαραίτητων δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας, με έμφαση στις ψηφιακές δεξιότητες μεγάλης ζήτησης στην αγορά εργασίας, ενισχύοντας την απασχολησιμότητά τους.

Δείτε εδώ το Δελτίο Τύπου

Δείτε εδώ την Απόφαση Διοικητή

Δείτε εδώ τον Οριστικό Πίνακα Επιτυχόντων

Δείτε εδώ τον Οριστικό Πίνακα Επιλαχόντων

Δείτε εδώ τον Οριστικό Πίνακα Αποκλειομένων
https://e-wall.net/?p=50185
Συντονιστές Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΣΕΠ) / Πρόσκληση μόνιμων εκπαιδευτικών Αβάθμιας και Ββάθμιας Εκπαίδευσης για υποβολή αιτήσεων απόσπασης στην Περιφερειακή Δινση Αβάθμιας και Ββάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας
Πρόσκληση μόνιμων εκπαιδευτικών Αβάθμιας και Ββάθμιας Εκπαίδευσης για υποβολή αιτήσεων απόσπασης στην Περιφερειακή Δινση Αβάθμιας και Ββάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας προκειμένου να οριστούν ως Συντονιστές Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΣΕΠ), για το σχ. έτος 2023-2024

Η Πρόσκληση ΕΔΩ 

Το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού καλεί τους μόνιμους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι επιθυμούν να αποσπαστούν στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, προκειμένου να οριστούν ως Συντονιστές Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΣΕΠ) κατά το σχολικό έτος 2023-2024 στο ΕΔΠΦΑΑ ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ, να υποβάλουν αίτηση από τη Δευτέρα 08-01-2024 μέχρι και την Παρασκευή 12-01-2024 και ώρα: 15:00.

ΠΡΟΣΟΧΗ. 1. Για την υποβολή ερωτημάτων ως προς την εγκύκλιο αποσπάσεων οι εκπαιδευτικοί θα απευθύνονται αποκλειστικά στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπου ανήκουν οργανικά, ώστε η Υπηρεσία μας να μην κατακλύζεται από ομοειδή ερωτήματα. 2. Για την αποφυγή άσκοπης αλληλογραφίας παρακαλούνται οι αρμόδιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να μην αποστέλλουν ερωτήματα που απαντώνται ευθέως από την παρούσα εγκύκλιο.

Συχνές ερωτήσεις για τις αιτήσεις σε Πρότυπα και Πειραματικά!!

Χορήγηση άδειας εξετάσεων για Δ.Υ φοιτητές
https://e-wall.net/?p=50181

Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2023

Ημερομηνίες τρέχουσας φάσης πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ μέσω Ειδικής Προκήρυξης
Ημερομηνίες τρέχουσας φάσης πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ μέσω Ειδικής Προκήρυξης απευθείας σε σχολικές μονάδες

• Προθεσμία ανάληψης υπηρεσίας στις σχολικές μονάδες από τη Τρίτη 9 έως και την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024. Εάν τοποθετούνται σε περισσότερες από μία σχολικές μονάδες, η ανάληψη υπηρεσίας λαμβάνει χώρα στη σχολική μονάδα όπου θα παρέχονται οι περισσότερες ώρες διδασκαλίας.

Επισημαίνεται ότι κατά την τρέχουσα φάση δεν απαιτείται Αίτηση-Δήλωση Προτίμησης Τοποθέτησης σε σχολική μονάδα.

Γενικές οδηγίες για κάθε κατηγορία πρόσληψης αναπληρωτών

Εργασιακά δικαιώματα αναπληρωτών | Διδακτικό και εργασιακό ωράριο, Εφημερία αναπληρωτών, άδειες, υπερωρίες κ.α

Ωρολόγιο πρόγραμμα ΕΕΠ-ΕΒΠ / Ενημέρωση της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.

 

• Η ανάληψη υπηρεσίας θα πρέπει να ολοκληρώνεται μέχρι τις 14.30 της εκάστοτε ημέρας που έχει οριστεί για ανάληψη υπηρεσίας, προκειμένου στη συνέχεια να διενεργούνται οι απαραίτητες επεξεργασίες ενημέρωσης στα πληροφοριακά συστήματα ΕΡΓΑΝΗ και Διαύγεια.

• Οι προσλαμβανόμενοι αναπληρωτές που δύνανται να συνάψουν ψηφιακή σύμβαση μέσω του anaplirotes.gov.gr θα πρέπει να έχουν αποδεχτεί τη σύμβασή τους μέχρι τις 14:59 της ίδια μέρας που παρουσιάζονται στα σχολεία.

- Σε διαφορετική περίπτωση, δεν διασφαλίζεται η ανάληψη υπηρεσίας του αναπληρωτή τη συγκεκριμένη ημέρα.

Σημείωση:

• Οι εκπαιδευτικοί μειωμένου ωραρίου (ΑΜΩ) που επαναπροσλαμβάνονται ως πλήρους ωραρίου (ΑΠΩ) θα πρέπει να ακολουθήσουν εκ νέου τη διαδικασία ανάληψης υπηρεσίας στο σχολείο και σύναψης ψηφιακής σύμβασης.

• Διευκρινίσεις για την τοποθέτηση και την ανάληψη υπηρεσίας αναπληρωτών εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ.

A. Οδηγίες ανάληψης υπηρεσίας

Με την ανακοίνωση των προσλήψεων των αναπληρωτών, οι εκπαιδευτικοί και τα μέλη ΕΕΠ -ΕΒΠ καλούνται να ακολουθήσουν τα παρακάτω βήματα για την ανάληψη υπηρεσίας τους, ανάλογα με την περίπτωση στην οποία ανήκουν:

 1. Αναπληρωτές που προσλαμβάνονται σε περιοχή πρόσληψης

Βήμα 1- Δήλωση κενών

Οι Αναπληρωτές που προσλαμβάνονται σε περιοχή πρόσληψης καλούνται να δηλώσουν ψηφιακά μέσω του ΟΠΣΥΔ, σειρά προτίμησης για όλες τις διαθέσιμες σχολικές μονάδες.

- Οι αναπληρωτές που δεν θα εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τις σχολικές μονάδες θα τοποθετηθούν στις εναπομείνασες αυτόματα, από το σύστημα.

Βήμα 2- Ενημέρωση για τη σχολική μονάδα ανάληψης υπηρεσίας

Στη συνέχεια, θα ενημερωθούν μέσω νέου γραπτού μηνύματος SMS, για το σχολείο στο οποίο θα πρέπει να μεταβούν για να αναλάβουν υπηρεσία.

Βήμα 3- Ανάληψη υπηρεσίας

Οι αναπληρωτές θα πρέπει να μεταβούν εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας, στη σχολική μονάδα, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Βήμα 4- Σύναψη ψηφιακής σύμβασης

Με την κατάθεση των δικαιολογητικών από τον αναπληρωτή και την ψηφιακή σήμανση ανάληψης υπηρεσίας στο MySchool από τον Διευθυντή/Προϊστάμενος, ενεργοποιείται η δυνατότητα σύναψης ψηφιακής σύμβασης. Οι αναπληρωτές θα πρέπει να εισέλθουν στο anaplirotes.gov.gr της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του κράτους και με τη χρήση των ατομικών τους κωδικών στο taxisnet να συνάψουν ψηφιακή σύμβαση. Απαιτείται πρόσβαση στο Διαδίκτυο από φορητή ή σταθερή συσκευή.

Βήμα 5- Παραλαβή σύμβασης

Με τη σύναψη της ψηφιακής σύμβασης, οι αναπληρωτές θα ενημερωθούν με μήνυμα sms εντός 48 ωρών, για τη λήψη έγκυρου ψηφιακού αντιγράφου της σύμβασής τους το οποίο θα είναι διαθέσιμο στην εφαρμογή anaplirotes.gov.gr και θα περιέχει ενσωματωμένη την προηγμένη ψηφιακή σφραγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

 

2. Αναπληρωτές που προσλαμβάνονται στο πλαίσιο Ειδικής Πρόσκλησης του άρθρου 86 του ν. 4547/2018 (102 Α'), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει

Βήμα 1- Ενημέρωση για την πρόσληψη και τη σχολική μονάδα ανάληψης υπηρεσίας Οι αναπληρωτές ενημερώνονται μέσω γραπτού μηνύματος SMS για την πρόσληψή τους σε συγκεκριμένη σχολική μονάδα ή σε ομάδα σχολείων. Σε αυτήν τη σχολική μονάδα ή σε μια εξ αυτών (της ομάδας) θα πρέπει να μεταβούν για να αναλάβουν υπηρεσία εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών.

Βήμα 2- Ανάληψη υπηρεσίας Οι αναπληρωτές θα πρέπει να μεταβούν εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας στη σχολική μονάδα πρόσληψης σύμφωνα με τα ανωτέρω, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Βήμα 3- Σύναψη ψηφιακής σύμβασης

Με την κατάθεση των δικαιολογητικών από τον αναπληρωτή και την ψηφιακή σήμανση ανάληψης υπηρεσίας στο MySchool από τον Διευθυντή/Προϊστάμενο, ενεργοποιείται η δυνατότητα σύναψης ψηφιακής σύμβασης. Οι αναπληρωτές θα πρέπει να εισέλθουν στο anaplirotes.gov.gr της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του κράτους και με τη χρήση των ατομικών τους κωδικών στο taxisnet να συνάψουν ψηφιακή σύμβαση. Απαιτείται πρόσβαση στο Διαδίκτυο από φορητή ή σταθερή συσκευή.

Βήμα 4- Παραλαβή σύμβασης

Με τη σύναψη της ψηφιακής σύμβασης, οι αναπληρωτές θα ενημερωθούν με μήνυμα sms εντός 48 ωρών, για τη λήψη έγκυρου ψηφιακού αντιγράφου της σύμβασής τους το οποίο θα είναι διαθέσιμο στην εφαρμογή anaplirotes.gov.gr και θα περιέχει ενσωματωμένη την προηγμένη ψηφιακή σφραγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

 

3. Αναπληρωτές που προσλαμβάνονται απευθείας στις παρακάτω δομές ή σχολικές μονάδες

Οι Αναπληρωτές αυτοί γνωρίζουν με την ανακοίνωση της πρόσληψής τους τη δομή ή τη σχολική μονάδα στην οποία πρέπει να παρουσιαστούν για ανάληψη υπηρεσίας εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών.

Στην κατηγορία αυτή ανήκουν αναπληρωτές που προσλαμβάνονται σε:

• Κέντρα Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕΔΑΣΥ) για απασχόληση στο ΚΕΔΑΣΥ

• Καλλιτεχνικά Σχολεία

• Μουσικά Σχολεία

• Ειδικά Καταστήματα Κράτησης Νέων (ΕΚΚΝ)

• Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας

Βήμα 1- Ανάληψη υπηρεσίας

Οι αναπληρωτές θα πρέπει να μεταβούν εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας στη δομή ή σχολική μονάδα προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Βήμα 2- Σύναψη ψηφιακής  σύμβασης

Με την κατάθεση των δικαιολογητικών από τον αναπληρωτή και την ψηφιακή σήμανση ανάληψης υπηρεσίας στο MySchool από τον Προϊστάμενο του ΚΕΔΑΣΥ, ενεργοποιείται η δυνατότητα σύναψης ψηφιακής σύμβασης. Οι αναπληρωτές θα πρέπει να εισέλθουν στο anaplirotes.gov.gr της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του κράτους και με τη χρήση των ατομικών τους κωδικών στο taxisnet να συνάψουν ψηφιακή σύμβαση. Απαιτείται πρόσβαση στο Διαδίκτυο από φορητή ή σταθερή συσκευή.

Απαραίτητα Δικαιολογητικά Πρόσληψης Αναπληρωτών/τριων Εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ – ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΚΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Οδηγός δικαιωμάτων, αδειών, διαδικασίων αναπληρωτών 2023

Βήμα 3- Παραλαβή ψηφιακής σύμβασης

Με τη σύναψη της ψηφιακής σύμβασης, οι αναπληρωτές θα ενημερωθούν με μήνυμα sms εντός 48 ωρών, για τη λήψη έγκυρου ψηφιακού αντιγράφου της σύμβασής τους το οποίο θα είναι διαθέσιμο στην εφαρμογή anaplirotes.gov.gr και θα περιέχει ενσωματωμένη την προηγμένη ψηφιακή σφραγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

 

4. Αναπληρωτές ΕΕΠ κλάδου ΠΕ23 (Ψυχολόγοι) και ΠΕ30 (Κοινωνικοί Λειτουργοί) που προσλαμβάνονται σε Σχολικό Δίκτυο Εκπαιδευτικής Υποστήριξης (ΣΔΕΥ) των ΚΕΔΑΣΥ

Βήμα 1- Δήλωση κενών

Οι Αναπληρωτές που προσλαμβάνονται στα ΣΔΕΥ των ΚΕΔΑΣΥ καλούνται να δηλώσουν ψηφιακά μέσω του ΟΠΣΥΔ, σειρά προτίμησης για όλα τα διαθέσιμα ΣΔΕΥ (σχολική μονάδα – έδρα του ΣΔΕΥ).

- Οι αναπληρωτές που δεν θα εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για ΣΔΕΥ θα τοποθετηθούν στα εναπομείναντα αυτόματα από το σύστημα.

Βήμα 2- Ενημέρωση για τη σχολική μονάδα ανάληψης υπηρεσίας

Στη συνέχεια, θα ενημερωθούν μέσω νέου γραπτού μηνύματος SMS, για το σχολείο (έδρα του ΣΔΕΥ) στο οποίο θα πρέπει να μεταβούν για να αναλάβουν υπηρεσία.

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις δύναται να αναλαμβάνουν υπηρεσία στα ΚΕΔΑΣΥ κατόπιν σχετικής οδηγίας που θα δίνεται από τις αρμόδιες Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης (ΠΔΕ).

Βήμα 3- Ανάληψη υπηρεσίας

Οι αναπληρωτές θα πρέπει να μεταβούν εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας, στη σχολική μονάδα, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Βήμα 4- Σύναψη ψηφιακής σύμβασης

Με την κατάθεση των δικαιολογητικών από τον αναπληρωτή και την ψηφιακή σήμανση ανάληψης υπηρεσίας στο MySchool από τον Διευθυντή/Προϊστάμενος, ενεργοποιείται η δυνατότητα σύναψης ψηφιακής σύμβασης. Οι αναπληρωτές θα πρέπει να εισέλθουν στο anaplirotes.gov.gr της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του κράτους και με τη χρήση των ατομικών τους κωδικών στο taxisnet να συνάψουν ψηφιακή σύμβαση. Απαιτείται πρόσβαση στο Διαδίκτυο από φορητή ή σταθερή συσκευή.

Βήμα 5- Παραλαβή σύμβασης

Με τη σύναψη της ψηφιακής σύμβασης, οι αναπληρωτές θα ενημερωθούν με μήνυμα sms εντός 48 ωρών, για τη λήψη έγκυρου ψηφιακού αντιγράφου της σύμβασής τους το οποίο θα είναι διαθέσιμο στην εφαρμογή anaplirotes.gov.gr και θα περιέχει ενσωματωμένη την προηγμένη ψηφιακή σφραγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται

Οι προσλαμβανόμενοι αναπληρωτές κατά την παρουσία τους στη σχολική μονάδα/δομή για την ανάληψη υπηρεσίας θα πρέπει να προσκομίσουν τα παρακάτω δικαιολογητικά.

- Πιστοποιητικά Ταυτοποίησης

- Αντίγραφα των δικαιολογητικών των τυπικών προσόντων ένταξης στον κλάδο

- Γνωμάτευση παθολόγου ή γενικού ιατρού, είτε του δημοσίου είτε ιδιώτη, η οποία να πιστοποιεί την υγεία του εκπαιδευτικού και την ικανότητα να ασκήσει διδακτικά καθήκοντα ή του μέλους Ε.Ε.Π.-Ε.Β.Π. να ασκήσει υποστηρικτικά καθήκοντα αντίστοιχα

- Γνωμάτευση ψυχιάτρου, είτε του δημοσίου είτε ιδιώτη, η οποία να πιστοποιεί την υγεία του εκπαιδευτικού και την ικανότητα να ασκήσει διδακτικά καθήκοντα ή του μέλους Ε.Ε.Π.-Ε.Β.Π. να ασκήσει υποστηρικτικά καθήκοντα αντίστοιχα

- Υπεύθυνη δήλωση σύμφωνα με το υπόδειγμα

Ο θεσμός της Παράλληλης Στήριξης – Καθήκοντα εκπαιδευτικού παράλληλης στήριξης

Επισημάνσεις

- Η ανάληψη υπηρεσίας θα πρέπει να ολοκληρώνεται μέχρι τις 14.30 καθημερινά κατά τις ημέρες που έχουν οριστεί για ανάληψη υπηρεσίας στη δομή ή τη σχολική μονάδα τοποθέτησης, προκειμένου στη συνέχεια να διενεργούνται οι απαραίτητες επεξεργασίες για τη μαζική ενημέρωση του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ. Μέχρι τη συγκεκριμένη ώρα θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η ψηφιακή σήμανση ανάληψης υπηρεσίας στο Myschool από τον Διευθυντή της σχολικής μονάδας, και η αποδοχή ψηφιακής σύμβασης από τους αναπληρωτές, μέσω της εφαρμογής anaplirotes.gov.gr της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης. Σε διαφορετική περίπτωση, δεν διασφαλίζεται η ανάληψη υπηρεσίας του τη συγκεκριμένη ημέρα.

- Εκπαιδευτικοί που έχουν τοποθετηθεί σε εσπερινό σχολείο θα παρουσιαστούν για τη διαδικασία της ανάληψης υπηρεσίας σε πρωινό σχολείο που θα τους υποδείξει η Διεύθυνση Εκπαίδευσης κατόπιν σχετικής επικοινωνίας ή , εναλλακτικά, στην οικεία Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

- Για την είσοδο στην εφαρμογή gov.gr και τη σύναψη της ψηφιακής σύμβασης, οι αναπληρωτές θα πρέπει να έχουν στη διάθεσή τους τους ατομικούς κωδικούς taxisnet.

- Συστήνεται στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς να επισκέπτονται τις ηλεκτρονικές σελίδες των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης (ή των ΠΔΕ) στις οποίες έχουν προσληφθεί, προκειμένου να ενημερωθούν για τυχόν λεπτομέρειες που αφορούν στην προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών ή άλλων οδηγιών.

 
https://e-wall.net/?p=50178
Εκκαθαρισμένοι πίνακες αναπληρωτών μετά τη σημερινή φάση προσλήψεων
Εκκαθαρισμένοι πίνακες αναπληρωτών μετά τη σημερινή φάση προσλήψεων

Οι εκκαθαρισμένοι πίνακες αναπληρωτών ενημερώθηκαν μετά τη σημερινή φάση προσλήψεων.

Παραθέτουμε τους Πίνακες όπως τους δημοσίευσε ο συνάδελφος Σάββας Παπαδόπουλος

Σύνδεσμοι:

1ΓΕ/2023

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1udDD5pYbJJAXuqsBD3TJ6ARyVGhYWS0P4gWEMuMj6wE/edit?usp=sharing

2ΓΕ/2023

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1g-wdXovXyC_8osYH9lYesxuG0ZDx32u-/edit?usp=sharing&ouid=115772221074777889682&rtpof=true&sd=true

1ΕΑ,2ΕΑ,4ΕΑ,5ΕΑ/2022

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1FrEYo7K4bpGb4o8-EL_AOk2565v28ZijDLo5u8uOLAA/edit?usp=sharing

3ΕΑ/2022

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1wFapXCaJGMlknK47NTWu97xXj7CdVX-yw-Up88WNdUM/edit?usp=sharing

1ΓΤ/2020 - 1ΓΔ/2020

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1MrHV3eIjYSrCGz2cM1uEQS_QmvlmE3b7DtDgmGhtaNc/edit?usp=sharing

ΠΕ79.01 (Όργανα)

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Sp6DBCwDdcCTrZkttfoj0sECfYoKD2uDFWb9HQOH4wE/edit?usp=sharing

ΤΕ16 (Όργανα)

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1WIbEvvryVqLS7sJA1bNVUs1HXV1dhHGqGzoDmfEMQxc/edit?usp=sharing

 

Προσλήψεις 521 εκπαιδευτικών Αβάθμιας και Ββάθμιας Εκπαίδευσης, στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση καθώς και στη Γενική Εκπαίδευση, ως προσωρινών αναπληρωτών, με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, για το διδακτικό έτος 2023-2024, βάσει Ειδικής Προκήρυξης κάλυψης λειτουργικών κενών .

Από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανακοινώνεται ότι για το διδακτικό έτος 2023-2024 προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές, βάσει της αριθμ. 146661/Ε1/20-12-2023 (ΑΔΑ: 69ΕΣ46ΝΚΠΔ-ΟΒΠ) Ειδικής Προκήρυξης κάλυψης λειτουργικών κενών :

Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση:

α) 158 εκπαιδευτικoί στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ) και

β) 88 εκπαιδευτικοί στη Γενική Εκπαίδευση.

Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση:

α) 60 εκπαιδευτικοί στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ) και

β) 213 εκπαιδευτικοί στη Γενική Εκπαίδευση.

Επιπλέον, διατίθενται για πρόσληψη ως προσωρινοί αναπληρωτές στη Σιβιτανίδειο Δημόσια Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων, με απόφαση του οικείου Διοικητικού Συμβουλίου, μία (1) εκπαιδευτικός, κλάδου ΠΕ89.01, για την Γενική Εκπαίδευση και ένας (1) εκπαιδευτικός, κλάδου ΠΕ03, στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Υποστήριξη εγγραμματισμών και κοινωνικοσυναισθηματικής ανάπτυξης μαθητών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης».

Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν και να αναλάβουν υπηρεσία από την Τρίτη 9 έως και την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024, απευθείας στην σχολική μονάδα πρόσληψής τους. Εάν τοποθετούνται σε περισσότερες από μία σχολικές μονάδες, η ανάληψη υπηρεσίας λαμβάνει χώρα στη σχολική μονάδα όπου θα παρέχονται οι περισσότερες ώρες διδασκαλίας.

1. Προσλήψεις Αβάθμιας ΕΑΕ_Ειδικής Αγωγής εδώ 

2. Προσλήψεις Αβάθμιας Γενικής Αγωγής εδώ 

3. Προσλήψεις Ββάθμιας ΕΑΕ_Ειδικής Αγωγής εδώ 

4. Προσλήψεις Ββάθμιας Γενικής Αγωγής εδώ 
https://e-wall.net/50174/ekkatharismenoi-pinakes-anapliroton-meta-ti-simerini-fasi-proslipseon/

Κακοποίηση παιδιών, εκφοβισμός εργαζόμενων, τουλάχιστον 10 απολύσεις τα τελευταία δύο χρόνια σε νηπιαγωγείο | ιδιωτικά νηπιαγωγεία - ΟΙΕΛΕ 

Κακοποίηση παιδιών, εκφοβισμός εργαζόμενων, τουλάχιστον 10 απολύσεις τα τελευταία δύο χρόνια σε νηπιαγωγείο | ιδιωτικά νηπιαγωγεία - ΟΙΕΛΕ
Κακοποίηση παιδιών, εκφοβισμός εργαζόμενων, τουλάχιστον 10 απολύσεις τα τελευταία δύο χρόνια σε νηπιαγωγείο | ιδιωτικά νηπιαγωγεία - ΟΙΕΛΕ 


Τι άλλο πρέπει να γίνει στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία, Κύριε Υπουργέ, για να παρέμβετε; Κακοποίηση παιδιών, εκφοβισμός εργαζόμενων, τουλάχιστον 10 απολύσεις τα τελευταία δύο χρόνια σε νηπιαγωγείο της Ελευσίνας!


ΟΙΕΛΕ - Μια συγκλονιστική καταγγελία που δείχνει το βαθμό της ασυδοσίας στο χώρο των ιδιωτικών νηπιαγωγείων έφτασε στην Ομοσπονδία μας, υπογεγραμμένη από ομάδα εκπαιδευτικών που εργάστηκαν/εργάζονται σε ιδιωτικό νηπιαγωγείο στην Ελευσίνα.

Σύμφωνα με την καταγγελία:

- Η βασική νηπιαγωγός και ιδιοκτήτρια σπρώχνει και τραβάει παιδιά και τους μιλάει με προσβλητικό τρόπο. Επίσης, είναι συνεχείς οι συναισθηματικοί εκβιασμοί και ο εκφοβισμός παιδιών με διάφορους τρόπους.


- Ο συνοδός του σχολικού λεωφορείου (κατά την καταγγελία στενό συγγενικό πρόσωπο της ιδιοκτήτριας) τραβάει μαλλιά και φαβορίτες παιδιών.


- Οι εκπαιδευτικοί γίνονται στόχοι συνεχών επιθέσεων και εκφοβισμού. Επειδή πολλοί αρνούνται να καθαρίζουν ή να κάνουν άσχετες εργασίες με το αντικείμενό τους, απολύονται. Έχουν υπάρξει, πάντοτε σύμφωνα με τις καταγγελίες, τουλάχιστον 10 απολύσεις τα δύο τελευταία χρόνια και τουλάχιστον 3-4 το τελευταίο τρίμηνο. (Θα περιμένουμε ενημέρωση από τις υπηρεσίες του ΥΠΑΙΘΑ, αν η αρμόδια Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έχει ελέγξει το σχολείο, το θέμα του πρωτοφανούς αριθμού των απολύσεων και τα διοριστήρια και τις μισθοδοτικές καταστάσεις των εκπαιδευτικών…)


- Δεν τηρείται κανένα σοβαρό πρόγραμμα και τα παιδιά παρακολουθούν βίντεο πολλές ώρες μέσα στην ημέρα.

Η εικόνα αυτή δεν είναι εξαίρεση. Έχουμε πολλάκις γράψει για την κατάσταση κόλασης στο 80% τουλάχιστον των ιδιωτικών νηπιαγωγείων που, σε οποιαδήποτε πολιτισμένη χώρα, δεν θα επιτρεπόταν να συνεχίζεται η λειτουργία τους. Στις 8 Δεκεμβρίου αναφερθήκαμε με συγκεκριμένα στοιχεία στο τι συμβαίνει στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία και απευθύναμε πρόσκληση στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ να αναλάβει δράση. Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά, δεν υπήρξε καμιά αντίδραση. Σιγή ασυρμάτου. Φαίνεται ότι η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας δεν νοιάζονται για το ότι οι εκπαιδευτικοί στους χώρους αυτούς:

- Εργάζονται συχνά μέχρι και 12 ώρες την ημέρα, παρέχοντας πλήθος υπηρεσιών που δεν έχουν καμιά σχέση με τα καθήκοντά τους και για τις οποίες φυσικά δεν πληρώνονται (συνοδείες σχολικών, μαγείρεμα, καθάρισμα, γραμματειακή υποστήριξη κ.λπ.)


- Απασχολούνται παράνομα σε διακοπές και αργίες


- Υποχρεώνονται να επιστρέφουν στο χέρι του εργοδότη τμήμα του μισθού τους

(Ίσως επειδή οι δύο εργοδοτικοί φορείς του χώρου είναι στενά συνδεδεμένοι με το χώρο της κυβερνητικής παράταξης…)

Θα επαναλάβουμε verbatim την τελευταία παράγραφο της τελευταίας μας ανακοίνωσης, προειδοποιώντας πως, αν δεν γίνει κάτι άμεσα, θα υπάρξουν πολύ χειρότερα:

«Φυσικάσε τέτοιες συνθήκες και με απολύτως εξαντλημένους τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, δεν πλήττεται μόνο η ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσηςΟι εκπαιδευτικοί που εργάζονται από τις 6 το πρωί κάνοντας συνοδείαστη συνέχεια επιστρέφουν να κάνουν μάθημαμετά μαγειρεύουνσφουγγαρίζουνεκτελούν χρέη γραμματείαςμάγειρακηπουρούμετά κάνουν απογευματινή φύλαξη και ολοκληρώνουν την ημέρα τους με συνοδεία του τελευταίου δρομολογίου σχολικού, είναι αδύνατον να επιτηρούν αποτελεσματικά τους μαθητέςμε αποτέλεσμα να υπάρχει μείζον θέμα υγείας και ασφάλειας των νηπίων. Ας ελπίσουμε να μην χρειαστεί να επανέλθουμεαυτή τη φορά μετά από κάποιο οδυνηρό περιστατικό»
https://e-wall.net/50151/kakopoiisi-paidion-ekfovismos-ergazomenon-toulachiston-10-apolyseis-ta-teleftaia-dyo-chronia-se-nipiagogeio-idiotika-nipiagogeia-oiele/
Συντάξεις: Πότε θα πληρωθούν με τις αυξήσεις 3% - Τα νέα ποσά εφάπαξ
Συντάξεις: Πότε θα πληρωθούν με τις αυξήσεις 3% - Τα νέα ποσά εφάπαξ

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΦΚΑ, τα νέα ποσά εφάπαξ που καταβάλλονται στους συνταξιούχους από 37 Ταμεία, διαμορφώνονται ως εξής:

Δημόσιο

Μόνιμοι πολιτικοί υπάλληλοι: Μέσο ποσό 23.972 ευρώ.

Υπάλληλοι και λειτουργοί ειδικών μισθολογίων: Μέσο ποσό 40.199 ευρώ.

Συνταξιούχοι εκπαιδευτικών: Μέσο ποσό 25.964 ευρώ.

Συνταξιούχοι υπαλλήλων του ΙΚΑ: Μέσο ποσό 27.123 ευρώ.

Συνταξιούχοι ΟΤΕ: Μέσο ποσό 37.679 ευρώ.

Συνταξιούχοι ΟΣΕ: Μέσο ποσό 58.294 ευρώ.

Συνταξιούχοι ΔΕΗ: Μέσο ποσό 27.817 ευρώ.

Συνταξιούχοι ΕΡΤ: Μέσο ποσό 37.663 ευρώ.

Ιδιωτικός τομέας

Συνταξιούχοι τραπεζών: Μέσο ποσό 23.829 ευρώ.

Συνταξιούχοι ασφαλιστικών εταιρειών: Μέσο ποσό 21.179 ευρώ.

Συνταξιούχοι Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης: Μέσο ποσό 83.270 ευρώ.

Συνταξιούχοι Οργανισμού Λιμένος Πειραιά: Μέσο ποσό 38.621 ευρώ.

Συνταξιούχοι Οργανισμού Λιμένος Βόλου: Μέσο ποσό 26.769 ευρώ.

Συνταξιούχοι Οργανισμού Λιμένος Πάτρας: Μέσο ποσό 21.950 ευρώ.

Συνταξιούχοι Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας: Μέσο ποσό 17.295 ευρώ.

Συνταξιούχοι Οργανισμού Λιμένος Καβάλας: Μέσο ποσό 18.045 ευρώ.

Άλλα ταμεία

Συνταξιούχοι δικηγόρων Αθηνών: Μέσο ποσό 17.891 ευρώ.

Συνταξιούχοι συμβολαιογράφων: Μέσο ποσό 29.962 ευρώ.

Συνταξιούχοι μηχανικών: Μέσο ποσό 10.196 ευρώ.

Συνταξιούχοι υγειονομικών: Μέσο ποσό 2.024 ευρώ.

Συνταξιούχοι κληρικών: Μέσο ποσό 12.484 ευρώ.

Συνταξιούχοι Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος: Μέσο ποσό 49.485 ευρώ.

Συνταξιούχοι ΔΕΔΔΗΕ: Μέσο ποσό 31.671 ευρώ.

Συνταξιούχοι ΕΥΔΑΠ: Μέσο ποσό 22.600 ευρώ.

Πίνακες με Καθαρές αποδοχές μόνιμων και νεοδιόριστων!

1.Συνταξιούχος που αποχώρησε το 2017 με 33 έτη ασφάλισης και συντάξιμο μισθό στα 900 ευρώ, λαμβάνει σήμερα 727 ευρώ με την αύξηση 7,75% του 2023. Με την νέα αύξηση 3% από 1/1/2024 θα παίρνει 749 ευρώ.

2.Συνταξιούχος που αποχώρησε με 35 έτη ασφάλισης και συντάξιμο μισθό στα 1.670 ευρώ, παίρνει σήμερα 1.085 ευρώ, ενώ από 1/1/2024 η σύνταξη θα διαμορφωθεί στα 1.118 ευρώ με αύξηση κατά 33 ευρώ τον μήνα ή κατά 396 ευρώ το χρόνο.

3.Συνταξιούχος που αποχώρησε με 38 έτη ασφάλισης και συντάξιμο μισθό στα 1.850 ευρώ, παίρνει σήμερα 1.309 ευρώ σύνταξη και από 1/1/2024 η σύνταξη θα διαμορφωθεί στα 1.348 ευρώ με κέρδος κατά 39 ευρώ τον μήνα.

4.Συνταξιούχος που αποχώρησε με 40 έτη ασφάλισης και συντάξιμο μισθό στα 2.550 ευρώ, παίρνει σήμερα 1.788 ευρώ και από 1/1/2024 με την αύξηση 3% η σύνταξη θα διαμορφωθεί στα 1.841 ευρώ με κέρδος κατά 54 ευρώ τον μήνα, ή κατά 648 ευρώ το χρόνο.

Τα ποσά των εφάπαξ υπολογίζονται με βάση τις εισφορές που έχουν καταβληθεί από τον ασφαλισμένο, το χρόνο υπηρεσίας του και το ύψος του μισθού του. Οι ασφαλισμένοι που αποχωρούν από την εργασία τους μετά το 2014 δικαιούνται εφάπαξ βοήθημα το οποίο δεν μπορεί να υπερβαίνει το ύψος των εισφορών που έχουν καταβληθεί.

Επίδομα απομακρυσμένων παραμεθόριων περιοχών!! Ποιοι το δικαιούνται!

Οι ημερομηνίες πληρωμής σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο για τους συνταξιούχους όλων των Ταμείων των συντάξεων Φεβρουαρίου 2024 είναι οι εξής:

Συνταξιούχοι από 1.1.2017 και έπειτα (νόμος 4387/2016)Οι συντάξεις ΟΠΣ – ΕΦΚΑ Φεβρουαρίου 2024 για όλους όσους είναι συνταξιούχοι (Μισθωτοί και μη Μισθωτοί) από 1.1.2017 και έπειτα (νόμος 4387/2016) θα καταβληθούν την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024.

Οι τριετίες που είχαν εξαγγελθεί από τον Κ. Μητσοτάκη μπαίνουν στον πάγο / Δεν θα “ξεπαγώσουν”, αλλά θα “παγώσουν” για άλλα δύο χρόνια!

Συντάξεις ΙΚΑ

Η ημερομηνία πληρωμής των συντάξεων ΙΚΑ Φεβρουαρίου 2024 είναι:

Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Φεβρουαρίου 2024 την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024

Συντάξεις ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών)

Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις Φεβρουαρίου 2024 την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024

Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Φεβρουαρίου 2024 την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024

 

Συντάξεις Δημοσίου

Η ημερομηνία πληρωμής των συντάξεων Δημοσίου Φεβρουαρίου 2024 είναι:

Το Δημόσιο  θα καταβάλλει τις συντάξεις Φεβρουαρίου 2024 την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024

(Τα υπόλοιπα ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών) θα καταβάλλουν τις συντάξεις Φεβρουαρίου 2024 όπως το Δημόσιο)

(Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος του Φεβρουαρίου 2024 θα καταβληθούν όπως στο Δημόσιο)

Προσοχή: Δεν θα πάρουν αύξηση όσοι λαμβάνουν έναντι ή προσωρινή σύνταξη. Για αυτή την κατηγορία η αύξηση θα πιστωθεί μαζί με τα αναδρομικά που θα πληρωθούν όταν βγει η οριστική σύνταξη.

Πίνακες με Καθαρές αποδοχές μόνιμων – νεοδιόριστων και αναπληρωτών!

Τι αλλάζει στα κατώτατα και ανώτατα όρια συντάξεων μετά τις αυξήσεις 3%;

Το νέο κατώτατο όριο της εθνικής σύνταξης για τη 15ετία είναι 383,55 ευρώ από 1/1/2024. Για τις συντάξεις θανάτου διαμορφώνεται στα 399,54 ευρώ.

Το νέο κατώτατο όριο σύνταξης λόγω εργατικού ατυχήματος ή επαγγελματικής νόσου αυξάνεται στα 852,34 ευρώ.

Οι συντάξεις αγάμων θυγατέρων αυξάνονται μεν κατά 3% χωρίς όμως να ξεπεράσουν το ανώτατο όριο που παραμένει στα 720 ευρώ.

Το νέο πλαφόν μιας ή περισσοτέρων κύριων συντάξεων λόγω γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου αυξάνεται στα 5.114,04 ευρώ το μήνα από 4.965,12 ευρώ που είναι τώρα. Το πλαφόν συντάξεων είναι ίσο με 12 εθνικές συντάξεις. Αντίστοιχα το ανώτατο όριο για τις επικουρικές αυξάνεται από 01.01.2024 αυτόματα σε 1.534,21 ευρώ, από 1.489,54 ευρώ που είναι τώρα.

Ο “μύθος” των μεγάλων τραπεζικών αποταμιεύσεων των Ελλήνων / Το 72,5% των καταθετών έχει λογαριασμούς έως 1.000 ευρώ!

 
https://e-wall.net/?p=50144
Κακοποίηση παιδιών, εκφοβισμός εργαζόμενων, τουλάχιστον 10 απολύσεις τα τελευταία δύο χρόνια σε νηπιαγωγείο | ιδιωτικά νηπιαγωγεία - ΟΙΕΛΕ 
Κακοποίηση παιδιών, εκφοβισμός εργαζόμενων, τουλάχιστον 10 απολύσεις τα τελευταία δύο χρόνια σε νηπιαγωγείο | ιδιωτικά νηπιαγωγεία - ΟΙΕΛΕ 

Τι άλλο πρέπει να γίνει στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία, Κύριε Υπουργέ, για να παρέμβετε; Κακοποίηση παιδιών, εκφοβισμός εργαζόμενων, τουλάχιστον 10 απολύσεις τα τελευταία δύο χρόνια σε νηπιαγωγείο της Ελευσίνας!

ΟΙΕΛΕ - Μια συγκλονιστική καταγγελία που δείχνει το βαθμό της ασυδοσίας στο χώρο των ιδιωτικών νηπιαγωγείων έφτασε στην Ομοσπονδία μας, υπογεγραμμένη από ομάδα εκπαιδευτικών που εργάστηκαν/εργάζονται σε ιδιωτικό νηπιαγωγείο στην Ελευσίνα.

Σύμφωνα με την καταγγελία:

- Η βασική νηπιαγωγός και ιδιοκτήτρια σπρώχνει και τραβάει παιδιά και τους μιλάει με προσβλητικό τρόπο. Επίσης, είναι συνεχείς οι συναισθηματικοί εκβιασμοί και ο εκφοβισμός παιδιών με διάφορους τρόπους.

- Ο συνοδός του σχολικού λεωφορείου (κατά την καταγγελία στενό συγγενικό πρόσωπο της ιδιοκτήτριας) τραβάει μαλλιά και φαβορίτες παιδιών.

- Οι εκπαιδευτικοί γίνονται στόχοι συνεχών επιθέσεων και εκφοβισμού. Επειδή πολλοί αρνούνται να καθαρίζουν ή να κάνουν άσχετες εργασίες με το αντικείμενό τους, απολύονται. Έχουν υπάρξει, πάντοτε σύμφωνα με τις καταγγελίες, τουλάχιστον 10 απολύσεις τα δύο τελευταία χρόνια και τουλάχιστον 3-4 το τελευταίο τρίμηνο. (Θα περιμένουμε ενημέρωση από τις υπηρεσίες του ΥΠΑΙΘΑ, αν η αρμόδια Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έχει ελέγξει το σχολείο, το θέμα του πρωτοφανούς αριθμού των απολύσεων και τα διοριστήρια και τις μισθοδοτικές καταστάσεις των εκπαιδευτικών…)

- Δεν τηρείται κανένα σοβαρό πρόγραμμα και τα παιδιά παρακολουθούν βίντεο πολλές ώρες μέσα στην ημέρα.

Η εικόνα αυτή δεν είναι εξαίρεση. Έχουμε πολλάκις γράψει για την κατάσταση κόλασης στο 80% τουλάχιστον των ιδιωτικών νηπιαγωγείων που, σε οποιαδήποτε πολιτισμένη χώρα, δεν θα επιτρεπόταν να συνεχίζεται η λειτουργία τους. Στις 8 Δεκεμβρίου αναφερθήκαμε με συγκεκριμένα στοιχεία στο τι συμβαίνει στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία και απευθύναμε πρόσκληση στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ να αναλάβει δράση. Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά, δεν υπήρξε καμιά αντίδραση. Σιγή ασυρμάτου. Φαίνεται ότι η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας δεν νοιάζονται για το ότι οι εκπαιδευτικοί στους χώρους αυτούς:

- Εργάζονται συχνά μέχρι και 12 ώρες την ημέρα, παρέχοντας πλήθος υπηρεσιών που δεν έχουν καμιά σχέση με τα καθήκοντά τους και για τις οποίες φυσικά δεν πληρώνονται (συνοδείες σχολικών, μαγείρεμα, καθάρισμα, γραμματειακή υποστήριξη κ.λπ.)

- Απασχολούνται παράνομα σε διακοπές και αργίες

- Υποχρεώνονται να επιστρέφουν στο χέρι του εργοδότη τμήμα του μισθού τους

(Ίσως επειδή οι δύο εργοδοτικοί φορείς του χώρου είναι στενά συνδεδεμένοι με το χώρο της κυβερνητικής παράταξης…)

Θα επαναλάβουμε verbatim την τελευταία παράγραφο της τελευταίας μας ανακοίνωσης, προειδοποιώντας πως, αν δεν γίνει κάτι άμεσα, θα υπάρξουν πολύ χειρότερα:

«Φυσικά, σε τέτοιες συνθήκες και με απολύτως εξαντλημένους τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, δεν πλήττεται μόνο η ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται από τις 6 το πρωί κάνοντας συνοδεία, στη συνέχεια επιστρέφουν να κάνουν μάθημα, μετά μαγειρεύουν, σφουγγαρίζουν, εκτελούν χρέη γραμματείας, μάγειρα, κηπουρού, μετά κάνουν απογευματινή φύλαξη και ολοκληρώνουν την ημέρα τους με συνοδεία του τελευταίου δρομολογίου σχολικού, είναι αδύνατον να επιτηρούν αποτελεσματικά τους μαθητές, με αποτέλεσμα να υπάρχει μείζον θέμα υγείας και ασφάλειας των νηπίων. Ας ελπίσουμε να μην χρειαστεί να επανέλθουμε, αυτή τη φορά μετά από κάποιο οδυνηρό περιστατικό…»
https://e-wall.net/?p=50151
ΙΚΥ - Πρόγραμμα Υποτροφιών / Οριστικός πίνακας επιλεγέντων υποψηφίων 2022-2023 
ΙΚΥ - Πρόγραμμα Υποτροφιών / Οριστικός πίνακας επιλεγέντων υποψηφίων 2022-2023

Πρόγραμμα Υποτροφιών Ελληνογαλλικής Συνεργασίας για σπουδές Master 2 στην Γαλλία

Ακαδημαϊκό Έτος 2022-2023 / ΟΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΠΙΛΕΓΕΝΤΩΝ

Α/Α ID

1 1587

2 1499

3 1490

4 1509

5 1555

6 1537

7 1518

8 1576

9 1583

10 1492

11 1621

12 1594

13 1596

14 1535

15 1522

16 1544

17 1504

18 1539

19 1480

20 1571

21 1581

22 1619

23 1511

24 1566

25 1626

26 1526

27 1589

28 1541

29 1486

30 1546

31 1502

32 1615

33 1551

34 1598

35 1569

 

 
https://e-wall.net/50168/iky-programma-ypotrofion-oristikos-pinakas-epilegenton-ypopsifion-2022-2023/
Δωρεάν διαδικτυακά εργαστήρια ομαδικής συμβουλευτικής της ΔΥΠΑ και τον Ιανουάριο
Δωρεάν διαδικτυακά εργαστήρια ομαδικής συμβουλευτικής της ΔΥΠΑ και τον Ιανουάριο

Ε-εργαστήρια (workshops) ομαδικής συμβουλευτικής από εξειδικευμένα στελέχη της ΔΥΠΑ, η  δράση θα συνεχιστεί και τον Ιανουάριο 2024 με 18 εργαστήρια.

Όλοι όσοι αναζητούν εργασία και επιθυμούν να αναβαθμίσουν τις δεξιότητές τους στη διαχείριση της σταδιοδρομίας τους, μπορούν να παρακολουθήσουν e- εργαστήρια στις εξής θεματικές ενότητες: ΔΥΠΑ/ΟΑΕΔ: Χρηστικός οδηγός με ερωτήσεις και απαντήσεις

- Πώς να δημιουργήσω ένα αποτελεσματικό βιογραφικό;

- Πώς να προετοιμαστώ σωστά για μια συνέντευξη;

- Ποια είναι τα βήματα για μια επιτυχημένη επιχειρηματική ιδέα;

- Πώς να δημιουργήσω ένα επιχειρηματικό σχέδιο;

- Τα κοινωνικά δίκτυα στην αναζήτηση εργασίας

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή από τις 5 Ιανουαρίου, στη διεύθυνση: https://www.dypa.gov.gr/workshops

Το πρόγραμμα των e-Εργαστηρίων του Ιανουαρίου διαμορφώνεται ως εξής:

1η Θεματική:

Πώς να δημιουργήσω ένα αποτελεσματικό βιογραφικό;

8:30-10:30

16/01, 23/01, 25/01, 30/01

2η Θεματική:

Πώς να προετοιμαστώ σωστά για μια συνέντευξη;

11:00-13:00

16/01, 23/01, 30/01

13:00-15:00

11/01, 18/01, 25/01

3η Θεματική:

Ποια είναι τα βήματα για μια επιτυχημένη επιχειρηματική ιδέα;

13:00-15:00

16/01, 23/01, 30/01

4η Θεματική:

Πώς να δημιουργήσω ένα επιχειρηματικό σχέδιο;

11:00-13:00

11/01, 18/01, 25/01

5η Θεματική:

Τα κοινωνικά δίκτυα στην αναζήτηση εργασίας

08:30-10:30

11/01, 18/01

Στο κάθε εργαστήριο διάρκειας 2 ωρών υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων συμμετοχής (έως 50 άτομα) και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας σύμφωνα με την ημερομηνία υποβολής της συμμετοχής.

Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τη συμπλήρωση των θέσεων ανά εργαστήριο. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή σε παραπάνω από ένα εργαστήρια, εφόσον το επιθυμούν.

Στόχος των εργαστηρίων είναι οι συμμετέχοντες να ενημερωθούν και να ενεργοποιηθούν στην αναζήτηση κατάλληλης θέσης εργασίας ή/και να αναπτύξουν τη δική τους επιχειρηματική δραστηριότητα, καθώς και να ενισχυθεί η απασχολησιμότητά τους μέσω ενός αποτελεσματικού βιογραφικού, της προετοιμασίας για συνεντεύξεις με επιχειρήσεις και της κατάλληλης χρήσης των μέσων επαγγελματικής κοινωνικής δικτύωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες www.dypa.gov.gr
https://e-wall.net/?p=50141

Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023

Οδηγός για έφηβες & νεαρές γυναίκες / Έμφυλη βία στο διαδίκτυο
Οδηγός για έφηβες & νεαρές γυναίκες / Έμφυλη βία στο διαδίκτυο

Τι είναι η έμφυλη βία στο διαδίκτυο;

70 δωρεάν εικονογραφημένα e-books για την πρωτοβάθμια και την δευτεροβάθμια εκπαίδευση από τον Τάσο Ανθούλια!

Η έμφυλη βία διαδίκτυο είναι η έμφυλη βία (δηλαδή βία βάσει φύλου) που διαπράττεται στο διαδίκτυο, αλλά και γενικότερα με τη χρήση της τεχνολογίας. Ο όρος σχετίζεται με τη χρήση σωματικής ή μη σωματικής βίας με σκοπό τον τραυματισμό, την κακοποίηση, τη βλάβη ή την καταστροφή, σε ψηφιακό περιβάλλον. Ο όρος εστιάζει αρκετά στο γυναικείο φύλο, καθώς οι περισσότερες καταγεγραμμένες περιπτώσεις έχουν καταδείξει ότι οι γυναίκες κάθε ηλικίας είναι περισσότερο ευάλωτες ως πιθανά θύματα.

Παγκόσμιες ήμερες και υλικό για Εκπαιδευτικούς

Ο παρών οδηγός παρέχει μια επισκόπηση των βασικών ζητημάτων που σχετίζονται με την έμφυλη βία στο διαδίκτυο κατά των νεαρών γυναικών. Ειδικότερα, ο οδηγός έχει ως στόχο να παρέχει στις νεαρές γυναίκες πρακτικά βήματα ώστε:

• Να κατανοήσουν τι είναι η έμφυλη βία στο διαδίκτυο

• Να εντοπίσουν έναν πιθανό δράστη

• Να αναφέρουν περιστατικά έμφυλης βίας στο διαδίκτυο

• Να προστατεύονται από την έμφυλη βία στο διαδίκτυο

Η έμφυλη βία στο διαδίκτυο είναι κάθε μορφή βίας που ασκείται σε βάρος γυναικών και κοριτσιών μέσω του διαδικτύου ή των κινητών συσκευών. Περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων:

Σεξουαλική παρενόχληση, όπως ανεπιθύμητες σεξουαλικές προτάσεις ή σχόλια, αποστολή ανεπιθύμητων σεξουαλικών φωτογραφιών ή βίντεο, ή sexting χωρίς τη συγκατάθεσή της θύματος.

Παρενόχληση, όπως απειλές, εκφοβισμός ή καταδίωξη.

Δίωξη, όπως η δημοσίευση προσωπικών πληροφοριών του θύματος, όπως η διεύθυνση κατοικίας ή ο αριθμός τηλεφώνου του, χωρίς τη συγκατάθεσή του.

Παραβίαση της ιδιωτικότητας, όπως η δημοσίευση ή η κοινοποίηση προσωπικών φωτογραφιών ή βίντεο του θύματος χωρίς τη συγκατάθεσή του.

Η έμφυλη βία στο διαδίκτυο μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για τις γυναίκες και τα κορίτσια που την υφίστανται. Μπορεί να προκαλέσει:

Σωματικές και ψυχικές βλάβες, όπως άγχος, κατάθλιψη, μετατραυματικό στρες και αυτοκτονικές σκέψεις.

Μείωση της αυτοεκτίμησης και της αυτοπεποίθησης.

Εμπόδιο στην εκπαίδευση και την επαγγελματική σταδιοδρομία.

Απομόνωση και κοινωνικός αποκλεισμός.

 

 
https://e-wall.net/?p=48255
Β1 - Β’ ΕΠΙΠΕΔΟΥ Τ.Π.Ε. / ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ (ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ Β’ ΕΠΙΠΕΔΟΥ Τ.Π.Ε.)/Β’ κύκλος

Β1 - Β’ ΕΠΙΠΕΔΟΥ Τ.Π.Ε. / ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ

Υλοποίηση προγραμμάτων επιμόρφωσης για την αξιοποίηση και εφαρμογή των ψηφιακών τεχνολογιών στη διδακτική πράξη

6η περίοδος επιμόρφωσης Β1 επιπέδου Τ.Π.Ε.

Στο πλαίσιο της Πράξης «ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ (ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ Β’ ΕΠΙΠΕΔΟΥ Τ.Π.Ε.)/Β’ κύκλος», η οποία έχει ενταχθεί και υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού – Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» (ΕΠ ΑΝΑΔ-ΕΔΒΜ), με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, ΕΣΠΑ 2014-2020) και του Ελληνικού Δημοσίου, θα διεξαχθεί η 6η περίοδος επιμόρφωσης Β1 επιπέδου Τ.Π.Ε., με έναρξη μαθημάτων στις αρχές Απριλίου 2024.

 

Η επιμόρφωση Β1 επιπέδου Τ.Π.Ε. συνιστά εισαγωγική επιμόρφωση σε θέματα εκπαιδευτικής αξιοποίησης Τ.Π.Ε. και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλων των κλάδων και ειδικοτήτων.

Αντικείμενο της Εισαγωγικής Επιμόρφωσης για την εκπαιδευτική αξιοποίηση Τ.Π.Ε. (Επιμόρφωση Β1 επιπέδου Τ.Π.Ε.) είναι η απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων για τη χρήση και εκπαιδευτική αξιοποίηση στην σχολική τάξη:

(α) ψηφιακών υποδομών που αναπτύσσονται και διατίθενται για τα σχολεία μέσα από δράσεις και έργα του Υπουργείου Παιδείας, όπως για παράδειγμα εκπαιδευτικές πλατφόρμες και αποθετήρια συλλογής και διάθεσης ψηφιακού υλικού, περιβάλλοντα υποστήριξης σχολικής τάξης, διαδραστικά συστήματα διδασκαλίας κ.α. καθώς και,

(β) σύγχρονων εργαλείων γενικής χρήσης και του διαδικτύου (περιλαμβανομένων θεμάτων ασφάλειας διαδικτύου), μέσα από παραδείγματα και πρακτικές, που θα αξιοποιούν όλα τα παραπάνω.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο υλοποίησης του προγράμματος, τις υποστηρικτικές δομές που είναι διαθέσιμες, τις απαιτήσεις και υποχρεώσεις που προβλέπονται στην επιμόρφωση αυτή, καθώς και τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν κατά την εξέλιξή της, μπορείτε να βρείτε στο Κανονιστικό Πλαίσιο υλοποίησης και συμμετοχής σε πρόγραμμα επιμόρφωσης Β1 επιπέδου Τ.Π.Ε., που είναι διαθέσιμο στο portal του έργου https://e-pimorfosi.cti.gr (επιλογή «Υλικό Διαχείρισης/ Οργάνωσης -> Για την επιμόρφωση Β1 Επιπέδου Τ.Π.Ε. στα ΚΣΕ -> Οδηγίες, Έντυπα, Διαδικασίες (ΚΣΕ)»).

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ / Β1 - Β’ ΕΠΙΠΕΔΟΥ Τ.Π.Ε

 

 
https://e-wall.net/50135/v1-v-epipedou-t-p-e-epimorfosi-axiopoiisi-kai-efarmogi-ton-psifiakon-technologion-sti-didaktiki-praxi/
Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 27 – 29 Δεκεμβρίου
Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 27 – 29 Δεκεμβρίου

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κατά την περίοδο 27 έως 29 Δεκεμβρίου 2023 θα καταβληθούν 53.800.000 ευρώ σε 57.700 δικαιούχους, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e-ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Κατά την περίοδο 27 έως 29 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν 53.800.000 ευρώ σε 57.700 δικαιούχους, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e-ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης.

Ειδικότερα:

1.Από τον e-ΕΦΚΑ θα γίνουν την περίοδο 27 έως 29 Δεκεμβρίου οι εξής καταβολές, στο πλαίσιο των τακτικών πληρωμών του Φορέα:

• Από τις 27 έως 29 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν 13 εκατ. ευρώ σε 700 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ

2. Από τη ΔΥΠΑ θα γίνουν οι εξής καταβολές:

• 15 εκατ. ευρώ σε 28.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων

• 24 εκατ. ευρώ σε 26.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης

• 1 εκατ. ευρώ σε 1.500 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας

• 800.000 ευρώ σε 1.500 δικαιούχους στο πλαίσιο πληρωμών προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας.
https://e-wall.net/50104/o-chartis-ton-pliromon-apo-e-efka-dypa-gia-tin-periodo-27-29-dekemvriou/
3ΓΒ/2023 - Α.Σ.Ε.Π. / ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 3ΓΒ/2023

Γνωστοποιείται ότι εκκίνησε η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων των υποψηφίων στην Προκήρυξη 3ΓΒ/2023 του Α.Σ.Ε.Π. (Φ.Ε.Κ. 51/13.12.2023/τ. Α.Σ.Ε.Π. & Φ.Ε.Κ. 53/20.12.2023/τ. Α.Σ.Ε.Π) που αφορά στην πλήρωση συνολικά τεσσάρων χιλιάδων διακοσίων εβδομήντα έξι (4.276) θέσεων μόνιμου προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης από επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού (Β΄ Στάδιο) σε φορείς του δημοσίου, σύμφωνα με το άρθρο 8 τουν. 4765/2021(Α΄6), όπως ισχύει.

Οι επιτυχόντες ενδιαφερόμενοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο ΑΣΕΠ, με επισυναπτόμενα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου (www.asep.gr > Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες > Αίτηση) ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην Προκήρυξη (Κεφάλαιο Β΄ και Παράρτημα ΣΤ΄).

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων και δικαιολογητικών συμμετοχής στην ανωτέρω διαδικασία αρχίζει στις 27 Δεκεμβρίου 2023 ημέρα Τετάρτη και ώρα 8:00 και λήγει στις 15 Ιανουαρίου 2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 14:00, ακολουθώντας τη διαδρομή: Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες →  Αίτηση.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ:

Α.  Για την πληρωμή Κωδικού Παραβόλου:

Η ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης στο ΑΣΕΠ ολοκληρώνεται όταν οι υποψήφιοι επιλέξουν «Οριστικοποίηση» και μόνο όταν ο εικοσαψήφιος (20ψήφιος) κωδικός του παραβόλου βρίσκεται σε κατάσταση «ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ», προκειμένου αυτό να δεσμευτεί από το ΑΣΕΠ (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΤ΄- ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ).

Eφιστάται η προσοχή των υποψηφίων στην πληρωμή του ίδιου κωδικού παραβόλου με αυτόν που αναγράφουν στην ηλεκτρονική τους αίτηση και μέχρι την υποβολή αυτής.

Περισσότερες πληροφορίες προκειμένου ο κωδικός παραβόλου να εμφανίζεται άμεσα σε κατάσταση «ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ» και να μπορούν οι υποψήφιοι να προβούν σε «οριστικοποίηση» της αίτησης παρέχονται στο site της ΓΓΠΣΔΔ (https://www.gsis.gr/polites-epiheiriseis/pliromeskai-eispraxeis/e-paravolo)

 

Β. Για τη συμπλήρωση της αίτησης:

Προκειμένου να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό η διαδικασία συμπλήρωσης και οριστικοποίησης, συνιστάται στους υποψηφίους να συμβουλευθούν το από 18/12/2023 μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και το από 19/12/2023 sms,που απεστάλησαν από το ΑΣΕΠ και ειδικότερα:

1. Να έχουν ήδη επεξεργαστεί τη σειρά προτίμησης των κωδικών των θέσεων που επιθυμούν να δηλώσουν, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να τις αναζητούν στην προκήρυξη καθώς θα συμπληρώνουν την ηλεκτρονική αίτηση.

2. Να ακολουθήσουν τις οδηγίες του εγχειρίδιου χρήσης για την καταχώριση προσόντων και δικαιολογητικών στο Ηλεκτρονικό Μητρώο του ΑΣΕΠ.

Τέλος, για την ομαλή λειτουργία του συστήματος υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων και δικαιολογητικών, συνιστάται στους υποψήφιους να μην αναμένουν την τελευταία ημέρα για να υποβάλουν την ηλεκτρονική τους αίτηση καθώς τυχόν υπερφόρτωση του διαδικτύου ή σφάλμα στη σύνδεση με αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε δυσκολία ή αδυναμία υποβολής αυτής. Επιπλέον, προς διευκόλυνση των υποψηφίων, παρουσιάζεται σε Γράφημα ο αριθμός των επισκέψεων ανά ώρα της ημέρας στον Κόμβο του ΑΣΕΠ (ενδεικτικά παρατίθεται η κίνηση για τον μήνα Νοέμβριο 2023 και 2022).

Το ΑΣΕΠ δεν φέρει ευθύνη για τυχόν αδυναμία υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης που οφείλεται στους προαναφερόμενους παράγοντες.

 

Για τεχνικές διευκρινίσεις και μόνο σχετικά με τη διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων και δικαιολογητικών συμμετοχής, οι υποψήφιοι μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Διαχείρισης Δεδομένων & Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών του ΑΣΕΠ ακολουθώντας τον σύνδεσμο: https://www.asep.gr/helpdesk > Δημιουργία Ερωτήματος > Τεχνικές ερωτήσεις ή τηλεφωνικά (2131319100 - Επιλογή 4):

ΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ

Τετάρτη 27/12/2023

08:00-14:00

Πέμπτη 28/12/2023

08:00-14:00

Παρασκευή 29/12/2023

08:00-14:00

Σάββατο 30/12/2023

10:00 – 16:00

Κυριακή 31/12/2023

ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ

Δευτέρα 1/1/2024

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

Τρίτη 2/1/2024

08:00-14:00

Τετάρτη 3/1/2024

08:00-14:00

Πέμπτη 4/1/2024

08:00-14:00

Παρασκευή 5/1/2024

08:00-14:00

Σάββατο 6/1/2024

ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

Κυριακή 7/1/2024

10:00 – 16:00

Δευτέρα 8/1/2024

08:00-20:00

Τρίτη 9/1/2024

08:00-20:00

Τετάρτη 10/1/2024

08:00-20:00

Πέμπτη 11/1/2024

08:00-20:00

Παρασκευή 12/1/2024

08:00-20:00

Σάββατο 13/1/2024

10:00 – 16:00

Κυριακή 14/1/2024

10:00 – 16:00

Δευτέρα 15/1/2024

08:00-20:00

Εξαιρούνται οι ημέρες:

31 Δεκεμβρίου 2023, 1 & 6 Ιανουαρίου 2024 κατά τις οποίες δεν θα λειτουργήσει η υπηρεσία helpdesk

Για γενικές διευκρινίσεις σχετικά με την Προκήρυξη και τη συμμετοχή σε αυτή οι υποψήφιοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Εξυπηρέτησης Πολιτών του

ΑΣΕΠ ακολουθώντας τον σύνδεσμο: https://www.asep.gr/helpdesk > Δημιουργία Ερωτήματος > Γενικές διευκρινίσεις ή τηλεφωνικά (2131319100, Επιλογή 2), τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 08:00 μέχρι 14:00.

 

Σε κάθε περίπτωση, κρίνεται απαραίτητο οι υποψήφιοι να συμβουλεύονται τις Συχνές Ερωτήσεις και τα Εγχειρίδια Χρήσης (Βοήθεια → Συχνές Ερωτήσεις ή Εγχειρίδια Χρήσης) πριν την επικοινωνία τους με το ΑΣΕΠ.

 
https://e-wall.net/50101/3gv-2023-a-s-e-p-ypovoli-aitiseon-symmetochis/
Σημαντικά πλήκτρα συντόμευσης για τον υπολογιστή
Σημαντικά πλήκτρα συντόμευσης για τον υπολογιστή

Ακολουθούν ορισμένα σημαντικά πλήκτρα συντόμευσης για τον υπολογιστή: Windows

Ctrl + C: Αντιγραφή επιλεγμένου κειμένου ή αντικειμένου.

Ctrl + X: Αποκοπή επιλεγμένου κειμένου ή αντικειμένου.

Ctrl + V: Επικόλληση αντιγραμμένου ή κομμένου κειμένου ή αντικειμένου.

Ctrl + Z: Αναίρεση προηγούμενης ενέργειας.

Ctrl + Y: Επαναφορά προηγούμενης ενέργειας.

Alt + Tab: Μετακίνηση μεταξύ ανοιχτών εφαρμογών.

Alt + F4: Κλείσιμο της τρέχουσα εφαρμογής.

Ctrl + Esc: Ανοιγμα μενού Έναρξης.

Windows λογότυπο πλήκτρο + D: Εμφάνιση ή απόκρυψη επιφάνειας εργασίας.

Μα γιατί οι Πληροφορικοί να φρικάρουν όταν τους ρωτάω “θα μπορέσεις φτιάξεις τον υπολογιστή μου”;

Windows λογότυπο πλήκτρο + M: Ελαχιστοποίηση όλων των ανοιχτών παραθύρων.

Windows λογότυπο πλήκτρο + Shift + M: Επαναφορά ελαχιστοποιημένων παραθύρων.

Windows λογότυπο πλήκτρο + R: Ανοιγμα πλαισίου διαλόγου Εκτέλεση.

Windows λογότυπο πλήκτρο + L: Κλείδωμα υπολογιστή.

F11: Μεγιστοποίηση ή επαναφορά του τρέχοντος παραθύρου.

Ctrl + F10: Ανοιγμα μενού περιβάλλοντος για το επιλεγμένο στοιχείο.

Windows λογότυπο πλήκτρο + Tab: Ανοιγμα Προβολής εργασιών.

Windows λογότυπο πλήκτρο + Shift + S: Λήψη στιγμιότυπου οθόνης.

Windows λογότυπο πλήκτρο + Ctrl + Shift + B: Επανεκκίνηση του Explorer.

Online gaming / Όσα πρέπει να γνωρίζω! Το παιχνίδι θα πρέπει να είναι κατάλληλο για την ηλικία του παιδιού και να τίθεται χρονικό όριο ασχολίας.

Χάρτης Σχολικών Μονάδων Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου

Web Browser

Ctrl + F: Ανοίγει τη γραμμή αναζήτησης.

Ctrl + N: Άνοιγμα νέου κυλίνδρου.

Ελευθερία του λόγου στο διαδίκτυο / Νέος νόμος της ΕΕ για τη λογοκρισία: “παραπλανητικές” αναρτήσεις που θα διαγράφονται αμέσως ή καταστολή της διαφωνίας!

Ctrl + W: Κλείσιμο του τρέχοντος κυλίνδρου.

Ctrl + T: Άνοιγμα νέου παραθύρου.

Ctrl + Plus: Μεγέθυνση της ιστοσελίδας.

Ctrl + Minus: Μεγέθυνση της ιστοσελίδας.

Ctrl + 0 (μηδέν): Επαναφορά του επιπέδου μεγέθυνσης της ιστοσελίδας.

Ctrl + P: Εκτύπωση της ιστοσελίδας.

Προσωπικά δεδομένα – Οδηγός για τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) για σχολεία και εκπαιδευτικούς

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΛΗΚΤΡΑ ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΗΣ

Important Shortcut Keys for Computer από την σελίδα Civil Engineering Discoveries

CTRL+A. . . . . . . . . . . . . . . . . Select All

CTRL+C. . . . . . . . . . . . . . . . . Copy

CTRL+X. . . . . . . . . . . . . . . . . Cut

CTRL+V. . . . . . . . . . . . . . . . . Paste

CTRL+Z. . . . . . . . . . . . . . . . . Undo

CTRL+B. . . . . . . . . . . . . . . . . Bold

CTRL+U. . . . . . . . . . . . . . . . . Underline

CTRL+I . . . . . . . . . . . . . . . . . Italic

F1 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Help

F2 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Rename selected object

F3 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Find all files

F4 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Opens file list drop-down in dialogs

F5 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Refresh current window

F6 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Shifts focus in Windows Explorer

F10 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Activates menu bar options

ALT+TAB . . . . . . . . . . . . . . . . Cycles between open applications

ALT+F4 . . . . . . . . . . . . . . . . . Quit program, close current window

ALT+F6 . . . . . . . . . . . . . . . . . Switch between current program windows

ALT+ENTER. . . . . . . . . . . . . . Opens properties dialog

ALT+SPACE . . . . . . . . . . . . . . System menu for the current window

ALT+¢ . . . . . . . . . . . . . . . . . . opens drop-down lists in dialog boxes

BACKSPACE . . . . . . . . . . . . . Switch to the parent folder

CTRL+ESC . . . . . . . . . . . . . . Opens Start menu

CTRL+ALT+DEL . . . . . . . . . . Opens task manager, reboots the computer

CTRL+TAB . . . . . . . . . . . . . . Move through property tabs

CTRL+SHIFT+DRAG . . . . . . . Create shortcut (also right-click, drag)

CTRL+DRAG . . . . . . . . . . . . . Copy File

ESC . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Cancel last function

SHIFT . . . . . . . . . . . . . . . . . . Press/hold SHIFT, insert CD-ROM to bypass auto-play

SHIFT+DRAG . . . . . . . . . . . . Move file

SHIFT+F10. . . . . . . . . . . . . . . Opens context menu (same as right-click)

SHIFT+DELETE . . . . . . . . . . . Full wipe delete (bypasses Recycle Bin)

ALT+underlined letter . . . . Opens the corresponding menu

PC Keyboard Shortcuts

Document Cursor Controls

HOME . . . . . . . . . . . . . . to the beginning of the line or far left of field or screen

END . . . . . . . . . . . . . . . . to end of line, or far right of field or screen

CTRL+HOME . . . . . . . . to the top

CTRL+END . . . . . . . . . . to the bottom

PAGE UP . . . . . . . . . . . . moves document or dialog box up one page

PAGE DOWN . . . . . . . . moves document or dialog down one page

ARROW KEYS . . . . . . . move focus in documents, dialogs, etc.

CTRL+ > . . . . . . . . . . . . next word

CTRL+SHIFT+ > . . . . . . selects a word

Windows Explorer Tree Control

Numeric Keypad * . . . Expand all under the current selection

Numeric Keypad + . . . Expands the current selection

Numeric Keypad – . . . Collapses current selection

¦ . . . . . . . . . . . . . . . . . . Expand current selection or go to first child

‰ . . . . . . . . . . . . . . . . . . Collapse current selection or go to parent

Special Characters

‘ Opening single quote . . . alt 0145

’ Closing single quote . . . . alt 0146

“ Opening double quote . . . alt 0147

“ Closing double quote. . . . alt 0148

– En dash. . . . . . . . . . . . . . . alt 0150

— Em dash . . . . . . . . . . . . . . alt 0151

… Ellipsis. . . . . . . . . . . . . . . . alt 0133

• Bullet . . . . . . . . . . . . . . . . alt 0149

® Registration Mark . . . . . . . alt 0174

© Copyright . . . . . . . . . . . . . alt 0169

™ Trademark . . . . . . . . . . . . alt 0153

° Degree symbol. . . . . . . . . alt 0176

¢ Cent sign . . . . . . . . . . . . . alt 0162

1⁄4 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . alt 0188

1⁄2 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . alt 0189

3⁄4 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . alt 0190

PC Keyboard Shortcuts

Creating unique images in a uniform world! Creating unique images in a uniform world!

é . . . . . . . . . . . . . . . alt 0233

É . . . . . . . . . . . . . . . alt 0201

ñ . . . . . . . . . . . . . . . alt 0241

÷ . . . . . . . . . . . . . . . alt 0247

File menu options in the current program

Alt + E Edit options in the current program

F1 Universal help (for all programs)

Ctrl + A Select all text

Ctrl + X Cut selected item

Shift + Del Cut selected item

Ctrl + C Copy selected item

Ctrl + Ins Copy selected item

Ctrl + V Paste

Shift + Ins Paste

Home Go to the beginning of the current line

Ctrl + Home Go to bethe ginning of the document

End Go to end of the current line

Ctrl + End Go to end of the document

Shift + Home Highlight from the current position to the beginning of the line

Shift + End Highlight from the current position to the end of line

Ctrl + f Move one word to the left at a time

Ctrl + g Move one word to the right at a time

MICROSOFT® WINDOWS® SHORTCUT KEYS

Alt + Tab Switch between open applications

Alt +

Shift + Tab

Switch backward between open

applications

Alt + Print

Screen

Create a screenshot for the current program

Ctrl + Alt + Del Reboot/Windows® task manager

Ctrl + Esc Bring up the start menu

Alt + Esc Switch between applications on the taskbar

F2 Rename selected icon

F3 Start find from desktop

F4 Open the drive selection when browsing

F5 Refresh contents

Alt + F4 Close current open program

Ctrl + F4 Close window in the program

Ctrl + Plus

Key

Automatically adjust widths of all columns

in Windows Explorer

Alt + Enter Open properties window of selected icon

or program

Shift + F10 Simulate right-click on selected item

Shift + Del Delete programs/files permanently

Holding Shift

During Bootup

Boot safe mode or bypass system files

Holding Shift

During Bootup

When putting in an audio CD, will prevent

CD Player from playing

WINKEY SHORTCUTS

WINKEY + D Bring desktop to the top of other windows

WINKEY + M Minimize all windows

WINKEY +

SHIFT + M

Undo the minimize done by WINKEY + M

and WINKEY + D

WINKEY + E Open Microsoft Explorer

WINKEY + Tab Cycle through open programs on the taskbar

WINKEY + F Display the Windows® Search/Find feature

WINKEY +

CTRL + F

Display the search for computers window

WINKEY + F1 Display the Microsoft® Windows® help

WINKEY + R Open the run window

WINKEY +

Pause /Break

Open the system properties window

WINKEY + U Open utility manager

WINKEY + L Lock the computer (Windows XP® & later)

OUTLOOK® SHORTCUT KEYS

Alt + S Send the email

Ctrl + C Copy selected text

Ctrl + X Cut selected text

Ctrl + P Open print dialog box

Ctrl + K Complete name/email typed in the address bar

Ctrl + B Bold highlighted selection

Ctrl + I Italicize highlighted selection

Ctrl + U Underline highlighted selection

Ctrl + R Reply to an email

Ctrl + F Forward an email

Ctrl + N Create a new email

Ctrl + Shift + A Create a new appointment to your calendar

Ctrl + Shift + O Open the outbox

Ctrl + Shift + I Open the inbox

Ctrl + Shift + K Add a new task

Ctrl + Shift + C Create a new contact

Ctrl + Shift+ J Create a new journal entry

WORD® SHORTCUT KEYS

Ctrl + A Select all contents of the page

Ctrl + B Bold highlighted selection

Ctrl + C Copy selected text

Ctrl + X Cut selected text

Ctrl + N Open new/blank document

Ctrl + O Open options

Ctrl + P Open the print window

Ctrl + F Open find box

Ctrl + I Italicize highlighted selection

Ctrl + K Insert link

Ctrl + U Underline highlighted selection

Ctrl + V Paste

Ctrl + Y Redo the last action performed

Ctrl + Z Undo last action

Ctrl + G Find and replace options

Ctrl + H Find and replace options

Ctrl + J Justify paragraph alignment

Ctrl + L Align selected text or line to the left

Ctrl + Q Align selected paragraph to the left

Ctrl + E Align selected
https://e-wall.net/49994/simantika-pliktra-syntomefsis-gia-ton-ypologisti/