Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023

ΠΑΓΚΥΚΛΑΔΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 02-11-23
ΠΑΓΚΥΚΛΑΔΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 02-11-23

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ!!

Προσλήφθηκες αναπληρώτρια/ής; Περιμένεις πρόσληψη; Μάθε τα δικαιώματά σου!

Τα εκπαιδευτικά κυκλαδικά σωματεία διοργανώνουν διαδικτυακή ενημέρωση όλων των συναδέλφων που υπηρετούν στις Κυκλάδες με θέμα την αξιολόγηση και ομιλητές από το ΔΣ της ΔΟΕ  την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου στις 18:00 στον ακόλουθο σύνδεσμο:   https://us02web.zoom.us/j/88520521700

ΔΟΕ: Βήματα για απεργία / αποχή από την αξιολόγηση – Γνωμοδότηση νομικής συμβούλου για απεργία / αποχή από την αξιολόγηση – Δήλωση συμμετοχής στην απεργία – αποχή
https://e-wall.net/?p=47697
Αποτελέσματα Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Αξιολόγησης, Επαναπροκήρυξης για την κάλυψη θέσεων συγκεκριμένων ειδικοτήτων αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτών
Αποτελέσματα Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Αξιολόγησης, Επαναπροκήρυξης για την κάλυψη θέσεων συγκεκριμένων ειδικοτήτων αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτών, στη Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑμεΑ Αθηνών, για το σχολικό έτος 2023 – 2024.

Αναρτήθηκαν την Δευτέρα 30/10/2023, τα αποτελέσματα της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Αξιολόγησης Ενστάσεων της επαναπροκήρυξης για την πρόσληψη αναπληρωτών, ωρομίσθιου εκπαιδευτικού και ειδικού εκπαιδευτικού επιστημονικού προσωπικού για τη Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρία Αθήνας, για το σχολικό έτος 2023 - 2024.

Ο πίνακας περιλαμβάνει τους οριστικούς πίνακες επιτυχόντων και αποκλειομένων με σειρά κατάταξης, με βάση τα κριτήρια επιλογής όπως αυτά περιγράφονται στην υπ’αριθμ. 1139669/05-10-2023 (ΑΔΑ:9ΚΑΜ4691Ω2–ΟΝΞ) Απόφαση Υποδιοικήτριας της Δ.ΥΠ.Α. με θέμα: «Επαναπροκήρυξη για την κάλυψη θέσεων συγκεκριμένων ειδικοτήτων αναπληρωτών, ωρομίσθιου εκπαιδευτικού και ειδικού επιστημονικού προσωπικού στη Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑμεΑ Αθηνών, για το σχολικό έτος 2023 - 2024, που δεν καλύφθηκαν με την υπ’αριθμ. 754286/29-06-2023 (ΑΔΑ: 6ΦΟΣ4691Ω2-ΖΧΓ) Απόφαση Υποδιοικήτριας με θέμα: Προκήρυξη για την πρόσληψη αναπληρωτών, ωρομισθίου εκπαιδευτικού και ειδικού επιστημονικού προσωπικού στη Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑμεΑ Αθηνών, για το σχολικό έτος 2023 - 2024».

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτές μπορούν να ενημερώνονται αναλυτικά στην ιστοσελίδα της ΔΥΠΑ, https://www.dypa.gov.gr στην ενότητα «Νέα και Ανακοινώσεις».

Δείτε εδώ την Ανακοίνωση

Δείτε εδώ την Απόφαση Υποδιοικήτριας

Δείτε εδώ τους Πίνακες Οριστικών Αποτελεσμάτων
https://e-wall.net/?p=47669
Προσλήψεις Αναπληρωτών / Οι ημερομηνίες και οι διαδικασίες που ακολουθούν οι διευθυντές σχολικών μονάδων
Προσλήψεις Αναπληρωτών / Οι ημερομηνίες και οι διαδικασίες που ακολουθούν οι διευθυντές σχολικών μονάδων

Ακολουθεί ενημέρωση σχετικά με την πρόσληψη των αναπληρωτών εκπαιδευτικών για το 2023-2024: Απαραίτητα Δικαιολογητικά Πρόσληψης Αναπληρωτών/τριων Εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ – ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΚΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Την Πέμπτη 02-11-2023 και την Παρασκευή 03-11-2023 γίνεται ανάληψη υπηρεσίας των αναπληρωτών εκπαιδευτικών στη σχολική μονάδα που θα τοποθετηθούν.

Οι Διευθυντές/ντριες και οι Προϊστάμενοι/νες των σχολικών μονάδων θα πρέπει να καταχωρίσουν την ανάληψη υπηρεσίας των αναπληρωτών στο my school (το αργότερο μέχρι τις 14:00) κι αυτοί να εισέλθουν με κωδικούς TAXISNET στο anaplirotes.gov.gr  ώστε να συνάψουν την ψηφιακή τους σύμβαση.

Η διαδικασία πρέπει να ολοκληρωθεί έως τις 14:00, αλλιώς θα χάσουν ως προϋπηρεσία/μισθοδοσία την ημέρα αυτή.

Περίπου 48 ώρες μετά τη σύναψη σύμβασης στο  anaplirotes.gov.gr θα έρθει μήνυμα στους προσληφθέντες ότι η σύμβασή τους είναι έτοιμη. Την εκτυπώνουν και την κρατούν στο προσωπικό τους αρχείο.

Οι Διευθυντές/Προϊστάμενοι βάζουν αριθμό πρωτοκόλλου σε όλες τις αιτήσεις και στην αναφορά ανάληψης υπηρεσίας.

Τα δικαιολογητικά πρόσληψης των αναπληρωτών, θα πρέπει να παραδοθούν από τους Διευθυντές/ντριες και τους Προϊστάμενους/νες στη Διεύθυνση μέχρι και την Τετάρτη 08-11-2023.

Τα έντυπα ανά έργο πρόσληψης έχουν αναρτηθεί στην εκάστοτε ιστοσελίδα της Διεύθυνσης.

Το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 02-11-2023 θα σταλούν σε όλες τις σχολικές μονάδες οι αποφάσεις τοποθέτησης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Οδηγός δικαιωμάτων, αδειών, διαδικασίων αναπληρωτών 2023

Ο θεσμός της Παράλληλης Στήριξης – Καθήκοντα εκπαιδευτικού παράλληλης στήριξης

 

 
https://e-wall.net/?p=47692
ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ / ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ & ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ - ΙΝΕΠ/ΕΚΔΔΑ!
ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ / ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ & ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ - ΙΝΕΠ/ΕΚΔΔΑ!

Παρακαλούνται τα στελέχη εκπαίδευσης που αποτελούν ομάδα στόχο των παραπάνω προγραμμάτων επιμόρφωσης να προγραμματίσουν τη συμμετοχή τους στα προγράμματα αυτά ώστε να ολοκληρώσουν την επιμόρφωσή τους εντός της επιμορφωτικής περιόδου Σεπτεμβρίου - Δεκεμβρίου 2023 για την οποία έχει ήδη γίνει προγραμματισμός από το ΙΝΕΠ/ΕΚΔΔΑ.

Την αίτησή τους πρέπει να υποβάλουν μέσω της πλατφόρμας του ΙΝΕΠ/ΕΚΔΔΑ https://online.ekdd.gr/OnlineWeb/index.jsp Στελέχη που δεν έχουν παρακολουθήσει άλλο πρόγραμμα στο ΙΝΕΠ/ΕΚΔΔΑ θα πρέπει να εγγραφούν.

Για τον εντοπισμό της επιθυμητής ημερομηνίας υλοποίησης των προγραμμάτων μπορούν οι ενδιαφερόμενοι/ες να προβούν σε Αναζήτηση Προγραμμάτων από την ιστοσελίδα του ΕΚΔΔΑ https://www.ekdd.gr/ μέσω της διαδρομής Προγράμματα Επιμόρφωσης, επιλέγοντας στη Σύνθετη Αναζήτηση στο πεδίο «Θεματικός Κύκλος» την «Πιστοποίηση Επάρκειας» και στο πεδίο «Τίτλος» τον αντίστοιχο τίτλο.

Τα προγράμματα θα συνεχίσουν να προσφέρονται για την κάλυψη όλων των αντίστοιχων στελεχών.

Μεταφορά και κατάργηση αρμοδιοτήτων Σχολικών Επιτροπών / Προκαθορισμένη προκαταβολή στους διευθυντές των σχολείων

1. ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ: ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Ομάδα στόχος του επιμορφωτικού προγράμματος είναι οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης και σκοπός του είναι η Ανάπτυξη εκείνων των Δεξιοτήτων των Συμβούλων Εκπαίδευσης οι οποίες αφορούν στη διάχυση και την ομαλή ένταξη των Νέων Προγραμμάτων Σπουδών στην εκπαιδευτική διαδικασία, καθώς και πρακτικών υποστήριξης των εκπαιδευτικών.

2. ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Ομάδα στόχος του επιμορφωτικού προγράμματος είναι οι Διευθύντριες/ές, οι Προϊστάμενοι/ες και οι Υποδιευθύντριες/ντές των Σχολικών Μονάδων όλων των Σελίδα 2 από 2 βαθμίδων και σκοπός του είναι η ανάπτυξη γνώσεων και δεξιοτήτων που θα τις/τους καταστήσει ικανές/ούς να ασκήσουν τα διοικητικά τους καθήκοντα στις σχολικές μονάδες με αποτελεσματικό τρόπο.

Βοηθώντας το παιδί να χρησιμοποιεί υπεύθυνα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ)

Το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης (ΙΝ.ΕΠ.) του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.) διοργανώνει, κατά την επιμορφωτική περίοδο Σεπτεμβρίου - Δεκεμβρίου 2023, σειρά πιστοποιημένων επιμορφωτικών προγραμμάτων που απευθύνονται στα στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τα προγράμματα συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Π. «Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα») , προέκυψαν μετά από ανίχνευση εκπαιδευτικών αναγκών, επεξεργασία σχεδίων εκπαίδευσης και αιτήματα των Φορέων, αποσκοπούν στην αποτελεσματική υποστήριξη της υλοποίησης των δημοσίων πολιτικών και εντάσσονται σε επτά θεματικούς τομείς.

Στον Τομέα Πιστοποίησης Επάρκειας και Εισαγωγικής Εκπαίδευσης διοργανώνεται επιμορφωτικό πρόγραμμα με τίτλο:

«ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ»

Ομάδα – Στόχος: Το επιμορφωτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε Εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης που ασκούν διευθυντικά καθήκοντα σε εκπαιδευτικές μονάδες.

Χρονική Διάρκεια: 14 ώρες

 

Θεματικές Ενότητες:

 

- Έναρξη- Παρουσίαση του Ε.Κ.Δ.Δ.Α. και του

- Χρηματοδοτικού Προγράμματος στο οποίο εντάσσεται το

- επιμορφωτικό πρόγραμμα

- Σκοπός και στόχοι του προγράμματος

- Θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της Εκπαίδευσης

- Υποχρεώσεις και δικαιώματα εκπαιδευτικών με βάση Υ.Κ.

- Κανόνες και έγραφα επικοινωνίας στις Δημόσιες Υπηρεσίες

- Ανάπτυξη και Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού στο χώρο της

Εκπαίδευσης

- Σχεδιασμός και Προγραμματισμός στην εκπαίδευση

- Επικοινωνία και διαχείριση συγκρούσεων

- Test γνώσεων και δεξιοτήτων

 

Το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης (ΙΝ.ΕΠ.) του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.) διοργανώνει, κατά την επιμορφωτική περίοδο Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου 2023, σειρά πιστοποιημένων επιμορφωτικών προγραμμάτων που απευθύνονται στα στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τα προγράμματα, που υλοποιούνται στο πλαίσιο των δράσεων του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» και συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Next Generation EU), προέκυψαν μετά από ανίχνευση εκπαιδευτικών αναγκών, επεξεργασία σχεδίων εκπαίδευσης και αιτήματα των Φορέων, αποσκοπούν στην αποτελεσματική υποστήριξη της υλοποίησης των δημοσίων πολιτικών και εντάσσονται σε επτά θεματικούς τομείς.

Στον Τομέα Πιστοποίησης Επάρκειας και Εισαγωγικής Εκπαίδευσης διοργανώνεται επιμορφωτικό πρόγραμμα με τίτλο:

«ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ: ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ»

Ομάδα – Στόχος: Το επιμορφωτικό πρόγραμμα απευθύνεται στην ομάδα των 800 νέων Συμβούλων Εκπαίδευσης (με υποομάδες βαθμίδων εκπαίδευσης και ειδικοτήτων) που τοποθετήθηκαν το 2023.

Σκοπός του επιμορφωτικού προγράμματος είναι η Ανάπτυξη εκείνων των Δεξιοτήτων των Σχολικών Συμβούλων οι οποίες αφορούν στη διάχυση και την ομαλή ένταξη των Νέων Προγραμμάτων Σπουδών στην εκπαιδευτική διαδικασία, καθώς και πρακτικών υποστήριξης των εκπαιδευτικών.

Χρονική Διάρκεια: 21 ώρες

 

Θεματικές Ενότητες:

- Έναρξη - Παρουσίαση του ΕΚΔΔΑ και του χρηματοδοτικού προγράμματος στο οποίο εντάσσεται

το επιμορφωτικό πρόγραμμα -

- Περιεχόμενο και στόχοι προγράμματος

- Θεσμικό πλαίσιο υποστήριξης των εκπαιδευτικών

- Προγράμματα Σπουδών στην Α/θμια και Β/μια Εκπαίδευση – Τομές και Συνέχειες

- Εργαλεία που προτείνονται από τα νέα ΠΣ ανά γνωστικό αντικείμενο.

- Στρατηγικές υποστήριξης της ενσωμάτωσης των συγκεκριμένων ΠΣ στην καθημερινή διδακτική

πράξη των εκπαιδευτικών

- Μελέτες περίπτωσης εφαρμογής των νέων ΠΣ – Η εμπειρία της Πιλοτικής Εφαρμογής

- Διάχυση των ΠΣ:

- Σχέδια Δράσης και πρακτικές

- Τα 51 Επιμορφωτικά Προγράμματα των νέων ΠΣ στη μορφή Μαζικών Ανοικτών Διαδικτυακών

Μαθηματων (MOOCs)

- Ανάπτυξη συνεργασιών και ενδοσχολικών, διασχολικών και διαπεριφερειακών δικτύων για την ενσωμάτωση των νέων ΠΣ στην εκπαιδευτική διαδικασία

- Αξιολόγηση εκπαιδευομένων

 

 
https://e-wall.net/?p=47655
SOS / ΛΗΞΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ
SOS / ΛΗΞΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ

Σήμερα, Τρίτη και ώρα 15.00 είναι η καταληκτική ημερομηνία των αιτήσεων μετάθεσης. Από εκεί και πέρα δε θα γίνονται άλλες αιτήσεις δέκτες.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για οριστικές τοποθετήσεις νεοδιόριστων, μεταθέσεις, αποσπάσεις, υπεραριθμίες

Ταυτόχρονα μέχρι την ίδια ημερομηνία πρέπει να αποσταλούν στις διευθύνσεις και τα ανάλογα δικαιολογητικά.

Πέρα από τις αιτήσεις μετάθεσης από περιοχή σε περιοχή, τώρα γίνονται και οι αιτήσεις μετάθεσης (βελτίωσης θέσης) εντός ΠΥΣΠΕ , χωρίς να δηλώνονται σχολικές μονάδες προτίμησης.

Ακύρωση αίτησης μετάθεσης μπορεί να γίνει μέχρι 31/12/2023.

Προσοχή !!! Ανάκληση μετάθεσης δε γίνεται δεκτή!

Καλά αποτελέσματα σε όλες και σε όλους!!!

Τα πάντα για τις Μεταθέσεις του 2023 – Τips και Απαντήσεις σε συχνά Ερωτήματα

Διαδικασία τοποθέτησης νεοδιόριστων εκπαιδευτικών σε σχολικές μονάδες – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι νεοδιόριστοι για την προσωρινή και τελική τοποθέτηση, τη μονιμοποίηση και τη μετάθεση 
https://e-wall.net/?p=47672

Προκλητική αποχώρηση της διευθύντριας εκπαίδευσης κατά τη διάρκεια κοινής κινητοποίησης 7 συλλόγων για την μονιμοποίηση των Νεοδιόριστων

Προκλητική αποχώρηση της διευθύντριας εκπαίδευσης κατά τη διάρκεια κοινής κινητοποίησης 7 συλλόγων για την μονιμοποίηση των Νεοδιόριστων
Προκλητική αποχώρηση της διευθύντριας εκπαίδευσης κατά τη διάρκεια κοινής κινητοποίησης 7 συλλόγων για την μονιμοποίηση των Νεοδιόριστων


Μαζική κινητοποίηση νεοδιόριστων Α' Αθήνας - Προκλητική αποχώρηση της διευθύντριας εκπαίδευσης

Δελτίο τύπου από την κοινή παράσταση διαμαρτυρίας όλων των Συλλόγων της Α΄ ΔΙΠΕ Αθήνας για τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων, Πέμπτη 26/10

Την Πέμπτη 26/10, πραγματοποιήθηκε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας όλων των Συλλόγων ΠΕ στην Α΄ ΔΙΠΕ Α΄ Αθήνας με βασικό αίτημα την ακώλυτη μονιμοποίηση ΤΩΡΑ όλων των νεοδιόριστων, ενάντια στις αξιολογικές διαδικασίες με όπλο την ομόφωνη απόφαση της 92ης ΓΣ του Κλάδου. Μετά την έντονη αντίδραση των εκπαιδευτικών σωματείων στις προηγούμενες κινητοποιήσεις στην ΔΙΠΕ, όπου αρκετά μεγάλη αστυνομική δύναμη βρισκόταν στην είσοδο, αλλά και μέσα στα γραφεία της Διεύθυνσης, αυτή τη φορά μικρό κλιμάκιο των αστυνομικών δυνάμεων αρκέστηκε να παρακολουθεί τη συγκέντρωση των σωματείων από το απέναντι πεζοδρόμιο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τη Διευθύντρια Εκπαίδευσης, οι εκπαιδευτικοί και από τους 7 Συλλόγους Π.Ε. προειδοποίησαν ότι οι απειλές της νέας εγκυκλίου για την αξιολόγηση επαναλαμβάνουν την αντίστοιχη περσινή εγκύκλιο και έθεσαν ξεκάθαρα τα κοινά αιτήματα του εκπαιδευτικού κινήματος:

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ έκδοση όλων των διαπιστωτικών πράξεων μονιμοποίησης, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ! Καμία σύνδεση της ατομικής αξιολόγησης με την μονιμοποίηση νεοδιόριστων! Κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου της αξιολόγησης!

Η Διευθύντρια Εκπαίδευσης της ΔΙΠΕ Α΄ Αθήνας, δήλωσε κυνικά ότι δεν δεσμεύεται για τίποτε, ταυτίστηκε απολύτως με τις επιλογές του ΥΠΑΙΘΑ και αφού δήλωσε ότι θα κάνει ό,τι της πει το Υπουργείο Παιδείας αποχώρησε προκλητικά.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Συνεχίζουμε αταλάντευτα τον αγώνα μας με την εφαρμογή της ομόφωνης απόφασης της 92ης Γ.Σ. της ΔΟΕ για την ακύρωση της αξιολόγησης, κλείνουμε τις πόρτες των σχολείων στους αξιολογητές. Οργανώνουμε πανκινητοποίηση την 15η Νοέμβρη, ημέρα εκδίκασης των πρώτων προσφυγών νεοδιόριστων στο Εφετείο Αθηνών και συμμετέχουμε μαζικά στους επικείμενους αγώνες του Κλάδου και του εργατικού λαϊκού κινήματος για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα.

Σύλλογοι Α΄ Αθηνών, Αθηνά, Αριστοτέλης, Μακρυγιάννης, Παπαμαύρος, Παρθενώνας, Ρόζα Ιμβριώτη

Δείτε βίντεο από την κινητοποίηση με την τοποθέτηση του προέδρου του Α Συλλόγου Αθηνών Δημήτρη Μαριόλη:
https://e-wall.net/47690/proklitiki-apochorisi-tis-diefthyntrias-ekpaidefsis-kata-ti-diarkeia-koinis-kinitopoiisis-7-syllogon-gia-tin-monimopoiisi-ton-neodioriston/

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023

«Η βιωσιμότητα στην εκπαίδευση STEM» («Sustainability in STEM Education») / 12ος Πανελλήνιος Αγώνας Κατασκευών και Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών
«Η βιωσιμότητα στην εκπαίδευση STEM» («Sustainability in STEM Education») / 12ος Πανελλήνιος Αγώνας Κατασκευών και Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών

Αναρωτιέστε αν «Αναπνέει το μαρούλι στο ψυγείο;», «Γιατί οι κεραυνοί προτιμούν τους τάρανδους και όχι τις κότες;», «Πόση αντίσταση έχει ένας Πικάσο;»     

  Αν θέλετε να δείτε πώς «να εξοικονομήσετε ενέργεια με τις ΑΠΕ οδηγό!» ή να παράγετε «Hλεκτρική ενέργεια από τα θαλάσσια κύματα» ή ηλεκτρισμό από το «Το πρώτο σκαλί» ή να «Υιοθετήσετε ένα δέντρο», ελάτε να «Μάθουμε γελώντας ή να γελάμε μαθαίνοντας».

  Σας περιμένουν τα ρομποτάκια μας, τα ραδιοτηλεσκόπια, οι σεισμογράφοι, υπέροχα φάσματα με το φασματοφωτομέτρο που θα φτιάξετε, «Φωτοβιοαντιδραστήρας για να καλλιεργήσουμε φωτοαυτοτροφικών μικροφυκών σπιρουλίνας», αλλά και «Φανάρια κυκλοφορίας με προτεραιότητα στα ασθενοφόρα».

  Ελάτε να δείτε τα «Τέρατα που ζουν ανάμεσά μας: Fake news ή μια άβολη πραγματικότητα (Ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι απόδρασης για την εξέλιξη του ανθρώπου)», τον ακοίμητο

«Φρουρό της θάλασσας», «Τον από μηχανής Θεό», την «Κβαντομηχανική με απλά υλικά και συνήθη όργανα του εργαστηρίου», να ανακαλύψουμε τι είναι η «Δυσχρωματοψία και η σαλάτα με τις «μαύρες» πράσινες πιπεριές και τις «μαύρες» κόκκινες ντομάτες», αλλά και πολλά άλλα πειράματα και κατασκευές από το μαγικό κόσμο της Φυσικής, της Χημείας, της Βιολογίας. Στην έξοδο θα σας περιμένει ένας «Ανιχνευτής ψεύδους», για να διαπιστώσουμε αν όντως μας λέτε αλήθεια ότι ενθουσιαστήκατε.

  Εκπαιδευτικοί και μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από κάθε γωνιά της Ελλάδας, θα σας περιμένουν πίσω από τους πάγκους τους, με πειράματα και κατασκευές, για να σας ξεναγήσουν σε ένα Πανηγύρι Φυσικών Επιστημών και Τεχνολογίας, που στήσαμε για σας με πολύ μεράκι. Ελάτε να τους ακούσετε και να μοιραστήτε την χαρά της δημιουργίας μαζί τους, στους:

12ους Πανελλήνιους Αγώνες Κατασκευών και Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών

με θέμα: «Η βιωσιμότητα στην εκπαίδευση STEM» («Sustainability in STEM Education»),  

την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023, 9.30 – 20.00,  και το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023, 9.00 – 13.00, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος» του Δήμου Αιγάλεω (είσοδος ελεύθερη).

  Η εκδήλωση οργανώνεται από την Ελληνική Συντονιστική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Οι Φυσικές Επιστήμες στο Προσκήνιο – Ευρώπη» (Science on Stage – Europe), σε συνεργασία με το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) Αιγάλεω και χορηγό τον Δήμο Αιγάλεω. Οι συμμετέχοντες προέρχονται από τις πόλεις: Αθήνα, Βαθύ Σάμου, Ηγουμενίτσα,  Ηράκλειο Κρήτης, Θεσσαλονίκη, Καλαμάτα, Μυτιλήνη, Ρέθυμνο, Σαλαμίνα και Χανιά.

 Για περισσότερες πληροφορίες:

Ιστοσελίδες: http://etsito.mysch.gr/ , http://www.science-on-stage.eu

Facebook: sonsgreece

(Πολιτιστικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος» του Δήμου Αιγάλεω, Κουντουριώτου 22, Αιγάλεω (Αθήνα), Μετρό: Γραμμή 3, Σταθμός Αιγάλεω)      

Παγκόσμιες ήμερες και υλικό για Εκπαιδευτικούς

 

 
https://e-wall.net/?p=47558
Μη ορθή απόδοση οργανικών και λειτουργικών κενών του κλάδου ΠΕ91.02 Δραματικής Τέχνης στα Καλλιτεχνικά Σχολεία
Μη ορθή απόδοση οργανικών και λειτουργικών κενών του κλάδου ΠΕ91.02  Δραματικής Τέχνης στα Καλλιτεχνικά Σχολεία  

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Δραματικής Τέχνης ΣΕΔΡΑΤΕ ως θεσμικό όργανο  εκπροσώπησης των εκπαιδευτικών του κλάδου ΠΕ91.02 Δραματικής Τέχνης, καταγγέλλει τη  μη στελέχωση καθώς και τη μη ορθή γνωστοποίηση των οργανικών και λειτουργικών κενών  του κλάδου προς πλήρωση στα Καλλιτεχνικά Σχολεία Γέρακα και Α΄ Αθηνών. Οι τακτικισμοί  απόκρυψης των κενών τη στιγμή που πρέπει και η εμφάνιση τους αργότερα, προσβάλει την  ομαλή λειτουργία των σχολείων αυτών, αφήνει έκθετους τους μαθητές και υποθάλπει την  σειρά κατάταξης των αναπληρωτών του κλάδου.  

Ακόμη οι στρατηγικές και μεθοδεύσεις παρακώλησης των νεοδιόριστων -το 2021- εκπαιδευτικών του κλάδου ΠΕ91.02 που επιθυμούν να μετακινηθούν, από την Πρωτοβάθμια  στα Καλλιτεχνικά Σχολεία είτε με Αποσπάσεις είτε με Μετατάξεις-Μεταθέσεις χρήζουν  άμεσης ρύθμισης και αποκατάστασης. Η μη ορθή απόδοση των κενών προσβάλει όχι μόνο  αναπληρωτές συναδέλφους αλλά και τη δυνατότητα μετακίνησης των μονίμων του κλάδου 

στο μέλλον. 

Επίσης καταγγέλλουμε αυτή τη διάκριση που γίνεται στους νεοδιόριστους του  κλάδου ΠΕ91.02 Δραματικής Τέχνης, που συμπλήρωσαν ήδη τα 2 υποχρεωτικά έτη  υπηρεσίας και δεν τους επιτρέπεται η μετακίνησή στα Καλλιτεχνικά Σχολεία, ενώ αποσπάσεις  στη Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια εκπαίδευση αλλά και άλλες μεταβολές επιτρέπονται και  έχουν ήδη ικανοποιηθεί.  

Τόσο οι μόνιμοι όσο και οι αναπληρωτές του κλάδου ΠΕ91.02, πρέπει απρόσκοπτα  να τοποθετούνται στα Καλλιτεχνικά Σχολεία καλύπτοντας τα κενά οργανικά και λειτουργικά,  εκτελώντας το καθήκον τους όπως και κάθε άλλος κλάδος χωρίς καμιά διάκριση. 

ΤΩΡΑ ΟΡΘΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΚΕΝΩΝ ΤΟΥ  ΚΛΑΔΟΥ ΠΕ91.02 ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΣΤΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΚΑΛΛΥΨΗ  ΤΟΥΣ! 

Για το ΣΕΔΡΑΤΕ 

Η Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας 

Ελισάβετ Σταυρίδου Βασίλης Ιερωνυμάκης
https://e-wall.net/?p=47642

Αναλυτικός Οδηγός αδειών και παροχών για την έγκυο αναπληρώτρια !!

Αναλυτικός Οδηγός αδειών και παροχών για την έγκυο αναπληρώτρια !!

Οδηγός αδειών και παροχών για την έγκυο αναπληρώτρια




ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΔΩΡΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΚΑΛΟΣΥΝΗ ΝΑ ΤΟΝ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!!


Επειδή κατά καιρούς σε διάφορες ομάδες υπάρχουν αναπληρώτριες μέλλουσες και νέες μανούλες που αγχώνονται, αποφάσισα να δημιουργήσω έναν οδηγό για τις σχετικές άδειες και παροχές προκειμένου να ενημερωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες συναδέλφισσες.




Εάν κάποιος έχει να προσθέσει πληροφορίες, να προτείνει διορθώσεις και να υποδείξει υποπεριπτώσεις, η συμβολή του θα ήταν χρήσιμη. Ό,τι αναφέρεται παρακάτω είναι αποτέλεσμα προσωπικής αναζήτησης κι εμπειρίας που εμπλουτίστηκε από σχόλια, αναρτήσεις κι απορίες που είχαν πολλές αναπληρώτριες κατά καιρούς σε ομάδες του Facebook.




Η αρχική δημοσίευση βρίσκεται στην ομάδα Αίτημα για αύξηση άδειας ανατροφής σε 9 μήνες για αναπληρώτριες και ανανεώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα με την προσθήκη διευκρινίσεων ή νέων πληροφοριών.




Φιλική συμβουλή, πάντα να ελέγχετε και τις επίσημες σελίδες και οδηγίες των φορέων και της εκάστοτε διεύθυνσης πρόσληψης και να μην βασίζεστε απόλυτα σε τέτοιους οδηγούς καθώς κι εμείς που τα γράφουμε "άνθρωποι είμαστε και σφάλματα κάνουμε", συν του ότι πολλές φορές αναθεωρούνται όροι και προϋποθέσεις για τα οποία δεν έχουμε ενημερωθεί εγκαίρως.




Στο προκείμενο, Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για οριστικές τοποθετήσεις νεοδιόριστων, μεταθέσεις, αποσπάσεις, υπεραριθμίες




🤰Είμαι έγκυος, τι δικαιούμαι από άδειες;




Πριν τον τοκετό:




Αναρρωτικές, από αυτές, δυστυχώς δεν υπάρχει πρόβλεψη για κάτι περισσότερο από τις 15 ημέρες μετ' αποδοχών (αρκεί να έχουν προηγηθεί 10 ημέρες εργασίας). Εάν ληφθούν συνεχόμενα, οι πρώτες 3 μέρες πληρώνονται από τη διεύθυνση με περικοπή, δηλαδή όχι ολόκληρα τα ημερομίσθια και από την 4η ημέρα και μέχρι και την 15η το υπόλοιπο το επιδοτεί ο ΕΦΚΑ. Χρειάζεται ηλεκτρονική αίτηση στην πλατφόρμα για την επιδότηση ασθενείας για να καταβληθεί το υπόλοιπο ποσό από τον ΕΦΚΑ (το οποίο είναι ανάλογο του ΜΚ). Από τη 16η μέρα κι έπειτα, επιδοτεί μόνο ο ΕΦΚΑ και χάνονται τα ένσημα αυτών των έξτρα ημερών.


Για επαπειλούμενη κύηση δεν υπάρχει πρόβλεψη δυστυχώς και αναγκαστικά χρεώνεται αναρρωτική και πέραν των 15 ημερών εάν χρειαστεί με ό, τι αυτό συνεπάγεται.




- Άδεια προγεννητικού ελέγχου. Άδεια μιας ημέρας για διενέργεια εξετάσεων που δεν γίνεται να προγραμματιστούν εκτός του ωραρίου εργασίας. Το υπουργείο δεν έχει θέσει αριθμητικό περιορισμό στον επίσημο οδηγό του, αλλά είναι θέμα διεύθυνσης πόσες μέρες θα γίνουν δεκτές. Συνήθως οι διευθύνσεις δικαιολογούν τους μεγάλους υπερήχους και την καμπύλη σακχάρου και όχι τον μηνιαίο έλεγχο στον γυναικολόγο. Είναι όλες άδειες με πλήρεις αποδοχές.




- Άδεια μητρότητας που είναι η άδεια κύησης 56 μέρες πριν την ΠΗΤ και η άδεια λοχείας 63 μέρες μετά τη γέννα. Η άδεια κύησης είναι 56 μέρες πριν την ΠΗΤ (χωρίς την ΠΗΤ μέσα). Η λοχείας είναι 63 μέρες με πρώτη μέρα να είναι η ΠΗΤ. Η διεύθυνση δεν καταβάλλει μισθοδοσία για αυτό το διάστημα, πληρωμή γίνεται από τον ΕΦΚΑ εάν υπάρχουν 200 ένσημα 2 χρόνια πριν την ΠΗΤ (ανεξαρτήτως εργοδότη). Και για τα δύο επιδόματα χρειάζεται αίτηση γραπτή στη διεύθυνση και ηλεκτρονική στην πλατφόρμα του ΕΦΚΑ. Οι 119 ημέρες μητρότητας δεν μετράνε στα ένσημα για ταμείο ανεργίας, μετράνε όμως ως προϋπηρεσία, για αλλαγή ΜΚ και συντάξιμα.




Αν ο τοκετός συμβεί πριν την ΠΗΤ, οι υπολειπόμενες μέρες κύησης μεταφέρονται στην άδεια λοχείας, οι 119 ημέρες δηλαδή δεν μειώνονται. Εάν ο τοκετός συμβεί πέραν της ΠΗΤ, η άδεια παρατείνεται και σε περίπτωση που ο τοκετός ξεπεράσει τις 10 ημέρες μετά την ΠΗΤ, θα χρειαστεί επιτροπή ΕΦΚΑ.




Μετά τον τοκετό:




- Άδεια λοχείας που αναφέρεται παραπάνω στην άδεια μητρότητας, 63 μέρες μετά τον τοκετό.




- Άδεια ανατροφής 3,5 μήνες αμέσως μετά τη λήξη της λοχείας (δηλαδή αν πέσει μέσα στο καλοκαίρι οι μήνες "χάνονται" και δεν μεταφέρονται), εναλλακτικά αντί για άδεια ανατροφής μπορούμε να επιλέξουμε μειωμένο διδακτικό ωράριο κατά 2 ώρες τη βδομάδα μέχρι το παιδί να γίνει 2 (και απαλλαγή από εξωδιδακτικά καθήκοντα, εφημερίες εννοείται κάνουμε κανονικά). Πληρωνόμαστε κανονικά τον μισθό μας ανάλογα με το ΜΚ μας και το επίδομα παιδιού (+50€ για το ένα παιδί, +20€ για το δεύτερο, +50€ για το τρίτο, +70€ για τέταρτο και πάνω).


Οι 3,5 μήνες μετράνε κανονικά για ταμείο ανεργίας, αλλαγή ΜΚ και ως προϋπηρεσία.




*Με βάση τα λεγόμενα μιας διεύθυνσης σε συναδέλφισσα αναπληρώτρια, ο χρόνος της άδειας αυτής μετράει και για το ελάχιστο των 10 ημερών εργασίας προκειμένου να δικαιούται κάποια αναπληρώτρια αναρρωτικές με αποδοχές και άλλες άδειες με αποδοχές μετά τη λήξη της άδειας ανατροφής (αν δηλαδή κάποια προσληφθεί και βγει αμέσως σε άδεια κύησης ή λοχείας και έπειτα επιλέξει να κάνει χρήση της άδειας ανατροφής, δεν χρειάζεται να παρουσιαστεί για 10 ημέρες στο σχολείο μετά το πέρας των 3,5 μηνών, αλλά μπορεί να πάρει όσες άλλες άδειες με αποδοχές δικαιούται κανονικά). Ο ΟΑΕΔ όμως θέλει δέκα ημέρες πραγματικής υπηρεσίας πριν την έναρξη της άδειας κύησης για να εγκρίνει το συμπληρωματικό επίδομα μητρότητας.


Σε περίπτωση διορισμού (είτε κάποια επιλέξει τους 3,5 μήνες είτε το μειωμένο ωράριο), δίνεται και το υπόλοιπο από την άδεια ανατροφής 9 μηνών μέχρι το παιδί να γίνει 4, ειδάλλως χάνεται.




- Κλείνοντας με τις μακροχρόνιες, 4μηνη γονική άνευ αποδοχών (δεν μπαίνουν ένσημα και προϋπηρεσία, αλλά 2 από τους 4 μήνες τους πληρώνει ο ΟΑΕΔ). Προϋπόθεση 12 μήνες προϋπηρεσία ως αναπληρώτρια με διαδοχικές συμβάσεις. Η άδεια μπορεί να χορηγηθεί μέχρι το παιδί να γίνει 8 (αυτή η άδεια μπορεί να δοθεί και τμηματικά). Στο μέλλον πρέπει πάλι να συμπληρωθούν 12 μήνες προϋπηρεσίας για να την αιτηθούμε για δεύτερο παιδί. Για αυτή την άδεια απαιτείται έγκαιρη ενημέρωση της διεύθυνσης (συνήθως έναν μήνα πριν την έναρξή της).




- Άδεια ασθένειας τέκνου σε αναλογία με τους μήνες σύμβασης. Για 12 μήνες αντιστοιχούν 4 ημέρες για έως 2 τέκνα, 7 ημέρες για 3 τέκνα, 10 ημέρες για πολύτεκνους, 8 ημέρες για μονογονεϊκές οικογένειες. Παράδειγμα, με πρόσληψη από β' φάση και 2 παιδιά είναι 3 ημέρες σύνολο. Είναι άδεια με πλήρεις αποδοχές.




- Άδεια για γέννηση τέκνου (για τον πατέρα εκπαιδευτικό, αν και νομίζω ισχύει και στον ιδιωτικό τομέα). Είναι 14 εργάσιμες μέρες, συνεχόμενα ή τμηματικά εντός 30 ημερών από τη γέννηση. Μπορεί και να ξεκινήσει και 2 ημέρες πριν τον τοκετό με το υπόλοιπο των 12 ημερών να χορηγηθεί πάλι συνεχόμενα ή τμηματικά εντός 30 ημερών από τη γέννηση του παιδιού.




______________________________________Πίνακες με Καθαρές αποδοχές μόνιμων – νεοδιόριστων και αναπληρωτών!




🏦💶 Τι δικαιούμαι από χρήματα/παροχές;




- Με 200 ένσημα μέχρι και 2 χρόνια πριν την ΠΗΤ καταβάλλει ο ΕΦΚΑ το επίδομα μητρότητας για κύηση και λοχεία. Το ποσό είναι ανάλογο του ΜΚ.


Οι παροχές του ΕΦΚΑ είναι ανεξάρτητες της εργασιακής μας κατάστασης. Είτε ως άνεργες είτε με ενεργή σύμβαση μπορούμε να αιτηθούμε των παροχών μητρότητας εάν υπάρχουν τα απαιτούμενα ένσημα. Η διαφορά έγκειται στην ιδιότητα με την οποία κάνουμε την αίτηση, ως άνεργες ή ως μισθωτοί υπάλληλοι.


Το ποσό των επιδομάτων μητρότητας δεν είναι ίδιο για όλες τις εγκύους. Έχει να κάνει με τις συμβάσεις που είχε η καθεμία τα 2 τελευταία χρόνια: τη διάρκεια των συμβάσεων (δηλαδή σε ποια φάση προσλήφθηκε κι αν ήταν στην Πρωτοβάθμια ή Δευτεροβάθμια), πότε υπολόγιζαν το ΜΚ οι διευθύνσεις (καθώς ο ΕΦΚΑ λαμβάνει υπόψη το τεκμαρτό του τελευταίου Δεκεμβρίου), τα συνολικά ένσημα των δύο τελευταίων χρόνων και το σύνολο του μισθού και αν υπάρχει άλλο παιδί ασφαλισμένο από την έγκυο.


Παράδειγμα, εάν κάποια αναπληρώτρια τον Δεκέμβρη του 2022 ήταν ΜΚ 2, αλλά με το νέο σχολικό έτος κατέθεσε μεταπτυχιακό που την ανεβάζει στο ΜΚ 4 και η άδεια κύησης ξεκινάει τον Νοέμβριο του 2023, ο ΕΦΚΑ θα λάβει υπόψη τον μισθό για ΜΚ 2 (Δεκεμβρίου 2022). Η διαφορά που προκύπτει μεταξύ ΜΚ θα καταβληθεί από τον ΟΑΕΔ, σε περίπτωση που η αναπληρώτρια δικαιούται τις συμπληρωματικές παροχές μητρότητας.


Για περισσότερες πληροφορίες για το πώς υπολογίζεται μπορείτε να καλείτε στο 1555.




- Με ενεργή σύμβαση κατά την έναρξη της άδειας κύησης και λοχείας και 10 μέρες εργασίας, ο ΟΑΕΔ δίνει το συμπληρωματικό επίδομα μητρότητας εφόσον έχει εγκριθεί και εξοφληθεί το επίδομα μητρότητας από ΕΦΚΑ.




Επίδομα γέννησης 2.000€ από ΟΠΕΚΑ. Η αίτηση γίνεται συνήθως από το νοσοκομείο/κλινική κ δεν χρειάζεται κάποια άλλη διαδικασία από μέρους μας. Η πληρωμή είναι σε δύο δόσεις.




Επίδομα παιδιού Α21 αν πληρούνται τα οικονομικά κριτήρια.


https://www.idika.gr/epidomapaidiou/




Voucher για παιδικό σταθμό μέσω ΕΣΠΑ με αίτηση στην ΕΕΤΑΑ (Ιούνιο με Ιούλιο η περίοδος αιτήσεων)


https://aitisi.eetaa.gr/aitisi/landing




______________________________________




📝 Άδειες και δικαιολογητικά




👨‍⚕️🏥 ΑΝΑΡΡΩΤΙΚΗ:




- Αίτηση άδειας


- Γνωμάτευση θεράποντος ιατρού (ιδιώτη ή δημοσίου) μέσω συστήματος ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική συνταγογράφηση).




Τα δικαιολογητικά κατατίθενται στο σχολείο με την επιστροφή μας.


Από τον Σεπτέμβριο του 2021 δεν είναι απαραίτητο ο γιατρός να είναι συμβεβλημένος ΕΟΠΥΥ, δεν περνάμε απαραίτητα από επιτροπή ΕΦΚΑ.




ΚΑΝΟΝΙΚΗ:




- Αίτηση άδειας (πριν την ημέρα άδειας)




Είναι στην κρίση τ@ διευθυντ@ της σχολικής μονάδας εάν θα την εγκρίνει (εφόσον δεν "παρακωλύει την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου"), δεν γίνεται περικοπή αποδοχών, "κόβεται" όμως ένα ημερομίσθιο από το επίδομα μη ληφθείσης αδείας (το οποίο υπολογίζεται ως 2 ημερομίσθια για κάθε μήνα σύμβασης). Απαραίτητα Δικαιολογητικά Πρόσληψης Αναπληρωτών/τριων Εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ – ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΚΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ




🤰🩺💉 ΠΡΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ:




- Αίτηση άδειας


- Βεβαίωση από γυναικολόγο πως η τάδε αναπληρώτρια διανύει την τάδε εβδομάδα κύησης και πρέπει να υποβληθεί σε εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου την Χ ημερομηνία και Ψ ώρα εντός του ωραρίου εργασίας της. (προαιρετικά: Η εξέταση δεν μπορεί να μεταφερθεί σε άλλη ώρα εκτός του ωραρίου εργασίας της.)


- Την ημέρα εξέτασης παίρνουμε από το μικροβιολογικό εργαστήριο άλλη μια βεβαίωση που να αναγράφει ότι η τάδε αναπληρώτρια διανύει την τάδε εβδομάδα κύησης και προσήλθε για εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου την Χ ημερομηνία και Ψ ώρα εντός του ωραρίου εργασίας της. (προαιρετικά: Η εξέταση δεν μπορούσε να μεταφερθεί σε άλλη ώρα εκτός του ωραρίου εργασίας της.)




Εννοείται η βεβαίωση γιατρού κ η αίτηση κατατίθενται στο σχολείο πριν τη άδεια κι η βεβαίωση του μικροβιολογικού την επομένη της άδειας που με την επιστροφή στο σχολείο.




🤰 ΚΥΗΣΗΣ:




- Αίτηση άδειας


- Ηλεκτρονική βεβαίωση ΠΗΤ από γυναικολόγο




Από την πρώτη ημέρα έναρξης της άδειας κύησης μπορεί η έγκυος να μπει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΕΦΚΑ για τα επιδόματα μητρότητας και να αιτηθεί το επίδομα κύησης. Ενημερώνει αμέσως τη διεύθυνση (εκκαθαριστή μισθοδοσίας) για να αποδεχθεί το αίτημα και να βγει η απόφαση έγκρισης, την οποία αποστέλλει με email στη διεύθυνση. Η αίτηση για το επίδομα κύησης μπορεί να γίνει και μαζί με το λοχείας.




🤱 ΛΟΧΕΙΑΣ:




- Αίτηση άδειας


- Ληξιαρχική πράξη γέννησης


- Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης




Κοινοποίηση του πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης στον εκκαθαριστή μισθοδοσίας και ενημέρωσή του προκειμένου να προσθέσει το επίδομα παιδιού/παιδιών στις επόμενες μισθοδοσίες με την επιστροφή μας στο σχολείο.




Η διαδικασία είναι ίδια και πάλι για τον ΕΦΚΑ.




👩‍👦‍👦ΑΝΑΤΡΟΦΗΣ (3,5 μήνες):




- Αίτηση άδειας


- Ληξιαρχική πράξη γέννησης


- Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης


- Υπεύθυνη δήλωση πως δεν έχει γίνει χρήση άδειας ανατροφής ή μειωμένου ωραρίου για το συγκεκριμένο τέκνο


- Υπεύθυνη δήλωση του συζύγου πως δεν κάνει χρήση άδειας ανατροφής ή μειωμένου ωραρίου για το συγκεκριμένο τέκνο



👩‍👦‍👦 ΓΟΝΙΚΗ ΑΝΕΥ ΑΠΟΔΟΧΩΝ (4μηνο):




- Αίτηση άδειας


- Υπεύθυνη δήλωση πατέρα ότι δεν έχει κάνει χρήση της συγκεκριμένης άδειας


- Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης ή ληξιαρχική πράξη γέννησης τέκνου


- Βεβαίωση εργοδότη ότι δεν έχει γίνει χρήση της συγκεκριμένης άδειας στο παρελθόν




Για τον ΟΑΕΔ η αίτηση γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της σελίδας της ΔΥΠΑ. Αργίες, Γιορτές & Διακοπές από 01/09/23 έως 30/06/24!




🤒 ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΤΕΚΝΟΥ



🤒 ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΤΕΚΝΟΥ




- Αίτηση άδειας


- Γνωμάτευση παιδιάτρου που να επισημαίνει πως το παιδί χρήζει κατ' οίκον παρακολούθησης και πως η συγκεκριμένη γνωμάτευση χορηγείται για την εργασία της μητέρας


- Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης


- Υπεύθυνη δήλωση του συζύγου πως δεν κάνει χρήση άδειας ασθενείας τέκνου τις συγκεκριμένες ημερομηνίες




Τα δικαιολογητικά κατατίθενται στο σχολείο την ημέρα επιστροφής.


Είναι άδεια με πλήρεις αποδοχές.


Χορηγείται μια ημέρα για κάθε τρίμηνο σύμβασης για ένα έως δύο παιδιά.




______________________________________




💰💰 Από πού πληρώνομαι;




🤰 Παροχές μητρότητας (κύηση και λοχεία) = ΕΦΚΑ (ποσό ανάλογο του τελευταίου μισθού - υπολογίζει νομίζω τον μισθό του τελευταίου Δεκέμβριου)


🤰 Συμπληρωματικό μητρότητας = ΟΑΕΔ (συμπληρώνει τις παροχές ΕΦΚΑ για να "ισοφαρίσει" σχεδόν τους μισθούς των 119 ημερών της μητρότητας)


🤱 Άδεια ανατροφής = διεύθυνση πρόσληψης (κανονικός μισθός + επίδομα παιδιών)




______________________________________




👩‍🏫 Μόρια θα πάρω;




- Αναρρωτική: μέχρι 15 ημέρες η προϋπηρεσία μετράει κανονικά. Από 16 ημέρες και πάνω όχι.


- Κανονική: η προϋπηρεσία μετράει κανονικά (μέχρι 7 ημέρες/σύμβαση)


- Προγεννητικών εξετάσεων: η προϋπηρεσία μετράει κανονικά


- Κύησης: η προϋπηρεσία μετράει κανονικά


- Λοχείας: η προϋπηρεσία μετράει κανονικά


- Ανατροφής τέκνου (3,5 μηνών): η προϋπηρεσία μετράει κανονικά


- Ασθενείας τέκνου: η προϋπηρεσία μετράει κανονικά




- Γονική άνευ αποδοχών για ανατροφή τέκνου (μέχρι 4 μήνες): η προϋπηρεσία δεν μετράει για τους πίνακες αναπληρωτών




_____________________________________




📚 ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ:




- Υπουργείο Παιδείας - άδειες αναπληρωτών:




https://www.minedu.gov.gr/ekpaideutikoi-m/anaplirotes-m/adeies-anapl




- ΕΣΠΑ Δυτικής Θεσσαλονίκης - οδηγός αδειών:





https://e-wall.net/47621/analytikos-odigos-adeion-kai-parochon-gia-tin-egkyo-anaplirotria/
Οι προσλήψεις εκπαιδευτικών τα επόμενα χρόνια θα γίνουν με το ίδιο σύστημα / Υφυπουργός Παιδείας
Υφυπουργός Παιδείας: Οι προσλήψεις εκπαιδευτικών τα επόμενα χρόνια θα γίνουν με το ίδιο σύστημα

Σε συνέντευξη σε πρώιμη εκπομπή στο ΣΚΑΙ η υφυπουργός Παιδείας Δόμνα Μιχαηλίδου προσπάθησε με κατηγορηματικό τρόπο να διαψεύσει όλα τα δημοσιεύματα που διακινήθηκαν για γραπτό διαγωνισμο ΑΣΕΠ την άνοιξη.

Ως e-wall είχαμε αναφέρει ότι είναι περισσότερο παιχνίδι φροντιστηρίων πάρα άμεση πρόθεση του υπουργείου.

Συγκεκριμένα διευκρίνισε ότι σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών θα γίνονται κάθε χρόνο διορισμοί.

Για τα επόμενα χρόνια θα πραγματοποιηθούν με το ίδιο σύστημα, ενώ σε βάθος χρόνου θα γίνει συζήτηση με τους εκπαιδευτικούς για την πιθανότητα μεικτού συστήματος που θα προβλέπει και γραπτό διαγωνισμό.

Η υφυπουργός ήταν πολύ προσεκτική και άφησε να εννοηθεί ότι δε θα γίνει κάτι ξαφνικά και σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Το e-wall πρώτο σας είχε ενημερώσει ότι δεν είναι στα άμεσα σχέδιά του υπουργείου ο γραπτός διαγωνισμός απλά πρέπει να βρισκόμαστε πάντα σε εγρήγορση και με μαχητικό τρόπο ώστε να αποκλείσουμε αυτήν την πιθανότητα και στο μέλλον!

Απάντηση σε ερωτήματα των τηλεθεατών για τις εξετάσεις και τις προσλήψεις εκπαιδευτικών στο Δημόσιο έδωσε η υφυπουργός Παιδείας, Δόμνα Μιχαηλίδου, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών τις επόμενες χρονιές, η υφυπουργός δήλωσε ότι θα γίνουν με την κλασσική μοριόδοτηση του ΑΣΕΠ – χωρίς διαγωνισμό - ενώ σε βάθος χρόνου θα γίνουν κινήσεις για διάλογο με της ομοσπονδίες και φορείς των εκπαιδευτικών.

Κενά στα σχολεία

«Τα κενά στα σχολεία αύριο κλείνουν» δήλωσε η κυρία Μιχαηλίδου.

Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα για τα 2.800 κενά, - στην οποία μπορούν να μπουν οι εκπαιδευτικοί και να δηλώσουν για ποια θέση ενδιαφέρονται.

Την Τετάρτη θα μάθουν με sms σε ποια σχολεία θα τοποθετηθούν και μέχρι την Παρασκευή θα έχουν τοποθετηθεί στις θέσεις τους.

Για τα περιστατικά βίας και παιδικής παραβατικότητας στα σχολεία

«Το ζήτημα έχει ξεφύγει και προσπαθούμε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε σε επίπεδο οικογένειας και σχολείου»

Παρατηρούμε τι έχουν κάνει οι πιο προηγμένες χώρες και να εφαρμόζουμε αυτά τα μοντέλα, όπως

- Μαθήματα ενσυναίσθησης, όπως στη Δανία

- Αύξηση στις προσλήψεις κοινωνικών λειτουργών και ψυχολόγων στα σχολεία, όπως στη Γαλλία

- Επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών όπως στη Σουηδία

Επιπλέον, από την ερχόμενη εβδομάδα ανοίγει η πλατφόρμα αναφορών για περιστατικά bulling στα σχολεία.

 
https://e-wall.net/47659/oi-proslipseis-ekpaideftikon-ta-epomena-chronia-tha-ginoun-me-to-idio-systima-yfypourgos-paideias/
Αναλυτικός Οδηγός αδειών και παροχών για την έγκυο αναπληρώτρια !!
Οδηγός αδειών και παροχών για την έγκυο αναπληρώτρια

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΔΩΡΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΚΑΛΟΣΥΝΗ ΝΑ ΤΟΝ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!!

Επειδή κατά καιρούς σε διάφορες ομάδες υπάρχουν αναπληρώτριες μέλλουσες και νέες μανούλες που αγχώνονται, αποφάσισα να δημιουργήσω έναν οδηγό για τις σχετικές άδειες και παροχές προκειμένου να ενημερωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες συναδέλφισσες.

Εάν κάποιος έχει να προσθέσει πληροφορίες, να προτείνει διορθώσεις και να υποδείξει υποπεριπτώσεις, η συμβολή του θα ήταν χρήσιμη. Ό,τι αναφέρεται παρακάτω είναι αποτέλεσμα προσωπικής αναζήτησης κι εμπειρίας που εμπλουτίστηκε από σχόλια, αναρτήσεις κι απορίες που είχαν πολλές αναπληρώτριες κατά καιρούς σε ομάδες του Facebook.

Η αρχική δημοσίευση βρίσκεται στην ομάδα Αίτημα για αύξηση άδειας ανατροφής σε 9 μήνες για αναπληρώτριες και ανανεώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα με την προσθήκη διευκρινίσεων ή νέων πληροφοριών.

Φιλική συμβουλή, πάντα να ελέγχετε και τις επίσημες σελίδες και οδηγίες των φορέων και της εκάστοτε διεύθυνσης πρόσληψης και να μην βασίζεστε απόλυτα σε τέτοιους οδηγούς καθώς κι εμείς που τα γράφουμε "άνθρωποι είμαστε και σφάλματα κάνουμε", συν του ότι πολλές φορές αναθεωρούνται όροι και προϋποθέσεις για τα οποία δεν έχουμε ενημερωθεί εγκαίρως.

Στο προκείμενο, Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για οριστικές τοποθετήσεις νεοδιόριστων, μεταθέσεις, αποσπάσεις, υπεραριθμίες

Είμαι έγκυος, τι δικαιούμαι από άδειες;

Πριν τον τοκετό:

- Αναρρωτικές, από αυτές, δυστυχώς δεν υπάρχει πρόβλεψη για κάτι περισσότερο από τις 15 ημέρες μετ' αποδοχών (αρκεί να έχουν προηγηθεί 10 ημέρες εργασίας). Εάν ληφθούν συνεχόμενα, οι πρώτες 3 μέρες πληρώνονται από τη διεύθυνση με περικοπή, δηλαδή όχι ολόκληρα τα ημερομίσθια και από την 4η ημέρα και μέχρι και την 15η το υπόλοιπο το επιδοτεί ο ΕΦΚΑ. Χρειάζεται ηλεκτρονική αίτηση στην πλατφόρμα για την επιδότηση ασθενείας για να καταβληθεί το υπόλοιπο ποσό από τον ΕΦΚΑ (το οποίο είναι ανάλογο του ΜΚ). Από τη 16η μέρα κι έπειτα, επιδοτεί μόνο ο ΕΦΚΑ και χάνονται τα ένσημα αυτών των έξτρα ημερών.

Για επαπειλούμενη κύηση δεν υπάρχει πρόβλεψη δυστυχώς και αναγκαστικά χρεώνεται αναρρωτική και πέραν των 15 ημερών εάν χρειαστεί με ό, τι αυτό συνεπάγεται.

- Άδεια προγεννητικού ελέγχου. Άδεια μιας ημέρας για διενέργεια εξετάσεων που δεν γίνεται να προγραμματιστούν εκτός του ωραρίου εργασίας. Το υπουργείο δεν έχει θέσει αριθμητικό περιορισμό στον επίσημο οδηγό του, αλλά είναι θέμα διεύθυνσης πόσες μέρες θα γίνουν δεκτές. Συνήθως οι διευθύνσεις δικαιολογούν τους μεγάλους υπερήχους και την καμπύλη σακχάρου και όχι τον μηνιαίο έλεγχο στον γυναικολόγο. Είναι όλες άδειες με πλήρεις αποδοχές.

- Άδεια μητρότητας που είναι η άδεια κύησης 56 μέρες πριν την ΠΗΤ και η άδεια λοχείας 63 μέρες μετά τη γέννα. Η άδεια κύησης είναι 56 μέρες πριν την ΠΗΤ (χωρίς την ΠΗΤ μέσα). Η λοχείας είναι 63 μέρες με πρώτη μέρα να είναι η ΠΗΤ. Η διεύθυνση δεν καταβάλλει μισθοδοσία για αυτό το διάστημα, πληρωμή γίνεται από τον ΕΦΚΑ εάν υπάρχουν 200 ένσημα 2 χρόνια πριν την ΠΗΤ (ανεξαρτήτως εργοδότη). Και για τα δύο επιδόματα χρειάζεται αίτηση γραπτή στη διεύθυνση και ηλεκτρονική στην πλατφόρμα του ΕΦΚΑ. Οι 119 ημέρες μητρότητας δεν μετράνε στα ένσημα για ταμείο ανεργίας, μετράνε όμως ως προϋπηρεσία, για αλλαγή ΜΚ και συντάξιμα.

Αν ο τοκετός συμβεί πριν την ΠΗΤ, οι υπολειπόμενες μέρες κύησης μεταφέρονται στην άδεια λοχείας, οι 119 ημέρες δηλαδή δεν μειώνονται. Εάν ο τοκετός συμβεί πέραν της ΠΗΤ, η άδεια παρατείνεται και σε περίπτωση που ο τοκετός ξεπεράσει τις 10 ημέρες μετά την ΠΗΤ, θα χρειαστεί επιτροπή ΕΦΚΑ.

Μετά τον τοκετό:

- Άδεια λοχείας που αναφέρεται παραπάνω στην άδεια μητρότητας, 63 μέρες μετά τον τοκετό.

- Άδεια ανατροφής 3,5 μήνες αμέσως μετά τη λήξη της λοχείας (δηλαδή αν πέσει μέσα στο καλοκαίρι οι μήνες "χάνονται" και δεν μεταφέρονται), εναλλακτικά αντί για άδεια ανατροφής μπορούμε να επιλέξουμε μειωμένο διδακτικό ωράριο κατά 2 ώρες τη βδομάδα μέχρι το παιδί να γίνει 2 (και απαλλαγή από εξωδιδακτικά καθήκοντα, εφημερίες εννοείται κάνουμε κανονικά). Πληρωνόμαστε κανονικά τον μισθό μας ανάλογα με το ΜΚ μας και το επίδομα παιδιού (+50€ για το ένα παιδί, +20€ για το δεύτερο, +50€ για το τρίτο, +70€ για τέταρτο και πάνω).

Οι 3,5 μήνες μετράνε κανονικά για ταμείο ανεργίας, αλλαγή ΜΚ και ως προϋπηρεσία.

*Με βάση τα λεγόμενα μιας διεύθυνσης σε συναδέλφισσα αναπληρώτρια, ο χρόνος της άδειας αυτής μετράει και για το ελάχιστο των 10 ημερών εργασίας προκειμένου να δικαιούται κάποια αναπληρώτρια αναρρωτικές με αποδοχές και άλλες άδειες με αποδοχές μετά τη λήξη της άδειας ανατροφής (αν δηλαδή κάποια προσληφθεί και βγει αμέσως σε άδεια κύησης ή λοχείας και έπειτα επιλέξει να κάνει χρήση της άδειας ανατροφής, δεν χρειάζεται να παρουσιαστεί για 10 ημέρες στο σχολείο μετά το πέρας των 3,5 μηνών, αλλά μπορεί να πάρει όσες άλλες άδειες με αποδοχές δικαιούται κανονικά). Ο ΟΑΕΔ όμως θέλει δέκα ημέρες πραγματικής υπηρεσίας πριν την έναρξη της άδειας κύησης για να εγκρίνει το συμπληρωματικό επίδομα μητρότητας.

Σε περίπτωση διορισμού (είτε κάποια επιλέξει τους 3,5 μήνες είτε το μειωμένο ωράριο), δίνεται και το υπόλοιπο από την άδεια ανατροφής 9 μηνών μέχρι το παιδί να γίνει 4, ειδάλλως χάνεται.

- Κλείνοντας με τις μακροχρόνιες, 4μηνη γονική άνευ αποδοχών (δεν μπαίνουν ένσημα και προϋπηρεσία, αλλά 2 από τους 4 μήνες τους πληρώνει ο ΟΑΕΔ). Προϋπόθεση 12 μήνες προϋπηρεσία ως αναπληρώτρια με διαδοχικές συμβάσεις. Η άδεια μπορεί να χορηγηθεί μέχρι το παιδί να γίνει 8 (αυτή η άδεια μπορεί να δοθεί και τμηματικά). Στο μέλλον πρέπει πάλι να συμπληρωθούν 12 μήνες προϋπηρεσίας για να την αιτηθούμε για δεύτερο παιδί. Για αυτή την άδεια απαιτείται έγκαιρη ενημέρωση της διεύθυνσης (συνήθως έναν μήνα πριν την έναρξή της).

- Άδεια ασθένειας τέκνου σε αναλογία με τους μήνες σύμβασης. Για 12 μήνες αντιστοιχούν 4 ημέρες για έως 2 τέκνα, 7 ημέρες για 3 τέκνα, 10 ημέρες για πολύτεκνους, 8 ημέρες για μονογονεϊκές οικογένειες. Παράδειγμα, με πρόσληψη από β' φάση και 2 παιδιά είναι 3 ημέρες σύνολο. Είναι άδεια με πλήρεις αποδοχές.

- Άδεια για γέννηση τέκνου (για τον πατέρα εκπαιδευτικό, αν και νομίζω ισχύει και στον ιδιωτικό τομέα). Είναι 14 εργάσιμες μέρες, συνεχόμενα ή τμηματικά εντός 30 ημερών από τη γέννηση. Μπορεί και να ξεκινήσει και 2 ημέρες πριν τον τοκετό με το υπόλοιπο των 12 ημερών να χορηγηθεί πάλι συνεχόμενα ή τμηματικά εντός 30 ημερών από τη γέννηση του παιδιού.

______________________________________Πίνακες με Καθαρές αποδοχές μόνιμων – νεοδιόριστων και αναπληρωτών!

 Τι δικαιούμαι από χρήματα/παροχές;

- Με 200 ένσημα μέχρι και 2 χρόνια πριν την ΠΗΤ καταβάλλει ο ΕΦΚΑ το επίδομα μητρότητας για κύηση και λοχεία. Το ποσό είναι ανάλογο του ΜΚ.

Οι παροχές του ΕΦΚΑ είναι ανεξάρτητες της εργασιακής μας κατάστασης. Είτε ως άνεργες είτε με ενεργή σύμβαση μπορούμε να αιτηθούμε των παροχών μητρότητας εάν υπάρχουν τα απαιτούμενα ένσημα. Η διαφορά έγκειται στην ιδιότητα με την οποία κάνουμε την αίτηση, ως άνεργες ή ως μισθωτοί υπάλληλοι.

Το ποσό των επιδομάτων μητρότητας δεν είναι ίδιο για όλες τις εγκύους. Έχει να κάνει με τις συμβάσεις που είχε η καθεμία τα 2 τελευταία χρόνια: τη διάρκεια των συμβάσεων (δηλαδή σε ποια φάση προσλήφθηκε κι αν ήταν στην Πρωτοβάθμια ή Δευτεροβάθμια), πότε υπολόγιζαν το ΜΚ οι διευθύνσεις (καθώς ο ΕΦΚΑ λαμβάνει υπόψη το τεκμαρτό του τελευταίου Δεκεμβρίου), τα συνολικά ένσημα των δύο τελευταίων χρόνων και το σύνολο του μισθού και αν υπάρχει άλλο παιδί ασφαλισμένο από την έγκυο.

Παράδειγμα, εάν κάποια αναπληρώτρια τον Δεκέμβρη του 2022 ήταν ΜΚ 2, αλλά με το νέο σχολικό έτος κατέθεσε μεταπτυχιακό που την ανεβάζει στο ΜΚ 4 και η άδεια κύησης ξεκινάει τον Νοέμβριο του 2023, ο ΕΦΚΑ θα λάβει υπόψη τον μισθό για ΜΚ 2 (Δεκεμβρίου 2022). Η διαφορά που προκύπτει μεταξύ ΜΚ θα καταβληθεί από τον ΟΑΕΔ, σε περίπτωση που η αναπληρώτρια δικαιούται τις συμπληρωματικές παροχές μητρότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες για το πώς υπολογίζεται μπορείτε να καλείτε στο 1555.

- Με ενεργή σύμβαση κατά την έναρξη της άδειας κύησης και λοχείας και 10 μέρες εργασίας, ο ΟΑΕΔ δίνει το συμπληρωματικό επίδομα μητρότητας εφόσον έχει εγκριθεί και εξοφληθεί το επίδομα μητρότητας από ΕΦΚΑ.

- Επίδομα γέννησης 2.000€ από ΟΠΕΚΑ. Η αίτηση γίνεται συνήθως από το νοσοκομείο/κλινική κ δεν χρειάζεται κάποια άλλη διαδικασία από μέρους μας. Η πληρωμή είναι σε δύο δόσεις.

- Επίδομα παιδιού Α21 αν πληρούνται τα οικονομικά κριτήρια.

https://www.idika.gr/epidomapaidiou/

- Voucher για παιδικό σταθμό μέσω ΕΣΠΑ με αίτηση στην ΕΕΤΑΑ (Ιούνιο με Ιούλιο η περίοδος αιτήσεων)

https://aitisi.eetaa.gr/aitisi/landing

______________________________________

 Άδειες και δικαιολογητικά

 ΑΝΑΡΡΩΤΙΚΗ:

- Αίτηση άδειας

- Γνωμάτευση θεράποντος ιατρού (ιδιώτη ή δημοσίου) μέσω συστήματος ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική συνταγογράφηση).

Τα δικαιολογητικά κατατίθενται στο σχολείο με την επιστροφή μας.

Από τον Σεπτέμβριο του 2021 δεν είναι απαραίτητο ο γιατρός να είναι συμβεβλημένος ΕΟΠΥΥ, δεν περνάμε απαραίτητα από επιτροπή ΕΦΚΑ.

ΚΑΝΟΝΙΚΗ:

- Αίτηση άδειας (πριν την ημέρα άδειας)

Είναι στην κρίση τ@ διευθυντ@ της σχολικής μονάδας εάν θα την εγκρίνει (εφόσον δεν "παρακωλύει την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου"), δεν γίνεται περικοπή αποδοχών, "κόβεται" όμως ένα ημερομίσθιο από το επίδομα μη ληφθείσης αδείας (το οποίο υπολογίζεται ως 2 ημερομίσθια για κάθε μήνα σύμβασης). Απαραίτητα Δικαιολογητικά Πρόσληψης Αναπληρωτών/τριων Εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ – ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΚΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

 ΠΡΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ:

- Αίτηση άδειας

- Βεβαίωση από γυναικολόγο πως η τάδε αναπληρώτρια διανύει την τάδε εβδομάδα κύησης και πρέπει να υποβληθεί σε εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου την Χ ημερομηνία και Ψ ώρα εντός του ωραρίου εργασίας της. (προαιρετικά: Η εξέταση δεν μπορεί να μεταφερθεί σε άλλη ώρα εκτός του ωραρίου εργασίας της.)

- Την ημέρα εξέτασης παίρνουμε από το μικροβιολογικό εργαστήριο άλλη μια βεβαίωση που να αναγράφει ότι η τάδε αναπληρώτρια διανύει την τάδε εβδομάδα κύησης και προσήλθε για εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου την Χ ημερομηνία και Ψ ώρα εντός του ωραρίου εργασίας της. (προαιρετικά: Η εξέταση δεν μπορούσε να μεταφερθεί σε άλλη ώρα εκτός του ωραρίου εργασίας της.)

Εννοείται η βεβαίωση γιατρού κ η αίτηση κατατίθενται στο σχολείο πριν τη άδεια κι η βεβαίωση του μικροβιολογικού την επομένη της άδειας που με την επιστροφή στο σχολείο.

 ΚΥΗΣΗΣ:

- Αίτηση άδειας

- Ηλεκτρονική βεβαίωση ΠΗΤ από γυναικολόγο

Από την πρώτη ημέρα έναρξης της άδειας κύησης μπορεί η έγκυος να μπει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΕΦΚΑ για τα επιδόματα μητρότητας και να αιτηθεί το επίδομα κύησης. Ενημερώνει αμέσως τη διεύθυνση (εκκαθαριστή μισθοδοσίας) για να αποδεχθεί το αίτημα και να βγει η απόφαση έγκρισης, την οποία αποστέλλει με email στη διεύθυνση. Η αίτηση για το επίδομα κύησης μπορεί να γίνει και μαζί με το λοχείας.

 ΛΟΧΕΙΑΣ:

- Αίτηση άδειας

- Ληξιαρχική πράξη γέννησης

- Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

Κοινοποίηση του πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης στον εκκαθαριστή μισθοδοσίας και ενημέρωσή του προκειμένου να προσθέσει το επίδομα παιδιού/παιδιών στις επόμενες μισθοδοσίες με την επιστροφή μας στο σχολείο.

Η διαδικασία είναι ίδια και πάλι για τον ΕΦΚΑ.

ΑΝΑΤΡΟΦΗΣ (3,5 μήνες):

- Αίτηση άδειας

- Ληξιαρχική πράξη γέννησης

- Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

- Υπεύθυνη δήλωση πως δεν έχει γίνει χρήση άδειας ανατροφής ή μειωμένου ωραρίου για το συγκεκριμένο τέκνο

- Υπεύθυνη δήλωση του συζύγου πως δεν κάνει χρήση άδειας ανατροφής ή μειωμένου ωραρίου για το συγκεκριμένο τέκνο

 ΓΟΝΙΚΗ ΑΝΕΥ ΑΠΟΔΟΧΩΝ (4μηνο):

- Αίτηση άδειας

- Υπεύθυνη δήλωση πατέρα ότι δεν έχει κάνει χρήση της συγκεκριμένης άδειας

- Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης ή ληξιαρχική πράξη γέννησης τέκνου

- Βεβαίωση εργοδότη ότι δεν έχει γίνει χρήση της συγκεκριμένης άδειας στο παρελθόν

Για τον ΟΑΕΔ η αίτηση γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της σελίδας της ΔΥΠΑ. Αργίες, Γιορτές & Διακοπές από 01/09/23 έως 30/06/24!

 ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΤΕΚΝΟΥ

 ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΤΕΚΝΟΥ

- Αίτηση άδειας

- Γνωμάτευση παιδιάτρου που να επισημαίνει πως το παιδί χρήζει κατ' οίκον παρακολούθησης και πως η συγκεκριμένη γνωμάτευση χορηγείται για την εργασία της μητέρας

- Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

- Υπεύθυνη δήλωση του συζύγου πως δεν κάνει χρήση άδειας ασθενείας τέκνου τις συγκεκριμένες ημερομηνίες

Τα δικαιολογητικά κατατίθενται στο σχολείο την ημέρα επιστροφής.

Είναι άδεια με πλήρεις αποδοχές.

Χορηγείται μια ημέρα για κάθε τρίμηνο σύμβασης για ένα έως δύο παιδιά.

______________________________________

 Από πού πληρώνομαι;

 Παροχές μητρότητας (κύηση και λοχεία) = ΕΦΚΑ (ποσό ανάλογο του τελευταίου μισθού - υπολογίζει νομίζω τον μισθό του τελευταίου Δεκέμβριου)

 Συμπληρωματικό μητρότητας = ΟΑΕΔ (συμπληρώνει τις παροχές ΕΦΚΑ για να "ισοφαρίσει" σχεδόν τους μισθούς των 119 ημερών της μητρότητας)

 Άδεια ανατροφής = διεύθυνση πρόσληψης (κανονικός μισθός + επίδομα παιδιών)

______________________________________

 Μόρια θα πάρω;

- Αναρρωτική: μέχρι 15 ημέρες η προϋπηρεσία μετράει κανονικά. Από 16 ημέρες και πάνω όχι.

- Κανονική: η προϋπηρεσία μετράει κανονικά (μέχρι 7 ημέρες/σύμβαση)

- Προγεννητικών εξετάσεων: η προϋπηρεσία μετράει κανονικά

- Κύησης: η προϋπηρεσία μετράει κανονικά

- Λοχείας: η προϋπηρεσία μετράει κανονικά

- Ανατροφής τέκνου (3,5 μηνών): η προϋπηρεσία μετράει κανονικά

- Ασθενείας τέκνου: η προϋπηρεσία μετράει κανονικά

- Γονική άνευ αποδοχών για ανατροφή τέκνου (μέχρι 4 μήνες): η προϋπηρεσία δεν μετράει για τους πίνακες αναπληρωτών

_____________________________________

 ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ:

- Υπουργείο Παιδείας - άδειες αναπληρωτών:

https://www.minedu.gov.gr/ekpaideutikoi-m/anaplirotes-m/adeies-anapl

- ΕΣΠΑ Δυτικής Θεσσαλονίκης - οδηγός αδειών:

https://espapevthess.sites.sch.gr/?page_id=119

- ΕΣΠΑ Δυτικής Θεσσαλονίκης - Νομοθεσία/Εγκύκλιοι:

https://espapevthess.sites.sch.gr/?page_id=606

- ΕΦΚΑ - παροχές μητρότητας:

https://www.efka.gov.gr/el/menoy/sychnes-eroteseis/paroches-kai-ygeia/paroches-se-chrema/epidoma-metrotetas/epidoma-metrotetas

- ΔΥΠΑ - συμπληρωματικές παροχές μητρότητας:

https://www.dypa.gov.gr/prostasia-tis-erghazomenis-miteras

- Gov.gr - συμπληρωματικές παροχές μητρότητας:

https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/sumpleromatikes-parokhes-metrotetas

- ΟΠΕΚΑ, Επίδομα γέννησης - γενικές πληροφορίες:

https://opeka.gr/epidoma-gennisis/

- Επίδομα γέννησης - αίτηση:

https://www.epidomagennisis.gr/pub/Home/Index

- Επίδομα παιδιού Α21:

https://www.idika.gr/epidomapaidiou/

- ΕΕΤΑΑ - Voucher παιδικών σταθμών:

https://www.eetaa.gr/homepage/

&

https://aitisi.eetaa.gr/aitisi/landing

_____________________________________

Ελπίζω να βοήθησα και να κάλυψα όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούσα.

Δώρα Θεοδώρου, ΠΕ 70
https://e-wall.net/?p=47621
ΕΒΠ / ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΜΕΛΗ ΕΒΠ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΣΕΕΠΕΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Αγαπητοί/ες συνάδελφοι,

Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ είναι το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο του ΕΕΠ και ΕΒΠ.

Στα πλαίσια της καταγραφής των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι στο εργασιακό τους περιβάλλον και την καταγραφή γενικών δυσκολιών και νέων διεκδικήσεων  καλούμε όλους/όλες τους/τις συναδέλφους μέλη του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού ( ΕΒΠ ), μόνιμους και αναπληρωτές, που εργάζονται στις ΣΜΕΑΕ και τις Σχολικές Μονάδες Γενικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης που είναι οικονομικά ταχτοποιημένοι στους τοπικούς συλλόγους, σε διαδικτυακή συνάντηση εργασίας μέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ, τη Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 10:00-12:00. Θεραπευτικό video game για παιδιά με διαταραχή ελλειμματικής προσοχής (ΔΕΠΥ)

Τα μέλη που θέλουν να δηλώσουν συμμετοχή θα πρέπει να μας στείλουν στο email της ομοσπονδίας ( poseepea@yahoo.gr )  το ονοματεπώνυμο τους και σε ποιον τοπικό σύλλογο ανήκουν.

Προθεσμία Υποβολής αιτήσεων μέχρι τη Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023.

Ο σύνδεσμος θα σταλεί το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023.

                                        ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ. 

                    Πρόεδρος                             Γενικός Γραμματέας 

           Χρήστος Βουλιώτης               Σεραφείμ (Μάκης) Λάππας
https://e-wall.net/?p=47645

Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023

Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης Προέδρων ΟΛΜΕ για αξιολόγηση των σχολικών μονάδων - υιοθέτηση των ενιαίων κειμένων - απεργία αποχή από μέντορες και συντονιστές
Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης Προέδρων ΟΛΜΕ για αξιολόγηση των σχολικών μονάδων - υιοθέτηση των ενιαίων κειμένων - απεργία αποχή από μέντορες και συντονιστές

Το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση των Προέδρων στην οποία:

-

Κατατέθηκε πρόταση για 24ωρη απεργία. Η πρόταση δεν έλαβε το απαιτούμενο από το καταστατικό ποσοστό και δεν υπερψηφίστηκε.

-

Κατατέθηκε πρόταση για απεργία αποχή από την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων. Η πρόταση δεν έλαβε το απαιτούμενο από το καταστατικό ποσοστό και δεν υπερψηφίστηκε.

-

Κατατέθηκε πρόταση για υιοθέτηση των ενιαίων κειμένων της ΟΛΜΕ για την αντιμετώπιση της αξιολόγησης και κατηγοριοποίησης των σχολικών μονάδων. Η πρόταση υπερψηφίστηκε με ποσοστό 57,3% (43 υπέρ από τις 75 ΕΛΜΕ).

-

Κατατέθηκε πρόταση για απεργία αποχή από μέντορες και συντονιστές. Η πρόταση υπερψηφίστηκε με ποσοστό 72% (54 υπέρ από τις 75 ΕΛΜΕ). Τις αμέσως επόμενες ημέρες το ΔΣ της ΟΛΜΕ θα καταθέσει το απαραίτητο εξώδικο ώστε να τεθεί σε ισχύ η απεργία αποχή. Θα ακολουθήσει ενημέρωση μόλις κατατεθεί το εξώδικο.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το καταστατικό της ΟΛΜΕ η Γενική Συνέλευση των Προέδρων είναι το ανώτερο όργανο της Ομοσπονδίας (μετά το Συνέδριο) και οι αποφάσεις της είναι δεσμευτικές για όλες τις ΕΛΜΕ-μέλη της ΟΛΜΕ, ακόμα κι αν αυτές είχαν άλλες αποφάσεις που στην Συνέλευση μειοψήφησαν, όπως ακριβώς ισχύει για τις αποφάσεις του ΔΣ της ΟΛΜΕ και του Συνεδρίου.

Καλούμε όλους/ες τους/τις εκπαιδευτικούς να στρατευτούν στην απόφαση για κατάθεση των ενιαίων κειμένων σε όλες τις φάσεις της αξιολόγησης των σχολείων ώστε να εμποδίσουμε την κατηγοριοποίηση των σχολείων μας. Διευκρινίζουμε ότι πρόκειται για απόλυτα νόμιμη και ασφαλή δράση.

Καλούμε όσους/ες εκπαιδευτικούς έχουν οριστεί ως μέντορες ή συντονιστές/στριες να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία αποχή από τα καθήκοντα αυτά. Για την συμμετοχή στην απεργία αποχή θα αποσταλούν ακριβείς οδηγίες αμέσως μετά την κατάθεση του σχετικού εξωδίκου από το ΔΣ της ΟΛΜΕ.

Παιδαγωγική & Διδακτική Επάρκεια (ΠΔΕ) / Οι 5 αποδεκτοί τρόποι απόκτησής!!

Η μοριοδότηση των σχολείων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης – Δυσπρόσιτα (κατηγορίες Ι, ΙΑ, ΙΒ και ΙΓ) καταστήματα κράτησης κ.α
https://e-wall.net/?p=47630

“Ας Μιλήσουμε για τα Παιδιά” (Let’s Talk About Children) EU4Health 2021-2027: Πρόγραμμα προαγωγής και πρόληψης ψυχικής υγείας παιδιών και των οικογενειών τους

“Ας Μιλήσουμε για τα Παιδιά” (Let’s Talk About Children) EU4Health 2021-2027: Πρόγραμμα προαγωγής και πρόληψης ψυχικής υγείας παιδιών και των οικογενειών τους
“Ας Μιλήσουμε για τα Παιδιά” (Let’s Talk About Children) EU4Health 2021-2027: Πρόγραμμα προαγωγής και πρόληψης ψυχικής υγείας παιδιών και των οικογενειών τους


Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) πραγματοποιεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Ας Μιλήσουμε για τα Παιδιά» (Let’s Talk About Children; LTC), με σκοπό την πρόληψη και προαγωγή της ψυχικής υγείας των παιδιών και των οικογενειών τους.

Το εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Ας Μιλήσουμε για τα Παιδιά» αποτελεί μέρος του ευρωπαϊκού προγράμματος EU4Health 2021-2027, με κοινοπραξία 9 χωρών, με σκοπό τη διάδοση και εφαρμογή της ψυχοκοινωνικής παρέμβασης “Ας Μιλήσουμε για τα Παιδιά” σε εκπαιδευτικούς της Α’βάθμιας Εκπαίδευσης. Συντονιστής και επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος για την Ελλάδα είναι ο Καθηγητής Παιδοψυχιατρικής Γεράσιμος Α. Κολαΐτης

Το Πρόγραμμα αφορά την εκπαίδευση σε μία βραχεία, δομημένη και αποτελεσματική παρέμβαση, η οποία ανοίγει δίαυλο επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ εκπαιδευτικών και γονέων για τη βέλτιστη υποστήριξη και κάλυψη των ψυχοκοινωνικών αναγκών των παιδιών και την προώθηση της θετικής γονικής λειτουργίας. Συμβουλές SaferInternet4Kids / Επικίνδυνες διαδικτυακές φιλίες!

Στόχοι της παρέμβασης “Ας Μιλήσουμε για τα Παιδιά” είναι: Προσωπικά δεδομένα – Οδηγός για τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) για σχολεία και εκπαιδευτικούς

i. Δημιουργία πλαισίου αμοιβαίας κατανόησης και συνεργασίας μεταξύ εκπαιδευτικών και γονέων για την καλύτερη υποστήριξη των οικογενειών


ii. Πρόληψη ψυχοκοινωνικών προβλημάτων σε περιπτώσεις αντιξοότητας και ενίσχυση των οικογενειακών προστατευτικών παραγόντων


iii. Εντοπισμός παιδιών και οικογενειών που βρίσκονται σε ανάγκη και χρήζουν περαιτέρω ψυχοκοινωνικής υποστήριξης


iv. Ευαισθητοποίηση και ανάληψη δράσης με τη βοήθεια δομημένων εργαλείων για την προαγωγή της ψυχικής υγείας των παιδιών και των οικογενειών τους

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε τον κεντρικό ιστότοπο Προγράμματος: Let’s Talk about Children (utu.fi)

 
https://e-wall.net/47555/as-milisoume-gia-ta-paidia-lets-talk-about-children-eu4health-2021-2027-programma-proagogis-kai-prolipsis-psychikis-ygeias-paidion-kai-ton-oikogeneion-tous/

Σύντομα θα ανακοινωθεί η επόμενη γενιά του gov.gr το "AI gov.gr" - ποια χαρακτηριστικά θα έχει και πώς θα λειτουργεί!

Σύντομα θα ανακοινωθεί η επόμενη γενιά του gov.gr το
Σύντομα θα ανακοινωθεί η επόμενη γενιά του gov.gr το "AI gov.gr" - ποια χαρακτηριστικά θα έχει και πώς θα λειτουργεί!


Ανακοινώνεται σε λίγες ημέρες η επόμενη γενιά του gov.gr όπως δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου. Μάλιστα υπόσχεται ιδιαίτερα προηγμένες δυνατότητες με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης. Ειδικότερα, επισημαίνει ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, δηλαδή το γεγονός ότι το gov.gr θα είναι εξοπλισμένο με ένα chatbot που με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης θα μπορεί να απαντά σε οτιδήποτε του ζητήσουμε σε σχέση με αυτό που ψάχνουμε.

Το AI gov.gr είναι μια νέα υπηρεσία του gov.gr που θα χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να βελτιώσει την εμπειρία του χρήστη και να παρέχει πιο ολοκληρωμένες και εξατομικευμένες υπηρεσίες. Η υπηρεσία αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα, αλλά έχουν ήδη αποκαλυφθεί ορισμένες λεπτομέρειες για τον τρόπο λειτουργίας της. Προσωπικά δεδομένα – Οδηγός για τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) για σχολεία και εκπαιδευτικούς

Το AI gov.gr θα χρησιμοποιεί μια ποικιλία τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης, συμπεριλαμβανομένης της μηχανικής μάθησης, της φυσικής γλώσσας και της επεξεργασίας εικόνας. Οι τεχνολογίες αυτές θα χρησιμοποιηθούν για την επίτευξη μιας σειράς στόχων, μεταξύ των οποίων:

Αυτόματη αναγνώριση και επεξεργασία αιτημάτων: το AI gov.gr θα είναι σε θέση να αναγνωρίζει και να επεξεργάζεται αυτόματα τα αιτήματα των χρηστών χωρίς να χρειάζεται να συμπληρώνουν φόρμες ή να παρέχουν πρόσθετες πληροφορίες.


Το AI gov.gr θα είναι σε θέση να αναπτύσσει εξατομικευμένες προτάσεις για υπηρεσίες και προϊόντα, με βάση τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα του κάθε χρήστη. Online gaming / Όσα πρέπει να γνωρίζω! Το παιχνίδι θα πρέπει να είναι κατάλληλο για την ηλικία του παιδιού και να τίθεται χρονικό όριο ασχολίας.


Προστασία των προσωπικών δεδομένων: Το AI gov.gr θα χρησιμοποιεί προηγμένες τεχνολογίες για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών.

Το AI gov.gr αναμένεται να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην εμπειρία των χρηστών του gov.gr. Η υπηρεσία θα κάνει τις συναλλαγές με το Δημόσιο πιο εύκολες, πιο γρήγορες και πιο εξατομικευμένες.

Ελευθερία του λόγου στο διαδίκτυο / Νέος νόμος της ΕΕ για τη λογοκρισία: “παραπλανητικές” αναρτήσεις που θα διαγράφονται αμέσως ή καταστολή της διαφωνίας!

 

 
https://e-wall.net/47613/syntoma-tha-anakoinothei-i-epomeni-genia-tou-gov-gr-to-ai-gov-gr-poia-charaktiristika-tha-echei-kai-pos-tha-leitourgei/
Σύντομα θα ανακοινωθεί η επόμενη γενιά του gov.gr το "AI gov.gr" - ποια χαρακτηριστικά θα έχει και πώς θα λειτουργεί!
Σύντομα θα ανακοινωθεί η επόμενη γενιά του gov.gr το "AI gov.gr" - ποια χαρακτηριστικά θα έχει και πώς θα λειτουργεί!

Ανακοινώνεται σε λίγες ημέρες η επόμενη γενιά του gov.gr όπως δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου. Μάλιστα υπόσχεται ιδιαίτερα προηγμένες δυνατότητες με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης. Ειδικότερα, επισημαίνει ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, δηλαδή το γεγονός ότι το gov.gr θα είναι εξοπλισμένο με ένα chatbot που με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης θα μπορεί να απαντά σε οτιδήποτε του ζητήσουμε σε σχέση με αυτό που ψάχνουμε.

Το AI gov.gr είναι μια νέα υπηρεσία του gov.gr που θα χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να βελτιώσει την εμπειρία του χρήστη και να παρέχει πιο ολοκληρωμένες και εξατομικευμένες υπηρεσίες. Η υπηρεσία αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα, αλλά έχουν ήδη αποκαλυφθεί ορισμένες λεπτομέρειες για τον τρόπο λειτουργίας της. Προσωπικά δεδομένα – Οδηγός για τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) για σχολεία και εκπαιδευτικούς

Το AI gov.gr θα χρησιμοποιεί μια ποικιλία τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης, συμπεριλαμβανομένης της μηχανικής μάθησης, της φυσικής γλώσσας και της επεξεργασίας εικόνας. Οι τεχνολογίες αυτές θα χρησιμοποιηθούν για την επίτευξη μιας σειράς στόχων, μεταξύ των οποίων:

Αυτόματη αναγνώριση και επεξεργασία αιτημάτων: το AI gov.gr θα είναι σε θέση να αναγνωρίζει και να επεξεργάζεται αυτόματα τα αιτήματα των χρηστών χωρίς να χρειάζεται να συμπληρώνουν φόρμες ή να παρέχουν πρόσθετες πληροφορίες.

Το AI gov.gr θα είναι σε θέση να αναπτύσσει εξατομικευμένες προτάσεις για υπηρεσίες και προϊόντα, με βάση τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα του κάθε χρήστη. Online gaming / Όσα πρέπει να γνωρίζω! Το παιχνίδι θα πρέπει να είναι κατάλληλο για την ηλικία του παιδιού και να τίθεται χρονικό όριο ασχολίας.

Προστασία των προσωπικών δεδομένων: Το AI gov.gr θα χρησιμοποιεί προηγμένες τεχνολογίες για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών.

Το AI gov.gr αναμένεται να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην εμπειρία των χρηστών του gov.gr. Η υπηρεσία θα κάνει τις συναλλαγές με το Δημόσιο πιο εύκολες, πιο γρήγορες και πιο εξατομικευμένες.

Ελευθερία του λόγου στο διαδίκτυο / Νέος νόμος της ΕΕ για τη λογοκρισία: “παραπλανητικές” αναρτήσεις που θα διαγράφονται αμέσως ή καταστολή της διαφωνίας!

 

 
https://e-wall.net/?p=47613
ΟΛΜΕ / Προκήρυξη στάσεων εργασίας από 1/11 έως και 31/11/2023
ΟΛΜΕ / Προκήρυξη στάσεων εργασίας από 1/11 έως και 31/11/2023

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ, σε υλοποίηση της απόφασης της ΓΣ Προέδρων των ΕΛΜΕ (11-02-23), προκηρύσσει 3ωρες στάσεις εργασίας για την πρώτη ή τη δεύτερη βάρδια εργασίας από Τετάρτη 1/11 έως και Πέμπτη 30/11/2023 στο πλαίσιο της αποτροπής της υλοποίησης του ν.4823/21 και της ΥΑ 9950/ΓΔ5/27-01-23 (παρακολούθηση μαθημάτων από αξιολογητές κλπ).

Προσλήφθηκες αναπληρώτρια/ής; Περιμένεις πρόσληψη; Μάθε τα δικαιώματά σου!

Πότε είναι νομικά επιτρεπτή η μείωση του ωραρίου ενός εκπαιδευτικού σε ιδιωτικό σχολείο

Γ.Σ.Ε.Ε. – Οδηγός Εργασιακών Δικαιωμάτων / «Γνωρίζω & Διεκδικώ τα Δικαιώματά μου»!

ΔΟΕ: Βήματα για απεργία / αποχή από την αξιολόγηση – Γνωμοδότηση νομικής συμβούλου για απεργία / αποχή από την αξιολόγηση – Δήλωση συμμετοχής στην απεργία – αποχή

 

 

 
https://e-wall.net/?p=47609

Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023

ΔΟΕ / Εγκύκλιος αξιολόγησης - Τίποτε νέο. Επανάληψη των εκβιασμών και των απειλών για την επιβολή της αντιεκπαιδευτικής ατομικής αξιολόγησης.
ΔΟΕ / Εγκύκλιος «Οδηγίες αναφορικά με την διαδικασία αξιολόγησης εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ –ΕΒΠ σχολικού έτους 2023-2024». Τίποτε νέο. Επανάληψη των εκβιασμών και των απειλών για την επιβολή της αντιεκπαιδευτικής ατομικής αξιολόγησης.

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ

 ΜΕ ΜΑΖΙΚΗ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ

Η νέα εγκύκλιος του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. «Οδηγίες αναφορικά με την διαδικασία αξιολόγησης εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ–ΕΒΠ σχολικού έτους 2023-2024» έρχεται, δυστυχώς, να καταστήσει σαφές το πνεύμα αυταρχισμού και τρομοκρατίας με το οποίο είναι συνδεδεμένη η απόπειρα επιβολής των νόμων της κατηγοριοποίησης και διαφοροποίησης σχολείων – μαθητών – εκπαιδευτικών, 4692/2020 και 4823/2021, που αφορούν την αξιολόγηση, συνεχίζει να υφίσταται και να αξιοποιείται.

Κυβέρνηση και Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. συνεχίζουν το έργο απαξίωσης του δημόσιου σχολείου με την επιχείρηση υλοποίησης της ατομικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών στηριγμένης στη σαθρή διαδικασία της «εσωτερικής κι εξωτερικής αξιολόγησης» των σχολικών μονάδων την οποία ο κλάδος με τη στάση του έχει αποτρέψει. Προσλήφθηκες αναπληρώτρια/ής; Περιμένεις πρόσληψη; Μάθε τα δικαιώματά σου!

Όπως έχουμε αναδείξει και τεκμηριώσει με τον επιστημονικό λόγο των διαδικτυακών εκδηλώσεων της Δ.Ο.Ε., η «αξιολόγηση» των νόμων 4692/20 και 4823/21 δεν είναι τίποτε άλλο πέρα από την αγωνιώδη προσπάθεια κυβέρνησης και Υπουργείου Παιδείας, να χρεώσουν τις δικές τους ευθύνες στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές. Παρουσιάζουν την «αξιολόγηση» ως το κλειδί για τη λύση  κάθε προβλήματος  του εκπαιδευτικού συστήματος, χρησιμοποιώντας εύηχες λέξεις, θετικά φορτισμένες, προκειμένου να εφαρμόσουν τα πιο αντιδραστικά μέτρα. Ευτυχώς, όμως, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές καταλαβαίνουν πολύ καλά ότι αν η κυβέρνηση ήθελε να στηρίξει το δημόσιο σχολείο θα προσλάμβανε μαζικά εκπαιδευτικούς, δεν θα επέτρεπε να χάνονται χιλιάδες διδακτικές ώρες, δεν θα άφηνε μαθητές χωρίς παράλληλη στήριξη, μαθήματα ακόμα και πανελλαδικώς εξεταζόμενα να διδάσκονται από τα μέσα της χρονιάς, δε θα απέκλειε χιλιάδες μαθητές από τα Πανεπιστήμια μέσω της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, αλλά και την Τράπεζας Θεμάτων. Δεν θα στοίβαζε 25 μαθητές σε αίθουσες κλουβιά, θα έπαιρνε ειδικά μέτρα στήριξης των μαθητών για τα τεράστια γνωστικά, ψυχολογικά και κοινωνικά προβλήματα που άφησε ο διετής εγκλεισμός και τα κλειστά σχολεία. Θα την απασχολούσε το πώς θα κατασκευάσει σύγχρονα σχολεία, θα επισκεύαζε τα παλιά, δεν θα άφηνε χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικούς να περνούν τη μισή τους μέρα σε ακατάλληλα κτήρια για το επιδιωκόμενο εκπαιδευτικό αποτέλεσμα αλλά και επικίνδυνα για την ασφάλειά μας. Για όλα αυτά  προφανώς οι νόμοι δεν προβλέπουν τίποτα. Επιδιώκουν, όμως μέσω της ατομικής αξιολόγησης, προκειμένου να αποδεχτεί η εκπαιδευτική κοινότητα ένα σχολείο το οποίο διαχρονικά υποβαθμίζεται για την πλειοψηφία των παιδιών που προέρχονται από τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα, που βάζει ακόμα μεγαλύτερα εμπόδια σε όσα παιδιά θέλουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους.

Η εμπειρία από τις χώρες της Ευρώπης όπου εφαρμόστηκαν αντίστοιχα συστήματα όπως η Αγγλία, η Γαλλία, η Γερμανία αλλά και η Αμερική είναι αποκαλυπτική. Αποτέλεσε βασικό εργαλείο για την διαφοροποίηση των σχολείων με βάση την οικονομική-κοινωνική προέλευση των μαθητών, την ένταση των ταξικών φραγμών, την υποβάθμιση-υποχρηματοδότηση και εν τέλει το κλείσιμο σχολείων σε εργατικές περιοχές, την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών ακόμα και απολύσεις.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

η δυναμική αντίσταση εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών, όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, δείχνει τον δρόμο της νίκης. Οι αντιεκπαιδευτικές προβλέψεις των νόμων 4692 και 4823 δεν έχουν επιβληθεί.

 Η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών παλεύει με οδηγό τις αποφάσεις της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας όχι γιατί «φοβάται» την αξιολόγηση. Έχουμε δημοσιοποιημένες θέσεις που προστατεύουν το δημόσιο σχολείο, τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητ(ρι)ών και τα εργασιακά των εκπαιδευτικών. Κάθε μέρα εξετάζουμε κριτικά και αυτοκριτικά τη δουλειά μας, στους συλλόγους διδασκόντων ανταλλάσσουμε σκέψεις και προτάσεις για να γίνει καλύτερη η σύνθετη παιδαγωγική πράξη. Αυτή ακριβώς η διαδικασία είναι που ζητάμε να στηριχθεί ουσιαστικά από το κράτος. Τα κριτήρια της αξιολόγησης, που προωθεί η κυβέρνηση, δεν έχουν καμία σχέση με αυτή την ανάγκη.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.  έχοντας, μέσα από τις αποφάσεις των Γενικών της Συνελεύσεων καθώς και  του Διοικητικού Συμβουλίου της, με συνέπεια και υπευθυνότητα, εκφράσει τις ψηφισμένες και τις επιστημονικά τεκμηριωμένες θέσεις του κλάδου θα συνεχίσει να δίνει με όλα τα μέσα τη μάχη για την ακύρωση των αντιεκπαιδευτικών σχεδιασμών της κυβέρνησης.

Για το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν του αγώνα για την αποτροπή της υλοποίησης των αντιεκπαιδευτικών σχεδίων της κυβέρνησης. Ο νικηφόρος αγώνας του κλάδου ενάντια στην αξιολόγηση του Π.Δ. 152/2013 και του ν.4024/2011, στο παρελθόν, καθώς και η αποτροπή, μέχρι σήμερα της εφαρμογής, της εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης της κατηγοριοποίησης των σχολικών μονάδων του Ν.4692/2020 αλλά και της πρώτης φάσης της ατομικής αξιολόγησης των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών, αποτελούν παρακαταθήκη και οδηγό μας.

Με βάση τα παραπάνω:

-Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε με όπλο την καθόλα νόμιμη  απεργία-αποχή από τις διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο 4823/21  καθώς και από την Υ.Α. 9950/ΓΔ5 ΦΕΚ 388/27-1-2023 «Ρύθμιση ειδικότερων και λεπτομερειακών θεμάτων σχετικά με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και τη διαδικασία διενέργειάς της» και σχετίζονται με όλα τα εξωδιδακτικά καθήκοντα σχετικά με την ατομική αξιολόγηση (συναντήσεις με Συμβούλους Εκπαίδευσης, ενημέρωση ατομικού φακέλου, κατάθεση έκθεσης αυτοαξιολόγησης κ.τ.λ.). Πότε είναι νομικά επιτρεπτή η μείωση του ωραρίου ενός εκπαιδευτικού σε ιδιωτικό σχολείο

Υπενθυμίζουμε ότι η αποχή των εκπαιδευτικών από συγκεκριμένα καθήκοντα προβλέπεται από τις διατάξεις του ν.1264/1982, όπως αυτές έχουν ερμηνευτεί από τα αρμόδια Δικαστήρια (όλως ενδεικτικώς Δ.Εφ. 486/1995 κ.α.) και συνιστά απολύτως νόμιμη, συνταγματικά κατοχυρωμένη μορφή συνδικαλιστικής δράσης, αναγνωριζόμενη ως μορφή απεργίας η οποία καλύπτει τους συμμετέχοντες από κάθε πειθαρχική ευθύνη. Επισυνάπτουμε και σχετική γνωμοδότηση της νομικής συμβούλου της Δ.Ο.Ε. με ημερομηνία 12/09/2021. Η ανάδειξη των ποινών, που δεν αγγίζουν όσους συμμετέχουν στην απεργία-αποχή, μέσα και από τη νέα εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. αλλά και από τον τρόπο με τον οποίο επικεντρώνουν σε αυτές οι γνωστοί…πρόθυμοι δεν είναι τίποτε άλλο παρά φτηνός εκβιασμός που αποκαλύπτει την απόλυτη παιδαγωγική ένδεια του κυβερνητικού εγχειρήματος.

-Κηρύσσουμε στάσεις εργασίας σε όλη τη χώρα σε συνεργασία με τους Τοπικούς Συλλόγους, προκειμένου να είναι καλυμμένοι όλοι οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες από κάθε άλλη διαδικασία της ατομική αξιολόγησης που προβλέπεται εντός διδακτικού ωραρίου (π.χ. δειγματικές διδασκαλίες). ΥΠΑΙΘ / Nομικο πλαίσιο σχετικά με τις σχολικές υποδομές & αρμοδιότητες των φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με αποφασιστικότητα οργανώνει όλες τις δράσεις που είναι αναγκαίες ώστε η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α., ακούγοντας τη φωνή των εκπαιδευτικών που δίνουν καθημερινά μόνοι τους τη μάχη για το δημόσιο σχολείο, να αποσύρει τις Υ.Α. και τους νόμους 4692/2020 και 4823/2021, να μονιμοποιήσει άμεσα τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς.

Η μαζικότητα, η ενότητα και η καθολική συμμετοχή στην απεργία – αποχή, τις στάσεις εργασίας, τις απεργιακές κινητοποιήσεις και όλες τις υπόλοιπες δράσεις είναι που θα αποτρέψουν την υλοποίηση των αντιεκπαιδευτικών πολιτικών και των αυταρχικών απειλών της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.

Σε αυτή τη βάση, καλούμε επιπλέον:

- Όλους τους Σ.Ε.Π.Ε. να πάρουν μέτρα για την υλοποίηση των αποφάσεων του κλάδου. Να οργανώσουν με όλα τα μέσα την ενημέρωση συνολικά της εκπαιδευτικής κοινότητας για τους πραγματικούς στόχους της επιχειρούμενης «αξιολόγησης».

- Τις/τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στην απεργία – αποχή της Δ.Ο.Ε.  και με βάση αυτή την απόφαση, να μην προχωρήσουν σε καμία διαδικασία που σχετίζεται με την εφαρμογή της Υ.Α.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ! ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΝΙΚΗΤΕΣ!

ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΣΠΙΔΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗΣ!

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ –ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Γ.Σ.Ε.Ε. – Οδηγός Εργασιακών Δικαιωμάτων / «Γνωρίζω & Διεκδικώ τα Δικαιώματά μου»!

 
https://e-wall.net/?p=47606
ΣΔΕ / Δημοσιοποίηση των διαθέσιμων ωρών και τμημάτων ανά ΣΔΕ και εκτός έδρας τμημάτων, σχολικής περιόδου 2023-2024
Δημοσιοποίηση των διαθέσιμων ωρών και τμημάτων ανά ΣΔΕ και εκτός έδρας τμημάτων, σχολικής περιόδου 2023-2024, στο πλαίσιο της Πράξης «Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας» (ΣΔΕ), ΟΠΣ 6003234, σύμφωνα με την υπ’αριθμ. 11308/666/25-10-2023 Απόφαση Δ.Σ./Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.

Oι υποψήφιοι/ες εκπαιδευτές/τριες και σύμβουλοι σταδιοδρομίας και ψυχολόγοι των οριστικών πινάκων κατάταξης της σχολικής περίδου 2022-2023 (ΑΠ 660/3/17985/14.06.2022) καλούνται σε αποκλειστική προθεσμία από την Παρασκευή, 27/10/2023 και ώρα 09:00 π.μ. έως και την Τετάρτη 01/11/2023 και ώρα 09:00 π.μ. να εισέλθουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα των αιτήσεων https://mis.inedivim.gr/, ώστε:

- Να δηλώσουν τα ΣΔΕ και τα εκτός έδρας τμήματα με σειρά προτίμησης, στην Περιφέρεια όπου ανήκουν, σύμφωνα με τους πίνακες κατάταξης.

- Να επικαιροποιήσουν στην ηλεκτρονική τους αίτηση το πεδίο «καθεστώς απασχόλησης» που αφορά το εργασιακό τους καθεστώς.

- Να δηλώσουν τις μέγιστες επιθυμητές εβδομαδιαίες ώρες ή παρουσίες απασχόλησης.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σας ενημερώνουμε ότι τα ΣΔΕ που λειτουργούν σε Καταστήματα Κράτησης έχουν πρωϊνό ωράριο. Ελευθερία του λόγου στο διαδίκτυο / Νέος νόμος της ΕΕ για τη λογοκρισία: “παραπλανητικές” αναρτήσεις που θα διαγράφονται αμέσως ή καταστολή της διαφωνίας!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι δηλώσεις σε ώρες/παρουσίες που υποβλήθηκαν κατά την περσινή σχολική περίοδο (2022-2023) δεν ισχύουν.  Απαιτείται από όσους υποψηφίους το επιθυμούν να υποβάλλουν νέα αίτηση στο σύστημα με τις μεγιστες επιθυμητές εβδομαδιαίες ώρες ή παρουσίες απασχόλησης για τη σχολική περίοδο 2023-2024.

Πληροφορίες θα παρέχονται στα τηλέφωνα 213-131-4642, 213-131-4643, 213-131-4669 και 213-131-4534, κατά τις ώρες 10:00 π.μ. έως τις 13:00 μ.μ.

Για τεχνική υποστήριξη σχετικά με την ηλεκτρονική πλατφόρμα των αιτήσεων, πληροφορίες θα παρέχονται στο τηλ. 213-131-4666 κατά τις ώρες 10:00 π.μ. έως τις 13:00 μ.μ.

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

Προσωπικά δεδομένα – Οδηγός για τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) για σχολεία και εκπαιδευτικούς

Μεταφορά και κατάργηση αρμοδιοτήτων Σχολικών Επιτροπών / Προκαθορισμένη προκαταβολή στους διευθυντές των σχολείων

Αργίες, Γιορτές & Διακοπές από 01/09/23 έως 30/06/24!

 

Σχετικά Αρχεία

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΣ

ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΩΡΕΣ ΣΔΕ 2023-2024

ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΔΕ 2023-2024
https://e-wall.net/?p=47602
ΣΔΕ / Δημοσιοποίηση των διαθέσιμων ωρών και τμημάτων ανά ΣΔΕ και εκτός έδρας τμημάτων, σχολικής περιόδου 2023-2024
Δημοσιοποίηση των διαθέσιμων ωρών και τμημάτων ανά ΣΔΕ και εκτός έδρας τμημάτων, σχολικής περιόδου 2023-2024, στο πλαίσιο της Πράξης «Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας» (ΣΔΕ), ΟΠΣ 6003234, σύμφωνα με την υπ’αριθμ. 11308/666/25-10-2023 Απόφαση Δ.Σ./Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.

Oι υποψήφιοι/ες εκπαιδευτές/τριες και σύμβουλοι σταδιοδρομίας και ψυχολόγοι των οριστικών πινάκων κατάταξης της σχολικής περίδου 2022-2023 (ΑΠ 660/3/17985/14.06.2022) καλούνται σε αποκλειστική προθεσμία από την Παρασκευή, 27/10/2023 και ώρα 09:00 π.μ. έως και την Τετάρτη 01/11/2023 και ώρα 09:00 π.μ. να εισέλθουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα των αιτήσεων https://mis.inedivim.gr/, ώστε:

- Να δηλώσουν τα ΣΔΕ και τα εκτός έδρας τμήματα με σειρά προτίμησης, στην Περιφέρεια όπου ανήκουν, σύμφωνα με τους πίνακες κατάταξης.

- Να επικαιροποιήσουν στην ηλεκτρονική τους αίτηση το πεδίο «καθεστώς απασχόλησης» που αφορά το εργασιακό τους καθεστώς.

- Να δηλώσουν τις μέγιστες επιθυμητές εβδομαδιαίες ώρες ή παρουσίες απασχόλησης.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σας ενημερώνουμε ότι τα ΣΔΕ που λειτουργούν σε Καταστήματα Κράτησης έχουν πρωϊνό ωράριο. Ελευθερία του λόγου στο διαδίκτυο / Νέος νόμος της ΕΕ για τη λογοκρισία: “παραπλανητικές” αναρτήσεις που θα διαγράφονται αμέσως ή καταστολή της διαφωνίας!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι δηλώσεις σε ώρες/παρουσίες που υποβλήθηκαν κατά την περσινή σχολική περίοδο (2022-2023) δεν ισχύουν.  Απαιτείται από όσους υποψηφίους το επιθυμούν να υποβάλλουν νέα αίτηση στο σύστημα με τις μεγιστες επιθυμητές εβδομαδιαίες ώρες ή παρουσίες απασχόλησης για τη σχολική περίοδο 2023-2024.

Πληροφορίες θα παρέχονται στα τηλέφωνα 213-131-4642, 213-131-4643, 213-131-4669 και 213-131-4534, κατά τις ώρες 10:00 π.μ. έως τις 13:00 μ.μ.

Για τεχνική υποστήριξη σχετικά με την ηλεκτρονική πλατφόρμα των αιτήσεων, πληροφορίες θα παρέχονται στο τηλ. 213-131-4666 κατά τις ώρες 10:00 π.μ. έως τις 13:00 μ.μ.

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

Προσωπικά δεδομένα – Οδηγός για τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) για σχολεία και εκπαιδευτικούς

Μεταφορά και κατάργηση αρμοδιοτήτων Σχολικών Επιτροπών / Προκαθορισμένη προκαταβολή στους διευθυντές των σχολείων

Αργίες, Γιορτές & Διακοπές από 01/09/23 έως 30/06/24!

 

Σχετικά Αρχεία

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΣ

ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΩΡΕΣ ΣΔΕ 2023-2024

ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΔΕ 2023-2024
https://e-wall.net/?p=47602
ΑΣΕΠ- ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΞΑΝΑΔΩΣΟΥΜΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ;
ΑΣΕΠ- ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΞΑΝΑΔΩΣΟΥΜΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ;

Ακολουθεί το άρθρο του συντονιστικού αναπληρωτών

Διέρρευσαν ξανά δημοσιεύματα ότι το ΥΠΑΙΘΑ ετοιμάζει να καταθέσει νομοσχέδιο για γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ εντός του 2023. Ύστερα δηλαδή από το προσοντολόγιο των απολύσεων (μόνο φέτος, πάνω από 5.000 εκπαιδευτικοί πετάχτηκαν εκτός πινάκων λόγω “λαθών”), της απαξίωσης των πτυχίων και της προϋπηρεσίας μας, το ΥΠΑΙΘΑ ετοιμάζει να προσθέσει ένα επιπλέον «κριτήριο- φίλτρο» απολύσεων και ανεργίας, αυτό του γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ.

Δεν ξέρουμε πόσο άμεσα ή όχι το Υπουργείο θα βάλει μπρος τις επιδιώξεις του και τι σκοπούς είχαν τα συγκεκριμένα πρόσφατα δημοσιεύματα. Ξέρουμε όμως σίγουρα ότι ο υπουργός Παιδείας Πιερρακάκης επιδιώκει να συνεχίσει το έργο Κεραμέως και Γαβρόγλου, που δεν είναι άλλο από την περαιτέρω προσπάθεια απαξίωσης των πτυχίων και της δημόσιας και δωρεάν παιδείας όλων των βαθμίδων με την αναγνώριση και ισοτιμία τους μάλιστα με τα αμφιβόλου ποιότητας «πτυχία» των κολλεγίων (πρώην ΙΕΚ), πρόθυμοι να δώσουν ζεστό χρήμα σε σχολάρχες και ιδιώτες, όπως επίσης και την οικονομική αφαίμαξή μας για φροντιστήρια ΑΣΕΠ, για μεταπτυχιακά, ξένες γλώσσες, σεμινάρια και κολλέγια! Την ώρα που οι μαθητ(ρι)ες βιώνουν ένα σχολείο εξετασιοκεντρικό κάτεργο με τις σκληρές εξετάσεις PISA, τις πανελλαδικές εξετάσεις με την Τράπεζα Θεμάτων και την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ) έτοιμη να πετάξει χιλιάδες μαθητ(ρι)ες έξω από τα πανεπιστήμια, οι ιδιώτες των κολλεγίων θα περιμένουν να τα αρπάξουν από όσους/όσες θα μείνουν έξω από αυτό. Το ΥΠΑΙΘΑ με όλα αυτά επιδιώκει να μένουμε μόνιμα ανασφαλείς ελαστικά εργαζόμενες/οι που θα ψάχνουμε προσόντα και θα δουλεύουμε δεύτερες δουλειές για να τα πληρώσουμε, ώστε να αναρριχηθούμε λίγο περισσότερο στο προσοντολόγιο και ταυτόχρονα να βιώνουμε συνεχούς αποκλεισμούς και ανεργία.

Και κάθε νέο υπουργεί θα βάζει τους δικούς του όρους για την  πρόσληψή μας αν το αφήσουμε. Ο Πιερρακάκης μίλησε για υβριδικό σύστημα προσλήψεων, δηλαδή ο διαγωνισμός ΑΣΕΠ γίνεται κομμάτι του προσοντολόγιου για κάποια χρόνια. Από αυτό καταλαβαίνουμε ότι στόχος του υπουργείου είναι να ανακατεύεται συνεχώς η τράπουλα, να μην ξέρουμε κάθε φόρα που θα κάτσει η μπίλια, να βρισκόμαστε συνεχώς ευάλωτες/οι αλλά και εξαρτημένες/οι μέσα στην εναλλαγή εργασίας ανεργίας, χωρίς ίχνος σταθερότητας.

Επίσης γνωρίζουμε καλά ότι το αλάνθαστο, το αδιάβλητο, η αντικειμενικότητα και η διαφάνεια του ΑΣΕΠ είναι μυθεύματα, όπως επίσης κι ότι τα λάθη και οι αποκαλύψεις για το πώς λειτουργεί, για αδιαφανείς διαδικασίες, είναι πάρα πολλά. Έχουμε γνώση και από το κοντινό παρελθόν όπως με τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ του 2008 που παραμένουν στην αδιοριστία έως και σήμερα.

Ξέρουμε καλά πως, δεν τους αρκούν τα «προσόντα». Επιτίθονται συνολικά στη συνείδηση του κόσμου, για αποδοχή του ευέλικτου-προσαρμοστικού εκπαιδευτικού, του σχολείου της “αριστείας” και της αξιολόγησης.

Τα έχουμε πει και θα τα πούμε όσες φορές κι αν χρειαστεί.

Δε θα αφήσουμε τη ζωή μας να παίζεται στη ρουλέτα τους!

Απαιτούμε εδώ και τώρα μαζικούς μόνιμους διορισμούς/ μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των αναπληρωτ(ρι)ών αποκλειστικά με το πτυχίο και ολόκληρη την προϋπηρεσία.

Κατάργηση της ελαστικής εργασίας. Κατάργηση του προσοντολογίου. Ούτε σκέψη για γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ.

Απαραίτητα Δικαιολογητικά Πρόσληψης Αναπληρωτών/τριων Εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ – ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΚΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Ο θεσμός της Παράλληλης Στήριξης – Καθήκοντα εκπαιδευτικού παράλληλης στήριξης

Επικαιροποιημένος Οδηγός για τον νέο Αναπληρωτή εκπαιδευτικό 2023!!

 

 
https://e-wall.net/?p=47595
Διασχολικό Πρόγραμμα - «Προστασία και Φροντίδα Ζώων Συντροφιάς»
Διασχολικό Πρόγραμμα - «Προστασία και Φροντίδα Ζώων Συντροφιάς»

Ακολουθεί η ανακοίνωση / Διασχολικό Πρόγραμμα-Άτυπο Δίκτυο Σχολείων «Προστασία και Φροντίδα Ζώων Συντροφιάς» της ΠΦΠΟ :

Μετά από πολλά χρόνια ενεργού δράσης στην προστασία των ζώων, στην επιμόρφωση εκπαιδευτικών σχετικά με την ευζωία των ζώων και στην ευαισθητοποίηση των μαθητών/μαθητριών των σχολείων μας για το ίδιο θέμα, η Π.Φ.Π.Ο. προχωρεί στην ίδρυση ενός άτυπου (για την ώρα) πανελλαδικού δικτύου φιλοζωικών σχολείων, στη βάση του εγκεκριμένου από το ΙΕΠ προγράμματος με τον ίδιο τίτλο: Προστασία και Φροντίδα Ζώων Συντροφιάς. 70 δωρεάν εικονογραφημένα e-books για την πρωτοβάθμια και την δευτεροβάθμια εκπαίδευση από τον Τάσο Ανθούλια!

Η φιλοζωία αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς στην Ελληνική κοινωνία, η νομοθεσία σταδιακά βελτιώνεται, αφήνοντας πολλά ακόμη περιθώρια βελτίωσης, τα παιδιά και οι έφηβοι ευαισθητοποιούνται και η ανάγκη δικτύωσης για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στη δράση, είναι πλέον επιτακτική. Παγκόσμιες ήμερες και υλικό για Εκπαιδευτικούς

Στο πλαίσιο αυτό, το Διασχολικό Πρόγραμμα-Άτυπο Δίκτυο (Φιλοζωικών) Σχολείων της Π.Φ.Π.Ο., έχει τους παρακάτω στόχους (ενδεικτικά):

• Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών, γονέων και εν γένει της κοινωνίας, για τα δικαιώματα των ζώων και ιδιαίτερα των κατοικίδιων-οικόσιτων ζώων.

• Φροντίδα, υιοθεσία και προστασία εγκαταλειμμένων και αδέσποτων ζώων συντροφιάς

• Συμβολή των μαθητών/μαθητριών στον αγώνα της ΠΦΠΟ για την ευζωία των ζώων

• Διασύνδεση της διδασκαλίας σχολικών μαθημάτων και κοινωνικής δράσης

• Καλλιέργεια της συνεργατικής κουλτούρας μεταξύ σχολείων

• Άνοιγμα των σχολείων σε συνεργασία με ζωοφιλικούς φορείς

Τα σχολεία που ενδιαφέρονται να δικτυωθούν με άλλα, προκειμένου να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την αποτελεσματικότερη προστασία και φροντίδα των κατοικίδιων ζώων και των ζώων συντροφιάς, μπορούν πλέον να αποτελέσουν μέλη μιας μεγάλης ομάδας σχολείων με τα ίδια ενδιαφέροντα, την ίδια ευαισθησία και ενσυναίσθηση, την ίδια επιθυμία για φροντίδα και προστασία των ζώων

. Στο δίκτυο γίνονται δεκτά σχολεία κάθε βαθμίδας και τύπου από όλη την Ελλάδα, ενώ δεν αναλαμβάνουν οικονομικές ή άλλου τύπου υποχρεώσεις ή δεσμεύσεις.

Αρκεί η υποβολή αίτησης εκ μέρους του σχολείου στον παρακάτω σύνδεσμο: https://docs.google.com/.../1FAIpQLSeKxu3Emro3KX.../viewform

Η προθεσμία υποβολής της αίτησης λήγει την 30η Νοεμβρίου 2023 στις 12 τα μεσάνυχτα.

Αμέσως μετά, θα κληθούν τα σχολεία μέλη στην πρώτη τηλεσυνάντηση, όπου θα συζητηθούν όλα τα ζητήματα του δικτύου (συνεργασία, πρόγραμμα, επιμόρφωση, σχέδιο δράσης κ.λπ.).

Στην ιστοσελίδα της Π.Φ.Π.Ο. μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να βρει περισσότερα στοιχεία σχετικά με το δίκτυο https://pfpo.gr/to-diascholiko-programma-atypo-diktyo.../... (https://pfpo.gr/).

Είμαστε βέβαιοι πως η ανταπόκριση των σχολείων θα είναι μεγάλη και το όφελος που θα προκύψει για τα ζώα ακόμη μεγαλύτερο!

ΠΦΠΟ

www.pfpo.gr
https://e-wall.net/?p=47562
Διασχολικό Πρόγραμμα - «Προστασία και Φροντίδα Ζώων Συντροφιάς»
Διασχολικό Πρόγραμμα - «Προστασία και Φροντίδα Ζώων Συντροφιάς»

Ακολουθεί η ανακοίνωση / Διασχολικό Πρόγραμμα-Άτυπο Δίκτυο Σχολείων «Προστασία και Φροντίδα Ζώων Συντροφιάς» της ΠΦΠΟ :

Μετά από πολλά χρόνια ενεργού δράσης στην προστασία των ζώων, στην επιμόρφωση εκπαιδευτικών σχετικά με την ευζωία των ζώων και στην ευαισθητοποίηση των μαθητών/μαθητριών των σχολείων μας για το ίδιο θέμα, η Π.Φ.Π.Ο. προχωρεί στην ίδρυση ενός άτυπου (για την ώρα) πανελλαδικού δικτύου φιλοζωικών σχολείων, στη βάση του εγκεκριμένου από το ΙΕΠ προγράμματος με τον ίδιο τίτλο: Προστασία και Φροντίδα Ζώων Συντροφιάς. 70 δωρεάν εικονογραφημένα e-books για την πρωτοβάθμια και την δευτεροβάθμια εκπαίδευση από τον Τάσο Ανθούλια!

Η φιλοζωία αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς στην Ελληνική κοινωνία, η νομοθεσία σταδιακά βελτιώνεται, αφήνοντας πολλά ακόμη περιθώρια βελτίωσης, τα παιδιά και οι έφηβοι ευαισθητοποιούνται και η ανάγκη δικτύωσης για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στη δράση, είναι πλέον επιτακτική. Παγκόσμιες ήμερες και υλικό για Εκπαιδευτικούς

Στο πλαίσιο αυτό, το Διασχολικό Πρόγραμμα-Άτυπο Δίκτυο (Φιλοζωικών) Σχολείων της Π.Φ.Π.Ο., έχει τους παρακάτω στόχους (ενδεικτικά):

• Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών, γονέων και εν γένει της κοινωνίας, για τα δικαιώματα των ζώων και ιδιαίτερα των κατοικίδιων-οικόσιτων ζώων.

• Φροντίδα, υιοθεσία και προστασία εγκαταλειμμένων και αδέσποτων ζώων συντροφιάς

• Συμβολή των μαθητών/μαθητριών στον αγώνα της ΠΦΠΟ για την ευζωία των ζώων

• Διασύνδεση της διδασκαλίας σχολικών μαθημάτων και κοινωνικής δράσης

• Καλλιέργεια της συνεργατικής κουλτούρας μεταξύ σχολείων

• Άνοιγμα των σχολείων σε συνεργασία με ζωοφιλικούς φορείς

Τα σχολεία που ενδιαφέρονται να δικτυωθούν με άλλα, προκειμένου να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την αποτελεσματικότερη προστασία και φροντίδα των κατοικίδιων ζώων και των ζώων συντροφιάς, μπορούν πλέον να αποτελέσουν μέλη μιας μεγάλης ομάδας σχολείων με τα ίδια ενδιαφέροντα, την ίδια ευαισθησία και ενσυναίσθηση, την ίδια επιθυμία για φροντίδα και προστασία των ζώων

. Στο δίκτυο γίνονται δεκτά σχολεία κάθε βαθμίδας και τύπου από όλη την Ελλάδα, ενώ δεν αναλαμβάνουν οικονομικές ή άλλου τύπου υποχρεώσεις ή δεσμεύσεις.

Αρκεί η υποβολή αίτησης εκ μέρους του σχολείου στον παρακάτω σύνδεσμο: https://docs.google.com/.../1FAIpQLSeKxu3Emro3KX.../viewform

Η προθεσμία υποβολής της αίτησης λήγει την 30η Νοεμβρίου 2023 στις 12 τα μεσάνυχτα.

Αμέσως μετά, θα κληθούν τα σχολεία μέλη στην πρώτη τηλεσυνάντηση, όπου θα συζητηθούν όλα τα ζητήματα του δικτύου (συνεργασία, πρόγραμμα, επιμόρφωση, σχέδιο δράσης κ.λπ.).

Στην ιστοσελίδα της Π.Φ.Π.Ο. μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να βρει περισσότερα στοιχεία σχετικά με το δίκτυο https://pfpo.gr/to-diascholiko-programma-atypo-diktyo.../... (https://pfpo.gr/).

Είμαστε βέβαιοι πως η ανταπόκριση των σχολείων θα είναι μεγάλη και το όφελος που θα προκύψει για τα ζώα ακόμη μεγαλύτερο!

ΠΦΠΟ

www.pfpo.gr
https://e-wall.net/?p=47562